Belépés
2018. december 17. hétfő | 51. hét | 351. nap | 16:00 | Lázár, Olimpia
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Verespatak - Folytatódott a tüntetéssorozat
A Mediafax hírügynökség szerint a bányaberuházás ellenzői közül több százan vonultak utcára mindkét városban, annak ellenére, hogy az illetékes parlamenti különbizottság november 11-én elfogadott jelentésében az úgynevezett Verespatak-tervezet elutasítását javasolta a törvényhozásnak.

Arra a kérdésre, hogy ilyen körülmények között miért demonstrálnak, a kolozsvári tüntetők egyike azt mondta: azt követelik, hogy Románia tiltsa be a ciános aranybányászatot, a kormány terjessze fel az UNESCO világörökségi listájára a verespataki római kori bányákat, és mondjon le hivataláról a bányaberuházást támogató kulturális és környezetvédelmi miniszter.

Bukarestben az Egyetem térről a parlament épülete elé vonuló tüntetők több ízben rövid időre elfoglalták az úttestet. A csendőrség időnként megpróbált kordont vonni eléjük, hogy megakadályozza a járműforgalom ismételt megbénítását, de a demonstrálók a járdákon kerülték ki őket.

Szeptember elseje óta minden vasárnap több száz - eleinte több ezer - környezetvédő vonul fel Bukarestben, akadályozva a közlekedést. A tüntetések során a tiltakozók rendszeresen elfoglalják az úttestet. A közösségi portálokon szerveződő tüntetéseket a legritkább esetekben jelentették be előre, de a csendőrség csak akkor helyezett kilátásba határozottabb fellépést, amikor október végén a demonstrálók egy csoportja körbevette és megrongálta Daniel Barbu kulturális miniszter autóját.

A verespataki beruházás ellen tüntetők szokásává vált, hogy rövid időre leülnek az úttestre, majd amikor - a kötelező békés konfliktuskezelési próbálkozás során - a karhatalom előállításukat helyezi kilátásba, felállnak és egy újabb helyszínre mennek tüntetni. A felvonulásaikat bizonyos irányba terelő vagy akadályozó csendőrségi kordonokat többnyire a környező utcákban szétszóródva kerülik ki, hogy később egy másik találkozóhelyen gyülekezzenek.

A "fogócskát" a román csendőrség mindeddig higgadtan kezelte és kerülte az erőszakos fellépést a tüntetőkkel szemben.

A maratoni tüntetéssorozat abban is sajátos, hogy a megmozdulást egyetlen parlamenti párt sem sajátította ki, maguk a demonstrálók pedig a korábbi jobbközép és a mostani szociálliberális kormány politikusait egyaránt elítélik.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2013. november 17. vasárnap, 21:06
Címkék: Daniel Barbu, bányaberuházás ellenzői, illetékes parlamenti, kolozsvári tüntetők, ciános aranybányászatot, kormány terjessze,
Kommentek
Washington szankciókat hozott Nicaragua alelnöke és nemzetbiztonsági tanácsadója ellen
A két közép-amerikai politikus Daniel Ortega elnök legbelső köreihez tartozik, az alelnök, Rosario Murillo egyben az elnök felesége is.

Donald Trump amerikai elnök kedden délután rendeletet írt alá a szankciókról. Az intézkedést azzal indokolta, hogy a managuai kormányzat "erőszakot alkalmazott" az ellentmondásos társadalombiztosítási reformot vitató, utcára vonult tüntetők ellen, "módszeresen szétveri és aláássa a demokratikus intézményrendszert és a jogállamot".A pénzügyminisztériumi közlemény leszögezte: Daniel Ortegát és támogatóit "féktelen korrupció, komoly emberi jogi visszaélések és Nicaragua erőforrásainak magáncélokra történő kihasználása" jellemzi. A Steven Mnuchin tárcavezető által aláírt közlemény hangsúlyozza: a pénzügyminisztérium "biztosítani akarja, hogy az Ortega-rezsim belső köreihez tartozók ne férhessenek hozzá az Egyesült Államok pénzügyi rendszeréhez", azért, hogy a nicaraguai nép kárára hasznot húzzanak maguknak.A büntető intézkedések értelmében
velemenyezd, 2018. november 28. szerda, 07:04
Egyre durvább a Macron-ellenes lázadás Franciaországban
12:46

Ime Macron FranciaországaSzombaton is óriási tömegek vonultak utcára, hogy tiltakozzanak Emmanuel Macron elnök dilettáns gazdaságpolitikája ellen. A tüntetés előzmény az üzemanyagárak emelése volt, azonban ez csak az elégedetlenséget kirobbantó utolsó lépés volt. Eddig két halottja van a tüntetéssorozatnak.

Tovább folynak a tüntetések Franciaországban Emmanuel Macron megszorításai és dilettáns gazdaságpolitikája ellen. A lázadás olyan komoly mértéket öltött, hogy könnygázzal oszlatták szombaton a francia rendőrök a sárga mellényeseket a párizsi Champs-Elysées sugárúton.

A hírek szerint a tüntetők feltörték az utcaköveket és barikádokat kezdtek építeni az úton, illetve feldöntötték a biztosítókordonokat is.

Tüntetés Franciaországban - Kattintásra galéria
menusgabor, 2018. november 24. szombat, 22:50
Bűnösnek találták azt a chicagói rendőrt, aki 16-szor belelőtt egy afroamerikai tinédzserbe
Jason Van Dyke rendőrt az esküdtszék hirtelen felindulásból elkövetett gyilkosságban mondta ki bűnösnek.

A 17 esztendős Laquan McDonald halála - amelyet a rendőrség kamerája rögzített - 2014-ben a rendőri brutalitás elleni zavargásokat váltott ki Chicagóban. A város rendőrfőnökét elbocsátották, és az igazságügyi minisztérium is vizsgálatot indított a rendőri erőszak ügyében.

Van Dyke rendőr a per idején - óvadék ellenében - szabadlábon volt, ezt a lehetőséget az esküdtszék döntése után megvonták tőle.

"Ez tragédia és nem gyilkosság volt" - mondta záró védőbeszédében a rendőr ügyvédje, azzal érvelve, hogy kliense veszélyben érezte az életét, McDonald ugyanis egy nagy késsel közelített felé. A vád képviselője viszont leszögezte: ezt a momentumot a rendőrségi kamera nem rögzítette, tehát a veszélyeztetettség érzete mint motívum nem fogadható el, ugyanakkor - tette hozzá - a vádlott túlságosan is gyorsan rántott fegyvert, és az esetleges fenyegetésre aránytalan választ adott.

Az
velemenyezd, 2018. október 05. péntek, 22:22
Szlovák újságíró-gyilkosság - Hetvenezer eurót fizethettek Kuciak meggyilkolásáért
A gyilkosság végrehajtójának 50 ezer eurót fizetett ki készpénzben ki annak közvetlen megrendelője, további húszezret pedig addigi adóssága rendezéseként engedtek el a gyilkosság megrendelését közvetítő személynek - mondta az újságíró-gyilkosság ügyet vizsgáló ügyész, akinek nevét biztonsági megfontolásokból nem közölték. Az ügyész elmondta azt is, hogy a megrendelés csak Ján Kuciak személyére szólt, barátnője, Martina Kusnírová csak véletlen áldozat volt.

Jaromír Ciznár főügyész a fiatal nőről azt mondta, hogy "rossz időben volt rossz helyen".

A szlovák bűnüldöző szervek megállapítása szerint magát a kettős gyilkosságot a múlt héten a rendőrség által őrizetbe vett Tomás Sz. követte el, akit a révkomáromi rendőrség egy volt nyomozójaként azonosított a pozsonyi sajtó. Neki a gyilkosságért járó összeget egy később őrizetbe vett nő, Alena Zs. fizette ki, a rendőrség őt tartja a bűntény közvetlen megrendelőjének, de azt még nem tudják, hogy neki ki fizetett, vagyis ki volt a gyilkosság értelmi
velemenyezd, 2018. október 01. hétfő, 15:32
Szlovák újságíró-gyilkosság - Az őrizetbe vettek közül három személy ellen indítottak eljárást
köztük Peter Pellegrini kormányfő, valamint a meggyilkolt újságíró családjának ügyvédje is üdvözölte.

A kettős gyilkosság áldozatait - egy fiatal szlovák tényfeltáró újságírót, Ján Kuciakot és barátnőjét - február végén találta meggyilkolva a galántai járásban lévő Nagymácsédon lévő családi házukban a rendőrség. Az újságíró halála - akit a rendőrség szerint feltételezhetően munkájával összefüggésben öltek meg - közfelháborodást váltott ki az országban, s heteken belül korábban sosem látott tüntetéssorozathoz, illetve mély belpolitikai válsághoz vezetett. A történések végül a kormány több tagjának távozásához, illetve a kabinet széles körű átalakításához vezettek. Az újságíró-gyilkosság után történteket, az azok hatására távozni kényszerült korábbi szlovák kormányfő, Robert Fico többször is olyan, az állam teljes destabilizációjára tett kísérlet részének nevezte, amelynek "forgatókönyve nem Szlovákiában íródott".

A kettős gyilkosságot követően kezdődött tüntetéssorozat fő szervezőjének tartott
velemenyezd, 2018. szeptember 28. péntek, 16:53
Meghalt egy palesztin a határ menti zavargásokban a Gázai övezetnél
Az erőszakos tüntetéseken ezen a pénteken mintegy tizenötezren vettek részt. A palesztinok számos helyen megpróbáltak áttörni a határkerítésen és kárt tenni a Gázai övezetet Izraeltől elválasztó határt jelző kerítésekben és berendezésekben.

Az izraeli oldalon álló katonák tömegoszlató fegyverek bevetésével próbáltak úrrá lenni a helyzeten, és több esetben tüzet nyitottak a határ védelmében. A sebesülések nagy részét a könnygáz belélegzése okozta, de számos esetben lőtt sebeket is elláttak a palesztin egészségügyiek.

Az izraeli katonák arról számoltak be, hogy a gázaiak ezen a pénteken is gránátokat, robbanószerkezeteket és köveket dobáltak feléjük, valamint gumiabroncsokat égettek a határ mentén. Egy izraeli katona könnyebben megsebesült.

Az izraeli légierő az összecsapások során légitámadást hajtott végre az övezetet uraló radikális iszlamista Hamász szervezet egyik állása ellen.

Jahíje Szinuár, a Hamász vezetője is ellátogatottaz egyik tüntető csoporthoz, és a tiltakozás
velemenyezd, 2018. szeptember 21. péntek, 20:20
Fidesz: Gyurcsány Ferenc és Botka László nyíltan bevándorláspárti politikus
Gyurcsány Ferenc a sikertelen budapesti tüntetések után úgy gondolta, hogy Szeged lesz az a város, ahol országos tüntetéssorozatot szervez. Feltételezhetően azért teszi ezt, mert Botka László nyíltan bevándorláspárti politikus - közölte B. Nagy László.

Mindketten megpróbálják a szegedieket arra biztatni, hogy forduljanak a kormány ellen. Többször is kijelentették, hogy a kerítést le kell bontani. A szegediek, a határ mentén élők azonban pontosan tudják, mi történt ezen a vidéken 2015-ben - hangsúlyozta.

A választásokon a nagy többség arra a politikára szavazott, amely meg akarja védeni a határokat, és nem enged azoknak az erőknek, amelyek nyíltan migránspártiak, és el akarják árasztani ismeretlen származású bevándorlókkal az országot - mondta B. Nagy László.

"Nekünk itt Szegeden különösen fontos a határ védelme" - mondta, hozzátéve: "szeretnénk, ha az ország teljes lakossága átérezné, mi várható, ha megszűnik a határvédelem, ha a brüsszeli bürokraták veszik át az irányítást".
velemenyezd, 2018. szeptember 21. péntek, 19:20
Bűnvádi eljárás indult a román csendőrség vezetői ellen az augusztus 10-i kormányellenes tüntetés ügyében
Az ügyben a legfőbb ügyészség keretében működő katonai ügyészség kezdett vizsgálódni, miután Klaus Iohannis államelnök felszólította a hatóságokat, vizsgálják ki a csendőrség fellépését. Az elnök azzal vádolta a csendőrséget, hogy indokolatlanul alkalmazott erőszakot. A vádhatóságra pénteken beidézték Ionut Catalin Sindile ezredest, a román csendőrség parancsnokát, annak első helyettesét, Gheorghe Sebastian Cucost, valamint Laurentiu Cazan őrnagyot, a bukaresti csendőrség vezetőjét. Tudomásukra hozták, hogy bűnvádi eljárás indult ellenük.

Összesen mintegy 770 tüntető tett feljelentést a csendőrség ellen, akik fizikai bántalmazás vagy a könnygáz által elszenvedett sérülések miatt tettek panaszt. A bukaresti csendőrség vezetőjét hivatali visszaéléssel, Sindilét es Cucost hivatali visszaélésben való bűnrészességgel gyanúsítják.

Korábban a csendőrség is feljelentést tett a szervezett bűnözés elleni ügyészségen (DIICOT) az alkotmányos rend erőszakos megváltoztatására irányuló kísérlet, illetve az
velemenyezd, 2018. szeptember 21. péntek, 13:39
Képek, videók
Így folytatódott.
halaszistvan
2007. október 14. vasárnap, 10:30
És az éj folytatódott...
lied
2007. január 21. vasárnap, 12:59
Boldog névnapot Daniella
irmus
2018. július 21. szombat, 06:49
Dániel.jpg
katolikusokoldala
2018. május 17. csütörtök, 14:59
Jack Daniels Whiskey
irmus
2018. április 18. szerda, 16:01
Gyurta Dániel London aran
agica2004
2018. március 23. péntek, 22:18
gyurta-daniel-rio-2016 .jp
agica2004
2018. március 23. péntek, 22:15
Daniel Gottlieb - Minél k
sanci81
2018. január 24. szerda, 17:52
berzsenyi dániel.png
chillik
2017. november 03. péntek, 15:14
Bordács Dániel sírverse.j
chillik
2017. október 03. kedd, 05:18
Tóth Dánielhez 01.jpg
chillik
2017. szeptember 17. vasárnap, 04:39
Tóth Dánielhez 02.jpg
chillik
2017. szeptember 17. vasárnap, 04:38
Dániel-.jpg
agica2004
2017. április 21. péntek, 19:24
Dániel.png
agica2004
2017. április 21. péntek, 19:22
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.