Belépés
2018. december 13. csütörtök | 50. hét | 347. nap | 05:13 | Luca, Otília
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
New Yorkban letették az amerikai állampolgári esküt Melania Trump szülei
Viktor és Amalija Knavs korábban állandó letelepedési engedéllyel, úgynevezett zöldkártyával élt az Egyesült Államokban, a Trump-családdal egy épületben, a New York-i Trump-torony egyik emeletén.

Az amerikai elnök szlovén állampolgárságú apósa és anyósa csütörtökön délelőtt tette le az esküt, ezt a tényt Michael Wildes, a család ügyvédje megerősítette a sajtónak.

A first lady szülei egy Száva menti szlovén kisvárosból, Sevnicából származnak, Melania Trumpot is ott nevelték fel. Az édesapának autószerelő műhelye volt, Melania Trump édesanyja pedig egy textilgyárban dolgozott. Viktor Knavs 74 éves, felesége, Amalija pedig egy évvel fiatalabb nála.

Melania Trump topmodellként változtatta nevét Knavsról Knaussra, saját elmondása szerint a könnyebb kiejthetőség kedvéért. 1996-tól dolgozott New Yorkban zöldkártyával,és 1998-ban ismerkedett meg Donald Trumppal, aki már a második feleségétől is elvált.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2018. augusztus 10. péntek, 10:22
Címkék: Melania Trump, Amalija Knavs, Egyesült Államokban, York-i Trump-torony, Michael Wildes, Melania Trumpot,
Kommentek
Pittsburghi lövöldözés - A gyilkos nem vallotta bűnösnek magát
A 46 éves Robert Bowers keveset beszélt pittsburghi bíróságon, csak annyit mondott: megértette, hogy mivel vádolják és akár halálbüntetést is kaphat, majd közölte, nem érzi magát bűnösnek. Mivel a lövöldözés során tűzharcba keveredett a rendőrökkel és megsebesült, tolószékben, bekötött karral jelent meg a bíróságon.

AZ Élet Fája nevű pittsburghi zsinagógában elkövetett támadást az amerikai hatóságok az Egyesül Államok története legsúlyosabb antiszemita merényletének nevezték. Bowers rögtön a letartóztatása után közölte: azt akarta, hogy minden zsidó haljon meg.

A 11 áldozat temetése kedden kezdődött meg, hat sebesültet még kórházban ápolnak. Az intézmény szerdai jelentése szerint felépülésük lassú folyamat lesz.

Donald Trump elnök és a first lady, Melania Trump kedden Pittsburghbe látogatott, lerótta kegyeletét a zsinagógában, és felkereste a kórházban a sebesülteket is. Az elnök kíséretében volt a lánya, Ivanka, a veje és tanácsadója, Jared Kushner és Steve Mnuchin pénzügyminiszter
velemenyezd, 2018. november 01. csütörtök, 16:33
Pittsburghi lövöldözés - Megosztott közösség várta a kegyeletét lerovó Donald Trumpot
Az elnök - akit elkísért a first lady, Melania Trump, valamint veje és tanácsadója Jared Kushner és Trump lánya, Ivanka - elsőként abba az Élet Fája zsinagógába látogatott el, ahol a tömeggyilkosság történt. A zsinagóga kapujában az elnököt és kíséretét Ron Dermer, Izrael Állam washingtoni nagykövete és Jeffrey Myers rabbi fogadta.

Az elnök és a first lady nem virágokat, hanem - a zsidó hagyományoknak megfelelően - köveket helyezett el a zsinagóga előtt az áldozatoknak felállított kis emlékműveken.

A zsinagógában tett látogatás után Donald Trump és családja meglátogatta a merénylet kórházban ápolt sebesültjeit.

A városban már elkezdődtek a temetések, miközben a környező utcákban mintegy ezer, egyes adatok szerint kétezer ember tüntetett. Táblákat tartottak a magasba, jelszavakat skandáltak halkan. A protestálók Trump gyűlöletkeltőnek minősített egyes kijelentéseire utalva "A szavaknak súlya van" feliratú táblákkal vonultak, mások pedig az egy hét múlva esedékes félidős kongresszusi
velemenyezd, 2018. október 30. kedd, 23:12
Donald Trump: a politikai erőszaknak nincs helye az Egyesült Államokban
erőszaknak vagy fenyegetésnek nincs helye az Amerikai Egyesült Államokban".Az elnök közölte, hogy a kormányzat "teljes erejével", anyagi és emberi erőforrásokkal nem takarékoskodva vesz részt a gyanús csomagok ügyében indított nyomozásban. "Aljasnak" minősítette a történteket, és a felelősök bíróság elé állítását ígérte. "Az amerikai nép biztonsága a legfontosabb, elsőrendű szempont számomra" - tette hozzá.

A rendezvényt megnyitó beszédében - még Donald Trump szavainak elhangzása előtt - a first lady, Melania Trump is élesen elítélte a történteket. "Nem tűrhetjük ezeket a gyáva cselekedeteket" - fogalmazott. Hozzátette: "Határozottan elítélem mindazokat, akik az erőszak mellett döntenek". A first lady köszönetet mondott a titkosszolgálatoknak és a rendőrségnek azért, hogy megvédik az amerikaiak biztonságát.

Szerdán reggel robbanószerkezetet küldtek Hillary Clinton volt elnökjelölt és Barack Obama korábbi elnök címére is. Az első hírekkel ellentétben a két demokrata párti politikusnak nem az
velemenyezd, 2018. október 24. szerda, 21:55
Donald Trump: Amerika soha nem adja meg magát a zsarnokságnak
Az elnök és a first lady, Melania Trump a pennsylvaniai Shanksville-ben mondott beszédet. Tizenhét évvel ezelőtt itt zuhant le a terroristák által eltérített negyedik repülőgép.

Donald Trump felidézve a történteket emlékeztetett arra, hogy az eltérített repülőgép utasai ellenálltak a terroristáknak. "Ez volt az a pillanat, amikor Amerika visszaütött" - fogalmazott.

Trump ígéretet tett arra: elnökként mindent megtesz, hogy elejét vegye újabb terrorcselekményeknek.

Egy egész nemzet osztozik a gyászban - fogalmazott az elnök és "remek hazafiaknak" nevezve az áldozatokat.

Trump hangsúlyozta, hogy "Amerika jövőjét nem az ellenségeink írják, hanem a hőseink". Ígéretet tett, hogy elnökként minden tőle telhetőt elkövet hasonló terrorcselekménynek megakadályozásáért. "Amerika soha nem adja meg magát a zsarnokságnak" - fogalmazott.

Shanksville-ben zuhant le a United Airlines 93-as számú járata, fedélzetén negyven utassal és a személyzettel. Az utasok, miután észlelték, hogy terroristák
velemenyezd, 2018. szeptember 11. kedd, 19:03
Az amerikai first lady a mexikói határon meglátogatta illegális bevándorlók gyermekeit
Donald Trump amerikai elnök feleségét a sajtó egy része méltatlankodva fogadta, hogy olyan dzsekit viselt, amelynek a hátán "Én igazán nem törődöm vele? És te?" felirat olvasható. Stephanie Grisham, a first lady szóvivője rögtön közleményben jelezte: a Zara divatház modellje "egyszerű dzseki, nincs rejtett üzenete". A sajtófőnök hozzátette: a látogatás a fontos, és reméli, hogy "a sajtó nem a ruhára összpontosítja figyelmét".

Melania Trump egy nappal azt követően látogatott a dél-texasi McAllen településre, hogy Donald Trump aláírta az illegális migránscsaládok szétszakítását megakadályozó elnöki rendeletet.

"Mindannyian tisztában vagyunk azzal, hogy ezek a gyermekek a családjaik nélkül vannak itt, és szeretném megköszönni a kemény munkát, az együttérzést és azt a kedvességet, ahogyan ezekkel a gyermekekkel bánnak" - fogalmazott Melania Trump, amikor a gyermekek gondozóival találkozott. A kerekasztal-beszélgetésen a first lady az iránt érdeklődött, hogy milyen fizikai és lelki állapotban
velemenyezd, 2018. június 22. péntek, 07:04
Donald Trump aláírta a migráns családok szétszakítását megakadályozó rendeletet
kiskorúakat húsz napnál tovább nem tarthatnak fogva a szüleikkel együtt sem.

Az újságírók kérdéseire röviden válaszolva Donald Trump a többi között hangsúlyozta: mind a feleségéből, Melaniából, mind a lányából, Ivankából - aki a Fehér Házban tanácsadóként dolgozik - "erőteljes érzelmeket váltott ki" a szüleiktől elszakított gyermekek látványa. "De mindenki így érez, akinek van szíve" - fogalmazott az elnök, nyilvánvalóan utalva ezzel a first lady hétfőn nyilvánosságra hozott nyilatkozatára, amelyben Melania Trump leszögezte, hogy egy ország irányításához "szívre is szükség van".

A rendelet aláírása után Ivanka Trump Twitter-bejegyzésben köszönte meg az elnöknek a döntést.

A közfelháborodást és immár nemzetközi tiltakozást is kiváltó "zéró tolerancia" politikáját - amelynek része az illegális határátlépők gyermekeinek elválasztása szüleiktől - Jeff Sessions igazságügyi miniszter hirdette meg néhány héttel ezelőtt. A Fehér Ház szóvivője kedden emlékeztetett arra: ez a gyakorlat a korábbi
velemenyezd, 2018. június 20. szerda, 22:36
Illegális bevándorlás - Trump új bevándorlási törvényről egyeztet, erősödik a családok szétszakítása elleni til
A képviselőház republikánus politikusai éppen pár nappal ezelőtt módosítottak a bevándorlást szabályozó egyik törvénytervezetükön, és az új változatban már szerepel az, hogy az illegálisan az Egyesült Államokba érkező családoktól nem szabad elszakítani gyermekeiket. Elemzők szerint ezt a módosítást - nem kis részben az elmúlt napokban a déli határokon kialakult válságos helyzet és a közfelháborodás hatására - a törvényhozók többsége támogatja is.

Donald Trump, aki kedd este egy órán át tanácskozott pártja törvényhozóival, sürgette a bevándorlási törvény kidolgozását és elfogadását. A tanácskozás megkezdése előtt újságíróknak azt mondta: "a bevándorlási rendszerünk évek óta rossz, igazán rossz, talán a legrosszabb a világon". Hozzátette: "megpróbáljuk rendbe hozni, ha egyáltalán rendbe hozható". Kedden délben egy üzleti fórumon azt ígérte, hogy felhatalmazást és forrásokat kíván biztosítani a határőrizeti szerveknek ahhoz, hogy az illegális bevándorlók családjait ne szakítsák szét, hanem a szülőket
velemenyezd, 2018. június 20. szerda, 07:04
Képek, videók
Melania Trump 2000-ben és
agica2004
2018. március 07. szerda, 23:08
Melania Trump-.jpg
agica2004
2018. március 07. szerda, 23:08
melania-trump1.jpg
agica2004
2018. március 07. szerda, 23:07
melania-trump2.jpg
agica2004
2018. március 07. szerda, 23:06
Melania Trump,.jpg
agica2004
2017. április 21. péntek, 17:58
Melania Trump.jpg
agica2004
2017. április 21. péntek, 17:57
Donald Trump és Melania T
agica2004
2017. március 27. hétfő, 20:04
trump-melania_ház, ahol l
agica2004
2017. február 16. csütörtök, 18:22
Állampolgári lét. A közjó
megyerimihaly
2012. augusztus 30. csütörtök, 22:28
obama-amerikai-elnok20 16-
agica2004
2017. március 28. kedd, 12:34
amerikai elnökök.jpg
agica2004
2011. május 31. kedd, 14:54
Michael J. Fox .
alvaro-hopihe
2018. április 09. hétfő, 08:52
Michael Jakson és Jannet.
agica2004
2018. március 01. csütörtök, 22:32
michael-jordan.jpg
menusgabor
2018. január 29. hétfő, 21:10
michaels1.png
sz719eszter
2018. január 10. szerda, 21:26
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.