Belépés
2019. május 26. vasárnap | 21. hét | 146. nap | 21:51 | Fülöp, Evelin
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Öttusa-vk - Sikeres volt a vb-főpróba
"A világkupa a világbajnokságot szolgálta, mindent az év legrangosabb eseményét figyelembe véve rendeztünk és figyeltünk" - mondta az MTI-nek a tapasztalatokat összegezve.

A legfontosabb berendezés a vb-re legyártatott, és első alkalommal a Bregyó-közi Atlétikai Központban felállított, mozgatható tetejű színpad, amelyen a bónuszvívás zajlott, és zajlik majd a vb-n is. A főtitkár kiemelte, azért volt szükség a leengedhető tetőszerkezetre, hogy a színpad mögötti eseményeket ne takarja ki, minden látható legyen.

"A Bregyó-köz atlétikai pályájának adottságai megegyeznek a vb helyszínéül szolgáló Kincsem Parkéval, ezért modellezni tudtuk a világbajnokságot. Akkor is kis területen kell majd megrendezni a bónuszvívást, a lovaglást és a kombinált számot" - emlékeztetett rá.

A próbaversenyen kiderült, hogy a helyszűke miatt a futópálya eléggé kanyargósra sikerült, ezért megpróbálják futhatóbbá, barátságosabbá tenni a kanyarokat.

"Az esős, szeles időjárás is több problémát felszínre hozott, bebizonyosodott például, hogy a lőtérnél az esőelvezetést meg kell oldani, mert becsöpögött a víz, és ilyen idő szeptemberben is előfordulhat" - magyarázta, majd hozzátette, hogy a vegyesváltó vívása is a rossz idő miatt csúszott 35 percet. A nemzetközi szövetség (UIPM) eredményközlő rendszere ugyanis mindent egy felhő-tárhelyen tárol, és az adatokhoz a rossz idő miatt nem tudtak hozzáférni, így késve készültek el a víváshoz szükséges csörtelapok.

Pozitív tapasztalat volt ugyanakkor, hogy a lézerlövészetes futások futamai után - ezek betétszámok voltak, és a szeptemberi öttusa vb-vel párhuzamosan is zajlik majd ugyanott laser-run vb - a lőtér gyorsabban átállítható a különböző távolságokra, mint gondolták, és a világbajnokságra vásárolt öt új ló is jól vizsgázott, akárcsak a kifejlesztett MÖSZ-applikáció, amely a verseny időrendjétől kezdve az eredményeken át a közlekedésig minden fontos információt tartalmaz. Sikert aratott, hogy a lövészetet kivetítőn is követhette a közönség, így minden szögből követhető volt a versenyzők szereplése, ami a vb-n várható nagyobb nézősereg miatt különösen fontos.

Gallai István kiemelte, hogy az egyik versenynapot a Nemzeti Sportügynökség munkatársával nézte végig. Összegzésként megállapították, hogy hasznos volt a főpróba, mert a hiányosságok felszínre kerültek, és szeptemberig még ki lehet javítani a hibákat, a jó ötletek, megvalósítások pedig megerősítést kaptak, valamint további építő jellegű gondolatok vetődtek fel, melyek a sikeres vb-rendezést szolgálják.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2019. május 06. hétfő, 10:22
Címkék: Bregyó-közi Atlétikai Központban, Kincsem Parkéval, Gallai István, Nemzeti Sportügynökség, világbajnokságot szolgálta, tapasztalatokat összegezve,
Kommentek
Öttusa - Felnőtt világkupaversenyt rendez jövőre Székesfehérvár
Tóth István, a sportklub elnöke emlékeztetett arra, hogy 1992 és 2009 között kilenc női vk-viadalnak adott otthont Fehérvár, így jövő május 2. és 6. között, hosszú szünet után versengenek ismét a városban a sportág legjobbjai a vk-sorozatban, ráadásul a női mellett a férfi mezőny tagjai is megküzdenek majd.

Mészáros Attila alpolgármester, a Magyar Öttusa Szövetség (MÖSZ) elnökségi tagja közölte, hogy a város biztosítja az anyagi hátteret a remélhetően sikeres versenyhez.

Gallai István, a szövetség főtitkára úgy vélte, világbajnoki mezőny fog összegyűlni Székesfehérváron, hiszen a világkupa-sorozat végén, a világkupadöntő győztese tokiói olimpiai kvótát szerezhet.

Kármán Sándor versenyigazgató jelezte, hogy a Bregyó Sportcentrumban lesz a lovaglás, a bónuszvívás és a kombinált szám (futás-lövészet), az úszást a városi uszodában, míg a vívást a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége sportcsarnokában rendezik meg.

Vörös Zsuzsanna, a Volán Fehérvár szakosztály-igazgatója örömének adott
velemenyezd, 2018. november 27. kedd, 16:19
A cél a tapasztalatszerzés a laser-run világbajnokságon
öttusa kombinált számának első két világbajnokságán egy-egy, a harmadikon pedig két magyar indult. A jelentős létszámemelkedésnek az az oka, hogy jövőre, a szeptemberi budapesti öttusa-világbajnoksággal együtt - először egy helyszínen és egy időben - rendezik meg a laser-run vb-t. A dublini világbajnokság emiatt elsősorban tapasztalatszerzés szempontjából fontos, így a kiutazó delegáció tagja a hazai szövetség versenyigazgatója, Kármán Sándor is.

A felnőtt öttusa-válogatottak közül nem indul senki, Gallai István, a MÖSZ főtitkára szerint viszont jövőre nagyon is lehet majd arra számítani, hogy öttusázók nagyobb számban kapcsolódnak be a küzdelmekbe. Elsősorban azok, akik az öttusaselejtezőből nem jutnak be a döntőbe.

A hazai szövetségnek - várakozásai szerint - nagy kihívás lesz a jövő évi verseny, melyre az öttusa-vb miatt - illetve a fiatalok felé nyitás eredményeként - 1000-1500 résztvevőt várnak.

Most Dublinban 800 körüli indulóval számolnak a helyi szervezők, korábban 300-500 versenyző
velemenyezd, 2018. szeptember 28. péntek, 14:30
Illegális bevándorlás - Szita Károly: 2018 sorsdöntő év lesz
destabilizálják Európát - jelentette ki.

Farkas Éva (Fidesz-KDNP), Makó polgármestere azt mondta, az illegális bevándorlás a nők biztonságát is fenyegeti.

Koncz Ferenc (Fidesz-KDNP), Szerencs polgármestere úgy fogalmazott, nem lehetnek másodrendű állampolgárok a nők és a nem muzulmánok.

Nógrádi Zoltán (Fidesz-KDNP), Mórahalom polgármestere felidézte, milyen nehézségeket okozott a migráció a magyar-szerb határnál fekvő település életében, és milyen nagy segítséget jelentett a kerítés megépülése.

Gallai Sándor, a Migrációkutató Intézet tudományos igazgatója kijelentette, hogy bár a bevándorlási helyzet konszolidálódni látszik, ez csupán átmenetinek tekinthető.

A migrációs válság nem ért véget, a következő időszakban a szubszaharai térségben várható a legnagyobb népességrobbanás - jelezte.

Szavai szerint a jelenlegi bevándorlók több szempontból is eltérnek a korábbiaktól: alacsonyabb az iskolázottságuk és nem próbálnak asszimilálódni.

Az Együtt a konferenciát megelőző akciót
velemenyezd, 2018. január 12. péntek, 16:45
Rockfesztivál Budapest először, a Kincsem Parkban
"A két nap során mintegy húsz előadó lép fel két nagy sátorban, a látogatókat magyar italokkal és ételekkel, rock cirkusz vidámparkkal, motoros felvonulással és lóversennyel is várjuk" - mondta Necz István főszervező a fesztivál keddi sajtótájékoztatóján.

A programban szeptember 8-án pénteken mások mellett a Piramis, a Beatrice, a Skorpió és a Firkin, másnap a P. Mobil, a Karthago, a Kalapács és Deák Bill Gyula ad koncertet.

Mint elhangzott a belépés a 14 év alattiaknak ingyenes, a Kincsem Parknál több mint nyolcszáz ingyenes parkolóhelyet biztosítanak, a Puskás Ferenc Stadion közlekedési csomóponttól pedig ingyenes buszjáratok szállítják a helyszínre a fesztiválozókat.

Kalapács József énekes úgy fogalmazott, hogy a hazai rock évtizedek óta kiszorult a Hajógyári-szigetről a külföldi fellépőkhöz képest és örömteli, hogy egy olyan rendezvény szerveződik, amely éppen a műfaj magyar képviselőire fókuszál. Szigeti Ferenc, a Karthago vezetője, gitárosa arról beszélt, hogy zenekara 38 éve
velemenyezd, 2017. július 25. kedd, 16:13
Tizenhárom ország versenyzői az öttusázók fedettpályás idénynyitóján
pénteken kinevezett kapitánya ugyancsak a felkészülés késői elkezdésével indokolta Földházi távolmaradását.

A kapitányok elmondása szerint Marosi és Földházi a kairói világkupán már indulni fog.

Bretz Gyula, a szövetség decemberben megválasztott új elnöke, miután köszönetet mondott a versenyzők vízellátását egész évben biztosító névadó támogatónak, beszámolt be a nemzetközi szövetségtől a napokban érkezett hírekről.

"Két pozícióra is magyar tagot választottak, Kulcsár Ágnes a technikai, Gallai István pedig az edzőbizottságba került be. A sportágon belül magának a sportnak ez a két legfontosabb testülete" - mondta.

Az MTI kérdésére azt is elárulta, hogy Martinek János helyére az eddig utánpótlás programigazgatóként tevékenykedő Gallai István kerül a főtitkári pozícióba.

A budapesti idénynyitón szombaton a nőknek a lovaglást és a vívást, a férfiaknak pedig a vívást rendezik meg, majd vasárnap a férfiak lovagolnak, aztán mindkét nem számára az úszás, illetve a lövészetekkel kombinált
velemenyezd, 2017. január 24. kedd, 14:42
Piramis-évek - Ismét Budapesten Révész Sándor és Závodi János
(gitár, vokál), Nagy Gergő (gitár), Megyaszay István (basszusgitár) és Delov Jávor (dob) egészíti ki - közölték a szervezők az MTI-vel.

Piramis-évek címmel a budapesti est előtt augusztus 5-én Kazincbarcikán lesz koncert, majd ősszel és tél elején a Felvidéken, Zalaegerszegen, Székesfehérváron, Nyíregyházán, Szombathelyen és Pécsett is fellép a Révész-Závodi páros.

A Piramis a hetvenes évek második felének, a nyolcvanas évek elejének rendkívül népszerű rockzenekara volt, Révész és Závodi mellett Gallai Péter játszott a billentyűs hangszereken, Som Lajos basszusgitározott és Köves Miklós dobolt. Az együttes 1992-ben és 2006-ban is visszatért néhány nagy koncertre; Piramis néven jelenleg is aktív egy formáció, amelyben Závodi, Gallai és Köves mellett Nyemcsók János énekel és Vörös Gábor basszusgitározik.

A Révész- és Som-féle Piramis slágerei közé tartozott mások mellett a Szabadnak születtem, a Ha volna két életem, az Őszintén akarok élni, a Kóbor angyal, az Ajándék, A becsület, a Szállj fel
velemenyezd, 2016. augusztus 02. kedd, 12:41
Gion Nándor Latroknak is játszott
nyomon több család történetét. A könyvek meseszerű cselekménye, a történet nagy részének helyszínt adó vajdasági kisváros, Szenttamás jellegzetes pontjainak és környékének megrajzolásával együtt, valós személyek felelevenítésével tudósít egy olyan többnemzetiségű közösség életéről, amelyben elsősorban magyarok, szerbek és németek élnek együtt, és akiknek egymáshoz fűződő viszonyát az aktuális politikai események is befolyásolják.

A regény első kötetében (Virágos katona) kezdetét veszi Rojtos Gallai István és Török Ádám barátsága. Utóbbi gyakorlatias, akaratos és kissé vadóc jellemének ellenkezője Rojtos Gallai higgadtabb, álmodozó természete, aki a szenttamási Kálvárián tengeti magányos óráit, a keresztre feszített Krisztusnak, és a latroknak citerázva. A közösségben szerelmek és barátságok szövődnek, ám a szereplők életét felborítja az első világháború.

Az elkövetkező évek eseményeit a második, Rózsaméz című regény örökíti meg. Rojtos Gallai már feleségének, Stefan Krebs lányának,
gabfe, 2016. február 01. hétfő, 18:50
Képek, videók
Direkt a központban
csalogany13
2009. november 10. kedd, 22:59
A központban
fopi69
2008. április 15. kedd, 14:50
Cica a központban
gyjozsi
2007. december 05. szerda, 11:57
Szobrok a központban
gyjozsi
2007. április 23. hétfő, 08:54
Tavasz a központban
gyjozsi
2007. április 16. hétfő, 09:50
Kozpontban keszult
tegri
2006. december 04. hétfő, 22:52
kamilla Parker-Bowles rég
agica2004
2018. március 07. szerda, 22:42
parker.png
astropapa58
2015. október 21. szerda, 16:29
sarah jessica parker
kazikanyuszi
2015. július 26. vasárnap, 07:09
Alice H. Parker
sanci81
2015. május 16. szombat, 11:54
Szép szines-téli parkerdő
gisela
2014. március 15. szombat, 23:09
intarzia_parketta_wood _in
kmparker
2013. augusztus 29. csütörtök, 16:52
Lamborghini_Gallardo_S upe
szende_robi
2013. október 05. szombat, 20:11
Lamborghini-Gallardo-N era
szende_robi
2013. október 05. szombat, 20:11
Lamborghini Gallardo.jpg
szende_robi
2013. október 05. szombat, 20:11
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.