Belépés
2019. január 23. szerda | 4. hét | 23. nap | 21:47 | Zelma, Rajmund
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Megyei együttműködés az egyházakkal.............A Megyeháza adott otthont a már hagyományos, egyházakkal folytatott évindító megbeszélésnek, melynek témája évről-évre az együttműködés útjainak keresése, a partnerség elmélyítése a megyei közösségekkel. A tanácskozáson a Bács-Kiskun megyei egyházak képviselői folytattak eszmecserét Rideg Lászlóval, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnökével és Rausch Sándor alelnökkel.

A megbeszélésen a Református Egyházat Bán Béla esperes, az Evangélikus Egyházat Lupták György esperes, a Hetednapi Adventista Egyházat Árvai Tamás lelkész, a Magyar Pünkösdi Egyházat Városi Ferenc gyülekezeti vezető és Rémán Dániel ifjúsági lelkész, valamint a Görögkatolikus Egyházat Feczák László szervező lelkész képviselte.

A megyei önkormányzat kiemelt figyelmet fordít a megyei egyházakkal való szoros partnerségre többszintű és hatékony kialakítására. Az egyházi vezetőket Rideg László közgyűlési elnök tájékoztatta a megyei fejlesztésekről, pályázatokról, amelyekben a kölcsönös, jövőbeni együttműködésekről is szó esett. A Településfejlesztési Operatív Program keretein belül megyénkben már számos olyan pályázat valósult meg, amelyeket a települési önkormányzatok az egyházak bevonásával hoztak létre, például a kömpöci óvoda.

A megyei önkormányzat elkötelezett abban, hogy a bevonja kommunikációjába az egyházakat a nyomtatott és elektronikus eszközein keresztül, hogy megyénk lakossága a hagyományos híranyagok mellett a lelki élet gondozóiról is információt kapjon. A Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat be kívánja vonni a kommunikációjába a jelentős egyházi eseményeket, gyülekezetek bemutatkozásait, az egyházi fenntartású intézményeket, kulturális programokat, melyek színesítik és értékkel töltik meg megyénk közösségeinek életét.

Egy kijelölt képviselő útján az egyházak is szerepet kaptak egy megyei felzárkóztatási fórum szakmai munkájában, amelynek célja a megyei szintű koordináció és konzultációs rendszer kialakítása, hogy felzárkóztatási együttműködések kihassanak a lakosság életére növelve a szolgáltatásokhoz való egyenlő esélyű hozzáférést. A fórum tagjai család és gyermekjólét, szociális, rendvédelem, hátrányos helyzetűekkel foglalkozók, civil és állami oldalról tevődnek össze, melyben képviselve lesznek az egyházak is.

Kiemelt terület a megyeszintű együttműködésben a turizmus, melynek egy jelentős szelete a vallásturizmus. Konkrét fejlesztésekről, turisztikai kiállításon való megjelenésről, közös marketingről is esett szó, valamint a magyar és erdélyi zarándokutak szervezéséről. A lelki közösségek kiemelt társadalmi szerepét szeretné a megyei önkormányzat erősíteni egy közös rendezvénnyel, amely a megye egyházai közreműködésével a ,,Mi megyénk" programsorozat tematikus részeként a lelki egészség téma köré szerveződik. Tervek szerint az év derekán kerül megrendezésre egy kiállításokkal, előadásokkal, bemutatókkal egybekötött rendezvény a megyeszékhelyen, ahol a megyei egyházak, gyülekezetek, rendek kapnak bemutatkozási lehetőséget, bemutatva megyénk sokszínűségének egy újabb árnyalatát.

A megbeszélésen elhangzott tervezési és együttműködési lehetőségek konkrét lépésekkel folytatódnak. Elindul a hatékony információáramlást elősegítő kapcsolatok kialakítása, a rendezvények szervezése és a megyei identitásfejlesztés egy új szintjének kiépítése.
vicus54, 2018. január 17. szerda, 18:27
Címkék: Rideg Lászlóval, Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés, Rausch Sándor, Református Egyházat Bán Béla, Evangélikus Egyházat Lupták György, Hetednapi Adventista Egyházat Árvai Tamás,
Kommentek
Erdogan: pozitív hatással van a Közel-Keletre az orosz-török együttműködés
A két vezető tárgyalásainak homlokterében a szíriai helyzet áll. A nap folyamán korábban Marija Zaharova külügyi szóvivő aggodalmát fejezte ki amiatt, hogy a szíriai Idlíb tartományban, ahol orosz-török összefogással próbáltak meg feszültségcsökkentési övezetet létrehozni, gyorsan romlik a helyzet. Mint mondta, a terület csaknem teljes egészében az an-Nuszra Front fegyvereseinek ellenőrzése alatt áll, akinek "folyamatos provokációi fenyegetést jelentenek a civil lakosságra, a szíriai katonákra és a hmejmími orosz bázisra nézve".

Azt is hangoztatta, hogy Izraelnek fel kell hagynia a Szíriára mért "önkényes" légi csapásokkal, amelyek szerinte fokozzák a feszültséget a régióban (Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök szerdán kijelentette, hogy hazájának hadserege továbbra is harcolni fog az iráni haderő ellen Szíriában.)

Találkozójuk elején Putyin részvétét fejezte Erdogannak a Fekete-tengeren, a Kercsi-szoros közelében a hétfőn történt, halásos áldozatokat követelő hajóbaleset miatt. A
velemenyezd, 2019. január 23. szerda, 18:11
Önvezető járműtechnológiai együttműködésre készül a német autóipar
A lap értesülése szerint a nagy német autógyárak és alkatrész-beszállító cégek, a Volkswagen, a BMW, a Daimler, illetve a Bosch és Continental vizsgálják az együttműködés lehetőségeit az önállóan navigáló, önvezető járművek technológiájának kifejlesztésében. A kezdeményezés mögött a Volkswagen AG vezérigazgatója, Herbert Diess és a BMW fejlesztési igazgatója, Klaus Frölich áll. A lap úgy tudja, hogy a tervezett együttműködés elméletileg nyitva áll más vállalatok előtt is.

A BMW és a Daimler között már korábban is folytak egyeztetések együttműködésről a robotautó-technológiai és akkumulátor-technológiai fejlesztés területén. A BMW már létrehozott egy együttműködést az Intel és a Ford céggel, és milliárdokat fordított a robotautó technológia fejlesztésébe. A Daimler hasonló együttműködést folytat a Bosch céggel. A Volkswagen is szorosra vonta az együttműködést a Ford autógyárral elektromobilitási fejlesztésekben, kezdetben kis-áruszállító járművek közös gyártására, majd mobilitási szolgáltatásokra
velemenyezd, 2019. január 23. szerda, 15:21
Kijev a külföldi választási megfigyelők alapos megválogatását kéri az orosz beavatkozás veszélye miatt
erőszakszervezeteinek képviselőit, ha nem a határállomásokon lépnek be vagy hamis iratokat használnak.

A testület hozzáfűzte: azért emlékeztetett minderre, hogy "minimalizálja a választások lebonyolításába történő orosz beavatkozás kockázatait és veszélyeit".

A közleményt azután adta ki a választási bizottság, hogy Szergej Lavrov orosz külügyminiszter múlt pénteken Heiko Maas német külügyminiszterrel tartott közös moszkvai sajtótájékoztatóján azt állította: Oroszország az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezettől (EBESZ) meghívást kapott, hogy a missziója tagjaiként küldjön megfigyelőket az ukrajnai elnökválasztásra. Helyettese, Alekszandr Grusko pedig hétfőn a TASZSZ orosz hírügynökségnek nyilatkozva megerősítette, hogy Oroszországnak szándékában áll élni ezzel a lehetőséggel, vagyis az EBESZ-misszión belül választási megfigyelőket küldeni Ukrajnába - írta az Ukrajinszka Pravda.

Pavlo Klimkin január 9-én közölte, hogy az ukrán külügyminisztérium nem fog regisztrálni orosz
velemenyezd, 2019. január 23. szerda, 15:21
Fővárosi Közgyűlés - Húsz józsefvárosi bérlakást tesznek lakhatóvá hajléktalanoknak
A Fővárosi Közgyűlés szerdai ülésén 25 igennel, egy tartózkodás mellett támogatta húsz Kőbányai úti önkormányzati bérlakás felújítását, hogy azokat rendeltetésszerűen használni lehessen. Erre a pályázati támogatásból 35 millió forintot fordítanak.

Az "Utcáról a bérlakásba a Fővárosban" című projekt célja az utcán élők számának csökkentése, a hajléktalanellátó rendszeren kívüli, az utcai életmód feladására ösztönző szociális-egészségügyi szolgáltatások kialakítása; a program keretében a részben munkaképes, valamennyire stabil jövedelemmel rendelkező, tartósan utcán élő emberek részére biztonságos és hosszabban fenntartható lakhatási lehetőséget biztosítanak, valamint lakhatási és foglalkoztatási támogatásokat, munkaerőpiaci szolgáltatásokat nyújtanak.

A projekt 25 - a kiválasztáskor utcán élő - hajléktalan ember számára kínál intézményrendszeren kívül támogatott lakhatási lehetőséget, önkormányzati bérlakásban. A lakhatási támogatás mellett komplex szakmai segítséget nyújtanak annak érdekében,
velemenyezd, 2019. január 23. szerda, 15:11
Vízkelety Mariann a Magyar Polgári Együttműködés Egyesület új elnöke
A közlemény szerint Vízkelety Mariann, aki alakulása óta tagja a szervezetnek, a közgyűlésen azt mondta, elődjéhez híven, hasonló szellemben és elhivatottsággal szeretné végezni munkáját az egyesületben.

Az új elnök tagja a Százak Tanácsának, a Széll Kálmán Alapítványnak és több más nemzeti értékrendű civil szervezetnek - tették hozzá.

Mint írták, Balog Zoltán 2009. augusztus 29-től volt az egyesület elnöke, a későbbiekben tiszteletbeli elnökként tevékenykedik ott.

A Magyar Polgári Együttműködés Egyesület 1996-ban alakult a polgári, nemzeti és keresztény közéleti erők összefogása, a polgári értékek, erények megóvása és országos kiterjesztése érdekében. Az egyesület számos fontos és időszerű témában szervez társadalmi és szakmai egyeztetést, vitafórumot, kulturális eseményt, országos és határon túli rendezvénysorozatot a kitűzött célokért és a polgári gondolkodás kultúrájának ápolásáért.
velemenyezd, 2019. január 23. szerda, 14:42
Egészségesebbé teszi termékeit 400 élelmiszer- és vendéglátóipari cég Spanyolországban
"Ez egy mérföldkő, hatalmas erőfeszítés az ágazat részéről" - értékelte María Luisa Carcedo spanyol egészségügyi miniszter a szaktárca és a cégek között kedden létrejött megegyezést.

A politikus szerint a spanyol felnőtt lakosság 54 százaléka, a gyerekek 40 százaléka túlsúlyos, ezen belül a felnőttek 17, a gyerekek 18 százaléka elhízott.

Rosszabb az arány az alacsonyabb jövedelemmel rendelkező családok esetében, akiket jobban érint a rossz táplálkozás okozta elhízás - tette hozzá, és felhívta a figyelmet arra is, hogy az egészségtelen étrend több halálesetért és betegségért felelős, mint az alkohol, a dohány és a drogok.

A megállapodásban 13 kategóriába sorolták a különböző termékeket, és csoportonként határozták meg a cukor-, zsír- és sótartalom elvárt csökkentését.

Például a húskészítmények esetében a cukortartalom 10 százalékos, a zsírtartalom 5 százalékos, míg a sótartalom 16 százalékos csökkentése szerepel.

A 2020-as céldátummal elfogadott együttműködési megállapodás
velemenyezd, 2019. január 23. szerda, 14:02
Európai Bizottság: komoly biztonsági kockázatot jelentenek az úgynevezett aranyútlevél- és aranyvízum-programok
Szlovákia.

Az Európai Bizottság szerint ezek a programok komoly biztonsági kockázatokat jelentenek, aggályosak a pénzmosás és az adóelkerülés elleni küzdelem szempontjából, továbbá nem eléggé átláthatóak.

A brüsszeli testület kiemelte, hogy az aranyútlevél-programokat működtető három országban nem előírás az ottani lakóhely vagy a valódi helyi kötelékek megléte az állampolgárság megszerzéséhez.

"Nagyobb átláthatóságot akarunk, hogy mi alapján adják meg az állampolgárságot, és szorosabb együttműködést a tagállamok között. Nem lehet gyenge láncszem az EU-ban" - jelentette ki Vera Jourová uniós igazságügyi biztos.

"Az érintettek nem pusztán valamely tagország, hanem egyúttal az Európai Unió állampolgárává is válnak, az azzal járó minden joggal, köztük a szabad mozgással és a belső piaci hozzáféréssel együtt. Azaz ezen országok olyasmit árulnak, ami nem az övék" - mutatott rá.

Dimitrisz Avramopulosz, az EB uniós belügyekért és polgárságért is felelős tagja arról számolt be, hogy az
velemenyezd, 2019. január 23. szerda, 13:31
Az Opel az idén is növekedést tervez Magyarországon
Az Opel Magyarország honlapján közölte: 12 336 eladott autóval, 7,4 százalékos növekedéssel és 7,74 százalékos piaci részesedéssel zárták 2018-at. Megjegyezték: az eladások több mint 20 százaléka városi terepjáró (SUV) volt.

Bakai Gergely, az Opel Magyarország ügyvezetője tájékoztatása szerint megújul a haszonjármű portfólió, és felfrissítik személyautó-palettát is. A márka megjelenik egyebek mellett egy plug-in hibrid SUV-val és egy elektromos modellel, illeszkedve a stratégiába, amely szerint 2024-ig minden Opel modellnek lesz elektromos változata.

A közlemény emlékeztet arra, hogy 2017 márciusában jelentette be a PSA csoport megállapodását az Opel megvásárlásáról. Az azóta eltelt időszak gyökeres változásokat hozott az Opel életében. A megújuló termékpaletta már olyan platformokra épül, amelyek a hagyományos rendszereken kívül, plug-in hibrid és elektromos meghajtásra is képesek. Az együttműködés a fejlesztésben, beszerzésben és gyártásban is jelentős gazdasági előnyökkel jár, így már a
velemenyezd, 2019. január 23. szerda, 13:01
Képek, videók
Együttműködés-KŐFAL
1vargaildyko
2015. szeptember 12. szombat, 16:05
Nemzeti Együttműködés.jpg
agica2004
2014. október 02. csütörtök, 11:58
Együttműködés.jpg
pacsakute
2012. október 21. vasárnap, 10:09
együttműködés papival
agica2004
2012. március 06. kedd, 15:59
Együttműködés...
caris11935
2009. december 11. péntek, 13:18
egyuttmukodes.jpg
penge_4
2006. május 26. péntek, 18:49
Komár Lászlóval
cheryta
2009. február 28. szombat, 15:00
A közgyülés 01.jpg
chillik
2016. november 22. kedd, 07:12
A közgyülés 02.jpg
chillik
2016. november 22. kedd, 07:12
szegedi közgyűlés2012.jpg
agica2004
2012. december 16. vasárnap, 13:15
Vidra közgyűlés.gif
pacsakute
2012. július 23. hétfő, 15:00
meghivó közgyülésre
lacipecsenye
2012. március 16. péntek, 20:07
közgyűlés.jpg
agica2004
2011. február 28. hétfő, 12:44
Közgyűlés--.jpg
agica2004
2011. február 16. szerda, 14:11
Közgyűlés-.jpg
agica2004
2011. február 16. szerda, 14:11
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.