Belépés
2020. február 22. szombat | 8. hét | 53. nap | 07:40 | Gerzson
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Diós sütemény
Egyszerű és nagyon-nagyon finom. Nem tart sokáig az elkészítése...

Hozzávalók:

A két laphoz:
30 dkg liszt,
15 dkg margarin,
2 tojássárgája,
1/2 dl tejföl,
1/2 csomag sütőpor,
9 dkg porcukor,
csipetnyi só

Töltelékhez:

5 dkg vaj,
17 dkg porcukor,
2 dl tej,
17 dkg darált dió,
1/2 csomag sütőpor,
2 tojásfehérje,
14 dkg liszt

Kenéshez:
Baracklekvár
Elkészítése:

A lisztben elmorzsoljuk a margarint, hozzáadjuk a a tojássárgákat, cukrot, tejfölt és a sót. Tésztát gyúrunk, jól eldolgozzuk, két felé vágjuk és kelesztjük. Lisztezett deszkán külön-külön kisodorjuk a lapokat. Az első felét tepsibe rakjuk, megkenjük baracklekvárral, azután kerül bele a töltelék és betakarjuk a tészta másik felével.
A töltelékhez a vajat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a diót a tejet, a sütőporral elkevert lisztet, jól elkeverjük, majd beleforgatjuk a tojásfehérjék habját is. Ezt a krémet öntjük a két lap közé. Forró sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük. A tetejére szórhatunk porcukrot is.

U.I.: Mákkal is nagyon finom!
recep Nagyititka


suzymama, 2019. március 06. szerda, 13:07
Címkék: lisztben elmorzsoljuk, első felét, tészta másik, cukorral habosra, sütőporral elkevert, tojásfehérjék habját,
Kommentek
Diós-habos lekváros sütemény (Londoni szelet)
Hozzávalók
Tészta:
300 g liszt
1 tk sütőpor
120 g vaj
4 db tojássárgája
120 g kristálycukor
8 g vaníliás cukor
2-3 ek tejföl
1 csipet só
1 db citrom reszelt héja
Diós-habos réteg:
6 db tojásfehérje
150 g kristálycukor
8 g vaníliás cukor
200 g darált dió
1 kk őrölt fahéj
1 csipet só
Baracklekvár

Lépések
Lépés 1

Lépés 2
Londoni szelet recept: a Londoni szelet elkészítése egyszerű. A liszthez adjuk a vajat és alaposan összemorzsoljuk.

Londoni szelet recept, Londoni szelet elkészítése 1. lépés

Lépés 3
Jöhet a kristálycukor, a vaníliás cukor, a reszelt citromhéj, a sütőpor és egy csipet só. Egy fakanállal összekeverjük.

Londoni szelet recept, Londoni szelet elkészítése 2. lépés

Lépés 4
Végül a tojássárgája és plusz a két evőkanál tejföl. Sima tésztát gyúrunk.

Londoni szelet recept, Londoni szelet elkészítése 3.
suzymama, 2019. december 01. vasárnap, 17:51
Hosszú ideig pihe-puha mákos, diós, vagy gesztenyés kifli ah
Hosszú ideig pihe-puha mákos, diós, vagy gesztenyés kifli ahogy még a nagyik készítették

Sok családnál a régi ünnepek elkerülhetetlen kelléke volt. Pici, csak épp egy harapásnyi szinte, íze nagyon finom, és a kor neki csak jót tesz. Napról-napra csak puhább lesz.
Hozzávalók:
50 dkg liszt
25 dkg zsír
2 dkg élesztő
pici só
2-3 kanál porcukor
1,5 dl tejföl

1 cs. gesztenyemassza - persze a nagyi még tisztította,főzte,törte, ízesítette a gesztenyét
1 habtejszín
ízlés szerint cukor
vagy 25 dkg darált mák, vagy dió,
néhány kanál cukor
1 citrom héja
pici tej a felfőzéshez

Az alapanyagokat összegyúrjuk a szokásos módon. Lisztbe belemorzsoljuk az élesztőt, hozzárakjuk a sót, szétmorzsoljuk benne a zsiradékot, hozzáadjuk a cukrot, és a tejföllel szépen összegyúrjuk. Ez is pihentetős tészta, mint általában a belegyúrt élesztősök, úgyhogy néhány órára, de akár egy egész éjszakára is berakjuk a hűtőbe.
Mikor
suzymama, 2019. november 27. szerda, 18:40
Mesztegnyő
utóbbiban például olyanokkal indulnak, mint a mákos-répás, szilvás-káposztás, körtés-piskótás, vagy a babos-bolognai rétes. Közben a falu kemencéiben és a mobil villanysütőkben a helyiek is folyamatosan sütik a réteseket, hogy a vendégsereg éhen ne maradjon.
2016-ban a fesztiválon 104 méteresre nyújtottak egy káposztás rétest, amellyel magyar rekordot állítottak fel, Idén már 20.alkalommal rendezték meg julius 20-án a Rétesfesztivált.

Somogyország sokszínű étkezési kulturájának, étel és sütemény készítésénak tradiciói közt mindig is előkelő helyet foglalt el a réteskészítés. Ez az igen kedvelt gasztronómiai ,,csoda", a rétes ezen a két napon ügyes kezek munkája nyomán önélló életre kelve hívogatóan kelleti magát a fesztivált látogató éhes vendégek legnagyobb örömére. A túrós, káposztás, mákos, diós, gyümölcsös rétesek mindig új feladatot jelentenek a készítőknek, és élményt a fogyasztóknak. Mesztegnyő jó hírét így juttassák el minél messzebbre. Igy kerültünk mi is Mesztegnyőre,
menusgabor, 2019. szeptember 03. kedd, 19:15
Mámorító főtt diókrémes sütemény – mindenki rajong ért
A diós krém teszi csodássá ezt a süteményt! Gyors és egyszerű recept, mindenki meg tudja csinálni!

Hozzávalók:
6 tojás
6 evőkanál porcukor
2 tasak vaníliás cukor
6 evőkanál liszt
1 teáskanál sütőpor
csipetnyi só
A krémhez:
30 dkg darált dió
20 dkg cukor
2 tasak vaníliás cukor
2 dl tej
2 evőkanál liszt
20 dkg margarin
5 dkg apróra vágott dió (a tetejére)
2 dkg csokoládéreszelék (a tetejére)
Elkészítése:
A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéhez adjuk a fele cukrot és a csipet sót, majd kemény habot verünk belőle. A sárgáját a megmaradt cukorral kikeverjük és összekeverjük a habbal. A lisztet és a sütőport összedolgozzunk, lassan belekeverjük. Sütőpappírral bélelt tepsibe öntjük és 180 fokos sütőben 40 perc alatt készre sütjük. Kihűtjük, majd háromba vágjuk. A diót, a cukrot, a lisztet és a vaníliát egy edénybe tesszük, fokozatosan adjuk hozzá a tejet, hogy ne legyen csomós. Lassú tűzön addig főzzük, amíg krémesedni
suzymama, 2019. április 06. szombat, 21:32
Különleges bejgli karácsonyra
vaj


Elkészítés:
A tejet elkezdjük melegíteni, majd mikor már gőzölög, levesszük a tűzről és hozzákeverjük a kókuszreszeléket, a tejport, a cukrot, sót, vaníliás cukrot, a vajat és a lisztet. Visszatesszük a tűzre, és addig főzzük, míg sűrű massza nem lesz belőle. Ha elkészült, vegyük le a tűzről és várjuk meg, míg kihűl.

*
- Aszalt szilvás-marcipános töltelék
Valódi különlegesség az aszalt szilvával és marcipánnal készült bejgli! A marcipán még ünnepélyesebbé teszi a süteményt, az elkészítésével pedig még kezdőknek sem adódhat problémájuk!
Hozzávalók:
25 dkg aszalt szilva
50 dkg marcipán
6 dkg vaj
5 evőkanál rum

Elkészítés:
A hűtőből frissen kivett marcipánt reszeljük le. Dolgozzuk össze a vajjal és a rummal. Az összeállított tölteléket osszuk 2-3 részre, hogy könnyebben tudjunk vele dolgozni. Csomagoljuk őket műanyag fóliába, így nyújtsuk téglalap alakúra. Fektessük a tésztára, majd szórjuk meg apróra vágott aszalt
maroka, 2018. december 16. vasárnap, 08:51
Karácsonyra beigli - bájgli
.............
A bejgli eredetileg Szilézia vidékéről származik és ez a sziléziai kalácsfajta a 14. század óta ismert Európában. Az elmaradhatatlan karácsonyi sütemény neve német eredetű és eredeti hajlított, patkó alakú formájából származik. A bejgli (németül beugen = meghajlít, mohnbeugel = mákos kifli/bejgli) osztrák közvetítéssel érkezett hazánkba és terjedt el a 19. század második felében. Magyarországon ekkortól kezdték német divat szerint ünnepelni a karácsonyt. Diós vagy mákos patkó változatban is ismert. Kezdetben családi ünnepek süteménye volt, majd a reformkortól kezdve fokozatosan felváltotta a hagyományos karácsonyi kalácsot. ,,Poszonyi finom mákos kalács" néven szerepel Czifray István 1830-ban megjelent Magyar nemzeti szakácskönyv-ében.
,,Készüljön bár omlós, avagy egyszerű kelt tésztából, legyen a tölteléke dúsabb vagy soványabb, mindig büszkesége a ház úrnőjének,
maroka, 2018. december 14. péntek, 07:54
Apró zserbó recept
Hozzávalók:
Tésztához:

30 dkg liszt
1 csipet só
15 dkg porcukor
1 tasak vaníliás cukor
20 dkg margarin
Töltelékhez:

7 dkg darált dió
2 púpos ek Extra Jam (sárgabaracklekvár)
Tetejére:

5 dkg étcsokoládé
1 tk olaj

Elkészítése:

A lisztet egy tálba szitáljuk, majd elkeverjük benne a sót, a porcukrot, a vaníliás cukrot és hozzáadjuk a margarint. Gyors mozdulatokkal összedolgozzuk. Ha összeállt a tészta, egy folpackba csomagolva a hűtőbe rakjuk 1 órára.

A darált diót összeforgatjuk a lekvárral. Egy egész nagy sütőlapot sütőpapírral borítunk. A tésztát kivesszük a hűtőből, majd diónyi golyókat formázunk, két tenyerünk között kicsit ellapítjuk, majd egy dinnyevágó hátoldalával kis mélyedést készítünk rajtuk. (Ha nincs ilyen eszközünk, akkor egyszerűen az ujjunkkal nyomjunk bele egy szélesebb lyukat.)

Helyezzük az előkészített sütőlapra egymástól egy kicsit távolabb, mert sütés közben
suzymama, 2018. december 08. szombat, 12:10
Képek, videók
Tejföles-diós sütemény.JP
csipkerozsi
2015. június 15. hétfő, 21:40
Tejföles-diós sütemény.pn
csipkerozsi
2015. június 15. hétfő, 21:39
diós csavart sütemény
ibolya58
2013. március 04. hétfő, 11:21
Diós-habos sütemény
isti53
2011. december 18. vasárnap, 06:59
diós-meggyes sütemény
vorosrozsa66
2010. május 13. csütörtök, 21:41
diós áfonyás sütemény!
ibolya58
2010. április 21. szerda, 12:21
hal paprikás lisztben
limara
2008. augusztus 17. vasárnap, 13:04
Naplemente a tó felett.gi
pacsakute
2019. január 13. vasárnap, 20:20
Rio-alattad a föld, felet
menusgabor
2018. október 10. szerda, 22:32
Felhők felett, álom
dandej
2018. szeptember 29. szombat, 14:18
tenger felett.gif
sz719eszter
2018. szeptember 19. szerda, 11:48
repülés-felhők felett.jpg
agica2004
2018. szeptember 03. hétfő, 13:06
HÍD A PATAK FELETT.jpg
agica2004
2018. július 20. péntek, 22:38
hid-a folyó felett.jpg
agica2004
2018. július 20. péntek, 22:34
Felhők felett
sanci81
2018. július 08. vasárnap, 16:17
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.