Belépés
2019. június 20. csütörtök | 25. hét | 171. nap | 17:23 | Rafael
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
KOLESZTERIN hipotézis, a nagy átverés



KOLESZTERIN HIPOTÉZIS, a NAGY ÁTVERÉS, avagy tények a koleszterinről

Mi is az a koleszterin?

A koleszterin (C27H46O) szteránvázas vegyület, amely minden emberi és állati sejtben megtalálható, testünk egyik alkotó eleme, létfontosságú a létezéshez. A szervezetünkben a máj állítja elő, sokkal nagyobb mennyiségben (1-4 g naponta egy felnőtt embernél), mint amennyit a táplálékból fel tudnánk venni. A koleszterin főként a májban képződik ecetsavból az acetil-koenzim-A segítségével.

A koleszterinnek számos fontos funkciója van az emberi testben, a sejtmembránok fontos alapanyaga (agyunk szárazanyag-tartalmának kb. 65%-a koleszterin) és kiinduló anyag az epesavak és számos hormon előállításához, szükséges az immunrendszert erősítő D-vitamin előállításához, részt vesz a zsíranyagcserében, továbbá az idegszövet felépítésében. A májon kívül különösen nagy mennyiségben van jelen a mellékvesékben és az idegrendszerben is.
A vér átlagosan 10-12 g koleszterint tartalmaz, míg a szervezet összes koleszterintartalma 100-150 g. Ezzel szemben a táplálékkal felvett koleszterintartalom csak 20%-a annak, amit a szervezet naponta előállít.

Közismert a koleszterin és a szívbetegség közti kapcsolatról szóló hipotézis, vagyis hogy az étkezés során elfogyasztott koleszterin (zsírok) emelik a vér koleszterinszintjét és hogy a magas vérkoleszterin növeli a szívbetegségek kockázatát.
Azt viszont egyáltalán nem terjesztik, hogy ebből semmi sem igaz! és ez - a kutatások alapján - a szakemberek számára már több mint 20 éve nyilvánvaló.

Ancel Keys, aki sok szempontból a koleszterin-szívbetegség elmélet "szülőatyjaként" tartanak számon a következőt nyilatkozta 1997-ben:
"Semmiféle kapcsolat nem létezik az ételben és a vérben található koleszterin között és ezt mindvégig tudtuk. Az ételben lévő koleszterinnel nincsen semmi gond, hacsak nem nyúl vagy tyúk az ember."

Miről is van szó?

Évtizedeken át végzett nagyszámú vizsgálat alapján bebizonyosodott, hogy az étkezésünk során elfogyasztott koleszterin NEM BEFOLYÁSOLJA a vér koleszterinszintjét. Az átlagon felüli mennyiségű koleszterint fogyasztók esetében ugyanolyan arányban fordult elő szív- és érrendszeri betegség, mint az átlagosnál kevesebbet fogyasztó esetén.
Ha a koleszterin tényleg szívbetegséget okozna, akkor ez életkortól és nemtől független lenne. Egyaránt érvényes lenne a világ minden népe számára és a zsírfogyasztás csökkentésével kimutathatóan csökkenne a szívbetegségek száma. Ez viszont egyáltalán nincs így! Például a 60 év felett férfiak között 10-szer több magas koleszterinszintű van, mint a hasonló korú nők között, a szívbetegségek előfordulásában viszont nincs lényeges eltérés.
Sok országban alacsony zsírfogyasztás mellett is sok a szívbeteg, míg máshol a rengeteg zsír sem okoz problémát a szívnek. Az eszkimók például szinte csak zsíron élnek, vérük koleszterinszintje jóval meghaladja a "halálos" értéket, mégis csak elvétve fordul elő közöttük szívbetegség.

Gyakorlatilag egyértelmű, hogy a zsírfogyasztás (magas koleszterinszint) és a szívbetegségek között semmi összefüggés sincs!

Az élelmiszerek koleszterintartalma csak minimális hatással van a vérünkre. Szervezetüknek ugyanis van egy ellenőrző, szabályozó mechanizmusa és a májban leáll a koleszterinszintézis, ha az élelmiszerek koleszterinszintje magas.(FELESLEGESEN NEM DOLGOZIK A SZERVEZETÜNK!) Táplálkozás hatására a koleszterinszint csak ideiglenes emelkedik meg, majd (a vércukorhoz hasonlóan) visszaáll a normális szintre.

Ebből következik az is, hogy nincs "jó", vagy "rossz" koleszterin, a természet nem hoz létre egy "öngyilkos" anyagot a saját szervezetünk megmérgezésére. Nem mellesleg az anyatej átlagosan 2% koleszterint tartalmaz (többet, mint pl. a tehéntej), mert EZ SZÜKSÉGES a csecsemő idegsejtjeinek és agyának megfelelő fejlődéséhez!

Honnan ered a tévhit?

Még 1913-ban orosz kutatók tojássárgáját, illetve tojásból kivont koleszterint adtak (először takarmány, majd injekció formájában) nyulaknak. A kísérleti állatoknál ki tudtak váltani hiperkoleszterinémiát vagy érelmeszesedést. A II. Világháború után a teszteket megismételték és más állatok, tengerimalacok, kecskék esetén ezeket az eredményeket kapták. Később folytatták a kísérleteket, de kutyák, macskák, majmok és az ember esetén már nem voltak ilyen egyértelműek az eredmények.

Ha logikusan végig gondoljuk, mégis egyértelműek az eredmények: a NÖVÉNYEVŐ állatokra nem jó hatású a koleszterin (ezért soha nem is esznek zsírt), mert a szervezetük nincs hozzászokva, ezért nem tudja szabályozni. Az eredményeket nagyon nehéz az emberre átültetni, mert a koleszterin-anyagcsere a különböző kísérleti állatfajoknál egészen más, mint az embernél, és a kísérletek körülményei is sokszor nagyon szélsőségesek voltak. Erősen kétséges ugyanis, hogy a növényevő nyulakra kapott eredmények alkalmazhatók lennének az emberre is.
Másrészt viszont a kísérletekben nem élelmiszereket használtak (a nyúl nem szereti a tojást), hanem átalakított, kivont u.n. oxykoleszterint. (Oxidált koleszterin jöhet létre bizonyos élelmiszerek ipari feldolgozása során is!) Az emberi szervezet abban is különbözik a kísérleti állatokétól, hogy amikor az állatok állati fehérjében és zsírban gazdag takarmányt kaptak, akkor megnőtt ugyan a koleszterin felvétele, de ezzel együtt megnőtt a kiválasztása is, az ember esetében ez a hatás még fokozottabb volt. Kimutatható káros hatás csak a tömény és extra magas dózisú oxykoleszterin esetében volt, amit a normál táplálkozás során soha nem tudunk bevinni.
Ma a kísérletekben kizárólag oxykoleszterint használnak az elmélet alátámasztására!






Koleszterinszint csökkentés

Nem is foglalkozott senki a koleszterin-kérdéssel egészen addig, amíg a gyógyszergyárak patkányméregből! elő nem állították az első koleszterin csökkentőket, a sztatinokat.
Valójában 1000-ből csak egy embernek lenne (hibás májműködés miatt) szüksége koleszterinszint csökkentésre, de ez a gyógyszeriparnak nem üzlet. A nyolcvanas években a gyógyszergyárak által támogatott egyetemekben és kutatóintézetekben végzett kísérletek alapján a koleszterint ellenségnek kiáltották ki és meghatároztak egy egészségügyi határértéket. Ez kezdetben a 14-es érték volt, de így még mindig csak kevés tablettát lehetett eladni, mivel ilyen magas érték csak ritkán és rövid ideig fordul elő. Ezután a határértékeket évről-évre csökkentették, egyre nagyobb haszonnal.

Ma rengeteg emberrel szedetik ezeket a tablettákat, sokszor minden látható eredmény nélkül. Sokan panaszkodnak nálunk is, hogy hiába szedik a koleszterincsökkentőt semmit nem változik a koleszterinszintjük, még akkor sem, ha semmi féle húst, zsírt, de még olajat sem fogyasztanak, és még az orvos is megkérdőjelezi szavahihetőségüket.

Ha valakinek tényleg magas lenne a koleszterinszintje ennek az okát kellene megkeresni és nem a máj koleszterintermelését leállítani "gyógyszerekkel". Mint mondtuk nincs olyan, hogy "jó és rossz" koleszterin! A koleszterincsökkentő szerek viszont nem válogatnak, senki sem tudhatja, hogy a "védő vagy ártó" koleszterint tüntetik el.

Ön honnan akarja elvonni a koleszterint? Az agyától, idegrendszerétől, vagy az emésztésétől? Esetleg a szívét akarja tönkretenni? Ugyanis a koleszterincsökkentők hosszútávon károsíthatják a szívizmot és kiürítik a szervezetből védőhatású Q10 koenzymet. Amerikában orvosok követelik, hogy a koleszterinszint csökkentők tájékoztatójában tüntessék fel, hogy napi minimum 200mg Q10-et szedjenek a tabletták mellé. Ezzel viszont a gyógyszergyárak beismernék a készítmény ártalmasságát és ezt nem igazán szeretnék.

A koleszterincsökkentők mellékhatásai

Mellékhatások pedig vannak. Elég, ha megnézi a betegtájékoztatót, ezek azok amit elismernek, de több konkrét tény is napvilágra került.

Ha koleszterincsökkentőt szed, ne csodálkozzon az alábbiakon:

Memóriavesztés - egyébként teljesen egészséges embereknél is feljegyeztek komoly emlékezetzavarokat, amelyek a tabletták elhagyásával megszűntek.

Koncentrációzavar, fejfájás - Amerikában már vizsgálatokat végeznek a különböző balestekben megsérül, meghalt emberek koleszterincsökkentő szedésével kapcsolatban.

Depresszió, agresszió - koleszterinre szükség van az idegrendszer egészséges működéséhez, hiánya idegkárosodást okozhat.

Érzékelésbeli zavarok - pl. zsibbadás, égő érzés a végtagokban, az arcon.

Fáradtság-izomgyengeség - a Q10 koenzym elengedhetetlen a sejtek energiatermeléséhez, a sztatinok drámaian csökkentik a Q10 szintjét a szervezetben.

Ízületi fájdalmak - az izmok gyengülésével egyre nagyobb az ízületek terhelése, kopása.
Immungyengeség - a koleszterincsökkentők gátolják a C-vitamin hasznosulását.

Emésztési problémák - mivel a sztatinok a májfunkciókra hatnak, így gátolják az emésztő enzimek termelését is.

Szívelégtelenség, szívritmuszavar - a Q10 támogatja a szívizom munkáját, védi a szív sejtjeit. A Q10 szintje az életkor előrehaladtával természetesen is csökken a szervezetben, de ezt a folyamatot a koleszterincsökkentők drámaian felgyorsítják.

Hormonális problémák - a koleszterin a mellékvesék által termelt hormonok alapanyaga

Miért lehet magas mégis a koleszterinszint?

Ha mindent bevetünk, és mégsem megy le a koleszterinszintünk, az okot kellene megkeresni. Könnyen lehet, hogy a testünkben valahol egy (akár rejtett) gyulladás, fertőzés van. Mivel emiatt sejtjeink állandóan károsodnak, a sejtek (sejtmembrán) cseréjéhez a májunk koleszterint állít elő. Minél több koleszterincsökkentőt veszünk be, annál többet állít elő a májunk. Hasonló sejtkárosító hatása lehet más problémákra szedett "gyógyszereknek" is. Ezért könnyen előfordulhat, hogy a diéta és a koleszterincsökkentők ellenére sem csökken a koleszterinszint és nem is fog addig, míg vagy a kiváltó okot nem szüntetik meg, vagy a májat tönkre nem teszik.

Finomított olajok és ebből készült termékek (pl. margarin) fogyasztása. A növényi olajok ipari előállítása során az olajat magas hőmérsékletre hevítik és különböző vegyszerekkel kezelik. Az ipari élelmiszer-feldolgozás átalakítja az élelmiszerek természetes szerkezetét, olyan anyagok jönnek létre, ami a természetben nem léteznek. Ezek az anyagok (pl transz-zsírsavak, oxycolesterin) megterhelik a szervezetünket, gátolják a máj normális működését, felboríthatják a természetes szabályozó rendszereket. A finomított olajok erőteljesebb hatással vannak a koleszterinszintünkre, mintha zsírt ennénk szalonnával.

Ezekben az esetekben a "gyógyszereknek" semmiféle értékelhető hatásuk sincs, szedésük csak gátolja a normális működést, de az okokat nem szüntetik meg.

Természetes koleszterinszabályozás

Szükség esetén a koleszterinszint könnyedén csökkenthető a feldolgozott élelmiszerekben található zsírok kerülésével, és teljes kiőrlésű gabonák illetve zöldségek fogyasztásával. A következő listában szereplő élelmiszerek magas rost, omega-3 zsírsav, lecitin, E- és C-vitamin, niacin és rutin tartalmuknak köszönhetően segítenek az artériák és a szív kitisztításában.

Omega 3 zsírsavak: halolaj, ligetszépemagolaj, lenmagolaj, stb. - az omega 3 zsírsavak hígítják a vért, javítják az összetételét, áramlási tulajdonságait, így csökkentve az érfali lerakódások esélyét.

Teljes kiőrlésű gabonák, rostok: hajdina, köles, quinoa és zabkorpa - a könnyen emészthető rostok gyorsítják a táplálékkal bevitt zsírok kiürülését.

Zöldségek: retek, torma, paprika, vöröshagyma, fokhagyma, póréhagyma, zöld leveles zöldségek - emésztést serkentő, vértisztító anyagokat tartalmaznak

Gyümölcsök: citrusfélék, paradicsom, csipkebogyó, banán és datolyaszilva

Diófélék és olajos magvak: mandula, mogyoró, lenmag, azték zsálya, tökmag, mák, dió, napraforgó.

Ön mivel mérgezi magát?

Felhasznált és ajánlott források:
tenyek-tevhtek.hu; tankonyvtar.hu; thehealthyskeptic.org; Sz.G.: Paleolit táplálkozás; H.U.: A leves hazudik; stb





Munkahelyemen kb. 10-15 évvel ezelőtt koleszterin szürés is szerepelt az egyik alkalommal az egészségügyi ellenőrzések során. A szűrés során kiderült, hogy a koleszterinszintem kissé a felső határ felett van. Az üzemorvos közölte, hogy feltétlen tartózkodjam a sült szalonna, a rántotta és más hasonlók fogyasztásától és kérte, hogy egy hónap mulva keressem fel ismét. Eszembe jutott, hogy milyen régen is fogyasztottam már ezeket és mennyire is szerettem. Nem tudtam hát megállni, hogy ne fogyasszak egy hónapig belőlük semmit, sőt a nem ajánlottak az eltelt idő alatt elég sűrűn a reggelim részévé váltak. Egy hónap mulva ismét felkerestem, majd a kontroll labor eredmények alapján a doktor úr közölte, hogy kicsit javult a leletem, de gyógyszert kell szednem és felírta a szerinte szükséges gyógyszert. A gyógyszert természetesen nem szedtem, akkor sem és azóta sem. Háziorvosom évente koromra való tekintettel évente elküld egy labor vizsgálatra, erre ha nem is minden évben, de 2-3 évente el is megyek. Legutoljára labor vizsgálaton néhány hete voltam, a koleszteim szintem pedig ugyanazon a szinten van, mint 10-15 év mulva. Talán ennyit kiegészítésképpen!

Mindenki a saját életében tapasztalhatta azt, hogy bizonyos érdekcsoportok belopóztak a mindennapi életünkbe. A tudományos eredményeket félresöpörve ez a hullám, ami sokkal nagyobb hatalommal és pénzzel rendelkezett hirdette, hogy ne együk meg a tojást se. Régóta hangoztatják, hogy az lenne a legjobb, ha legelnénk, füvet ennénk. Ma már mind többen tudják azt is, hogy mindez hazugság volt, és bebizonyosodott, hogy a tojás a legfontosabb és legegészségesebb étel!
Az alábbi videóban ezt Prof. Dr. Horváth István majd részletesen elmondja.

Azóta és sem hiszek az orvosoknak. Bebizonyosodott, hogy az étkezésem során elfogyasztott koleszterin egyáltalán NEM BEFOLYÁSOLTA vérem koleszterinszintjét. Szerintem tehát mindenki ehet akármit, legfeljebb nem akármennyit!

Csodák márpedig léteznek
Koleszterin lebontása - Prof. Dr. Horváth István műsor 2012-12-06 VNTV
/Az érelmeszesedés okának indokait a tudomány különböző szintjén, különbözőképpen magyarázták. Korábban a táplálékkal felvett koleszterint okolták, később baktériumfertőzésnek tulajdonították. Ma hivatalosan a magas vérkoleszterin szint az elfogadott ok. Horváth professzor megítélése szerint egyik sem, hanem a koleszterin anyagcsere felborulása váltja ki az érelmeszesedés/

Link





menusgabor, 2012. január 16. hétfő, 21:06
Címkék: Ancel Keys, Horváth István, nagy átverés, felnőtt embernél, koleszterin főként, májban képződik,
Kommentek
A pizza
rendelni...
- Rendben Uram. A szokásosat?
- Hogyhogy a szokásosat? Ön ismer engem?
- Az adatbázisunk szerint a legutóbbi 12 alkalommal Ön vastag tésztájú pizzát rendelt sajttal, kolbásszal és szalonnával.
- Igen, pontosan. Most is azt szeretnék...
- Uram, javasolhatnék most valami mást? Egy finom salátatálat?
Jégsalátát sárgarépával, ruccolával és paradicsommal?
- Micsoda? Utálom a zöldségeket!
- Elnézést Uram, de hadd hívjam fel a figyelmét, hogy túl magas a koleszterin szintje!
- Micsoda? Ezt meg honnan veszi?
- A telefonszáma alapján be tudtuk azonosítani, és így hozzá tudunk férni az Ön orvosi laboratóriumi eredményeihez az utóbbi 7 évből.
- Oké, de akkor sem akarom a zöldségeket. Egyébként pedig ne féltsenek, mert szedek gyógyszert a koleszterin szintemre!
- Bocsánat Uram, de nem rendszeresen szedi azt a gyógyszert! A
kereskedelmi adatbázisunk szerint az utóbbi 4 hónapban mindössze egyszer vásárolt egy 30 tablettás csomagot az Ön utcája
klarika47, 2019. június 12. szerda, 05:55
A Q10 hatásairól
összeállított kutatások szerint a Q10 természetes szintézise, ​​plusz az étrend általi bevitel, úgy tűnik, elegendő mennyiséget biztosít az egészséges emberek a Q10 hiányának megelőzésére - azonban a test kevesebb Q10 koenzimet termel, amikor valaki idősebb lesz.

Az öregedési folyamat során a természetes képesség arra, hogy a Q10 koenzimet ubiquinolnak nevezett aktív formává konvertálja, csökken. Ez a csökkenés leginkább a 40 évesnél idősebb embereknél jelentkezik, különösen a koleszterin csökkentésre felírt gyógyszerek (sztatinok) szedésénél. Azt is megállapították, hogy a cukorbetegek, a rák és a pangásos szívelégtelenségben szenvedők általában csökkent Q10 plazmaszinttel rendelkeznek, bár a Q10 szint életkorral kapcsolatos csökkenése orvosi szempontból nem "hiány".

Ritkán előfordul, hogy valaki "primer koenzim Q10 hiányban" szenvedhet, ami olyan genetikai hiba, amely megakadályozza, hogy a szervezet megfelelően szintetizálja ezt a vegyületet. Számukra a Q10
pacsakute, 2019. június 09. vasárnap, 17:10
Cayenne-i bors - a bors nevű csípős paprika áldásos hatásai
növények közé sorolja be és jó tudni még azt is hogy minél csípősebb a chilipaprika, annál több kapszaicin van benne.

Mire jó a cayenne-i bors?

- Élénkítő és gyógyító hatást gyakorol a szívre és az erekre. Rendszeres fogyasztása karbantartja a szivet és érrendszert, általa az artériák, vénák, kapillárisok visszanyerik fiatalos rugalmasságukat.

- Szabályozza a vér áramlását, kiegyenlíti és normalizálja a vérnyomást.

- Csökkenti a koleszterin és triglicerid szintet.

- A Cayenne bors javítja az emésztést,

- A cayenne bors értágító és vérkeringésfokozó hatása miatt melegséget állít elő a testben, ezáltal lázcsökkentő hatással bír, jó izzasztó, stimulálja a bélmozgást és segíti a tápanyagok felszívódását, kezeli a hasmenést, gyomorbajt, puffadást. Néhány orvos véleménye szerint a kapszaicin védelmet biztosít a gyomorfekély, illetve a patkóbélfekély kialakulása ellen is.

- Energia
pacsakute, 2019. június 06. csütörtök, 14:47
Rozs - az izomerőt fokozó gabona
tartalmaz, mint más kenyérgabona. A glutént formáló fehérjék aránya 46% a rozsban. A búza és rozs keresztezésének a terméke a Tritikale. Fehérjetartalma 14-18% között ingadozik. A rozs egy melegítő gabona.

Mire jó?

- Nagyon sok természetgyógyász úgy véli, hogy a rozs tulajdonképpen egy energia növelő táplálék, mely növeli az izomtónust, táplálja és élénkíti a szervezetet.

- Gyakori fogyasztása kedvezően befolyásolja az anyagcserét és csökkenti a koleszterin szintet

- A rozslisztből készült termékek fogyasztásával megelőzhető a székrekedés és enyhítik az aranyares panaszokat

- Huzamosabb fogyasztása, serkenti a vérkeringést, tisztítja az érfalakat, méregteleníti a szervezetet

- A rozskenyér fogyasztásával számos betegséget megtudunk előzni: máj, végbélrák, érelmeszesedés, magas vérnyomás, szív és érrenszeri megbetegedések,

- A rozskenyér fogyasztása kimondottan ajánlott azok
pacsakute, 2019. június 06. csütörtök, 13:55
A 8 legrégebbi antibiotikum
található karvakrol olaj felveszi a harcot a fertőzést okozó baktériumokkal. Az oregánóhatásos a candida ellen, de az influenzás tünetek jelentkezésekor szintén ez legyen az első dolog, melyet alkalmazunk.

Almabor-ecet
Az elmúlt években egyre gyakrabban hallhattunk, olvashattunk az almaecet és az almabor-ecet gyógyító hatásáról. Antibiotikus és fertőtlenítő tulajdonságai vannak, lúgosítja a szervezetet. Gyomorégésre savkötő gyógyszerek helyett alkalmazhatunk almaecetet. Csökkenti a koleszterinszintet, besegít a fogyásba és a rák megelőzésére is ajánlják. Helyileg sterilizálása, fertőtlenítésre szintén használható.

Méz
Amellett, hogy megédesíti az életet, gondolta volna, hogy a mézet az ókori rómaiak a csatamezőn megsérült harcosaik ápolására is használtak? Antibakteriális hatását a sebgyógyításban és a fertőzések megelőzésénél fejti ki. A mézben található enzim felszabadítja a hidrogén-peroxidot, melynek következtében a sérülések természetes gyógyítójává
suzymama, 2019. június 05. szerda, 07:39
A vörös és a fehér hús fogyasztása egyaránt ártalmas a koleszterinszintre
A kutatókat is meglepte a Kaliforniai Egyetem Gyermekkórházának Oaklandi Kutatóintézete (CHORI) vezetésével készült kutatás eredménye, amely szerint mind a vörös, mind a fehér hús nagy mennyiségű fogyasztása magasabb koleszterinszintet eredményez, mint a hasonló mennyiségű növényi fehérje fogyasztása. Ez a hatás független volt attól, hogy az étrend tartalmazott-e nagy mennyiségben telített zsírokat vagy nem.

"Amikor ezt a tanulmányt terveztük, azt vártuk, hogy a vörös hús jóval károsabb hatással lesz a koleszterinszintre, mint a fehér hús, és meglepődtünk, amikor nem ez derült ki. Hatásuk a koleszterinre azonos, ha a telített zsírszintek azonosak" - mondta Ronald Krauss professzor, az American Journal of Clinical Nutrition című folyóiratban közzétett tanulmány egyik szerzője, a CHORI Ateroszklerózis (az artériafal megkeményedéséből adódó érelmeszesedés) Kutatóközpontjának igazgatója.

A tanulmányozott húsok között nem volt feldolgozott hús - például virsli vagy császárszalonna -, legelőn
velemenyezd, 2019. június 04. kedd, 19:32
4 alternatíva a fehér liszt helyett:
elégeti, vagy zsírként tárolja. Általában a fehér kenyeret, hacsak éppen nem dolgozzuk le azonnal zsírként fogja tárolni szervezetünk. Ha pedig mindez nem lenne elég, a fehér liszt és a cukor nagyon hasonlóan befolyásolja az energiát, a szerveket és az egészséget, mindkettő fő támogatója lehet a súlygyarapodásnak. Íme, néhány egészséges alternatíva helyette!
A teljes kiőrlésű kenyér jóval több rostot és fehérjét tartalmaz, mint fehér változata, éppen ezért elősegíti az emésztést és csökkenti a zsír koleszterin tartalmát. Megtalálható benne számos olyan értékes tápanyagban gazdag összetevő, mint a csíra, vagy a korpa. Összehasonlítva a fehér finomított liszttel több, mint 40%-al több B-vitamint, folsavat, cinket, kalciumot, rezet és rostot tartalmaz. Mindez elősegíti az egészséges emésztést, a tápanyagok felszívódását, a stabil vércukor és inzulinszintet, valamint csökkenti a zsír és koleszterinszintet a szervezetben.

Tipp
A teljes kiőrlésű lisztet fontos, hogy légmentesen zárt
suzymama, 2019. június 03. hétfő, 11:43
Az almaecet jó hatásairól
Minden nap egy alma, az orvost távol tartja - szól a mondás, és ugyan ez igaz az almaecetre is. Az almaecet egy olyan speciális ecetfajta, amit almából állítanak elő és a színe is az alma levéhez hasonlít, jellegzetes borostyán színű. Az elmúlt évszázadokban az almaecetet a legkülönbözőbb dolgokra használta fel az emberiség, rovarirtásra, kávégép tisztításra, páncél fényesítésre vagy akár salátaöntet készítéséhez.
Az almaecet pektinekben, vitaminokban, ásványi anyagokban és bioflavonoidokban rendkívül gazdag. Tartalmaz foszfort, káliumot, kalciumot, B-vitaminokat és sok más, értékes összetevőt.

Nézzük meg, mik az almaecet legkiemelkedőbb jótékony hatásai. A legjobb eredmény eléréséhez mindig organikus eredetű, szűretlen almaecetet alkalmazzon.

1, Segít kontrollálni a vércukorszintet
Szervezetünk inzulint termel annak érdekében, hogy szabályozni tudja a vér glükóz szintjét. Az almaecet antiglikémiás hatásának köszönhetően javítja az inzulin
pacsakute, 2019. május 30. csütörtök, 20:16
Képek, videók
HDL LDL koleszterin.jpg
pacsakute
2017. augusztus 31. csütörtök, 18:35
Adventi koleszterin koszo
margoboszi
2015. december 20. vasárnap, 10:21
Koleszterin csökkentők.jp
pacsakute
2014. október 29. szerda, 07:47
koleszterin csökkentők.jp
nemarika
2014. március 01. szombat, 17:36
HDL-koleszterin emelők.jp
dnemethk
2013. március 05. kedd, 20:46
Koleszterin és a vöröshag
anci-ani
2012. július 09. hétfő, 09:39
lacika és a koleszterin
bocskai63-71
2008. április 06. vasárnap, 07:48
koleszterin
orsi1
2007. május 16. szerda, 23:33
94113453_piano_keys_ha nd_
menusgabor
2015. július 17. péntek, 21:33
Florida-Keys.png
liza1
2014. május 10. szombat, 06:54
1105_alicia-keys-zongo ran
annacska74
2012. augusztus 03. péntek, 16:36
alica-keys-wedding.jpg
klarcsika
2011. november 05. szombat, 16:38
Alicia Keys 30.jpg
farkas1945
2011. március 09. szerda, 09:32
keyboard_keys_10.jpg
szidnifox
2010. december 15. szerda, 20:15
florid_keys_hires.jpg
dnemethk
2010. október 05. kedd, 19:22
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.