Belépés
2020. április 06. hétfő | 15. hét | 97. nap | 04:02 | Vilmos, Bíborka
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Menesztette a főügyészt az ukrán parlament
A tisztségviselő ellen benyújtott bizalmatlansági indítványt a 450 fős törvényhozás 263 tagja szavazta meg. A határozathozatalkor 376 képviselő tartózkodott az ülésteremben.

A főügyész leváltása ellen csak Szvjatoszlav Vakarcsuk énekes Hang pártjának képviselőcsoportja szavazott, a Petro Porosenko volt elnök mögötti Szolidaritás és a Julija Timosenko volt kormányfő irányította Haza frakciója tartózkodott. A többiek java része támogatta, viszont a Volodimir Zelenszkij elnök mögötti, 248 fős Nép Szolgája frakcióból csak 179-en szavazták meg.

A bizalmatlansági indítványt két párt, a Nép Szolgája és a Moszkva-barát Ellenzéki Platform Életért képviselőinek egy csoportja terjesztette be közösen.

A főügyész a szavazás előtti felszólalásában kijelentette, hogy "senki szolgájává nem vált", és irányítása alatt a főügyészi hivatal a törvények szerint működött. Emlékeztetett arra, hogy az elmúlt 28 évben az ukrán ügyészi hivatal "nyomásgyakorlás és politikai elnyomás eszköze" volt. Közölte, hogy 725 ügyészt bocsátottak el, akik nem mentek át a szakmai és a tisztességességi teszten, akik viszont maradtak, most függetlenül dolgozhatnak, és nem kapnak kívülről jövő törvénytelen utasításokat. Hangsúlyozta, hogy az ügyészség mindössze csak harmadik hónapja működik a törvények szerint. A leváltásának kezdeményezését pedig azzal hozta összefüggésbe, hogy - mint fogalmazott - "azok, akiket elbocsátottak, vissza akarnak térni és úgy élni, ahogy az elmúlt 28 évben éltek".

Egy előző nap tett sajtónyilatkozatában a főügyész utalt arra, hogy tervezett leváltása mögött politikai szándékot és bizonyos oligarchák érdekeit sejti. Az ellene benyújtott bizalmatlansági indítvány aláírói között van két Zelenszkij-párti képviselő, Makszim Buzsanszkij és Olekszandr Dubinszkij, akiket Ihor Kolomojszkij üzletemberhez kötnek, és szintén szerzője az előterjesztésnek Viktor Medvedcsuk, a Vlagyimir Putyin bizalmasaként ismert ukrán oligarcha.

Sajtóértesülések szerint az is komolyan latba esett a főügyész menesztésében, hogy az Állami Nyomozó Iroda (DBR) által Porosenko ellen indított egyetlen eljárás esetében sem találta még a főügyészi hivatal megalapozottnak az összegyűjtött anyagokat a vádemeléshez. Porosenko ellen Andrij Portnov, a 2014-es kijevi Majdan-tüntetések nyomán Oroszországba menekült Viktor Janukovics volt elnök egykori helyettes hivatalvezetője tett több mint egy tucat feljelentést, miután tavaly visszatért Ukrajnába.

A parlamenti vitában Szerhij Vlaszenko, az ellenzéki Haza párt képviselője kifejezte meggyőződését, hogy Zelenszkij akar megszabadulni a főügyésztől. Kifogásolta ezért, hogy az elnök nincs jelen a plenáris ülésen.

Zelenszkij nap közben egy vidéki eseményen újságírói kérdésre azt mondta, hogy Rjabosapkát jó szakembernek tartja, de ha főügyészként nem tudott megbirkózni a ráosztott feladatokkal, akkor távoznia kell a posztjáról. Erről viszont szavai szerint a parlamenti képviselőknek kell döntést hozniuk. Hozzátette, hogy személy szerint nincs száz százalékig megelégedve általában a rendvédelmi szervek munkájával, így magát a főügyészt sem tartja eredményesnek.

Az ukrán sajtó eddig két lehetséges személy nevezett meg lehetséges új főügyészként: Szerhij Ionusasz kormánypárti képviselőt és Irina Venediktovát, a DBR ideiglenesen kinevezett vezetőjét.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2020. március 05. csütörtök, 21:42
Címkék: Szvjatoszlav Vakarcsuk, Petro Porosenko, Julija Timosenko, Volodimir Zelenszkij, Moszkva-barát Ellenzéki Platform Életért, Makszim Buzsanszkij,
Kommentek
Megszavazta a koszovói parlament a kormány ellen benyújtott bizalmatlansági indítványt
Az indítványt a Kurti vezette párt, az Önrendelkezés (Vetevendosje) koalíciós partnere, a Koszovói Demokrata Szövetség (LDK) terjesztette be, és végül a 120 tagú törvényhozás 82 képviselője támogatta.

A két párt már a kormányalakítás körülményeiről is több hónapos egyeztetés után tudott csak megegyezni, s az új típusú koronavírus-járvány repedéseket okozott az egyébként is üveglábakon álló megállapodáson.

Albin Kurti egy hete menesztette a belügyminisztert, ugyanis nem tudtak egyetértésre jutni arról, hogyan kellene kezelni a járványt a nyugat-balkáni országban. A menesztés hírére reagálva az LDK-t vezető Isa Mustafa emlékeztetett arra, hogy a korábbi megállapodás értelmében a miniszterelnök csak azt követően hozhat döntéseket a kormány tagjairól, hogy egyeztetett a koalíciós partnerrel, márpedig ez nem történt meg.

Az ellentét oka azonban sokkal mélyebben gyökerezik. Az Önrendelkezés és az LDK nem értett egyet abban, hogy el kell-e törölni, és ha igen, milyen feltételekkel, a Szerbiából
velemenyezd, 2020. március 25. szerda, 23:53
A szerbiai és boszniai nyersanyagokra kivetett büntetővám eltörlését kezdeményezte a koszovói kormányfő
Albin Kurti kezdeményezése a kormány következő ülésén kerül napirendre, és várhatóan április elsején lépne életbe az erről szóló határozat.

A miniszterelnöknek azonban igyekeznie is kell összehívni a kormányülést, a kisebbik koalíciós partner, a Koszovói Demokratikus Szövetség (LDK) ugyanis elegendő támogatót gyűjtött ahhoz, hogy bizalmatlansági indítványt nyújtson be a kormány ellen. Ennek közvetlen oka az volt, hogy Albin Kurti koalíciós partnereivel történő egyeztetés nélkül menesztette LDK-s belügyminiszterét, a valódi ok azonban a büntetővám visszavonása körüli egyet nem értés. Az LDK vezetője, Isa Mustafa többször is amellett kardoskodott, hogy el kell törölni a százszázalékos vámot, míg Albin Kurti korábban ugyan rábólintott, később viszont feltételekhez, például Koszovó függetlenségének szerb elismeréséhez kötötte a vám eltörlését.

Albin Kurti még február elején jelentette be, hogy kormánya március 15-től kezdődően fokozatosan megszünteti a Szerbiából és Bosznia-Hercegovinából érkező
velemenyezd, 2020. március 20. péntek, 18:13
Bizalmatlansági szavazást kezdeményez a koszovói kormány ellen a kisebbik koalíciós partner
A kormány két nagy pártja, a miniszterelnök vezette Önrendelkezés (Vetevendosje) és az LDK már a kormányalakítás körülményeiről is több hónapos egyeztetés után tudott megegyezni, és a koronavírus-járvány repedéseket okozott az egyébként is üveglábakon álló megállapodáson.

Albin Kurti menesztette a belügyminisztert szerdán, mert nem tudtak egyetértésre jutni arról, hogyan kellene kezelni az új típusú koronavírus-járványt a nyugat-balkáni országban. A menesztés hírére reagálva Isa Mustafa, az LDK vezetője emlékeztetett arra, hogy a korábbi megállapodás értelmében a miniszterelnök csak azt követően hozhat döntéseket a kormány tagjairól, hogy egyeztetett a koalíciós partnerrel, és ez nem történt meg.

Az ellentét oka azonban sokkal mélyebben gyökerezik. A Önrendelkezés és az LDK nem ért egyet abban, hogy el kell-e törölni, és ha igen, milyen feltételekkel a Szerbiából érkező árura 2018 novemberében kivetett 100 százalékos vámot. Az LDK szerint vissza kell vonni a korábbi kormány döntését annak
velemenyezd, 2020. március 19. csütörtök, 13:22
Koronavírus - Észak-Macedóniában katonák védik a fontos állami intézményeket, Koszovóban menesztették a belügym
Észak-Macedónia szerdán hirdetett 30 napos szükségállapotot. Az ország történetében ez az első szükségállapot.

Észak-Macedóniában eddig 42 fertőzöttet regisztráltak.

A koszovói kormányfő azért váltotta le szerdán a belügyminiszterét, mert utóbbi szerint szükségállapotot kellene hirdetni az országban, míg a miniszterelnök szerint erre nincs szükség.

Koszovóban csütörtökig 20 fertőzöttet vettek nyilvántartásba, de megelőző intézkedésként már korábban bezárták a szórakozóhelyeket, kávézókat és iskolákat, valamint a határokon is csak a koszovói állampolgárok léphetnek be.

Montenegróban jelent meg Európában utolsóként a világjárványt okozó SARS-CoV-2 vírus. Az első két esetet kedd este regisztrálták, azóta 8-ra nőtt a betegek száma. A kormány elővigyázatossági intézkedésként arra kért mindenkit, hogy aki teheti, maradjon otthon, ha pedig az utcára megy, viseljen maszkot és kesztyűt.

Bosznia-Hercegovinában eddig 39 beteget vettek nyilvántartásba.

A tömegközlekedést és a
velemenyezd, 2020. március 19. csütörtök, 11:01
Koronavírus - A koszovói kormányfő menesztette a belügyminisztert a járvány kezelésével kapcsolatos egyet nem é
A Koha Ditore című pristinai napilap beszámolója szerint Hashim Thaci államfő azt kérte a parlamenttől, hogy hirdessen szükségállapotot az országban, ám a kéréssel nem értett egyet a miniszterelnök. Agim Veliu belügyminiszter nyíltan szállt szembe a kormányfővel, és közölte, csak a legszigorúbb intézkedésekkel fékezhető meg a járvány további terjedése. "Ilyen körülmények között kötelességem lépni, és úgy döntöttem, hogy menesztem a belügyminiszter" - adta hírül döntését közleményében Albin Kurti.

A február elején megalakult kormány gerincét az Albin Kurti vezette Önrendelkezés (Vetevendosje), valamint az Isa Mustafa irányította Koszovói Demokratikus Szövetség (LDK) képezi. A belügyminiszter ez utóbbi pártnak a tagja, így a miniszterelnök döntése alááshatja a koalíciós megállapodást. A menesztés hírére reagálva Isa Mustafa emlékeztetett arra, hogy a korábbi megállapodás értelmében a miniszterelnök csak azt követően hozhat döntéseket a kormány tagjairól, hogy egyeztetett a koalíciós partnerrel. Ez
velemenyezd, 2020. március 18. szerda, 15:52
Az ukrán parlament kinevezte az új főügyészt
nyomozók által összeállított anyagokat. Porosenko szerint a DBR "összejátszik" Andrij Portnovval, a 2014-es kijevi Majdan-tüntetések nyomán Oroszországba menekült Viktor Janukovics volt elnök egykori helyettes hivatalvezetőjével, ő tette meg ugyanis a feljelentéseket ellene a DBR-nél azután, hogy tavaly visszatért Ukrajnába.

Volodimir Zelenszkij elnök az új főügyészjelölt bemutatásakor kiemelte, hogy Venegyiktova lesz Ukrajnában az első női főügyész.

Rjabosapkát a parlament március 5-én menesztette hivatalából bizalmatlansági indítvánnyal, amelyet két párt, a Zelenszkij mögötti Nép Szolgája és a Moszkva-barát Ellenzéki Platform Életért képviselői terjesztettek be. A sajtóvisszhangok szerint Rjabosapka menesztése mögött leginkább politikai okok és egyes oligarchák - Ihor Kolomojszkij és Viktor Medvedcsuk - érdekei állhattak.

A parlament kedden kinevezte az új gazdaságfejlesztési és kereskedelmi minisztert is, a tárca új vezetője Ihor Petrasko lett. Kinevezését 243 képviselő támogatta. Az
velemenyezd, 2020. március 17. kedd, 11:52
Férfi kézilabda NB I - Menesztették a Budakalász vezetőedzőjét
A klub közösségi oldalán megjelent közlemény szerint a szakvezetővel együtt Józsa Máté másodedzőt, valamint Horváth István csapatmenedzsert is felmentették a munkavégzés alól.

Az új vezetőedző kinevezéséig Hajdu Tamás készíti fel az együttest.

A Budakalász - melynek célja a bennmaradás kiharcolása - 20 mérkőzés után a 13., kieső helyen áll, hátránya négy pont a két mérkőzéssel kevesebbet játszott Mezőkövesddel szemben.
velemenyezd, 2020. március 10. kedd, 16:23
Lemondott a katalán külügyi tárcavezető kabinetfőnökének eltitkolt szexuális zaklatási ügye miatt
A politikus távozásához az vezetett, hogy bár több hónapja tudomása volt az ügyről, januárban csendben menesztette Carles Garcias Hernández kabinetfőnököt anélkül, hogy a kötelező közigazgatási eljárásrendnek megfelelően információit közölte volna feletteseivel és az illetékes szervekkel.

Alfred Bosch az ügyről nem tájékoztatta például Quim Torra elnököt, sem a koalíciós kormány nagyobbik tagját, az Együtt Katalóniáért (Junts pel Catalunya) pártot.

Csak saját pártjával, a Katalán Köztársasági Baloldallal (ERC) közölte az információt, amely belső vizsgálatot folytatott a szintén párttag Garcias Hernández ellen, akit ezután váltottak le.

A botrány hétfőn pattant ki, amikor az Ara című katalán napilap beszámolt a zaklatási ügyről. Bosch még aznap benyújtotta lemondását.

A tanácsos nyilatkozatában hangsúlyozta: úgy hitte, a legjobb módon igyekezett megoldani az ügyet, de elismeri, hogy nem cselekedett megfelelően, és bocsánatot kért az áldozatoktól az okozott fájdalomért.
velemenyezd, 2020. március 10. kedd, 12:22
Képek, videók
A kis vakarcs
manka221
2011. február 07. hétfő, 23:01
Vakarcs
timcsa30
2009. október 15. csütörtök, 13:39
VAKARCS.gif
takacsandrea3
2008. április 23. szerda, 20:10
Két vakarcs :D
apacs90
2006. október 06. péntek, 21:43
Vakarcs
grizesmedve
2006. július 11. kedd, 18:46
petró anita....jpg
zsokica45
2018. február 06. kedd, 17:21
petró anita.jpg
zsokica45
2017. november 17. péntek, 10:04
petrő anita.jpg
zsokica45
2016. október 04. kedd, 18:06
petró anitat.jpg
zsokica45
2016. október 04. kedd, 18:06
petró anitas.jpg
zsokica45
2016. október 04. kedd, 18:05
petró anitaf.jpg
zsokica45
2016. október 04. kedd, 18:05
petró anitad.jpg
zsokica45
2016. október 04. kedd, 18:05
petró anita2.jpg
zsokica45
2016. október 04. kedd, 18:05
petró anita...jpg
zsokica45
2016. október 04. kedd, 18:04
petro anita...jpg
zsokica45
2016. október 04. kedd, 18:03
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.