Belépés
2020. július 10. péntek | 28. hét | 192. nap | 00:59 | Amália
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Gyónáskor nem a ruhatisztítóba, hanem az Atyához megyünk
Ferenc pápa: Gyónáskor nem a ruhatisztítóba, hanem az Atyához megyünk
Jézus sírt, mert mi nem engedjük, hogy ő szeressen minket. A kísértés idején, a bűn idején, amikor eltávolodunk az Istentől, iparkodjunk meghallani ezt a hangot: ,,Fiam, fiam, miért?"
Dávid király sírása az életére törő fia erőszakos halála miatt, túl azon, hogy történelmi tény, egyúttal prófétai jövendölés is az Atyaisten irántunk való szeretetéről, mely Jézus kereszthalálig menő szeretetében nyilvánult meg. Az Úr egy atya, aki soha nem tagadja meg atyaságát - tanította Ferenc pápa homíliájában a Szent Márta-házban február 4-én reggel bemutatott szentmisén.
,,Fiam, Absalom! Bárcsak én haltam volna meg helyetted!" - hangzik Dávid király gyötrődő kiáltása, könnyek között, amikor fia halálhírét fogadja. A Sámuel második könyvéből vett olvasmány (2Sám 18,9-10.14b.24-25a.30-19,3) részletesen leírja a hosszú csatát, amit Absalom vívott saját apja ellen, hogy megkaparintsa a trónját. Ferenc pápa homíliájában összefoglalta a bibliai történetet, megállapítva, Dávid mennyire szenvedett fia ellene indított csatája miatt. Absalom ugyanis maga mellé állította a népet, olyannyira, hogy a királynak el kellett menekülnie Jeruzsálemből, hogy megmentse saját életét. Sarutlanul jár, fejét befedi, némelyek kigúnyolják, mások kővel megdobálják, mert a nép a fiával tartott, aki becsapta őket, és elszédítette a szívüket ígéretekkel - emelte ki a pápa.
Az olvasmány bemutatja a harc híreire várakozó Dávidot, míg végül egy hírnök értesíti, hogy Absalom meghalt a csata során. Dávid a hírre megrendü,l és sírásban tör ki: ,,Fiam, Absalom! Fiam, Absalom fiam! Bárcsak én haltam volna meg helyetted!" A vele levők csodálkoznak a király viselkedésén: ,,De miért sírsz? Ő ellened volt, megtagadott téged, megtagadta az atyaságodat, megsértett, üldözött! Inkább rendezz ünnepet, ünnepelj, mert győztél!" De Dávid egyre csak hajtogatja: ,,Fiam, fiam, fiam!" - és sír. Dávid sírása történelmi tény, de egyúttal prófétai jövendölés is - hangsúlyozta Ferenc pápa. - Megmutatja az Isten szívét, mit is csinál az Isten, amikor eltávolodunk tőle, amikor tönkretesszük magunkat a bűnnel, amikor irányt tévesztünk és eltévelyedünk.
Az Úr egy atya, aki soha nem tagadja meg atyaságát: ,,Fiam, fiam!"
Ferenc pápa szerint mi Isten sírásával találkozunk, mindahányszor meggyónjuk bűneinket, ám ez nem azt jelenti, hogy ruhatisztítóba visszük a szennyest, hanem az Atyához megyünk, aki sír értünk, mert atya. Dávid szava - ,,Bárcsak én haltam volna meg helyetted, Absalom fiam!" - prófétai jellegű, és Istenben valósággá válik. Az atya szeretete olyan nagy, hogy az Isten irántunk való szeretetében meghalt a mi helyünkön. Emberré lett, és meghalt értünk. Amikor a feszületre nézünk, gondoljunk erre: ,,Bárcsak én haltam volna meg helyetted! Fiam, fiam!" Isten nem tagadja meg a fiait. Isten nem alkudozik az atyaságáról.
Isten szeretete egészen a végső határig elmegy. Aki a kereszten van, az Isten, az Atya Fia, akit azért küldtek, hogy életét adja értünk. Életünk nehéz időszakában - és ilyen időszaka mindenkinek van a bűn, az Istentől eltávolodás során - jót tesz nekünk, ha meghalljuk ezt a hangot a szívünkben: ,,Gyermekem, mit tettél? Ne öld meg magad, kérlek szépen! Én meghaltam érted!" Jézus sírt, amikor Jeruzsálemet szemlélte. Jézus sírt, mert mi nem engedjük, hogy ő szeressen minket. A kísértés idején, a bűn idején, amikor eltávolodunk az Istentől, iparkodjunk meghallani ezt a hangot: ,,Fiam, fiam, miért?" - zárta kedd reggeli homíliáját Ferenc pápa.

Forrás: Vatikáni Rádió Magyar Kurír
maroka, 2020. február 05. szerda, 14:43
Címkék: Dávid király, Szent Márta-házban, Atya Fia, Vatikáni Rádió Magyar Kurír, kísértés idején, életére törő,
Kommentek
Feltámadás
választhatnék, én a halált választanám. Történjék, ahogy az Úr akarja, de ezen a ponton közösséget vállalhatunk Krisztussal a halálban, amit nem tehetnek meg azok, akik nem halnak meg. Nekem fölöttébb kedves gondolat, követni a Bárányt oda, ahova Ő megy, még akkor is, ha a sírba száll alá.
Miért kellene gyászolnunk azt, hogy odamegyünk? Hisz vissza fogunk onnan jönni, fel fogunk a halálból támadni. Nem börtönbe megyünk, hanem egy fürdőbe, ahol a test - Eszterhez hasonlóan - megtisztul, hogy a Királyt láthassa. Ez a mi örömünk, amely felől biztosak lehetünk, hogy megtörténik, mert amint az Úr feltámadt, úgy minden híve is fel fog támadni. A test feltámadásáról nem sokat tudunk, ezért nem is próbálkozunk annak leírásával. Azonban biztosan csodálatos lehet örökké abban a testben maradni, amely a sírban volt, és amely felett kimondatott az ítélet: ,,Porból lettél, porrá leszel!" Ám ez a test újra fel fog támadni, mégpedig annak az erőnek a hatalmával, amely az Úr Jézust is
kalmanpiroska, 2020. június 21. vasárnap, 21:38
Minden Krisztustól származik
Jézus új reménységgel is megajándékozott bennünket. Kilátásaink valóban sötétek és szomorúak voltak, míg Jézus el nem jött. De milyen ragyogóak lettek, miután Ő dicső művét véghezvitte! A halál már nem jelenti minden reménységünk rettegett koporsóját. A pokol már nem létezik a hívők számára. A menny, melynek kapui eddig csukva voltak, kitárultak minden hívő lélek előtt. Visszanyertük életünket és örökké tartó boldogságunkat. Mint égő fadarab, ragadtattunk ki a lángokból, hogy mécsesként világítsunk a nagy Király palotájában. Trófeákként állíttatunk fel, hogy Jézusnak, a mi dicső Dávidunknak mindent legyőző hatalmát hirdessük. Tekintsetek a menny minden szentjére számlálhatatlan soraikban, és mondjátok: "Ez Dávid zsákmánya." Tekintsetek a véren megváltott Isten Gyülekezetére itt a földön, arra a sok-sok ezerre, akiket már tisztára mosott az Ő vére, és Őt követik - aztán e megváltottak seregéről mondjátok: "Ez Dávid zsákmánya." Közülünk mindenki szintén elmondhatja ezt, ha múltjára és jövőjére
kalmanpiroska, 2020. június 20. szombat, 21:43
Amerikai tüntetések - Demonstrációk Nagy-Britanniában,. Bristolban ledöntötték egy rabszolgakereskedő szobrát
közölte, hogy a megmozdulások számos résztvevőjét őrizetbe vették és nekik bíróság előtt kell felelniük a rendőrök elleni erőszakos fellépésért.

A nyugat-angliai Bristolban vasárnap a tüntetők ledöntötték és a kikötőben a vízbe dobták Edward Colston egykori rabszolgakereskedő szobrát.

A Bristolban született Colston 1680-ban a Nyugat-Afrikából az amerikai kontinensre irányuló angol rabszolgakereskedelem monopóliuma, a Royal African Company tagja, 1689-ben alkormányzója lett.

A II. Károly király alapította Royal African Company becslések szerint legalább 85 ezer afrikai rabszolgát - köztük nőket és gyerekeket - szállított Amerikába.

Colston megítélése rendkívül ellentmondásos és vitatott. A rabszolgakereskedelemben játszott szerepe miatt sokan - köztük történészek is - régóta követelték szobrának eltávolítását és személyiségének átértékelését. Miután azonban vagyonának jelentős részét Bristol felvirágoztatására és jótékonysági célokra fordította, a nyugat-angliai nagyvárosban máig számos
velemenyezd, 2020. június 07. vasárnap, 21:53
9. évközi hét péntek 06.05
adófizetési kötelezettségről, a feltámadás kérdéséről és arról, hogy a parancsok közül melyik a legfontosabb. A kérdezők szándéka mindig ellenséges volt, bele akartak kötni Jézus tanításába. A vitasorozatban most Jézus átveszi a kezdeményezést, ő tesz fel kérdést az írástudók tanításával kapcsolatban, de az is elképzelhető, hogy ebben az esetben is ők kérdeznek, csak éppen ezt nem jegyzi le Szent Márk.
Jézus kérdése az, hogy miként értelmezhető az a tanítás, hogy a Messiás Dávidnak a fia? Dávid király nevéhez egy erős ország kötődött, emiatt eszményi uralkodóként élt a nép tudatában, még akkor is, ha ez az ország Dávid halála után kettészakadt. Jézus korában sokan azt remélték, hogy az országot új királyként az eljövendő Messiás fogja helyreállítani, aki Dávid király leszármazottja lesz. Ez az elképzelés megfordulhatott a tanítványok fejében is Mesterükről, akit Messiásnak tartottak.
Hiszem-e, hogy Jézus a Messiás, Isten szenvedő szolgája? Hiszem-e, hogy Jézus a Messiás, aki a kereszten értem és
maroka, 2020. június 05. péntek, 07:30
Hogyan fejezzük be a napunkat Istennel?
tenni azokat a bűnösöket, akik nyugodtak! Nincs nagyobb esztelenség a biztonságnál, amely világi ígéretekre van alapozva, mert ez hiábavalóság és a hamisság. Azoknak, akik eldöntötték, hogy nem félnek semmilyen gonosztól, semmi sem lehet értelmesebb és hasznosabb annál, mint az irgalmas Isten ígéreteire támaszkodjanak teljes meggyőződéssel. Tudják, hogy semmilyen gonoszság nem érinti őket, semmilyen jelenvaló gonoszság, csak az, amelyik javunkat fogja szolgálni. Tudják, hogy míg hűségesek Istenhez, mint Királyukhoz, addig az Ő védelme alatt állnak, a Mindenható védelme alatt, Aki erőt ad nekik minden ellenséges erővel szemben. Ha Isten velünk, kicsoda ellenünk? Még a pogányok is úgy tekintenek erre a biztonságra, mint jogra, amely megadatik minden becsületes és tisztességes embernek. Vagyis INTEGER VITA SCELERISQUE PURUS, vagyis azt mondták, hogyha a világ darabokra hullik is, ők nem fognak elveszni ezek között a darabok között; ET SI FRACTUS ILLABATUR ORBIS, IMPAVIDUM FERIENT RUINA; a keresztyéneknek sokkal
kalmanpiroska, 2020. május 31. vasárnap, 22:58
Hogyan kezdjük a napunkat Istennel?
van annak, hogy a levél nem oda jut, akinek címezték, ennek következményei pedig nagyon siralmasak lehetnek. Amikor nap nap után imádkoztok, tehát levelet küldtök Istennek, nem tudjátok, mit fogtok veszíteni, ha a levél nem jut el a címzetthez. Mit tesztek azért, hogy imáitok eljussanak Hozzá?

c) Soroljátok fel az Ő címeit, ahogyan akkor teszitek ezt, amikor egy tiszteletreméltó emberhez fordultok. Forduljatok úgy Hozzá, mint a magasságos Jahvéhoz, mindenek Istenéhez, Aki áldott örökké, Aki a Királyok Királya és az Urak Ura. Forduljatok úgy az Úristenhez, mint a kegyelem és az irgalmasság Istenéhez. Hadd teljen meg a szívetek és a szátok szent imádattal és Iránta való elragadtatással, amikor az Isten címeire gondoltok, amelyeknek szent félelmet kell gyakorolniuk értelmetekre, hogy képesek legyetek szívből imádni Őt, mély istenfélelemmel és ünnepélyes remegéssel. Úgy fordítsátok Feléje imáitokat, mint ahogyan a dicsőség Istene felé kell fordítani, Aki hatalmas, Akinek nagysága elérhetetlen; hogy ne
kalmanpiroska, 2020. május 31. vasárnap, 22:47
Brexit - Barnier: még mindig van lehetőség a megállapodásra, de nem bármilyen áron
tárgyalási forduló előestéjén - kijelentette: az egyik probléma az, hogy a brit kormány igyekszik kicsemegézni az unió egységes belső piacának előnyös elemeit anélkül, hogy az ezekhez kötődő kötelezettségeket vállalná.

Barnier szerint az EU ezt eddig sem fogadta el és ezután sem fogja elfogadni, mivel ez hátrányos lenne az EU belső piacára és a bennmaradó tagállamokra, amelyek elfogadják az uniós szabályokat, az EU bíróságának fennhatóságát, és hozzájárulnak az uniós költségvetéshez.

Az Egyesült Királyság január 31-én lépett ki az Európai Unióból. A távozás pillanatában 11 hónapos átmeneti időszak kezdődött, amelynek legfontosabb célja az, hogy időt biztosítson a megállapodásra a jövőbeni kétoldalú kapcsolatrendszer szabályairól.

A brit kormány mindenekelőtt átfogó szabadkereskedelmi megállapodást kíván elérni az EU-val.

A brit és az uniós vélemény abban megegyezik, hogy az eddigi tárgyalási fordulókon gyakorlatilag nem sikerült érdemi előrelépést elérni a sarkalatos fontosságú
velemenyezd, 2020. május 31. vasárnap, 16:32
Trump elhalasztotta a G7-es országcsoport csúcsértekezletét, de kibővítette a meghívottak körét
G7-es csoport összetétele nem érzékelteti híven a világban zajló változásokat" - mondta az elnök. Úgy fogalmazott: a szerveződés a mai formájában már "nagyon idejétmúlt", ezért a következő csúcsértekezletre, amelyet az őszre tervez, szeretné meghívni Oroszországot, Dél-Koreát, Ausztráliát és Indiát is.

Kínát nem említette, amellyel az utóbbi időben jelentősen romlott Washington viszonya.

A G7-es, azaz a gazdaságilag legfejlettebb országok csoportjának tagja a Egyesült Államok mellett az Egyesült Királyság, Németország, Franciaország, Olaszország, Kanada és Japán. Az idei csúcstalálkozóra az Egyesült Államokban került volna sor, de a koronavírus-járvány miatt elhalasztották az eseményt, majd telekonferencia formájában rendezték volna meg.

Néhány nappal ezelőtt Trump felvetette, hogy a találkozót immár akár személyes részvétellel is meg lehetne tartani a Washington melletti, marylandi Camp Davidben, a mindenkori amerikai elnökök hétvégi rezidenciáján.

Trump telefonon egyeztetett erről Boris
velemenyezd, 2020. május 31. vasárnap, 07:04
Képek, videók
David-kiraly varosa.jpg
relisisi
2008. augusztus 26. kedd, 17:25
Dávidka a király :D
selfhelp
2007. november 26. hétfő, 19:11
Anya a fordított házban
ttolnai
2017. szeptember 14. csütörtök, 08:39
Bölcsö az égö házban.jpg
chillik
2017. április 29. szombat, 15:11
ebben a házban ....jpg
dnemethk
2017. február 17. péntek, 19:58
a-kutya házban.gif
szicu
2015. április 25. szombat, 13:27
Kreatív ötletek a házban/
pacsakute
2014. július 11. péntek, 10:33
Úk-ÚJ-JÉZUS.K-ATYA.FIA .JP
keresztenyhivek
2015. október 27. kedd, 14:05
Vatikáni rendelet
sanci81
2017. február 18. szombat, 16:36
Vatikáni bejelentés
sanci81
2015. szeptember 21. hétfő, 12:25
Vatikáni rendelet.jpg
kicsoda57
2013. március 18. hétfő, 19:47
vatikáni üdvözlet
lacipecsenye
2012. december 26. szerda, 11:25
megnyilt a II.vatikáni zs
lacipecsenye
2012. július 03. kedd, 16:09
Vatikáni tél.jpg
sarkadykati
2012. február 23. csütörtök, 06:14
Vatikáni tél.jpg
snbela44
2012. február 20. hétfő, 02:58
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.