Belépés
2018. december 15. szombat | 50. hét | 349. nap | 01:04 | Valér
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Magyarországot mondhatjuk a paprika hazájának?
Igen, 'Donald', ez mind igaz! De a szomoronc Piktorkát nem is az ösztönözte a Kérdés feltevésére, hogy megtudja: ŐShazája-e a paprikának Magyarország, hanem inkább az indította, hogy HOVÁ LETT a boltokból a híres-neves MAGYAR paprika?!... :)

Ami azt illeti, a szőlő sem őshonos magyarföldön, mégis tudjuk, hogy a Földkerekség legjobb borait vizslató világversenyeken a Tokaji Aszú mindig előkelő helyet ér el a desszert és fehérborok kategóriájában, és a badacsonyi és villányi borvidék vörösbor nedűi sem vallanak szégyent! Nyilván nem habokra állította a Napkirály — akinek az aszú-boros palackokon lévő jelmondatot: 'Vinum Regnum Rex vinorum' köszönhetjük —, hogy a Tokaji aszú a világ legjobb bora! Nekünk, magyaroknak pedig az is marad!
Ennek titka pedig Magyarország területi elhelyezkedése Európa kontinensén! Vagyis az, hogy noha a Kárpát-medanszé éppenséggel a szőlő-növény termőterületének északi határvidéke, ám kontinentális éghajlati viszonyaink, "kicentizetten" a legmegfelelőbbek közé tartoznak!: viszonylag enyhe telek, viszonylag csapadékos tavaszok és őszök, és FŐKÉNT, viszonylag száraz és hosszú, napos nyarak.

De szintén a kontinentális elhelyezkedésünk és időjárási viszonyaink miatt hasonlóan jó minőségűek a burgonyáink, valamint a kukoricáink is, holott ezek a kultúrnövények sem őshonosak nálunk.

Ámde, manapság MAGYAR burgonyát sem igen találsz, sem a piacon, sem a bótban, mert AZT IS nagyrészt exportálják!...
foxworkinspace, 2017. február 09. csütörtök, 00:23
Címkék: Tokaji Aszú, Vinum Regnum Rex, paprika hazájának, szomoronc Piktorkát, paprikának Magyarország, híres-neves MAGYAR,
Kommentek
Az osztrák leányvállalatok 73 százaléka további beruházásokat tervez Magyarországon
vonatkozó várakozásai nagyjából fedik egymást a korábbi évek, valamint a teljes közép-kelet-európai régióban végzett felmérések eredményeivel. A döntő többség növekedést vár az árbevétel (64 százalék), a megbízások (52 százalék) és a kapacitáskihasználtság (50 százalék) területén, míg a munkavállalók száma és a beruházások mértéke a várakozások szerint nagyjából az eddigi szinten fog maradni. Előbbire magyarázat lehet a szakképzett munkaerő egyre jelentősebb hiánya.

Arra a kérdésre, hogy Magyarországot mi tehetné még vonzóbbá az osztrák cégek számára, a legtöbben a foglalkoztatás témakörét említették. A válaszadók ugyanakkor a munkaerő elérhetősége mellett annak minőségében és termelékenységében is javulást remélnek.

Azt, hogy a cégeket erősen foglalkoztatja a szakképzett és termelékeny munkaerő keresése, az is bizonyítja, hogy csupán 19 válaszadó nyilatkozott úgy, hogy őket egyáltalán nem érinti a munkaerőhiány. A probléma orvoslására sokan (62 válasz) az úgynevezett pozitív munkáltatói kép
velemenyezd, 2018. december 13. csütörtök, 18:22
Cséfalvay: megerősödött Magyarország és az OECD kapcsolata az elmúlt négy évben
viszonyában. Magyarország ugyanebben az évben csatlakozott a szervezet fejlesztéstámogatási bizottságához (DAC), ami azt bizonyítja a nagykövet szerint, hogy Magyarország olyan fejlettségi szintre jutott, hogy támogatásokat is tud adni rászoruló országoknak, valamint részt vett a felnőttek képesség- és kompetenciamérési programjában (PIAAC). Egy évvel később pedig Budapesten rendezte meg az OECD a Globális Termelékenységi Fórumot.

Az UNESCO-ban végzett munkájából a távozó nagykövet kiemelte, Magyarországot 15 év után 2017-ben ismét a Világörökség Bizottság tagjává választották, 2016-ban pedig a népzene Kodály-módszer szerinti megőrzését az UNESCO felvette a szellemi kulturális örökség listájára.

Az eredetileg az OECD-ben eltöltött időszakáról naplónak induló jegyzeteiből Cséfalvay Zoltán könyvet írt a technológiai átalakulásról. A magyarul A nagy korszakváltás, angolul TECHtonic Shifts címmel megjelent tanulmánykötet alapgondolata, hogy az 1980-as években kezdődött globalizáció korszaka a 2010-es
velemenyezd, 2018. december 13. csütörtök, 13:11
Amerikai nagykövet: sikerült magasabb szintre emelni az amerikai-magyar kapcsolatokat
David B. Cornstein csütörtökön az Országgyűlés külügyi bizottságában kiemelte, az Egyesült Államokat és Magyarországot mélyen gyökerező viszony fűzi össze, amelyben néha vannak véleménykülönbségek, de a tiszteletteljes párbeszéd által ezeken is úrrá tudnak lenni.

A nagykövet közös stratégiai érdeket tükröző és az Egyesült Államok szempontjából prioritást élvező ügynek nevezte NATO egységének kérdését Ukrajnára vonatkozóan, valamint az energiabiztonság és a védelmi együttműködés témáját.

Közölte, az Egyesült Államok hajlíthatatlanul támogatja Ukrajnát, elkötelezett egy demokratikus és szabad Ukrajna mellett. Létfontosságúnak nevezte, hogy a NATO támogassa Ukrajnát nyugati törekvéseiben és ne függessze fel vele az együttműködést.

Ugyanakkor megjegyezte: a NATO-t nem azért hozták létre, hogy etnikai kisebbségekkel, oktatási és nyelvi kérdésekkel kapcsolatos vitákban közvetítsen, és ezen kérdések behozása a NATO-ba gyengítené a szervezetet. De az Egyesült Államok ismeri és tiszteletben
velemenyezd, 2018. december 13. csütörtök, 12:42
5. Provokáció és ürügy
1-4.) PROVOKÁCIÓ és ÜRÜGY
https://www.facebook.com/mariailona.bona/posts/1697923896910266
*
5.) A jelen tüntetés is PROVOKÁCIÓ.
Most újra próbálkoznak, mert - mint ahogy Gyurcsány mondta:
- "Legjobb lenne Magyarországot még a térképről is eltörölni!"
*
Ezért, nem nyugszanak! Tüntetnek, uszítanak, mintha nem a PAKTUMNAK köszönhetnék, hogy 1990 után nem történt semmiféle felelősségre vonás a magyar ipar és a vétlen munkásság fölszámolásáért... közvetett likvidálási módszerrel történő megsemmisítésért!

Tüntetnek uszítanak, hogy soha még csak szóba se jöhessen semmiféle elszámoltatás sem az 1990 előttiekért, sem a 2006-os rendőrterrorét!
*
Most a MIGRÁCIÓT akarják fölhasználni a MAGYARSÁG maradékainak LEPUSZTÍTÁSOS KIPUSZTULÁSÁNAK ELŐIDÉZÉSÉRE.
Azért is igyekeznének az EU-ba betelepíteni a sok BEVÁNDORLÓT, akiknél nem kell félni a nemzeti hovatartozás érzése miatti tiltakozástól....
Őket lenne hivatott kordában tartani a NATO itteni
furaila, 2018. december 13. csütörtök, 12:19
Külföldi sajtó Magyarországról - Kovács Zoltán a The Washington Postban
miniszterelnök, az "autokrata nacionalista" Orbán Viktor és a demokratikus világra leereszkedő új vasfüggöny áldozatává lett - fogalmazott a lap, emlékeztetve a CEU aznapi bejelentésére, miszerint képzéseinek egy részét Bécsbe helyezi át. A múlt heti cikk szerint szomorú nap volt az az amerikai diplomáciának is, amely hagyományosan támogatta a demokratikus értékéket, manapság viszont csak alkalmanként és megkésve teszi. Az Egyesült Államok budapesti nagykövete eleinte próbálta kompromisszumra bírni Magyarországot, Orbán Viktor azonban elutasította próbálkozásait, miután David B. Cornstein egyszerűen csak a magyar kormányfő és Soros György közötti ellenérzésnél alig valamivel többként jellemezte a konfliktust - olvasható a cikkben.

Kovács Zoltán levelében azt írja: a The Washington Post figyelmen kívül hagyta például azt a tényt, hogy az egyetem Budapesten bejegyzett campusa - a Közép-európai Egyetem - továbbra is működik majd és ad ki diplomákat, tehát nem lehet azt állítani, hogy elűzték. Az
velemenyezd, 2018. december 13. csütörtök, 11:01
Antall József-mellszobrot avattak a Fiumei úti sírkertben
miniszterelnök olyan természetű változásokat hozott a magyar közgondolkodásban, amelyeket erkölcsi kötelességünk felmutatni. Ám "sokszor sziklák állták útját azoknak a nemes gondolatoknak", amelyek gyorsabb rendszerváltást tettek volna lehetővé - tette hozzá.

Boross Péter kitért arra: aki ismerte Antall Józsefet, az csodálta azt a fáradhatatlan munkabírást, amelyhez nemcsak szellem, hanem mérhetetlen tudás és elkötelezettség is szükséges. Ez a kisugárzás alkotó szellemet teremtett másokban is és Magyarországot a nemzetközi tárgyalások alkalmával a figyelem középpontjába helyezte - mondta.

Azt hangoztatta: mindezek miatt minden alkalmat meg kell ragadni arra, hogy emlékezzünk Antall Józsefre, átadjuk emlékezetét és példáját a következő generációknak.

A mellszobrot - Domonkos Béla alkotását - Antall Klára, Antall József özvegye és Antall Péter, az egykori miniszterelnök fia leplezte le, majd a megemlékezés résztvevői megkoszorúzták az emlékművet.

A szobrot a Nemzeti Örökség Intézete
velemenyezd, 2018. december 12. szerda, 13:02
Magyar Levente a FAZ-ban: abszurd vádakkal támadják Magyarországot
A lap újságírója, Christian Geinitz az államtitkárral folytatott beszélgetése alapján készített írásában kiemelte: Magyarország úgy érzi, igazságtalanul kirekesztik politikailag Európában.

A jogállamiság és a demokrácia hiányáról szóló vádaskodás abszurd, és a külföldi befektetők élénk érdeklődése azt mutatja, hogy Magyarország valójában szilárd, nyitott és megbízható ország - mondta a FAZ-nak Magyar Levente.

Aláhúzta: az üzletemberek számára a politikai stabilitás, a kiszámíthatóság és a versenyképesség fontos, és ezek a feltételek már régen nem voltak annyira jók Magyarországon, mint most, amit nagyra értékel az ipar Németországban, Magyarország legfontosabb gazdasági partnerénél.

Mint mondta, Orbán Viktor kormányzásának 2010-es kezdete óta az Audi folyamatosan fejleszti motorgyárát Győrben, a Mercedes megnyitotta kecskeméti üzemét és jelenleg a gyár kapacitásának megkétszerezésén dolgozik, a BMW pedig egymilliárd eurós beruházással üzemet épít Debrecenben, ami az "évtized döntése" és
velemenyezd, 2018. december 11. kedd, 14:03
Szijjártó Péter: Párizs és Berlin számíthat Budapestre a Nyugat-Balkán fegyvermentesítésében
A konferencián a házigazda francia és német külügyminiszteren kívül európai uniós ország részéről csak a Magyarországot képviselő Szijjártó Péter vett részt, valamint a nyugat-balkáni országokat képviselő miniszterek.

Magyarország a Nyugat-Balkán közvetlen szomszédja lévén nagyon jól tudja, mi a különbség a térségben a stabilitás és a bizonytalanság között. És azt is tudja, mekkora jelentősége van annak, hogy a nyugat-balkáni országok gátat tudnak szabni a veszélyes áramlatoknak, fejleményeknek, és lényegében védelmi vonalat alkotnak az Európai Unió számára - tette hozzá a magyar miniszter.

"A terrorfenyegetettség soha nem volt olyan nagy Európában, mint most, és nekünk alkalmazkodnunk kell ehhez a kihíváshoz, arra kell koncentrálnunk, hogy visszaadjuk az európai emberek biztonságérzetét. Napirenden kell tartanunk a Nyugat-Balkán biztonságát és stabilitását, hiszen ez erősbefolyással vanegész Európa biztonságára" - mondta.

"Meggyőződésünk, hogy a Nyugat-Balkán biztonságának és
velemenyezd, 2018. december 11. kedd, 13:43
Képek, videók
keresd magyarországot.jpg
dnemethk
2012. május 12. szombat, 17:22
kisebb Magyarországot.jpg
agica2004
2010. szeptember 23. csütörtök, 14:14
A Tokaji aszu
lovaszmarika
2012. július 04. szerda, 12:53
Maroka Tokaji aszú
irmus
2009. szeptember 14. hétfő, 09:19
tokaji_aszu_uvegek.1.s ok
oella
2009. február 21. szombat, 16:19
tokaji_aszu_uvegek.2.j pg
oella
2008. február 23. szombat, 17:39
kojafák_regnum chriti1029
maroka
2018. október 29. hétfő, 18:39
regnum_marianum.JPG
lilagondolatok
2018. július 18. szerda, 09:14
Regnum Marianum-templom,V
farkas1945
2011. január 31. hétfő, 16:48
Log_Regnum_Hungaricum. jpg
dandej
2009. április 17. péntek, 22:58
A költö hazája 01.jpg
chillik
2017. október 30. hétfő, 05:48
A költö hazája 02.jpg
chillik
2017. október 30. hétfő, 05:48
A költö hazája 03.jpg
chillik
2017. október 30. hétfő, 05:47
A költö hazája 04.jpg
chillik
2017. október 30. hétfő, 05:47
A költö hazája 05.jpg
chillik
2017. október 30. hétfő, 05:47
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.