Belépés
2020. július 14. kedd | 29. hét | 196. nap | 02:56 | Örs, Stella
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Elismerte a Kreml szóvivője, hogy Trump ügyvédje kapcsolatot keresett nála egy felhőkarcoló-projekt ügyében
Peszkov kijelentette, hogy nem válaszolt az üzenetre, mert a Kreml nem foglalkozik üzleti kérdésekkel, s a levelet nem vitatta meg Vlagyimir Putyin elnökkel sem.

Cohen Peszkovval való kapcsolatfelvétel-kísérletéről hétfőn számolt be a The Washington Post című amerikai napilap, rámutatva, hogy Trump a történtek-idején elnökjelölt-aspiráns volt. Azt, hogy megpróbált Peszkovhoz fordulni, az ügyvéd is elismerte. Elmondása szerint a moszkvai Trump Tower tervét végleg elvetették, mert az "számos üzleti megfontolás miatt nem volt kivitelezhető".

Peszkov ugyanakkor valótlannak minősítette azt az amerikai sajtóban megjelent hírt, amely szerint az amerikai elnök lánya, Ivanka Trump moszkvai látogatása során lehetőséget kapott arra, hogy megtekinthesse Putyin irodáját, sőt az elnök karosszékébe is beleülhetett.

A szóvivő kitért az állami támogatások elsikkasztásával vádolt Kirill Szerebrennyikov rendszerbíráló orosz színházi- és filmrendező ellen folytatott eljárásra is. Mint mondta, érthető, hogy a szakmai közösség támogatja a művészt, de az állami eszközök elköltése együtt jár ellenőrzéssel és elszámoltatással.

Hangsúlyozta, hogy a bírósági ítéletig senki sem nevezhető bűnösnek. Szavai szerint az átpolitizáltságnak és a cenzúrának nincs helye a sztárrendező ügyében.

Dmitrij Peszkov nem kívánta kommentálni azokat az állításokat, amelyeket Alekszej Navalnij ellenzéki politikus fogalmazott meg a fiával szemben. Mint mondta, nem kíván családi ügyeiről a nyilvánosság előtt beszélni.

Navalnij augusztus közepén egy YouTube-videóban Peszkov fia, Nyikolaj Choles (a fiatalember brit nevelőapja családi nevét viseli) állítólag tisztázatlan anyagi forrásokból szerzet luxusautóit, lakását és fényűző életmódját vette célba. Az ellenzéki aktivista az általa elmondottakból azt a következtetést vonta le, hogy Oroszországban önerőből felemelkedni lehetetlen, és hogy a jó életre esélye csak a korrupt hivatalnokok hozzátartozóinak van. Azokat a nézőket, akik ezzel a helyzettel nem értenek egyet, arra szólította fel, hogy támogassák őt a jövő évi elnökválasztási küzdelemben.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2017. augusztus 30. szerda, 16:52
Címkék: Vlagyimir Putyin, Cohen Peszkovval, Washington Post, Trump Tower, Ivanka Trump, Kirill Szerebrennyikov,
Kommentek
Barczi Róbert: az utánpótlás-nevelésben a kluboknak van a legnagyobb feladatuk
eladását, ez is hozzájárulhat ahhoz, hogy üzleti alapon működjenek a klubok, nemzetközi szinten ez egy jól működő modell - mondta Barczi.

Ahhoz, hogy a klubok megfelelően tudják ezt a tevékenységüket végezni, az MLSZ folyamatos segítséget nyújt. A tervek szerint a belga Double Pass cég évente végez majd felméréseket, ráadásul a köztes időszakokban is meglátogatják az MLSZ illetékesei az egyesületeket, hogy konkrét feladatokat írjanak elő, ezen kívül írásban is heti rendszerességgel tartják majd a kapcsolatot. A klubok számára fontos lesz az irányelvek követése - ilyen lehet például az óvodákkal, iskolákkal és szülőkkel való kapcsolattartás -, mert az MLSZ olyan mértékében nyújt majd pénzügyi támogatást, amilyen minőségű munka folyik utánpótlás szinten egy adott klubnál. Barczi Róbert megjegyezte, hogy nemzetközi mintára összekötik a felnőttek licencét az utánpótlás minősítésével.

A sportigazgató kiemelte: a sporttudományi ágazat is segíti majd a klubok munkáját, az MLSZ meghatároz négy-hat olyan
velemenyezd, 2020. július 10. péntek, 07:06
A kínai-orosz stratégiai kapcsolatok erősítését szorgalmazta a kínai elnök Putyinnal folytatott telefonbeszélge
egy 2,4 milliárd dollár értékű védelmi megállapodást Moszkvával.

Oroszország India legnagyobb fegyverbeszállítója, a két ország szoros kapcsolata még a hidegháború idejére nyúlik vissza. Az indiai sajtó tudósítása szerint Narendra Modi indiai miniszterelnök elsőként gratulált Putyinnak a múlt héten ahhoz a népszavazáshoz, amelynek eredményeként akár 2036-ig maradhat az elnöki székben. Putyin pedig arról biztosította az indiai kormányfőt, hogy erősíteni kívánja a két ország közötti stratégiai kapcsolatot.

Szerdai telefonbeszélgetésük során Hszi Csin-ping kitért arra is, hogy Kína a jövőben még intenzívebben fog együttműködni Oroszországgal a nemzetközi színtéren - így az ENSZ-ben is, - hogy közösen álljanak ki a hegemónia és az unilateralizmus ellen. Egy nappal korábban a két ország az ENSZ Biztonsági Tanácsában (BT) megvétózta a Szíriának szánt humanitárius segélyről szóló határozatot.

A SCMP rámutat: Hszi és Putyin ezt megelőzően utoljára májusban egyeztetett, egyes megfigyelők pedig enyhe
velemenyezd, 2020. július 09. csütörtök, 12:01
Freund Tamás: a tudomány és a politika együttműködése nemzeti érdek
Loránd Kutatási Hálózat irányítótestületének tagjaként azon, hogy a kutatóintézetek működése minél zavartalanabbul folytatódhasson.

Mint emlékeztetett, a kormány jelentősen megemelte a kutatóhálózat költségvetését, Freund Tamás szerint azonban a különválasztott működésnek továbbra sincs értelme és sok lezáratlan jogi vitát is megoldana, ha a kutatóhálózat visszakerülne az akadémiához. Célja az MTA elnökeként ezért a kutatóhálózat visszatérése lesz, mielőtt azonban ezt kezdeményezné, működőképes kapcsolatot és kölcsönös bizalmat szeretne kiépíteni a kormánnyal - közölte.

Egy másik újságírói kérdés arra a nyílt levélre tért ki, amelyben 66 tudós tiltakozott Freund Tamás egy közelmúltbeli, a társadalomtudósokra nézve sértőnek érzett kijelentése ellen. Az új elnök hangsúlyozta: az interjúból kiragadott és kifogásolt mondatban a gyenge társadalomtudósokról beszélt, és "ezt sajnos a kiválóak vették magukra".

Mint emlékeztetett, valójában mindig a sokféleség, a sokszínűség mellett szállt síkra, a
velemenyezd, 2020. július 08. szerda, 14:42
Donald Trumpot rossz színben feltüntető könyvet írt az unokahúga
azzal a kifejezett céllal, hogy károkat okozzon az elnöknek. A könyvben Mary L. Trump most kifejti: azért szolgáltatta ki a belső családi vitákat is, mert nem ért egyet Donald Trump politikájával. "Lemásoltam a nagyapám végrendeletét, kimentettem a mágneslemezeket, a periratokat, a nagyapám néhány bankszámláját és beraktam mindezt egy csomagba" - írja. A csomagot átadta a The New York Times egyik riporterének, majd később egyeztetett a lappal arról, hogy egy biztonságos telefon segítségével tartják a kapcsolatot.

A Times 2018 októberében hosszas riportot tett közzé a Trump-család üzleti ügyeiről, és ezért 2019-ben Pulitzer-díjjal is jutalmazták. A liberális lap akkor azt írta: "18 hónapig tartó, kimerítő oknyomozás után" készítette el a riportot.

A klinikai pszichológus végzettségű Mary L. Trump az amerikai elnök néhai bátyjának, ifjabb Frederick Trumpnak a lánya. Könyvében részletesen ír a belső családi viszonyokról, a vitákról, és negatív képet rajzol az elnök személyiségéről is. Hol
velemenyezd, 2020. július 08. szerda, 07:05
Két szentről neveztek el túraútvonalat az Appenninekben
mutatott be a Fájdalmas Szűzről nevezett Szent Gábor abruzzói kegyhelyén, amelyen részt vett többek között a nemzeti park elnöke és Dario Di Giosia atya, a kegyhely rektora.
A ,,két szent útja" ötlete két fontos idei évforduló kapcsán született: száz éve, 1920. május 13-án nyilvánította XV. Benedek pápa a Fájdalmas Szűzről nevezett Szent Gábort a fiatalok védőszentjének; 1920. május 18-án megszületett Karol Wojtyła, a későbbi II. János Pál pápa, aki a fiatalokkal mindig egyedülálló kapcsolatot ápolt, és 1985. június 30-án felkereste a Fájdalmas Szűzről nevezett Szent Gábor kegyhelyét Abruzzóban.
A két szentről elnevezett útvonal Szent Gábor kegyhelyétől indul és a Szent II. János Pálnak szentelt kegyhelyen ér véget, San Pietro della Jenca településen, L'Aquila közelében.
Az útvonal áthalad néhány falun a Gran Sasso környékén, majd az Appenninek legmagasabb részére (Vado di Corno) vezet, amely 1924 méteren fekszik; innen lefelé indul Assergi felé, végül a lengyel pápáról
maroka, 2020. július 07. kedd, 14:18
Révész Máriusz: kerékpáros paradicsommá válhat a Felső-Tisza vidéke
Révész Máriusz a magyar-ukrán határ közelében, Záhony és Zsurk között elkészült kerékpáros túravonal útirányjelző tábláinak ünnepélyes átadóján arról beszélt, a térségi civil szervezetek és a református egyház együttműködésében komoly európai uniós pályázat segíti a hálózat kialakítását.

Új kerékpárutak építése mellett kapcsolódó háttérszolgáltatások épülnek ki, a program részeként körülbelül 130 kerékpárt lehet kölcsönözni ahhoz, hogy bárki számára két keréken elérhető és bejárható legyen ez a térség - tette hozzá Révész Máriusz.

A kormánybiztos megjegyezte, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szakemberei - a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség (MAKETUSZ) közreműködésével - a felső-tiszai, elsősorban a gátakon vezető kerékpárutakon végezték el a kitáblázást. A következő évben kiépülnek a kerékpáros szolgáltatások a meglévő szakaszokon, kijelölik az új szakaszokat, illetve az elképzelések szerint létrejöhet a Nyíregyháza-Máriapócs-Nyírbátor közötti és a Debrecenig tartó kerékpárút is.

Ezzel
velemenyezd, 2020. július 07. kedd, 14:11
Kiépül a bizalom, elmélyülnek az érzések, és a két ember egy
Kiépül a bizalom, elmélyülnek az érzések, és a két ember egymás életének meghatározó részévé válik.
Aztán megjelennek az első veszekedések. Kiderül, hogy vannak a kedvenc fagyi ízénél nagyobb ellentétek is. Kiderül, hogy nemcsak jó arc tud lenni a másik, hanem néha kifejezetten bosszantó, amit művel. Kiderül, hogy nagyobb csomagot hozott magával, mint amennyit az első hetekben megmutatott - vagy amennyit a másik észrevett. De a kapcsolatot még ez sem feltétlenül veszélyezteti, mert a két embert immár erős érzelmi szál köti össze.

Kocsis Gábor
koszegimarika, 2020. július 06. hétfő, 14:02
Ferenc pápa vasárnap délben: 07.05
örömhírét a szegényeknek, az egyszerű embereknek. Az Úrangyala után pedig többek között azonnali tűzszünetet kért az egész világon.

Kedves testvérek, jó napot kívánok!
A mai, vasárnapi evangéliumi szakasz (vö. Mt 11,25-30) három részre tagolható: Jézus mindenekelőtt egy magasztaló és hálaadó himnuszt zeng az Atyának, amiért kinyilatkoztatta a szegényeknek és az egyszerűeknek a mennyek országának titkát; aztán feltárja a közte és az Atya között meglévő bensőséges és egyedülálló kapcsolatot; végül pedig arra hív, hogy menjünk hozzá, kövessük őt, hogy megkönnyebbülést találjunk.
Először is Jézus az Atyát dicséri, mert országának, országa igazságának titkait elrejtette ,,a bölcsek és tanultak elől" (Mt 11,25). Ironikus éllel nevezi így őket, mivel azt hiszik, hogy bölcsek, okosak, pedig - sok esetben - zárva van a szívük.
Az igazi bölcsesség a szívből is származik, nemcsak eszmék megértését jelenti: az igazi bölcsesség a szívbe is belép. És ha te tömérdek
maroka, 2020. július 06. hétfő, 08:48
Képek, videók
Komoly kapcsolatot
sanci81
2015. december 10. csütörtök, 16:26
vlagyimir-putyin.jpg
agica2004
2014. június 01. vasárnap, 15:54
-vlagyimir-putyin-es-f ele
agica2004
2013. június 28. péntek, 17:37
20120829-vlagyimir-put yin
agica2004
2012. november 04. vasárnap, 19:08
20120310-vlagyimir-put yin
agica2004
2012. március 25. vasárnap, 15:56
20110926vlagyimir putyin.
agica2004
2011. szeptember 27. kedd, 13:52
20110905vlagyimir putyin.
agica2004
2011. szeptember 07. szerda, 15:39
20161012leonard-cohen. jpg
liliana01
2019. április 29. hétfő, 16:58
Táncolj velem - Cohen
durcimarcika
2017. február 10. péntek, 12:18
Leonard Cohen
sarkadykati
2017. január 16. hétfő, 07:22
Leonard Cohen
sanci81
2016. december 25. vasárnap, 16:21
1024px-Leonard_Cohen_2 103
sarkadykati
2016. november 11. péntek, 21:58
yom kippur,leonard cohen.
relisisi
2015. szeptember 22. kedd, 11:11
Cohen-HeathersLily2008 .jp
janna53
2012. január 20. péntek, 11:35
Leonard-Cohen-En-itt-v agy
sarkadykati
2011. október 17. hétfő, 05:17
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.