Belépés
2020. február 16. vasárnap | 7. hét | 47. nap | 20:02 | Julianna, Lilla
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Lúgosító diéta: a hosszú és az egészséges élet titka?
Ismerünk sok jó és kevésbé jó diétát, de talán nincs még egy olyan diéta a lúgosítón kívül, amely ilyen mértékben képes meghosszabbítani az élettartamot és ilyen hatékonyan távol tudja tartani a betegségeket.

Lúgosító diéta: a hosszú és az egészséges élet titka?
DR. TIHANYI LÁSZLÓ ÁPR. 11. 15:48

Ismerünk sok jó és kevésbé jó diétát, de talán nincs még egy olyan diéta a lúgosítón kívül, amely ilyen mértékben képes meghosszabbítani az élettartamot és ilyen hatékonyan távol tudja tartani a betegségeket.
Egy 2012-es tanulmány szerint, amit a Journal of Environmental Health szaklapban publikáltak, ha lúgosító diétával egyensúlyozzák ki a szervezet pH értékét, akkor nem csak az adott betegséghez köthető halálozási arány csökkenthető, de csökkenthető számos krónikus betegség miatt kialakuló egészségügyi probléma is, mint például a magas vérnyomás, a cukorbetegség, az ízületi gyulladás, a D-vitamin hiány, valamint a csontritkulás.

Hogyan működik pontosan a lúgosító diéta? A kutatások szerint az olyan étrend, ami erősen lúgos kémhatású táplálékokból áll - például friss zöldségekből, gyümölcsökből és feldolgozatlan, növényi alapú protein-forrásokból -, lúgosabb pH értékű vizeletet eredményez, ezáltal megvédi az egészséges sejteket és kiegyensúlyozza a létfontosságú ásványi anyagok szintjét a szervezetben. A lúgosító diéták bizonyítottan megakadályozzák az erek elmeszesedését, a vesekövek kialakulását, és csökkentik a kalcium mennyiségét a vizeletben, valamint többek között erősítik a csontokat, csökkentik az izomgörcsöket.

Mi a lúgosító diéta?

A lúgosító diéta segít kiegyensúlyozni a szervezetben található folyadékok pH értékét (beleértve a vért és a vizeletet is). A szervezet pH értékét részben azoknak a táplálékoknak az ásványi anyag tartalma határozza meg, amelyet elfogyasztunk. A Földön minden élő organizmus és életforma fennmaradása attól függ, vajon képes-e fenntartani a létéhez szükséges pH értéket. Gyakran mondják, hogy a betegségek nem tudnak olyan szervezetben gyökeret verni, amelynek kiegyensúlyozott a pH értéke.

Habár néhány szakértő nem teljesen ért egyet ezzel az állítással, közel teljes az egyetértés azzal kapcsolatban, hogy az emberi élet megfelelő működéséhez a vér pH szintjének körülbelül 7,365-7,4-nek kell lennie. Ahogy a Forbes magazin fogalmazta meg: "A szervezetünk rendkívüli dolgokat képes megtenni azért, csak hogy a megfelelő pH szintet fenntartsa." A szervezet pH értéke 7,35 és 7,45 között ingadozik, és a napszaktól, az étrendtől, az utolsó evés idejétől és az utolsó pisilés időpontjától függ. Ha túl gyakran fogyaszt nagy mennyiségű savas ételeket, akkor a szervezetében felborul az elektrolit-egyensúly, megváltozik a pH érték és a szervezet elsavasodik.

SuperGreens 227g por
SuperGreens 227g por
INNERLIGHT SUPERGREENS

De mit is jelent pontosan a pH szint vagy pH érték?

Amit röviden pH-nak nevezünk, az latinul pondus hidrogenii, vagyis hidrogénion-kitevő. Ezzel mérhető a szervezetben lévő folyadékok és szövetek savassága vagy lúgossága. Értékét egy 0-14-ig terjedő skálán lehet meghatározni. Minél savasabb az oldat, annál alacsonyabb a pH értéke. Minél lúgosabb az oldat, a pH érték annál magasabb. A 7-es értékű pH oldat semlegesnek tekinthető, de mivel az optimális emberi szervezetben a pH érték körülbelül 7,4 körül van, a legegészségesebbnek az tekinthető, ha a szervezet pH értéke kissé lúgosabb. Tudni kell azonban, hogy a pH szint napközben változik a szervezetben, és hogy a gyomor a legsavasabb terület.

Az organizmusok pH értékében még a legkisebb eltérés is súlyos gondokat okozhat. Környezeti példa erre, hogy a megnövekedett CO2 kibocsátás miatt az óceán pH értéke 8,2-ről 8,1-re csökkent, amit az óceánokban élő különböző életformák szenvedtek meg. A megfelelő pH érték a növények növekedéséhez is elengedhetetlen, ezért nagymértékben befolyásolja a szervezetünkbe jutó ásványai anyagok mennyiségét és minőségét. Az óceánban, talajban és emberi szervezetben lévő ásványi anyagok is fontos szerepet játszanak az optimális pH érték fenntartásában, így ha a szervezet savasabb lesz, az ásványi anyag tartalma lecsökken.

Hogyan működik a lúgosító diéta?

A következő részben az emberi étrend háttértörténetéről olvashat, illetve arról, miért jótékony hatású a lúgosító étrend:

A kutatók úgy gondolják, hogyha az emberi étrend teljes savas bevitelét vizsgáljuk, akkor "jelentős változásokat figyelhetünk meg a vadászó-gyűjtögető és a modern civilizációk között". A mezőgazdasági forradalom, majd az utóbbi 200 évben történt élelmiszer ellátás tömeges iparosítása következményeként, a ma elfogyasztott táplálékban jelentősen kevesebb a kálium, magnézium és klorid, viszont több a nátrium.

Rendszerint a vesék felelősek szervezetünk elektrolit szintjének fenntartásáért (tehát a kalcium, magnézium, kálium és nátrium megfelelő szintjének biztosításáért). Ha a szervezetünket túlságosan savas kémhatású anyagoknak tesszük ki, akkor ezek az elektrolitok veszik fel a harcot a savasodással.

A korábban említett Journal of Environmental Health című szaklap tanulmánya szerint a kálium és nátrium aránya a legtöbb ember étrendjében drámai mértékű változáson ment át. A kálium régebben ugyanis 10:1 arányban állt a nátriummal szemben, azonban ez az arány mostanra 1:3-ra csökkent. A modern emberek átlagosan tehát háromszor annyi nátriumot fogyasztanak, mint káliumot!

Manapság nagyon sok gyermek és felnőtt él magas nátriumtartalmú étrenden, amiben viszont kevés magnézium és kálium, valamint kevés antioxidáns, rost és létfontosságú vitaminok találhatóak. Ezen kívül pedig a tipikus nyugati diéta nagy mennyiségben tartalmaz finomított szénhidrátokat, zsírokat, egyszerű cukrokat és kloridot.

Mindezek az emberi táplálkozásban történt változások úgynevezett megnövekedett "metabolikus acidózist" eredményeztek. Máshogy megfogalmazva, sok ember szervezetének pH értéke sajnos már eltér az optimálistól. Ezen felül sokan kevés valódi tápanyagot juttatnak a szervezetükbe és ezért szenvednek olyan problémáktól, mint a kálium- és a magnézium-hiány.

Ez nem csak felgyorsítja az öregedési folyamatot, de elősegíti a szervi funkciók fokozatos elvesztését, leépíti a szöveteket és a csontszövetet is. A nagyfokú savasodás ugyanis rákényszeríti a szervezetünket, hogy az ásványi anyagokat a csontokból, sejtekből, szervekből és szövetekből nyerje ki.

Young pHorever - Doc Brocs Power Plants, 220 g HU
Young pHorever - Doc Brocs Power Plants, 220 g HU
YOUNG PHOREVER

A lúgosító diéta jótékony hatásai

1. Megakadályozza a csontritkulás kialakulását és az izomvesztést

A bevitt ásványi anyagok fontos szerepet játszanak a csontok fejlődésében és abban, hogy a csontok egészségesek maradjanak. A kutatások bebizonyították, hogy minél több lúgosító gyümölcsöt és zöldséget eszik valaki, a kor előrehaladtával az adott személy annál védettebb lesz a csontritkulással és izomsorvadással (úgynevezett szarkopéniával) szemben.

A lúgosító diéta segít kiegyensúlyozni a szervezetben a csontok felépítéséhez és a sovány izomtömeg fenntartásához szükséges ásványi anyagok, beleértve a kalcium, magnézium és foszfát arányát. Ezen kívül pedig serkenti a növekedési hormonok termelését és a D-vitamin felszívódását, ami a krónikus betegségek távol tartásán kívül a csontok számára is további védelmet nyújt.

2. Csökkenti a magas vérnyomás és a stroke kockázatát

A lúgosító diéta egyik öregedésgátló hatása az, hogy csökkenti a gyulladást és segíti a hormontermelést. Ezzel nem csak a szív- és érrendszer egészségére van jó hatással, de olyan problémák kialakulása ellen is védelmet nyújt, mint a magas koleszterinszint, a magas vérnyomás, a vesekövek, a stroke és a memóriavesztés.

3. Csökkenti a krónikus fájdalmat és gyulladást

A különböző tanulmányok kapcsolatot fedeztek fel a lúgosító diéta és a krónikus fájdalom csökkenése között. A krónikus savasodás nem csak a krónikus hátfájás, de a fejfájás, az izomgörcsök, a menstruáció előtti tünetek, a gyulladás és az ízületi fájdalmak kialakulásában is nagy szerepet játszik.

A Németországban található Ásványi Anyagok és Nyomelemek Társasága által készített tanulmány szerint amikor krónikus hátfájással diagnosztizált betegeket lúgos étrend-kiegészítővel kezeltek napi rendszerességgel négy héten át, a 82 betegből 72 arról számolt be, hogy jelentősen csökkent a fájdalom mértéke az "Arhus deréktáji fájdalmat mérő értékelő skálája" szerint.

Young pHorever - pH Miracle Greens, 90 kapszula
Young pHorever - pH Miracle Greens, 90 kapszula
YOUNG PHOREVER

4. Serkenti a vitaminok felszívódását és megakadályozza a magnézium-hiány kialakulását

Számtalan testi folyamat és több száz enzimrendszer megfelelő működéséhez nagyobb mennyiségű magnézium szükséges. Sok ember szenved magnézium-hiányban, ami szívproblémaként, izomfájdalomként, alvási problémaként és szorongásként jelentkezik. A magnézium ezen kívül fontos szerepet játszik a D-vitamin aktiválásában, valamint megakadályozza a D-vitamin hiány kialakulását, illetve jó hatással van mind az egész immunrendszerre, mind az endokrin rendszer működésére.

5. Erősíti az immunrendszert és megakadályozza a rák kialakulását

Az egész szervezet megszenvedi, amikor a sejtek nem jutnak elég ásványi anyaghoz, mert így a méreganyagoktól sem tudnak megfelelően megszabadulni, illetve oxigénnel sem tudják ellátni az egész testet. Az ásványi anyag hiány gátolja a vitaminok felszívódását, így a méreganyagok és a kórokozók felhalmozódnak a szervezetben és legyengítik az immunrendszert.

A British Journal of Radiology című szaklapban megjelent tanulmány szerint a rákos sejtek elhalálozása (apoptózis) nagyobb valószínűséggel megy végbe lúgos szervezetben. A tudósok úgy gondolják, a rákmegelőzés összefüggésben áll a pH lúgos értékével, ami következtében megváltozik a fehérjék alapvető összetevőinek elektromos töltöttsége és leadása. A lúgosság csökkenti a gyulladást és a rákos megbetegedések kockázatának kialakulását - továbbá a lúgosító diéta bizonyítottan is jótékony hatással van néhány kemoterápiás szerre, amelynek megfelelő hatásához magasabb pH értékre van szükség.

6. Segít az egészséges testsúly fenntartásában

Ha korlátozza a savasodást előidéző élelmiszerek fogyasztását és több lúgos táplálékot fogyaszt, akkor megakadályozhatja az elhízás kialakulását, mivel így csökken a szervezetben a leptin-szint és a gyulladás, amely az éhséget és a zsírégető képességet is befolyásolja. Mivel a lúgos táplálékok egyben gyulladásgátló hatásúak is, ezért a lúgosító diétával nem csak arra kap esélyt a szervezet, hogy normalizálódjon a leptin-szintje, de a számára szükséges kalória mennyiségtől is tovább tart majd a telítettség érzése.

Hogyan táplálkozzunk a lúgosító diéta során?

Alább felsoroltunk néhány kulcsfontosságú tippet, amit érdemes megfogadni, ha megfelelően szeretne táplálkozni a lúgosító diéta során:

Amikor csak lehetséges, próbáljon meg biotermesztésű lúgosító hatású táplálékokat vásárolni. A szakértők szerint a lúgosító diéta során érdemes tudakozódni afelől, milyen talajban termelték az adott gyümölcsöt-zöldséget, mivel az organikus körülmények között, ásványi anyagban dús talaj általában lúgosabb kémhatású. A kutatások kimutatták, hogy a talaj típusa jelentősen befolyásolja a rajtuk termesztett növények vitamin és ásványi anyag tartalmát, ami azt jelenti, hogy nem minden lúgosító táplálék egyenértékű.

Ahhoz, hogy a termesztett növénynek a lehető legnagyobb legyen az esszenciális tápanyag-értéke, az ideális talajnak 6-7 közötti pH értékűnek kell lennie. A 6-os pH érték alatti savas talajokban kevesebb lehet a kalcium és magnézium tartalom, a 7-es pH érték fölöttiekben pedig kémiai szempontból már nem található vas, mangán, réz és cink. Ezen kívül a talaj legyen jól átforgatott, organikusan fenntartható, és időnként legeljenek rajta vadak vagy szarvasmarhák.

Ha kíváncsi rá, hogy a lúgosító diéta megkezdése előtt mekkora a szervezete pH értéke, akkor a helyi gyógyszertárban vagy gyógynövény- és bioboltban vásárolhat a pH érték megállapításához szükséges tesztcsíkot. A pH érték megállapításához használható vizelet vagy nyál is. Ha az első opciót választja, akkor a legjobb eredményt a reggeli második vizelet adja. A tesztcsík el fog színeződni - csak hasonlítsa össze a csík színét a tesztcsík dobozához adott grafikonnal. Nap közben a legjobb időpont a pH érték megmérésére: egy órával az étkezés előtt vagy két órával az étkezés után van. Ha a tesztcsíkhoz a nyálát használja, akkor a pH értéknek 6,8 és 7,2 között kell maradnia.

Doc Brocs Power Plants lúgosító csomag
Doc Brocs Power Plants lúgosító csomag
LÚGOSÍTÁS

A legjobb lúgosító táplálékok:

A friss gyümölcsök és zöldségek segítik elő a szervezet lúgosítását a legjobban. Csak hogy néhány példát említsünk: kiváló választás lehet a gomba, a citrusfélék, a datolya, a mazsola, a spenót, a grapefruit, a paradicsom, az avokádó, a fekete retek, a lucerna (alfalfa), a zabfű, az uborka, a kelkáposzta, a jicama, a búzafű, a brokkoli, az oregánó, a fokhagyma, a gyömbér, a zöldbab, a cikória, a káposzta, a zeller, a cékla, a görögdinnye, a füge és az érett banán.

Nyers táplálékok: A legideálisabb az, ha a bevitt táplálék egy jó részét nyersen fogyasztja el. A nyers gyümölcsöt és zöldséget biogénnek, vagyis "életadó" tápláléknak tartják. A főzés azért nem ajánlott, mert ennek során a lúgosító ásványi anyagok kiürülnek az adott táplálékból. Ezért a gyümölcsöt és zöldséget elsősorban nyersen fogyassza el, esetleg egy kissé párolja meg.

Növényi alapú fehérjék: Ide tartozik a mandula, a száraz fehér bab, a nagyhüvelyű holdbab, illetve minden másféle bab is.

Lúgos víz: A lúgos víz 9-11 pH értékű. Ha szeretné, ihat akár desztillált vizet is. A fordított ozmózissal szűrt víz kissé savas kémhatású, de még mindig jobb választás, mint a csapvíz vagy a tisztított palackozott víz. Ha pH cseppeket, citromot vagy lime-ot, esetleg szódabikarbónát ad a vízhez, azzal lúgosabbá teheti.

Zöld turmixok: A zöld színű zöldségekből és por alakban kapható fűfélékből készült italok tele vannak lúgosító anyagokkal és klorofillal. A klorofil szerkezetileg az emberi vérhez hasonlít, és segít a vér lúgosításában.

Savasodást elősegítő táplálékok és élelmiszerek:

A következő táplálékok járulnak hozzá a legjobban a szervezet savasodásához:

Magas nátriumtartalmú élelmiszerek: A feldolgozott élelmiszerek rettenetesen sok nátrium-kloridot (vagyis konyhasót) tartalmaznak, ami összehúzza az ereket és savasodást idéz elő.

Felvágottak és hagyományos húsok
Feldolgozott gabonafélék (mint például a gabonapelyhek)
Tojás
A koffeintartalmú italok és az alkohol
Zab és teljes kiőrlésű termékek: A gabonafélék általánosságban (legyenek akár teljes kiőrlésűek vagy sem), savasodást idéznek elő a szervezetben. Az amerikaiak például a növényi táplálék-bevitelük nagyobb részét feldolgozott kukorica vagy búza formájában viszik be a szervezetükbe - ami nagymértékben kibillenti a szervezet pH egyensúlyát.
Tej és tejtermékek: A kalciumban gazdag tejtermékek nagyon gyakran hozhatóak összefüggésbe a csontritkulás kialakulásával. Ez azért van, mert savasodást okoznak a szervezetben! Ha a vér túl savas lesz, akkor a szervezet kivonja a kalciumot (ami lúgosabb anyagnak számít) a csontokból - így próbálja meg kiegyensúlyozni a pH értéket. Így a legjobban úgy akadályozható meg a csontritkulás kialakulása, ha sok-sok zöld leveles zöldséget fogyaszt!
Tészta, rizs, kenyér és más előre csomagolt gabonatartalmú termékek
SuperGreens 454g por
SuperGreens 454g por
INNERLIGHT SUPERGREENS

Milyen más szokások okozhatnak savasodást a szervezetben? A legnagyobb kockázatot jelentő tényezők:

Alkohol és droghasználat
Túlzott mértékű koffein-fogyasztás
Túl gyakori antibiotikum használat
Természetes édesítőszerek
Krónikus stressz
Az élelmiszerek alacsonyabb tápanyagtartalma az iparosított mezőgazdaság miatt
Kevés rost fogyasztása
Mozgáshiány
Túl sok (nem szabadtartású) állati hús fogyasztása
Túlzott hormonbevitel az élelmiszerekből, valamint egészség- és szépségápolási termékekből
A háztartási tisztítószerekből, építőanyagokból, számítógépekből, mobiltelefonokból és mikrohullámú sütőkből származó vegyszereknek és sugárzásnak való kitettség
Ételszínezékek és tartosítószerek
Túlzásba vitt testmozgás vagy sport
Rovarirtó és gyomirtó-szerek
Légszennyezettség
Nem megfelelő rágás és rossz étkezési szokások
Feldolgozott és finomított élelmiszerek
Felszínes légzés
A lúgosító és a paleolit diéta

A paleolit és a lúgosító diéta sok dologban megegyezik és hasonló jótékony hatásokkal bírnak, így például többek között csökkentik a tápanyag-hiány kialakulásának kockázatát, csökkentik a gyulladást, javítják az emésztést és segítik a fogyást.

A kettő megegyezik még abban, hogy nem fogyasztható hozzáadott cukor, csökkenteni kell a gyulladást elősegítő omega-6 zsírsavak, valamint a tej és tejtermékek bevitelét (az utóbbiakat akár teljesen el is lehet hagyni), nem fogyaszthatóak gabonafélék és finomított szénhidrátok, illetve növelni kell az elfogyasztott gyümölcs és zöldség mennyiségét.

Számos tényezőt érdemes azonban átgondolni, ha át szeretne térni a paleolit diétára. A paleolit diéta során nem fogyasztható semmiféle tejtermék, beleértve a joghurtot és a kefírt is, amelyek azonban sok ember számára értékes probiotikum és ásványi anyag források - továbbá a paleolit diétában nem mindig emelik ki a bioélelmiszerek és a szabadtartású állatok húsának (és azt is csak mérsékelt mennyiségben) fontosságát.

Sőt, a paleolit diéta során az emberek hajlamosak túl sok húst és tenger gyümölcseit fogyasztani, aminek úgyszintén megvan a hátránya.

Általánosságban a túl nagy mennyiségű állati fehérje bevitele igazából a szervezet elsavasodásához járul hozzá - nem pedig a lúgosítást segíti elő. A marha-, a csirke-, a disznóhús, a felvágott és a tenger gyümölcsei hozzájárulhatnak a vérben a kénsav megemelkedéséhez, amit az aminosavak lebontása idéz elő. Lehetőség szerint mindig vásárolja a lehető legjobb mindőségű állati termékeket, és fogyasszon minél többféle fehérje tartalmú élelmiszert - ezzel egyensúlyozhatja ki ugyanis a legjobban szervezete pH értékét.

Figyelmeztetés

Bizonyos élelmiszerek, mint például a tej és a dió, meglepő lehet a "rendkívül savas kémhatású táplálékok" listán. Habár ezek savas kémhatásúak a szervezet számára, ettől még nyugodtan fogyaszthatóak. Mivel ugyanis antioxidánsokat és omega-3-zsírsavakat tartalmaznak, jótékony hatással vannak az emberi szervezetre.

A lényeg az, hogy a táplálkozásban is a kiegyensúlyozottságra törekedjünk. Ami a pH értéket illeti, a szervezet túlságosan eltolódhat a lúgos kémhatás irányába is - ilyenkor a savas táplálékok fogyasztása nem csak elvárt, de egészséges is. A probléma igazából az, hogy kevesebb lúgos táplálékot veszünk magunkhoz, mint amennyit valójában kéne - a baj tehát nem az, hogy túl sok savas kémhatású élelmiszert fogyasztunk. Táplálkozzon egészségesen és változatosan (egyen sok gyümölcsöt és zöldséget is), és korlátozza a készételek fogyasztását, így a szervezete pH értéke is megfelelő lesz.

Innerlight SuperGreens pH csoda lúgosító csomag
Innerlight SuperGreens pH csoda lúgosító csomag
INNERLIGHT SUPERGREENS

Végezetül néhány gondolat a lúgosító diétáról

A lúgosító diéta során olyan táplálékokat fogyasztunk, amelyek pozitív hatással vannak a vér és a vizelet pH értékére.

A lúgosító diéta jótékony hatásai közé tartozik az egészségesebb szív, az erősebb csontok, a fájdalom csökkenése és a tápanyag-hiányos állapotok megszűnése.

Azok a táplálékok, amelyek fogyasztására nagy hangsúlyt fektetünk a lúgosító étrend során következőek: gyümölcsök és zöldségek, nyers táplálékok, zöld zöldséglevek, bab- és diófélék.

Azok a táplálékok, amelyek savas kémhatásúak, ezért lehetőleg kerüljük a fogyasztásukat a lúgosító diéta során a következőek: magas nátriumtartalmú- és feldolgozott élelmiszerek, túl sok hús és állati eredetű protein, hozzáadott cukor és hagyományos tej.

Link
tinka1951, 2018. június 23. szombat, 15:58
Címkék: Environmental Health, Brocs Power Plants, Ásványi Anyagok, Nyomelemek Társasága, Miracle Greens, British Journal,
Kommentek
Többszörösére nőhet a hőség miatti halálozás 2080-ra New Yorkban
A kutatók szerint a klímaváltozás miatt emelkedő hőmérséklet és a népesség változó megoszlása játszik közre a hőséggel kapcsolatos halálozások megugrásában. Míg 2000 és 2006 között éves átlagban 640 ember hunyt el New Yorkban a hőség miatt, ez a szám többszörösére nőhet - figyelmezettek a tudósok az Environmental Health Perspectives folyóiratban publikált tanulmányban.

Hozzáfűzték, hogy az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkenése ezeket a halálozással kapcsolatos becsült adatokat is lejjebb szoríthatják. Emlékeztettek arra, hogy a világ kormányai már elkötelezték magukat, azon lesznek, hogy 2100-ig csak két fokkal legyen melegebb a Föld, de kérdés, hogy ezt a célt sikerül-e megvalósítani.

"A klímaváltozás miatt egyre nő a kiugróan meleg napok száma, ami a következő évtizedekben mind több ember életét veszélyezteti majd. Sokak halálát meg lehetne előzni az üvegházhatású gázok kibocsátásának korlátozásával, és azzal, ha olyan intézkedéseket hoznának, amelyek segítenének az embereknek
velemenyezd, 2016. június 26. vasárnap, 18:52
Tudtad, hogy a baktériummentes otthon egészségtelen?
öblítőt használsz? Lássuk!

Mi adja az öblítő ,,lelkét", ami nélkül senki nem venné meg? Butylphenyl methylpropional, Benzyl alkohol: szintetikus illatanyag, ami ingerli a légzőszervet, fejfájást, hányingert, szédülést, vérnyomáscsökkenést, allergiát, központi idegrendszeri zavart okozhat.
Ezen kívül még legalább 10 féle veszélyes vegyület mutatható ki a ruhákon száradás után, ekcémát, bőrkiütést, felszívódva belső elváltozásokat okozva. Az amerikai Allergy and Environmental Health Association szervezet szerint “az öblítők a legmérgezőbb anyagok, amelyeket valaha is gyártottak a háztartások számára".Következik a vízkőoldás, lefolyó tisztítás:

A vízkőoldók savas, a lefolyótisztítók lúgos pH-jú, erősen maró hatású
sanci81, 2015. június 14. vasárnap, 12:55
Az éjjeli munka öregíti az agyat és károsítja a működését
Angol és francia kutatók kimutatták: a biológiai órával ellenkező munkaidő egy évtized alatt plusz hat évvel öregíti az agyat. A normális munkaidőhöz való visszatérés után öt év kellett az agy regenerálódáshoz - idézte a BBC hírportálja az Occupational and Environmental Medicine című szaklapban megjelent tanulmányt.

A szervezet belső órája szerint az embernek nappal kell aktívnak lenni, éjjel kell aludni. Ismeretesek az órával ellentétes életmód káros hatásai a mellráktól az elhízásig. A Swansea-i Egyetem és a Toulouse-i Egyetem kutatócsoportja most azt vizsgálta meg, hogyan befolyásolja az éjjeli műszak az agyműködést.

Franciaországban háromezer résztvevő memóriáját, gondolkodási sebességét és kognitív képességeit mérték tesztekkel. Az idő múlásával az agy is öregszik, a kutatók azonban azt mondták, az éjjeli műszak felgyorsította ezt a folyamatot.

Akik több mint tíz évet dolgoztak éjszaka, azoknak az eredményei a mintegy hat és fél évvel idősebbekének feleltek meg. Amint abbahagyták a
velemenyezd, 2014. november 04. kedd, 11:12
Mezítlábaskodás.....
talppal a földön járni olyan, mintha elektromosan leföldelnénk magunkat. Elektromos Lények vagyunk, a Föld felszínéne pedig elektromosan vezető.
A szervezet rendszeresen pozitív töltéseket termel, amelyek oxidálnak bennünkett, és ha ez túlzott mértékben történik, ártalmas lehet az egész szervezetre nézve. A Föld felszíne elektromosan vezető, negatív töltéssel, ami a szabad elektron kínálattal folyamatosan feltöltődik a globális légköri elektromos áramkörből.
Amint arról a Journal of Environmental and Public Health beszámol:
Megállapított tény, hogy a Föld felszíne korlátlan és folyamatosan megújuló elektronokat szolgáltat. A Föld negatív potenciálja stabil belső bioelektromos környezetet nyújt az egész élő szervezet normális működéséhez.
Továbbá, a Földrezgések intenzitásának oszcillálása potenciálisan fontos lehet az ember biológiai órájának beállitásához és a test napi ritmusához, mint például a kortizol kiválasztáshoz. A Nobel-díjas Richard Feynman előadásaiban elmondta, hogy
inrid77, 2014. október 19. vasárnap, 19:01
Mostantól jobban kell figyelnünk, miből iszunk
kerülve az ösztrogénhez hasonlóan viselkedik, és volt néhány embereken elvégzett elemzés is - az USA-ban már benyújtották a BPA ipari használatát korlátozó törvényjavaslatot.

palack

Tanulmányunk alapján kellő mennyiségű és meggyőző bizonyíték áll rendelkezésre ahhoz, hogy kormányzati szinten is döntés szülessen a biszfenol-A-tartalmú termékek korlátozásáról - írja Fredrick vom Saal és munkatársainak tanulmánya az amerikai Nemzeti Egészség Intézetek (NIH) lapjában, az Environmental Health Perspectives-ben. A kutatás szerint - amelyben az emberek BPA-nak való mindennapi kitettségeit is megbecsülték - a vegyület sokkal nagyobb mennyiségben kerül a szervezetünkbe, mint ami még nem befolyásolja károsan az egészségünket.

Az amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerhatóság (FDA) az 1970-es évek végén egyetlen, a BPA nagy dózisának hatását felnőtt patkányokon vizsgáló tanulmány alapján állította fel a biszfenol-A-ra vonatkozó standard biztonsági értékeket. 2008-ban
horvathnemagdi, 2014. július 21. hétfő, 16:03
Járj mezítláb az egészségedért
olyan, mintha elektromosan leföldelnénk magunkat.
Elektromos Lények vagyunk, a Föld felszínéne pedig elektromosan vezető.

A szervezet rendszeresen pozitív töltéseket termel, amelyek oxidálnak bennünkett, és ha ez túlzott mértékben történik, ártalmas lehet az egész szervezetre nézve. A Föld felszíne elektromosan vezető, negatív töltéssel, ami a szabad elektron kínálattal folyamatosan feltöltődik a globális légköri elektromos áramkörből.

Amint arról a “Journal of Environmental and Public Health" beszámol:

“Megállapított tény, hogy a Föld felszíne korlátlan és folyamatosan megújuló elektronokat szolgáltat. A Föld negatív potenciálja stabil belső bioelektromos környezetet nyújt az egész élő szervezet normális működéséhez. Továbbá, a Földrezgések intenzitásának oszcillálása potenciálisan fontos lehet az ember biológiai órájának beállitásához és a test napi ritmusához, mint például a kortizol
taltos1, 2014. június 12. csütörtök, 22:21
Járj mezitláb az egészségedért
olyan, mintha elektromosan leföldelnénk magunkat.
Elektromos Lények vagyunk, a Föld felszínéne pedig elektromosan vezető.

A szervezet rendszeresen pozitív töltéseket termel, amelyek oxidálnak bennünkett, és ha ez túlzott mértékben történik, ártalmas lehet az egész szervezetre nézve. A Föld felszíne elektromosan vezető, negatív töltéssel, ami a szabad elektron kínálattal folyamatosan feltöltődik a globális légköri elektromos áramkörből.

Amint arról a “Journal of Environmental and Public Health" beszámol:

“Megállapított tény, hogy a Föld felszíne korlátlan és folyamatosan megújuló elektronokat szolgáltat. A Föld negatív potenciálja stabil belső bioelektromos környezetet nyújt az egész élő szervezet normális működéséhez. Továbbá, a Földrezgések intenzitásának oszcillálása potenciálisan fontos lehet az ember biológiai órájának beállitásához és a test napi ritmusához, mint például a kortizol kiválasztáshoz."

mezi1A Nobel-díjas Richard
suzymama, 2014. március 29. szombat, 17:10
Képek, videók
environment.jpg
kiskaposi1
2007. május 10. csütörtök, 06:12
vines_leaves_plants__o n_w
kathyvp
2018. augusztus 18. szombat, 12:21
10-Free-Plants-Flowers -PN
kathyvp
2018. augusztus 17. péntek, 21:22
artshare_ru-plants-151 .pn
kathyvp
2018. július 17. kedd, 16:52
artshare_ru-plants-11. png
kathyvp
2018. július 17. kedd, 16:41
artshare_ru-plants-21. png
kathyvp
2018. július 17. kedd, 16:40
Closeup_Snails_Plants_ Gra
lolo57
2017. április 29. szombat, 11:03
png_plants_by_collect_ and
taszat
2016. augusztus 05. péntek, 15:33
49331227869990plants.p ng
taszat
2016. augusztus 05. péntek, 12:42
cave-plants.png
zskadi
2016. február 09. kedd, 22:21
Ásványi anyagok és vitami
pacsakute
2013. február 09. szombat, 12:56
Nyomelemek.jpg
pacsakute
2017. január 29. vasárnap, 13:07
Dubai Miracle Garden 2.jp
menusgabor
2018. május 13. vasárnap, 21:45
Dubai Miracle Garden.jpg
menusgabor
2018. május 13. vasárnap, 21:44
Miracle flowers.jpg
mbartis
2016. január 11. hétfő, 23:26
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.