Belépés
2019. november 14. csütörtök | 46. hét | 318. nap | 18:36 | Aliz
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Kozák sapka
Kozák sapka





Hozzávalók:
Tészta (20*36 cm-es tepsihez):

20 dkg liszt
6 tojás
12 dkg porcukor
6 ek tej
2 ek kakaópor (cukrozatlan)
fél cs sütőpor
csipet só

Krém:

2 dl tej
2 ek liszt
10 dkg margarin (szoba hőmérsékletű)
10 dkg porcukor
kb fél üvegcse rumaroma

Csokimáz:

90 g étcsokoládé
1 kiskanál margarin

Forgatáshoz:

kb 8 dkg kókuszreszelék

Elkészítése: (Pogácsaszaggató átmérője: 4 cm)

A tojásokat szétválasztjuk. A lisztbe belekeverjük a sütőport, a kakaóport és a sót.

A tojássárgákat a porcukorral jól kikeverjük (fehéredésig), majd hozzákeverjük a tejet és beleszitáljuk a lisztkeveréket. Végül pedig a kemény habbá felvert tojásfehérjét óvatosan belekeverjük.

Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a masszát és előmelegített sütőben 170-180 fokon kb 20-25 percig sütjük (tűpróba).

Közben elkészítjük a krémet. A tejet és a lisztet csomómentesen elkeverjük és folytonos kevergetés mellett sűrű (pudingszerű) krémmé főzzük. Félretesszük hűlni. A margarint a porcukorral jól kikeverjük és a már teljesen kihűlt krémhez keverjük, majd kézi mixerrel habosra jól összekeverjük.

A megsült, kihűlt tésztából a 4 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval köröket szúrunk ki, majd a piskóta korongokat félbe vágjuk (vízszintesen). A két félbe vágott korongokat krémmel összeragasztjuk, körbe az oldalát is bekenjük a krémmel, majd beleforgatjuk a kókuszreszelékbe.

Vízgőz felett megolvasztjuk a csokoládét a margarinnal. Egy kiskanál segítségével szépen, egyenletesen rákenjük a sütik tetejére az olvasztott csokoládét.

Tálalásig a hűtőbe tároljuk.
Tipp:

A megmaradt tésztából, hogy semmi ne menjen kárba, egy nagyon finom kókuszgolyót készítettem. A tésztát szét csipkedtem (morzsoltam), majd belekevertem a megmaradt krémet és még annyi sárgabaracklekvárt kevertem hozzá, hogy jól formázható tésztát kaptam. Diónyi nagyságú golyókat formáztam és végül beleforgattam a kókuszreszelékbe.
vorosrozsa66, 2018. november 21. szerda, 18:59
Címkék: tojásokat szétválasztjuk, lisztbe belekeverjük, kemény habbá, lisztet csomómentesen, piskóta korongokat, kiskanál segítségével,
Kommentek
Nincs Cím
Innen küldtek bennünket 1849 tavaszán Magyarországba, ahol az egész ezredünk átpártolt a honvédekhez.
Amikor Világosnál letettük a fegyvert, egy orosz tábornok szemlét tartott ezredünk fölött s kiválogatta a délceg altiszteket és közhuszárokat, ugyanúgy tett még a 2. huszárezred legénységével is.
Összesen 275 embert válogatott ki; köztük két hadnagyot, vagy száz altisztet, míg a többi délceg közvitéz volt.
Aztán beszédet intézett hozzánk, amiből azonban mi egy szót sem értettünk. Majd kozákok fogtak körül bennünket és Nagyváradon, Debrecenen, Tokajon, Kassán és Eperjesen keresztül onnan Tarnówba, Baranówba, Radomba, végül Varsóba kísértek bennünket.
Itt egy napon maga Paszkevics tartott szemlét felettünk s németül így szólott hozzánk:
- Vitézek! Egy huszárosztályt akarok alakítani belőletek, hogy a ti harcmodorotokra megtanítsátok az orosz lovasságot.
Mi összenéztünk, aztán felháborodva válaszoltunk:
- Nem, herceg, ezt nem tesszük, mi nem akarunk
rtkik, 2018. június 09. szombat, 13:54
Nagymama régi sütijei: 13 kihagyhatatlan
Takarék linzer

Hozzávalók:

50 dkg liszt
25 dkg vaj
1 tojás
25 dkg porcukor
1 csomag sütőpor
1 rumaroma
1 dkg fahéj
1 csipetnyi só
1-2 evőkanál tejföl
lekvár
A recept ide kattintva folytatódik >>>
11. Mesealmás

Hozzávalók:

1/2 kg liszt
1 csomag sütőpor
csipetnyi só
15 dkg cukor
1 tojás
15 dkg zsiradék
2 dl tejföl
A recept ide kattintva folytatódik >>>
12. Kozák sapka

Hozzávalók:
Tészta:

8 tojás
25 dkg cukor
2 teáskanál kakaópor
1 cs sütőpor
25 dkg liszt
3 dl tej
2 evőkanál liszt
25 dkg margarin
25 dkg porcukor
A recept ide kattintva folytatódik >>>
13. Kelt meggyes pite

Hozzávalók:

35 dkg finomliszt
15 dkg vaj
4 ek porcukor
1 tk citromlé
1,5 dl tej
1,5 dkg friss élesztő
2 tojássárgája
A recept ide kattintva
tinka1951, 2018. május 26. szombat, 08:49
Hólabda, avagy kozák sapka
Hozzávalók a piskótához:
- 8 tojás
- 8 evőkanál porcukor
- 6 evőkanál liszt
- 2 evőkanál kakaó
- 1 csomag sütőpor

Hozzávalók a krémhez:
- 3 dl tej
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 10 dkg vaj
- 8 dkg porcukor

A forgatáshoz:
- kókuszreszelék

A tojásfehérjékből egy pici sóval habot verünk, aztán hozzáadjuk a porcukrot, majd egyenként a tojások sárgáját. Végül fakanállal lazán belekeverjük a kakaós, sütőporos lisztet is. Két lapot sütünk belőle, amiket hagyunk kihűlni. A pudingport összefőzzük a tejjel (vigyázzunk, hogy oda ne kapjon), és hagyjuk azt is kihűlni. A vajat kihabosítjuk, hozzákeverjük a porcukrot, majd a kihűlt pudinggal összekeverjük, hogy szép, egynemű legyen a krém. A kihűlt piskótákat egy kör alakú kiszúróval kiszúrjuk, és két körlap közé kenjük a krémet, aztán az oldalát is bevonjuk, utána pedig meghempergetjük a kókuszreszelékben is.

Aki akar, a tetejére kenhet egy kis olvasztott csokoládét, de mivel
bkisseva, 2016. december 15. csütörtök, 20:52
Rekordbevétellel zárult a Fogadj örökbe egy macit! jótékonysági árverés
közösségi és kulturális tere, a Premier Kultcafé, ahol jelenleg nyolc megváltozott munkaképességű személynek adnak munkát.

Törőcsik Mari, a Nemzet Színésze, az alapítvány alapítója elmondta: az idei jótékonysági aukcióra 20 magyar híresség ajánlotta fel személyes tárgyait. Benedek Tibor és a férfi vízilabda-válogatott, Börcsök Enikő színész, Cseh László úszó, Fenyvesi Zoltán kerekes székes sportoló, a Tiszta szívvel című film főszereplője, Kenderesi Tamás úszó, Imre Géza vívó, Klein Dávid hegymászó, Kozák Danuta kajakozó, Nádas Péter író, Nemes Jeles László filmrendező, a magyar paralimpiai csapat, Sándor Pál rendező, Sterczer Hilda, Erőss Zsolt hegymászó özvegye, Szász Emese párbajtőrvívó, Szilágyi Áron vívó, Thuróczy Szabolcs színész, Till Attila műsorvezető-rendező, Törőcsik András labdarúgó, Vámos Miklós író és a Wellhello Zenekar - sorolta a magyar hírességeket Törőcsik Mari.

A hazai közismert személyiségek tárgyai közül magas áron, egymillió forintért kelt el Benedek Tibor és a férfi
velemenyezd, 2016. november 30. szerda, 23:55
Kajak-kenu vb - Öt éremmel, köztük egy arannyal nyitottak a magyarok
Az első helyet - címét megvédve - a Szabó Gabriella, Kozák Danuta, Kárász Anna, Vad Ninetta összetételű kajak négyes szerezte 500 méteren, míg a szintén kajakos Csipes Tamara második lett 1000 méteren.

A kenus Vajda Attila ugyancsak címvédőként - egy kizárás után - harmadikként zárt egy kilométeren, ezen a távon ugyancsak a dobogó harmadik fokára állhatott fel a Medveczky Erika, Sarudi Alíz kajakos duó, valamint a Kiss Tamás, Vass András, Varga Dávid és Sarudi Pál alkotta kenu négyes.

Az első finálés nap délelőttjén hat 1000 méteres és két 500 méteres éremcsatát bonyolították le, elsőként a rövidebb táv két versenyén drukkolhattak a magyarok és a Krilatszkoje központ közönsége. A tömött lelátókon elkelt a naptej, a napszemüveg és a sapka, néhányan ernyővel védekeztek, ugyanis tűző napsütés és nagy meleg fogadta a kiérkezőket.

A Vasbányai Henrik, Mike Róbert kenu páros tavaly második lett ebben a számban Duisburgban, most szeretett volna előrébb lépni. Az, hogy ez nem fog sikerülni, már a
velemenyezd, 2014. augusztus 09. szombat, 11:02
Kozák sapka vagy hólabda?
Kozák sapka vagy hólabda?

Így készül:

Hozzávalók / 12 adag

8 tojás
8 ek forró víz
25 dkg liszt
25 dkg cukor
2 ek kakaópor
1 cs sütőpor

Krémhez:

10 dkg liszt
5 dl tej
20 dkg Rama
15 dkg porcukor
ízlés szerint rum (elhagyható)

Tetejére-oldalára:

10 dkg csokoládé
10 dkg kókuszreszelék

elkészítés

A tésztához különválasztjuk a tojásokat. Először a fehérjét verjük habbá, majd a sárgáját a cukorral és a vízzel. Ez a cukros rész akkor jó, ha kifehéredik és a térfogata sokszorosára nő.
Ha ezzel kész vagyunk, hozzáadjuk a lisztet, a sütőport és a kakaót. Majd kevés fehérjehabbal durván keverve meglazítjuk, s végül a maradék fehérjehabot óvatosan hozzákeverjük.
Ebből az adagból 2 lapot sütünk. (Nekem légkeveréses a sütőm, így egyszerű dolgom van, mert a két tepsit egyszerre tudom betenni.) 15 perc 170 fokon.
Amíg sül a piskóta, elkészítjük a krémet. A
magdus60, 2013. november 13. szerda, 16:55
Képek, videók
Kozák sapka.jpg
vorosrozsa66
2018. november 21. szerda, 18:59
kozák sapka.jpg
zsokica45
2015. június 16. kedd, 11:13
kozák-sapka.jpg
bubszi
2010. november 11. csütörtök, 04:22
szetválasztott étrend.jpg
dnemethk
2013. február 17. vasárnap, 15:07
tojás szétválasztó
magdaseppa
2007. február 07. szerda, 15:35
Paprikás lisztbe forgatot
irmus
2016. szeptember 28. szerda, 17:01
hal paprikás lisztben
limara
2008. augusztus 17. vasárnap, 13:04
kemény lecke.jpg
sz719eszter
2018. július 19. csütörtök, 19:13
kemény hét.jpg
sz719eszter
2018. július 19. csütörtök, 19:13
kemenyen
anubisz01
2018. június 01. péntek, 20:24
amikor kemény.jpg
sz719eszter
2018. március 21. szerda, 11:30
Báró Kemény Zsigmondhoz 0
chillik
2018. január 30. kedd, 06:20
Készűl a kémény
ndgabici
2017. december 17. vasárnap, 08:34
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.