Belépés
2019. október 16. szerda | 42. hét | 289. nap | 02:24 | Gál
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Hello
bél regenerálódik nem kell olyan szigorúan tartani a diétát.Szoros kapcsolat van az abnormális bélflóra és az agyfejlődés között. A rosszul kialakult és felborult egyensúlyú bélflóra eredménye, ami egy halom tünetként nyilvánulhat meg. Ezek megegyezhetnek az autizmus, a hiperaktivitás, a figyelemzavar, a dyslexia, a dyspraxia, skizofrénia, depresszió vagy a kényszerbetegség néven diagnosztizált állapotokkal.

Miután az utóbbiak mindnyájunkat érintenek, általában ajánlott "újratelepíteni" a jótékony bélbaktériumokat. Ezt megtehetjük jó minőségű probiotikum szedésével, illetve fermentált ételek fogyasztásával.
Ezeket a lépéseket ajánlom a bélflóra optimalizálásához:
Joseph Mercola szerint " A belekben rejlik az egészség és az egészséges agyműködés kulcsa !!! "


Az étrendnek nagy hatása van a bélflórára , föleg gluténnak a cukornak, tejnek tejtermékeknek ( kivétel a joghurt , kefir )és a feldolgozott élelmiszereknek van károsító szerepük. A tojás, a hús (csirke ,pulyka ), hal, zöldségek, gyümölcsök, olajos magvak és dióféléket kifejezetten jók.

Milyen tényezők vezetnek kiegyensúlyozatlan bélflórához?

A bélflóra testünk aktív és integrált része, és mint ilyen, nagyban függ az étrendünktől és az életmódunktól. Ha például sok feldolgozott élelmiszert és édességet fogyasztunk, a bélbaktériumaink sérülni fognak, mert a feldolgozott ételek általában tönkreteszik az egészséges mikroflórát, a cukor pedig a káros baktériumokat és az élesztőgombákat eteti.
A bélbaktériumok érzékenyek még:

Az antibiotikumokra
A klórozott és fluorizált ivóvízre
Az antibakteriális szappanokra
A mezőgazdaságban használt vegyszerekre
A környezetszennyeződésre
Így utólag belegondolva, biztos vagyok benne, hogy a fájdalomnak és az éjszakai nem alvásnak bizony köze volt az állandó frusztrációjához.

Dr Ugrai Tamással. Meghallgattam őt és kezdtem hinni neki. Annál is inkább, mert ő is érintett szülő. Az ő gyermeke sokkal súlyosabb eset, mint az enyém.


Az élelmiszereket azok legtermészetesebb, legkevésbé feldolgozott formájában kell enniEgy brit rádióműsor megkérte hallgatóságát, hogy szavazza meg a leggyanúsabb gyerekműsort. Többen jelezték azon észrevételüket, mely szerint Micimackónak kizárólag hímnemű barátai vannak.
,Micimackó úgy néz ki, mint egy szemérmesen elfogódott eunuch-há kasztrált cukrosbácsi, aki egy mosásban összement, ráadásul még hónaljig is feltűrt, buzis pulóverben illetlenkedik.

(Bifidobacterium és Acidophilus) szaporodását. Az egyik leghasznosabb prebiotikum az inulin.

Gazdag inulinforrás a cikória növény gyökere, melyből pótkávé is készül, vagy a salátaként fogyasztott endívia és az articsóka, de a leggazdagabb inulinforrás eddigi ismereteink szerint az ősi biblikus időktől is ismert csicsóka. A gyógyszertárakban már kapható a katángkóróból előállított, teljesen természetes készítmény, a Inubitabs. Ez a készítmény a bélflóra táplálásán és fenntartásán kívül, előnyösen befolyásolja a bél pH-értékét és a széklet tömegét. A bél pH-értékének csökkenésével több létfontosságú ásványi só oldhatósága is növekedik, s ezáltal javul a szervezet kalcium- és magnéziumellátottsága. Az Inubitabs megszünteti a székrekedést, növeli a székletürítés gyakoriságát.

Egészségtippek logo
fák
Stresszcsökkentő probiotikum - Swiss Probiotix®

Stresszcsökkentő probiotikum - Swiss Probiotix
Tovább a termékre >>Termék ismertető

A Swiss Probiotix® probiotikus étrend kiegészítő, kilenc probiotikus baktérium fajból, szakszerűen előállított probiotikum keverék, étrend kiegészítő. A kiváló összeállításnak köszönhetően, biztosítja a szervezet számára, szükséges jótékony baktériumokat. Az ember vastagbélflórája akkor egészséges, ha az immunrendszere tökéletes állapotban van. A jó egészség, és a hosszú élet alapja mindez! A jótékony baktériumokat, mint azt mindenki tudja, probiotikumoknak hívják. Ők felelősek a normális bélműködésért, az egészséges bélflóra egyensúlyáért. Több milliárd baktérium található a bélrendszerünkben. Azonban nem mindegyik hasznos baktérium. A hasznos, vagyis jótékony baktériumok, segítik a bélflóra tökéletes működését, segítenek a betegségek kialakulásának megfékezésében, ezzel szemben a káros baktériumok, fertőzéseket és akár hosszadalmas betegségeket is okozhatnak. Csak abban az esetben mondhatja az ember magát egészségesnek, ha a jótékony baktériumok vannak többségben a szervezetében. A jótékony baktériumoknak úgy nevezett táplálékra van szükségük. ezt a táplálékot, a rost gazdag étkezéssel, a táplálék kiegészítőkkel, és a Clean Inside Rost kiegészítővel könnyedén megoldhatjuk. Napjainkban, számtalan probiotikus kiegészítővel találkozhatunk, ezek között is a legjobb, Swiss Probiotix®, probiotikum. Hogy miért? A válasz nagyon egyszerű! :

- életképes baktérium fajokat tartalmaz, fagyasztott vagy szilárd halmazállapotban

- a Swiss Probiotix®, fagyasztott-szárított por formájában, illetve kapszulában kerül forgalomba, nagyon fontos hogy tejet nem tartalmaz

- csak bélben oldódik és ellenáll a gyomorsavnak

- jótékony baktérium táplálék

- nem tartalmaz búzát, koffeint, szóját, kukoricát, cukrot, tojást, tejet, tartósítószert és színezéket sem!

Használata a következő: naponta két kapszula bevétele javasolt, este lefekvés előtt. Egyéni szükséglet szerint, az adag emelhető!
További Natural swiss termékek itt..

�--sszetevői:

1. Bifidobacterium lactis: az egyik leggyakoribb jótékony hatású probiotikum, az emberi bélflórában. Kedvező hatást biztosít hasmenés megfékezésében, székrekedés megelőzésében, különböző bélbetegségek gyógyításában, valamint hozzájárul a bélrendszer tökéletes működéséhez.

2. Enterococcus faecium: Az emberi bélflórában előforduló, jótékony hatású baktérium. Probiotikumként, segít a hasmenés megfékezésében!

3. Lactobacillus acidophilus: tejsav baktérium fajta, mely szintén a jótékony baktériumok egyike. Meggátolja a gombák és a baktériumok elszaporodását a szervezetben, segít a székrekedés megelőzésében. Javítja az immunrendszer állapotát, csökkenti a légúti megbetegedések kialakulásának kockázatát.

4. Lactobacillus paracasei: Hatékony segítséget biztosít a hasmenés megfékezésében, allergia esetén csökkenti a tüneteket. Koleszterin csökkentő hatású.

5. Lactobacillus plantarum: Segít a gyulladásos bélbetegség gyógyításában. Hozzájárul az immunrendszer hatékony működéséhez. Gátolja egyes kórokozók, megtelepedését, a bélrendszerben.

6. Lactobacillus Salivarius: Segíti a fehérjék emésztését, gátolja a gombák, és a kórokozók, elterjedését, a bél rendszerben. Különféle gyulladásos megbetegedések ellen nyújt tökéletes védelmet.

Nagyon fontos, hogy mindig megfelelő mennyiségű jótékony baktérium legyen a bél rendszerünkben. Hogy mindezt biztosítani tudjuk, a Swiss Probiotix®, probiotikus étrend kiegészítő tökéletes segítséget biztosít!

-Van-e még olyan étel, amit általában nem tolerálnak az ADHD-sok?
-Ugyanebbe a körbe venném ezeknél a gyerekeknél a különböző élelmiszer-ipari adalékokat. Már az 1950-es, 60-as években német allergológusok foglalkoztak azzal, hogy a legtöbb allergiás és idegrendszeri problémát minden bizonnyal az egyre nagyobb mennyiségben megjelenő élelmiszer-ipari adalékok okozzák. A következő termékcsoport, amit mindenképpen próbálnék teljesen kiiktatni, azok a hidrogénezett növényi zsírok, a margarinfélék. A növényi olajokban való sütögetés sincsen jó hatással ezekre a gyerekekre.

-Érdemes-e fokozatosan és bizonyos mennyiségű változtatást végrehajtva nem teljesen áttérni egy glutén- és tejmentes étrendre, vagy csak akkor van ennek a diétának gyógyító hatása, ha semmilyen káros anyag nem kerül a szervezetbe?
-Javasolnék egy 100%-ban gluténmentes, cukormentes, kazein- és laktózmentes, valamint egyéb keményítőkben nagyon szegény étrendet legalább 3-4 hónapig, mert rögtön fogják látni a szülők a pozitív hatását. Ezt azonban lehet még a megfelelő protokoll mentén erősíteni. Alapvetően a legtöbb méreganyag nem ezeknek a termékeknek a következtében kerül be a szervezetükbe, hanem pl. amiatt, mert a vastagbelükből szívódnak fel a méreganyagok (például a hisztamin), amitől nem tud megszabadulni a szervezetük, ugyanis van egy folyamatos utánpótlás. Nagyon fontos lenne ezeket a rendszereket támogatni, hogy minél előbb helyreállítsuk a szervezet egyensúlyát. Ehhez kellenek a csontlevek, a fermentált zöldségek és a megfelelő kiegészítések.

A magyarok 30-50%-a genetikailag gluténérzékeny, akár tudja magáról, akár nem.
-Komoly kihívás egy gyereknek az otthoni étrendjéről gondoskodni ilyen módon, és még az intézményben is érvényesíteni ezt az igényt.
-Komoly kihívás egy gyereknek az otthoni étrendjéről gondoskodni ilyen módon, és még az intézményben is érvényesíteni ezt az igényt.
A születés folyamán az édesanyának a hüvelyében levő baktériumflórát magához veszi, és ez a baktériumflóra kezd majd benne is kialakulni.
-És császármetszés esetén mi történik?
-Ebből a szempontból ez valóban problémás folyamat, mert pl. a bifido-baktériumok ebben a folyamatban nem kerülnek első kontaktusba a csecsemővel, melyek aztán az anyatejes táplálás következtében kezdenek el elszaporodni a bélben. Van, akinél már itt elkezdődhet a bélflóra egyensúlyának felborulása.
A DPT oltás (DiPerTe - torokgyík, szamárköhögés, tetanusz) például. Az MMR (mumpsz, kanyaró, rubeola). De maga az oltóanyag is tartalmaz veszélyes összetevőket.

Kataláz
Segít megvédeni a sejtjeiket a felszabaduló hidrogén-peroxidtól Bizony, H2O2-t nem csak a gyógyszertárban lehet kapni, mi magunk is termeljük teljesen normális életvitel mellett is. Az emberi szervezet öregedését elősegítő folyamat mikor is bizonyos enzimek termelése elkezd csökkenteni, majd bizonyos életkor elérését követően leáll a termelése, sok ilyen anyag van, de talán az egyik legfontosabb öregedést gátló enzim a KATALÁZ Mivel azonban a hidrogén-peroxid egy igen roncsoló anyag, igyekszünk -- mi élőlények -- minél hamarabb semlegesíteni: vizet és ártalmatlan oxigént csinálunk belőle.(Igen, vannak "ártalmas" oxigénformák is.) A kataláz enzim villámgyorsan képes nagyon sok hidrogén-peroxid molekulát hatástalanítani. A Kataláz jelenlétét úgy tudjuk kimutatni, hogy hozzáöntünk a vizsgálni kívánt anyaghoz egy kis hidrogén-peroxidot, és ha buborékol, akkor van benne kataláz

A hidrogén-peroxid méregteleníté sében is szerepe lehet a peroxidázoknak, hiszen
a H2O2 vagy spontán módon vagy kataláz közremő ködésével bomlik le, vagy szubsztrátja lehet
peroxidázoknak is.

A baktériumoknál először Gottstein 1893-ban írta le, és ebben az évben Beijernick 1893-ban javasolta a bakteriológiában, mint szűrő tesztet. Ez a teszt ma is használatos a kataláz pozitív és a kataláz negatív baktériumok elkülönítésére. A kataláz próba azon alapul, hogy egyes baktériumok felszínén a humán szervezet által a baktériumok elpusztítására termelt hidrogénperoxid elleni védekezés céljából kataláz enzim található. Ezt a katalázt detektáljuk a hozzáadott hidrogénperoxid segítségével.

A staphylococcusok számos toxint termelnek (kataláz, hialuronidáz, proteáz stb.) Ezek mellett három jellegzetes kórképet okozó toxincsoport ismert: az enterotoxin A--D ételmérgezést, az exfoliatív toxin A, B exfoliatív dermatitist, a TSST-1 toxikus shock szindrómát okoz.

Viszlát őszülés!
www.szepsegbroker.hu/szakcikk/viszlat_oszules_395/
2013. ápr. 9. - A kataláz enzim szint csökkenése és a hidrogén-peroxid szint ... keletkező hidrogén-peroxid lebontásáért felelős enzim hiánya áll. ... A bőr kollagén tartalmának védelme és növelése · Kollagén pótlás - tényleg működik? : Link

Diéta belső-szervi gombafertőzések estére : LinkDr. Borody és mások megfigyelései arra utalnak, hogy sok kóros állapotot, köztük például a kövérséget is, a bélbaktériumok összetételének kedvezőtlen változása okozhat

A diabétesz, sőt a kövérség és a Parkinson-kór is gyógyítható lehet egyszerűen azzal, ha kicseréljük belünk baktériumflóráját.

Dr. Borody alkalmazza a széklet-transzplantációt Clostridium difficile fertőzésekben, illetve a krónikus székrekedés enyhítésére. Az elmúlt évtizedben arra figyelt fel, hogy egyes betegeinek más betegségei is enyhülnek, például a Parkinson-kór, a szklerózis multiplex (SM), a krónikus fáradtság szindróma (CFS) és a reumatoid artritisz. ,,Egyes CFS betegek a széklet-transzplantáció hatására drámai gyorsasággal visszanyerik energiájukat és agyuk ködössége is javul" -- mondta dr. Borody.

A csendes lisztérzékenység mégsem igazán csendes. A betegség csendes formájában szenvedőknél épp annyira valószínűen (vagy még valószínűbben), mint a szimptómás cöliákiásoknál, kialakulhat csontritkulás, vékonybélrák, illetve egyéb autoimmun betegségek, pl. sokízületi gyulladás, szisztémás lupusz, szklerózis multiplex, pszoriázis, Hashimoto kór (pajzsmirigy alulműködés), és talán még demencia is. Parkinson-kór, a krónikus fáradtság szindróma. Gyerekeknél különböző viselkedésbeli problémák, tanulási zavar , gyakori középfülgyulladás .... stb..

Ezen kívül bizonyos tünetek, mint pl. székrekedés és puffadás, hasmenés, nyelőcső reflux, kimerültség, depresszió, bőrkiütések, izomfájdalmak és izomkárosodások, neuropátia (motoros és szenzoros idegműködési rendellenességek), migrénes fejfájások, rohamok, vesebetegség (IgA nefropátia), I-es típusú cukorbetegség, terméketlenség, illetve ajakherpesz alakulhat ki, de az orvosok többnyire nem ismerik fel a gluténnal való összefüggését.
És e tünetözönön kívül, a gluténérzékenységet még a pszichózissal és a skizofréniával is kapcsolatba hozták!!!

A szerzők összegyűjtik az arra utaló bizonyítékokat, hogy egy gyakori (talán egyetemes), gluténra adott gyulladásos válasz a belek fokozott áteresztőségéhez vezet (ez az "áteresztő bél szindróma"), amiből egy hajlamosító génekkel rendelkező személynél kialakulhatnak az antitestek és az az autoimmun reakció, amit cöliákiának nevezünk. Lényegében azt állítják, hogy a gluténfogyasztás mindenkinél előidézhet gyulladást, és ez számos komoly egészségi problémához vezethet, bár nem mindenkinél alakul ki a konkrét cöliákia.

1. Először szigorúan zárja ki a glutént! Ha a glutén nélküli élet elviselhetetlennek tűnik, de a jobb közérzetért cserébe hajlandó kipróbálni 30 napig, meglátja, hogy érzi magát nélküle. Ezután egy napig csináljon gluténterhelést, és ha a tünetek visszatérnek... Ne feledjük, hogy a glutén okozta egészségkárosodást elszenvedők közül nem mindenki érzi észrevehetően rosszul magát. Miután hozzászokott a gluténmentes élethez, és felfedezte az új étrend gazdagságát, lépjen tovább a második fázisba.

2. Hagyja el az összes gabonát 30 napra! Ez a lépés annak a vizsgálatára való, hogy van-e összefüggés a gabonák (és lektinjeik) és bármilyen makacs tünet és/vagy általános közérzet között. Ez a lépés különösen fontos az autoimmun betegeknek. Ez után hozzon tájékozott döntést arról, hogy vissza kívánja-e venni a gabonákat az étrendjébe. Ha nem érzett különbséget a gabonák teljes elhagyása után, akkor ez elfogadható lehet, de csak minimális mértékben. Bármilyen kis dózis negatív hatással van a bélnyálkahártyára. Attól függetlenül, hogy ki, hogy dönt, melegen ajánlom a csírázott magvak fogyasztásának a kerülését is!A levendula tea formájában enyhíti a hasi problémákat, ugyanakkor segít helyreállítani a szervezet természetes bélflóráját is. Ezenkívül a levendula remekül alkalmazható ízületi fájdalmak, izomhúzódások, valamint reumás panaszok esetén is.
jupiter21, 2011. február 27. vasárnap, 13:14
Címkék: Joseph Mercola, Ugrai Tamással, Swiss Probiotix, Clean Inside Rost, További Natural, Lactobacillus Salivarius,
Kommentek
Pajzsmirígy
körül túl sok az elektromos berendezés? Úgy feküdtünk le, hogy közben ment a tévé?

Ha ezekre a dolgokra odafigyelünk, könnyen megtalálhatjuk egészségi problémánk gyökerét és annak természetes kezelési módját. Dr. Schwartz hozzáteszi, hogy egymillió különböző oka lehet annak, hogy miért nem tudunk nyugodtan aludni éjjel. Saját felelősségünk, hogy megvizsgáljuk az okokat és próbáljunk javítani a helyzeten.

Az egyik legjobb és legnépszerűbb amerikai alternatív orvosok közül Joseph Mercola, aki szintén egyetért Dr. Schwartz logikájával, ő is azt vallja, hogy a jó egészség fenntartása érdekében több oldalról is támogatnunk kell testünket. Úgy véli, egészségünk védelmében a főszerep a kutatásoké, minőségi források megtalálásáé, tapasztalat szakemberek, orvosok tanácsaié. Szerinte az egész feltehetően abban a gondolkodásmódban gyökerezik, hogy az egészségünkért felelősek vagyunk.

Ha beindítjuk a pajzsmirigy működését a megfelelő tápanyagokkal, nemcsak fogyni fogunk, de az öregedési
klarika47, 2015. december 19. szombat, 14:55
A virágpor, méhpempő és propolisz
esetén.

5. Emésztőrendszer - Az egészséges vitaminok, ásványi anyagok és fehérje mellett, a virágpor enzimeket is tartalmaz, amelyek segíthetik az emésztést. Az enzimek segítik a testben történő tápanyagfelszívódást.

6. Immunrendszer erősítő: A pollen jó a bélflóra karbantartására is, ami ezáltal támogatja az immunrendszert is.

(A bélflóra felelős az ember immunitásának 80 százalékáért, nem a “védőoltások")

A holisztikus egészségügyi szakértő Dr. Joseph Mercola szerint, a virágpor antibiotikum- szerű tulajdonságokkal is rendelkezik, amelyek segítenek megvédeni a szervezetet a vírusok ellen. Nagyon gazdag antioxidánsokban is, amely védi a sejteket a káros szabad gyököktől.

7. Kezeli a szenvedélybetegségeket- holisztikus gyógyításban szenvedélybetegségekre használják, és egyben gátolja a bizonyos ételek iránti sóvárgást is, elnyomva arra vonatkozó impulzusokat a szervezetben. Mivel a méhek által összegyűjtött pollen gátolja a sóvárgást,
pacsakute, 2013. június 08. szombat, 03:38
Egészségstimulálás
A 12 leghatékonyabb egészségstimuláló stratégia :
1. CSÍRÁK
A csírák lehetővé teszik a testünknek, hogy több vitamint, ásványi anyagot aminosavakat és esszenciális zsírokat hasznosíthasson a fogyasztott ételekből. A csíráztatás során olyan ásványok láncolódnak a fehérjékhez, mint kálcium és magnézium, ami így a test számára könnyebben felszívható. Borsó és napraforgó csírák biztosítják a létező legtökéletesebb minőségű fehérjéket. A kicsírázott napraforgómag gazdag vas és klorofill forrás is, mely utóbbi segít a vér és a máj méregtelenítésében.

2. Savanyított ZÖLDSÉGEK
A savanyított zöldségek alapvető fontosságúak az egészséges bélflóra fenntartásához. A savanyítás során mikrobák, másnéven probiotikumok fejlődnek, amik a bélfóra minőségét kiegyensúlyozzák. Ezek az ételek tartalmazzák a legjobb minőségű kelátokat, melyek képesek kiüríténi a testből a nehézfémeket és számos további mérget.

3. NAP
A D vitamint az általános emberi egészség egyik legfontosabb
pacsakute, 2013. június 07. péntek, 07:20
Tanulság
Szendi Gábor: Keserédes tanulságok

Az embert az evolúciója tette naggyá és dönti romba is. Pedig kezdetben minden olyan jól alakult. Rátaláltunk halak formájában az omega-3-ra, ettől jól megnőtt az agyunk, egyre okosabbak lettünk, egyre több dolgot feltaláltunk, de mára ez odáig fajult, hogy kezdünk belehalni saját okosságunkba.

Az evolúció nem számolt azzal, hogy mi ilyen okosok leszünk, túljárunk a természet eszén, és olyan dolgokat tudunk majd nagy mennyiségben előállítani, ami a természetben sehol nem található meg. És mivel nem található, hát védekezés sem épült ki vele szemben, hisz a korlátozást éppen a korlátozott fellelhetőség képviselte. Szabadon élő állatok és a természeti népek körében ismeretlen betegség a 2-es típusú cukorbaj, mert természetes táplálék fogyasztásával nem lehet akkora cukorterhelést a hasnyálmirigy nyakába sózni, hogy az attól tönkremenjen. A civilizáció azonban mindenre képes, "legyőztük a természetet". Például a vadászó-gyűjtögető életmódot
piroska0101, 2013. február 19. kedd, 19:29
Keserédes tanulságok
Szendi Gábor: Keserédes tanulságok

Az embert az evolúciója tette naggyá és dönti romba is. Pedig kezdetben minden olyan jól alakult. Rátaláltunk halak formájában az omega-3-ra, ettől jól megnőtt az agyunk, egyre okosabbak lettünk, egyre több dolgot feltaláltunk, de mára ez odáig fajult, hogy kezdünk belehalni saját okosságunkba.

Az evolúció nem számolt azzal, hogy mi ilyen okosok leszünk, túljárunk a természet eszén, és olyan dolgokat tudunk majd nagy mennyiségben előállítani, ami a természetben sehol nem található meg. És mivel nem található, hát védekezés sem épült ki vele szemben, hisz a korlátozást éppen a korlátozott fellelhetőség képviselte. Szabadon élő állatok és a természeti népek körében ismeretlen betegség a 2-es típusú cukorbaj, mert természetes táplálék fogyasztásával nem lehet akkora cukorterhelést a hasnyálmirigy nyakába sózni, hogy az attól tönkremenjen. A civilizáció azonban mindenre képes, "legyőztük a természetet". Például a vadászó-gyűjtögető életmódot folytató pima
katicacska, 2013. február 18. hétfő, 16:03
A szorongás és a depresszió rejtett gyökere
Dr. Joseph Mercola A szorongás és a depresszió rejtett gyökere

Fordította: Mezei Elmira

Forrás: Mercola: The Root Cause of Anxiety and Depression That Few Suspect May 03 2012

Mezei Elmira, a cikk fordítója írja:A szerző ebben a cikkben csak érinti az étrend bélflórára tett hatásának fontosságát, kiemelve a cukor és a feldolgozott élelmiszerek károsító szerepét. Fontos megjegyezni, hogy az idézett neurológus, Dr. Natasha Campbell-Mcbride által gyógyításra alkalmazott GAPS étrend alapvetései nagyon hasonlítanak a paleóhoz, miszerint a tojást, a friss húst, halat és tenger gyümölcseit, zöldségeket, gyümölcsöket, olajos magvakat és dióféléket kifejezetten ajánlja. Hangsúlyozza az egészséges zsiradékok fogyasztásának fontosságát (ami még véletlenül sem a növényi olajok javára dől el, sőt, a zsíros húsokat tartja a legfontosabbnak!), míg kifejezetten ellenjavallja a szóját, a gabonákat és számos hüvelyest.

Amikor az optimális agyműködés elérése érdekében alkalmazható
katicacska, 2013. február 01. péntek, 19:31
Képek, videók
mercoledi_006.jpg
tinela
2010. november 16. kedd, 20:45
Hitetlen Tamással
sacimama
2015. július 04. szombat, 00:26
Tamással, a piros szobába
orban47
2011. június 16. csütörtök, 09:40
Tamással
orban47
2011. június 15. szerda, 06:45
Tamással és Gabikával
orban47
2011. június 13. hétfő, 15:00
a Walibiben Tamással
reper
2010. július 24. szombat, 21:45
A párommal Tamással
oszkarlevi
2010. május 03. hétfő, 19:46
Tamással, Bendikével
orban47
2009. június 02. kedd, 06:37
Tamással
suniagi
2008. október 04. szombat, 18:17
Tamással a bejárat elött.
betti055
2008. augusztus 01. péntek, 14:19
Tamással
tornyost
2008. május 31. szombat, 23:15
Tamással
nabe71
2008. január 06. vasárnap, 11:28
Drerdában tamással 1987-b
sandrapolke
2007. június 24. vasárnap, 20:52
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.