Belépés
2019. június 17. hétfő | 25. hét | 168. nap | 00:53 | Laura, Alida
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Női röplabda Extraliga - Edzőt váltott a címvédő Békéscsaba
A klub pénteki közleménye szerint a legutóbb a Temesvárnál dolgozó szakember karácsony és Újév között csatlakozott a szakmai stábhoz, és hamar megtalálta a közös hangot a csapattal.

"Minden körülményt vizsgálva és figyelembe véve az a döntés született, hogy Bogdan Paul veszi át a vezetőedzői feladatokat, míg a klub Kormos Mihályra továbbra is szakmai igazgatóként számít" - írta közösségi oldalán a BRSE.

A négy sorozatban induló együttes az Extraligában jelenleg a második, a Közép-európai Liga alapszakaszában a negyedik helyen áll, a Magyar Kupában a Vasassal elődöntőzik, míg a CEV Kupa nyolcaddöntőjének első, idegenbeli mérkőzésén 3-2-re győzött a svájci Pfeffingen otthonában.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2019. január 11. péntek, 11:01
Címkék: Bogdan Paul, Kormos Mihályra, Közép-európai Liga, Magyar Kupában, címvédő Békéscsaba, klub pénteki,
Kommentek
Női röplabda Európa-liga - Nagy csatában nyertek a horvátok Kaposváron
A múlt hónapban átadott új Kaposvár Arénában ez volt az első hivatalos sportesemény.

A belga Jan De Brandt irányította, két-két győzelemmel és vereséggel álló nemzeti együttes jövő szerdán Grazban az osztrákok vendége lesz.

Női Európa-liga, arany divízió, B csoport, 4. forduló:Magyarország-Horvátország 2-3 (-16, 20, -22, 23, -10)-----------------------------------------------------a legeredményesebb pontszerzők: Szakmáry 16, Németh 14, illetve Fabris 26, Mlinar 17, Klaric 16

Az állás: 1. Horvátország 10 pont/4 mérkőzés, 2. Magyarország 7/4, 3. Ausztria 3/3, 4. Franciaország 1/3

A tavaly ezüstérmes, az augusztusi, részben budapesti rendezésű Európa-bajnokságra készülő magyar válogatott bő keretéből ezúttal Bleicher Réka, Pallag Ágnes és Pintér Andrea maradt ki. A magyarok az első fordulóban 3-1-re nyertek a franciák ellen Nyíregyházán, a második körben ugyanilyen arányban kikaptak a horvátok vendégeként Varasdon, majd ismét egy franciák elleni 3-1-es diadal következett, ezúttal
velemenyezd, 2019. június 08. szombat, 18:11
Bátrak Ligája - A tatabányai Dózsa György Sportiskolai Általános Iskola nyert
A Honvédelmi Sportszövetség II. Rákóczi Ferenc fejedelem emléke előtt is tisztelegve szervezte meg az idei sport- és ügyességi versenysorozatot, amely március 1-jén Gyulán rajtolt. Minden állomásról, a hét területi selejtezőről a legjobb magyar és a legjobb határon túli iskola került a döntőbe.

Az idén - a Honvédelmi Sportszövetség jóvoltából, együttműködve a nemzetpolitikai államtitkársággal - nyílt lehetőség arra, hogy külhoni magyar oktatási intézményben tanuló diákokból álló csapatok is megméressék magukat. Az iskoláknak minimum két lány szerepeltetésével nyolcfős csapatot kellett összeállítaniuk.

"Egy fantasztikus sorozat döntőjéhez érkeztünk - hangsúlyozta Simicskó István kormánybiztos, a Honvédelmi Sportszövetség elnöke. - A történelmi Magyarországra is kitekintettünk, hiszen a fináléban hét határon túli magyar iskola is képviseli magát."

Kitért rá: a sportszerű küzdelmek, versenyek abban is segítenek, hogy a diákok már fiatal korban fontos tapasztalatokat gyűjtenek, így
velemenyezd, 2019. június 07. péntek, 19:52
Több mint két hónapos nyári programsorozat Békéscsabán
A Városháza, a Békéscsabai Jókai Színház és a Csabagyöngye Kulturális Központ együttműködésével megvalósuló rendezvénysorozaton színházi előadásokkal, rock-, jazz-, blues- és komolyzenei koncertekkel, néptáncbemutatókkal, irodalmi estekkel várják az érdeklődőket.

A bemutatók öt helyszínen lesznek: a Városháza udvarán, a kulturális központban, illetve annak az Élővíz-csatorna oldalában épített stégjén, a főtéren és a Jókai színház melletti Ibsen-házban. A polgármester szerint a Csabai Nyár programjai egyszerre fogják szolgálni a csabai lakosok és a városba érkező vendégek igényeit, de bemutatkoznak a városhoz kötődő művészek, társulatok és zenészek is.

A több mint két hónapos rendezvénysorozat a Városházi Estékkel indul. Seregi Zoltán, a Jókai Színház igazgatója elmondta, hogy 15 produkcióval, kilenc nagyszínpadi előadással, három mesedarabbal és három irodalmi esttel várják az érdeklődőket. Kiemelte: az idei esték programkínálata gazdagabb, mint a tavalyi, mert a költségekhez hozzájárult az
velemenyezd, 2019. június 07. péntek, 12:12
Tálas Zsuzsanna a kaposvári röplabdaklubhoz szerződött
Az Extraligába frissen feljutott csapat szerdai sajtótájékoztatóján Orosz Ferenc ügyvezető-elnök jelezte, a klub célja az, hogy a nyolccsapatos mezőnyben harcban legyen a legjobb helyezésekért, ehhez pedig szükség van olyan játékosokra, akik a maguk posztján kiválóak, emberileg is nagyszerűek, és vezéregyéniségek lehetnek a pályán.

Tálas Zsuzsanna elmondta: megtiszteltetés számára, hogy egy olyan együttes tagja lehet, amely tíz éve folyamatos fejlődést mutat. Hangsúlyozta, hogy döntésében kiemelkedő szerepet játszott a vezetőedző, Sasa Nedeljkovic személye, akivel két évet dolgozott együtt Békéscsabán.

"Még nagyon sok van bennem, ezt szeretném is megmutatni magamnak és a magyar röplabdázásnak. Úgy gondolom, ez az edzővel, a klub vezetőivel és a csapattal sikerülni is fog" - mondta a bronzérmes Békéscsabától érkező 25 éves, 110-szeres válogatott, magyar bajnok és kupagyőztes játékos, hozzátéve: kellemes emlékek fűzik Kaposvárhoz, itt játszotta első felnőtt mérkőzését.

Orosz Ferenc
velemenyezd, 2019. június 05. szerda, 10:51
Gabonakereskedelemmel foglalkozó csoport tagjait ítélték el Szegeden
Az elsőrendű vádlott 63 éves békéscsabai férfit bűnszövetségben, üzletszerűen elkövetett különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntettében és más bűncselekményekben mondta ki bűnösnek, és ezért őt három év börtönbüntetéssel sújtotta.

Az ügy 26 vádlottja közül még ketten kaptak letöltendő szabadságvesztést, többekre felfüggesztett börtönbüntetést, illetve közérdekű munkát szabott ki a bíróság, míg másokat megrovásban részesített.

Az elsőrendű vádlott békéscsabai cége 2012 végén és 2013 első három negyedévében feketén vásárolt fel gabonát. Az árut fiktív felvásárlási jegyekkel próbálták legalizálni. A felvásárlási jegyekhez közvetítők segítségével őstermelőktől jutottak hozzá, ezért ők néhány ezer és egymillió forint közötti összeget kaptak. Összesen 435 felvásárlási jegyet állítottak ki több mint kétmilliárd forint értékben. Az ezekkel lefedett áru nagysága azonban meghaladta az ország egész területén őstermelők által egy év alatt megtermelt gabona mennyiségét.

A
velemenyezd, 2019. június 04. kedd, 15:31
Hat városban kínál programokat az ötödik Con Spirito Egyházzenei Fesztivál
A szervező Filharmónia Magyarország Nonprofit Kft. közleménye szerint a fővárosban, valamint Pécsett, Debrecenben, Szegeden, Békéscsabán és Nyíregyházán tartanak zenei rendezvényeket utcákon, tereken, templomokban és koncerttermekben.

A fesztiválon fellép Sebestyén Márta, Kovács Róbert orgonaművész és a Szent Efrém Férfikar. Utóbbi koncertjén a pünkösd legszebb zenéi csendülnek majd fel bizánci-görög, latin, ószláv és magyar nyelven, nyolc évszázad terméséből. Emellett Johann Sebastian Bach, Liszt Ferenc, Olivier Messiaen és Maurice Duruflé alkotásait is műsorra tűzik.

A részletekről a filharmónia közölte: a Kossuth-díjas Szabó Dénes által vezényelt, a világ egyik vezető énekkarának számító Nyíregyházi Cantemus Kórus Nyíregyházán ad hangversenyt, Békéscsabán és Debrecenben pedig Tóka Ágoston orgonaművész közreműködésével lépnek fel. Repertoárjuk a zeneirodalom széles skáláját öleli fel a reneszánsztól napjaink zenéjéig - ismertették.

Debrecenben Karasszon Dezső orgonaművész,
velemenyezd, 2019. június 04. kedd, 07:05
Négy zenei fesztivált rendez idén nyáron a Filharmónia Magyarország
Szamosi Szabolcs, a Filmharmónia Magyarország ügyvezető igazgatója a pénteki, budapesti sajtótájékoztatón kiemelte: a pünkösdi Con Spirito Egyházzenei Fesztiválon az elmúlt négy évben mindig egy-egy felekezet zenei hagyományát mutatták be. Idén, összegezve az elmúlt éveket, ökumenikus zenei fesztiválon vehetnek részt az érdeklődők Békéscsabán, Szegeden, Nyíregyházán, Debrecenben, Pécsett és Budapesten június 5. és 10. között.

Bubnó Tamás, a Szent Efrém Férfikar művészeti vezetője hangsúlyozta: nem csupán hangversenytermi előadások lesznek, hanem istentiszteleti, liturgikus keretek között is felcsendülnek az eredetileg is ilyen körülmények közé komponált zenei művek az ötödik alkalommal megszervezett Egyházzenei Fesztiválon.

A Régi Zenei Napokat június 29. és július 6. között rendezik meg Vácon. Vashegyi György, a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) elnöke, a Purcell Kórus és az Orfeo Zenekar művészeti vezetője elmondta: a Régi Zenei Napok Magyarország legrégebbi és egyetlen olyan historikus zenei
velemenyezd, 2019. május 31. péntek, 12:31
Női röplabda Európa-liga - Kikapott a horvátországban a magyar válogatott
A belga Jan De Brandt irányította, egy-egy győzelemmel és vereséggel álló nemzeti együttes szombaton Harnes-ban, az első körben legyőzött franciák vendégeként folytatja a sorozatot.

Női Európa-liga, arany divízió, B csoport, 2. forduló:Horvátország-Magyarország 3-1 (21, -22, 17, 21)-----------------------------------------------a legjobb pontszerzők: Mlinar, Fabris 18-18, Dumancic 13, illetve Németh 13, Török 9

Az állás: 1. Horvátország 5 pont/2 mérkőzés, 2. Magyarország 3/2 3. Ausztria 1/1, 4. Franciaország 0/1

A tavaly ezüstérmes, az augusztusi, részben budapesti rendezésű Európa-bajnokságra készülő magyar válogatottból ezúttal Bodovics Hanna, Dégi Barbara, Miklai Zsanett és Pallag Ágnes maradt ki. Az első fordulóban a házigazda horvátok 3-2-re nyertek Ausztria vendégeként, míg a magyarok 3-1-re verték a franciákat Nyíregyházán.

A két csapat a tavalyi El-sorozatban is találkozott, akkor mindkét alkalommal a hazai pályán szereplő együttes nyert: Magyarországon 3-1-re,
velemenyezd, 2019. május 29. szerda, 21:25
Képek, videók
Békéscsaba - Behir.hu 201
margoboszi
2016. október 10. hétfő, 20:14
Békéscsaba 2016-08-23. 13
margoboszi
2016. október 10. hétfő, 20:12
Békéscsaba
cipello
2016. június 06. hétfő, 11:39
Bekescsaba1h25p.jpg
erika333
2015. szeptember 10. csütörtök, 18:54
200px-Békéscsaba_kat_t emp
menusgabor
2015. augusztus 30. vasárnap, 19:26
Békéscsaba_városháza.J PG
menusgabor
2015. augusztus 30. vasárnap, 19:25
Nato Radar Békéscsaba 2.j
megyerimihaly
2015. augusztus 02. vasárnap, 16:45
Péterem , Békéscsabán
orban47
2015. március 22. vasárnap, 09:48
Békéscsabán
orban47
2015. március 22. vasárnap, 09:46
Ez M.O.-Békéscsaba.jpg
agica2004
2015. március 16. hétfő, 16:42
békéscsaba KISZ tábor
lacipecsenye
2014. február 13. csütörtök, 11:48
Solaris Kollár-Bogdán.jpg
agica2004
2018. március 01. csütörtök, 21:35
bogdán edit.jpg
zsokica45
2017. október 09. hétfő, 20:28
Bogdán István
taltos1
2017. január 09. hétfő, 23:04
Bogdán András.jpg
zsu74
2014. augusztus 03. vasárnap, 02:29
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.