Belépés
2020. július 12. vasárnap | 28. hét | 194. nap | 18:23 | Izabella, Dalma
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Izrael szerint Irán műholdprogramja a ballisztikus rakétaprogram leplezését szolgálja
"Izrael határozottan elítéli az Egyesült Államok által terrorista szervezetnek tartott Iráni Forradalmi Gárda katonai műholdakkal végzett kísérleteit"- hangsúlyozta közleményében az izraeli külügyminisztérium.A szerdai műholdindítás megszegte az ENSZ Biztonsági Tanácsának határozatát és Irán nemzetközi közösségnek tett kötelezettségvállalásait - állította az izraeli közlemény.

Izrael felszólította a nemzetközi közösséget, hogy további szankciókat léptessen életbe az iráni rezsimmel szemben annak érdekében, hogy elrettentse az ilyen veszélyes és tiltott lépésektől.

Az Iráni Forradalmi Gárda szerda reggel bejelentette, hogy Irán sikeresen pályára állított egy katonai műholdat agárda megalakulásának 41. évfordulójának alkalmából.

Izrael és Irán között az 1979-es iszlám forradalom óta feszült a viszony, az Izrael-ellenesség az iszlám köztársaság külpolitikájának egyik alappillére. A teheráni vezetés nyíltan támogatja a Hezbollah libanoni radikális síita, valamint a palesztin Hamász és Iszlám Dzsihád nevű szélsőséges szervezeteket.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2020. április 22. szerda, 17:08
Címkék: Egyesült Államok, Iráni Forradalmi Gárda, ENSZ Biztonsági Tanácsának, Iszlám Dzsihád, ballisztikus rakétaprogram, szerdai műholdindítás,
Kommentek
Zaríf: Irán üdvözli a Perzsa-öbölben létrehozandó kollektív biztonsági rendszer orosz koncepcióját FRISSÍZETT(ú
megértéséről biztosította Iránt azzal kapcsolatban, hogy részlegesen felfüggesztette az atomalkuban foglalt kötelezettségeinek végrehajtását. Mint mondta, ez annak az egyenes következménye, hogy Washington egyoldalúan felmondta az ENSZ Biztonsági Tanácsa által is jóváhagyott egyezményt. Kifejezte reményét, hogy eredménnyel fognak járni Emmanuel Macron francia elnöknek az atomalku megmentésére tett erőfeszítései.Az orosz miniszter kérdésre válaszolva egyébként azt hangoztatta, hogy az iráni rakétaprogram teljességgel összhangban áll a nemzetközi normákkal.A július végén ismertetett orosz koncepció értelmében a Perzsa-öbölben kialakult helyzetet kizárólag egy valóban inkluzív regionális biztonsági rendszer kiépítésével lehet megtoldani, a fokozatosság, a sokoldalúság és a nemzetközi jog, mindenekelőtt az ENSZ Alapokmányának és a BT határozatainak tiszteletben tartása mellett. Az elgondolás a régió szélsőséges és terrorista elemei elleni harc mellett kiterjed a helyi konfliktusok és
velemenyezd, 2019. szeptember 02. hétfő, 18:22
Zaríf: Irán üdvözli a Perzsa-öbölben létrehozandó kollektív biztonsági rendszer orosz koncepcióját
megértéséről biztosította Iránt azzal kapcsolatban, hogy részlegesen felfüggesztette az atomalkuban foglalt kötelezettségeinek végrehajtását. Mint mondta, ez annak az egyenes következménye, hogy Washington egyoldalúan felmondta az ENSZ Biztonsági Tanácsa által is jóváhagyott egyezményt. Kifejezte reményét, hogy eredménnyel fognak járni Emmanuel Macron francia elnöknek az atomalku megmentésére tett erőfeszítései.

Az orosz miniszter kérdésre válaszolva egyébként azt hangoztatta, hogy az iráni rakétaprogram teljességgel összhangban áll a nemzetközi normákkal.

A július végén ismertetett orosz koncepció értelmében a Perzsa-öbölben kialakult helyzetet kizárólag egy valóban inkluzív regionális biztonsági rendszer kiépítésével lehet megtoldani, a fokozatosság, a sokoldalúság és a nemzetközi jog, mindenekelőtt az ENSZ Alapokmányának és a BT határozatainak tiszteletben tartása mellett. Az elgondolás a régió szélsőséges és terrorista elemei elleni harc mellett kiterjed a helyi konfliktusok és vitás kérdések
velemenyezd, 2019. szeptember 02. hétfő, 15:41
NATO-főtitkár: a szövetség aggodalmát fejezi ki a Perzsa(Arab)-öböl bejáratánál kialakult helyzet miatt
A főtitkár sajtótájékoztatóján elmondta, a NATO aggodalommal figyeli Teherán tevékenységét a terrorista csoportok finanszírozásától kezdve a kereskedelmet akadályozó intézkedéseken keresztül a rakétaprogram folytatásáig, amelyek jelentős mértékben destabilizálják a térséget, és fenyegetik a nemzetközi biztonságot.

Újságírói kérdésre válaszolva elmondta, nagymértékben fenyegeti Európa biztonságát az is, hogy Oroszország megszegi a közepes és rövid hatótávolságú, szárazföldi indítású nukleáris eszközökről szóló nemzetközi szerződésben (INF) foglaltakat. A szövetséges tagállamok továbbra is azt várják Oroszországtól, hogy tegye átláthatóvá a szerződésben foglalt fegyverek esetleges fejlesztéséről és gyártásáról szóló dokumentumokat, valamint teljes és ellenőrizhető módon feleljen meg kötelezettségvállalásainak a szerződés megőrzése érdekében - húzta alá.

"Miközben a NATO megkezdte felkészülését az INF-szerződés nélküli világra, határozott és arányos válasz kidolgozásán fáradozik a megállapodás
velemenyezd, 2019. július 31. szerda, 16:51
CNN: Rijád kínai segítséggel fejleszti a ballisztikus rakétaprogramját
A CNN demokrata párti politikusokra hivatkozva hozzáteszi, hogy a Trump-adminisztráció szándékosan titkolta el ezt az információt a Kongresszus elől, amelynek a tagjai nem kormányzati úton szereztek róla tudomást.

A hírcsatorna titkosszolgálati értesülésekre célozva arról is beszámol, hogy Szaúd-Arábia a jelek szerint bővítette a ballisztikus rakétaprogram kifejlesztésére irányuló technológiáját, ez pedig akár az atomprogram felé vezető első lépés is lehet.

Noha Szaúd-Arábia már korábban is vásárolt ballisztikus rakétákat Kínától, Rijád egyelőre nem jelezte, hogy maga is ilyen fegyverek kifejlesztésébe kívánna kezdeni.

Szaúd-Arábia washingtoni nagykövetségének a szóvivője nem reagált a CNN megkeresésére.

Az Egyesült Államok külügyminisztériuma elzárkózott attól, hogy "titkosított hírszerzési anyagokat" kommentáljon, ám egy tisztségviselő a CNN megkeresésére hozzáfűzte, hogy Szaúd-Arábia aláírta az atomsorompó-szerződést és "soha nem akart nukleáris fegyvereket birtokolni".

A
velemenyezd, 2019. június 06. csütörtök, 08:50
Czaputowicz: az iráni atomprogram nyugtalanító, be kell tartani az atomalkut
Lengyelország és az Egyesült Államok véleménye megegyezik Irán jövőbeni közel-keleti szerepvállalásának fontosságát illetően, mindazonáltal "nagyon nyugtalanítónak tartják az iráni atomprogram folytatásának lehetséges következményeit" - jelentette ki Czaputowicz. Felidézte: az Egyesült Államok kilépett a Teheránnal kötött atomalkuból, de Lengyelország az Európai Unió (EU) egészéhez hasonlóan azon a véleményen van, hogy csak a nemzetközi közösség keretein belül lehet kordában tartani a "negatív jelenségeket" a Közel-Keleten.

A konferencia délelőtti programjáról Czaputowicz elmondta: megvitatják a többi között a jemeni és a szíriai konfliktust. Bonyolult viszályokról van szó, amelyeken látszik, hogy milyen könnyen válhatnak a társadalmak konfrontatív ideológiák áldozatává" - jegyezte meg.

Czaputowicz Mike Pompeo amerikai külügyminiszterrel együtt nyitotta meg a kétnapos konferencia csütörtöki ülését. Pompeo a közel-keleti együttműködés és béke elősegítését nevezte a konferencia fő céljának,
velemenyezd, 2019. február 14. csütörtök, 11:11
Varsóban megkezdődött a közel-keleti helyzetről szóló nemzetközi konferencia
A szíriai, a jemeni, a palesztin-izraeli konfliktusról, a terrorizmusról, a rakétaprogramok elterjedéséről szóló nemzetközi miniszteri tanácskozást Andrzej Duda lengyel elnök és Mike Pence amerikai alelnök nyitotta meg a varsói királyi várban.

Az előzetes sajtóprogram szerint a média által nem közvetített díszvacsorán a nyitóbeszédek után az arab országok, valamint Izrael jelenlévő képviselői is bemutatták a térségbeli helyzetre vonatkozó álláspontjukat. Izraelt a rendezvényen Benjámin Netanjahu kormányfő képviseli.

Csütörtök reggeltől a tanácskozás a varsói nemzeti stadionban folytatódik. A plenáris ülést Jacek Czaputowicz lengyel, valamint Mike Pompeo amerikai külügyminiszter nyitja meg, felszólal Mateusz Morawiecki lengyel kormányfő is. A sajtó nagy érdeklődéssel várja Donald Trump amerikai elnök veje és tanácsadója fellépését. Jared Kushner várhatóan az Izrael és a palesztinok közötti békével kapcsolatos, "az évszázad megállapodásaként" emlegetett, mintegy 180 lapos tervezet
velemenyezd, 2019. február 13. szerda, 20:43
A lengyel külügyminisztérium visszautasította az iráni bírálatot
A lengyel külügyi tárca közleménye azt követően jelent meg, hogy szombaton bekérették az iráni külügyminisztériumba a lengyel nagykövetség ideiglenes ügyvivőjét, tiltakozásul amiatt, hogy február 13-án és 14-én Varsóban több tucat ország részvételével tanácskozást tartanak "a közel-keleti békéről, stabilitásról, szabadságról és biztonságról". Mike Pompeo amerikai külügyminiszter pénteki bejelentése szerint a tanácskozás fontos része annak biztosításában, hogy Irán ne gyakorolhasson "destabilizáló befolyást" a térségben.

Lengyelország álláspontja szerint a nemzetközi közösség jogosult "különféle regionális és globális problémák" megvitatására, Varsónak pedig joga egy olyan konferencia társszervezésére, amelynek célja a közel-keleti régió "stabilitását és jólétét szem előtt tartó lépések" kidolgozása - mutatott rá a lengyel külügyi tárca a honapján nyilvánosságra hozott közleményben.

A teheráni lengyel nagykövetség képviselője bemutatta az iráni külügyminisztérium kelet-európai osztálya
velemenyezd, 2019. január 13. vasárnap, 20:59
Képek, videók
egyesult_allamok_san_f ran
borigit
2016. június 21. kedd, 11:40
Egyesült Államok - Oklaho
margoboszi
2014. május 01. csütörtök, 19:52
Egyesült Államok - Oklaho
cipello
2014. április 13. vasárnap, 10:47
Amerikai Egyesült Államok
mohini
2011. május 08. vasárnap, 07:46
Florida, Egyesült Államok
evamama0108
2010. november 10. szerda, 13:22
Forradalmi naptár 001.jpg
chillik
2016. február 29. hétfő, 06:17
Forradalmi naptár 002.jpg
chillik
2016. február 29. hétfő, 06:17
Forradalmi naptár 003.jpg
chillik
2016. február 29. hétfő, 06:16
Forradalmi naptár 004.jpg
chillik
2016. február 29. hétfő, 06:16
Forradalmi naptár 005.jpg
chillik
2016. február 29. hétfő, 06:14
Forradalmi naptár 006.jpg
chillik
2016. február 29. hétfő, 06:14
Forradalmi naptár 008.jpg
chillik
2016. február 29. hétfő, 06:13
Forradalmi naptár 007.jpg
chillik
2016. február 29. hétfő, 06:13
Forradalmi naptár 009.jpg
chillik
2016. február 29. hétfő, 06:07
Forradalmi naptár 010.jpg
chillik
2016. február 29. hétfő, 06:05
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.