Belépés
2020. április 02. csütörtök | 14. hét | 93. nap | 17:33 | Áron
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
A keresztviselés felkínálásával Krisztus Urunk
A keresztviselés felkínálásával Krisztus Urunk a feltámadás alternatíváját nyújtja. Micsoda időzítés! - Sebestyén Péter atya a karanténról.
Szabaddá válni a karantén rabságában
Katolikus ma oldalon Link
maroka, 2020. március 26. csütörtök, 09:26
Címkék: Krisztus Urunk, Sebestyén Péter, keresztviselés felkínálásával, feltámadás alternatíváját, karantén rabságában, felkínálásával,
Kommentek
4. nagyböjti hét szombat
az egyik tanácstag, Nikodémus, aki egy alkalommal éjnek idején fölkereste Jézust, így szólt: ,,A mi törvényünk nem ítélkezik senki felett anélkül, hogy ki ne hallgatta volna, és meg nem állapította volna, mi (rosszat) cselekedett."
A többiek azonban neki támadtak: ,,Talán te is galileai vagy? Kutass csak utána, és rájössz, hogy Galileából nem származik próféta!"
Ezután mindegyikük hazatért.
Ezek az evangélium igéi. Jn 7,40-53

Imádság
Urunk, Jézus Krisztus, te példát mutattál életeddel és haláloddal. Példát mutattál nekünk az imában és a szenvedésben. Taníts meg mindkettőre! Nem félek attól, hogy megváltozom, mert tudom, hogy közelebb kerülhetek hozzád. Szeretnék az imában elcsendesedni, az Istenre hallgatni, és hagyni, hogy tetszése szerint alakítson engem. Szeretnék bátorságot kérni a szenvedéshez, az elhagyatottsághoz, hogy eljuthassak oda, hogy az élettől már semmit se várjak, hanem mindent Istentől várjak. Jézusom, te buzgó voltál az imában és erős a
maroka, 2020. március 28. szombat, 06:52
Megpróbáltatás
legvadabb és legrögösebb hegyi hágókon virágzanak, és hogy a legfenségesebb zsoltárok a lélek legmélyebb gyötrelmeiből születtek.
Bárcsak így lenne továbbra is! Ezért a megpróbáltatások sorozatában az a lélek, aki szereti Istent, fölfedezi a határtalan, ujjongó öröm okait. Még ha ,,örvény örvényt hív elő" (Zsolt 42,8) is, az Úr énekének világos visszhangja lesz hallhatóvá. És a legnehezebb óra alatt, ami bekerülhet valaha az emberi életbe, lehetségessé válik Istennek, a mi Urunk Jézus Krisztus Atyjának magasztalása. Megtanultad-e már ezt a leckét? Nem csupán kitartani vagy választani Isten akaratát, hanem örvendezni is benne ,,kimondhatatlan, dicsőült örömmel" (1Pt 1,8).

Nyugodt leszek, hirdette megtört szívem,
Amint zúgtak a tépő viharok,
Elfojtódott sok kínom és nyögésem,
Elállt könnyem, szűntek a panaszok.

Nyugodt leszek, ha tisztán nem is látom
A szeretet, mely hordoz engem,
És nincs vigasz sehol a láthatáron,
Kis lantom
kalmanpiroska, 2020. március 27. péntek, 19:32
Istenre való várakozás
,,Szeretteim, ne lepődjetek meg attól a tűztől, amely megpróbáltatás végett támadt köztetek...
Amennyiben részetek van a Krisztus szenvedéseiben, örüljetek!" (1Pt 4,12-13)

A várakozás hosszú óráira volt szükség ahhoz, hogy Dávid hárfáján énekek szülessenek. A pusztaságban való várakozás órái adják meg nekünk ,,a hálaadás és dicséret hangját" (Ézs.51,3).
Az idelent elkedvetlenedettek szíve fölemelkedik, és örömmel telik meg a mi mennyei Atyánk hajléka. Isai fiának, Dávidnak milyen felkészülés kellett ahhoz, hogy olyan énekeket szerezzen, amilyet mások soha nem hallottak a földön? Az a szörnyű üldöztetés kellett, amit elviselt a gonoszok kezétől, és ami kiváltotta, hogy Istenhez kiáltson segítségért. Azután Dávid elhaló reménye Isten jóságában az örvendezés teljes énekeivé virágzott
kalmanpiroska, 2020. március 26. csütörtök, 19:18
Nincs Cím
MEDJUGORJEI IMA
Istenem, Atyánk! Hisszük, hogy megmentesz az örök kárhozattól. Kérünk Téged, mentsd meg világunkat, ezt a világot, ahová egyszülött Fiadat küldted, a mi Urunkat, Jézus Krisztust. Te vagy az egyetlen reményünk, Ó Örök Szeretet. Mindenható Istenünk, kérünk, tekints a bűnösökre, mint tévelygő fiaidra és lányaidra.
Forró szeretettel kérünk, könyörülj rajtunk, Urunk, mert nem látunk más kiutat a jelen idő zűrzavarából. Segítsen minket a Te szerető Mindenhatóságod. Nyújtsd felénk óvó-védő karjaidat, és űzd el a gonoszt tőlünk.
Istenünk, Atyánk, kérünk: légy irgalmas századunkhoz; e kor embereihez, a mérhetetlen nagy hitetlenség miatt. Könyörülj a tudósokon és világosítsd meg gondolkodásukat a Te Lelkeddel. Istenünk, Atyánk, kérünk könyörülj a kicsinyeken, akik semmiről sem tehetnek, és akik nem tehetnek arról, hogy: ebbe a hazugságokkal és tévedésekkel teli gonosz világba születtek. A Te igazságoddal gyújts világot a lelkünkben; és minden kicsi és kiszolgáltatott gyermek lelkében
maroka, 2020. március 26. csütörtök, 08:57
Naponta imádkozzunk otthonainkban
világért, amelyben lehetővé tetted az emberiség életét. Hálát adunk a teremtés egész gazdagságáért és csodálatos törvényszerűségeiért. Hálát adunk azért, hogy minden pusztító erő ellenére megmaradtunk, és képesek vagyunk arra, hogy világunkról és önmagunkról új és új felismerésekre jussunk.
Köszönjük, hogy egyénileg és közösségben is harcolhatunk megmaradásunkért és azért, hogy életünk egyre szebb és tartalmasabb legyen. De mindennél inkább köszönjük neked, hogy örök életre hívtál meg minket, és Krisztus Urunk megváltó halála és feltámadása által utat nyitottál nekünk az örök boldogságra.
Amikor olyan természeti csapások érnek minket, amelyek ellen a magunk erejéből teljesen biztos védelmet még nem találunk, átéljük, hogy végül is mindig a te kezedben van az életünk.
Alázattal kérünk, segítsd a tudomány embereit, hogy mielőbb megtalálják a mostani járvány ellenszerét! Adj a társadalmak vezetőinek éleslátást, hogy megfelelő intézkedésekkel gátat szabjanak a fertőzés terjedésének, segítsék a
maroka, 2020. március 26. csütörtök, 08:30
„Világunk megváltozik. Keressünk új utakat!”
reményt adó gondolatot Olvasóinkkal. Elsőként Böjte Csaba testvér üzenetét ajánljuk szeretettel!
Ezekben a krízises időkben mindenki úgy szól, mintha végrendelkezne, mintha utolsó mondatait intézné szeretteihez. Nem tudjuk mit hoz a holnap. Amennyiben búcsúznom kellene, és ha csak egyetlen dolgot választhatnék, akkor végrendeletként gyermekeinkre, barátainkra - mindabból a sok szép dologból, örömből, bölcsességből, mit e földön találtam, láttam - gondolkodás nélkül a mi Urunk Jézus Krisztus főparancsát hagynám, azt adnám át nagy szeretettel szeretteimnek:
hirdetés
,,- Szeresd Uradat, Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből, teljes elmédből és minden erődből! Szeresd felebarátodat, mint önmagadat!" Ezeknél nincs nagyobb parancsolat.
Szeresd Uradat, Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből, teljes elmédből és minden erődből!
Istennek legyen hála - még e karanténba zárt világban is - Istent imádni lehetséges. Ezidáig mindig azt hangoztattuk,
maroka, 2020. március 24. kedd, 20:03
Végrendelet! A legfontosabb mit rád hagyhatok!!
Ezekben a krízises időkben mindenki úgy szól, mintha végrendelkezne, mintha utolsó mondatait intézné a szeretteihez! Nem tudjuk mit hoz a holnap? Amennyiben búcsúznom kellene, - gyermekeinkre, barátainkra, végrendeletként, mindabból a sok szép dologból, örömből, bölcsességből mit e földön találtam, láttam - ha egyetlen dolgot szabadna kiválasztani, akkor gondolkodás nélkül a mi Urunk Jézus Krisztus főparancsát nevezném meg, adnám át nagy szeretettel szeretteimnek: "Szeresd Uradat, Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből, teljes elmédből és minden erődből! Szeresd felebarátodat, mint önmagadat! Ezeknél nincs nagyobb parancsolat."

I. Szeresd Uradat, Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből, teljes elmédből és minden erődből!
Istennek legyen hála, - még e karanténba zárt világban is - Istent imádni lehetséges. Ezidáig mindig azt hangoztattuk, hogy nincs időnk imádkozni, Szentírást olvasni, Teremtőnk felé fordulni! Most lett idő, használjuk ki e drága időt, amit akarva - nem akarva
maroka, 2020. március 23. hétfő, 17:08
Képek, videók
Krisztus Urunknak áldott
chillik
2015. december 05. szombat, 07:53
Alternatíva.jpg
pacsakute
2013. május 26. vasárnap, 20:59
vuhan-karanten-alatt-1 .jp
lilagondolatok
2020. január 25. szombat, 12:04
Karanténban vagyunk...
caris11935
2009. december 13. vasárnap, 09:52
Magyarország karanténban.
caris11935
2009. december 13. vasárnap, 09:51
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.