Belépés
2019. június 17. hétfő | 25. hét | 168. nap | 01:02 | Laura, Alida
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Illegális bevándorlás - Kiszelly: Luxembourgban támogatták az új afrikai Marshall-tervet
Emmanuel Macron francia államfő csütörtökön Mark Rutte holland, Charles Michel belga és Xavier Bettel luxemburgi kormányfővel tanácskozott Luxembourgban európai uniós ügyekről, Kiszelly Zoltánt erről a találkozóról kérdezték.

A politológus elmondta, a luxembourgi tanácskozáson arra tettek javaslatot, hogy a német-török megállapodás mintájára készüljön egy európai-afrikai megállapodás is. Ez azt jelentené, hogy az elutasított afrikai menedékkérőket hazatoloncolnák, már ha visszafogadják őket, ugyanakkor helyettük mások érkezhetnének, legálisan, repülővel. Őket azonban már kvóta alapján szét kellene osztani az európai országok között - hívta fel a figyelmet.

Közölte, erről az elképzelésről Soros György májusban írt új Marshall-terv Afrikának címmel.

Szerinte mivel Afrikában óriási a népességrobbanás, örülnek, ha megszabadulnak azoktól a fiatal életerős férfiaktól, akik otthon nem tudnának mihez kezdeni, csak forradalmat csinálnának.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2018. szeptember 09. vasárnap, 09:31
Címkék: Emmanuel Macron, Mark Rutte, Charles Michel, Xavier Bettel, Kiszelly Zoltánt, Soros György,
Kommentek
Illegális bevándorlás - Franciaország és a Benelux-államok afrikai segélyprogramot javasolnak
A négy ország vezetője a migrációval, valamint Nagy-Britannia uniós kilépésével (Brexit) kapcsolatos politikájuk összehangolása végett tartott megbeszélést követő sajtótájékoztatón elmondta, az uniós állam és kormányfőknek a migráció által érintett afrikai országokkal a Törökországgal létrehozott migrációs megállapodáshoz hasonló egyezmény megkötéséről kell dönteniük.

Charles Michel belga kormányfő elmondása szerint az Európai Uniónak egyfajta Marshall-tervet kell kidolgoznia konkrét gyakorlati megoldásokkal az afrikai partnerek bevonásával. A belga politikus hozzátette, az uniós csúcs lehetőséget kínál arra is, hogy "leleplezzék az Európai Unión belüli populista blokk ellentmondásait".

Mark Rutte holland kormányfő elmondta, javasolni fogják, hogy a migrációs nyomás által leginkább érintett országokat, elsősorban Olaszországot és Spanyolországot részesítsék további pénzügyi és logisztikai támogatásban, hogy minél hatékonyabban tudják lefolytatni a menedékjogi eljárásokat.

Emmanuel Macron
velemenyezd, 2018. szeptember 07. péntek, 09:01
Hidvéghi: a Brüsszel által előterjesztett tervezet egy bevándorláspárti költségvetés
európai parlamenti képviselőcsoportja nem fogja támogatni azt.

Kitért arra is: a következő uniós költségvetési ciklusban eleve kevesebb pénz áll majd rendelkezésre, hiszen Nagy-Britannia távozik az EU-ból a Brexitről szóló népszavazás nyomán. A Brexitért az elsődleges felelősség az Európai Bizottság elhibázott, túlterjeszkedő politikáját terheli - értékelt Hidvéghi Balázs.

Hozzátette: a bizottság bevándorláspárti költségvetésében visszaköszön az a Soros-javaslat is, amiben 30 milliárd eurós Marshall-tervet szorgalmazott Afrika és a migráció támogatására. A brüsszeli javaslat "Migráció és határmenedzsment" fejezete pedig 35 milliárd eurót tartalmaz, ami nagyjából megfelel a Soros-javaslatnak.

További eurómilliárdokat akarnak költeni a kohéziós és szociális forrásokból a már az unióban lévő migránsok integrálására - jegyezte meg.

A kommunikációs igazgató kérdésre azt mondta: a biztonságos növekedés költségvetése a jövő évi, de látható, hogy az unió gazdasági helyzete és a világgazdasági
velemenyezd, 2018. június 15. péntek, 16:12
Illegális bevándorlás - Merkel: rugalmas szolidaritásra van szükség az EU új menekültügyi rendszerében
legfőbb cél az illegális migráció visszaszorítása, mert megengedhetetlen, hogy az embercsempészek döntésék el, ki jöhet Európába, ezért gondoskodni kell a külső határ védelméről.

"Aki illegálisan érkezik, annak vissza kell térnie a hazájába, el kell érnünk, hogy mi, az európai országok határozzuk meg, hogy mi történik" a külső határon - mondta a német kancellár.

Azonban a határvédelem önmagában nem elég, a nemzetközi fejlesztési politika eszközeit is használni kell, így ki kell dolgozni egy "Marshall-tervet" Afrika fejlődésének támogatására, együtt kell működni a tranzitországokkal az illegális migráció elleni küzdelemben, a menekülésre kényszerítő okok felszámolásáért folytatott küzdelemmel pedig jobb életkilátásokat és biztonságot kell teremteni a származási országokban - fejtette ki Angela Merkel, kiemelve, hogy nincs fejlődés biztonság nélkül, ezért össze kell hangolni a fejlesztés-, és a biztonságpolitikát.

Hozzátette, hogy kritikus szemmel meg kell vizsgálni a fejlesztési politika
velemenyezd, 2018. június 07. csütörtök, 16:41
Illegális bevándorlás - Merkel: nem biztos, hogy sikerül megállapodni a menekültpolitikáról a június végi uniós
körülményeket" kell teremteni a külső határon, "de a bezárkózás nem megfelelő út", helyette "intelligens megközelítésre van szükség több szinten".

Így össze kell kapcsolni a tagállami adatbázisokat, "hogy tudjuk, kik tartózkodnak nálunk", és együtt kell működni az EU körüli térségekben fekvő államokkal. Az a legfontosabb, hogy az EU-ba érkező menedékkérők hazájában legyen több lehetőség a fejlődésre, mert csak a fiatalok életkilátásainak javítása segíthet ezeken az országokon tartósan, "ezért készítünk Marshall-tervet Afrikának" - mondta a német kancellár.

Hozzátette, hogy a feladatokat egy "rugalmas rendszerben" kell elosztani, amelyben minden egyes tagállam "önálló, de egymással összevethető hozzájárulást teljesít".

"Egyetlen tagországról sem tudok, amelyik azt mondja, hogy egyik feladatban sem veszek részt" - mondta Merkel, hozzáfűzve, hogy egyes tagállamokban ugyan vitatott a menekültek tartós befogadása, mégis reméli, hogy "nagyfokú rugalmassággal meg lehet haladni a jelenlegi blokádot
velemenyezd, 2018. június 03. vasárnap, 20:53
Olasz választások - Silvio Berlusconi: az olasz jobbközép nyeri a választásokat
Itáliát a populista Öt Csillag Mozgalomtól (M5S), amelyet "veszélyes szektának" nevezett.

Kijelentette, hogy az olasz balközép utóbbi ötéves kormányzása sorozatos puccsokból állt, hiszen három miniszterelnök (Gianni Letta, Matteo Renzi, Paolo Gentiloni) váltotta egymást, anélkül, hogy az olaszok megválasztották volna őket.

Silvio Berlusconi az Európai Unióról kijelentette, "nem a népek, hanem a bürokraták" uniója, ennek ellenére az EU hetven éve békét biztosít tagállamaiban. A migráció terén Marshall-tervet szorgalmazott az afrikai államok segítésére. Hangoztatta, hogy ha a jobbközép kerül kormányra, kiteszik az országból az utóbbi években érkezett több százezer illegális bevándorlót. Havi ezer eurós minimumnyugdíjat ígért, az áfa-emelés befagyasztását, munkahelyteremtést az ötven feletti munkanélkülieknek.

Szombaton az Északi Liga tartott nagygyűlést a milánói dóm előtti téren. A pártot vezető Matteo Salvini bejelentette, hogy az Északi Liga lesz a jobbközép koalíció legnagyobb pártja:
velemenyezd, 2018. február 25. vasárnap, 23:35
A Soros-terv magyar fordítása
segélyt kínál fel, ahogy az az Európai Bizottság júniusi javaslatában olvasható.

Ez a megközelítés csak arra jogosítja fel az afrikai vezetőket, hogy a migrációt Európával szembeni fenyegetésként kezeljék, ahogy azt Erdogan

20

is tette. Ehelyett a valódi fejlesztési kérdésekre, a szabadkereskedelemre, jelentős mértékű beruházásokra és a korrupció felszámolására vonatkozó kötelezettségvállalásokra kellene a hangsúlyt helyezni.

Néhány európai vezető egy afrikai Marshall-tervre szólított fel. Ez egy csodálatra méltó törekvés. Amikor azonban a részletekről esik a szó, Európa nagyon messze van ettől a víziótól. A II. világháború után az Egyesült Államok éves GDP-jének 1,4 százalékát fektette négy éven át Európa újjáépítésébe. Az eredeti Marshall-tervnek megfelelő mértékű mostani uniós befektetés évente négy éven át mintegy 270 milliárd eurónyi összeget feltételezne. Ettől a mértéktől azonban nagyon messze vagyunk.

- A hetedik

és egyben
furaila, 2017. november 11. szombat, 09:38
Tajani: meg kell őrizni Európa önazonosságát
erősíteni kell együttműködésüket. Így a terrorizmus elleni küzdelem sikerhez és az EU polgárainak védelméhez létre kell hozni egy "európai FBI-t".

A migráció ügyének kezeléséhez pedig szigorúan szét kell választani a háborús menekülteket és a hazájukból gazdasági okok miatt elmenekülő embereket, és az EU-Törökország menekültügyi megállapodás mintájára a közösség szomszédságának más országaival is egyezményeket kell kötni.

Továbbá az Afrikából az EU felé irányuló megfékezésére ki kell dolgozni "Marshall-tervet" a szomszédos földrész stabilizálására és gazdaságának fellendítésére, különben a jelenleginek a sokszorosára emelkedik az EU-ra nehezedő migrációs nyomás - fejtette ki az EP elnöke.

Az EU gazdaságának ösztönzéséhez, a digitalizáció révén zajló változások kezeléséhez és a fiatalkori munkanélküliség leküzdéséhez fel kell állítani az "európai pénzügyminiszter" és az "európai ipari miniszter" tisztségét - tette hozzá, hangsúlyozva, hogy nem csupán két új pozíció létrehozását, hanem széles
velemenyezd, 2017. november 09. csütörtök, 23:03
Képek, videók
Marshall-szigetek, Bikini
evamama0108
2010. november 14. vasárnap, 21:04
Flag_Marshall-Islands. jpg
kisss72
2010. május 21. péntek, 15:04
marshall
szume
2009. december 20. vasárnap, 20:36
Marshall Valvestate kombó
maestroo
2009. június 21. vasárnap, 18:11
marshall001.JPG
szume
2009. március 23. hétfő, 17:41
madarak Marshall eagle in
megyerimihaly
2009. február 28. szombat, 00:14
Madarak marshall-eagle.jp
megyerimihaly
2009. február 27. péntek, 23:43
Forgetting-Sarah-Marsh all
audirs2
2008. szeptember 07. vasárnap, 19:56
marshall58095portables tea
wiwat
2008. augusztus 04. hétfő, 07:21
marshall001.jpg
clarustherm
2008. július 18. péntek, 14:26
Marshall Mathers
ttgg18
2006. október 15. vasárnap, 23:15
marshall erősítőcske
zmorf
2006. október 14. szombat, 11:47
luxembourg17.jpg
charlotteani
2016. március 27. vasárnap, 03:30
19.-Luxembourg 104,6%.jpg
farkas1945
2013. március 04. hétfő, 12:30
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.