Belépés
2019. március 25. hétfő | 13. hét | 84. nap | 19:35 | Irén, Írisz
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Megyei együttműködés az egyházakkal.............A Megyeháza adott otthont a már hagyományos, egyházakkal folytatott évindító megbeszélésnek, melynek témája évről-évre az együttműködés útjainak keresése, a partnerség elmélyítése a megyei közösségekkel. A tanácskozáson a Bács-Kiskun megyei egyházak képviselői folytattak eszmecserét Rideg Lászlóval, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnökével és Rausch Sándor alelnökkel.

A megbeszélésen a Református Egyházat Bán Béla esperes, az Evangélikus Egyházat Lupták György esperes, a Hetednapi Adventista Egyházat Árvai Tamás lelkész, a Magyar Pünkösdi Egyházat Városi Ferenc gyülekezeti vezető és Rémán Dániel ifjúsági lelkész, valamint a Görögkatolikus Egyházat Feczák László szervező lelkész képviselte.

A megyei önkormányzat kiemelt figyelmet fordít a megyei egyházakkal való szoros partnerségre többszintű és hatékony kialakítására. Az egyházi vezetőket Rideg László közgyűlési elnök tájékoztatta a megyei fejlesztésekről, pályázatokról, amelyekben a kölcsönös, jövőbeni együttműködésekről is szó esett. A Településfejlesztési Operatív Program keretein belül megyénkben már számos olyan pályázat valósult meg, amelyeket a települési önkormányzatok az egyházak bevonásával hoztak létre, például a kömpöci óvoda.

A megyei önkormányzat elkötelezett abban, hogy a bevonja kommunikációjába az egyházakat a nyomtatott és elektronikus eszközein keresztül, hogy megyénk lakossága a hagyományos híranyagok mellett a lelki élet gondozóiról is információt kapjon. A Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat be kívánja vonni a kommunikációjába a jelentős egyházi eseményeket, gyülekezetek bemutatkozásait, az egyházi fenntartású intézményeket, kulturális programokat, melyek színesítik és értékkel töltik meg megyénk közösségeinek életét.

Egy kijelölt képviselő útján az egyházak is szerepet kaptak egy megyei felzárkóztatási fórum szakmai munkájában, amelynek célja a megyei szintű koordináció és konzultációs rendszer kialakítása, hogy felzárkóztatási együttműködések kihassanak a lakosság életére növelve a szolgáltatásokhoz való egyenlő esélyű hozzáférést. A fórum tagjai család és gyermekjólét, szociális, rendvédelem, hátrányos helyzetűekkel foglalkozók, civil és állami oldalról tevődnek össze, melyben képviselve lesznek az egyházak is.

Kiemelt terület a megyeszintű együttműködésben a turizmus, melynek egy jelentős szelete a vallásturizmus. Konkrét fejlesztésekről, turisztikai kiállításon való megjelenésről, közös marketingről is esett szó, valamint a magyar és erdélyi zarándokutak szervezéséről. A lelki közösségek kiemelt társadalmi szerepét szeretné a megyei önkormányzat erősíteni egy közös rendezvénnyel, amely a megye egyházai közreműködésével a ,,Mi megyénk" programsorozat tematikus részeként a lelki egészség téma köré szerveződik. Tervek szerint az év derekán kerül megrendezésre egy kiállításokkal, előadásokkal, bemutatókkal egybekötött rendezvény a megyeszékhelyen, ahol a megyei egyházak, gyülekezetek, rendek kapnak bemutatkozási lehetőséget, bemutatva megyénk sokszínűségének egy újabb árnyalatát.

A megbeszélésen elhangzott tervezési és együttműködési lehetőségek konkrét lépésekkel folytatódnak. Elindul a hatékony információáramlást elősegítő kapcsolatok kialakítása, a rendezvények szervezése és a megyei identitásfejlesztés egy új szintjének kiépítése.
vicus54, 2018. január 17. szerda, 18:27
Címkék: Rideg Lászlóval, Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés, Rausch Sándor, Református Egyházat Bán Béla, Evangélikus Egyházat Lupták György, Hetednapi Adventista Egyházat Árvai Tamás,
Kommentek
Brexit - Párizs: fel kell készülni a legrosszabbra
"Fel kell készülni a legrosszabbra, a legjobbat remélve természetesen, de felkészülve a legrosszabbra, és már csak két hetünkmaradt rá" - fogalmazott az államtitkár egy, a hivatalában rendezett vállalati találkozón.

"A vállalkozásoknak mobilizálni kell magukat, nem szabad, hogy azt a benyomást keltsék, hogy a jelenleg folyó tárgyalások egy olyan forgatókönyv számára nyitják meg az ajtót, amely kilépésre kényszeríti az Egyesült Királyságot az EU-ból" - hangsúlyozta.

Az Európai Bizottság hétfőn azt közölte, hogy mivel egyre nagyobb a valószínűsége annak, hogy az Egyesült Királyság április 12-én megállapodás nélkül lép ki az Európai Unióból, a testület elvégezte a megállapodás nélküli Brexittel kapcsolatos felkészülést.

"Mi is felkészültünk erre a forgatókönyvre, vámkezelési övezetek létrehozásával, az új technológiák felhasználásával" - jelezte az államtitkár. Hozzátette: "de az kell, hogy a vállalkozások is egyértelműek legyenek az eljárásokat illetően". A francia kormánytag szerint a
velemenyezd, 2019. március 25. hétfő, 18:21
Kövér: Az európai térség csak az EU-n belüli együttműködés hatékonyabbá tételével őrizheti meg a súlyát a világ
Kövér László erről azon a sajtótájékoztatón beszélt, amelyet a visegrádi négyek (Magyarország, Szlovákia, Csehország és Lngyelország) és a Benelux államok (Belgium, Luemburg és Hollandia) parlamenti elnökeinek pőstyéni találkozója után tartottak. A találkozó központi témáját az Európai Uniót (EU) érintő jelenkori és jövőbeli kihívások adták.

Az Országgyűlés elnöke, aki fontosnak és sikeresnek minősítette a találkozót, rámutatott: az együttműködés hatékonyságának növelése útjában számos akadály van és a megoldás felé vezető út tekintetében is sok az eltérés és ez a mostani találkozón is tapasztalható volt a V4-ek és a Benelux államok között.

Az Országgyűlés elnöke hangsúlyozta: abban látják a lehetőséget, hogy a jövőben az EU intézményrendszere megpróbálhatna "szerényebben viselkedni" a tagállamokkal.

"Hagyja , hogy ők oldják meg azokat azokat a problémákat amelyeket saját hatáskörben meg tudnak oldani, és csak azokban próbáljon meg közös megoldásokat kidolgozni, amelyekben valóban
velemenyezd, 2019. március 25. hétfő, 16:11
Budapesti biotechnológiai parkról szóló szándéknyilatkozatot írtak alá
területén a tudás kétévente megduplázódik, és mára az egészségipar, azaz a gyógyszeripar, biotechnológia, orvostechnika az egyik leggyorsabban fejlődő kutatási terület a világon. Ehhez a gyorsan változó világhoz, a dinamikusan átalakuló társadalmi, egészségügyi és gazdasági igényekhez a felsőoktatási intézményeknek is alkalmazkodniuk kell, és a 21. század kihívása megköveteli az egyetemek vezetőitől, hogy intézményeiket közelítsék az iparhoz, a piac gazdasági igényeihez az egyre szélesebb körű ipari együttműködés kialakításával - hangoztatta.

A három egyetem együttműködésének lényege, hogy egy olyan egészségipari-biotechnológiai tudásparkot hozzanak létre a VIII. kerületben, amely meghatározó szerepet vállal az orvos- és egészségtudományokhoz kapcsolódó mindennapi gyógyításban, betegellátásban gyorsan hasznosítható kutatási tudásanyag megújításában, szoros, de egyben rugalmas együttműködést alakít ki az egészségipari szereplőkkel, továbbá a kutatás-fejlesztés és innováció terén kiemelten támogatja a
velemenyezd, 2019. március 25. hétfő, 16:01
Ericsson: szoros együttműködést igényel a mesterséges intelligencia alkalmazása
Az Ericsson Magyarország hétfői, MTI-nek küldött közleménye szerint a gyakorlatban is alkalmazott példák mellett a konferencia rávilágított az ilyen rendszerek korlátaira is, előre vetítve, hogy sok és nehéz technikai problémát kell megoldani ahhoz, hogy közelebb érjenek például az emberi intelligenciához hasonlítható mesterséges általános intelligenciához.

A közlemény szerint Jakab Roland, az Ericsson regionális igazgatója és a magyarországi Mesterséges Intelligencia Koalíció elnöke hangsúlyozta, hogy az esemény volt a térség első nagyszabású mesterséges intelligenciával foglalkozó konferenciája. Közel 600 a témában illetékes szakértő és látogató vett részt a rendezvényen a világ minden részéről. Az előadók között voltak a terület kutatásában és az iparági fejlesztésekben nemzetközi szinten is meghatározó szerepet játszó vállalatok, többek között az UBER, a Volkswagen, az IBM, a Google vagy a Twitter szakemberei.

A magyar szakember az MI adatelemzésben betöltött szerepét kiemelve ismertette:
velemenyezd, 2019. március 25. hétfő, 15:11
A hétvégén ismét megrendezik Budapesten a közép-európai divathetet
nyolc magyar tervező ruháit is - hangzott el az M1 aktuális csatorna hétfői műsorában.

Bata-Jakab Zsófia, az eseményt szervező Magyar Divat és Design Ügynökség vezetője elmondta, hogy eddigi rendezvényeik sikerének és a februári milánói megjelenésnek köszönhetően nagy a nemzetközi érdeklődés az esemény iránt. A környező országokból és Milánóból is érkeznek vendégek a divathétre. Budapestre látogatnak az olasz mentorok és showroomok vezetői is, hogy megismerjenek további magyar márkákat is új együttműködési lehetőségek feltérképezéséhez.

"Ezek a cégek azok, akik összeköttetést tudnak adni a magyar tervezők és a nemzetközi piac között" - mondta, hozzátéve: abban bíznak, hogy minél több konkrét megrendelés érkezik és olyan üzleteket kötnek, amelyek megrendeléshez vezetnek.

Elmondta, hogy a Várkert Bazár előterében a tervezők prezentációkat tartanak, valamint ezen a helyszínen a három nap alatt a táska-, kalap és ékszerkollekcióval jelentkező kiegészítő-tervezők is bemutatkoznak. Hozzátette, hogy
velemenyezd, 2019. március 25. hétfő, 13:01
Ismert és elfeledett szerzők az MRME következő évadában
"A Magyar Rádió Művészeti Együtteseinek sikerült újra betagozódnia a nemzetközi együttműködésbe. A legnagyobb lemezcéggel készítenek velünk felvételeket, a 65 éve alakult gyermekkórus hamarosan elmegy Nagyszombatra, Pozsonyba, Brnóba és Prágába, a zenekart Kobajasi Kenicsiró viszi Tokióba, majd utána Kínában folytatják Kovács János vezényletével" - emelte ki Kovács Géza, a MRME ügyvezetője az M1 aktuális csatorna hétfői műsorában.

Mint elhangzott, a gyermekkórus részt vesz az Anno Sacri Mátyás templombeli sorozatában is, amely Bach egy műve mellett felsorakoztat kevésbé ismert szerzőket is, köztük Telemannt, Schützöt és Buxtehudét.

"A Zeneakadémián a befejezéséhez közeledik Vásáry Tamás Beethoven-ciklusa, amelyben közreműködik Ránki Dezső és Ránki Fülöp, de indít egy Schumann-ciklust is Fülei Balázzsal, Oláh Vilmossal és másokkal. A Müpában nagy romantikus műveket adunk elő Rost Andreával, José Curával, utóbbi Verdi Requiemjét vezényli, illetve a Bajazzók főszerepét fogja elénekelni, a
velemenyezd, 2019. március 25. hétfő, 12:51
Alkotmányossági panaszt emelt a román képviselőház a legfelsőbb bíróság tevékenysége ellen
a bíróságnak pedig csak alkalmaznia kellene őket.

Az alkotmánybíróság két hasonló - Liviu Dragneát közvetlenül is érintő - panasz esetében is alkotmánysértőnek minősítette az igazságszolgáltatási szervek eddigi joggyakorlatát. Tavaly novemberben a bukaresti kormány panaszának helyt adva az öttagú bírói tanácsok újraalakítására kötelezte a legfelsőbb bíróságot, idén januárban pedig megállapította, hogy sértik az alaptörvényt a legfőbb ügyészségnek a Román Hírszerző Szolgálattal (SRI) kötött együttműködési megállapodásai, amelyekkel a titkosszolgálatot is bevonták a nyomozati munkába. Ez utóbbi esetben is a panasz beadásának napján éppen hiányzó Dragnea helyett Iordache fordult az alkotmánybírósághoz a képviselőház nevében.

Dragneát második korrupciós perében három év és hat hónap letöltendő szabadságvesztésre ítélte júniusban első fokon a legfelsőbb bíróság egy háromtagú bírói tanácsa, és elrendelte korábbi felfüggesztett ítélete letöltését. A fellebbviteli tárgyalás tavaly októberben kezdődött a
velemenyezd, 2019. március 25. hétfő, 12:21
EP-választás - Az LMP a klímaváltozás kérdését helyezi a programja középpontjába
A politikus az LMP hétfői, programismertető sajtótájékoztatóján kijelentette: klímakatasztrófa van, amely a civilizáció történetében eddig nem tapasztalt súlyú fenyegetést jelent. "Az életet teszi kockára az, aki ezt nem veszi komolyan." Nem a GDP a lényeg, hanem a minőségi élet - fogalmazta meg programjuk irányát a listavezető.

Szólt a tiszta, olcsó és biztonságos energiagazdaság szükségességéről. A Paks II. beruházás helyett a megújuló források fejlesztését tartotta fontosnak, a centrális termelés helyett a hálózatosat.

Az LMP radikális célkitűzéssel javítaná a levegő minőségét: 2030-tól már nem engednék új benzines vagy dízelautók forgalomba helyezését, csak az elektromosakat, és a fapados repülés helyett gyorsvasutakat létesítenének. Uniós szinten írnák elő az elektromos termékek ötéves garanciájának biztosítását is, a bóvlik kiszorítása érdekében. Szólt a közösségi termelés szükségességéről is, tarthatatlannak ítélve, hogy egy répa akár ezer kilométert is utazik, mire az asztalra
velemenyezd, 2019. március 25. hétfő, 11:01
Képek, videók
Együttműködés-KŐFAL
1vargaildyko
2015. szeptember 12. szombat, 16:05
Nemzeti Együttműködés.jpg
agica2004
2014. október 02. csütörtök, 11:58
Együttműködés.jpg
pacsakute
2012. október 21. vasárnap, 10:09
együttműködés papival
agica2004
2012. március 06. kedd, 15:59
Együttműködés...
caris11935
2009. december 11. péntek, 13:18
egyuttmukodes.jpg
penge_4
2006. május 26. péntek, 18:49
Komár Lászlóval
cheryta
2009. február 28. szombat, 15:00
A közgyülés 01.jpg
chillik
2016. november 22. kedd, 07:12
A közgyülés 02.jpg
chillik
2016. november 22. kedd, 07:12
szegedi közgyűlés2012.jpg
agica2004
2012. december 16. vasárnap, 13:15
Vidra közgyűlés.gif
pacsakute
2012. július 23. hétfő, 15:00
meghivó közgyülésre
lacipecsenye
2012. március 16. péntek, 20:07
közgyűlés.jpg
agica2004
2011. február 28. hétfő, 12:44
Közgyűlés--.jpg
agica2004
2011. február 16. szerda, 14:11
Közgyűlés-.jpg
agica2004
2011. február 16. szerda, 14:11
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.