Belépés
2019. december 13. péntek | 50. hét | 347. nap | 03:27 | Luca, Otília
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Az amerikai kongresszusban belpolitikai vita miatt nem szavaztak meg egy Közel-Keletre vonatkozó törvényjavasla
A törvénytervezet az Egyesült Államok közel-keleti szövetségeseinek nyújtott támogatásának megerősítéséről, Szíria elleni szankciókról és az Izraelnek, valamint Jordániának biztosított biztonsági támogatásról szólt. Emellett tartalmazott egy olyan kitételt is, amely szerint büntetnék azokat az amerikai állampolgárokat és vállalatokat, akik, és amelyek csatlakoznak az Izrael bojkottálását és Izrael elleni szankciókat hirdető mozgalomhoz.

A szenátus 56:44 arányban leszavazta az Amerikai Biztonság megerősítése a Közel-Keleten néven beterjesztett tervezetet. A demokrata párti törvényhozók ugyanis tartották magukat korábbi ígéretükhöz, miszerint mindaddig nem szavaznak meg törvényjavaslatokat, amíg nincs megállapodás a részleges kormányzati leállás feloldásáról.

A képviselőházi szavazásra már nem is került sor.

A törvénytervezet egyik eleme - az Izrael bojkottját hirdetők megbüntetését célzó intézkedés - külön vitát kavart az amerikai belpolitikában. Rachida Tlaib, újonnan megválasztott michigani demokrata párti képviselőnő ugyanis kettős lojalitással vádolta meg azokat, akik támogatják az Izrael bojkottjával egyetértők megbüntetését. "Ez itt az Egyesült Államok és az amerikai állampolgároknak joguk van szabadon kifejezni az álláspontjukat" - fogalmazott a palesztin gyökerű politikus. Nyilatkozatát többen - köztük a Rágalmazásellenes Liga vezetői is - elítélték.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2019. január 09. szerda, 07:50
Címkék: Egyesült Államok, Amerikai Biztonság, Rachida Tlaib, Rágalmazásellenes Liga, amerikai kongresszusban, olyan kitételt,
Kommentek
György László: Ahogy az amerikai, úgy a magyar gazdaság is a hazai szereplőket részesíti előnyben
Az eseményen hangsúlyozta, a kormánynak fontos szerepe volt és van például a tőke és a munka világa, valamint a külföldi és a hazai tulajdon aránya egyensúlyának megteremtésében.

Kifejtette, a magyar gazdaság nyitott, ám ez sebezhetőséggel jár, és a kormányzati politika célja éppen e sérülékenység csökkentése. Ennek eszközeiként a többi között a munkahelyteremtést, valamint a külföldi beruházásokat ösztönző intézkedéseket említette. A magyar gazdaság eredményességéről példaként elmondta: brit startup vállalkozásokat kérdeztek arról, hogy a Brexit után hol tevékenykednének a legszívesebben, és az első helyen Magyarországot jelölték meg.

György László elmondta: az angol nyelvű kiadást azért tartja fontosnak, mert angol nyelvterületen is szeretné megértetni, hogy mit jelent az unortodox gazdaságpolitika. "Az általuk ismert és elfogadott közgazdászokra hivatkoztam, az ő Nobel-díjasaikra (...) hivatkozva szeretném megértetni, hogy lényegében olyasmiért támadnak bennünket, amit ők az itteni
velemenyezd, 2019. november 18. hétfő, 09:31
Amerikai nemzetbiztonsági tanácsadó: a NATO-ban nincs helyük orosz fegyverrendszereknek
vadászbombázókat. Az F-35-ös jelenleg a világ egyik legmodernebb vadászgépe, és az amerikai kormányzat amiatt aggódik, hogy a bombázóval kapcsolatos érzékeny információk az orosz hírszerzéshez kerülhetnek.

A török elnököt várhatóan csütörtökön fogadja a Fehér Házban Donald Trump amerikai elnök.

Robert O'Brien a vasárnapi interjúban kifejtette: Trump közölni fogja a török elnökkel, hogy országa szankciókat kockáztat, ha nem szabadul meg az oroszok gyártotta fegyverrendszertől.

"E szankciókat a kongresszusban elsöprő kétpárti többséggel fogják megszavazni és Törökország megérzi a büntető intézkedések hatását" - fogalmazott O'Brien. Egyúttal leszögezte azt is, Washington mindent megtesz azért, hogy Törökország továbbra is a szövetségese maradjon."Törökország a NATO tagja és rendkívül fontos szerepet játszik. Elvesztése nem lenne jó sem Európának, sem az Egyesült Államoknak" - hangoztatta az amerikai nemzetbiztonsági tanácsadó.

Mark Esper amerikai védelmi miniszter a múlt
velemenyezd, 2019. november 10. vasárnap, 20:31
A szaúdi uralkodó Rijádban fogadta Gina Haspelt, a CIA igazgatóját
A szűkszavú jelentés a szaúdi király és a CIA igazgatója "közös érdeklődésre számot tartó kérdéseket" vitatott meg. Részleteket azonban nem közöltek a találkozóról.

A megbeszélésen jelen volt a védelmi miniszteri posztot is betöltő szaúdi trónörökös, Mohamed bin Szalmán herceg és Adel al-Dzsubeir szaúdi külügyi államtitkár - de facto külügyminiszter -, valamint az Egyesült Államok Szaúd-Arábiában akkreditált nagykövete.

Gina Haspel tavaly decemberben nem vett részt azon az amerikai szenátusi meghallgatáson, amelyet a Dzsamál Hasogdzsi rendszerkritikus szaúdi újságíró meggyilkolásának ügyéről tartottak a washingtoni kongresszusban, de szenátorok egy szűk körű csoportját zárt ajtók mögött tájékoztatta a fejleményekről.

Szerdán az amerikai igazságügyi minisztérium vádat emelt a Twitter közösségi portál két alkalmazottja ellen, akik szaúdi megbízásra bizalmas személyi adatokat gyűjtöttek és adtak át Rijádnak olyan felhasználókról, akik a szaúdi rendszer bírálói, vagy rendszerkritikus
velemenyezd, 2019. november 07. csütörtök, 20:22
Az amerikai képviselőház határozatban ismerte el az örmény népirtást
A demokrata többségű képviselőház elsöprő többséggel, 405:11 arányban szavazta meg a határozatot. Ez népirtásként ismeri el a törökök által a múlt század elején végrehajtott örmény tömegmészárlást.

A határozat felszólított arra, hogy az Egyesült Államok mostantól népirtásként emlékezzék meg arról, hogy az ottomán török birodalom a 20. század elején, 1915 és 1923 között másfélmillió örményt tervszerűen lemészárolt. Egyben szorgalmazta azt is, hogy fordítsanak nagyobb gondot a tények megismertetésére.

Ez volt az első alkalom, hogy az amerikai kongresszusban egyáltalán előterjesztettek egy olyan javaslatot, amely felvetette az örmény népirtás elismerését.

A szavazás utáni első kommentárok történelmi jelentőségűnek minősítették a törvényhozók döntését.
velemenyezd, 2019. október 29. kedd, 23:05
Érdekes előadás - az egészségről
Egyesült Államok Szenátusi üléséről. 74. kongresszus, második ülés, 2.64. dokumentum. Az áll benne, hogy az ásványtartalom a farmjaink talajában teljesen lecsökkent, ezért a learatott termés, akár gabona, akár zöldség, akár gyümölcs, nem tartalmaz ásványokat. Az emberek, akik ezekkel az élelmiszerekkel táplálkoznak, megbetegszenek az ásványok hiánya miatt. Az egyetlen módszer ennek a megelőzésére és gyógyítására a táplálék-kiegészítők alkalmazása. Ez áll a dokumentumban, amelyet 1936-ban írták alá a Kongresszusban.
Azóta jobbra fordult a dolog? Nem, nem lett jobb. Sajnos, még rosszabb is lett a helyzet. Ennek az az oka, hogy a farmerek nátriummal, foszforral és káliummal javítják a talajt. Három komponenssel különböző kombinációban, és senki sem kényszerítheti rá a farmert, hogy még 60 elemet adagoljon a földbe, mert attól nem függ a termés mennyisége. Ezért minden egyes termés kivonja a földből az összes lehetséges ásványt. És ha a 60 helyett csak 3 ásványt pótolunk vissza, akkor a dolog úgy néz ki,
pacsakute, 2019. október 17. csütörtök, 00:56
Hongkongi tüntetések - Ismét utcára vonultak a demokratikus jogok csorbítását büntető amerikai törvényjavaslat
előre figyelmeztették a résztvevőket, milyen következményekkel jár az új szabályozás megsértése, a tömegben pedig csak elvétve lehetett látni néhány, orvosi maszkot viselő demonstrálót - mutat rá a SCMP.

A lap arról számolt be, hogy a hétvégi eseményekkel ellentétben a hétfő esti esemény békés hangulatban zajlik: a résztvevők a tüntetéseken gyakran felcsendülő dalokat éneklik, és kormányellenes rigmusokat skandálnak.

A törvénytervezet várhatóan már szerdán tárgyalhatják az amerikai kongresszusban. Amennyiben az alsóház elfogadja, a szenátus elé kerül majd, és végül Donald Trump elnöknek is jóvá kell hagynia ahhoz, hogy törvénybe iktassák. A javaslat egyrészt gazdasági szankciókat, illetve vízummegvonást róna ki azokra a kínai és hongkongi tisztviselőkre, akiket vétkesnek találnának a hongkongi demokrácia visszaszorításában, továbbá lehetővé tenné a demokráciapárti tüntetések résztvevőinek, hogy amerikai turista vízumot kapjanak annak ellenére, hogy adott esetben eljárás folyik ellenük
velemenyezd, 2019. október 14. hétfő, 17:22
Trump találkozni akar azzal, aki kiszivárogtatta az ukrán elnökkel folytatott beszélgetését
zsebéből állta. "Vajon az az igazi sztori, hogy az én utazásomat ki fizette, és nem az, hogy ő (Biden) áruba bocsátotta az Egyesült Államok alelnökségét?" - foglalta kérdésbe az állítását Giuliani a Reuters brit hírügynökség tudósítójának nyilatkozva.

Elemzők szerint a héten kezdődő képviselőházi meghallgatások egyik kulcsfontosságú szereplője éppen Rudy Giuliani lenne, aki a múlt héten még azt jelezte, hogy részt vesz a meghallgatáson, de vasárnap már azt közölte, hogy nem jelenik meg a kongresszusban. "Nem működöm együtt Adam Schiffel. Úgy gondolom, hogy Schiffet el kell mozdítani" - hangoztatta az ABC televízióban vasárnap.

A The New York Times című napilap internetes kiadása vasárnap este azt jelentette: Joe Biden tanácsadói levelet intéztek a legnagyobb tévécsatornák (ABC, CBS, NBC, CNN, Fox) vezetőihez, arra kérve őket, hogy ne hívják meg Rudy Giulianit a műsoraikba, és ne adjanak teret neki az Ukrajnáról és a volt demokrata alelnökről szóló, "teljességgel megalapozatlan" információk
velemenyezd, 2019. szeptember 30. hétfő, 07:04
Képek, videók
2014.nov.22 Kongresszus 0
eva_gyulai
2016. január 04. hétfő, 02:56
Édentől keletre john stei
hollyka
2014. március 22. szombat, 20:40
Édentől keletre
general67
2013. szeptember 03. kedd, 11:00
Edentol-keletre--37372 .jp
sarkadykati
2013. július 20. szombat, 15:41
Edentol-keletre--37373 .jp
sarkadykati
2013. július 20. szombat, 15:41
Edentol-keletre--dvd-1 249
sarkadykati
2013. július 20. szombat, 15:41
Keletre elhurcoltak emlék
mecsery
2010. február 27. szombat, 23:08
E9dentF5l20keletre.jpg
kpista64
2009. október 09. péntek, 10:53
édentől keletre1200 (113
hollygergo
2008. december 31. szerda, 17:08
Édentől Keletre.hu.jpg
rambobby
2007. március 29. csütörtök, 07:28
egyesult_allamok_san_f ran
borigit
2016. június 21. kedd, 11:40
Egyesült Államok - Oklaho
margoboszi
2014. május 01. csütörtök, 19:52
Egyesült Államok - Oklaho
cipello
2014. április 13. vasárnap, 10:47
Amerikai Egyesült Államok
mohini
2011. május 08. vasárnap, 07:46
Florida, Egyesült Államok
evamama0108
2010. november 10. szerda, 13:22
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.