Belépés
2018. november 20. kedd | 47. hét | 324. nap | 19:12 | Jolán
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Foci-vb 2018 - Egyes szurkolók mindent feláldoznak a döntőér
Forrás: ALON 2018.07.10.
Az utcákat járva furcsábbnál furcsább történeteket hallhat az újságíró az oroszországi labdarúgó-világbajnokságra érkezett szurkolóktól, akik közül többen mindent feláldoztak, vagy bármit feláldoznának azért, hogy a helyszínen tekinthessék meg a döntőt.
Egy southamptoni fiatalember például a csoportküzdelmek után olyannyira hitt az angol válogatott végső sikerében, hogy - elmondása szerint - felmondott a munkahelyén, eladta az autóját és minden megtakarítását felhasználta ahhoz, hogy a Kolumbia elleni nyolcaddöntőre már megérkezzen Moszkvába.
-Ahogy fogalmazott, teljesen egyetért Gareth Southgate szövetségi kapitánnyal, miszerint a háromoroszlános együttes történelmi esélyt kapott azzal, hogy a belgák mögött csoportmásodikként az alsó ágra került. Itt egyetlen "nagyágyú" sem szerepelt a spanyolokon kívül, akik ráadásul aztán meglepetésre azonnal búcsúztak a legjobb 16 között a házigazda oroszokkal szemben.
- Soha vissza nem térő lehetőség. Ilyen egyszer adatik az életben, látni akarom, hogy világbajnokok leszünk" - mondta a 23 éves rajongó, aki arról is áradozott, hogy minden képzeletét felülmúló vb-hangulatot teremtettek az oroszok.
- Amíg az angol drukker hazája remélt sikere miatt áldozott fel mindent, addig egy brazil rajongót az motivált, hogy bejusson a vasárnapi fináléra, akkor is, ha nem a Selecao játszik az aranyéremért.
Persze jó lenne, ha Brazília is játszana, de nem ez a fontos. A lényeg, hogy jegyet szerezzek a döntőre - bármi áron" - mondta a belgák elleni negyeddöntő szünetében a moszkvai szurkolói zónában a Reciféből érkezett szurkoló, aki elárulta, egy napja érkezett az orosz fővárosba.
- Mindenemet feladtam azért, hogy életemben először eljussak Európába és lássam a döntőt. Még nincs jegyem, de van rá másfél hetem, hogy szerezzek". - tette hozzá.
- Amikor észrevette az MTI tudósítójának akkreditációját, nevetve azonnal afelől érdeklődött, hogy 1000 dollárért hajlandó lenne-e átruházni azt a döntőre szóló belépővel...
- A világbajnokságokon szinte minden beszélgetés azzal a kérdéssel kezdődik, hogy a másik fél melyik országból érkezett. Egy idősebb futballőrült, aki nemcsak a jelenkor legjobbjait ismerte, hanem a régmúlt hőseit is, így például a legendás Aranycsapat tagjait, meghallva Magyarországot azonnal elkezdte sorolni az évszázad mérkőzésén az angolok felett 6-3-as diadalt aratott válogatott kezdőcsapatát. A 65 év körüli moszkvai férfi tudása viszont ennyiben nem merült ki, ugyanis az 50-es évek elején a legjobb klubcsapatnak számító Bp. Honvéd összeállítását is kívülről fújta.
- Ő arról mesélt, hogy rendkívül nagyra tartja Puskás Ferencet, de szerinte az aranylabdás Albert Flórián volt a legjobb magyar játékos, bár azt hozzátette, valószínűleg kissé elfogult, mert utóbbit élőben is látta játszani, s teljesen lenyűgözte őt.
- A Moszkva és Szentpétervár közötti nagyjából 650 kilométeres vonatút során pedig - ez több, mint ami Magyarország két legtávolabbi pontja között van - az uruguayi rádió munkatársai azt mesélték nagy lelkesedéssel, amikor megtudták, hogy magyar kollégákkal beszélgetnek, hogy a Ferencvárosban futballozó Fernando Gorriarán nagybátyja a fodrászuk.
- Persze jó lenne, ha Brazília is játszana, de nem ez a fontos. A lényeg, hogy jegyet szerezzek a döntőre - bármi áron" - mondta a belgák elleni negyeddöntő szünetében a moszkvai szurkolói zónában a Reciféből érkezett szurkoló, aki elárulta, egy napja érkezett az orosz fővárosba.
- Mindenemet feladtam azért, hogy életemben először eljussak Európába és lássam a döntőt. Még nincs jegyem, de van rá másfél hetem, hogy szerezzek". - tette hozzá. Amikor észrevette az MTI tudósítójának akkreditációját, nevetve azonnal afelől érdeklődött, hogy 1000 dollárért hajlandó lenne-e átruházni azt a döntőre szóló belépővel...
maroka, 2018. július 11. szerda, 14:05
Címkék: Gareth Southgate, Puskás Ferencet, Albert Flórián, Fernando Gorriarán, utcákat járva, helyszínen tekinthessék,
Kommentek
Március 15. - Pósán: a függetlenséget és a szabadságot ünnepeljük
A város főterén, a Református Nagytemplom előtt egybegyűlt tömeg előtt a politikus március 15-e legfontosabb szimbólumának nevezte a kokárdát, "amit ilyenkor büszkén viselünk".

"A kokárdával fejezzük ki kötődésünket nemzetünkhöz, magyarságunkhoz, és ezzel különböztetjük meg magunkat azoktól, akiknek ez nem fontos, akiknek semmit nem jelent, akik megtagadják azt, hogy magyarok" - tette hozzá Pósán László.

A képviselő párhuzamot vont 1848 és napjaink között: most is az a legfontosabb kérdés, hogy "kívülről ránk erőltetett mintát követ-e az ország, vagy saját hagyományait és értékeit", hogy mások döntenek-e a magyarok életéről, mindennapjairól, vagy a magyarok.

A forradalom erre egyértelmű, határozott, magasztos választ adott: a nemzet az önállóság és függetlenség útját választotta - hangoztatta, hozzátéve: "mert nekik Magyarország volt az első".

"Mi, magyar hazafiak nem engedhetünk a 48-ból, mert nekünk Magyarország az első" - mondta, történelmünk egyik nagy tanulságának nevezve, hogy
velemenyezd, 2018. március 15. csütörtök, 14:01
Női kosárlabda Eb-selejtező - Saját kezében szeretné tartani továbbjutási esélyeit a magyar válogatott
A keddi, sajtónyilvános edzést követően Székely Norbert szövetségi kapitány az MTI-nek elmondta: a keretbe meghívott tizenhat játékos egészségesen és nagy örömmel érkezett meg a mérkőzések helyszínére, Miskolcra.

"Továbbra is érzem a csapaton az egységet, az összetartást, hogy a játékosok fókuszban tartják azokat a célokat, amiket együtt akarunk elérni" - utalt a szakember az Eb-részvételre.

A magyar válogatott novemberben Litvániát vendégként (73-70), Albániát házigazdaként (137-48) győzte le. A csapat soron következő ellenfelei közül a szombati, az orosz együttes - a magyarokhoz hasonlóan - mindkét mérkőzését megnyerte, míg a szerdai rivális, Litvánia két vereséggel áll.

"Az oroszok és litvánok elleni találkozókat együtt kezeljük. A továbbjutást illetően a sorsunk egyelőre a saját kezünkben van, ezen a két mérkőzésen azt akarjuk elérni, hogy ott is maradjon" - árulta el Székely. Hozzátette: a szombati mérkőzés tétje az, hogy a magyar csapat "jó állapotban menjen bele" a második meccsbe,
velemenyezd, 2018. február 06. kedd, 13:02
Igaz barátok
Igaz barátok

Wisconsin államban, Milwaukee-ben egy tizenéves fiú rákos volt, és több hetet töltött a kórházban, ahol sugárkezelésnek és kemoterápiának vetették alá. Közben kihullott a haja. Amikor hazafelé tartott a kórházból, aggódott - nem a rák miatt, hanem a szégyenérzet miatt, hogy kopaszon kell visszamennie az iskolába. Azt már korábban elhatározta, hogy nem fog parókát viselni vagy sapkát hordani.
Amikor hazaért, bement az ajtón, és felkapcsolta a villanyt. Legnagyobb meglepetésére mintegy ötven barátja ugrott fel, és üdvözölte:
- Isten hozott itthon! - kiáltották.
A fiú körülnézett, és alig akart hinni a szemének - barátai mindnyájan kopaszra nyiratkoztak!

Alkalmazás: Nem szeretnénk-e mindannyian azt, hogy olyan barátaink legyenek, akik törődnek velünk, és olyan érző szívűek és elkötelezettek irántunk, hogy a hajukat is feláldoznák értünk, ha ezáltal érzékeltethetik, hogy szeretnek és elfogadnak minket? A mai világban nagyon nehéz ilyen barátokra
kalmanpiroska, 2017. november 01. szerda, 12:57
Augusztus 20. - Simicskó: a haza semmivel sem pótolható érték
Simicskó István kiemelte: amíg vannak ilyen magyar fiatalok, akik a katonai hivatást választják, és esküjük szerint akár életüket is feláldoznák az ország védelmében, "addig van nemzeti jövőnk".

A miniszter kitért arra, hogy az államalapítás ünnepe keresztény hitünk ünnepe is egyben. Úgy fogalmazott, csak az a keresztény hit, amelyet Szent Istvántól kaptunk, vihet előre minket.

Simicskó István megjegyezte: úgy tűnik, hogy "Brüsszel feladja hitét, elveszíti fundamentumát".

A tárcavezető azt hangsúlyozta: ahhoz, hogy gyermekeink, unokáink számára megerőrizzük Magyarországot, s magyarként élhessenek itt, meg kell védeni az ország határait, fel kell lépni az olyan veszélyek ellen, mint a tömeges illegális bevándorlás, a terrorizmus - szögezte le.

A miniszter kitért arra, hogy az államalapító Szent Istvánt még a keleti ortodox egyház is szentként tisztelte, ez is mutatja, milyen maradandót alkotott. Felidézte: fiához, Imréhez írt intelmeivel a mai nemzedéknek, magyarságnak is utat mutat.
velemenyezd, 2017. augusztus 20. vasárnap, 09:31
Medve a barlangban
felhúzta a sportcipőjét, és elkezdte bekötni a cipőfűzőt.
Barátja dühösen rákiáltott:
-Gyerünk, fiú, meneküljünk ki innen! Mi a csudának kell neked most cipőt cserélned? Úgy sincs sok esélyünk, hogy lehagyjuk ezt a medvét!
A másik fiú talpra szökött, majd elkezdett rohanni, és közben így válaszolt:
-Nekem nem kell lehagynom a medvét. Elég, ha téged lehagylak.

Alkalmazás: Szoktad úgy érezni, hogy a barátaid medvecsalétekként kezelnek? Amikor a helyzet komolyra fordul, feláldoznak téged. Csak addig tart a barátságuk, amíg az nem kerül nekik semmibe - amint áldozatot kellene vállalniuk, mindjárt ,,ejtenek".
Abban, hogy Krisztus a barátod, éppen az az egyik legnagyszerűbb dolog, hogy tudhatod: Ő nem marad el tőled, sem el nem hagy téged (lásd Mt 28,20 és Zsid 13,5). Ő olyan barát, aki nemcsak hogy kész életét adni érted, hanem meg is tette ezt. ,,Nincs senkiben nagyobb szeretet annál, mint ha valaki életét adja barátaiért" (Jn
kalmanpiroska, 2017. augusztus 16. szerda, 13:35
Botka: nem tűröm az árulást
fogok állni minden olyan zsarolásnak, amely rossz szövetséget akar rám és az MSZP-re erőltetni" - fogalmazott.

Elmondta, nem ismer olyan választási szövetséget, amely csak egy településre koncentrál, de meg akar állapodni a DK-val.

A szocialista politikus szerint a Jobbik és a kispártok érdekeit is sérti. A Jobbikét azért, mert belépéséig Vona-Orbán-harcról szólt minden, most pedig Orbán-Botkáról beszélnek a választók. A kispártok érdekeit azért sérti, mert ezek a pártok a túlélés érdekében feláldoznak mindent, csak játszadoznak - mondta, hangsúlyozva: neki azonban Orbán Viktor és a Fidesz leváltása az élete.

Megerősítette ugyanakkor, hogy 106 közös egyéni jelölt és közös lista kell. Botka László hangsúlyozta, két pólus van: az egyik oldalon Orbán Viktor áll, a másikon a kormányváltást akaró demokraták. Ha az utóbbi oldalon lesznek régi meg új, esetleg legújabb pólusok, az nem a kormányváltást, hanem Orbán hatalomban tartását segíti - vélekedett.

"A választókat nem lehet hülyére venni. Ha
velemenyezd, 2017. július 27. csütörtök, 14:47
Az amerikai püspöki konferencia humánus bevándorlási politikát kér Donald Trumptól
A katolikus püspökök a marylandi Baltimore városában tanácskoznak, hogy új elnököt válasszanak maguknak, közben azonban hallatták hangjukat az amerikai választókat élénkenfoglalkoztató - s a választási kampány egyik fő témájaként tárgyalt - bevándorlásról is.Hétfőn elmondott beszédében Joseph Kurtz, Kentucky érseke, a katolikus püspöki konferencia leköszönő elnöke a bevándorlókról történő gondoskodást és a vallásgyakorlás szabadságának fontosságát emelte ki, s hangsúlyozta, hogy a katolikus identitásnak szerves része az erőszak és a konfliktusok elől menekülők segítése, támogatása. Az érsek utalt arra is, hogy Ferenc pápa a pontifikátusa egyik alapvető kérdésévé tette a bevándorlók segítését.

Állásfoglalásában a püspöki konferencia leszögezte: kész arra, hogy a jövőben együtt munkálkodjék Donald Trump kormányzatával a menekültek humánus segítésében, anélkül azonban, hogy közben feláldoznák az Egyesült Államok biztonságát vagy az alapvető amerikai értékrendet. "Kötelességünk hogy
velemenyezd, 2016. november 14. hétfő, 19:35
Képek, videók
0 az ember feláldozza az
lovaszmarika
2018. január 16. kedd, 22:03
H feláldozzuk...
csalogany13
2012. szeptember 19. szerda, 20:57
Ha feláldozzuk a boldogsá
jakabgasparne
2009. március 29. vasárnap, 06:22
a papa feláldozta magát!
eri70
2007. augusztus 29. szerda, 20:24
gareth.jpg
konoksag
2008. augusztus 09. szombat, 12:51
Gareth:D
kicsizacsi
2006. július 28. péntek, 13:04
Ferences szerzetesek
sanci81
2018. március 05. hétfő, 17:21
Boldog Névnapot Ferencek,
margoboszi
2016. december 09. péntek, 14:24
ferencesek templomnál1202
maroka
2016. december 02. péntek, 19:13
01Bojte-Csaba-ferences -sz
paka68
2016. január 30. szombat, 16:20
Ferencesek templom es kol
borigit
2015. január 27. kedd, 14:24
Ferencesek temploma
borigit
2015. január 27. kedd, 14:22
ferencek neve..jpg
zsokica45
2014. december 03. szerda, 18:13
ferencek.jpg
zsokica45
2014. november 23. vasárnap, 16:11
Ferences templom Maribor.
skorpiolilike
2014. május 11. vasárnap, 08:15
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.