Belépés
2020. július 11. szombat | 28. hét | 193. nap | 10:34 | Nóra, Lili
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Átadták a MEREK logisztikai épületét Pécsen
A Mohácsi és a Tüskésréti út sarkán emelt 420 négyzetméteres ingatlan része a szervezet hat logisztikai központból álló országos hálózatának, amelyet szeptember végéig alakítanak ki - mondta el Kogon Mihály, a MEREK igazgatója az eseményen újságíróknak.

Hozzátette: az egymilliárd forint európai uniós támogatásból a pécsihez hasonló központ épült Győrben, Debrecenben és Mórahalmon, a székesfehérvári és a miskolci egység a következő hetekben készül el.

Kogon Mihály közölte, a Guruló Műhelyhálózattal együttműködve megvalósított projekt olyan házi gondozást segítő kellékek kölcsönzésére, nyújt lehetőséget, mint az elektromos ágyak, emelők, higiéniai, továbbá a járást és otthoni akadálymentesítést segítő eszközök.

A visszahozott kellékeket fertőtlenítjük, javítjuk, tároljuk, hogy szükség esetén újra kölcsönözhetőek legyenek - jegyezte meg.

A MEREK igazgatója elmondta: Magyarországon kevésbé ismert, hogy lehet kölcsönözni gyógyászati segédeszközöket, ezért feladatuknak tekintik, hogy a szolgáltatást, a kellékeket ismertté tegyék az érintettek körében.

Korszerű, hatékony eszközökről van szó, amelyek jelentősen megkönnyítik a családok helyzetét, segítik a felépülést, a mielőbbi visszatérést a munkába - mondta Kogon Mihály.

Az eseményen kiosztott sajtóanyagban olvasható, hogy a logisztikai hálózat különösen nagy segítség lehet az évente 13-15 ezer csípőtájéki operáción átesett betegnek, 3-4 ezer elektromos kerekesszéket használó és 8-10 ezer súlyosan, halmozottan fogyatékos embernek, továbbá gondozóiknak.

Szekeres Pál, a fogyatékosok társadalmi integrációjáért felelős miniszteri biztos arról szólt, hogy a MEREK logisztikai hálózata régi hiányt pótol.

A bázisok megváltozott munkaképességű embereknek teremtenek munkahelyeket, és hozzájárulnak a társadalmi szemléletváltáshoz, a fogyatékkal élők integrációjához - mondta.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2015. augusztus 13. csütörtök, 12:12
Címkék: Kogon Mihály, Guruló Műhelyhálózattal, Szekeres Pál, eseményen újságíróknak, egymilliárd forint, pécsihez hasonló,
Kommentek
Varga Mihály: jól megtervezett lépésekkel megerősödve kerülhet ki a járvány okozta válságból az ország
megállapodásból, miszerint kivétel nélkül magyar vállalatokkal működtek együtt a magyarországi beruházásaik során, a tervezéstől a megvalósításig.

Ismertette: az MMXH Kft. dinamikus fejlődésen ment keresztül az elmúlt tíz év során, 10 MömaxX, és 7 Möbelix áruházat üzemeltetnek. A közeljövőben újabb beruházásokat terveznek több magyarországi nagyvárosban, így új áruházat nyitnak Székesfehérváron, Veszprémben, Szombathelyen és Békéscsabán. Nagytarcsán pedig már épül 8,2 milliárd forintos beruházásból az új logisztikai központjuk. Közlése szerint mintegy 50 dolgozóval bővül a létszám minden új áruházban, a központban pedig 150-200 munkavállalóval nőhet a létszám.

A pénzügyminiszter szólt arról, hogy a világjárvány miatt Magyarországon jelenleg a gazdaság újraindítása zajlik, amelyet szorosan nyomon követnek a gyors reagálás érdekében a tárca munkatársaival. Emlékeztetett: a Gazdaságvédelmi akciótervben a GDP 20 százalékát elérő forrásokat biztosítanak a gazdaság újraindításához, a munkahelyek
velemenyezd, 2020. július 09. csütörtök, 11:51
Mátrai Erőmű Zrt.: a technológiai átalakítás nemzetstratégiai érdek
teljesítményű kombinált gázblokk építése egészítene ki. Ezzel párhuzamosan az alternatív tüzelőanyag hasznosítását egy dedikált, azaz tisztán biomassza- és RDF-hulladéktüzelésű blokkban összpontosítanák - tájékoztatott.

Újságírói kérdésre válaszolva az erőműfejlesztési és stratégiai igazgató megjegyezte: a cég közel 300 hektáros ipari parkjában a füstgáz kéntelenítése során keletkező nyers gipsz hasznosítására betelepült - jellemzően építőipari alap- és segédanyagokat gyártó - vállalkozások a kedvező logisztikai és energetikai adottságok miatt a technológiai átalakítást követően sem tervezik bezárni itteni üzemeiket.

Az eseményen elhangzott: a 950 megawatt beépített teljesítménnyel rendelkező mátrai az ország második legjelentősebb erőműve, 5 lignittüzelésű egysége az 1960-as évek végén, 1970-es évek elején épült, majd a 2000-es évek közepén 2 gázturbinát, míg 2015-ben és tavaly két napelemparkot helyeztek üzembe. Két saját tulajdonú bányája Visontán és Bükkábrányban található. Az erőmű tavaly a
velemenyezd, 2020. július 08. szerda, 18:12
Somogy megyében közel 4 ezer embernek igényeltek munkahelyvédelmi bértámogatást
György László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára az átadáson hangsúlyozta, a koronavírus-járvány okozta munkanélküliségi helyzet némileg enyhült májusban és júniusban, így már csak 20 ezerrel dolgoznak kevesebben, mint 2020 januárjában.

Ez azt mutatja, hogy a munkahelyvédelmi bértámogatások arányosak és elegendőek voltak a munkahelyek megőrzésére - tette hozzá.

Megjegyezte azt is, hogy 2010 januárjához képest még a jelenlegi helyzetben is 700 ezerrel többen dolgoznak Magyarországon.

Az államtitkár kiemelte, a koronavírus-válság kitörése óta a munkahelyek megőrzésére, megerősítésére 515 milliárd forint értékű beruházási támogatásról hozott a kormány döntést.

A döntéseknél figyelembe vették, hogy a beruházásokra csak annyit költsenek, amennyi szükséges, a fejlesztések legyenek munka és tudás alapúak, és az is fontos elv volt, hogy a munkahelyvédelmi bértámogatás minden magyar vállalkozást elérjen.
velemenyezd, 2020. július 08. szerda, 17:32
Koronavírus - Kutatók szerint német kamionokkal jutott Észak-Olaszországba a vírus "agresszív" törzse
miért éppen ezt a területet sújtotta a leginkább.

A milánói Niguarda és a paviai San Matteo kórház kutatóközpontjának 350 fertőzöttön végzett genetikai vizsgálata szerint az északolasz betegek nem közvetlenül Kínából kapták el a vírust. A kutatók szerint a közvetítő Németország volt, amely a kínaiak és a kínai termékek legnagyobb európai belépési pontjának számít.

A vizsgálatok szerint a vírus a Németországból Lombardiába érkezett kamionok útvonalát követte. Bergamóban kétezer szállítási és logisztikai vállalat működik, több mint háromszáz nagy méretű raktárteleppel és mintegy húszezer dolgozóval. Lodi és Codogno térségében további 463 ilyen cég működik, hetven teleppel. Ezekre többségében Németországból érkeznek kamionok. Lombardiának ezen a pontján található a legnagyobb európai bútorlánc, valamint a nemzetközi e-kereskedelem első számú dél-európai elosztóközpontja.

A vizsgálatok szerint a két lombardiai gócponton, vagyis Lodi és Codogno, valamint Bergamo területén a vírus két különböző
velemenyezd, 2020. július 07. kedd, 19:42
Szijjártó: Magyarországot a magyar emberek munkája teszi sikeressé
Szijjártó Péter hozzátette, az intézkedéssorozattal 806 vállalat kap összesen 169 milliárd forint támogatást. Az általuk vállalt beruházások összege 377 milliárd forint és 143 ezer munkahely megtartásához járulnak hozzá.

A miniszter szólt arról is, hogy Komárom-Esztergom megyében 38 vállalat részesül támogatásban, 20 milliárdos beruházási összeghez 8,6 milliárd forint támogatás érkezik, a fejlesztések a megyében 11 700 munkahely megőrzését segítik.

Selmeczi Attila, a Transintertop Kft. tulajdonosa elmondta, hogy a közel 800 millió forintos beruházáshoz 282 millió forint támogatást kaptak. Az összegből egy új, 3000 négyzetméteres raktárépületet hoznak létre, ahol a tárolás mellett értéknövelő szolgáltatásokat is végeznek, mint minőség-ellenőrzés, átcsomagolás és különböző bérmunkák.

A bővítés után a társaság teljes raktárkapacitása eléri a 23 ezer négyzetmétert, 25 ezer szabványos raklap tárolását teszi lehetővé. A támogatás nélkül a beruházás csak évekkel később valósulhatott volna meg -
velemenyezd, 2020. június 29. hétfő, 12:41
NMHH: ipari tárgyak internete és azonnali fizetési rendszerek a rövid távú digitális trendek között
A közlemény szerint az Európai Bizottság bejelentette, hogy az európai digitális stratégia részeként 2020 végére megjelenik a Digital Services Act (DSA), azaz a digitális szolgáltatások törvénye. A törvény kidolgozásához ajánlott előzetes tanulmányokból - amelyeket a ComputerWeekly foglalt össze - kitűnik, hogy a rövid távú trendek között a feladatorientált robotok elterjedése várható, amelyek egyre inkább kiváltják majd a kétkezi emberi munkát a nehéz mezőgazdasági feladatoktól egészen az automatizált rendszerekig. Ezek előállítási ára erőteljesen csökkenni fog, és a gépi tanulás beépítésével sok célfeladatra lehet majd felhasználni őket, ami tovább csökkenti az előállított termékek árát is.

Az 5G-hálózatok elterjedésével lehetőség nyílik majd az ipari IoT (Internet of Things), vagyis az IIoT-rendszerek (Industrial Internet of Things), azaz a hálózatba kapcsolt eszközök széles körű alkalmazására. Megjelenik az egyszerű, azonnali elektronikus fizetőrendszer (seamless payment), amely a hagyományos
velemenyezd, 2020. június 25. csütörtök, 15:31
A Teva gyógyszergyár logisztikai partnere a UPS Healthcare Hungary lesz
A közleményben felidézték: a Teva korábban már döntött arról, hogy optimalizálja magyarországi gyógyszer-nagykereskedelmi tevékenységét. Első lépésként 2018-tól a társaság a saját és a licenc termékeinek forgalmazására korlátozta nagykereskedelmi tevékenységét. Ebbe a folyamatba illeszkedik a logisztikai tevékenység átalakítását érintő lépés.

Hangsúlyozták, hogy a Teva folyamatos kapcsolatban van az illetékes kormányzati szervekkel és hivatalokkal, valamint más piaci szereplőkkel, hogy biztosítsa nagykereskedelmi tevékenysége zavartalan működését, és tájékoztassa az érintetteket a változásokról.

A Teva maradéktalanul eleget tesz tenderkötelezettségeinek és folytatja a kórházak közvetlen ellátását. A logisztikai tevékenység átalakítása nem érinti a Teva más magyarországi egységeit Debrecenben, Budapesten és Sajóbábonyban - jelezték.

A tervezett átalakítás mintegy 50 gödöllői munkahelyet érinthet. A tájékoztatás szerint a Teva arra törekszik, hogy a további működéshez szükséges
velemenyezd, 2020. június 25. csütörtök, 14:01
Modern városok - Új medvekifutót és -házat adtak át a Veszprémi Állatkertben
oroszlánkifutót építettek, javult a Gulya-dombi területen a dromedárok és az afrikai watusi marhák elhelyezése, a gyerekek új állatsimogatót kaptak, és megépült egy Afrika-szavanna kilátó is.

Emellett létrehoztak egy közel egyhektáros Afrika-szavanna játszóteret, amelynek köszönhetően 1-1,5 órával több időt töltenek a családok az állatkertben - jegyezte meg.

Szintén a Modern városok program részeként épült meg az állatkert operatív központja állatorvosi klinikával, európai színvonalú karanténnal, logisztikai központtal és takarmánykonyhával, a munkatársaknak pedig új szociális helyiségekkel és étkezővel.

A csütörtökön átadott fejlesztéssel az állatkert fejes-völgyi területén három állat-bemutatóhely rekonstrukciója valósulhatott meg. Megépült az új medvekifutó és -ház, ahol a fekete medvék tekinthetők meg különböző pontokról és magasságokból, illetve két további kifutó is megújult. Ennek köszönhetően új állatfajjal, rénszarvasokkal bővült az állatállomány, illetve a guanakócsapat is a megújult
velemenyezd, 2020. június 25. csütörtök, 12:52
Képek, videók
Logisztika_03.jpg
zsboya
2008. május 12. hétfő, 11:24
Logisztika_02.jpg
zsboya
2008. május 12. hétfő, 11:24
Logisztika_01.jpg
zsboya
2008. május 12. hétfő, 11:24
Rába Imre, logisztika
erdosgeza
2008. február 23. szombat, 09:23
Logisztika_03
zsboya
2007. szeptember 18. kedd, 19:48
Logisztika_02
zsboya
2007. szeptember 18. kedd, 19:46
Logisztika_01
zsboya
2007. szeptember 18. kedd, 19:43
MOHÁCSI BUSÓK.jpg
gosztmagdi
2018. január 28. vasárnap, 17:00
mohácsi busójárás.jpg
gosztmagdi
2012. február 17. péntek, 13:37
mohácsi
lacipecsenye
2012. február 12. vasárnap, 15:51
mohacsiga55
irmus
2011. június 20. hétfő, 19:29
Mohacsiga55
irmus
2011. június 12. vasárnap, 16:02
Váci Mihály A Cigánylány
menusgabor
2019. december 02. hétfő, 20:56
sszent mihály0622.jpg
maroka
2019. június 25. kedd, 20:09
Czímer Mihály - Hérics -
dandej
2019. március 29. péntek, 11:22
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.