Belépés
2020. július 04. szombat | 27. hét | 186. nap | 03:42 | Ulrik
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Vádat emeltek a férfi ellen, aki szexuálisan bántalmazott és meggyilkolt egy nőt a Népligetben
Ibolya Tibor fővárosi főügyész szerdán az MTI-nek küldött közleményében azt írta, a 31 éves férfi 2016 októberében a IX. kerületi Boráros téren ismerkedett meg a hajléktalan nővel, akit közös italozásra hívott, majd a Népliget egy sötét, bokros területén szexuálisan bántalmazta a sértettet és különösen kegyetlen módon megverte. A magatehetetlen nőt egy bokorba vonszolta és a parkban hagyta. A nő a bántalmazást követően a helyszínen meghalt.

A vádiratnak tárgya még négy további eset is: a férfi 2017 decemberében a X. és XIV. kerületben egyedül közlekedő nőkre is rátámadt, akiket szexuálisan bántalmazni akart. A sértettek hangosan segítséget kértek, így a vádlott elmenekült, azonban ezt megelőzően mindegyik nőt megütötte vagy megrúgta, egyikük életveszélyes sérüléseket szenvedett.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomozói még 2017 decemberében elfogták a férfit, aki ellen most emeltek vádat.

A Fővárosi Főügyészség a férfi ellen aljas indokból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés, életveszélyt okozó testi sértés és más bűncselekmények miatt nyújtott be vádiratot a Fővárosi Törvényszékre, és életfogytig tartó szabadságvesztés kiszabását indítványozta. A vádlott jelenleg is letartóztatásban van.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2019. június 05. szerda, 10:11
Címkék: Ibolya Tibor, Budapesti Rendőr-főkapitányság, Fővárosi Főügyészség, Fővárosi Törvényszékre, férfi ellen, hajléktalan nővel,
Kommentek
Vádat emeltek egy egri tömegverekedés három résztvevője, köztük két biztonsági őr ellen
Szalóki Zoltán tájékoztatása szerint a három férfi 2018 októberében egy 15 éves fiút bántalmazott az egri moziban tartott zenés-táncos rendezvényen. A sértettet először egy 20 év körüli fiatal - az ügy harmadrendű vádlottja - ütötte meg, s ennek nyomán tömegverekedés alakult ki.

Ebbe avatkozott bele a program rendjét felügyelő két biztonsági őr - az első- és a másodrendű vádlott -, aki a gyenge fényviszonyok és egy félreértés miatt a harmadrendű vádlott helyett a sértettet próbálta megfékezni. A fiú azonban őket is támadónak vélve ellenállt és erőszakosan próbált védekezni, amelyre válaszul a két őr erővel kirángatta a teremből és megpofozta.

Az Egri Járási Ügyészség a biztonsági őrökkel szemben felfüggesztett szabadságvesztés, illetve elzárás büntetés kiszabását indítványozta, továbbá javasolta határozott időre történű eltiltásukat foglalkozásuk gyakorlásától. A harmadrendű vádlott esetében az ügyészség közérdekű munkavégzés elrendelését kérte a bíróságtól.
velemenyezd, 2020. június 04. csütörtök, 14:22
Az ukrajnai püspökök közleménye Szent II. János Pál pápa
útját, mely sokunknak megérintette a szívét, és megváltoztatta életünket. Itt hangzottak el a Szentatyának azok a szavai, melyeket bátran tekinthetünk egyfajta végrendeletnek:
,,Az Egyház minden fiát és leányát arra hívom, hogy állandóan és buzgón keressék Krisztus valódi és mélyebb ismeretét. A papságnak folyamatosan legyen gondja a világiak alapos evangéliumi és egyházi nevelésére. A keresztények ne veszítsék el az önfeláldozás szellemét. Ne gyengüljön a keresztény közösség bátorsága a bántalmazottak és üldözöttek védelmében sem, nagy figyelmet fordítva az idők jeleinek megértésére, hogy így válaszoljon a mai társadalmi és szellemi kihívásokra." (Lemberg, 2001. június 27.)
Valóban, ennek a nagy pápának életében és szolgálatában ,,mindannyiunk számára láthatóvá vált Isten ereje és jósága" (XVI. Benedek levele II. János Pál születésének 100. évfordulójára).
Születésének 100. évfordulóján mi, Ukrajna Római Katolikus Egyházának püspökei veletek együtt kívánunk köszönetet
maroka, 2020. május 22. péntek, 16:05
Helybenhagyták a színészgyilkosság gyanúsítottjának letartóztatását
A törvényszék csütörtökön az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: a megalapozott gyanú szerint a férfi május 3-án reggel egy kalapáccsal többször fejbe verte idős korú, elesett állapotú édesapját, akit a földre kerülését követően is bántalmazott. Az idős férfi sérülései következtében életét vesztette.

Mint kifejtették: a Budai Központi Kerületi Bíróság (BKKB) a szökés, elrejtőzés, a bűnismétlés és a bizonyítás megnehezítésének veszélye miatt rendelte el a gyanúsított letartóztatását egy hónapra. A végzéssel szemben a gyanúsított és védője jelentettek be fellebbezést. A másodfokon eljáró Fővárosi Törvényszék végzése szerint a fellebbezések megalapozatlanok. A Budai Központi Kerületi Bíróság döntése törvényes, indokai helytállóak. Megalapozottan utalt az elsőfokú bíróság arra, hogy a gyanúsított egzisztenciális körülményei rendezetlenek, és a terhére rótt bűncselekményt más büntetőeljárás, illetve próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztés hatálya alatt követte el, így vele szemben a
velemenyezd, 2020. május 14. csütörtök, 16:04
Koronavírus - Varga Judit: a kormány a veszélyhelyzet alatt is segíti a bántalmazottakat és a különélő szülőket
intézkedés hatálya alatt álló személy a részére kijelölt lakást nem hagyhatja el, ugyanakkor fontos, hogy ez a rendelkezés nem akadályozhatja meg a bántalmazókkal szembeni hatékony rendőri fellépést és a távoltartás elrendelését.

Ennek biztosítása érdekében a kormány elrendelte, hogy ha a bántalmazó személy járványügyi intézkedéssel érintett, de önerőből nem képes új tartózkodási helyre költözni, akkor a rendőrség jelöl ki számára új tartózkodási helyet, amit köteles elfoglalni. A rendelet a bántalmazottak számára is lehetőséget nyújt arra, hogy a rendőrség segítségét kérjék egy új, kizárólag bántalmazottakat fogadó szálláshely biztosítására, ahol adottak a járványügyi intézkedések végrehajtásának feltételei - tette hozzá Varga Judit.

Kiemelte: a kormány számára elsődleges szempont a gyermekek kiegyensúlyozott fejlődése, amelyben fontos szerepet játszik, hogy különélő szülők esetén a gyermek - amennyiben bíróság erről másképpen nem rendelkezett - mindkét szülővel személyesen is folyamatos
velemenyezd, 2020. május 07. csütörtök, 09:41
Krónika 10. rész (isztambuli egyezmény, napirend után)
után nemzetközi ellenőrzés tárhatná fel a valós magyarországi helyzetet a területen. Azt hangsúlyozta: évente félszázan esnek kapcsolati erőszak áldozatául.

Másik lehetséges indokként azt említette, hogy kormányoldalon azt gondolják, "a nők ne lennének egyenrangúak a férfiakkal". Harmadik opcióként arról beszélt, hogy egy "álbalhéval" próbálják elterelni a figyelmet a koronavírus-járvány és az általa kiváltott gazdasági problémák gyenge kezeléséről.

Szél Bernadett (független) szerint "bántalmazott nőket és gyermekeket használnak fel a pitiáner politikai játékaikhoz" kormányoldalon, hiszen eddig is tudott volt, hogy nem akarják az egyezményt ratifikálni.

Bősz Anett (DK) azt mondta, hogy - szemben a nyilatkozatban foglaltakkal - a hazai intézményrendszer nem hatékony a családon belüli erőszak hatékony megállítására.

Hangsúlyozta, óriási károkat okoz a magyar társadalomnak, hogy a kormányoldal a megelőzés helyett a megtorlásra helyezi a hangsúlyt.

Varga-Damm Andrea (Jobbik) álszent,
velemenyezd, 2020. május 04. hétfő, 21:43
Krónika 9. rész (isztambuli egyezmény)
támogatja az isztambuli egyezmény ratifikációt, mert annak egyes rendelkezései ellentétesek a kormány migrációs politikájával, továbbá nem kívánják a magyar jog részévé tenni a társadalmi nem fogalmát, sem az "egyezmény gender-ideológiáját".

Hangsúlyozta, a gyermekek védelme és a nők elleni erőszak elleni fellépés évek óta része a magyar jogrendszernek, 2013 óta önálló büntetőjogi tényállásként kezeli a kapcsolati erőszakot.

"Mi a valódi kormányzati cselekvésben, a hatékony intézkedésben, a bántalmazottak támogatásában és a megelőzésben hiszünk" a nők elleni és a kapcsolati erőszakkal szemben - fogalmazott Juhász Hajnalka.

Kiemelte, ezért "határozott igent mondunk a nők elleni erőszakra és határozott nemet az illegális migrációra és a gender-ideológiára".

A Fidesz nevében Mátrai Márta nyilatkozott támogatóan a javaslatról. Elmondta, egyetért a nők védelmével, ugyanakkor nem fogadja el a "gender-ideológiát" és az illegális migráció támogatását, ezért elutasítja az isztambuli egyezmény
velemenyezd, 2020. május 04. hétfő, 21:02
Koronavírus - Elítéltek egy hajléktalant, mert bántalmazott egy idős vásárlót és egy bolti eladót
A közlemény szerint a férfi március 29-én a 65 év felettiek délelőtt 9 óra és 12 óra közötti élelmiszerbolt-látogatási idősávját megszegve sört, valamint chipset próbált vásárolni egy újpesti kisboltban.

A bolt eladója figyelmezette a férfit, hogy délelőtt nem vásárolhat, aki ennek ellenére a kiválasztott termékeket levette a polcokról, majd fizetni próbált, de a pénz elfogadását a bolti eladó megtagadta, mire a férfi szitkozódni kezdett.

Ezt hallotta meg egy boltba belépő időskorú vásárló, aki kérdőre vonta a vádlottat, mire ő a nyugdíjas férfit három alkalommal tenyérrel arcul ütötte és közben a polcokról több terméket a földre sodort. A bolti eladó a megtámadott vásárlója segítségére sietetett, mire a vádlott őt is arcul ütötte, amitől az eladó az egyik polcnak esett.

A magáról megfeledkező férfit a többi vásárló fogta le és vitte ki az üzletből.

A kerületi bíróság a büntetett előéletű vádlottat - távmeghallgatás útján - 90 nap elzárásra ítélte.Az ítélet jogerős és végrehajtható -
velemenyezd, 2020. április 07. kedd, 09:41
Ügyészség: kirabolta társait egy visszaeső bűnöző az egri börtönben
tisztálkodási szereket vett ki magának, hanem még a sértettnek küldött ruhákat is elvette. Amikor a csomag gazdája kérte vissza a ruháit, a férfi megpofozta őt.

Egy másik zárkatársára ráparancsolt, hogy adja át neki azokat a nyugtató hatású gyógyszereket, melyeket a börtönorvos kizárólagosan a beteg számára írt fel. A sértett nem akart eleget tenni a felszólításnak, de tiltakozni sem mert, ezért inkább gyorsan bevette és lenyelte a tablettákat, mire a vádlott őt is többször megütötte. Ezután azonban a bántalmazott férfi - több mint egy hónapon át - nélkülözni volt kénytelen a gyógyszereit, mivel attól kezdve azokat a vádlott szedte.

Az erőszakos elkövető fenyegetéssel kényszerítette harmadik zárkatársát, hogy hosszabb időn át mosson rá, mosogasson utána.

Az Egri Járási Ügyészség két rendbeli rablás bűntettével és egy rendbeli kényszerítés bűntettével vádolja az erőszakos többszörös visszaesőnek minősülő elkövetőt.

Az ügyészség a vádiratában arra tett indítványt, hogy a bíróság 10 év
velemenyezd, 2020. január 23. csütörtök, 09:11
Képek, videók
Ördög amint épp bántalmaz
apacs90
2006. október 06. péntek, 21:32
Trockij Meggyilkolása.hu.
rambobby
2007. június 08. péntek, 06:22
Népligetben barátokkal
yuzanna
2010. május 22. szombat, 17:52
ibolya százszor.jpg
durcimarcika
2020. március 26. csütörtök, 09:51
sárga ibolya0325.jpg
maroka
2020. március 25. szerda, 12:10
Ibolya
eva6
2020. március 25. szerda, 09:09
lila ibolya.jpg
liliana01
2020. március 24. kedd, 17:25
ibolya csokor0129.jpg
maroka
2020. január 29. szerda, 12:35
ibolya.jpg
lilagondolatok
2019. szeptember 27. péntek, 12:48
173. Ibolyák - 317..jpg
jucinenadov
2019. április 26. péntek, 23:45
Ibolyák csészében
eva6
2019. április 04. csütörtök, 09:49
Ibolya
eva6
2019. március 24. vasárnap, 13:33
Ibolyák
eva6
2019. március 24. vasárnap, 13:28
172. Ibolyák - 317..jpg
jucinenadov
2019. március 22. péntek, 22:12
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.