Belépés
2019. szeptember 18. szerda | 38. hét | 261. nap | 03:13 | Diána
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
KOLESZTERIN hipotézis, a nagy átverés



KOLESZTERIN HIPOTÉZIS, a NAGY ÁTVERÉS, avagy tények a koleszterinről

Mi is az a koleszterin?

A koleszterin (C27H46O) szteránvázas vegyület, amely minden emberi és állati sejtben megtalálható, testünk egyik alkotó eleme, létfontosságú a létezéshez. A szervezetünkben a máj állítja elő, sokkal nagyobb mennyiségben (1-4 g naponta egy felnőtt embernél), mint amennyit a táplálékból fel tudnánk venni. A koleszterin főként a májban képződik ecetsavból az acetil-koenzim-A segítségével.

A koleszterinnek számos fontos funkciója van az emberi testben, a sejtmembránok fontos alapanyaga (agyunk szárazanyag-tartalmának kb. 65%-a koleszterin) és kiinduló anyag az epesavak és számos hormon előállításához, szükséges az immunrendszert erősítő D-vitamin előállításához, részt vesz a zsíranyagcserében, továbbá az idegszövet felépítésében. A májon kívül különösen nagy mennyiségben van jelen a mellékvesékben és az idegrendszerben is.
A vér átlagosan 10-12 g koleszterint tartalmaz, míg a szervezet összes koleszterintartalma 100-150 g. Ezzel szemben a táplálékkal felvett koleszterintartalom csak 20%-a annak, amit a szervezet naponta előállít.

Közismert a koleszterin és a szívbetegség közti kapcsolatról szóló hipotézis, vagyis hogy az étkezés során elfogyasztott koleszterin (zsírok) emelik a vér koleszterinszintjét és hogy a magas vérkoleszterin növeli a szívbetegségek kockázatát.
Azt viszont egyáltalán nem terjesztik, hogy ebből semmi sem igaz! és ez - a kutatások alapján - a szakemberek számára már több mint 20 éve nyilvánvaló.

Ancel Keys, aki sok szempontból a koleszterin-szívbetegség elmélet "szülőatyjaként" tartanak számon a következőt nyilatkozta 1997-ben:
"Semmiféle kapcsolat nem létezik az ételben és a vérben található koleszterin között és ezt mindvégig tudtuk. Az ételben lévő koleszterinnel nincsen semmi gond, hacsak nem nyúl vagy tyúk az ember."

Miről is van szó?

Évtizedeken át végzett nagyszámú vizsgálat alapján bebizonyosodott, hogy az étkezésünk során elfogyasztott koleszterin NEM BEFOLYÁSOLJA a vér koleszterinszintjét. Az átlagon felüli mennyiségű koleszterint fogyasztók esetében ugyanolyan arányban fordult elő szív- és érrendszeri betegség, mint az átlagosnál kevesebbet fogyasztó esetén.
Ha a koleszterin tényleg szívbetegséget okozna, akkor ez életkortól és nemtől független lenne. Egyaránt érvényes lenne a világ minden népe számára és a zsírfogyasztás csökkentésével kimutathatóan csökkenne a szívbetegségek száma. Ez viszont egyáltalán nincs így! Például a 60 év felett férfiak között 10-szer több magas koleszterinszintű van, mint a hasonló korú nők között, a szívbetegségek előfordulásában viszont nincs lényeges eltérés.
Sok országban alacsony zsírfogyasztás mellett is sok a szívbeteg, míg máshol a rengeteg zsír sem okoz problémát a szívnek. Az eszkimók például szinte csak zsíron élnek, vérük koleszterinszintje jóval meghaladja a "halálos" értéket, mégis csak elvétve fordul elő közöttük szívbetegség.

Gyakorlatilag egyértelmű, hogy a zsírfogyasztás (magas koleszterinszint) és a szívbetegségek között semmi összefüggés sincs!

Az élelmiszerek koleszterintartalma csak minimális hatással van a vérünkre. Szervezetüknek ugyanis van egy ellenőrző, szabályozó mechanizmusa és a májban leáll a koleszterinszintézis, ha az élelmiszerek koleszterinszintje magas.(FELESLEGESEN NEM DOLGOZIK A SZERVEZETÜNK!) Táplálkozás hatására a koleszterinszint csak ideiglenes emelkedik meg, majd (a vércukorhoz hasonlóan) visszaáll a normális szintre.

Ebből következik az is, hogy nincs "jó", vagy "rossz" koleszterin, a természet nem hoz létre egy "öngyilkos" anyagot a saját szervezetünk megmérgezésére. Nem mellesleg az anyatej átlagosan 2% koleszterint tartalmaz (többet, mint pl. a tehéntej), mert EZ SZÜKSÉGES a csecsemő idegsejtjeinek és agyának megfelelő fejlődéséhez!

Honnan ered a tévhit?

Még 1913-ban orosz kutatók tojássárgáját, illetve tojásból kivont koleszterint adtak (először takarmány, majd injekció formájában) nyulaknak. A kísérleti állatoknál ki tudtak váltani hiperkoleszterinémiát vagy érelmeszesedést. A II. Világháború után a teszteket megismételték és más állatok, tengerimalacok, kecskék esetén ezeket az eredményeket kapták. Később folytatták a kísérleteket, de kutyák, macskák, majmok és az ember esetén már nem voltak ilyen egyértelműek az eredmények.

Ha logikusan végig gondoljuk, mégis egyértelműek az eredmények: a NÖVÉNYEVŐ állatokra nem jó hatású a koleszterin (ezért soha nem is esznek zsírt), mert a szervezetük nincs hozzászokva, ezért nem tudja szabályozni. Az eredményeket nagyon nehéz az emberre átültetni, mert a koleszterin-anyagcsere a különböző kísérleti állatfajoknál egészen más, mint az embernél, és a kísérletek körülményei is sokszor nagyon szélsőségesek voltak. Erősen kétséges ugyanis, hogy a növényevő nyulakra kapott eredmények alkalmazhatók lennének az emberre is.
Másrészt viszont a kísérletekben nem élelmiszereket használtak (a nyúl nem szereti a tojást), hanem átalakított, kivont u.n. oxykoleszterint. (Oxidált koleszterin jöhet létre bizonyos élelmiszerek ipari feldolgozása során is!) Az emberi szervezet abban is különbözik a kísérleti állatokétól, hogy amikor az állatok állati fehérjében és zsírban gazdag takarmányt kaptak, akkor megnőtt ugyan a koleszterin felvétele, de ezzel együtt megnőtt a kiválasztása is, az ember esetében ez a hatás még fokozottabb volt. Kimutatható káros hatás csak a tömény és extra magas dózisú oxykoleszterin esetében volt, amit a normál táplálkozás során soha nem tudunk bevinni.
Ma a kísérletekben kizárólag oxykoleszterint használnak az elmélet alátámasztására!






Koleszterinszint csökkentés

Nem is foglalkozott senki a koleszterin-kérdéssel egészen addig, amíg a gyógyszergyárak patkányméregből! elő nem állították az első koleszterin csökkentőket, a sztatinokat.
Valójában 1000-ből csak egy embernek lenne (hibás májműködés miatt) szüksége koleszterinszint csökkentésre, de ez a gyógyszeriparnak nem üzlet. A nyolcvanas években a gyógyszergyárak által támogatott egyetemekben és kutatóintézetekben végzett kísérletek alapján a koleszterint ellenségnek kiáltották ki és meghatároztak egy egészségügyi határértéket. Ez kezdetben a 14-es érték volt, de így még mindig csak kevés tablettát lehetett eladni, mivel ilyen magas érték csak ritkán és rövid ideig fordul elő. Ezután a határértékeket évről-évre csökkentették, egyre nagyobb haszonnal.

Ma rengeteg emberrel szedetik ezeket a tablettákat, sokszor minden látható eredmény nélkül. Sokan panaszkodnak nálunk is, hogy hiába szedik a koleszterincsökkentőt semmit nem változik a koleszterinszintjük, még akkor sem, ha semmi féle húst, zsírt, de még olajat sem fogyasztanak, és még az orvos is megkérdőjelezi szavahihetőségüket.

Ha valakinek tényleg magas lenne a koleszterinszintje ennek az okát kellene megkeresni és nem a máj koleszterintermelését leállítani "gyógyszerekkel". Mint mondtuk nincs olyan, hogy "jó és rossz" koleszterin! A koleszterincsökkentő szerek viszont nem válogatnak, senki sem tudhatja, hogy a "védő vagy ártó" koleszterint tüntetik el.

Ön honnan akarja elvonni a koleszterint? Az agyától, idegrendszerétől, vagy az emésztésétől? Esetleg a szívét akarja tönkretenni? Ugyanis a koleszterincsökkentők hosszútávon károsíthatják a szívizmot és kiürítik a szervezetből védőhatású Q10 koenzymet. Amerikában orvosok követelik, hogy a koleszterinszint csökkentők tájékoztatójában tüntessék fel, hogy napi minimum 200mg Q10-et szedjenek a tabletták mellé. Ezzel viszont a gyógyszergyárak beismernék a készítmény ártalmasságát és ezt nem igazán szeretnék.

A koleszterincsökkentők mellékhatásai

Mellékhatások pedig vannak. Elég, ha megnézi a betegtájékoztatót, ezek azok amit elismernek, de több konkrét tény is napvilágra került.

Ha koleszterincsökkentőt szed, ne csodálkozzon az alábbiakon:

Memóriavesztés - egyébként teljesen egészséges embereknél is feljegyeztek komoly emlékezetzavarokat, amelyek a tabletták elhagyásával megszűntek.

Koncentrációzavar, fejfájás - Amerikában már vizsgálatokat végeznek a különböző balestekben megsérül, meghalt emberek koleszterincsökkentő szedésével kapcsolatban.

Depresszió, agresszió - koleszterinre szükség van az idegrendszer egészséges működéséhez, hiánya idegkárosodást okozhat.

Érzékelésbeli zavarok - pl. zsibbadás, égő érzés a végtagokban, az arcon.

Fáradtság-izomgyengeség - a Q10 koenzym elengedhetetlen a sejtek energiatermeléséhez, a sztatinok drámaian csökkentik a Q10 szintjét a szervezetben.

Ízületi fájdalmak - az izmok gyengülésével egyre nagyobb az ízületek terhelése, kopása.
Immungyengeség - a koleszterincsökkentők gátolják a C-vitamin hasznosulását.

Emésztési problémák - mivel a sztatinok a májfunkciókra hatnak, így gátolják az emésztő enzimek termelését is.

Szívelégtelenség, szívritmuszavar - a Q10 támogatja a szívizom munkáját, védi a szív sejtjeit. A Q10 szintje az életkor előrehaladtával természetesen is csökken a szervezetben, de ezt a folyamatot a koleszterincsökkentők drámaian felgyorsítják.

Hormonális problémák - a koleszterin a mellékvesék által termelt hormonok alapanyaga

Miért lehet magas mégis a koleszterinszint?

Ha mindent bevetünk, és mégsem megy le a koleszterinszintünk, az okot kellene megkeresni. Könnyen lehet, hogy a testünkben valahol egy (akár rejtett) gyulladás, fertőzés van. Mivel emiatt sejtjeink állandóan károsodnak, a sejtek (sejtmembrán) cseréjéhez a májunk koleszterint állít elő. Minél több koleszterincsökkentőt veszünk be, annál többet állít elő a májunk. Hasonló sejtkárosító hatása lehet más problémákra szedett "gyógyszereknek" is. Ezért könnyen előfordulhat, hogy a diéta és a koleszterincsökkentők ellenére sem csökken a koleszterinszint és nem is fog addig, míg vagy a kiváltó okot nem szüntetik meg, vagy a májat tönkre nem teszik.

Finomított olajok és ebből készült termékek (pl. margarin) fogyasztása. A növényi olajok ipari előállítása során az olajat magas hőmérsékletre hevítik és különböző vegyszerekkel kezelik. Az ipari élelmiszer-feldolgozás átalakítja az élelmiszerek természetes szerkezetét, olyan anyagok jönnek létre, ami a természetben nem léteznek. Ezek az anyagok (pl transz-zsírsavak, oxycolesterin) megterhelik a szervezetünket, gátolják a máj normális működését, felboríthatják a természetes szabályozó rendszereket. A finomított olajok erőteljesebb hatással vannak a koleszterinszintünkre, mintha zsírt ennénk szalonnával.

Ezekben az esetekben a "gyógyszereknek" semmiféle értékelhető hatásuk sincs, szedésük csak gátolja a normális működést, de az okokat nem szüntetik meg.

Természetes koleszterinszabályozás

Szükség esetén a koleszterinszint könnyedén csökkenthető a feldolgozott élelmiszerekben található zsírok kerülésével, és teljes kiőrlésű gabonák illetve zöldségek fogyasztásával. A következő listában szereplő élelmiszerek magas rost, omega-3 zsírsav, lecitin, E- és C-vitamin, niacin és rutin tartalmuknak köszönhetően segítenek az artériák és a szív kitisztításában.

Omega 3 zsírsavak: halolaj, ligetszépemagolaj, lenmagolaj, stb. - az omega 3 zsírsavak hígítják a vért, javítják az összetételét, áramlási tulajdonságait, így csökkentve az érfali lerakódások esélyét.

Teljes kiőrlésű gabonák, rostok: hajdina, köles, quinoa és zabkorpa - a könnyen emészthető rostok gyorsítják a táplálékkal bevitt zsírok kiürülését.

Zöldségek: retek, torma, paprika, vöröshagyma, fokhagyma, póréhagyma, zöld leveles zöldségek - emésztést serkentő, vértisztító anyagokat tartalmaznak

Gyümölcsök: citrusfélék, paradicsom, csipkebogyó, banán és datolyaszilva

Diófélék és olajos magvak: mandula, mogyoró, lenmag, azték zsálya, tökmag, mák, dió, napraforgó.

Ön mivel mérgezi magát?

Felhasznált és ajánlott források:
tenyek-tevhtek.hu; tankonyvtar.hu; thehealthyskeptic.org; Sz.G.: Paleolit táplálkozás; H.U.: A leves hazudik; stb





Munkahelyemen kb. 10-15 évvel ezelőtt koleszterin szürés is szerepelt az egyik alkalommal az egészségügyi ellenőrzések során. A szűrés során kiderült, hogy a koleszterinszintem kissé a felső határ felett van. Az üzemorvos közölte, hogy feltétlen tartózkodjam a sült szalonna, a rántotta és más hasonlók fogyasztásától és kérte, hogy egy hónap mulva keressem fel ismét. Eszembe jutott, hogy milyen régen is fogyasztottam már ezeket és mennyire is szerettem. Nem tudtam hát megállni, hogy ne fogyasszak egy hónapig belőlük semmit, sőt a nem ajánlottak az eltelt idő alatt elég sűrűn a reggelim részévé váltak. Egy hónap mulva ismét felkerestem, majd a kontroll labor eredmények alapján a doktor úr közölte, hogy kicsit javult a leletem, de gyógyszert kell szednem és felírta a szerinte szükséges gyógyszert. A gyógyszert természetesen nem szedtem, akkor sem és azóta sem. Háziorvosom évente koromra való tekintettel évente elküld egy labor vizsgálatra, erre ha nem is minden évben, de 2-3 évente el is megyek. Legutoljára labor vizsgálaton néhány hete voltam, a koleszteim szintem pedig ugyanazon a szinten van, mint 10-15 év mulva. Talán ennyit kiegészítésképpen!

Mindenki a saját életében tapasztalhatta azt, hogy bizonyos érdekcsoportok belopóztak a mindennapi életünkbe. A tudományos eredményeket félresöpörve ez a hullám, ami sokkal nagyobb hatalommal és pénzzel rendelkezett hirdette, hogy ne együk meg a tojást se. Régóta hangoztatják, hogy az lenne a legjobb, ha legelnénk, füvet ennénk. Ma már mind többen tudják azt is, hogy mindez hazugság volt, és bebizonyosodott, hogy a tojás a legfontosabb és legegészségesebb étel!
Az alábbi videóban ezt Prof. Dr. Horváth István majd részletesen elmondja.

Azóta és sem hiszek az orvosoknak. Bebizonyosodott, hogy az étkezésem során elfogyasztott koleszterin egyáltalán NEM BEFOLYÁSOLTA vérem koleszterinszintjét. Szerintem tehát mindenki ehet akármit, legfeljebb nem akármennyit!

Csodák márpedig léteznek
Koleszterin lebontása - Prof. Dr. Horváth István műsor 2012-12-06 VNTV
/Az érelmeszesedés okának indokait a tudomány különböző szintjén, különbözőképpen magyarázták. Korábban a táplálékkal felvett koleszterint okolták, később baktériumfertőzésnek tulajdonították. Ma hivatalosan a magas vérkoleszterin szint az elfogadott ok. Horváth professzor megítélése szerint egyik sem, hanem a koleszterin anyagcsere felborulása váltja ki az érelmeszesedés/

Link





menusgabor, 2012. január 16. hétfő, 21:06
Címkék: Ancel Keys, Horváth István, nagy átverés, felnőtt embernél, koleszterin főként, májban képződik,
Kommentek
Betegségel eredése táplálkozásból
valòdinak vélt okairól.


Oly sok hipotézist hallottunk már a miértekről, és most ez is egy nézőpont. Talán a legigazabb nézőpont. Olvassák hát.....


A helyzet az, hogy a nem megfelelő táplálkozásunkkal mérgezzük az ereinket. Ha rendszeresen és folyamatosan fogyasszuk, majd később ecsetelt élelmiszereket krónikus gyulladást érünk el a szerveztünkben.


Idézem Dr Papp Lajos szavait:

“Ha az érfalak nincsenek begyulladva, a koleszterin nem tud felhalmozódni az erekben, nincs szívroham és nincs stroke. Gyulladás nélkül a koleszterin szabadon áramlik a testben, és kiürül. Ez a gyulladás okozza a koleszterin lerakódását. A gyulladás a szervezet természetes védekezéseként alakul ki az idegen anyagok: a baktériumok, toxinok vagy vírusok megjelenésekor."


Ez a tény, és akkor nézzük , hogy mik ezek az élelmiszerek a Wellandfit írásából:


GLUTÉN

A gabonafélékben található glutén a rá érzékeny
suzymama, 2019. szeptember 12. csütörtök, 13:13
A pisztácia
sima, éretten felnyíló héj rejti a sárgás-zöldes, ehető magot.

Miért jó a pisztácia?
Azt valamennyien tudjuk, hogy a pisztácia nagyon finom, jó szemelgetni a felnyíló héjakból előbukkanó magokat. Arra kevesebben gondolnak, hogy fogyasztása közben szívük, ereik védelmében tesznek valami nagyon fontosat. Ez az apró mag ugyanis rendkívül gazdag a legegészségesebb zsírsavakban: egyszeresen telítetlen, omega-3, omega-6 zsírsavakat tartalmaz.
Összetevői nemcsak nem növelik a vér káros koleszterintartalmát, hanem csökkentik azt, elsősorban az LDL-koleszterint, amely az érfalakra rakódó plakkok kialakulásában játszik fontos szerepet. Így az érrendszert karbantartó, szívvédő élelmiszerként tarthatjuk számon.

Több kutatás eredménye megerősítette, hogy a pisztácia - több dióféléhez hasonlóan - férfiaknak kifejezetten ajánlható, mivel fogyasztása valamelyest véd a rosszindulatú prosztata-daganatokkal szemben is.


Hogyan fogyasszuk?

Minden
lovaszmarika, 2019. augusztus 30. péntek, 10:26
Görögdinnye és a cukorbetegség
felel.
2. A C-vitamin, amely nagy mennyiségben található a görögdinnyében, egy olyan erős antioxidáns, amely segít a szervezetnek abban, hogy felvegye a harcot a fertőzésekkel.
3. A görögdinnye gazdag B1- és B6 vitaminokban is, amelyek hozzájárulnak a magas energiaszinthez.
4. A görögdinnyében nagy mennyiségű kálium és magnézium található. Ezekkel szabályozhatóak az idegi impulzusok, a vérkeringés, valamint jó hatással van a vérnyomásra.
5. A görögdinnye nem tartalmaz zsírt és koleszterint, ezért létfontosságú a cukorbetegeknek.
6. A görögdinnyében sok likopin található. Ez antioxidáns hatásokkal rendelkezik, és megvédi a szívet a szívbetegségekkel és más keringési problémákkal szemben, amely általában érintik a cukorbetegeket is.
7. A görögdinnye gazdag rostokban, amelyek segítik az emésztést és szabályozzák a koleszterin szintet.
8. A tanulmányok szerint a görögdinnyével hatékonyan csökkenthető és megakadályozható a magas vérnyomás.

A
pacsakute, 2019. augusztus 29. csütörtök, 08:20
Zab gyógyhatásai
Már kis mennyiség fogyasztása is észrevehetően csökkenti a koleszterinszintet és alacsony zsírtartalma miatt segíti megelőzni a szívbetegségeket. A zabpehely sok sportoló étrendjében központi szerepet tölt be, energiát biztosít sőt fokozza a koordinációs képességet.

Manapság számos kutató foglalkozik a gabonák tanulmányozásával és az eredmények mindig rávilágítanak a gabonák szervezetünkre gyakorolt pozitív hatására. Értékes tápanyagaik miatt a bolygó legértékesebb növényeinek vannak számon tartva. Az egyik ilyen értékes gabonánk a zab, melyiknek tápértéke jóval magasabb a többi gabonáknál. Őseink már régen felfedezték különleges gyógyító hatását, annak idején reuma és fájdalmak csillapítására használták igen nagy sikerrel, manapság azonban újra felfedeztük jelentőségét az egészséges életmód és táplálkozás számára.

A zabkásaleves a legjobb eledel gyomorfekély és
pacsakute, 2019. augusztus 29. csütörtök, 08:09
A városi lét emeli a koleszterinszintet a varjaknál
Andrea Townsend és munkatársai a New York államban lévő Hamilton College-ban 140 fiatal varjútól vett vérmintát koleszterinszintjük méréséhez Kaliforniában, hogy nyomon kövessék fennmaradásuk esélyeit. Azt találták, hogy minél közelebb éltek a madarak a városi környezethez, annál magasabb volt a koleszterinszintjük.

Hogy közvetlenül is teszteljék az emberi élelem hatásait, a kutatók New Yorkban élő varjúfiókákat rendszeresen sajtburgerekkel tápláltak és összehasonlították koleszterinszintjüket olyan madarakéval, akik a közelben éltek, de maguknak kellett gondoskodniuk táplálékukról. A sajtburgert evőknek magasabb volt a koleszterinszintjük, mint a másik csoportnak, hasonlóan ahhoz, ahogyan azt Kaliforniában tapasztalták.

A kutatók kimutatták azt is, hogy a városi madarak esetében alacsonyabb volt az életben maradási arány az első három évben, mint a vidéki varjaknál, de nem a magasabb koleszterinszinttel okolható nagyobb elhullásuk. Sőt a New York-i populációnál a magasabb koleszterinszint
velemenyezd, 2019. augusztus 26. hétfő, 19:01
Szép napot mindenkinek!
dominanciájától, fél a magyarság alapvető képességeitől, nehogy azokkal más népek fölé kerekedjen. Gondoljunk csak arra, hogy a Magyar találmányok érvényesülését éppen a mindenkori kollaboráns magyar vezető réteg akadályozza meg! Gondoljunk csak bele, a sok Nóbel díjasunk közül hányan érvényesültek Magyarországon!

Ott van a világszenzációnak számító mű-vér, Dr. Horváth István professzor találmánya, vagy a szintén világ szenzációnak számító antigén, mely a vérerekből 5 hét alatt eltávolítja a koleszterint, ami az érszűkület, magas vérnyomás, azaz a halálozás 67%-os okozója! E kettő találmányból Magyarország annyit profitálhatna, hogy a teljes adósságát pár év alatt képes lenne visszafizetni!

Ez viszont ellentétes lenne a globalizmus szándékával, ugyanis a Magyarság elnyomására megkezdődött a betelepítés: A közelmúltban hazánkban nyilvánosságra hozott betelepítési terv és a milliós-több milliós nagyságrend valós információ. A keletről érkezőkre való hivatkozás miatt sokan, túlnyomóan csak
kirscha, 2019. augusztus 25. vasárnap, 08:35
Vérből és CT-felvételekből azonosítaná az infarktuskockázatot egy magyar kutató
élettartam tíz évvel nőne - mutatott rá.

A kutatócsoport az elmúlt években olyan radiomikai, matematikai és háromdimenziós mintázatelemzési eljárásokon alapuló módszereket dolgozott ki, amelyekkel egy szív-CT-felvételen nagy valószínűséggel különbséget tudnak tenni az infarktus szempontjából nagy rizikójú és a stabil plakkok (koszorúerekben lévő felrakódások) között.

Szabad szemmel vagy az eddig ismert eljárásokkal nem feltétlenül azonosíthatók a valóban veszélyt jelentő plakkok, amelyek sok koleszterint és gyulladásos sejtet tartalmaznak - emelte ki Maurovich-Horvat Pál. A nemzetközi együttműködéssel megvalósuló vizsgálatban minden egyes plakkból több ezer mintázatot azonosítottak és azt is meg tudták nézni, melyikben zajlanak aktív anyagcsere-folyamatok.

A kutatócsoport azt is elemezte, hogy a szív CT-felvételéből lehet-e hasonló mélységű információt nyerni, mint a szövettani vizsgálatból. A kérdés jelentőségét az adja, hogy a szövettan alapján dönthető el, hogy nagy rizikójú-e az adott
velemenyezd, 2019. augusztus 22. csütörtök, 18:54
Regenor-Krill olaj
Krill olaj
KRILL OLAJ, Lehetséges alkalmazási területek:

· Koleszterin-, vérnyomás-, gyulladáscsökkentő
· Az agy jelzőanyagainak serkentése depressziónál (alacsony Serotoninszint), szenvedélybetegségnél vagy hiperaktivitásnál (alacsony Dopaminszint), a kognitív funkciók és a járás- és beszédközpontok javulása
· Elvonókúra (nikotin, drog)
· Reuma/ arthritis
· Hyperkoleszterin/Hyperlipoprotein-betegségek
· Érbetegség, arteriosklerosis, szélütés
· Szívinfarktus
· Diabetes
· Szívritmuszavarok
· Neurodermitis
· Allergiák
· Collitis Ulcerosa, Morbus Crohn
· Migrének
· PMS
faciendum, 2019. augusztus 21. szerda, 20:33
Képek, videók
HDL LDL koleszterin.jpg
pacsakute
2017. augusztus 31. csütörtök, 18:35
Adventi koleszterin koszo
margoboszi
2015. december 20. vasárnap, 10:21
Koleszterin csökkentők.jp
pacsakute
2014. október 29. szerda, 07:47
koleszterin csökkentők.jp
nemarika
2014. március 01. szombat, 17:36
HDL-koleszterin emelők.jp
dnemethk
2013. március 05. kedd, 20:46
Koleszterin és a vöröshag
anci-ani
2012. július 09. hétfő, 09:39
lacika és a koleszterin
bocskai63-71
2008. április 06. vasárnap, 07:48
koleszterin
orsi1
2007. május 16. szerda, 23:33
94113453_piano_keys_ha nd_
menusgabor
2015. július 17. péntek, 21:33
Florida-Keys.png
liza1
2014. május 10. szombat, 06:54
1105_alicia-keys-zongo ran
annacska74
2012. augusztus 03. péntek, 16:36
alica-keys-wedding.jpg
klarcsika
2011. november 05. szombat, 16:38
Alicia Keys 30.jpg
farkas1945
2011. március 09. szerda, 09:32
keyboard_keys_10.jpg
szidnifox
2010. december 15. szerda, 20:15
florid_keys_hires.jpg
dnemethk
2010. október 05. kedd, 19:22
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.