Belépés
2020. július 10. péntek | 28. hét | 192. nap | 17:02 | Amália
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
NAK: több mint egymillió emberhez ért el a Európai Friss Kalandok kampány
Süle Katalin, a NAK elnökségi szóvivője, a szervezet Zala megyei elnöke a közleményben kiemelte: a kampányban idén közel 2600 kilogramm gyümölcsöt és több mint 700 kilogramm zöldséget kóstoltattak meg gyerekekkel.

A fogyasztásösztönző kampány a NAK és Interfel francia zöldség-gyümölcs szakmaközi szervezet szervezésében valósul meg - írták.

A NAK a gyümölcs- és zöldségfogyasztást országos roadshown népszerűsítette, a kampány kabalafigurái, Frutti és Veggi 15 település családi rendezvényére, valamint két áruházláncba is ellátogatott - tették hozzá.

Kiemelték, hogy a kampány aktualitása vitathatatlan, hiszen az Egészségügyi Világszervezet (WHO) kutatásai alapján a magyarok fejenként csak napi 262 gramm zöldséget és gyümölcsöt fogyasztanak, amellyel az Európai Unióban (EU) a sereghajtók között van.

A NAK korábbi tájékoztatása szerint az Európai Friss Kalandok elnevezésű hároméves, 2018-2020 közötti edukációs kampány főként a gyermekeket és a gyermekes családokat ösztönzi a friss zöldség- és gyümölcsfogyasztására. Az 5 millió euró költségvetésű program finanszírozását az unió 80 százalékban vállalja, az agrárgazdasági kamara 1,2 millió euró támogatásban részesül.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2019. november 07. csütörtök, 14:31
Címkék: Európai Friss Kalandok, Süle Katalin, Egészségügyi Világszervezet, Európai Unióban, szervezet Zala, közleményben kiemelte,
Kommentek
Huszonöt magyar mozi csatlakozott a vasárnapi Európai Art Mozi Naphoz
(Lazzaro felice) című munkája, amelyet az idei cannes-i filmfesztiválon a legjobb forgatókönyv díjával ismertek el. A történet főszereplője Lazzaro, a jámbor parasztfiú, aki a világtól elzárt kis olasz falu lakóival együtt egy márkinő alávetettjeként robotol nap mint nap. Egy nap megismerkedik a márkinő fiával, aki megkéri őt, hogy segítsen megrendezni a saját elrablását. Furcsa szövetségüket Lazzaro barátságnak véli, amikor azonban az ifjú nemes eltűnik, a fiú a keresésére indul, és útja során misztikus kalandok várják. A mesébe ágyazott, erősen társadalomkritikus film november 1-jén kerül a mozikba.

Premier előtt látható lesz Milorad Krstic egyedi látványvilágú magyar animációs akció-thrillere, a Ruben Brandt, a gyűjtő, amely elnyerte a bukaresti Anim'est Nemzetközi Animációs Filmfesztivál fődíját. A film egy műkincsrablás-sorozat köré fonódó, izgalmas világ körüli utazás, amely szinte percenként okoz újabb és újabb meglepetéseket. Az egész estés animáció november 15-től látható a magyar
velemenyezd, 2018. október 09. kedd, 14:31
Díjazták Magyarország legkiválóbb kulturális úti célját
pályázat lebonyolítására, 23 700 eurót. Idén 17 pályázat érkezett, 11 helyszínt teszteltek próbavásárlással is a bíráló bizottság tagjai, és öten jutottak be a döntőbe - tette hozzá. A döntősök között volt Gyula, a történelmi fürdőváros - Békés a magyar vidék múzsája című pályázata, Pécs Kultúrkaland című projektje, Szabolcs-Szatmár-Bereg Megye Középkori templomok útja a Felső-Tisza-vidéken, Székesfehérvár - Három helyszínnel Gorsium, Pákozd, Székesfehérvár pályázata, és a Veszprémi Múzsák, múzeális kalandok a királynék városában és a Bakony-Balaton térségben című pályázata. A döntőbe jutott pályázókat a bizottság 500 ezer forinttal jutalmazta.

A nyeremény 2-2 millió forint marketingtámogatás lesz a győzteseknek. A nyertesek közül Szabolcs-Szatmár-Bereg Megye pályázata részt vesz a 2018. évi Európai Turizmus Fórumon, ahol a többi európai tagállam díjazottjával együtt átveszi a Kíváló Európai Desztináció díjat. Eddig hét magyarországi térség nyerte el a címet, az Őrség, Hortobágy, Mecsek, Kaposvár és a
velemenyezd, 2017. szeptember 15. péntek, 15:12
Közel 480 ezer látogató kereste fel idén a Nyíregyházi Állatparkot
Gajdos László, az állatpark igazgatója az MTI-nek adott évértékelő interjújában elmondta, a park idei legnagyobb beruházása az Andok Kalandok átadása volt. A Sóstó-projekt részeként, csaknem 400 millió forintos állami forrásból felépített, hat kifutót magában foglaló állatbemutatóban függőhidakról nézhetnek az érdeklődők többek közt jaguárokat, pápaszemes medvéket, tapírokat, vikunyákat, alpakát, feketenyakú hattyúkat és ormányos medvéket. A létesítményben kialakított inka templomban az Andok egykori indián őslakosainak kultúrájával ismerkedhetnek meg a látogatók, az épület közelében kapott helyett a nagy kondorkeselyű röpde.

Idén 175 állat született az állatparkban, a látogatók kedvence a kis fehér oroszlán volt, de óriási érdeklődés követte a vörös macskamedve ikerpár fejlődését is - mondta Gajdos László. Az igazgató emlékeztetett, a nyáron született fehér oroszlánt eleinte az anyja nevelte, de teje elapadt a kölyök háromhetes korában. A látogatók által Kókusz névre keresztelt utódot az állatpark
velemenyezd, 2016. december 28. szerda, 14:42
Hans Zimmer: otthon érzem magam Magyarországon
A Gladiátor, Az oroszlánkirály, A Karib-tenger kalózai-filmek vagy a Batman-trilógia zeneszerzője egyszer úgy fogalmazott: "a filmek álmok, és szerintem az álmoknak zenéje van. Én filmzenébe öntöm az álmaimat".

A második világkörüli koncertturnéjára készülő Hans Zimmer telefonon adott interjút az MTI-nek. "Az élet túl rövid, ahhoz, hogy az ember ne próbálkozzon, ne vágjon bele kalandokba. Negyven évig nem álltam a közönség elé, mert lámpalázas vagyok. De ez nem lehet kifogás. Nem szabad elrejtőzni, eljön az az idő, amikor szembe kell nézni a közönséggel. Igen, ez nagy kaland, először borzasztóan féltem, de feladtam az óvatosságot" - mondta.

Hollywood legkeresettebb zeneszerzője, aki már több mint száz filmhez komponált zenét, az idei első európai koncertkörút kirobbanó sikere után jövőre ismét útra kel saját, 15 tagú stúdiócsapatával, hogy szimfonikus zenekar és kórus kíséretében, valamint sztárvendégek közreműködésével eljátssza a közönségnek legnépszerűbb filmzenéit. A turné első európai
velemenyezd, 2016. december 25. vasárnap, 10:41
Pályázati nyerteseket hirdetett a médiatanács
eredményeként készülhet el Gyulai Líviusz Egy komisz kislány naplója című sorozatának negyedik és ötödik epizódja, amelyben Dorothy kalandja egy cirkuszban, majd New Yorkban folytatódik. A Janó Manó és az elveszett harmatcseppekben a népszerű gyermekkönyv-sorozatot dolgozza fel Miklósy Zoltán, az első részben az ezeréves fa gyökere mentén utazó főhősnek egy varangy állja útját.

Gelley Bálint Farkas szintén mesekönyv-adaptációra nyert támogatást. Az Átjáró másvárosba című mese második része is humoros kalandokat ígér, amelyben Szkriptum, a bogaras író eltűnése szaporítja a város egyre sokasodó titkainak számát. Bognár Éva Katinka rendező Berg Judit Hisztimesék című könyvét alkalmazza képernyőre - tudatták.

A tájékoztatás szerint további két-két résszel folytatódhat Glaser Katalin szériája, a Városi legendák II, Klingl Béla Boxi-sorozata, és Lehotay Zoltán rendezésében elkészülhet Csupipupi, az elkényeztetett öleb csontok körüli kalandjainak második epizódja is. Újabb változat készül Bakos
velemenyezd, 2016. november 25. péntek, 13:31
AGRYA: április 20-ig lehet jelentkezni a Vidék kaland programra
több mint 50-en jelentkeztek.

A projekt tapasztalatairól szólva elmondta: a program szemléletformáló, ugyanis a résztvevők jobban odafigyelnek a vásárolt élelmiszerek minőségére, továbbá pontosabban látják a gazdálkodói életforma előnyeit és hátrányait.

A program végén a résztvevőknek a közösségi oldalakon kell beszámolniuk élményeikről, így megismertethetik tapasztalataikat barátaikkal, ismerőseikkel, ami szintén fontos eleme a projektnek - fejtette ki.

Az alprogramok közül a határtalan kalandok a legnépszerűbb, ennek révén az érdeklődők bekapcsolódhatnak egy családi gazdaság mindennapjaiba Székelyföldön. Az egyhetes időszak alatt Maros és Hargita megyei gyakorló fiatal gazdák irányítása és felügyelete mellett vesznek részt a munkákban - mondta el Mikula Lajos.

Az AGRYA, a jelentkezők személyes meghallgatása után, május 5-ig választja ki a program résztvevőit. További információk a www.videk-kaland.hu és a www.agrya.hu weboldalon találhatók.

A programot 2012 decemberében az Európai
velemenyezd, 2016. április 14. csütörtök, 16:12
Júniusban kezdődik az idei Vidék Kaland Program
A közlemény szerint idén három alprogramból választhatnak majd a városi fiatalok.

Újdonság lesz az 5X1 nap mezőgazdaság elnevezésű program, amelynek keretében július-október között öt, egynapos tanulmányutat szervez az Agrya. Ezeken fiatal gazdák által irányított gazdaságokat és élelmiszer-feldolgozó, valamint mezőgazdaságot kiszolgáló üzemeket látogathatnak meg.

A Határtalan Kalandok Programba olyan fiatalok jelentkezését várják, akik egy családi gazdaság mindennapjai iránt érdeklődnek és rövid időre szívesen bekapcsolódnának az ott zajló munkába. Az egyhetes időszak alatt székelyföldi - Maros és Hargita megyei - és felvidéki gyakorló fiatal gazdák irányítása és felügyelet mellett vesznek részt a városi fiatalok az aktuális munkákban - ismertették.

A Vidék Kaland Speciál a technika és a gépek iránt érdeklődőket célozza meg. Az Agrya partnerével, az Axiál Kft.-vel közösen lehetőséget biztosít a modern mezőgazdasági gépi technológiák megismerésére.

A programra 2016. április 15-ig
velemenyezd, 2016. március 17. csütörtök, 12:42
Képek, videók
Ha kalandokra vágysz....p
pacsakute
2012. december 06. csütörtök, 14:08
kalandok ideje.JPG
orsi1
2008. május 04. vasárnap, 14:02
Vadvizi Kalandok.hu.jpg
rambobby
2007. október 08. hétfő, 11:47
Ewok Kalandok - Star Wars
rambobby
2007. június 23. szombat, 09:07
Tücsök Kalandok New Yorkb
rambobby
2007. június 08. péntek, 07:05
Star Wars - Ewok Kalandok
rambobby
2007. május 28. hétfő, 07:41
Hunyor Major Kalandok - A
rambobby
2007. április 21. szombat, 18:28
Elefánt Kalandok - N.G.hu
rambobby
2007. március 31. szombat, 09:27
a szervezet méregteleníté
snbela44
2016. május 04. szerda, 17:32
Az ifjúság szervezetei
furaila
2015. június 04. csütörtök, 12:18
A bank az a szervezet
sanci81
2015. április 13. hétfő, 15:56
A szervezet méregteleníté
irmus
2015. március 16. hétfő, 18:43
MSZMP szervezeti szabályz
lacipecsenye
2013. október 28. hétfő, 09:58
Az emberi szervezetnek...
pacsakute
2013. április 19. péntek, 07:29
A szervezet méregteleníté
pacsakute
2013. április 07. vasárnap, 08:05
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.