Belépés
2019. szeptember 19. csütörtök | 38. hét | 262. nap | 04:26 | Vilhelmina
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Több mint 550 millió eurós uniós támogatás segíti az M30-as autópálya meghosszabbítását
Az uniós Kohéziós Alapból finanszírozott beruházás célja a forgalom felgyorsítása, a közúti biztonság javítása és a forgalmi torlódások csökkentése. A fejlesztés segíti a Balti-tenger és a Fekete-, illetve Égei-tenger menti területeket összekötő, Via Carpatia nevű európai közlekedési hálózat kiépítését - közölték.

Navracsics Tibor, az oktatásért, a kultúráért, az ifjúságért és a sportért felelős biztos az uniós finanszírozással összefüggésben úgy nyilatkozott, hogy az érintett közúti összeköttetés kiépítése régóta esedékes, és közvetlen előnyökkel jár Borsod-Abaúj-Zemplén megye egymillió lakosa számára, akik a jövőben gyorsabban, biztonságosabb és kényelmesebben utazhatnak. A jobb összeköttetés pozitív hatásai pedig végső soron Magyarország és Szlovákia számára is érezhetőek lesznek, például a foglalkoztatás, a gazdasági növekedés, a turizmus és a kereskedelem terén - mondta a magyar uniós biztos.

Az uniós finanszírozás fedezni fogja többek között egy 60 kilométeres autópályaszakasz és 48, az út felett átívelő híd megépítését. A várhatóan 2022 februárjára lezáruló munkálatokban helyi vállalatok is részt vesznek majd - közölte az uniós bizottság.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2019. szeptember 11. szerda, 13:11
Címkék: Kohéziós Alapból, Navracsics Tibor, uniós Kohéziós, forgalom felgyorsítása, közúti biztonság, forgalmi torlódások,
Kommentek
Önkormányzat 2019 - Fidesz: Karácsony mismásol, képtelen rendbe tenni a zuglói parkolást
rendszer, ahogy Karácsony Gergely mondja, miért nem mutatja meg a számokat. "Mi tart évekig azon, hogy ezeket beüsse a számológépbe?" - tette fel a kérdést, majd arra is rákérdezett, "ha egy ilyen egyszerű műveletre is alkalmatlan, hogyan akarja vezetni a fővárost?".

A Fidesz budapesti szóvivője kérdésre elmondta, Karácsony Gergely legutóbbi nyilatkozata után felmerül, hogy az ellenzéki főpolgármester-jelölt nem támogatja, el akarja venni az észak-pestiektől a 3-as metró káposztásmegyeri meghosszabbítását, annak területére ugyanis most fásítást ígér. Ebből is látszik, hogy Karácsony Gergely "össze-vissza beszél", teljességgel alkalmatlan a budapestiek képviseletére - tette hozzá.

Zsigmond Barna Pált kérdezték Tarlós István főpolgármester és Tordai Bence párbeszédes parlamenti képviselő pénteki szócsatájáról is. Kijelentette, a baloldal régi módszere, hogy provokál, zavart kelt, indulatokat szít, ezzel is leplezve alkalmatlanságukat, ezzel szemben a Fidesznek alkalmas, kipróbált városvezetői
velemenyezd, 2019. szeptember 14. szombat, 16:11
Brexit - Brit Iparszövetség: "halvány reménysugár" a rendezetlen Brexitet tiltó törvény
Carolyn Fairbairn, a CBI vezérigazgatója csütörtöki nyilatkozatában közölte: a brit üzleti vállalkozások zöme az október 31-i Brexit-határidő meghosszabbítását pártolja, mivel közismert, hogy milyen károkat okozna a megállapodás nélküli kilépés az EU-ból.

A legnagyobb ellenzéki erő, a Munkáspárt által kezdeményezett, Boris Johnson konzervatív párti miniszterelnök által hevesen ellenzett indítványt előző éjjel hagyta jóvá 327-299 arányban az alsóház. A jogszabály lényege az, hogy ha október 19-éig a parlament nem járul hozzá egy új Brexit-megállapodáshoz, és ahhoz sem, hogy a brit EU-tagság megállapodás nélkül szűnjön meg, Johnsonnak kezdeményeznie kell az EU-nál a kilépés elhalasztását három hónappal, vagyis 2020. január 31-ig.

A Brit Iparszövetség vezetője szerint amíg nincs megállapodás a kilépés feltételrendszeréről, a brit vállalatoknak fontmilliárdokba kerül a felkészülés a megállapodás nélküli Brexitre, és ezt a pénzt a termelő beruházásoktól vonják el.

A CBI vezérigazgatója szerint
velemenyezd, 2019. szeptember 05. csütörtök, 14:41
Szép napot mindenkinek!
megerősítette, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök budapesti útjának előkészületei megkezdődtek - írja az orosz kormány szócsövének tekinthető Szputnyik portál, amelyik a Népszava információi alapján érdeklődött az október 30-i vizitről.
A tavalyi orosz-magyar találkozót sikerként könyvelte el az orosz fél, és Peszkov elmondta, akkor Orbán Viktor miniszterelnök arra kérte Putyint, komolyan fontolja meg a Török Áramlat, vagyis a Fekete-tengeren keresztül vezető, még épülő földgázvezeték meghosszabbítását Magyarországig, illetve onnan tovább is.
Hungary first
Magyarország teljes mértékben egyetért és támogatja Donald Trump amerikai elnök nemrég meghirdetett új határvédelmi és menekültügyi politikáját - erről Szijjártó Péter magyar külügyminiszter nyilatkozott a FOX News tévécsatornának. Megérti az amerikai elnök intézkedéseit, hisz hazánk is hasonló cipőben járt 2015-ben.

Hangsúlyozta, szerinte nincs semmilyen törvényi vagy humanitárius indok vagy magyarázat arra, miért
kirscha, 2019. július 25. csütörtök, 13:00
Gulyás: a jobboldaliak többsége megszavazta Ursula von der Leyent, a baloldaliak többsége elutasította
A tárcavezető kiemelte: Ursula von der Leyen a magyar kormány és a V4 támogatása nélkül nem lehetett volna az Európai Bizottság elnökjelöltje, a kormánypárti európai parlamenti (EP-) képviselők szavazata nélkül pedig nem lehetett volna az uniós testület elnöke.

Azt mondta: az EP sokkal széttöredezettebb, mint eddig, több politikai közösségre oszlik, mint korábban, nehezebb többséget elérni, ezért különösen nagy teljesítmény, hogy sikerült a képviselők többségének a támogatását megszerezni. A 13 kormánypárti szavazatra matematikailag is szükség volt az eredményhez - fűzte hozzá.

Közölte: "van bizalmunk a megválasztott jelölt irányába, ez egy megelőlegezett bizalom".

Gulyás Gergely megjegyezte: az új Európai Bizottságnak és elnökének komoly feladatai lesznek, amelyekhez nehézségek közepette kell hozzálátniuk. Európa nincs jó állapotban, a most távozó bizottsági elnök, Jean-Claude Juncker legnagyobb erénye, hogy "kellően sok hibát" hagyott hátra, hogy tanulni lehessen belőlük - fogalmazott.
velemenyezd, 2019. július 18. csütörtök, 14:31
Brexit - Uniós források: Ursula von der Leyen hozzájárulna a határidő meghosszabbításához
Az Európai Parlament szociáldemokrata és liberális frakcióinak írt levelében Ursula von der Leyen kijelentette, hogy bizottsági elnökké választása esetén kész tárgyalások előkészítésére "olyan előremutató és stratégiai partnerség kialakítása érdekében, amelyre az Európai Unió a Nagy-Britanniával tervezett jövőbeni kapcsolatait építeni szeretné".

"Ha ehhez több időre van szükség, és ha erre jó okok vannak, támogatni fogom a Brexit kijelölt határidejének meghosszabbítását" - közölte.

Az Európai Tanács július elején tartott, háromnapos csúcsértekezletén döntött arról, hogy Ursula von der Leyent javasolja az Európai Bizottság elnöki posztjára. A jelöltet azonban az Európai Parlament tagjai többségének kell megválasztania. Von der Leyennek bizottsági elnöki kinevezése jóváhagyásához legalább 376 szavazatra van szüksége a 751 tagú EP-ben, amely erről a tervek szerint kedden szavaz strasbourgi plenáris ülésén.

A Brexittel foglalkozó, április 11-i ülésén az Európai Tanács - az Egyesült Királyság
velemenyezd, 2019. július 15. hétfő, 14:51
Fenyő-gyilkosság - Az ügyészség perújítást kezdeményezett P. Tamás ügyében
cselekménye - Jozef Rohác minősítéséhez igazodva - szintén több emberen elkövetett emberölésnek minősülhet.

A főügyészség közleménye kitér arra is, hogy mindez nem érinti a Gy. Tamás elleni büntetőeljárást. A vele szembeni érdemi ügyészi döntés meghozatala folyamatban van. Mivel pedig a gyanúsított a legenyhébb személyi szabadságot korlátozó kényszerintézkedés hatálya alatt többször járt külföldön, ahonnan mindig visszatért, a Fővárosi Főügyészség nem látta indokoltnak a kényszerintézkedés meghosszabbítását, továbbá intézkedett az óvadék visszaszolgáltatásáról is.

Fenyő Jánost 1998. február 11-én este géppisztollyal ölték meg Budapesten, a II. kerületi Margit utcában a gépkocsijában.

A rendőrség idén júniusban közölte, hogy lezárta a Fenyő-gyilkosság vizsgálatát. A megalapozott gyanú szerint Gy. Tamás megbízásából P. Tamás szervezte meg, illetve adott utasítást Fenyő János megölésére, amit Jozef Rohác hajtott végre.

Jozef Rohácot a bíróság néhány éve a Fenyő-gyilkosság és az 1998. július
velemenyezd, 2019. július 15. hétfő, 10:31
Viorica Dancila román miniszterelnököt választották a PSD elnökévé
azokhoz a témákhoz, amelyek valóban érdeklik a választókat. Szerinte azt a hibát követték el, hogy jobban érdekelte őket az igazságszolgáltatásért folytatott harc, mint az egészségügy vagy az oktatás. Úgy vélte, gyorsan meg kell találni azokat a megoldásokat, amelyek megnyugtatóan és hosszú távon rendezik a külföldön élő román állampolgárok szavazási lehetőségét. Közölte: támogatja mind a három eddig felmerült megoldást, így a külföldi románok levél útján történő szavazását, a szavazási program meghosszabbítását, illetve a szavazókörzetek számának növelését külföldön.

Dancila kifejtette, hogy az igazságszolgáltatás által elkövetett visszaéléseket, és a titkosszolgálat és a különböző állami intézmények között megkötött titkos megállapodásokat tisztázni kell, de nem kívánja, hogy az a látszat keletkezzen, miszerint ez a küzdelem a politikusok megvédéséről szól, illetve hogy a politikusok, illetve a bírák és ügyészek háborúja lenne.

Dancila a Klaus Iohannis államelnök által az igazságszolgáltatás
velemenyezd, 2019. június 29. szombat, 18:33
Képek, videók
5 taska_terito_alapbol_
lovaszmarika
2013. február 13. szerda, 14:31
Alapból nem vagyok szemüv
mcjoint
2010. május 11. kedd, 11:53
20120916-navracsics-ti bor
agica2004
2012. szeptember 19. szerda, 14:32
O.V.-Uniós zászló.jpg
agica2004
2015. február 23. hétfő, 18:35
20120222-orban-unios-b unt
agica2004
2012. február 23. csütörtök, 20:30
Uniós üvegpaloták
klara1949
2010. november 25. csütörtök, 20:00
uniós védelmet kapott sze
agica2004
2010. november 10. szerda, 14:25
uniós forrás.jpg
agica2004
2007. november 06. kedd, 16:41
Románia az uniós integrác
ibolya64
2007. június 25. hétfő, 21:15
Nemzetközi forgalom..jpg
terimamy
2018. március 07. szerda, 19:18
SZKT-Forgalom.jpg
agica2004
2018. február 18. vasárnap, 20:05
Forgalom leáll a bogárnak
wob
2013. október 23. szerda, 18:27
Forgalom-never-ending- urb
margoboszi
2013. szeptember 23. hétfő, 22:25
forgalom.jpg
szicu
2013. június 09. vasárnap, 21:53
forgalom a Mississippin
mecsery
2013. január 12. szombat, 23:05
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.