Belépés
2019. október 16. szerda | 42. hét | 289. nap | 02:55 | Gál
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Egy ohiói kórházi hálózat többeket elbocsátott egy halálos gyógyszer-túladagolási ügy kapcsán
Az ohiói főváros, Columbus környékén tevékenykedő Mount Carmel egészségügyi hálózatnál - amelyhez az érintett kórházak és rendelőintézetek tartoznak - öt héttel az orvos őrizetbe vétele után döntöttek közel kéttucat orvos, nővér és gyógyszerész elbocsátásáról.

A 25 beteg meggyilkolásával vádolt William Husel ugyan nem vallotta bűnösnek magát, de elmondta, hogy a haldokló betegek szenvedésein akart enyhíteni, ezért utasította munkatársait a megengedettnél nagyobb adag fájdalomcsillapító beadására.

Az ügy vizsgálata nyomán eltávolított további egészségügyi dolgozók ellen nem indult bűnvádi eljárás. A Mount Carmel elnök-vezérigazgatója ugyanakkor bejelentette: a jövő hónapban ő is nyugdíjba vonul, azaz teljes vezetőváltás várható a kórházi hálózatnál.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2019. július 11. csütörtök, 21:21
Címkék: Mount Carmel, William Husel, ohiói kórházi, ohiói főváros, érintett kórházak, orvos őrizetbe,
Kommentek
Minisorozat készül Jeff Danielsszel az FBI volt igazgatójának memoárjából
minisorozatot megrendezi. Felidézte, hogy miután megnézte Danielsszel a Broadwayn a Ne bántsátok a feketerigót! című darabot, elbeszélgetett vele a színházban és az a meggyőződése alakult ki, hogy csak ő játszhatja el Jim Comeyt. "Szerencsémre igent mondott" - fűzte hozzá.

A rendező kifejtette, hogy Trump szerepére is egy olyan színészt akart, mint Gleeson, aki nemcsak nagyszerű színész, de képes megjeleníteni az elnököt.

Comey 2013-tól volt az FBI igazgatója 2017 májusáig, amikor Trump elbocsátotta. Kirúgása elválaszthatatlanul kapcsolódik ahhoz a vizsgálathoz, amelyet Robert Mueller különleges ügyész vezetett az oroszok amerikai választásokba való beavatkozásának és Trump Moszkvához fűződő kapcsolatának feltárására.

Az A Higher Loyalty című memoárja 2018 áprilisában jelent meg, s azóta már több mint kétmillió példányban kelt el. A kötet foglalkozik pályafutása kezdetével az FBI-nál, a George W. Bush és Barack Obama elnöksége alatt szerzett tapasztalataival, a vitatott nyomozással, ami
velemenyezd, 2019. október 08. kedd, 19:51
Sándor története - olvasmány
Választhatsz,
hogy az emberek hogyan befolyásolják a hangulatod. A mottóm: te döntöd el,
hogy hogyan éled az életed."
Elgondolkoztam Sándor szavain. Rövid idővel később elhagytam a Vagon
gyárat, hogy önálló legyek.
Szem elől tévesztettük egymást, de gyakran gondoltam rá, ha úgy döntöttem,
Hogy élek. Néhány évvel később megtudtam, hogy Sándor súlyos balesetet
szenvedett.
Leesett egy kb. 18 méter magas toronyról. 18 órás műtét és sok hetes
intenzív ápolás után Sándort elbocsátották a kórházból fémtámaszokkal a
hátában.
Mikor meglátogattam, megkérdeztem, hogy érzi magát.
Azt válaszolta: "Ha jobban lennék, kettő lenne belőlem.
Szeretnéd látni a sebemet?"
Lemondtam róla, de megkérdeztem, hogy mi játszódott le benne a baleset
pillanatában.
"Nos, az első, ami átsuhant az agyamon az volt, hogy a lányom - aki pár hét
múlva jön világra - jól van-e? Mikor pedig a földön feküdtem, emlékeztem,
Hogy két lehetőségem van:
lovaszmarika, 2019. október 06. vasárnap, 10:43
Tíz év börtönre ítélték Dallasban a szomszédját tévedésből agyonlövő fehér rendőrnőt
A 31 esztendős rendőrnőt - akit a gyilkosság után azonnal elbocsátottak a rendőrség kötelékéből - előző nap mondta ki bűnösnek az esküdtszék. Az amerikai lapok tudósításai szerint drámai hangulatú tárgyaláson a bíró nem fogadta el Amber Guyger rendőrnő védekezését, miszerint önvédelemből cselekedett, mert azt hitte betörőt ért tetten.A texasi törvények szerint az esküdteknek kell megállapítania a büntetés mértékét is. A 12 tagú esküdtszék szerdán néhány óra alatt meghozta döntését, miután meghallgatta mind az elkövető, mind az áldozat barátait és családtagjait.

Az ügyészek felhívták az esküdtek figyelmét Amber Guyger korábbi, rasszista hangvételű e-mailjeinek jelentőségére is, amelyekben a volt rendőrnő a többi között afroamerikai kollégáin vagy Martin Luther King polgárjogi vezető 1968-as meggyilkolásán gúnyolódott.

A gyilkosság napján a rendőrnő szolgálatból hazatérve eltévesztette az emeletet, s miután nyitva találta a sajátjának hitt lakás zárját és bentről zajt észlelt,
velemenyezd, 2019. október 03. csütörtök, 07:04
Egy dallasi bíróság bűnösnek találta azt a rendőrnőt, aki tévedésből agyonlőtte szomszédját
A 31 éves Amber Guyger fehér bőrű, áldozata pedig, a 26 éves Botham Jean afroamerikai.

A rendőrnőt azonnal elbocsátották és a per is megindult. A The Washington Post értékelése szerint azért is kísérte különös figyelem az ügyet, mert az ilyen esetek többségében a rendőrök ellen nem indul eljárás.

A 2018 szeptemberében történt gyilkosság óriási vihart kavart az Egyesült Államokban. A texasi Dallas utcáin napokig tüntettek, és többek a rendőrség, illetve a rendőri fegyverhasználat reformjára szólítottak fel.

A rendőrnő azon a napon szolgálatból hazatérve véletlenül nem a saját, hanem egy emelettel lejjebb lakó szomszédja lakásába hatolt be. Az ajtónál ugyanis zajt észlett, s azt hitte, betörő matat. Azonnal fegyvert fogott és lőtt. Csak ezután derült ki, hogy lakást tévesztett és a saját szomszédját lőtte agyon.

A történteket akkor is és most is nem kevesen magyarázták annak példájaként, hogy egy fehér rendőr egy fegyvertelen feketét lőtt agyon. Az amerikai rendőröket egyébként is
velemenyezd, 2019. október 01. kedd, 20:41
Moszkva eltűntként körözteti a CIA-informátornak mondott Szmolenkovot
Az orosz külügyminisztérium szeptember 12-én az Interpolon keresztül kért információt Washingtontól a férfi hollétéről.

Az amerikai CNN hírtelevízió szeptember 9-én közölte, hogy a CIA 2017-ben egy különleges művelet keretében menekített ki Oroszországból egy rendkívül fontos fedett informátort, aki egyebek között arról szolgáltatott értesüléseket, hogy az amerikai elnökválasztásba való orosz beavatkozást személyesen Putyin rendelte el.

Azt elsőként a Kommerszant című orosz lap írta le, hogy az illető Oleg Szmolenkov volt orosz diplomata és a moszkvai elnöki hivatal volt munkatársa lehetett, aki 2017 nyarán montenegrói nyaralása során eltűnt, majd 2018-ban letelepedett az Egyesült Államokban, a Virginia állambeli Staffordban.

Orosz sajtóértesülések szerint a róluk szóló jelentések megjelenése után a Szmolenkov család tagjai staffordi otthonukból ismeretlen helyre távoztak.

A Kreml megerősítette, hogy Szmolenkov korábban valóban az elnöki apparátus munkatársa volt, de állítása
velemenyezd, 2019. szeptember 23. hétfő, 14:11
Pietrelcinai Szent Pio atya emlék napja van
miatt elöljárói ismét hazaküldték. Többször visszatért ugyan a konventbe, de rövid idő alatt visszaesett a betegségbe. Végül XV. Benedek pápától 1915 februárjában engedélyt kapott a tartós kolostoron kívüli életre. Pietrelcinában kápláni teendőket, hitoktatást végzett, gyóntatott, ájtatosságokat vezetett. A szentmisét egyre inkább engesztelő áldozatként élte át. Mivel zajlott az első világháború, behívták katonának, de az első vizsgálat után Casertába küldték a katonai kórházba, ahol tüdőbaja miatt elbocsátották. Elöljárói 1916 februárjában Foggiába, júliusban az Adriai-tenger partjához közeli San Giovanni Rotondó-i konventbe (itt, Garganóban jelent meg 492. május 8-án Szent Mihály főangyal) küldték. Itt töltötte aztán élete hátralévő részét, több mint ötven évet.
Egy levele szerint 1910-től viselte a láthatatlan stigmákat. 1912. április 18-án átélte a szívcsere kegyelmét, és megkapta a könnyek adományát is: sokat siratta a maga és mások bűneit. Idegen nyelvekre az őrangyala tanította. 1918
maroka, 2019. szeptember 23. hétfő, 10:18
Kijev egyik hídján lövöldözött és robbantással fenyegetőzött egy volt katona
különleges egység és páncélozott járművek is. A hidat mindkét irányból lezárták, és a rajta haladó metróvonalon is leállították a forgalmat, ami komoly fennakadást okozott az esti csúcsidőben az ukrán fővárosban.

A sajtóhírekből közben kiderült, hogy a fenyegetőző egy bizonyos Olekszij Belko krími származású 42 éves férfi, aki nemrég még őrmesteri rangban szolgált egy Kijev környéki katonai egység rádiósaként. Júniusban hét nap fogdára ítélték, mert engedély nélkül elhagyta állomáshelyét, utána elbocsátották a fegyveres erőktől.

Andrij Kriscsenko kijevi rendőrfőnök elmondta, hogy három hónappal ezelőtt már koboztak el tőle robbanóanyagot és lőszereket, ezért komolyan vették a fenyegetését, de ezúttal az őrizetbe vételekor nem találtak nála robbanószerkezetet. Kriscsenko szavai szerint az elkövető a barátnőjével akart beszélni, de nem tudta pontosan megfogalmazni, hogy mit akar.

Őrizetbe vételekor a férfi nem tanúsított ellenállást, és fegyverét is, amivel előtte lövöldözött, addigra eldobta. -
velemenyezd, 2019. szeptember 18. szerda, 20:32
Vedomosztyi: bizalmas információkhoz férhetett hozzá a CIA-informátornak mondott Szmolenkov
A lap szerint Szmolenkov öt éven át volt Usakov vezető tanácsadója. A Vedomosztyi által megszólaltatott forrás szerint noha az amerikaiak feltételezett informátorának sem a washingtoni orosz nagykövetség munkatársaként, sem pedig az elnöki hivatal külpolitikai apparátusának alkalmazottjaként nem volt hozzáférése titkos információkhoz, a kollégáival folytatott beszélgetésekből kiszűrhetett olyan információkat, amelyek értékesek lehettek az amerikai szakszolgálatok számára.

Kollégái dicsérték, véleményük szerint jó végrehajtó hivatalnok volt. A lap által megszólaltatott forrás szerint Szmolenkov néha a puszta érdeklődésen túlmutató, túlzott kíváncsiságot tanúsított, de sokévi közös munka után kollégái a bizalmas beszélgetések során meglehetősen őszintén nyilatkozhattak.

A Vedomosztyinak egy másik, szintén a neve elhallgatása mellett nyilatkozó személy azt állította, hogy Szmolenkovnak nem volt információja arról, hogy Oroszország beavatkozott a 2016-os amerikai elnökválasztásba. A CIA számára
velemenyezd, 2019. szeptember 11. szerda, 10:41
Képek, videók
Az elbocsátott vad 01.jpg
chillik
2017. május 14. vasárnap, 17:16
Az elbocsátott vad 02.jpg
chillik
2017. május 14. vasárnap, 17:15
Az elbocsátott vad 03.jpg
chillik
2017. május 14. vasárnap, 17:14
Az elbocsátott vad 04.jpg
chillik
2017. május 14. vasárnap, 17:14
Babits Elbocsátott vad
jakabgasparne
2010. január 11. hétfő, 06:06
az elbocsátott vad.jpg
jakabgasparne
2008. október 24. péntek, 07:45
PRAY-CARMEL--.jpg
katolikusokoldala
2018. január 28. vasárnap, 15:52
tel-aviv,carmel piac
relisisi
2015. március 24. kedd, 14:52
carmelita.png
alimera
2013. március 26. kedd, 13:54
dalyia,carmel
relisisi
2013. január 30. szerda, 09:03
dalia,al,carmel,artofg las
relisisi
2013. január 20. vasárnap, 12:31
dalia,al,carmel.JPG
relisisi
2013. január 20. vasárnap, 12:31
israel,carmel.JPG
relisisi
2013. január 20. vasárnap, 10:41
89-carmel,ocean avenue on
relisisi
2012. július 18. szerda, 11:41
dali el-carmel.JPG
relisisi
2011. december 12. hétfő, 08:05
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.