Belépés
2019. augusztus 18. vasárnap | 33. hét | 230. nap | 04:51 | Ilona
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Vádat emeltek a férfi ellen, aki szexuálisan bántalmazott és meggyilkolt egy nőt a Népligetben
Ibolya Tibor fővárosi főügyész szerdán az MTI-nek küldött közleményében azt írta, a 31 éves férfi 2016 októberében a IX. kerületi Boráros téren ismerkedett meg a hajléktalan nővel, akit közös italozásra hívott, majd a Népliget egy sötét, bokros területén szexuálisan bántalmazta a sértettet és különösen kegyetlen módon megverte. A magatehetetlen nőt egy bokorba vonszolta és a parkban hagyta. A nő a bántalmazást követően a helyszínen meghalt.

A vádiratnak tárgya még négy további eset is: a férfi 2017 decemberében a X. és XIV. kerületben egyedül közlekedő nőkre is rátámadt, akiket szexuálisan bántalmazni akart. A sértettek hangosan segítséget kértek, így a vádlott elmenekült, azonban ezt megelőzően mindegyik nőt megütötte vagy megrúgta, egyikük életveszélyes sérüléseket szenvedett.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomozói még 2017 decemberében elfogták a férfit, aki ellen most emeltek vádat.

A Fővárosi Főügyészség a férfi ellen aljas indokból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés, életveszélyt okozó testi sértés és más bűncselekmények miatt nyújtott be vádiratot a Fővárosi Törvényszékre, és életfogytig tartó szabadságvesztés kiszabását indítványozta. A vádlott jelenleg is letartóztatásban van.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2019. június 05. szerda, 10:11
Címkék: Ibolya Tibor, Budapesti Rendőr-főkapitányság, Fővárosi Főügyészség, Fővárosi Törvényszékre, férfi ellen, hajléktalan nővel,
Kommentek
Csaknem nyolc évre ítélték a pécsi szórakozóhelynél késelő férfit
előzmény nélkül bottal megütött egy járókelőt. Ezt egy másik ember szóvá tette, ezért a férfi négy társával rátámadt: többször megütötték, majd miután a földre került, többször megrúgták.

A bántalmazást egy időre abbahagyták, de hamarosan hárman ismét megjelentek és rugdosni kezdték korábbi áldozatukat. Ezután a férfi a földön fekvő sértettnek korábban segítséget nyújtó emberre is rátámadt, és a bántalmazásba két társa is bekapcsolódott.

Az elsőrendű vádlott késsel négyszer szúrt az először bántalmazott férfi hátába, majd a segítségére siető embert hasba szúrta.A két férfi súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett, az egyiknél maradandó fogyatékosság alakult ki. Mindkettőjük életét a gyors, szakszerű orvosi beavatkozás mentette meg.

A rendőrség korábbi közlése szerint a késelő az elkövetés idején 17 éves volt.

Az elsőrendű vádlott és védője fellebbezett az ítélet ellen, az ügyész három munkanapot tartott fenn az esetleges jogorvoslat előterjesztésére. A többi vádlott és
velemenyezd, 2019. június 05. szerda, 11:32
Felhívásban keresi a francia katolikus egyház a szexuális visszaélések áldozatait
Sauvé, az államtanács, a legmagasabb francia közigazgatási és jogi szervezet volt alelnöke vezeti. Feladata a papok és az egyházi emberek által elkövetett szexuális bántalmazási ügyek kivizsgálása az 1950-es évektől kezdve. A 22 tagú testület 2020 végére készíti el jelentését.

A bizottság első lépésként arra kér minden áldozatot és tanút, hogy jelentkezzen a bizottságánál. Ezt megteheti a Franciaországi Áldozatok Szövetségével közösen létrehozott telefonszámon - ahol szakemberek fogadják a bántalmazott emberek hívásait -, de e-mailt vagy levelet is írhatnak a bizottságnak.

A jelentkezőket ezután egy kérdőív név nélküli kitöltésére kérik, amelyet kutatók fognak kielemezni, majd meghallgatják az erre önként vállalkozó áldozatokat.

A meghallgatások célja megérteni a bántalmazottak és az elkövetők közötti viszonyt. Például azt, hogy eleinte miért nem akarnak az áldozatok beszélni a bántalmazásról, majd miért és mikor szólalnak meg mégis; az egyház hogyan kezelte ügyüket; fordult-e vagy sem - és
velemenyezd, 2019. június 03. hétfő, 23:56
Már biztonságos helyen gyógyul Szilaj, a baltával .......
Már biztonságos helyen gyógyul Szilaj, a baltával bántalmazott ló
Egy Kecskeméthez közeli lovas tanyán gyógyul Szilaj, akinek múlt héten hátába vágott egy baltát gazdája. Még legalább két hét, mire sebe begyógyul, de az életen át tartó bántalmazásból nehezebben épül fel. Napjai nagy részében szénát majszolva lábadozik karámjában Szilaj, a nyolc éves tarka póni kanca, akit azután szállított a Mentsvár az Állatokért Alapítvány Állatvédelmi Őrszolgálata egy orgoványi tanyáról a Kecskemét környéki lovas tanyára, miután bejelentést kaptak, hogy csütörtökön ittas gazdája a ló hátába állított egy baltát. A rendőrökkel helyszínre érkező állatvédőket a vérző állat látványa fogadta, a húszas évei közepén járó gazda elismerte tettét, amit arra fogott, hogy lova megrúgta a lábán és ittas állapotban nem tudott uralkodni indulatain, ekkor felkapta a baltát és belevágta Szilajba. Az állatvédők kérték, hogy mutassa meg sérülését, ám lábán nem volt látható külsérelmi nyom. A gazda még aznap lemondott lováról,
maroka, 2019. május 27. hétfő, 22:08
A Boldogság Napján Ezen a napon megkérdezem
a szerepe a vigasztaló szónak.
Mit mondhatsz annak ki magánytól szenved
mit szólhatsz annak ki éhségtől senyved
megvédheted azt kit mindennap vernek
s nem veszik észre az avatatlan szemek
mert a bajban süketek a hallgatózó fülek.
Látsz síró gyermeket mert nem játszanak vele
látsz nagymamát kinek már remeg a keze,
úton hagyott bánatkövek között botladozva
meglátjuk- e kinek milyen a sorsa?
Nyújtasz kezet kitársz szívet érzed e őket
látod e a bántalmazott üldözött nőket,
adsz e az ételedből s oltasz e szomjat
vagy csak várod hogy eljöjjön a szombat?
Boldogság nagy kincs ez járna mindenkinek
jó nagy kosárral miből mindenki egyformán vehet,
mégis annyi a megkeseredett ember
valami nagy baj van ezzel a rendszerrel!
De mégis néha a kevés is sok tud lenni
nem fáj az tanulj meg szívből nevetni
egy vidám szem mi ragyogón mosolygó
egy segítő kéz és néhány szíves kedves szó,
bármikor bármennyi könnyen
koszegimarika, 2019. március 20. szerda, 19:39
Keresik azt a két férfit, aki a VII. kerületben megvert több embert
A közlemény szerint a rendőrök garázdaság vétségének gyanúja miatt keresik a 34 éves Horváth Mihály Alfonzt és a 32 éves Szitai Tamás Krisztiánt. A két férfi fényképe megtalálható a police.hu oldalon.

Az Index kedden azt írta, nőket és külföldieket vert "péppé" két ismeretlen férfi a Kertész utca egyik szórakozóhelye előtt.

A hírportál akkor megkereste a rendőrséget, és ezt a választ kapta: "megkeresésével kapcsolatosan tájékoztatjuk, hogy 2019. február 22-én 1 óra 30 perckor Budapest VII. kerületében, a Kertész utcában egy férfi előzetes szóváltást követően megütötte a sértettet, majd távozott a helyszínről. A bántalmazott férfi könnyű sérülést szenvedett. A helyszínre 10 percen belül kiérkező járőrök a szükséges intézkedéseket megtették. A Budapesti Rendőr-főkapitányság VII. kerületi Rendőrkapitánysága garázdaság vétség miatt indított eljárást."
velemenyezd, 2019. február 28. csütörtök, 11:21
A vatikáni találkozó a végéhez érkezett
A bántalmazottak sebei a mi sebeink, sorsuk a mi sorsunk
2019. február 24. vasárnap, 21:27
A kiskorúak védelméről szóló négynapos vatikáni tanácskozás a február 24-i délelőtti misével ért véget. Az Apostoli Palota Királyi Termében ünnepelt szentmisén a szentbeszédet Mark Benedict Coleridge, Brisbane érseke, az ausztráliai püspöki konferencia elnöke mondta.
A tanácskozáson a püspöki konferenciák elnökei, a katolikus keleti egyházak vezetői, a szerzetes-elöljárók képviselői, a római kúria és a bíborosi tanács tagjai vesznek részt. A Vatikánban jelen van Veres András győri püspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferenciát (MKPK) elnöke, és Orosz Atanáz miskolci püspök, továbbá Német László nagybecskereki püspök, a Szent Cirill és Metód Nemzetközi Püspöki Konferencia elnöke.
Coleridge érsek homíliáját teljes egészében közreadjuk, magyar fordításban.
maroka, 2019. február 25. hétfő, 11:18
Benalla-ügy - A francia kormány szerint a szenátus a jelentéssel túllépte a hatáskörét
szétválasztása nevében -, hogy "a parlamentnek vagy a kormánynak nem dolga egy jogi eljárás belső lefolyásába beleszólni".

Philippe Bas bizottsági elnök, valamint Jean-Pierre Sueur és Muriel Jourda jelentéstevők visszautasították a vádakat és a jelentés bemutatásakor többször is hangsúlyozták, hogy szigorúan tiszteletben tartották a hatalom ágak szétválasztásának elvét a vizsgálatról készült jelentés megfogalmazásakor.

A francia elnök volt biztonsági főnöke egy májusi diákmegmozduláson tüntetőket bántalmazott rendőrségi rohamsisakban és karszalagot viselve. A nyári szezon kezdetén az ellenzék által meglovagolt botrányt az államfő rosszul kezelte, s csak késve, a közvélemény nyomására bocsátotta el egyik legfőbb munkatársát. Az eset kivizsgálására létrehozott parlamenti vizsgálóbizottság előtt Gérard Collomb belügyminiszter minden felelősséget az elnökihivatalra hárított, amit Macron árulásként értékelt, s ezzel olyannyira megromlott a két politikus közötti viszony, hogy Collomb nyíltan bírálni
velemenyezd, 2019. február 21. csütörtök, 17:41
Képek, videók
Ördög amint épp bántalmaz
apacs90
2006. október 06. péntek, 21:32
Trockij Meggyilkolása.hu.
rambobby
2007. június 08. péntek, 06:22
Népligetben barátokkal
yuzanna
2010. május 22. szombat, 17:52
173. Ibolyák - 317..jpg
jucinenadov
2019. április 26. péntek, 23:45
172. Ibolyák - 317..jpg
jucinenadov
2019. április 26. péntek, 23:44
Ibolyák csészében
eva6
2019. április 04. csütörtök, 09:49
ibolya1.jpg
durcimarcika
2019. március 31. vasárnap, 10:04
ibolya.jpg
durcimarcika
2019. március 29. péntek, 17:01
Ibolya
eva6
2019. március 24. vasárnap, 13:33
Ibolyák
eva6
2019. március 24. vasárnap, 13:28
171. Ibolyák - 317..jpg
jucinenadov
2019. március 22. péntek, 22:13
ibolya.jpg
liliana01
2019. március 17. vasárnap, 19:03
Az uj főkapitány
agica2004
2007. június 05. kedd, 15:52
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.