Belépés
2020. július 14. kedd | 29. hét | 196. nap | 05:36 | Örs, Stella
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Amerikai republikánus szenátorok vizsgálódnak Biden fiának ukrajnai üzleti ügyeiben is
A szenátus belbiztonsági bizottsága büntetés terhe mellett bekérte a Blue Star Strategies nevű washingtoni lobbicégtől az ukrajnai Burisma gázipari cégnél végzett munkájának dokumentumait. A demokraták lobbicége akkor dolgozott a Burismának, amikor Hunter Biden az ukrán óriásvállalat igazgatótanácsának tagja volt.

A szenátusi bizottság demokrata párti tagjai hevesen ellenezték a vizsgálatot. Gary Peters, a demokraták rangidős tagja a bizottságban leszögezte: a vizsgálat "azzal a kockázattal jár, hogy felerősödhetnek külföldi ellenségeink beavatkozási kísérletei a 2020-as választási folyamatba".

Ron Johnson wisconsini szenátor, a bizottság republikánus elnöke kifejtette: azokat a vádakat szeretné kivizsgálni, amelyek szerint a lobbisták Hunter Biden ukrajnai pozícióját kívánták volna felhasználni az amerikai külügyminisztériumi döntések befolyásolására a Barack Obama vezette kormányzat idején. "Kérdésem az, hogy miért ez a nagy aggodalom? Ha nincs semmi a háttérben, akkor meg fogjuk állapítani, hogy nincs semmi, de ha van valami, akkor azt az amerikaiaknak joguk van megtudni" - fogalmazott Johnson.

A szenátusi idézés nemcsak a Blue Star Strategies vonatkozó dokumentumait kérte be, hanem a cég elnök-vezérigazgatóját, Karen Tramontanót is meghallgatásra rendelte be. Tramontano szerdán levélben jelezte, hogy kész együttműködni a bizottsággal.

A szenátusi vizsgálatról már a múlt héten is szó esett, de a büntetés terhe melletti idézéseket csak szerdán küldték ki, azt követően, hogy kedden Andrij Derkacs ukrán parlamenti képviselő Kijevben egy internetes sajtótájékoztatón hangfelvételeket mutatott be. Ezeken állítása szerint Petro Porosenko volt ukrán elnök és Joe Biden egykori amerikai alelnök 2015-ben és 2016-ban a többi között arról egyeztetett, hogy távoznia kell a Burisma korrupciós ügyeit vizsgálni szándékozó ukrán ügyésznek, ellenkező esetben az Obama-kormányzat visszatartja a Kijevnek ígért egymilliárd dollárra szóló hitelgaranciát.

Derkacs sajtótájékoztatójának szerdán nagy teret szentelt az amerikai sajtó egy része, kivált a republikánusokhoz közelálló Fox televízió. Maga Donald Trump korábban nyíltan bátorította a szenátusi vizsgálatot. Az amerikai elnök ellen tavaly a demokrata párti törvényhozók által indított alkotmányos felelősségre vonási eljárás (impeachment) hivatkozási alapja az a telefonbeszélgetés volt, amelyet Donald Trump Volodimir Zelenszkij ujkrán elnökkel folytatott, és amelyben Trump felvetette a Burisma korrupciós ügyeinek, Hunter Biden szerepének kivizsgálását. Az amerikai elnököt egyébként a republikánus többségű szenátus felmentette a demokrata többségű képviselőház által megfogalmazott vádpontok alól.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2020. május 21. csütörtök, 07:04
Címkék: Blue Star Strategies, Hunter Biden, Gary Peters, Barack Obama, Karen Tramontanót, Andrij Derkacs,
Kommentek
Európa-konferencia - Novák Katalin: a liberálisok intoleránsak más eszmékkel és gondolatokkal szemben
Dacian Ciolos európai parlamenti (EP-) képviselőnek, az Újítsuk meg Európát (Renew Europe) nevű képviselőcsoportot vezető korábbi román miniszterelnöknek az Euractiv brüsszeli hírportálon hétfőn megjelent írásában közölt kijelentéseire reagált, amelyben a képviselő a múlt heti, Európa cenzúrázatlanul című online konferenciát és annak előadóit bírálta.

Írásában Ciolos az előadókat - Orbán Viktor magyar, Janez Jansa szlovén miniszterelnököt és Aleksandar Vucic szerb elnököt, valamint a francia Republikánusok európai parlamenti képviselőcsoportjának vezetőjét, Francois-Xavier Bellamy EP-képviselőt - egyebek mellett tudatlannak és arrogánsnak nevezte. Véleménye szerint a konferencia olyan politikusok "csapatépítő tréningje" volt, akik "az igazság időszakát követő populista korszakban ki akarják élni nacionalizmusukat".

Novák Katalin aláhúzta: valójában a múlt heti konferencia a gondolat és a vélemény szabadságáról szólt. Úgy vélte, hogy a liberálisok ma már nem fogadnak el a sajátjaikon kívül más
velemenyezd, 2020. július 13. hétfő, 17:53
Az amerikai házelnök bírálja, hogy Trump kegyelemben részesítette egykori tanácsadóját
aki a Nixon-adminisztráció óta aktív résztvevője az amerikai politikának - a jövő héten kezdte volna meg börtönbüntetése letöltését.

Donald Trump péntekről szombatra virradóra közölte, hogy elnöki kegyelemben részesíti. Döntését a Twitteren közzétett bejegyzésében azzal indokolta, hogy Stone "jogellenes boszorkányüldözés célpontja volt" a Mueller-vizsgálat során. Trump hozzátette, hogy ennek a vizsgálatnak "soha nem lett volna szabad megtörténnie".

Az elnöki döntést demokrata párti és republikánus politikusok is bírálták. Nancy Pelosi a vasárnapi televíziós nyilatkozatában visszatért a Mueller-vizsgálatra és az annak nyomán a demokraták által indított, az elnök felmentését célzó impeachment-eljárásra is. Azt állította, hogy az egész impeachment-eljárás a nemzet biztonságáról szólt.

Elemzők emlékeztetnek arra, hogy az elnöki kegyelem bevett gyakorlat az Egyesült Államokban. 2001-ben például Bill Clinton akkori amerikai elnök kegyelemben részesítette Marc Rich üzletembert, a Demokrata Párt egyik
velemenyezd, 2020. július 12. vasárnap, 20:02
Novák: meg kell erősíteni a valódi kereszténydemokrata pártokat
Novák Katalin az interjúban újdonságnak nevezte, hogy a szerdai Europe Uncensored (Európa Cenzúrázatlanul) online konferencián előadást tartó, és számos kérdésben - nyugat-balkáni bővítés, demográfia, migráció - alapvetően szövetséges álláspontot képviselő három nemzetállami vezetőhöz, Orbán Viktor magyar, Janez Jansa szlovén és Aleksandar Vucic szerb politikusokhoz csatlakozott a francia Republikánusok európai parlamenti képviselőcsoportjának vezetője, Francois-Xavier Bellamy is.

Novák Katalin úgy fogalmazott: a francia jobboldal vezető politikusa valóban jobboldali értékrendet követ, pontosan érti a kontinens keleti és nyugati része közti történelmi különbségeket, és ő is abban érdekelt, hogy legyen egy olyan jobboldal Európában, amely erős és akcióképes.

A Fidesz és az Európai Néppárt viszonyáról Novák Katalin elmondta: a múlt héten Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszterrel Berlinben tárgyaltak a Kereszténydemokrata Unió és a bajor Keresztényszociális Unió politikusaival. A
velemenyezd, 2020. július 10. péntek, 11:41
Joe Biden ötmillió új munkahelyet teremtő gazdaságélénkítő tervet ígér
A demokrata párti politikus - az Obama-kormányzat egykori alelnöke - a pennsylvaniai Scrantonban azt hangoztatta: Donald Trump elnök magára hagyta a dolgozó rétegeket a mostani válság közepette, és "a kormányzat hozzá nem értésének árát a dolgozó családok fizetik meg".

Félórás beszédében Biden négy év alatt megvalósítandó, 400 milliárd dolláros gazdasági csomagtervet ígért, benne az amerikai gyártású termékek és szolgáltatások kormányzati vásárlását. További 300 milliárd dollárt új kutatásokra és műszaki újítások kidolgozására szánna.A várható elnökjelölt úgy vélte, hogy ezekkel a támogatásokkal sikerülhet ötmillió új munkahelyet teremteni.

"Nemcsak vissza kell építenünk (a gazdaságot), hanem jobban kell visszaépítenünk" - fogalmazott Biden.Elemzők emlékeztetnek arra, hogy Joe Biden ugyan jelenleg vezet Donald Trump előtt a közvélemény-kutatásokban, de e felmérések egyúttal azt is jelzik, hogy a megkérdezett amerikaiak szerint a gazdaság talpra állítására és
velemenyezd, 2020. július 10. péntek, 07:04
Elnökké választása esetén Biden felülvizsgálná a németországi csapatcsökkentést
Blinken szerint a csapatcsökkentés mellett már az is "komoly probléma" volt, hogy a döntés meghozatala előtt Donald Trump elnök nem egyeztetett Németországgal.

Az amerikai elnök idén júniusban jelentette be, hogy 9500 fővel csökkenti a Németországban állomásozó amerikai katonai kontingens létszámát. Döntését nemcsak demokrata párti politikusok, hanem republikánusok is vitatták, azzal érvelve, hogy szerintük az amerikai-német szövetségesi viszony elősegíti Oroszország és Kína növekvő befolyásának ellensúlyozását.

A demokraták várható elnökjelöltjének külpolitikai tanácsadója szerint Biden a NATO-val együttműködve próbál majd fellépni a globális biztonság elleni kínai fenyegetéssel szemben. Blinken, aki az előző, Barack Obama vezette kormányzat idején a Fehér Házban és a külügyminisztériumban dolgozott, "valódi problémának" nevezte a kínai fenyegetést, megemlítve a Huawei távközlési óriásvállalat szerepét is egyes európai országokban.
velemenyezd, 2020. július 09. csütörtök, 21:02
Az egyesült államokbeli Georgia kormányzója rendkívüli állapotot hirdetett az elharapódzott erőszak miatt
A republikánus Brian Kemp azután hirdetett rendkívüli állapotot, hogy az ünnepi hétvégén - amikor az amerikaiak a függetlenség napját ünnepelték - elharapódzott az erőszak Atlanta városában. A lövöldözéseknek 31 sebesült és öt halálos áldozatuk volt, közöttük egy 8 éves kislány is.

Kemp elrendelte a Nemzeti Gárda mozgósítását. Mintegy ezer gárdistát hívtak be, feladatuk elsősorban a szövetségi és a helyi kormányzati épületek védelme. Kedd reggeltől a Nemzeti Gárda védi a helyi törvényhozás épületét, a kormányzói palotát és a rendőrség központját. Ezen kívül a kormányzó utasítást adott a szabadságon lévő rendőrök mozgósítására is, és így megnövelték a járőrök létszámát. Az országutakat, utcákat, lakóközösségeket fokozatosan ellenőrzik, minden nagyvárosban, de elsősorban Atlantában.

"A békés tüntetéseket veszélyes, kártékony bűnözők kerítették hatalmukba. Ártatlan georgiaiakat vesznek célba, lőnek agyon, hagynak meghalni az utcán" - szögezte le közleményében a kormányzó. Majd hangsúlyozta, hogy
velemenyezd, 2020. július 07. kedd, 18:42
Orbán Viktor a francia Republikánusok vezető politikusával tárgyalt
A keddi megbeszélésen szóba kerültek a koronavírus-járványra, a gazdasági válságra és a tömeges bevándorlásra adott eltérő európai válaszok.

Orbán Viktor és Francois-Xavier Bellamy megvitatták az európai politika aktuális kérdéseit, a 2021-2027-es uniós költségvetési tervet, az európai gazdaság élénkítését célzó helyreállítási tervet, és a migráció kezelésére vonatkozó elképzeléseket, valamint eszmét cseréltek a kereszténydemokrácia jövőjéről. Egyetértettek abban, hogy számos területen egyre inkább felértékelődik régiónk, ezért a kontinens számára sorsdöntő, hogy Közép-Európa, benne Magyarországgal, elfoglalhatja-e az őt megillető helyet, amikor közös európai jövőnkről cserélünk eszmét; ezért lesz fontos a szerdán megrendezendő webkonferencia.

(FOTÓ)
velemenyezd, 2020. július 07. kedd, 11:11
Amerikai alkotmánybíróság: az elektoroknak kötelező a mandátumuknak megfelelően szavazni az elnökválasztáson
A szövetségi legfelsőbb bíróság egyhangú döntésével jóváhagyta az északnyugati Washington állam és Colorado által benyújtott keresetet, amelyben a két amerikai tagállam kiáll amellett, hogy büntethetők legyenek az úgynevezett "hűtlen" elektorok, vagyis azok, akik nem az előválasztásokon szerzett mandátumuknak megfelelően voksolnak az elnökjelöltre.

Az amerikai elnökválasztási rendszerben az elnök megválasztásakor nem csupán a közvetlenül, a választók által leadott szavazatok számítanak, hanem az úgynevezett elektori testület is szavaz az elnök személyéről. Az elektori testület tagjait a tagállamok előválasztásain választják meg, továbbá a pártok jelöltjeiből kerülnek ki.

Az alkotmánybírósági döntés értelmében a tagállamok megbüntethetik a "hűtlen" elektorokat, de akár ki is emelhetik őket az elektori testületből.

Az amerikai alkotmány külön nem rendelkezik az ilyen elektori viselkedésről. Ennek védelmezői azzal érveltek, hogy az elektoroknak független, a mandátumuktól is független
velemenyezd, 2020. július 06. hétfő, 18:31
Képek, videók
Az amerikai republikánus
farkas1945
2013. február 01. péntek, 10:41
Vizsgálódás
totyimotyi
2007. május 26. szombat, 23:44
Vizsgálódás 2
totyimotyi
2007. május 26. szombat, 23:43
20110228 mlsz stratégia.j
agica2004
2011. március 01. kedd, 10:35
Stratégiai játék
irmus
2011. február 20. vasárnap, 10:41
normal_Strategic_Plann ing
csilla663
2010. május 05. szerda, 18:52
FRANCES TIPTON HUNTER
eva6
2015. március 17. kedd, 11:29
William Hunter.jpg
orsi1
2015. január 11. vasárnap, 21:21
Spectacled spider-hunter.
durcimarcika
2013. március 15. péntek, 13:08
William Petersen
kazikanyuszi
2015. július 25. szombat, 07:26
TheGrandCascade-St_Pet ers
agica2004
2012. szeptember 19. szerda, 14:28
800px-Petersdom_von_En gel
menusgabor
2011. március 06. vasárnap, 12:21
Piet-Klaasse_Oscar-Pet ers
jolcsi49
2010. augusztus 09. hétfő, 16:18
h_petersii(f).jpg
mordskerl
2007. február 12. hétfő, 21:56
Petersen tekercs Eger-Dél
morgoo81s
2006. december 25. hétfő, 16:12
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.