Belépés
2019. november 22. péntek | 47. hét | 326. nap | 07:02 | Cecília
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Hideg szilvakrémleves habgaluskával
Hozzávalók 4 személyre:
1 biocitrom
600 g érett, magvaváló szilva
150 g kristálycukor
1 dl félédes fehérbor
kisujjnyi fahéj
4 szegfűszeg
1 tasak vaníliás pudingpor
2 dl tejföl
2 dl tejszín
1 ek. pirított mandulaforgács
néhány mentalevél vagy -bóbita

1.. A citromot megmossuk, 2 kisujjnyi sárga héjat vékonyan levágunk róla, levét kinyomjuk és átszűrjük. 4 nagyobb szem szilvát félreteszünk a díszítéshez, a többit megmossuk, kimagozzuk, vékony kisebb darabokra vágjuk.

2. A cukrot felforrósított lábasba szórjuk, folyamatosan kevergetve világosbarnára pirítjuk, (ha megég, keserű lesz tőle az étel!), azonnal felöntjük a citromlével és a borral. Hozzáadjuk a szilvát, a citromhéjat, a fahéjat és a szegfűszeget, mérsékelt tűzön, fedő alatt puhára főzzük (5-7 perc). A citromhéjat és a fűszereket kidobjuk.

3. Elkeverjük a pudingport 7,5 dl vízzel és a tejföllell. Botmixerrel péppé-krémmé zúzzuk a szilvát, hozzáadjuk a pudingos keveréket, fedő nélkül felforraljuk (könnyen kifut!). Hideg vízfürdőbe állítva kihűtjük, és legalább 3 órára hidegre tesszük.

4. Tálalás előtt kettévágjuk/elnegyedeljük és kimagozzuk a félretett szilvaszemeket. A tejszínt felverjük, felét lazán belekeverjük a levesbe, csészékbe vagy tálkákba szedjük. Tetejüket a maradék tejszínhabból kanyarított-formázott habgaluskákkkal, az elfelezett/negyedelt szilvával, néhány csipet pirított mandulaforgáccsal és mentalevélkékkel díszítjük.

Tippek:
- A kész levest néhány evőkanál jó minőségű szilvapálinkával is bolondíthatjuk.
- Mandula helyett készíthetjük pisztáciával, fenyőmaggal is.







Fotó: Hemző Károly
suzymama, 2019. november 06. szerda, 13:24
Címkék: Hemző Károly, citromot megmossuk, többit megmossuk, cukrot felforrósított, fűszereket kidobjuk, pudingos keveréket,
Kommentek
Rumos szilvakrémleves
Hozzávalók:
1 kg szilva
1 citrom ami bió
4 dl joghurt
2 ek rum - aroma
8 db szegfűszeg
barna cukor ízlés szerint
2 kk őrölt fahéj
1 ek liszt
Elkészítés:
A szilvát megmossuk, kimagozzuk és egy nagy fazékba tesszük. A citromokat is megmossuk, felkarikázzuk és a szilvához adjuk. Megszórjuk a szegfűszeggel és a fahéjjal, felöntjük 1,2 l vízzel. Felforraljuk, megfőzzük. Kivesszük belőle a citromkarikákat. A joghurtot a liszttel és egy merőkanál levessel elkeverjük, majd beleöntjük a levesbe. Botmixerrel pépesítjük a levest. Én ekkor kiszedtem a szegfűszegeket. Visszatesszük egy kicsit még forrni, de előtte ízlés szerint megcukrozzuk. A végén ízesítjük rumaromával. Lehűtjük, tálalásig hűtőben tároljuk. Vanília fagylalttal és tejszínhabbal tálaljuk.
suzymama, 2018. szeptember 11. kedd, 21:09
Rumos szilvakrémleves
Hozzávalók:
1 kg szilva
1 citrom
4 dl joghurt
2 ek rumaroma
8 db szegfűszeg
barna cukor ízlés szerint
2 kk őrölt fahéj
1 ek liszt
Elkészítés:

A szilvát megmossuk, kimagozzuk és egy nagy fazékba tesszük. A citromokat is megmossuk, felkarikázzuk és a szilvához adjuk. Megszórjuk a szegfűszeggel és a fahéjjal, felöntjük 1,2 l vízzel. Felforraljuk, megfőzzük. Kivesszük belőle a citromkarikákat. A joghurtot a liszttel és egy merőkanál levessel elkeverjük, majd beleöntjük a levesbe. Botmixerrel vagy turmixal pépesítjük a levest. Én ekkor kiszedtem a szegfűszegeket, amiket megkaptam. Visszatesszük egy kicsit még forrni, de előtte ízlés szerint megcukrozzuk. A végén ízesítjük rumaromával. Lehűtjük, tálalásig hűtőben tároljuk. Vanília fagylalttal és tejszínhabbal tálaljuk.
suzymama, 2013. augusztus 09. péntek, 12:14
Szilvakrémleves
Szilvakrémleves

Hozzávalók:

50 dkg szilva
cukor
1 csomag vaníliás cukor
szegfűszeg
fahéj
reszelt narancshéj
1 pohár tejföl
1 tojás sárgája
1/2 csomag vaníliás pudingpor
1,5 dl vörösbor

Elkészítés:

A szilvát kimagozzuk, és feltesszük főni annyi vízzel, ami jól ellepi. Közben a fűszerekkel, ízlés szerinti cukorral és a reszelt narancshéjjal ízesítjük. Ha már puha a szilva, levesszük a tűzről, leturmixoljuk. A tojássárgát simára keverjük a tejföllel és a pudingporral, majd állandó keverés mellett a levesbe csorgatjuk. Ezután visszatesszük a tűzre, és folyamatos keverés mellett felforraljuk, majd hozzáöntjük a bort és kiforraljuk. Lehűtve tálaljuk. Én pörkölt mogyoróval és tejszínhabbal tálaltam.
horvathnemagdi, 2011. március 05. szombat, 12:26
Boros szilvakrémleves habgalus
Boros szilvakrémleves habgaluskával

Hozzávalók:

1 üveg szilvabefőtt (750 ml)
5 dl könnyű, édes vörös desszertbor
3 db tojás
1 narancs reszelt héja
1 dl tejszín
1 dl tej
2 csomag vaníliás cukor
1 kávéskanál őrölt fahéj
1 evőkanál rizsliszt
15 dkg cukor
pici só
A díszítéshez:
borban áztatott mazsolaszemek

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét 8 dkg cukorral és 1 csomag vaníliás cukorral nagyon kemény habbá verjük.

Egy edényben a tejet felforraljuk és 2-3 kanalanként beleforgatjuk a habgaluskát, hagyunk helyet a növekedésnek, megfordítjuk, majd szűrőre kiszedjük.

Egy tálkában a tojássárgáját a fűszerekkel, a cukrokkal és narancshéjjal kikeverjük, hozzáadjuk a rizslisztet is, egy kis borral fellazítjuk.

Egy nagyobb edényben a tejszínt, a pépesített szilvabefőttel melegíteni kezdjük, kevergetés közben hozzáadjuk a
horvathnemagdi, 2011. január 25. kedd, 22:25
Szilvás szenvedély
Szilvás szenvedély
Nemcsak lekvárnak jó!

Most éli szezonját a szilva, ezért keresve sem találsz jobb alkalmat arra, hogy kipróbáld szilvás finomságainkat! Levest, muffint, császármorzsát is készíthetsz a gyümölcsből, csak fogj neki!
Szilvakrémleves

Hozzávalók: 0,5 kg szilva, 1 dl tejszín, 3 evőkanál darált dió, 1 evőkanál liszt, 2 evőkanál barna cukor, késhegynyi őrölt szegfűszeg, csipetnyi só.

Mosd meg és magozd ki a gyümölcsöt. Egy edénybe engedj 0,5 l vizet, és tedd bele a szilvát. Szórd meg a szegfűszeggel, a cukorral és egy pici sóval. Kevergetés közben forrald fel, majd sűrítsd a liszttel és a darált dióval összedolgozott tejszínnel. Hűtsd langyosra, és tedd a hűtőszekrénybe, mert hidegen fogyasztva a legjobb!

Szilvás muffin

Hozzávalók: 0,5 kg liszt, kevés sütőpor, 0,25 kg margarine, 3 tojás, 12 db szilva, 24 db kockacukor, 2 csomag vaníliás cukor, 6 evőkanál cukor, 1,5 dl tej, 2 kiskanál kakaópor, 2 kiskanál fahéj.

Verd fel a
brozsika, 2008. augusztus 15. péntek, 11:57
Képek, videók
károly atya1113.jpg
maroka
2019. november 15. péntek, 08:56
SzKT Masa Károly.jpg
agica2004
2019. augusztus 29. csütörtök, 18:08
SZKT -Masa Károly.jpg
agica2004
2019. augusztus 29. csütörtök, 18:07
Károly-Kamilla 2019..jpg
agica2004
2019. augusztus 14. szerda, 18:24
Károly -Lionel Richie - H
agica2004
2019. augusztus 14. szerda, 18:23
Károly és Lionel Richie.j
agica2004
2019. augusztus 14. szerda, 18:22
Károly és Kamilla Barbado
agica2004
2019. augusztus 14. szerda, 18:21
Károly 2019 -Barbados.jpg
agica2004
2019. augusztus 14. szerda, 18:20
Károly 2019 70. éves.jpg
agica2004
2019. augusztus 14. szerda, 18:19
Károly -1983..jpg
agica2004
2019. augusztus 14. szerda, 18:18
Károly-Camilla Barbados.j
agica2004
2019. augusztus 14. szerda, 18:17
Károly-Camilla Barbados 2
agica2004
2019. augusztus 14. szerda, 18:15
Emberek megmossák arcukat
lilagondolatok
2018. február 09. péntek, 08:34
jezus-megmossa-tanitva nya
groszmadel
2014. április 14. hétfő, 20:29
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.