Belépés
2020. június 05. péntek | 23. hét | 157. nap | 04:26 | Fatime
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Évértékelő - LMP: a bejelentett klímavédelmi intézkedések nincsenek összhangban a kihívásokkal
Az ellenzéki politikus a kormányfő évértékelőjére adott reakciójában kiemelte: kizárólag akkor tudnak hinni a kormánynak a környezet- és természetvédelem területén, ha azonnali érdemi változtatásokat hajt végre. Schmuck Erzsébet szerint a kabinetnek elsőként létre kellene hoznia egy klíma- és fenntarthatósági minisztériumot, továbbá a költségvetésben is forrásokat kellene elkülönítenie az ágazatnak.

Kiemelte, az Orbán-kormány az elmúlt tíz évben nem tett semmit a környezet- és természetvédelem területén, sőt teljesen leépítette annak intézményrendszerét is, kezdve a szaktárca megszüntetésével.

Az LMP politikus szólt arról is, a kormányfő nem veszi figyelembe, hogy a megújuló energiaforrásoké a jövő, amikor az "atomenergia bebetonozásával" akarja csökkenteni az ország szén-dioxid kibocsátását. Megjegyezte továbbá, a karbonsemlegesség eléréséhez nem elég csupán fákat ültetni, hanem erdőket kell létrehozni.

Kendernay János, az LMP másik társelnöke úgy fogalmazott, Orbán Viktor "mesevilágban él", mivel nem látja, hogy az elmúlt évek gazdasági növekedését egyrészt az uniós támogatások, másrészt a külföldön munkát vállaló magyarok hazautalásai alapozták meg. Hangsúlyozta, a kormányfő úgy próbál meg szabadságharcot hirdetni a brüsszeli elittel szemben, hogy annak valójában saját maga is része. Erre utal ugyanis, hogy Magyarország a "nemzetközi ipari lobbi szószólója" lett Brüsszelben, az országban létrejövő nagy beruházások pedig nem a magyar emberek, hanem a multinacionális cégek érdekeit szolgálják - jegyezte meg.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2020. február 16. vasárnap, 17:42
Címkék: Schmuck Erzsébet, Kendernay János, Orbán Viktor, bejelentett klímavédelmi, ellenzéki politikus, kormányfő évértékelőjére,
Kommentek
Továbbra is Bartha Csaba irányítja a Győri Audi ETO KC-t
Kupa-aranyérmet is szerzett. A klubvezető megbízatása eredetileg jövő májusban járt volna le, de az idei évi rendes közgyűlésen új tagokat választottak az elnökségbe, így - amint az a tájékoztatóban olvasható - Bartha Csaba is jobbnak látta, ha lemond tisztségéről, és újra pályázik a posztra, hogy szinkronban legyen az elnök és az elnökség mandátuma.

"Rendkívül megszerettem az elmúlt majd négy év alatt a klubot és a várost. Számomra nem volt kérdés, hogy folytatni szeretném a megkezdett munkámat. Kihívásokkal teli időszak előtt állunk, ki kell mondani: a koronavírus okozta gazdasági helyzet komoly hatással lesz minden egyesületre, így a Győri Audi ETO KC-ra is. Gyakorlatilag válságmenedzselésre is készülünk, de azt hiszem, hogy felkészülve várjuk a helyzetet és biztos vagyok benne, hogy az elnökséggel közösen megoldjuk az előttünk álló feladatokat" - idézte a frissen újraválasztott elnököt a közlemény.

Vanyus Attila, a klub örökös tiszteletbeli elnöke azt mondta, nem volt nehéz döntenie az
velemenyezd, 2020. június 02. kedd, 19:32
Szijjártó: a munkahelyeket teremtő vállalatokat támogatja a kormány
indította a pályázatot, majd ezt az összeget megtriplázta, 150 milliárd forint áll rendelkezésre. A beérkezett támogatási igény 178,5 milliárd forint, a 150 milliárd forint feletti részre kérni fogják a kormány támogatását - jelezte.

Új világgazdasági verseny indul, amelyben új szereplőkkel kell szembenézniük a hazai vállalatoknak, és az erőviszonyok is átalakulnak - emelte ki Szijjártó Péter.

Felidézte, hogy nem ez az első alkalom, amikor Magyarország és a magyar gazdaság ilyen típusú kihívásokkal szembesül.

Tíz évvel ezelőtt is hasonló helyzetben volt az ország, de most nem egy végletekig legyengült gazdaság néz szembe a nehézségekkel, hanem a magyar emberek és vállalatok munkájának köszönhetően Európa egyik legdinamikusabban növekvő gazdasága - fogalmazott.

A miniszter hangsúlyozta, a kormány célja, hogy megvédje a veszélybe került összes munkahelyet és legalább annyi új munkahelyet hozzanak létre, amennyit a járvány, illetve az azt követő nehézségek elvesznek.

Munkahely csak
velemenyezd, 2020. május 29. péntek, 12:12
Koronavírus - Lavrov: egyes nyugati országoknak megtiltották, hogy Moszkvához forduljanak segítségért
megnevezett volna.

A tárcavezető kifejezte Oroszország készségét arra, hogy bármely ebben érdekelt országnak támogatást nyújtson, függetlenül attól, hogy a hivatalban lévő kormánya milyen politikai irányvonalat képvisel.

A diplomata szerint a világjárvány ismét arra figyelmeztetett, hogy a nagy bajban minden ország és minden ember egyenlő, és rávilágított a globális egymásrautaltságra. Úgy vélekedett, hogy a leküzdését követően a nemzetközi közösségnek fel kell mérnie a világ jövőbeni kihívásokkal szembeni ellenálló képességét, s ki kell dolgoznia a rájuk adandó szolidáris válaszok módját. Lavrov veszélyesnek nevezte az arra irányuló kísérleteket, hogy a jelenlegi válsághelyzetet az ENSZ alapvető működési elveinek és központi koordinációs szerepének aláaknázására használják fel.

Az orosz külügyminiszter védelmébe vette az Egészégügyi Világszervezetet (WHO) az ellene megfogalmazott "rágalmakkal" szemben, rámutatva, hogy a szervezet az országok többsége szerint a kezdetektől fogva felvette a
velemenyezd, 2020. május 28. csütörtök, 11:01
Koronavírus - Informatikai eszközökkel segíti az egyszülős családban élő gyerekeket a Nők Magyarországért Klub
együttműködése.

Nagy Anna, az Egyszülős Központ vezetője hangsúlyozta: az ajándék laptopokkal a nehezebb körülmények között élő gyerekek "kulcsot kapnak, hogy beléphessenek oda, ahol egyébként alapvetően joguk van lenni". Lehet, hogy ez ma csak egy laptop, de holnap már egy jobb jegyet, jövőre egy sokkal jobb eredményt, tíz év múlva pedig egy sokkal jobb jövőt jelent ezeknek a gyerekeknek - mondta.

Kitért arra, hogy 300 ezer egyszülős család van ma Magyarországon és csaknem minden második anyagi kihívásokkal küzd; nekik - jegyezte meg - az elmúlt hetekben, hónapokban még nagyobb kihívást jelentett a "maradj otthon"-helyzet.

Véleménye szerint egyik társadalmi csoportot sem "ütötte meg olyan erősen a veszélyhelyzet", mint az egyszülős családokat. Hozzátette: központjukhoz ez idő alatt több száz segítségkérő levél érkezett, ezek között 160-nál több olyan megkeresés, amelyre egy informatikai eszköz jelenthetett megoldást például a gyerekek tanulásához, vagy a szülő otthoni
velemenyezd, 2020. május 27. szerda, 19:53
Szijjártó: versenyelőnybe kerülhetnek a beruházásokat végrehajtó magyar vállalatok
világjárvánnyal szembeni hazai védekezés egészségügyi szakasza sikeresnek minősíthető, most a gazdasági védekezésre kell koncentrálni, ami hosszabb lesz, mint az egészségügyi védekezés első fázisa. A miniszter szerint arra kell felkészülni, hogy a járvány által a világgazdaságnak okozott sokk kiheverése hosszú távú gazdaságpolitikai folyamat lesz.

Hasonló volt a helyzet 2010-ben is, de akkor jóval legyengültebb állapotból indult a magyar gazdaság, míg most jó állapotban érkezett meg ebbe a kihívásokkal teli időszakba - fogalmazott.

A miniszter kiemelte: a kormány a munkahelyek megvédésére koncentrál, de a munkahelyeket csak úgy lehet megvédeni, ha beruházások jönnek létre. Ezért az európai uniós korlátozások feloldását kihasználva az állam hazai költségvetési forrásból támogatja a munkahelyeket megvédő beruházásokat.

Magyarország sokat dolgozott az elmúlt tíz évben, hogy a legvonzóbb befektetési célpont legyen Közép-Európában, és ezt a nehéz körülmények között sem adjuk fel - jelentette ki
velemenyezd, 2020. május 27. szerda, 12:12
Mager Andreát bízta meg a kormány a Budapest Bankban lévő többségi állami tulajdon megszüntetésével
A Budapest Bank Zrt. (BB) kedden jelentette be, hogy csatlakozik az MTB Magyar Takarékszövetkezeti Bank Zrt. (MTB) és az MKB Bank Nyrt. (MKB) stratégiai együttműködéséhez, amelyben egy hazai tulajdonú bankcsoport létrehozásának keretrendszerét vizsgálják meg és készítik elő.

Mager Andrea tájékoztatása szerint az MTB és az MKB stratégiai együttműködéséhez történő csatlakozás lehetővé teszi, hogy a Budapest Bank vonatkozásában a magyar állam valamennyi célja megvalósulhasson. Amennyiben az együttműködő partnerek tárgyalásai sikeresek lesznek, akkor a hazai bankrendszer konszolidációja révén erősödhet a verseny a hazai pénzügyi szektorban, valamint a pénzintézeti szektor ötven százalékának magyar tulajdonban tartása válságállóbb pénzügyi rendszert és magasabb hitelezési aktivitást eredményezhet - fejtette ki.

Hozzátette: nem elhanyagolható az sem, hogy a három pénzintézet között meglévő szinergiák kiaknázásával komoly értéknövekedés érhető el, ugyanis létrejöhet egy olyan univerzális nagybank,
velemenyezd, 2020. május 26. kedd, 18:03
Horvát választások - Felmérés: egyik párt sem tud majd egyedül kormányt alakítani
kormányfővel, a szociáldemokraták jelöltjével szemben.

A horvát parlament a konzervatív-liberális koalíciós kabinet javaslatára május 18-án - épp a legutóbbi Crobarometar felmérés idején - oszlatta fel magát. A kormány mandátuma eredetileg október 14-én járt volna le, és az alkotmány szerint a választásokat december végéig kellett volna megtartani.

Andrej Plenkovic miniszterelnök szerint a járványügyi helyzet most kedvez a választások megtartásának. Úgy vélekedett: őszre sokkal nagyobb kihívásokkal kell szembenéznie az országnak, ezért szerették volna megerősíteni a belpolitikai stabilitást egy új - bizalmon alapuló - parlamenti többséggel a választások után.

A mostani felmérés rámutatott arra is, hogy az állampolgárok 61 százaléka ismét borúlátó. A múlt hónapban még a megkérdezettek 50 százaléka gondolta úgy, hogy az ország jó irányba halad. Csökkent a kormány népszerűsége is. A kormány politikáját a választópolgárok mindössze 40 százaléka támogatja, ez az arány a múlt hónap óta 20
velemenyezd, 2020. május 26. kedd, 13:12
Koronavírus - Palkovics: zavartalan a Zalazone járműipari tesztpálya építése
Hozzátette: minden évben május 21-én tartják a pálya napját, napra pontosan egy éve az első ütem átadását jelentették be. A második ütem kivitelezése még tart, miközben a harmadik ütem terveit véglegesítik.

Kisebb módosításokat kellett végrehajtani az ügyfelek igényei és a kutatók visszajelzései alapján - ismertette.

Kitért arra, hogy a mobilitás kihívásokkal néz szembe, az iparban különleges megoldásokat, az egyedi járművek egyedi tesztkörnyezetet igényelnek.

A Magyarországon épülő speciális tesztkörnyezet autonóm járműveknek a világ legmodernebb ilyen jellegű létesítménye - mondta.

A tesztpályát a zalai megyeszékhely melletti 265 hektáros területen építik, alapkövét 2017 májusában tették le, az összesen 45 milliárd forintos beruházás befejezése 2021-ben várható.

Palkovics László a kormányzati intézkedésekről közölte, hogy az április elején elindított gazdaságvédelmi akcióterv a harmadik fázisához érkezett. A kormány 2020 és 2022 között több mint 9 ezer milliárd forintot
velemenyezd, 2020. május 22. péntek, 15:12
Képek, videók
be kihivások.jpg
sz719eszter
2017. november 27. hétfő, 09:29
kihívások.gif
szuszimama
2012. szeptember 19. szerda, 18:46
VÁLLALD A KIHÍVÁSOKAT,...
jakabgasparne
2009. február 16. hétfő, 06:27
Kihívások... Gyöngyi bará
margoboszi
2009. január 13. kedd, 15:59
Rendőr intézkedése
sanci81
2016. február 23. kedd, 16:11
Összhangban
sanci81
2018. május 19. szombat, 16:20
Összhangban.gif
pacsakute
2013. május 04. szombat, 15:31
összhangban....jpg
anci-ani
2012. január 07. szombat, 10:45
szeretet összhangban.jpg
mandula1
2011. május 03. kedd, 18:18
összhangban.gif
klara50
2010. október 21. csütörtök, 22:51
Összhangban....
kszilona
2008. február 08. péntek, 23:19
Csatáraink összhangban
fgabor1
2007. április 17. kedd, 02:21
osszhangban_a_termesze tte
hajni19
2006. október 06. péntek, 09:46
összhangban a természette
magdaseppa
2006. szeptember 12. kedd, 17:36
osszhangban_a_termesze tte
liana
2006. szeptember 09. szombat, 15:05
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.