Belépés
2019. június 20. csütörtök | 25. hét | 171. nap | 17:21 | Rafael
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Kampány a változó kamatozású jelzáloghitelek fix kamatozásúra váltására
Ennek során a bankok várhatóan 129 ezer szerződés alapján küldenek ki tájékoztató levelet annak érdekében, hogy a korábbi változó kamatozású jelzáloghiteleiket fix kamatozású kölcsönre változtassák át az ügyfelek. Ez mintegy 894 milliárd forint hitelállományt érint.

Freisleben Vilmos, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) igazgatója elmondta: a hitelintézetek három ütemben, legelőször a leginkább veszélyeztetett mintegy 15 300 ügyfélnek július 15-ig levelet küldenek arról, hogy fontolják meg kölcsöneik átváltását fix kamatozásúra. A legveszélyeztetettebb ügyfélkörnek a 15 éves hátralévő futamidejű, törlesztési képességre tekintettel a kamatkockázatnak leginkább kitett banki partnereket tekintik - mondta Freisleben Vilmos.

Kovács Levente, a Magyar Bankszövetség főtitkára közölte: az újonnan kötött lakossági jelzáloghitelnél a fix kamatozású hitelek aránya elérte a 96,5 százalékot, tavaly ilyenkor 67,7 százalék volt az arány.

Kovács Levente hangsúlyozta: az elmúlt években, leszűrve a 2008-as válság tanulságait is, "rengeteg pénzt, paripát, fegyvert" fordított a Magyar Bankszövetség és az MNB arra, hogy a magyar lakosság pénzügyi ismeretszintje, pénzügyi jártassága nőjjön.

Jelezte: a magyar kormány ennek érdekében fogadta el a több évre szóló Pénzügyi tudatosság fejlesztési stratégiát és az ebbe, valamint a páneurópai Pénz7 esemény-sorozatába illeszkedik az évente megrendezett tematikus pénzügyi hét is. Fontos kiemelni az MNB által finanszírozott Pénziránytű Alapítvány tevékenységét is, és napjainkban már elmondható, hogy a kormányzati, jegybanki és hitelintézeti szereplők összehangolt munkájának az eredményeként egyértelműen javult a lakosság pénzügyi tudatossága - mutatott rá Kovács Levente.

Freisleben Vilmos jelezte: a bankok a második ütemben a személyre szabott ajánlataikról ez év szeptember 30-áig küldenek levelet a többi, 35 700, tizenöt éves hátralévő futamidejű szerződéssel rendelkező ügyfélnek, 2020. január 31-éig pedig azoknak, akiknek még 10 éves futamidejű, változó kamatozású jelzáloghitelük van.

Először azok a jelzáloghitelesek kapnak levelet, akik kamatkockázata a legmagasabb, mert azokat érdemes megvédeni az esetleg megugró törlesztő részletektől, akik jövedelmi helyzetükhöz képest magasabb a terhet vállaltak - emelte ki a Magyar Bankszövetség főtitkára.

Freisleben Vilmos hangsúlyozta: az átváltás nem kötelező, a banki levelekben különböző számpéldával alátámasztott, öt, illetve tíz évre szóló kamatrögzítés alapján mutatnák be az átváltás utáni havi törlesztő részletet a banki partnernek.

Kiemelte: az ajánlás azonban nem minden, az úgynevezett fair bank törvény hatályba lépése előtti változó kamatozású hitelre terjed ki. Így nem kapnak levelet, ha a jelzáloghitel futamideje 2019. április 15-étől számítva nem éri el a 10 évet, ha az ügyfelek 90 napon túli törlesztési késedelmet halmoztak fel, vagy állami kamattámogatást vettek igénybe az adott kölcsönszerződésre, vagy az úgynevezett gyűjtőszámlahitelre vonatkozik a szerződésük, illetve olyan átmeneti időszakra szóló fizetéskönnyítést jelentő konstrukciókat vettek igénybe, amelyeknél a fizetéskönnyítési időszak lejárata meghaladja az ajánlás szerinti tájékoztatás határidejét.

Az MNB igazgatója jelezte: ettől függetlenül a változtatás lehetősége mindenki számára adott, azok az ügyfelek is válthatnak változóról fix kamatra, akiknek a bank a jövő január végéig tartó kampány során nem küld személyre szabott ajánlatról szóló levelet.

Freisleben Vilmos rámutatott: a levél kézhezvétele után a banknak az eredeti szerződés módosítására legalább 30 napos időszakot kell biztosítani a hitelt felvevőnek, és csak objektíven indokolható díjakat és költségeket lehet felszámítani, így az esetleges közjegyző díjat.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2019. május 02. csütörtök, 14:02
Címkék: Freisleben Vilmos, Magyar Nemzeti Bank, Kovács Levente, Magyar Bankszövetség, Pénziránytű Alapítvány, változó kamatozású,
Kommentek
Babaváró hitel: további bankok jelezték, hogy július elsejétől kínálják a terméket
mintegy 60 milliárd forint babaváró hitel kihelyezésével számol 2022 végéig. Azt valószínűsítik, hogy egy átlagos jövedelemmel rendelkező háztartás 5-8 millió forint szabad felhasználású, kamatmentes kölcsön felvételére lesz hitelképes a babaváró hitelnél.

A Takarék Csoport várakozásai szerint az ügyfelek egy ötéves időszak alatt több kisebb összegű személyi kölcsönnel tervezett beruházást valósítanak majd meg a babaváró hitelből. Az egyszeri alkalommal felvehető hitel akár a kisebb összegű jelzáloghitelek helyettesítő terméke is lehet, hiszen hasonló futamidőre, kamatmentesen nyújt finanszírozási lehetőséget tízmillió forintig, így főként az alacsonyabb összegű lakásvásárlás vagy korszerűsítés, felújítás célú jelzáloghitelek esetében jelentkezhet a kiszorító hatása. Azt várják, hogy a 2022 végéig egyetlen alkalommal felvehető babaváró hitelt túlnyomó részben idén igénylik majd az arra jogosultak.

A tervek szerint a Raiffeisen Banknál is igényelhető lesz július 1-től a babaváró hitel, a pénzintézet
velemenyezd, 2019. június 01. szombat, 07:06
Csökkent a folyamatban lévő lakásértékesítések száma az Egyesült Államokban áprilisban
százalékos visszaesés után.

A NAR minden hónapban közzéteszi a folyamatban levő lakásértékesítések statisztikáját, amely a használt lakásokra kötött adásvételi szerződések számát mutatja. A tényleges adásvétel általában egy-két hónappal követi a szerződéskötést.

Lawrence Yun, a NAR vezető közgazdásza az adatokat kommentálva rámutatott, hogy nem aggódik a csökkenő számok miatt, mivel az értékesítésben még nem jelent meg olyan, a vásárlási kedvet növelő tényezők hatása, mint például a jelzáloghitelek kamatának csökkenése. "Bár az előző hónap adatai az aláírt szerződések számának enyhe csökkenését mutatják, a jelzáloghitel-kérelmek és a fogyasztói bizalom stabilan nőtt. A következő hónapokban mindenképpen emelkedni fog a lakásértékesítések száma" - mondta.A 30 éves jelzáloghitelek átlagkamata novemberben 5 százalék fölé emelkedett, majd decemberben csökkenésnek indult, és februárban 4,5 százalék, márciusban pedig már csak 4 százalék körül mozgott.

Az amerikai jelzálogkölcsönzést
velemenyezd, 2019. május 30. csütörtök, 21:04
NOE: egyedülálló Európában a nagycsaládos anyák szja-mentessége
Az egyesület tapasztalatai szerint nagy az érdeklődés a bővülő családtámogatási rendszer iránt.

A családi otthonteremtési kedvezmény (csok) kiterjesztésével kapcsolatban Kardosné Gyurkó Katalin kiemelte a falusi csok-ot, amelynek célja, hogy többlettámogatást kínáljon azoknak a fiataloknak, akik faluban akarnak családot alapítani, otthont teremteni.

A jelek szerint különösen népszerű lesz a nagycsaládosok autóvásárlási támogatása, ezt már korábban javasolta az egyesület - mondta a NOE elnöke.

Sok fiatal érdeklődik a szintén július 1-jétől igényelhető babaváró támogatás és a jelzáloghitelek csökkentésének, illetve elengedésének lehetősége iránt is - tette hozzá.
velemenyezd, 2019. május 25. szombat, 14:42
Novák: a jelenlegi kormány évről évre bővíti a családtámogatásokat
Novák Katalin kiemelte, idén már kétszer akkora összeget fordítottak családtámogatásra mint 2010-ben, így a költségvetés is pontosan tükrözi a kormány prioritásait.

Az államtitkár az M1 aktuális csatornán a családvédelmi akcióterv pontjait ismertette: július elsejétől lehet igényelni a babaváró támogatást, amely a fiatalok közös életkezdéséhez szükséges költségek fedezésére szolgál 10 millió forintos hitel formájában, ha pedig két vagy három gyereket vállalnak, akkor ezt az összeget részben vagy egészben nem is kell visszafizetni.

Szintén júliustól lehet kérni használt lakás vásárlásához a családi otthonteremtési kedvezmény (csok) mellé felvehető kedvezményes kamattámogatott hitelt, és a nagycsaládosok autóvásárlási támogatását, valamint a jelzáloghitelek egy részének elengedését már a második gyerek születésekor - tette hozzá az államtitkár.

Közölte azt is, hogy folyamatos a bölcsődeépítési program, 2020. január elsejétől pedig elindul a négygyerekes nők szja-mentessége, amely
velemenyezd, 2019. május 06. hétfő, 13:10
Novák Katalin: már több mint százezer család vette fel a csokot
vagy vállaló családok 10 millió, a három gyereket nevelő vagy vállaló családok 15 millió forint kedvezményes hitelhez juthatnak - ismertette Novák Katalin.

Az államtitkár kitért arra is, hogy bővítik a gyerekek születése esetén kérhető hitelelengedés lehetőségét is: júliustól már a második gyerek születésekor elengednek egymillió forintot, a harmadik gyerek születésekor négymillió forintot, minden további gyerek születésekor pedig további egy-egymillió forintot a fennálló ingatlanfedezetű jelzáloghitelekből.

A hitelelengedés lehetőségétől azonban azok a családok sem esnek el, amelyekben már vannak gyerekek - hangoztatta Novák Katalin.

Példaként azt mondta, ha egy háromgyermekes családba születik még egy gyerek, akkor náluk is négymillió forintot engednek el, minden további gyerek születésekor pedig további egy-egymillió forintot.

Az államtitkár megemlítette a szintén július elsejétől induló - 10 millió forintos kamatmentes, szabadfelhasználású kölcsön formájában igényelhető - babaváró
velemenyezd, 2019. április 26. péntek, 12:02
Raiffeisen: 23 milliárd forint adózás utáni nyereség 2018-ban
jelentősen hozzájárult a bank állományának bővüléséhez - mondta a vezérigazgató.

A Raiffeisen Bank mérlegfőösszege tavaly 11 százalékkal 2410 milliárd forintra emelkedett. A pénzintézet az előző évi 15 milliárd forinttól elmaradó, de így is jelentős 7,8 milliárd forintos céltartalék-visszaírást hajtott végre 2018-ban.

A vezérigazgató eredményként könyvelte el, hogy a működési költség az elmúlt évben 2 százalékkal, 48,6 milliárd forintra csökkent. A tőkemegtérülés 14 százalék volt.

A jelzáloghitelek kihelyezése 2,5-szerese volt a 2017-es hitelezésnek, a személyi kölcsönök állománya mintegy 70 százalékkal emelkedett, és a bank 5 százalék feletti piaci részesedésre tett szert ebben a szegmensben - mondta Zolnai György.

A kiemelt lakossági ügyfelek esetében mind a prémium, mind a privát banki területen 10-10 százalékkal sikerült a kezelt vagyont emelni, a privátbanki ügyfelek összesen 529 milliárd forintot tartanak a bankban - mondta Ralf Cymanek, a lakossági üzletágért felelős
velemenyezd, 2019. március 22. péntek, 17:22
Emelkedett a lakóingatlan-értékesítések száma az Egyesült Államokban februárban
Az amerikai ingatlanforgalmazók szövetsége (NAR) pénteken közölte, hogy havi összehasonlításban 11,8 százalékkal nőtt a használt lakóingatlanok - családi házak, iker- és sorházak, társasházi és szövetkezeti lakások - eladásának száma a januárban mért 1,4 százalékos csökkenés után. Tavaly februárhoz képest azonban 1,8 százalékkal csökkent a gazdát cserélő ingatlanok száma.

Az eladások februári ütemével számolva a teljes évben 5,51 millió lakóingatlant értékesítenének.

Elemzők 2,2 százalékos emelkedést, évesítve 5,10 milliós számot vártak az év második hónapjáról.

Februárban a használt lakóingatlanok átlagára 288 200 dollár volt, 2,7 százalékkal magasabb az egy évvel korábbinál. A mediánár 3,6 százalékkal 249 ezer 500 dollárra ugrott.

Az eladások februári üteme mellett 3,5 hónapba telne értékesíteni az összes vevőre váró használt ingatlant, amelyek száma 3,2 százalékkal 1 millióra 630 ezerre nőtt az egy évvel korábbihoz képest. Egészséges egyensúlyt azonban hat-hét hónap
velemenyezd, 2019. március 22. péntek, 17:21
Képek, videók
apor vilmos ereklye0523.j
maroka
2019. május 23. csütörtök, 11:29
apor vilmos0519_2.jpg
maroka
2019. május 19. vasárnap, 22:35
Vilmos- Harry -és feleség
agica2004
2019. április 04. csütörtök, 20:49
vilmos herceg-katalin-her
agica2004
2019. április 04. csütörtök, 20:48
Vilmos- Károly.jpg
agica2004
2019. április 04. csütörtök, 20:46
Vilmos kisfia-gyorgy-herc
agica2004
2019. április 04. csütörtök, 20:45
Vilmosék.jpg
agica2004
2019. április 04. csütörtök, 20:42
vilmos-es-harry-diana- hal
agica2004
2019. április 04. csütörtök, 20:41
vilmos-gyorgy-herceg.j pg
agica2004
2019. április 04. csütörtök, 20:40
Vilmos-Harry és a feleség
agica2004
2019. április 04. csütörtök, 20:38
Vilmos-jelmez.jpg
agica2004
2019. április 04. csütörtök, 20:37
vilmos-katalin-erintes .jp
agica2004
2019. április 04. csütörtök, 20:35
Magyar Nemzeti Cirkusz.jp
agica2004
2014. március 05. szerda, 16:13
magyar nemzeti lobogo-3.g
menusgabor
2013. augusztus 13. kedd, 22:56
Magyar Nemzeti Gárda.jpg
agica2004
2011. március 23. szerda, 16:09
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.