Belépés
2020. február 16. vasárnap | 7. hét | 47. nap | 20:45 | Julianna, Lilla
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Meghosszabbították a szerbiai magyar bérgyilkos letartóztatását
Ibolya Tibor fővárosi főügyész csütörtökön az MTI-vel azt közölte: a főügyészség azért kérte a kényszerintézkedés meghosszabbítását három hónappal, mert szerintük csak így biztosíthatják a gyanúsított eljárásbeli jelenlétét, és zárhatják ki a bizonyítás megnehezítését és a bűnismétlést.

A nyomozási bíró meghosszabbította a letartóztatást, ám a végzés a védelem fellebbezése miatt nem végleges - tartalmazza a közlemény.

A Fővárosi Törvényszék tavaly júliusban számolt be arról, hogy beismert egy gyilkosságot a terhére rótt cselekmények közül az a Prágában elfogott férfi, akit a bíróság letartóztatásba helyezett. A gyanúsított ügyvédje a beismert gyilkossággal kapcsolatban jogos védelemre hivatkozott.

D. Csabát nemzetközi elfogatóparancs alapján március 1-jén egy prágai szállodában fogták el a cseh hatóságok, és július 18-án átadták a magyar rendőröknek.

A rendőrség tavaly július 19-én közölte: előre kitervelten, több ember sérelmére elkövetett emberölés és csalás megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást D. Csaba szerb-magyar kettős állampolgár ellen. Emellett több másik emberölési ügyet is vizsgálnak.

A 38 éves férfi a gyanú szerint tavaly július 30-án Amszterdamban megölt egy horvát, szeptember 19-én pedig Rákospalotán egy 49 éves magyar férfit.

Az adatok szerint a gyanúsított 2018 szeptemberében 11 kiló kokaint kínált eladásra egy magyar vállalkozónak, akivel egy bevásárlóközpont mögött, a Szilas-patakhoz vezető murvás úton találkozott. A gyanúsított kokain helyett édesítőszert tett az egyenként 1 kilós csomagokba, amelyeket autóval vitt a találkozóra. Amikor a sértett a gépjárműbe hajolva ellenőrizni akarta a csomagokat, D. Csaba fejbe lőtte, majd a holttestet a Szilas-patakba húzta.

A gyanú szerint a férfi 2018. július végén Amszterdamban egy kávézóban előre kitervelten fejbe lőtt egy horvát állampolgárt, aki belehalt sérülésébe. A holland hatóságok felajánlották a magyar hatóságoknak a büntetőeljárás lefolytatását, amit a Legfőbb Ügyészség elfogadott.

D. Csaba tavaly júliusban a nyomozási bíró előtt beismerte a Magyarországon elkövetett emberölést, de a csalás bűntettét tagadta, a Hollandiában elkövetett emberöléssel kapcsolatban pedig nem tett vallomást.

A gyanúsított védője a magyarországi gyilkossággal kapcsolatban azt fejtegette, hogy védence jogos védelmi helyzetben cselekedett, és kérte, hogy a bíróság óvadék megállapításával helyezze őt szabadlábra.

Sajtóinformációk szerint D. Csaba Szerbiában és Spanyolországban is követett el bűncselekményt.

Tavaly márciusi elfogásakor a rendőrség azt közölte: a férfi ellen három ország is elfogatóparancsot adott ki. Szerb sajtóorgánumok beszámolója szerint az amszterdami és budapesti gyilkosságok mellett a férfi Belgrádban is követett el emberölést.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2020. január 16. csütörtök, 14:42
Címkék: Ibolya Tibor, Fővárosi Törvényszék, Legfőbb Ügyészség, Csaba Szerbiában, szerbiai magyar, főügyészség azért,
Kommentek
Alkotmánymódosítást sürget a német kiskereskedelmi szövetség a vasárnapi zárva tartás szabályai miatt
először 1957-ben módosították, akkor engedélyezték, hogy az üzletek minden hónap első szombatján 18 óráig tartsanak nyitva.

A következő, 1960-as módosítással bevezették, hogy a négy ádventi szombaton 18 óráig tarthatnak nyitva az üzletek, 1989-ben pedig bevezették a szolgáltatói estének (Dienstleistungsabend) is nevezett hosszú csütörtököt, ami azt jelentette, hogy 18.30 helyett 20.30-kor van záróra.

Az ország újraegyesítése után ismét napirendre került az ügy, és 1996-ban jelentősen meghosszabbították a lehetséges nyitvatartási időt, bevezették, hogy hétfőtől péntekig 6-tól 20 óráig, szombaton 6-tól 16 óráig tarthatnak nyitva az üzleteket, majd 2003-ban egy újabb törvénymódosítással engedélyezték, hogy szombaton is 20 óráig tarthassanak nyitva a boltok.

A szövetségi rendszer reformjának részeként 2006-ban tartományi hatáskörbe utalták a nyitva tartás szabályozását. Azóta tartományonként némileg eltérő szabályozás alakult ki, de szinte országszerte jellemző a vasárnapi nyitva tartás
velemenyezd, 2020. január 31. péntek, 21:01
BÉT - A koronavírus terjedése miatt aggódnak a befektetők is
Equilor Befektetési Zrt. senior elemzője az MTI-nek elmondta, pénteken jó hangulatban indult a kereskedés a nemzetközi és a hazai tőzsdén egyaránt, a nap végére azonban már az eladások domináltak, és csökkentek az árfolyamok. A Budapesti Értéktőzsdén is negatív tartományban zártak a vezető részvények, bár hazai piacmozgató hír nem volt pénteken.

A szakértő kifejtette, hogy alapvetően továbbra is a koronavírus terjedése miatti aggodalom jellemzi a befektetőket. Megjegyezte, hogy Kínában meghosszabbították a holdújévi ünnepek miatti munkaszünetet, de eddigi információk alapján hétfőn kinyit majd a sanghaji tőzsde, és a befektetők tartanak attól, hogy mekkora zuhanás lehet majd a kínai tőzsdén.

A Mol árfolyama 28 forinttal, 1,07 százalékkal 2580 forintra csökkent, 4,3 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP részvények ára 230 forinttal, 1,60 százalékkal 14 120 forintra esett, forgalmuk 8,8 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 4 forinttal, 0,87 százalékkal 454 forintra
velemenyezd, 2020. január 31. péntek, 20:54
Koronavírus - Két fertőzöttet találtak Oroszországban
Ez volt az első eset, hogy a vuhani eredetű kór felbukkant Oroszországban. Az egyik fertőzöttnél a Bajkálontúli területen, a másiknál Tyumeny megyében diagnosztizáltak koronavírus-fertőzést.

Mindkét érintett kínai állampolgár. Anna Popova, az orosz fogyasztóvédelmi felügyelet (Roszpotrebnadzor) vezetője közölte, hogy a betegség oroszországi terjedésének veszélye nem áll fenn, mert mindkét fertőzöttet elkülönítették.

A hónap folyamán korábban egyébként mindét fertőzött megfordult Kínában. Popova szerint mindkettőjüknél heveny légúti fertőzéses megbetegedést észleltek, némi lázzal. Betegségük az orosz szakértő szerint könnyű lefolyású, állapotuk stabil.

Popova bejelentette, hogy a járvány miatt Oroszország megkezdte állampolgárainak evakuálását a kínai Hupej tartományból és Vuhan városból. Mint mondta, az érintettek - számuk a sajtóban megjelent adatok szerint mintegy 600 fő lehet - választhatnak a hazatérés és a maradás között. Azokat, akik a hazaszállítás mellett döntenek, 14 napig
velemenyezd, 2020. január 31. péntek, 20:45
Az EHEP-részvények visszakerültek a standard kategóriába
Az EHEP-részvények kereskedése során alkalmazott kereskedési modellt az aukciós kereskedési modellről január 17-től folyamatos kereskedés aukciókkal kereskedési modellre módosítja a BÉT.

Az EHEP-részvényeket 2019. január 16-tól hat hónapra különítették el, amit július 17-től további hat hónapra meghosszabbítottak.

A tőzsde most megállapította, hogy a kibocsátó az elkülönítés időtartama alatt megszüntette az elkülönítés szankciót kiváltó valamennyi szabályzat-, illetve kötelezettségszegést, továbbá megfelel a szabályzatban meghatározott valamennyi feltételnek.
velemenyezd, 2020. január 15. szerda, 21:02
Továbbra is pusztít a tűzvész Ausztráliában
valamint azonnali lépésekért közös otthonunk érdekében, hogy megelőzhessük a hasonló természeti katasztrófákat a jövőben.
,,Az ilyen léptékű válságra adott valódi katolikus válaszhoz az imából kell erőt meríteni, ami konkrét és együttérző cselekvésre indít" - zárta közleményét Mark Coleridge érsek.
*
Az ausztrál katolikus egyház már 2019 novemberét is az aszályos időszak áldozataiért és az esőért való imádságnak szentelte, majd decemberben határozatlan időre meghosszabbították a kampányt.
*
- A közösségi médiában a napokban terjedt el Anthony Hearsey kreatív képalkotó 3D-vizualizációja az ausztrál tűzvészről, melyet a NASA egyhavi műholdas adatai (2019. december 5. és 2020. január 5.) alapján készített. A lángok a képen az adott időszakban az összes tűzzel érintett helyszínt mutatják, de a tüzek nem mindig egy időben égtek. A tűzvészben legalább 25 ember halt meg, több millió állat pusztult el és több mint 2000 ház semmisült meg. Kép: Forrás:
maroka, 2020. január 08. szerda, 18:31
Kim Rasmussen: könnyű magyarázat és kifogás a felfüggesztésem
A kedden menesztett szakvezető a dán TV2-nek elmondta, hogy november végén négy évvel meghosszabbították a szerződését, mert a magyar szövetség (MKSZ) illetékesei elégedettek voltak vele.

"Furcsa, hogy akkoriban még elégedettek voltak a munkámmal és a csapat fejlődésével, most pedig hirtelen nem tartják szem előtt az elvégzett munkát. Ha valami bosszant, akkor ez nagyon" - nyilatkozta.

Rasmussen úgy fogalmazott: könnyű magyarázat és kifogás a felfüggesztése, de a következő válogatott összetartás február közepén lesz, az olimpiai selejtező pedig márciusban, tehát szerinte kellett volna készíteni egy vészforgatókönyvet, és megvárni az IHF döntését.

"A szövetség türelmetlen volt, ezért a felfüggesztés miatt feláldoztak" - közölte.

Decemberben, a Japánban rendezett olimpiai kvalifikációs világbajnokságon a magyarok a csoportkör utolsó fordulójában egy góllal kikaptak Romániától, így nem jutottak a középdöntőbe. A szövetségi kapitányt a meccsen előbb sárga lappal figyelmeztették, majd a
velemenyezd, 2020. január 08. szerda, 07:04
Szigorú forgalomkorlátozás lépett életbe a Pó-alföld térségében a kritikus szmoghelyzet miatt
Milánóban és térségében a következő napokra is meghosszabbították az Euro4-es kibocsátású dízelüzemű és az ennél is alacsonyabb besorolású járművek közlekedésének korlátozását. Hasonló intézkedés lépett életbe többek között Cremona, Como, Mantova területén.

Van, ahol reggeltől estig tart a szigorítás, máshol egész nap nem közlekedhetnek a leginkább környezetszennyezőnek számító gépjárművek. Több városban a legmagasabb, máshol alacsonyabb fokozatú riasztás van érvényben.

Lombardia területén a szálló por határértéke tíz napja meghaladja a köbcentiméterenként megengedett 50 mikrogrammot.

Az egész Pó-alföldet sűrű, szürke ködhöz hasonló légréteg borítja, amely a téli időszakban ugyan nem ritka jelenség, és előbb-utóbb a szél és a csapadék megtisztítja a levegőt, de a térségben a karácsonyt megelőző időszak óta nem esett eső.

Szerdától forgalomkorlátozás lép életbe az Olaszország legszennyezettebb levegőjű városának tartott Torinóban és más piemonti városokban is. Itt a korlátozás
velemenyezd, 2020. január 07. kedd, 16:51
Képek, videók
Meghosszabbitott f.kar ??
raczandris
2007. január 29. hétfő, 20:07
Letartoztatas.jpg
moretti69
2012. január 29. vasárnap, 21:26
Balogh Béla letartóztatás
furaila
2007. október 28. vasárnap, 15:11
Letartóztatás 5.
furaila
2007. október 28. vasárnap, 15:10
Letartóztatás 4.
furaila
2007. október 28. vasárnap, 15:09
Letartóztatás 3.
furaila
2007. október 28. vasárnap, 15:08
Letartóztatás 2
furaila
2007. október 28. vasárnap, 15:08
Letartóztatásunk...
crevy
2006. május 17. szerda, 17:58
ibolya csokor0129.jpg
maroka
2020. január 29. szerda, 12:35
ibolya.jpg
lilagondolatok
2019. szeptember 27. péntek, 12:48
173. Ibolyák - 317..jpg
jucinenadov
2019. április 26. péntek, 23:45
Ibolyák csészében
eva6
2019. április 04. csütörtök, 09:49
Ibolya
eva6
2019. március 24. vasárnap, 13:33
Ibolyák
eva6
2019. március 24. vasárnap, 13:28
172. Ibolyák - 317..jpg
jucinenadov
2019. március 22. péntek, 22:12
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.