Belépés
2020. január 22. szerda | 4. hét | 22. nap | 14:27 | Vince, Artúr
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Több mint 550 millió eurós uniós támogatás segíti az M30-as autópálya meghosszabbítását
Az uniós Kohéziós Alapból finanszírozott beruházás célja a forgalom felgyorsítása, a közúti biztonság javítása és a forgalmi torlódások csökkentése. A fejlesztés segíti a Balti-tenger és a Fekete-, illetve Égei-tenger menti területeket összekötő, Via Carpatia nevű európai közlekedési hálózat kiépítését - közölték.

Navracsics Tibor, az oktatásért, a kultúráért, az ifjúságért és a sportért felelős biztos az uniós finanszírozással összefüggésben úgy nyilatkozott, hogy az érintett közúti összeköttetés kiépítése régóta esedékes, és közvetlen előnyökkel jár Borsod-Abaúj-Zemplén megye egymillió lakosa számára, akik a jövőben gyorsabban, biztonságosabb és kényelmesebben utazhatnak. A jobb összeköttetés pozitív hatásai pedig végső soron Magyarország és Szlovákia számára is érezhetőek lesznek, például a foglalkoztatás, a gazdasági növekedés, a turizmus és a kereskedelem terén - mondta a magyar uniós biztos.

Az uniós finanszírozás fedezni fogja többek között egy 60 kilométeres autópályaszakasz és 48, az út felett átívelő híd megépítését. A várhatóan 2022 februárjára lezáruló munkálatokban helyi vállalatok is részt vesznek majd - közölte az uniós bizottság.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2019. szeptember 11. szerda, 13:11
Címkék: Kohéziós Alapból, Navracsics Tibor, uniós Kohéziós, forgalom felgyorsítása, közúti biztonság, forgalmi torlódások,
Kommentek
Meghosszabbították a szerbiai magyar bérgyilkos letartóztatását
Ibolya Tibor fővárosi főügyész csütörtökön az MTI-vel azt közölte: a főügyészség azért kérte a kényszerintézkedés meghosszabbítását három hónappal, mert szerintük csak így biztosíthatják a gyanúsított eljárásbeli jelenlétét, és zárhatják ki a bizonyítás megnehezítését és a bűnismétlést.

A nyomozási bíró meghosszabbította a letartóztatást, ám a végzés a védelem fellebbezése miatt nem végleges - tartalmazza a közlemény.

A Fővárosi Törvényszék tavaly júliusban számolt be arról, hogy beismert egy gyilkosságot a terhére rótt cselekmények közül az a Prágában elfogott férfi, akit a bíróság letartóztatásba helyezett. A gyanúsított ügyvédje a beismert gyilkossággal kapcsolatban jogos védelemre hivatkozott.

D. Csabát nemzetközi elfogatóparancs alapján március 1-jén egy prágai szállodában fogták el a cseh hatóságok, és július 18-án átadták a magyar rendőröknek.

A rendőrség tavaly július 19-én közölte: előre kitervelten, több ember sérelmére elkövetett emberölés és csalás megalapozott gyanúja
velemenyezd, 2020. január 16. csütörtök, 14:42
Johnson: ha a Amerikának nem kell a jelenlegi iráni nukleáris megállapodás, akkor másikat kell kötni
Johnson a BBC televízió keddi politikai magazinműsorában kijelentette azt is, hogy meggyőződése szerint igen nagy eséllyel sikerül az év végéig szabadkereskedelmi megállapodásra jutni az Európai Unióval.

Az iráni egyezményről szólva elmondta: azt igyekszik megértetni az amerikai kormánnyal - amely kivonult a JCPOA-egyezményből és szövetségeseit is erre szólította fel -, hogy "így vagy úgy", de valahogy meg kell akadályozni, hogy Irán nukleáris fegyverre tegyen szert.

A konzervatív párti brit kormányfő kijelentette: amerikai szempontból az egyik probléma a mostani megállapodással az, hogy Donald Trump elnök elődje, Barack Obama kötötte, és Trump szerint az egyezménynek számtalan hibája van.

"Ha viszont ez a megállapodás nem kell, akkor váltsuk fel egy másikkal, váltsuk fel egy Trump-egyezménnyel" - fogalmazott Johnson a keddi BBC-interjúban.

Az Egyesült Államok 2018-ban mondta fel a megállapodást, és Trump a múlt héten felszólította az egyezményt aláíró európai hatalmakat arra, hogy
velemenyezd, 2020. január 14. kedd, 11:19
Brexit - Ír miniszterelnök-helyettes: az EU "nem hagyja magát siettetni" a kereskedelmi megállapodással
valószínűleg egy évnél tovább tartanak majd.

London a brit EU-tagság e hónap végén esedékes megszűnése (Brexit) után széles körű, az árukra és a szolgáltatásokra egyaránt kiterjedő szabadkereskedelmi megállapodást szeretne kötni az EU-val. Az ennek elérésére szolgáló, alapesetben december 31-ig tartó átmeneti időszakot ugyanakkor a hivatalos brit álláspont szerint nem lehet meghosszabbítani, sőt a brit kormány törvényben kívánja megtiltani saját magának és a parlamentnek az átmeneti időszak meghosszabbítását.

Az ír miniszterelnök-helyettes azonban a vasárnapi BBC-interjúban kijelentette: ha a brit parlament "hoz egy törvényt, amely kimond valamit", nem jelenti azt, hogy ehhez a többi 27 EU-tagországnak is tartania kell magát.

Simon Coveney szerint az EU azzal a hozzáállással kezd hozzá a szabadkereskedelmi tárgyalásokhoz, hogy a lehető legjobb megállapodást érje el, de "siettetni nem hagyja magát csak azért, mert Nagy-Britannia elfogadott egy törvényt".

Hozzátette: korántsem csak a
velemenyezd, 2020. január 12. vasárnap, 14:21
Brexit - Jóváhagyta a londoni alsóház a Brexit-megállapodást
de Johnson a kampányban többször is kijelentette, hogy ha a Konzervatív Párt győz, karácsony előtt újból benyújtja az egyezmény ratifikálásáról szóló törvénytervezetet, januárban pedig végigviszi a ratifikációs folyamatot.

Boris Johnson sokszor hangoztatott célja az, hogy az Egyesült Királyság a Brexit jelenleg érvényes január 31-i határnapján kilépjen az Európai Unióból.

A brit kormány jogi erővel tiltaná meg saját magának és a parlamentnek a Brexit után tervezett átmeneti időszak meghosszabbítását.

Az átmeneti időszak 2020. december 31-ig tartana, és időtartama alatt jórészt a jelenlegi szabályrendszer maradna érvényben az Európai Unióval fennálló kétoldalú viszonyban.

Az átmeneti időszak elsősorban arra szolgál, hogy London és az EU szabadkereskedelmi megállapodást köthessen. Uniós részről azonban többször is hangoztatták - legutóbb szerdai londoni látogatásán Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke -, hogy ez ilyen rövid idő alatt gyakorlatilag lehetetlen, és az EU hajlandó
velemenyezd, 2020. január 09. csütörtök, 19:38
Iráni-amerikai viszály - Ellenzéki képviselők: érdemi tájékoztatást adott a honvédelmi vezetés
várható javulás. Az MSZP-s politikus a tájékoztató alapján arról beszélt: jogi szempontból nem indokolt a magyar katonák hazahozása Irakból.

Ezzel együtt - kérdésre válaszolva - mindketten azt mondták, a Magyar Honvédség jelenlegi iraki misszióját nem támogatják, azt legutóbb a parlamentben sem szavazták meg. A DK az iraki misszió indulásakor még támogatta a magyar részvételt, de annak Irak teljes területére való kiterjesztését, majd a misszió létszámának növelését, a kontingens mandátumának meghosszabbítását nem támogatta. Az MSZP kezdettől fogva ellenezte a magyar részvételt.

A parlament tavaly decemberben hosszabbította meg 2021. december 31-éig a Magyar Honvédség részvételét kétszáz katonával az Iszlám Állam nevű terrorszervezet elleni nemzetközi koalíciós műveletekben az Iraki Köztársaság területén. Magyarország az Egyesült Államok felkérésére 2015-ben csatlakozott a többnemzeti misszióhoz.

Szerda hajnalban Irán több mint egy tucat ballisztikus rakétát lőtt ki az amerikai erők által
velemenyezd, 2020. január 09. csütörtök, 12:22
Brexit - Johnson: nem lehet szó a kilépés utáni átmeneti időszak meghosszabbításáról
vezetőjének, hogy a brit kormány széleskörű, az árukra és a szolgáltatásokra egyaránt kiterjedő szabadkereskedelmi megállapodást szeretne kötni az EU-val, az ennek elérésére szolgáló, alapesetben december 31-ig tartó átmeneti időszakot azonban nem lehet meghosszabbítani.

London már a decemberi parlamenti választás utáni programtervezetében jelezte, hogy a Brexit-megállapodás ratifikálásához kapcsolódva külön jogszabályban kívánja megtiltani saját magának és a parlamentnek az átmeneti időszak meghosszabbítását.

Az átmeneti időszak időtartama alatt jórészt a jelenlegi szabályrendszer marad érvényben a kétoldalú viszonyrendszerben.

Boris Johnson a szerdai megbeszélésen a Downing Street szóvivőjének beszámolója szerint kijelentette azt is: az Európai Unióval fenntartott jövőbeni partneri viszonynak nem lehet feltétele az, hogy az Egyesült Királyság bármilyen formában "igazodjon" az uniós előírásokhoz, és az Európai Unió bíróságának sem lehet a jövőben semmiféle döntési joghatósága az Egyesült
velemenyezd, 2020. január 08. szerda, 20:22
Morawiecki: Putyin tudatosan hazudik a második világháború kitöréséről
összhangban a Szovjetunió 1939. szeptember 17-én lerohanta Lengyelországot.

"Putyin elnök sokszor hazudott Lengyelország kapcsán. Mindig teljesen tudatosan tette ezt" - áll a Morawiecki által jegyzett dokumentumban. A lengyel miniszterelnök szerint Putyin szavait úgy kell értelmezni, mint a Moszkva által az utóbbi hetekben szenvedett "több lényeges kudarc" elfedésére tett kísérletet.

E kudarcokként Morawiecki a többi között a Krím megszállása miatt Moszkvára kirótt európai uniós szankciók meghosszabbítását, valamint az Északi Áramlat-2 orosz-német gázvezeték létesítésében részt vevő cégekre kirótt amerikai szankciókat említi.

Az állásfoglalás felidézi Lengyelország 1939 szeptemberében történő német, majd orosz megtámadásának eseményeit, aláhúzva, hogy mindkét támadásra az 1939 augusztusában kötött szovjet-német Molotov-Ribbentrop-paktum következtében került sor.

A paktum nem egy meg nem támadási szerződés volt, hanem "politikai és katonai szövetség, mely két érdekzónára osztotta Európát"
velemenyezd, 2019. december 29. vasárnap, 20:11
Brexit - Jóváhagyta a Brexit-megállapodás alapelveit a londoni alsóház
ilyen jelentős többségű alsóházi jóváhagyása után ezt megteszi-e.

Boris Johnson miniszterelnök sokszor hangoztatott célja az, hogy az Egyesült Királyság a Brexit jelenleg érvényes január 31-i határnapján kilépjen az Európai Unióból, és addig a kormány végig akarja vinni a feltételekről szól megállapodás ratifikációs folyamatát.

A tervezet a Brexit-megállapodás törvénybe iktatása mellett jogi erővel tiltaná meg a kormánynak és a parlamentnek a Brexit után tervezett átmeneti időszak meghosszabbítását.

Az átmeneti időszak - amely csak akkor lép életbe, ha a londoni parlament a Brexit napjáig ratifikálja a kilépés feltételrendszerét rögzítő megállapodást - 2020. december 31-ig tartana, és időtartama alatt jórészt a jelenlegi szabályrendszer maradna érvényben az Európai Unióval fennálló kétoldalú viszonyrendszerben.

Az átmeneti időszak elsősorban arra szolgál, hogy London és az EU szabadkereskedelmi megállapodást köthessen. Uniós részről azonban többször is hangoztatták, hogy ez ilyen rövid
velemenyezd, 2019. december 20. péntek, 16:51
Képek, videók
5 taska_terito_alapbol_
lovaszmarika
2013. február 13. szerda, 14:31
Alapból nem vagyok szemüv
mcjoint
2010. május 11. kedd, 11:53
20120916-navracsics-ti bor
agica2004
2012. szeptember 19. szerda, 14:32
O.V.-Uniós zászló.jpg
agica2004
2015. február 23. hétfő, 18:35
20120222-orban-unios-b unt
agica2004
2012. február 23. csütörtök, 20:30
Uniós üvegpaloták
klara1949
2010. november 25. csütörtök, 20:00
uniós védelmet kapott sze
agica2004
2010. november 10. szerda, 14:25
uniós forrás.jpg
agica2004
2007. november 06. kedd, 16:41
Románia az uniós integrác
ibolya64
2007. június 25. hétfő, 21:15
Nemzetközi forgalom..jpg
terimamy
2018. március 07. szerda, 19:18
SZKT-Forgalom.jpg
agica2004
2018. február 18. vasárnap, 20:05
Forgalom leáll a bogárnak
wob
2013. október 23. szerda, 18:27
Forgalom-never-ending- urb
margoboszi
2013. szeptember 23. hétfő, 22:25
forgalom.jpg
szicu
2013. június 09. vasárnap, 21:53
forgalom a Mississippin
mecsery
2013. január 12. szombat, 23:05
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.