Belépés
2019. augusztus 22. csütörtök | 34. hét | 234. nap | 19:58 | Menyhért, Mirjam
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Az amerikai kongresszusban belpolitikai vita miatt nem szavaztak meg egy Közel-Keletre vonatkozó törvényjavasla
A törvénytervezet az Egyesült Államok közel-keleti szövetségeseinek nyújtott támogatásának megerősítéséről, Szíria elleni szankciókról és az Izraelnek, valamint Jordániának biztosított biztonsági támogatásról szólt. Emellett tartalmazott egy olyan kitételt is, amely szerint büntetnék azokat az amerikai állampolgárokat és vállalatokat, akik, és amelyek csatlakoznak az Izrael bojkottálását és Izrael elleni szankciókat hirdető mozgalomhoz.

A szenátus 56:44 arányban leszavazta az Amerikai Biztonság megerősítése a Közel-Keleten néven beterjesztett tervezetet. A demokrata párti törvényhozók ugyanis tartották magukat korábbi ígéretükhöz, miszerint mindaddig nem szavaznak meg törvényjavaslatokat, amíg nincs megállapodás a részleges kormányzati leállás feloldásáról.

A képviselőházi szavazásra már nem is került sor.

A törvénytervezet egyik eleme - az Izrael bojkottját hirdetők megbüntetését célzó intézkedés - külön vitát kavart az amerikai belpolitikában. Rachida Tlaib, újonnan megválasztott michigani demokrata párti képviselőnő ugyanis kettős lojalitással vádolta meg azokat, akik támogatják az Izrael bojkottjával egyetértők megbüntetését. "Ez itt az Egyesült Államok és az amerikai állampolgároknak joguk van szabadon kifejezni az álláspontjukat" - fogalmazott a palesztin gyökerű politikus. Nyilatkozatát többen - köztük a Rágalmazásellenes Liga vezetői is - elítélték.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2019. január 09. szerda, 07:50
Címkék: Egyesült Államok, Amerikai Biztonság, Rachida Tlaib, Rágalmazásellenes Liga, amerikai kongresszusban, olyan kitételt,
Kommentek
Eric Swalwell az első, aki kiszállt a demokraták elnökjelöltségéért folytatott küzdelemből
"Ha tisztességesek akarunk lenni önmagunkkal szemben, akkor meg kell néznünk, hogy mennyi pénzt sikerült begyűjtenünk a kampányra és mekkora a támogatottságunk" - fogalmazott a kaliforniai Dublin városában tartott sajtókonferenciáján a politikus. Majd hozzátette: "ma befejezem elnökjelölti kampányomat, de ez egyben kezdet is egy új lehetőségre a kongresszusban".

A képviselőválasztáson újrainduló 38 éves politikus jelenleg a képviselőház hírszerzési bizottságának tagja, és Nancy Pelosi házelnök szoros szövetségeseként tartják számon az amerikai politikában. Kampányában elsősorban a fegyvervásárlás-, és viselés korlátozását szorgalmazta. Az eddigi elnökjelölt-aspiránsi vitákban főként azzal tűnt ki, hogy felszólította a 76 éves Joe Biden alelnököt: a korára tekintettel adja át a stafétabotot. Bident a közvélemény-kutatások változatlanul Donald Trump amerikai elnök legesélyesebb kihívójának mutatják.

A The Washington Post című lap és az ABC televízió július elsején nyilvánosságra hozott közös
velemenyezd, 2019. július 08. hétfő, 23:42
Republikánus és demokrata törvényhozók "mértéktartó választ" szorgalmaznak Iránnak
támadását", de szintén "mértéktartó válaszlépést" szorgalmaztak. "Irán közvetlen támadást intézett nemzetközi vizek felett az Egyesült Államok tulajdona ellen" - írták a republikánus politikusok. Az Ománi-öbölben a múlt héten történt incidensre utalva hangsúlyozták, hogy ez a provokáció egy héttel azután történt, hogy nemzetközi vizeken megtámadtak és tönkretettek két tankerhajót. Majd leszögezték: "Trump elnök és nemzetbiztonsági csapata világosan látja a helyzetet, és tudja, mit kell tennie. A kongresszusban mi készen állunk arra, hogy támogassuk katonáinkat, országunkat és szövetségeseinket a térségben".

Nancy Pelosi házelnök - aki demokrata párti politikus - külön közleményt adott ki, amelyben nyugalomra szólított fel. A szövetségesekkel történő egyeztetés fontosságát hangsúlyozta, és felhívta a figyelmet arra is, hogy Washington - ahogyan fogalmazott -"nem felelősségteljes ellenféllel áll szemben". Egyben fontosnak mondta azt is, hogy az Egyesült Államoknak tőle telhetően mindent meg kell tennie a
velemenyezd, 2019. június 21. péntek, 07:06
Trump az oszakai csúcsértekezleten tárgyalni készül Putyinnal
"Ki akarok jönni Oroszországgal, és szerintem ki is fogunk jönni" - fogalmazott az amerikai elnök. Hozzáfűzte, hogy Kínával szintén szeretne "jól kijönni", és szerinte ez is sikerülni fog. Megerősítette, amit már a hét elején közölt, hogy tudniillik Oszakában tárgyalásokat folytat majd Hszi Csin-ping kínai elnökkel is.

Az elnök ismét kitért arra, hogy a 2016-os kampánycsapata és az oroszok közötti esetleges összejátszásról, valamint az igazságszolgáltatás akadályozásáról rendezett meghallgatásaikkal a demokraták most a Mueller-jelentést szeretnék "újrajátszani". A Robert Mueller vezette különleges bizottság ugyanis ugyanezt vizsgálta, és egyértelműen leszögezte: nem történt összejátszás, valamint nem találtak elégséges bizonyítékot arra sem, hogy Donald Trump akadályozni akarta volna ennek feltárásában az igazságszolgáltatást."Mi történt a demokratákkal, a kongresszusban közben nem dolgoznak semmit" - fogalmazott Trump.

Közölte azt is: az igazságügyi minisztérium most azt
velemenyezd, 2019. június 20. csütörtök, 07:05
Az amerikai képviselőház május 15-én meghallgatná Robert Muellert, Trump ellenzi ezt
Az elnök Twitter-bejegyzésben reagált a várható meghallgatásra. Azt írta: "miután két év alatt elköltöttek több mint 35 millió dollárt, kifaggattak 500 embert és igénybe vettek 18, Trump-gyűlölő, dühös demokratát és 49 FBI-ügynököt - és mindez egy több mint 400 oldalas jelentésben azt összegezte, hogy nem volt összejátszás - miért is akarják most a demokraták a kongresszusban, hogy Mueller tanúskodjék? Vajon újracsinálnák az egészet, mert utálták látni az erőteljes következtetést arról, hogy nincs összejátszás?".

Az elnök ezek után még hozzátette: Muellernek nem szabad tanúskodnia, mert "nem történt bűncselekmény, kivéve a másik oldalt (amelyet hihetetlen módon a jelentés nem említett), és nem akadályozták az igazságszolgáltatást sem".

A Twitter-bejegyzés előtt David Cicilline, a képviselőház igazságügyi bizottságának demokrata párti tagja azt nyilatkozta a Fox televíziónak, hogy a bizottságmájus 15-én meghallgatná Robert Muellert. "Reméljük, hogy eljön" - fogalmazott a képviselő. Majd az
velemenyezd, 2019. május 05. vasárnap, 23:12
A kongresszus demokrata párti politikusai bírálják William Barr igazságügyi minisztert
Nancy Pelosi házelnök szerint az igazságügyi miniszteraz előző napiszenátusi meghallgatáson "hazudott" és ezzel "bűncselekményt követett el".

A házelnök konkrétan nem utalt arra,hogy a tárcavezető mivel kapcsolatbannemmondott volna igazat. "Senki nem áll a törvények felett. Sem az Egyesült Államok elnöke, sem az igazságügyi miniszter" - hangoztatta csütörtöki sajtókonferenciáján.

Kerri Kupec, az igazságügyi minisztérium szóvivőnője "megalapozatlan támadásnak" és "meggondolatlan, felelőtlen, és hamis" állításnak minősítette Pelosi megjegyzéseit.

Szerdán a szenátus igazságügyi bizottságában tartottak meghallgatást, amelyen a miniszter védelmébe vette álláspontját a Mueller-jelentésről.

A meghallgatás előtt pár órával hozta nyilvánosságra a The Washington Post című lap, hogy Robert Mueller, a róla elnevezett vizsgálóbizottság vezetője korábban egy Barrhoz intézett levélben kifogásolta a jelentésről a miniszter által készített rövid összefoglalót, mert szerinte az nem tükrözte a
velemenyezd, 2019. május 02. csütörtök, 19:33
The Washington Post: Mueller kifogásolta Barr igazságügyi miniszter összefoglalóját a jelentéséről
különleges vizsgálóbizottságot: hogy biztosítsa a teljes közbizalmat a vizsgálat eredményét illetően".

A levél után Mueller telefonon is felhívta a minisztert.

A The Washington Post - amelynek munkatársai hozzájutottak Mueller levelének egy másolatához - azt írta: a levél és Mueller ezt követő telefonhívása tükrözi a vizsgálat megítélésében meglévő nézetkülönbséget a két tisztségviselő között. A lap megjegyezte: Mueller és Barr egyébként régóta kollégák és barátok is.

"A demokraták a kongresszusban valószínűleg górcső alá veszik Mueller Barrnak címzett kifogásait, miközben fontolgatják az elnök elmozdítását célzó alkotmányos eljárás megindítását, és azon rágódnak, milyen mértékben gyakoroljanak nyomást Muellerre annak érdekében, hogy maga vállaljon meghallgatást" - állapította meg a lap.

A Barrnak küldött levél március 27-i keltezésű, vagyis néhány nappal azt követően íródott, hogy a miniszter már bejelentette: a Mueller-bizottság jelentése szerint nem történt összejátszás a Trump-kampány
velemenyezd, 2019. május 01. szerda, 19:40
Donald Trumpot nem zavarná, ha nyilvánosságra hoznák a Mueller-bizottság teljes jelentését
nagyon gonosz dolgokat műveltek, azt is mondhatnám, hogy elárulták országunkat".

Nemmel válaszolt arra a kérdésre, hogy elnöki kegyelemben részesíti-e a Mueller-vizsgálat során perbe fogott és elítélt személyeket. Korábban az NBC televízióban Sarah Huckabee Sanders, a Fehér Ház szóvivője leszögezte: az elnök William Barr igazságügyi miniszter döntésére bízza, hogy teljes egészében nyilvánosságra hozza-e a Mueller-jelentést.

Lindsey Graham, a szenátus igazságügyi bizottságának elnöke a kongresszusban újságíróknak azt hangoztatta, hogy a Mueller-vizsgálatból Donald Trump "megerősödve került ki".

A dél-karolinai republikánus politikus, aki a hétvégét Donald Trumppal együtt a Mar-a-Lago countryklubban töltötte, bejelentette azt is: az általa vezetett bizottság "megvizsgálja majd a történet másik oldalát" is, vagyis vizsgálatot kezd arról, mi volt az igazságügyi minisztérium és a felügyelete alá tartozó Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) szerepe a Mueller-vizsgálat megindításában. A vizsgálat
velemenyezd, 2019. március 25. hétfő, 20:01
Izraeli média: Trump jövő héten várhatóan elismeri Izrael fennhatóságát a Golán-fennsíkon
kapcsolatából.

Netanjahua jövő hét elején látogat Washingtonba. Amerikai források szerint Trump már ekkor bejelentheti, hogy az Egyesült Államok Izrael részeként ismeri el a Golán-fennsíkot.

"Eljött az ideje, hogy a nemzetközi közösség elismerje Izrael jelenlétét a Golánon, és hogy a Golán mindig is része lesz Izrael Államnak" - mondta Netanjahu, miután tárgyalt Mike Pompeo amerikai külügyminiszterrel.

Netanjahu 2015-ben is Washingtonba utazott két héttel a választások előtt, a kongresszusban beszédet mondott az iráni atomalku ellen, de akkor Barack Obama elnök nem fogadta személyesen.

Donald Trump nem hívta meg találkozóra Beni Ganzot, az ellenzék legnagyobb pártjának vezetőjét, aki szintén Washingtonban lesz a jövő hét elején, és beszédet mond az amerikai Izrael-lobbiszervezet, az AIPAC kongresszusán.

A 13-as tévécsatornán szerda este ismertetett közvélemény-kutatási adatok szerint a Ganz vezette Kék-fehér centrista párt több mandátumot kapna a Netanjahu vezette Likudnál, ha ma
velemenyezd, 2019. március 21. csütörtök, 13:11
Képek, videók
Náci kongresszus Nünberg.
megyerimihaly
2016. január 16. szombat, 01:46
2014.nov.22 Kongresszus 0
eva_gyulai
2016. január 04. hétfő, 02:56
Édentől keletre john stei
hollyka
2014. március 22. szombat, 20:40
Édentől keletre
general67
2013. szeptember 03. kedd, 11:00
Edentol-keletre--37372 .jp
sarkadykati
2013. július 20. szombat, 15:41
Edentol-keletre--37373 .jp
sarkadykati
2013. július 20. szombat, 15:41
Edentol-keletre--dvd-1 249
sarkadykati
2013. július 20. szombat, 15:41
Keletre elhurcoltak emlék
mecsery
2010. február 27. szombat, 23:08
E9dentF5l20keletre.jpg
kpista64
2009. október 09. péntek, 10:53
édentől keletre1200 (113
hollygergo
2008. december 31. szerda, 17:08
Édentől Keletre.hu.jpg
rambobby
2007. március 29. csütörtök, 07:28
egyesult_allamok_san_f ran
borigit
2016. június 21. kedd, 11:40
Egyesült Államok - Oklaho
margoboszi
2014. május 01. csütörtök, 19:52
Egyesült Államok - Oklaho
cipello
2014. április 13. vasárnap, 10:47
Amerikai Egyesült Államok
mohini
2011. május 08. vasárnap, 07:46
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.