Belépés
2019. augusztus 18. vasárnap | 33. hét | 230. nap | 03:27 | Ilona
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Öttusa-vk - Sikeres volt a vb-főpróba
"A világkupa a világbajnokságot szolgálta, mindent az év legrangosabb eseményét figyelembe véve rendeztünk és figyeltünk" - mondta az MTI-nek a tapasztalatokat összegezve.

A legfontosabb berendezés a vb-re legyártatott, és első alkalommal a Bregyó-közi Atlétikai Központban felállított, mozgatható tetejű színpad, amelyen a bónuszvívás zajlott, és zajlik majd a vb-n is. A főtitkár kiemelte, azért volt szükség a leengedhető tetőszerkezetre, hogy a színpad mögötti eseményeket ne takarja ki, minden látható legyen.

"A Bregyó-köz atlétikai pályájának adottságai megegyeznek a vb helyszínéül szolgáló Kincsem Parkéval, ezért modellezni tudtuk a világbajnokságot. Akkor is kis területen kell majd megrendezni a bónuszvívást, a lovaglást és a kombinált számot" - emlékeztetett rá.

A próbaversenyen kiderült, hogy a helyszűke miatt a futópálya eléggé kanyargósra sikerült, ezért megpróbálják futhatóbbá, barátságosabbá tenni a kanyarokat.

"Az esős, szeles időjárás is több problémát felszínre hozott, bebizonyosodott például, hogy a lőtérnél az esőelvezetést meg kell oldani, mert becsöpögött a víz, és ilyen idő szeptemberben is előfordulhat" - magyarázta, majd hozzátette, hogy a vegyesváltó vívása is a rossz idő miatt csúszott 35 percet. A nemzetközi szövetség (UIPM) eredményközlő rendszere ugyanis mindent egy felhő-tárhelyen tárol, és az adatokhoz a rossz idő miatt nem tudtak hozzáférni, így késve készültek el a víváshoz szükséges csörtelapok.

Pozitív tapasztalat volt ugyanakkor, hogy a lézerlövészetes futások futamai után - ezek betétszámok voltak, és a szeptemberi öttusa vb-vel párhuzamosan is zajlik majd ugyanott laser-run vb - a lőtér gyorsabban átállítható a különböző távolságokra, mint gondolták, és a világbajnokságra vásárolt öt új ló is jól vizsgázott, akárcsak a kifejlesztett MÖSZ-applikáció, amely a verseny időrendjétől kezdve az eredményeken át a közlekedésig minden fontos információt tartalmaz. Sikert aratott, hogy a lövészetet kivetítőn is követhette a közönség, így minden szögből követhető volt a versenyzők szereplése, ami a vb-n várható nagyobb nézősereg miatt különösen fontos.

Gallai István kiemelte, hogy az egyik versenynapot a Nemzeti Sportügynökség munkatársával nézte végig. Összegzésként megállapították, hogy hasznos volt a főpróba, mert a hiányosságok felszínre kerültek, és szeptemberig még ki lehet javítani a hibákat, a jó ötletek, megvalósítások pedig megerősítést kaptak, valamint további építő jellegű gondolatok vetődtek fel, melyek a sikeres vb-rendezést szolgálják.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2019. május 06. hétfő, 10:22
Címkék: Bregyó-közi Atlétikai Központban, Kincsem Parkéval, Gallai István, Nemzeti Sportügynökség, világbajnokságot szolgálta, tapasztalatokat összegezve,
Kommentek
Mintegy 170 öttusázó a székesfehérvári világkupaversenyen
Gallai István, a Magyar Öttusa Szövetség (MÖSZ) főtitkára elmondta, a nagy számú induló annak köszönhető, hogy január elseje óta tart az olimpiai kvalifikációs időszak, és a viadalon értékes pontokat lehet szerezni a világkupadöntős részvételhez, ahonnan a győztes kijut a 2020-as tokiói játékokra.

Kármán Sándor versenyigazgató közölte, hogy a Bregyó-közben rendezik a bónuszvívást, a lovaglást, illetve a futás-lövészet kombinált számot. Az úszásnak a városi uszoda, míg a vívásnak a kosárlabda-szövetség edzőcsarnoka ad otthont.

Jelezte, hogy a női és férfi selejtező, majd a női és férfi döntő után az utolsó napon lesz a mixváltó, amelyben Magyarország két stafétát indíthat.

Mészáros Attila alpolgármester, a MÖSZ elnökségi tagja rámutatott, hogy Székesfehérvár az öttusa magyar fellegvára, és nemzetközi szinten is kiemelkedő szakmai munka folyik a városban. Az infrastruktúra és a versenyrendezési rutin adott, az önkormányzat pedig minden támogatást megad ahhoz, hogy a világelit nagyszerű
velemenyezd, 2019. március 13. szerda, 14:11
Öttusa - Felnőtt világkupaversenyt rendez jövőre Székesfehérvár
Tóth István, a sportklub elnöke emlékeztetett arra, hogy 1992 és 2009 között kilenc női vk-viadalnak adott otthont Fehérvár, így jövő május 2. és 6. között, hosszú szünet után versengenek ismét a városban a sportág legjobbjai a vk-sorozatban, ráadásul a női mellett a férfi mezőny tagjai is megküzdenek majd.

Mészáros Attila alpolgármester, a Magyar Öttusa Szövetség (MÖSZ) elnökségi tagja közölte, hogy a város biztosítja az anyagi hátteret a remélhetően sikeres versenyhez.

Gallai István, a szövetség főtitkára úgy vélte, világbajnoki mezőny fog összegyűlni Székesfehérváron, hiszen a világkupa-sorozat végén, a világkupadöntő győztese tokiói olimpiai kvótát szerezhet.

Kármán Sándor versenyigazgató jelezte, hogy a Bregyó Sportcentrumban lesz a lovaglás, a bónuszvívás és a kombinált szám (futás-lövészet), az úszást a városi uszodában, míg a vívást a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége sportcsarnokában rendezik meg.

Vörös Zsuzsanna, a Volán Fehérvár szakosztály-igazgatója örömének adott
velemenyezd, 2018. november 27. kedd, 16:19
A cél a tapasztalatszerzés a laser-run világbajnokságon
öttusa kombinált számának első két világbajnokságán egy-egy, a harmadikon pedig két magyar indult. A jelentős létszámemelkedésnek az az oka, hogy jövőre, a szeptemberi budapesti öttusa-világbajnoksággal együtt - először egy helyszínen és egy időben - rendezik meg a laser-run vb-t. A dublini világbajnokság emiatt elsősorban tapasztalatszerzés szempontjából fontos, így a kiutazó delegáció tagja a hazai szövetség versenyigazgatója, Kármán Sándor is.

A felnőtt öttusa-válogatottak közül nem indul senki, Gallai István, a MÖSZ főtitkára szerint viszont jövőre nagyon is lehet majd arra számítani, hogy öttusázók nagyobb számban kapcsolódnak be a küzdelmekbe. Elsősorban azok, akik az öttusaselejtezőből nem jutnak be a döntőbe.

A hazai szövetségnek - várakozásai szerint - nagy kihívás lesz a jövő évi verseny, melyre az öttusa-vb miatt - illetve a fiatalok felé nyitás eredményeként - 1000-1500 résztvevőt várnak.

Most Dublinban 800 körüli indulóval számolnak a helyi szervezők, korábban 300-500 versenyző
velemenyezd, 2018. szeptember 28. péntek, 14:30
Illegális bevándorlás - Szita Károly: 2018 sorsdöntő év lesz
destabilizálják Európát - jelentette ki.

Farkas Éva (Fidesz-KDNP), Makó polgármestere azt mondta, az illegális bevándorlás a nők biztonságát is fenyegeti.

Koncz Ferenc (Fidesz-KDNP), Szerencs polgármestere úgy fogalmazott, nem lehetnek másodrendű állampolgárok a nők és a nem muzulmánok.

Nógrádi Zoltán (Fidesz-KDNP), Mórahalom polgármestere felidézte, milyen nehézségeket okozott a migráció a magyar-szerb határnál fekvő település életében, és milyen nagy segítséget jelentett a kerítés megépülése.

Gallai Sándor, a Migrációkutató Intézet tudományos igazgatója kijelentette, hogy bár a bevándorlási helyzet konszolidálódni látszik, ez csupán átmenetinek tekinthető.

A migrációs válság nem ért véget, a következő időszakban a szubszaharai térségben várható a legnagyobb népességrobbanás - jelezte.

Szavai szerint a jelenlegi bevándorlók több szempontból is eltérnek a korábbiaktól: alacsonyabb az iskolázottságuk és nem próbálnak asszimilálódni.

Az Együtt a konferenciát megelőző akciót
velemenyezd, 2018. január 12. péntek, 16:45
Rockfesztivál Budapest először, a Kincsem Parkban
"A két nap során mintegy húsz előadó lép fel két nagy sátorban, a látogatókat magyar italokkal és ételekkel, rock cirkusz vidámparkkal, motoros felvonulással és lóversennyel is várjuk" - mondta Necz István főszervező a fesztivál keddi sajtótájékoztatóján.

A programban szeptember 8-án pénteken mások mellett a Piramis, a Beatrice, a Skorpió és a Firkin, másnap a P. Mobil, a Karthago, a Kalapács és Deák Bill Gyula ad koncertet.

Mint elhangzott a belépés a 14 év alattiaknak ingyenes, a Kincsem Parknál több mint nyolcszáz ingyenes parkolóhelyet biztosítanak, a Puskás Ferenc Stadion közlekedési csomóponttól pedig ingyenes buszjáratok szállítják a helyszínre a fesztiválozókat.

Kalapács József énekes úgy fogalmazott, hogy a hazai rock évtizedek óta kiszorult a Hajógyári-szigetről a külföldi fellépőkhöz képest és örömteli, hogy egy olyan rendezvény szerveződik, amely éppen a műfaj magyar képviselőire fókuszál. Szigeti Ferenc, a Karthago vezetője, gitárosa arról beszélt, hogy zenekara 38 éve
velemenyezd, 2017. július 25. kedd, 16:13
Tizenhárom ország versenyzői az öttusázók fedettpályás idénynyitóján
pénteken kinevezett kapitánya ugyancsak a felkészülés késői elkezdésével indokolta Földházi távolmaradását.

A kapitányok elmondása szerint Marosi és Földházi a kairói világkupán már indulni fog.

Bretz Gyula, a szövetség decemberben megválasztott új elnöke, miután köszönetet mondott a versenyzők vízellátását egész évben biztosító névadó támogatónak, beszámolt be a nemzetközi szövetségtől a napokban érkezett hírekről.

"Két pozícióra is magyar tagot választottak, Kulcsár Ágnes a technikai, Gallai István pedig az edzőbizottságba került be. A sportágon belül magának a sportnak ez a két legfontosabb testülete" - mondta.

Az MTI kérdésére azt is elárulta, hogy Martinek János helyére az eddig utánpótlás programigazgatóként tevékenykedő Gallai István kerül a főtitkári pozícióba.

A budapesti idénynyitón szombaton a nőknek a lovaglást és a vívást, a férfiaknak pedig a vívást rendezik meg, majd vasárnap a férfiak lovagolnak, aztán mindkét nem számára az úszás, illetve a lövészetekkel kombinált
velemenyezd, 2017. január 24. kedd, 14:42
Piramis-évek - Ismét Budapesten Révész Sándor és Závodi János
(gitár, vokál), Nagy Gergő (gitár), Megyaszay István (basszusgitár) és Delov Jávor (dob) egészíti ki - közölték a szervezők az MTI-vel.

Piramis-évek címmel a budapesti est előtt augusztus 5-én Kazincbarcikán lesz koncert, majd ősszel és tél elején a Felvidéken, Zalaegerszegen, Székesfehérváron, Nyíregyházán, Szombathelyen és Pécsett is fellép a Révész-Závodi páros.

A Piramis a hetvenes évek második felének, a nyolcvanas évek elejének rendkívül népszerű rockzenekara volt, Révész és Závodi mellett Gallai Péter játszott a billentyűs hangszereken, Som Lajos basszusgitározott és Köves Miklós dobolt. Az együttes 1992-ben és 2006-ban is visszatért néhány nagy koncertre; Piramis néven jelenleg is aktív egy formáció, amelyben Závodi, Gallai és Köves mellett Nyemcsók János énekel és Vörös Gábor basszusgitározik.

A Révész- és Som-féle Piramis slágerei közé tartozott mások mellett a Szabadnak születtem, a Ha volna két életem, az Őszintén akarok élni, a Kóbor angyal, az Ajándék, A becsület, a Szállj fel
velemenyezd, 2016. augusztus 02. kedd, 12:41
Képek, videók
Direkt a központban
csalogany13
2009. november 10. kedd, 22:59
A központban
fopi69
2008. április 15. kedd, 14:50
Cica a központban
gyjozsi
2007. december 05. szerda, 11:57
Szobrok a központban
gyjozsi
2007. április 23. hétfő, 08:54
Tavasz a központban
gyjozsi
2007. április 16. hétfő, 09:50
Kozpontban keszult
tegri
2006. december 04. hétfő, 22:52
kamilla Parker-Bowles rég
agica2004
2018. március 07. szerda, 22:42
parker.png
astropapa58
2015. október 21. szerda, 16:29
sarah jessica parker
kazikanyuszi
2015. július 26. vasárnap, 07:09
Alice H. Parker
sanci81
2015. május 16. szombat, 11:54
Szép szines-téli parkerdő
gisela
2014. március 15. szombat, 23:09
intarzia_parketta_wood _in
kmparker
2013. augusztus 29. csütörtök, 16:52
Lamborghini_Gallardo_S upe
szende_robi
2013. október 05. szombat, 20:11
Lamborghini-Gallardo-N era
szende_robi
2013. október 05. szombat, 20:11
Lamborghini Gallardo.jpg
szende_robi
2013. október 05. szombat, 20:11
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.