Belépés
2020. július 05. vasárnap | 27. hét | 187. nap | 18:32 | Emese, Sarolta
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Krónika 11. rész (tárgysorozatba-vételi kérelmek, napirend után)
Ellenzéki tárgysorozatba-vételi kérelmek

Elsőként Keresztes László Lóránt, az LMP társelnöke érvelt amellett, hogy az Országgyűlés tárgyaljon a tervezett Budapest-Belgrád vasútvonal építésének és finanszírozásának leállításáról.

Ezt követően szintén Keresztes László Lóránt volt az előadója annak az indítványnak, amely a paksi atomerőmű bővítését kívánja megakadályozni.

A Demokratikus Koalíció nevében Arató Gergely ismertette azt a kezdeményezésüket, amely az illegitim módon létrejövő félkatonai szervezetek létrehozása ellen kíván kiállni egy határozati javaslat formájában.

A jobbikos Bencsik János bejelentette, ismét napirendre kívánják venni azt a javaslatukat, amely lehetővé tenné az állami kitüntetések visszavételét azoktól, akik arra érdemtelenné váltak.

Végül frakciótársa, Potocskáné Kőrösi Anita kérte annak az indítványnak a tárgyalását, amely növelné az állatkínzás büntetési tételeit.

A parlament kedden szavaz ezekről a kérelmekről.

Napirend után

A napirendi pontok tárgyalását követően Rig Lajos (Jobbik) az SMA-izomsorvadásos betegségben szenvedők kezelésének nagyobb mértékű állami támogatását sürgette, egyebek mellett egy új alap létrehozásával.

Hajdu László (DK) a mindenszentek és halottak napja alkalmából rendezett rákospalotai rendezvényekre emlékezett.

Keresztes László Lóránt arról beszélt, hogy a kormány magára hagyta Pécset.

Varga-Damm Andrea (Jobbik) az 1956. november 4-i szovjet megszállást idézte fel.

Frakciótársa, Magyar Zoltán elmondta, a kormány visszaél az uniós agrártámogatásokkal, azokból ugyanis a tőkés nagybirtokosokat támogatja.

Az ülést vezető Jakab István lezárta az ülésnapot. Az Országgyűlés kedden folytatja munkáját.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2019. november 04. hétfő, 22:02
Címkék: Elsőként Keresztes László Lóránt, Keresztes László Lóránt, Demokratikus Koalíció, Arató Gergely, Bencsik János, Potocskáné Kőrösi Anita,
Kommentek
Krónika 1. rész (napirend előtt: költségvetés)
önkormányzatok 16 százalékkal több célzott támogatást kapnak, "erre nem mondhatják, hogy kivéreztetés", mert ez többlettámogatás.

Az államtitkár végül azt mondta, hogy a járvány idején Karácsony Gergely főpolgármester adós maradt a cselekvéssel. A Pesti úti idősotthonban egyes időszakokban nem volt orvosi jelenlét. A döntésképtelenség miatt pedig teljes bizonytalanságba fordult a Lánchíd felújítása, pedig a kormány biztosít rá forrást - közölte.

LMP: a 2021-es a jövő felélésének a költségvetése

Keresztes László Lóránt (LMP) kijelentette, hogy a számok alapján a 2021-es büdzséről szóló javaslat a jövő felélésének, a bosszúnak és a bizonytalanságnak a költségvetése. A frakcióvezető azt mondta, hogy rendkívül mély gazdasági válsággal néz szembe az ország, ezért várhatóan a főszámok is alapvetően fognak is változni.

A kabinet azt kommunikálja, hogy a gazdaság védelmét és a munkahelyteremtést helyezi a fókuszba, de egy-másfél év alatt mintegy 180 milliárd forintot költ el
velemenyezd, 2020. június 08. hétfő, 15:22
Krónika 10. rész (nemzetiségi törvény, napirend után)
állam a saját normál intézményeivel cudarul bánik". Felvetette: miért kell ezen intézmények működtetéséhez önkormányzati, állami vagyont átadni a nemzetiségi önkormányzatoknak?

A helyi önkormányzatok létrehozása kapcsán kifogásolta, hogy a tervezet behozza a helyi honosság fogalmát, mivel az ebben az esetben nem személyhez, hanem településhez kötődik, hiszen új helyi nemzetiségi önkormányzat felállításához huszonöt olyan helyire van szükség, aki az adott közösséghez tartozónak vallja magát.

Keresztes László Lóránt (LMP) részletes és egyeztetésekkel teli előkészítése miatt nevezte jól megírt üdítő színfoltnak a törvényjavaslatot, hozzátéve, a jövő mutatja meg, hogy a gyakorlatban hogyan sikerül majd használni a módosított jogszabályt.

Lényegesnek mondta ezt azért is, mert ez a felfogás az Európai Unióban - mint mondta - nem mindenhol evidens, Klaus Iohannis román államfő "egészen elfogadhatatlan, gyalázatos kijelentését" hozva példának. Az ellenzék feladatának is nevezte az ilyen jelenségek
velemenyezd, 2020. május 07. csütörtök, 19:53
Krónika 8. rész (azonnali kérdések, tehetséggondozás, napirend után)
Alapítvány oktatási tevékenységének támogatásáról szól.

Orbán Balázs hangsúlyozta, a kiemelten tehetséges fiatalok támogatásának ügye alapvető fontosságú közérdek, a fenti intézmények támogatása pedig Magyarország versenyképessége és a Kárpát-medencei magyarság sikeressége szempontjából is kiemelten indokolt.A kormánypárti padsorokból Kállai Mária (Fidesz) és Nacsa Lőrinc (KDNP) támogatta a javaslat elfogadását, míg ellenzéki oldalról Brenner Koloman (Jobbik) Arató Gergely (DK) és Keresztes László Lóránt (LMP) sem értett egyet azzal, hogy a javaslatban szereplő intézmények támogatására kellene koncentrálnia a kormánynak.Napirend után

A napirendi pontok tárgyalását követően Keresztes László Lóránt (LMP) arra figyelmeztetett, hogy a kistelepülések rendkívül nehéz helyzetbe kerülnek a koronavírus-járvány miatt.

A Jobbik-frakcióból Brenner Koloman a törvényes rend és a jog uralmának fontosságát hangsúlyozta; Z. Kárpád Dániel embertelennek nevezte a kormány válságkezelő
velemenyezd, 2020. április 20. hétfő, 19:52
Határozatképtelen volt a rendkívüli ülés
el, tiltsák be a fizetett kormánypropagandát, vonják vissza a rabszolgatörvényként emlegetett jogszabályt. Emellett a kevesebb rendőri túlóráért, a független bíróságokért, az európai ügyészséghez való csatlakozásért is szót emeltek. A képviselő mindezt élőben közvetítette az interneten.

Tóth Bertalan MSZP-s frakcióvezető, majd a Demokratikus Koalíció képviseletében Vadai Ágnes következett volna szólásra, de a két frakció képviselői elhagyták az üléstermet Szabó Tímea felszólalását követően.

Keresztes László Lóránt (LMP) azt hangsúlyozta, hogy a "rabszolgatörvény" elfogadásával Orbán Viktor miniszterelnök és a Fidesz elárulta a magyar embereket, a gazdaságpolitika célja pedig csak az, hogy az olcsón foglalkoztatható magyar munkavállalókra építve multinacionális cégek beruházásait hozza Magyarországra.

Ennek bérválság lett az eredménye, az unióban csak Bulgáriában van nagyobb szegénység, mint Magyarországon, több százezer ember emiatt külföldre ment, de ezt a folyamatot a Fidesz tagadja -
velemenyezd, 2019. január 03. csütörtök, 14:53
Krónika 8. rész (bizottsági jelentések)
propagandaanyagnak, kommunikációs blöffnek nevezett.

Elmondta még, hogy ha a módosítás mögött nincs tudatos társadalom és hatékony kormányzati munka, az alkotmánymódosításnak nem lesz eredménye. Hozzátette: senki akar migránsokat Magyarországon, de szerinte ezzel a törvénnyel ezt nem lehet elérni.

A közigazgatási legfelsőbb bírósággal kapcsolatban azt mondta, az oligarchák érdekeltségei miatt keletkező jogviták jutnak majd erre a szintre, ahol a Fidesz saját bírókkal fogja elintézni ezeket az ügyeket.

Keresztes László Lóránt (LMP) szintén azt hangoztatta, hogy a javaslat alkalmatlan arra, hogy valós lépések történjenek. Közölte még, szerette volna hallani azokat a feladatokat, amelyeket az intézményeknek a keresztény kultúra védelmében kell tenniük, de ilyet nem hallott. A legfontosabb szerinte, hogy feltárják a migrációs krízis okait, és ezekre megoldást találjanak, de a kormány csak "kommunikációs hadjáratot" folytat.

Völner Pál a vitában elhangzottakra reagálva elmondta, a
velemenyezd, 2018. június 18. hétfő, 22:04
Megkezdődött a jelöltállítás folyamata az LMP-ben
A képviselőjelöltséget ugyancsak nem zárta ki Hadházy Ákos és Keresztes László Lóránt, de ahogy fogalmaztak, elgondolkodik rajta Gál József és Csarnó Ákos is.

Csárdi Antal fővárosi önkormányzati képviselő az MTI megkeresésére úgy fogalmazott: ha azt érzi, hogy tud segíteni az LMP-nek azzal, hogy elindul a társelnökségért, akkor megteszi. Ugyanakkor Budapest mellett tette le a voksát, így az országgyűlési képviselőségért nem indul.

Hadházy Ákos antikorrupciós szakszóvivő, országos elnökségi tag úgy fogalmazott: ha a jelöltállítás folyamata során úgy érzi, megvan a kellő bizalom iránta és a támogatás mögötte, vállalja a jelöltséget mindkét posztra. Hadházy Ákos 2014-ben az LMP listájának negyvenedik helyén volt.

Ungár Péter úgy fogalmazott: döntésének meghozatalához kivárja a rendelkezésére álló mintegy két hetet. Keresztes László Lóránt országos elnökségi tag pedig azt mondta: döntéséről elsőként a párt tagságát kívánja tájékoztatni. Keresztes László Lóránt 2014-ben az LMP országos
velemenyezd, 2016. június 16. csütörtök, 11:40
Képek, videók
keresztes sz_jános0221.jp
maroka
2019. február 21. csütörtök, 11:16
Keresztes virágúak.jpg
pacsakute
2018. január 11. csütörtök, 22:14
keresztes lovag.png
chillik
2017. november 08. szerda, 13:13
keresztessor.gif
sz719eszter
2016. május 22. vasárnap, 14:31
Keresztes-Kő...-,.-.jp g
lilagondolatok
2016. április 11. hétfő, 00:21
Keresztes I. Kicska L..jp
agica2004
2016. január 04. hétfő, 01:59
Keresztes Szent János
sacimama
2015. január 28. szerda, 08:11
Magdi keresztesiné.jpg
ria6406
2014. szeptember 23. kedd, 04:04
magdi keresztesiné.gif
ria6406
2014. szeptember 23. kedd, 03:03
keresztesiné.gif
ria6406
2014. szeptember 23. kedd, 03:03
Alapi-Janka -Keresztes.jp
agica2004
2014. augusztus 08. péntek, 13:40
demokratikusan tévézni
magdaseppa
2008. augusztus 24. vasárnap, 08:02
Kovács Gergely beszéde.jp
maroka
2020. február 23. vasárnap, 16:05
kovács Gergely már érsek.
maroka
2020. február 23. vasárnap, 15:18
gergely öröme.jpg
maroka
2019. július 19. péntek, 20:52
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.