Belépés
2020. június 02. kedd | 23. hét | 154. nap | 04:00 | Kármen, Anita
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Krónika 3. rész (kérdések)
Jobbik: milyen hatással lesznek az ukrán munkavállalók a hazai fizetésekre?

Nunkovics Tibor (Jobbik) arról beszélt, hogy a KSH legfrissebb adatai szerint "özönlenek" Magyarországra az EU-n kívüli munkavállalók, például Ukrajnából. Milyen hatással lesznek az ukrán munkavállalók az alacsony bérükkel a hazai fizetésekre? - kérdezte.

Bodó Sándor foglalkoztatáspolitikáért és vállalati kapcsolatokért felelős államtitkár azt felelte: a magyar munkaerőpiacon munkaerő-kereslet van, a bérek pedig folyamatosan emelkednek. A kormány elkötelezett, hogy magyar munkásokkal oldja meg a munkaerőhiányt, de esetenként ez nem megoldható, ezért szabályozott körülmények között előfordul, hogy külföldi munkavállalók is hozzájárulnak a magyar gazdasági sikerekhez - mondta.

MSZP: a kormány továbbra sem tett le a török fegyverüzletről?

Molnár Zsolt (MSZP) azt mondta: a kormány páncélozott csapatszállító járművek beszerzését tervezi Törökországtól, miközben az EU tagállamai a fegyverkereskedelmet érintő szankciókat vezettek be Ankara ellen a szíriai offenzíva miatt. A kormány ennek ellenére sem tett le erről a beszerzési tervéről? - tette fel a kérdést.

Szabó István, honvédelmi államtitkár válaszában azt közölte: Törökország nélkül nem lehet megállítani az Európába irányuló migrációt. A magyar kormánynak pedig egy dolgot kell figyelembe vennie, a magyar nemzeti érdeket, amely azt diktálja, hogy elkerüljék milliónyi illegális bevándorló megjelenését a déli országhatárnál - mondta, hozzáfűzve, hogy cél a magyar-török kereskedelmi forgalom erősítése is.

DK: meddig húzzák még a Péterfy utcai kórház rekonstrukcióját?

Oláh Lajos (DK) arra várt választ, hogy meddig húzzák még a Péterfy utcai kórház rekonstrukcióját. A lepusztult kórházba ugyanis - mondta - lassan félnek bemenni az erzsébetvárosiak és a terézvárosiak, mert vagy a fejükre esik a vakolat, vagy orvost sem találnak.

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára úgy reagált: a kormány igyekszik minél nagyobb segítséget nyújtani a Péterfynek is, a rekonstrukció tervezésének körbeszerzési eljárása folyamatban van. Hozzátette: az elmúlt időszakban informatikai eszközöket kapott a kórház, új orvostechnikai berendezések érkeztek, és előkészítés alatt van egy új műtői rendszer beszerzése is.

LMP: mit fog tartalmazni a Nemzeti alaptanterv a szexualitásra vonatkozóan?

Ungár Péter (LMP) azt javasolta, hogy az új Nemzeti alaptanterv tartalmazzon ismereteket például a biztonságos szexről, a szexuális úton terjedő betegségek megelőzéséről.

Rétvári Bence Emmi-államtitkár azt felelte: az alaptanterv átlátható módon készül, az észrevételeket minden téren meg lehetett tenni. "Csak ne tévesszünk szerepet, hogy mibe szólunk bele és mibe nem" - mondta.

Párbeszéd: terveznek-e kikötőt Balatongyörök és Vonyarcvashegy közé?

Kocsis-Cake Olivio (Párbeszéd) azt kérdezte, tervez-e Balatongyörök és Vonyarcvashegy közé ipari kikötőt a kormány.

Kontrát Károly, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkár tudatta: a kikötőkről szóló rendelet számos feltételhez köti a létesítést, ezek közül az egyik legfontosabb, hogy ez csak a helyi építési szabályzattal összhangban lehetséges, vagyis alapvetően az önkormányzat határozza meg, hogy hová és milyen kikötő épülhet.

Fidesz: működik a kormány családtámogatási programjaPócs János (Fidesz) arról beszélt, hogy a bölcsődei fejlesztések is azt mutatják, hogy a kormány családtámogatási programja - amelybe beletartozik a bölcsődei férőhelyek bővítése is -, működik. Mindannyiunk érdeke, hogy a gyermekek megfelelő bölcsődei körülmények között lehessenek - mondta arról is érdeklődve, milyen fejlesztések várhatók Jász-Nagykun-Szolnok megyében.

Rétvári Bence közölte: a megyében is sok család örülhet, hogy kormány nem megszorításokkal sújtja, hanem támogatja őket. 25 településen voltak fejlesztések az elmúlt időben, közülük tíz településen korábban nem volt elérhető bölcsőde - mutatott rá.

Megjegyezte: azoknak a családok, amelyeknél fontos, hogy a szülők mielőbb visszamenjenek dolgozni, előnyös az újabb bölcsődei férőhelyek létrejötte.

Jobbik: rendbe kellett volna tenni a szakképzést

Ander Balázs (Jobbik) szerint 9 és fél évnek elegendőnek kellett volna lenni arra, hogy rendbe tegyék a hazai szakképzés bajait.

A képviselő azt is javasolta, hogy a közalkalmazotti jogállás megtartása mellett adjanak béremelést a pedagógusoknak.

Rétvári Bence elmondta: a képviselő pártja azokkal akar szövetségben városokat és az országot vezetni, akik iskolákat zártak be, pedagógusokat bocsátottak el. Ezzel szemben a kormány az elmúlt években 50 százalékkal emelte a pedagógusok fizetését - fűzte hozzá.

Közölte: a szakképzési törvény gyakorlatiasabb, a diákok érdekét és az ország jövőjét szolgáló lehet.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2019. november 11. hétfő, 13:32
Címkék: Nunkovics Tibor, Bodó Sándor, Molnár Zsolt, Szabó István, Oláh Lajos, Rétvári Bence,
Kommentek
Krónika 5. rész (klímaváltozás)
a kormány elkötelezett egy új zöld beruházási rendszer létrehozása mellett, amely egyszerre szolgálhatja a károsanyagok kibocsátásának csökkentését, valamint a megváltozott környezethez történő sikeres alkalmazkodást.

Kitért arra is, nem szabad elfelejteni, hogy nem az ember van a gazdaságért, hanem fordítva. A társadalomnak nem szabad az új technológiák elszenvedőjének lennie, hanem tudatosan alakítania kell azokat.Jobbik: élen kell járni a zöld munkahelyek létrehozásában

Nunkovics Tibor (Jobbik) szerint Magyarországnak a jövőben élen kell járnia a zöld szektor fejlesztésében, mert az számos új munkahelyet hozhat létre, például a megújuló energiaforrások területén.

Hangsúlyozta, az emberiségnek változtatnia kell életvitelén a koronavírus-járvány elmúlását követően, különben a korábbinál is brutálisabban térhetnek vissza a klímaváltozást előidéző tényezők.

A Jobbik képviselője azt mondta, örül annak, hogy a korábban "klímahisztiről" beszélő Fidesz is zöld fordulatot
velemenyezd, 2020. április 21. kedd, 14:42
Krónika 4. rész (azonnali kérdések: koronavírus)
Jobbik: minden teherviselés a munkavállalókat terheliNunkovics Tibor (Jobbik) azt mondta, botrányos a kormány múlt héten kiadott rendelete, azzal sikerült a "rabszolgatörvényt" fokozni, és közös teherviselés helyett a munkavállalókat terhelni. A rendelettel ugyanis azt biztosítják a leginkább a multinacionális vállalatoknál dolgozóknak, hogy havi egy pihenőnapot kapjanak - közölte.

Elmondta: a gazdasági válság után, amikor le kell dolgozniuk a most kiadott pihenőnapokat,ezt pótlékok nélkül fogják megtenni, vagyis "még meg is lopják a magyar munkavállalókat ezzel a rendelettel".

Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti államtitkára úgy válaszolt: az ellenzék nemet mondott arra, hogy közösen lépjenek fel a járvány egészségügyi és gazdasági hatásaival szemben. A munkaidőkeret meghosszabbításának lehetőségével azt biztosítják a munkáltatóknak, hogy a munkaszervezés szabályozása rugalmasabb lehessen, ez pedig hozzájárul ahhoz, hogy meg tudják védeni a
velemenyezd, 2020. április 14. kedd, 14:21
Krónika 9. rész (azonnali kérdések: koronavírus, napirend után)
Jobbik: tárgyal a kormány arról, hogy az autógyártók lélegeztetőgépeket készítsenek?

Nunkovics Tibor (Jobbik) azt mondta, hogy a koronavírus-járvány elmúltával egy gazdasági válsággal kell majd szembenézni. Meglátása szerint a kormányzat azonban nem akar hosszú távon felkészülni erre a helyzetre.

Azzal folytatta, hogy a világhírű autóipari cégek át tudtak állni a lélegeztetőgépek gyártására. A kormány tervezi-e, hogy tárgyal erről a hazai autógyártókkal? - kérdezte a politikus.

Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkára azt felelte, hogy a kormányfő hétfőn jelentett be egy új gazdaság akciótervet, ami akár a GDP 18-20 húsz százalékát is elérheti.

A kormány azért dolgozik, hogy a magyar emberek meg tudják őrizni a munkahelyeiket, valamint, hogy új munkahelyek jöjjenek létre a megszűnő állások helyett - jelentette ki.

Leszögezte, az elmúlt egy évtizedben elért eredmények világosak. Biztonságot és stabilitást ad a kormány szavainak az, hogy teljesítette
velemenyezd, 2020. április 06. hétfő, 20:13
Koronavírus - Jobbik: készüljenek lélegeztetőgépek az autógyárakban!
Az ellenzéki politikus szerint külföldi példák alapján kellene ilyen módon enyhíteni a járvány és a nyomában járó válság következményeit.

Hangsúlyozta: az elmúlt évtizedekben rendkívül fontos nemzetgazdasági ágazattá vált a járműgyártás, "ha ezek a cégek megállnak, akkor bizony komoly bajokra lehet számítani".

Nunkovics Tibor kiemelte: az általa javasolt váltással a járműgyártók is elkerülhetnék üzemeik teljes leállását, ráadásul olyan terméket állítanának elő, amire a magyar állam biztosan vevő lenne, ez pedig egyszerre szolgálná a munkahelyek megtartását és az egészségügy érdekeit.
velemenyezd, 2020. április 03. péntek, 10:21
A Jobbik közérdekű adatigényléssel él a Mátrai Erőműnél történt vízszennyezés ügyében
köszönhetően a környékbeli patakok idén már másodszor komoly szennyeződésnek lettek kitéve, de erről semmilyen adat nem áll rendelkezésre.

A Jobbik ezért közérdekű adatigényléssel fordult az illetékes minisztériumhoz és a helyi kormányhivatalhoz. Azt szeretnék tudni, hogy a csak "felkavarodott és iszapos víznek" minősített, a Greenpeace által azonban szennyvíznek nevezett víz milyen mértékű szennyeződést tartalmaz, veszélyes lehet-e a környező falvakban élőkre, az ivókutakra és a termőföldekre.

Nunkovics Tibor parlamenti képviselő kiemelte: a Mátrai Erőmű a magyar energiaellátás csaknem húsz százalékáért felel, és az ország karbonkibocsátásának körülbelül ugyanekkora mértéke is nekik köszönhető. Középtávon a Mátrai Erőmű "átalakítása, leszerelése, pótlása" fontos, ha "tartani akarjuk" a nemzetközi szinten is megtett klímavállalásokat - fogalmazott.

Jó hírnek nevezte, hogy a kormány meg akarja vásárolni az erőművet, viszont aggályosnak nevezte azt, hogy nem tudni, mi történik azután, hogy
velemenyezd, 2019. december 21. szombat, 13:03
Ellenzék: ki kell hirdetni a klímavészhelyzetet
javaslatokat.

Schmuck Erzsébet, az LMP társelnöke emlékeztetett, hogy frakciója május elején nyújtotta be a parlamentnek a klímavészhelyzet kihirdetéséről szóló javaslatot. A fenntartható fejlődés bizottságának elnöke azt mondta, ha a kormánytöbbség már akkor elfogadta volna az indítványt, akkor "nem kerültünk volna szégyenpadra" a madridi klíma-csúcstalálkozón.

Hozzátette, májusban azt is javasolták, hogy Magyarország kezdje el a klímatörvény, valamint a 2050-ig tartó dekarbonizációs útiterv kidolgozását.

Nunkovics Tibor, a Jobbik képviselője azt mondta, mindannyiukat meglepte, hogy a keddi szavazáson a kormánypárti képviselők támogatták a javaslatokat. Az azonban kérdés, hogy a kormánypártok valóban érdemi vitát akarnak folytatni a klímaváltozásról, vagy csak a nemzetközi partnereknek akarják mutatni, hogy fellépnek a klímaváltozás ellen - fogalmazott.

Gurmai Zita, az MSZP frakcióvezető-helyettese azt mondta, hogy lakosságarányosan számolva Kína után Magyarországon a legrosszabb a
velemenyezd, 2019. december 05. csütörtök, 14:22
Önkormányzat 2019 - Pollreisz Balázs a győri ellenzéki összefogás polgármesterjelöltje
A megyeszékhelyen január 26-án tartanak megismételt polgármester-választást, miután Borkai Zsolt polgármesteri megbízatása november 8-án lemondással megszűnt.

Pollreisz Balázs azt mondta: az ellenzéki összefogás civil jelöltet keresett, de a civil jelöltek nem merték, vagy tudták elvállalni a jelöltséget. A jelöltséget azzal vállalta el - tette hozzá -, hogy megválasztása esetén nem az MSZP, hanem az ellenzéki összefogás és a győriek érdekeit képviseli majd.

Hangoztatta, hogy programjukkal a város becsületén esett foltot szeretnék tisztára mosni.

A megyeszékhelyen az utcák tele vannak szeméttel, sok a rossz minőségű busz, és fel kell számolni a korrupciót - mondta.

Hozzátette: polgármesterként első intézkedése az lesz, hogy egy független civil jogvédő szervezettel átnézeti az eddig megkötött önkormányzati szerződéseket.

A Fidesz-KDNP-s többségű közgyűlésben a munkát együttműködéssel tudja elképzelni a város fejlődése és a győriek érdekében.

Glázer Tímea, a DK győri
velemenyezd, 2019. december 04. szerda, 16:01
Krónika 8. rész (kérdések, tárgysorozatba vételi kérelmek, bizottsági jelentések vitája, napirend után)
Párbeszéd: lesz-e érdemi nemzeti konzultáció a klímaváltozásról?

Tordai Bence (Párbeszéd) arról kérdezte az innovációs és technológiai tárca vezetőjét, lesz-e érdemi nemzeti konzultáció a klímaváltozásról.

Az ellenzéki politikus szerint a kormányzat csupán uniós kötelezettségként kezelte ezt a "valódi sorskérdést", és csak azért válaszoltak több százezren a kérdésekre pár nap alatt, mert a sajtó felfedezte a kérdőívet.

Schanda Tamás erre azzal felelt: a kormányzat saját honlapján tette közzé a kérdőívet, azt bárki kitölthette.

Mi nem a hisztériakeltésben, hanem a cselekvésben hiszünk - jelentette ki, hozzátéve, hogy Magyarország ezen a téren az utóbbi évben uniós szinten is példamutató lépéseket tett.

Tárgysorozatba vételi kérelmek

Ezt követően a parlament tárgysorozatba vételi kérelmek vitáját folytatta hét ellenzéki javaslattal kapcsolatban, amelyek a gerincvelő izomsorvadásban (SMA I) szenvedő gyermekek gyógyításáról, a túlmunkatörvény hatályon kívül helyezéséről, a
velemenyezd, 2019. december 02. hétfő, 22:42
Képek, videók
Batári Tibor Teázás előtt
foldinefehereva
2020. április 30. csütörtök, 19:59
Batári Tibor Wichmann Tam
foldinefehereva
2020. április 30. csütörtök, 19:58
Jónás tibor neév alatt.jp
liliana01
2019. október 05. szombat, 18:45
tornyai tibor Ő Balázska
foldinefehereva
2019. április 02. kedd, 19:43
Tornyai Tibor egy másik b
foldinefehereva
2019. április 02. kedd, 19:42
Szamuely Tibor -Lenin-191
agica2004
2018. július 23. hétfő, 15:10
tibor név.jpg
zsokica45
2018. július 14. szombat, 18:16
tibor nap.jpg
zsokica45
2018. július 14. szombat, 18:16
SZKT-Borsi Tibor.jpg
agica2004
2018. június 30. szombat, 19:52
SZKT Mohola Tibor.jpg
agica2004
2018. június 30. szombat, 19:49
tibor névs.jpg
zsokica45
2018. május 24. csütörtök, 12:44
tibor névd.jpg
zsokica45
2018. május 24. csütörtök, 12:44
SZKT- Szelle Sándor-.jpg
agica2004
2020. május 30. szombat, 13:28
SZKT- Vizvári Sándor.jpg
agica2004
2020. május 30. szombat, 13:27
SZKT. Szelle Sándor..jpg
agica2004
2020. május 30. szombat, 13:25
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.