Belépés
2019. szeptember 19. csütörtök | 38. hét | 262. nap | 04:57 | Vilhelmina
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Krónika 6. rész (kérdések, bizottsági jelentések, napirend után)
Fidesz: milyen fejlesztések várhatók Békéscsabán?

Herczeg Tamás (Fidesz) arról beszélt, milyen fejlesztésekkel támogatja a kormány a modern városok program keretében Békéscsabát. Kitért arra, hogy az egy főre eső támogatás tekintetében kimagaslóan szerepel a város, a régiós fejlesztéseket nézve több mint 450 milliárdnyi forrást biztosított a kormány. Ennek köszönhetően épülhet meg a Békéscsabát és Kecskemétet összekötő gyorsforgalmi út, és több közlekedési projekt is megvalósulhat. A közlekedési fejlesztések mellett különböző gazdaságélénkítési projektek valósulhatnak meg, és vonzóvá válhat a város a befektetők számára.

Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára rámutatott: 2010 előtt a térség teljes leépítése zajlott, munkahelyek vesztek el, a termelők nem találták értelmét a termelésnek. Békéscsaba helyzetét konszolidálni kellett - rögzítette, hozzátéve: a program keretében juttatott forrásokból 128 milliárd forintra már le is szerződtek.

A következő napirend előtti pont előtt az elnöklő Lezsák Sándor jelezte: bár a tárgysorozatba vételi kérelmet benyújtó képviselők hiányoznak, de ez nem akadályozza a viták lefolytatását.

Vita nélküli bizottsági jelentések

A tárgysorozatba vételi kérelmek megtárgyalása után a törvényjavaslatokhoz benyújtott bizottsági jelentésekről és összegző módosító javaslatokról tárgyaltak a képviselők.

A honvédség új szervezeti kialakításáról szóló vitában Volner János (független) javasolta, hogy egyes tartalékosok kapjanak adókedvezményt. Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára jelezte, hogy a kormány megfontolja a javaslatot.

A honvédelmi alkalmazottak jogállásáról szóló törvény során nem volt vita, mivel az ellenzék kivonult az ülésteremből. Erre reagálva Németh Szilárd azt jegyezte meg a tárgyalás végén, hogy az ellenzék bebizonyította: a magyarok a haza védelmében sem számíthatnak az ellenzékre.

A napirenden szerepelt még további 16 javaslat vitája, de az ellenzék ezeken sem vett részt, így politikai vita nem alakult ki. Egyebek között a közigazgatási bíróságokat, a kulturális tárgyú törvényeket, illetve a családtámogatási rendszert érintő módosító javaslatok bizottsági jelentéseit tárgyalták meg.

Napirend után

Napirend utáni felszólalásra három képviselő jelentkezett. Varga Szimeon bolgár nemzetiségi szószóló az ENSZ Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata elfogadásának 70. évfordulójáról emlékezett meg, Horváth László (Fidesz) a Felső-Mátra áramellátásnak biztonságáról értekezett, Tapolczai Gergely (Fidesz) jeltolmács segítségével a fogyatékos emberek világnapja alkalmából szólalt fel.

Jakab István levezető elnök lezárta a napirend tárgyalását, a képviselők kedd reggel 8 órakor folytatják a munkát.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2018. december 10. hétfő, 19:42
Címkék: Herczeg Tamás, Soltész Miklós, Lezsák Sándor, Volner János, Németh Szilárd, Honvédelmi Minisztérium,
Kommentek
Mintegy nyolcvanezer néző vett részt a Szegedi Szabadtéri Játékok idei előadásian
szerzők műveit csendültek fel. Idén újranyitott az Újszegedi Szabadtéri Színpad, ahol Petri György fordításában játszották Moliere Don Juan című drámáját, illetve határon túli együttműködés keretében, a sepsiszentgyörgyi színházzal közösen mutatták be Brecht Koldusoperáját, Bocsárdi László rendezésében.

Harangozó Gyula koreográfiájában családi mesebalett is szerepelt az idei repertoárban, míg a Dóm téren láthatták a nézők a Titanic című musical magyarországi ősbemutatóját.

A közlemény idézi Herczeg Tamás igazgatót, aki elmondta: ez az évad volt az elmúlt hét év, vagyis igazgatásuk időszakának művészeti értelemben messze kimagasló szezonja.

Harangozó Gyula művészeti igazgató hangsúlyozta: "büszkék vagyunk arra, hogy a Szegedi Szabadtérit közel 90 éve megálmodó Klebelsberg Kunó kultuszminiszter öröksége nemzetközi szinten is bravúros teljesítménynek minősül. Teltházakkal játszottuk az előadásokat, a nézők pedig rajongtak a színre vitt produkciókért" - tette hozzá.

Mint írják, a színházi
velemenyezd, 2019. augusztus 22. csütörtök, 19:09
Önkormányzat 2019 - A Fidesz a polgármesteri posztért újra induló Szarvas Pétert támogatja Békéscsabán
Herczeg Tamás országgyűlési képviselő elmondta: a helyi Fidesz-KDNP felsorakozik a függetlenként induló, de a Hajrá Békéscsaba Egyesület felkérésére jelöltséget vállaló Szarvas Péter mögött.

Megjegyezte: a csabai fideszesek döntését még el kell fogadnia a párt országos választmányának is.

Hangsúlyozta: Szarvas Péterrel, kisebb vitákat leszámítva, eddig is kiváló volt az együttműködés, különösen a Modern városok program végrehajtása során.

Hanó Miklós, a Fidesz békéscsabai elnöke, alpolgármester azt emelte ki a sajtótájékoztatón, hogy az elmúlt öt évben a város költségvetését mindig a polgármester és a 11 fős Fidesz-KDNP-frakció szavazataival fogadták el, s ezek a döntések biztosították Békéscsaba működését.

Mint mondta, "a ma ellenzékinek számító" képviselők egyszer sem támogatták a büdzséről szóló javaslatokat.

A sajtótájékoztatón elhangzott az is, hogy a kormánypártok mind a 12 egyéni választókerületben önálló jelölteket állítanak, és bíznak abban, hogy többségük ismét
velemenyezd, 2019. július 17. szerda, 18:42
PM-államtitkár: folyamatosan csökken a munkanélküliség Magyarországon
munkahelyeket, ezzel párhuzamosan pedig újra értékelték a regisztrált munkanélküliek lehetőségeit is. Az eredmények már látszanak, a hat megyében 17 ezer álláshelyet tártak fel, és 21 ezer álláskeresőt közvetítettek ki.

A program következő állomásaként Békés megye következik - emelte ki Bodó Sándor, aki azt is elmondta, hogy Békésben 2010-ben 125 ezren dolgoztak, ez 150 ezerre emelkedett. A növekmény 80 százalékát azok a korábbi munkanélküliek adják, akik a versenyszférában tudtak elhelyezkedni.

Herczeg Tamás, Békéscsaba és térsége országgyűlési képviselője (Fidesz-KDNP) arról szólt, hogy Békéscsabán már 2015-ben létrejött a városi vállalkozói kerekasztal annak érdekében, hogy időben felmérhetővé váljon a munkaadók várható munkaerő igénye. A képviselő bejelentette, hogy a közeljövőben hasonló kerekasztal létrehozását tervezi megyei szinten is.

Takács Árpád, a Békés Megyei Kormányhivatalt vezető kormánymegbízott az elmúlt közel 10 évet elemezve elmondta, hogy Békésben 2011-ben 34 ezren kerestek
velemenyezd, 2019. július 16. kedd, 12:22
Harminc produkció szerepel a szegedi Thealter fesztivál programján
szerepelnek a Thealteren. A Gang Színház Egy kis térzene című, zenés előadását játssza a nyitottságról, az életigenlésről és a zene erejéről, Kroó Balázs rendezésében. Ádám Anna darabjában, a sorry not sorryban pedig három színpad fogadja a nézőket, melyeken három táncos többnyire párhuzamosan adja elő szólóját a bűnbeesésről.

Idén több szegedi kötődésű alkotócsapat is bemutatkozik a fesztivál keretein belül. A REÖK stúdiószínpadán vitték színre tavasszal Mrozek abszurd komédiáját, a Rendőrséget, Herczeg T. Tamás rendezésében. A Homo Ludens Projektől a HUMÁNIA című előadást láthatja a közönség a haza, hazaszeretet témakörében. A Barboncás Társulat Kiss Ágnes, Barnák László és Boncz Ádám szereplésével mutatja be Kafka Hotel című előadását a Bábszínházban. Perovics Zoltán társulata, a Metanoia Artopédia zárja az idei fesztivált, méghozzá a Diotima Szókratész bírái előtt című bemutatóval.

A fesztivál része a művészeti képzésben résztvevő hallgatók számára szervezett mesterkurzus a bolgár származású,
velemenyezd, 2019. július 15. hétfő, 13:01
Ismét vitézi játékokat rendeznek Békéscsabán
A város főutcáján, az Andrássy úton felvonuló hagyományőrzőket a délelőtt folyamán Szarvas Péter (független) polgármester fogja köszönteni. Ezt követően folytatódik a rendezvénysorozat a Csaba Tanya és Gabonatermesztés-történeti Kiállítóhely (Gabonamúzeum) területén - közölte Andó György, a Munkácsy Mihály Múzeum igazgatója, aki a szervezők nevében tájékoztatta az újságírókat.

A részletekről szólva Medgyesi Pál, a múzeum igazgatóhelyettese elmondta, hogy május 4-én és 5-én a 15. századot idézik fel és gazdag programmal várják az érdeklődőket. A két nap során középkori hadi bemutatók, csatajelenetek, színes vásári forgatag, kézműves mesterek vásárlással egybekötött bemutatója, népzenei koncert, gyermekjátszóház, ismeretterjesztő előadások, táncházi program és lovaglási lehetőség várja a látogatókat.

A hadi táborban a középkori fegyvereket lehet megtekinteni, amelyeknek a használatát vitézek mutatják be, de lehetőség lesz az íjászat és a korabeli fegyverek kipróbálására is. Az érdeklődőknek
velemenyezd, 2019. április 23. kedd, 17:01
Krónika 10. rész (Brexit, házszabály)
módosítása kapcsán: az egyházügyi törvény tavaly decemberi módosítása teszi szükségessé a változtatást,.

Emlékeztetett arra: április 15-től új felosztás vonatkozik az egyházakra, amelyeket - a bevett státuszúak kivételével - nem a parlament ismeri el, hanem a bíróság veszi nyilvántartásba.

Hozzátette: a törvényhozás ezen, módosuló szerepkörét és az eljárási szabályok változását kívánják átvezetni indítványukkal.

Fidesz: törvénymódosítást vezet át a változtatás

A Fidesz vezérszónoka, Herczeg Tamás arra emlékeztetett: a kezdeményezés a házszabály megváltozott keretrendszerhez igazítását szolgálja.

Emlékeztetett: az előterjesztés szerint a bevett egyházakkal kötendő megállapodáshoz a házszabály-módosítás nem lehetne módosító, csupán hibát orvosló helyesbítő javaslatot benyújtani.Jobbik: a körülményekhez képest jó a javaslat

A körülményekhez képest jó javaslatnak nevezte a tárgyalt anyagot Mirkóczki Ádám (Jobbik), és frakciója nevében támogatásukról biztosította
velemenyezd, 2019. március 05. kedd, 19:06
Megújul a szabadkígyósi Wenckheim-kastély
Ha valami a második világháború után megmaradt az épített örökségből, "akkor azt meg kell őriznünk, erősítenünk és úgy kell megtennünk ezt, hogy képesek legyünk a kulturális jövőt, a jövő Magyarországát megmutatni" - mondta Tuzson Bence, a Miniszterelnökség közszolgálatért felelős államtitkára.

A kormányzat által elindított Nemzeti Kastélyprogramról és Nemzeti Várprogramról szólva Virág Zsolt miniszteri biztos elmondta, hogy ennek keretében 39 műemlék, 20 kastély és 19 vár újul meg.

A szabadkígyósi kastély rekonstrukciója az Európai Unió 1,5 milliárd forintos, a kormány pedig valamivel több, mint 1,5 milliárd forintos támogatásából valósul meg.

Az építtető Wenckheim Krisztina annak idején azt kérte a tervező Ybl Miklóstól, hogy a kastélynak annyi ablaka legyen, ahány nap van egy évben, annyi szobája, ahány hét és annyi bejárata, ahány évszak.

Az 1875 és 1879 között épült kastély korának egyik legkorszerűbb épülete volt, gázvilágítással, falfűtéssel, hideg- és
velemenyezd, 2019. február 27. szerda, 14:31
Megnyitották Békéscsabán az Andy Warhol kiállítást
megfelelő kommersz optikával nézni, illetve kommersz optikán keresztül láttatni. Közvetíteni a fölismerést: a fogyasztói társadalomban minden a fogyasztás szolgálatában áll - azaz, minden elfogyasztódik. Pénz, tartósított élelmiszer, kamaszok és nem kamaszok álmát megszínesítő celebek, elnökök és hajléktalanok, férfiak, nők, gyerekek, kutyák és patkányok. A fogyasztói társadalom tárgyi és személyi ikonjaival való könyörtelen leszámolással lesz maga is a fogyasztói társadalom művész-ikonjává - mondta.

Herczeg Tamás, Békéscsaba és térsége országgyűlési képviselője (Fidesz) is Warhol ikonikus alkotásaira, s azok hatására hívta fel a figyelmet. Wahorn Andrásra, a Bizottság együttes egykori frontemberére hivatkozva azt emelte ki, hogy a rendszerváltás előtt a Coca-Cola Amerikában egy termék volt, míg nálunk a szabadságot jelképezte.

Szarvas Péter, Békéscsaba független polgármestere miközben felidézte a 70-es és 80-as évek világát, kifejezte reményét, hogy igen sokan fogják megtekinteni az Andó György
velemenyezd, 2019. február 19. kedd, 22:50
Képek, videók
HERCZEG-LÁSZLÓ-költő.j pg
cserhat3
2018. augusztus 22. szerda, 12:16
Herczeg Ágnes
otodik
2017. szeptember 18. hétfő, 15:21
Herczeg Vilmosnak.jpg
chillik
2016. március 13. vasárnap, 03:58
Herczeg.László30636024 444
cserhat3
2014. november 30. vasárnap, 17:21
Herczeg.Lászlóverse.jp g
cserhat3
2014. november 30. vasárnap, 16:37
Herczeg LÁszló verse.jpg
cserhat3
2014. november 07. péntek, 13:01
Herczeg László03393630434
cserhat3
2014. október 26. vasárnap, 11:55
herczeg.jpg
ria6406
2014. szeptember 23. kedd, 03:48
Herczeg Heni.gif
ria6406
2014. szeptember 23. kedd, 02:55
erzsébet herczeg.gif
ria6406
2014. szeptember 23. kedd, 02:27
Medve Herczeg László
lovagdamaerdosanna
2012. május 01. kedd, 17:07
106741_herczeg-judit_2 011
maflika
2011. június 30. csütörtök, 01:57
soltész-miklós-párvála szt
margoboszi
2013. december 17. kedd, 17:31
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.