Belépés
2020. január 21. kedd | 4. hét | 21. nap | 01:58 | Ágnes
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
USA 2012 - A CBS a CNN szerint Obama nyerte a tévévitát
A CBS szerint az amerikai elnök 53:23 arányban bizonyult jobbnak republikánus kihívójánál, Mitt Romneynál. A megkérdezettek 24 százaléka szerint a szópárbaj döntetlenre végződött.

A CNN azt állapította meg, hogy Obama 48:40 arányban nyerte meg az összecsapást, amelyet a floridai Boca Ratonban, a Lynn Egyetemen rendeztek meg.

"Obama elnök és Mitt Romney veszekedős vitát folytatott Amerikának a világban elfoglalt helyéről, és mindketten arra törekedtek, hogy a másikat megbízhatatlan főparancsnokként állítsák be egy veszélyes korszakban" - írta a liberális The New York Times (NYT).

A lap szerint a vitában "furcsa szerepcsere" történt, mert Mitt Romney békésen érkezett, Obama pedig olyannak tűnt, mint egy keményvonalas republikánus. A kihívó kijelentette, hogy jobb oktatást, több anyagi támogatást, a nemek közötti egyenlőséget és jogállamiságot akar. "A Közel-Keletről beszélt, nem pedig az amerikai Középnyugatról".

A NYT tudósítói úgy látták, hogy Romney védekezésbe szorult, időnként dadogott és fröcsögött a nyála, mert sietve beszélt, az elnök viszont tömör volt és élesen fogalmazott. Romney, mint aki idegen terepre tévedt, óvatoskodva ejtette ki a külföldi vezetők és országok nevét.

A The Washington Post értékelése szerint a harmadik elnökjelölti vitát Obama uralta. A következő napokban a média leginkább azt fogja idézni tőle, hogy - mint mondta - ellenfelének külpolitikai gondolkodásmódjában a 80-as évek köszönnek vissza, és hogy "a lovakra és a bajonettekre" való utalással megkérdőjelezte riválisának szakértelmét a modern haditechnika terén. A lap elemzője úgy véli: Obama olykor túl hevesnek - az elnöki tisztséghez nem méltónak - mutatkozott, viszont a demokraták éppen ezt akarták az első vitában mutatott "jéghideg" szerep után. A lap úgy értékelte, hogy Obama magabiztosabbnak tűnt, és fellépése parancsoló volt, ellenfele viszont biztosra akart menni, de ezzel veszített.

A konzervatív The Wall Street Journal úgy látta, hogy az elnökjelöltek által választott stílus miatt most nehezebb megállapítani, kinél volt az előny, mint az első két vitában. A lap szerint Obama, aki elvesztette az első szópárbajt, a polémiában mindvégig harciasabbnak mutatkozott, Romney pedig, aki átfogóan bírálta az elnöknek a külpolitikában mutatott vezető szerepét, megpróbált a vita fölé emelkedni, többször előfordult, hogy nem vitatkozott Obama érveivel.

Az ugyancsak konzervatív Fox News arról számolt be, hogy Obama, aki csípős, rövid megjegyzések arzenáljával érkezett a vitára, összeszedetlennek próbálta meg bemutatni Romneyt, olyannak, aki minden területen nyerni akar, de egy olyan republikánus riválissal találta magát szembe, aki a támadást csak mérsékelten viszonozza, és olykor azzal vádolja meg őt, hogy "gyenge" a világszínpadon. A republikánus elnökjelölt ugyanakkor közös nevezőt is talált azzal az emberrel, akivel csaknem két éve verseng már.

A The Los Angeles Times azt írta, hogy az elnökjelölti vitát "Obama külpolitikájának erőteljes és jól tagolt védelme jellemezte. Ez nem okozott meglepetést. Az volt a meglepő, hogy Romney volt a védő."

A beszámoló szerint ez idegesítette az elnököt, mert ellenfelének korábbi, harciasabb kijelentéseinek cáfolatára készült.

"Ha Romney az átgondolt és centrista külpolitikában hisz, amiben hétfő estig nem hitt, akkor az a jelöltsége mellett szól. De ha ez a látásmód vonzó, akkor miért ne maradjon az az elnök, aki korábban is képviselte ezt?" - tette fel a kérdést a nyugati parti napilap.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2012. október 23. kedd, 08:51
Címkék: Mitt Romneynál, Boca Ratonban, Lynn Egyetemen, Mitt Romney, York Times, Washington Post,
Kommentek
USA 2012 - Megkezdődött Obama és Romney utolsó tévévitájára
A helyszín a Lynn Egyetem a floridai Boca Ratonban, téma pedig a külpolitika. Ezen a téren Obama a bengázi amerikai konzulátus ellen szeptember 11-én elkövetett terrortámadásig a The Wall Street Journal és az NBC News televízió adatai szerint fölényesen, 15 százalékponttal vezetett, ám az incidenst követő, ellentmondásos kormányzati kommunikáció miatt Romney 6 pontra csökkentette a hátrányát.

A két jelölt közötti verseny állása a statisztikai hibahatáron belül van mind országos szinten, mind a fontosabb "ingaállamokban". Noha az elnökválasztás szempontjából a külpolitika fontossága meg sem közelíti a gazdaságáét, korántsem közömbös, hogy a jelölt a tévévitában alkalmasnak mutatja-e magát a haderő főparancsnokának szerepére.

A vita moderátora ezúttal Bob Schieffer, CBS News vezető washingtoni tudósítója.

Mivel az október 3-i vitát Romney, a második, 16-i összecsapást pedig Obama nyerte, a várakozások szerint "döntő menet" nézettsége sem múlja alul jelentősen az első kettőét. A nézőszám
velemenyezd, 2012. október 23. kedd, 07:04
USA 2012 - Éles pengeváltások a második Obama-Romney tévévitán
Obama, aki ígéretéhez híven agresszív és energikus vitapartnernek mutatkozott, és a CNN-ORC villámfelmérés szerint 46:39 százalék arányban meg is nyerte szópárbajt, azt állította, hogyellenfele ahhoz a republikánus gazdaságpolitikához kíván visszatérni, amely egyszer már pénzügyi válságba sodorta Amerikát. Elmondta, kihívójának gazdasági programja - beleértve a javasolt adóreformot - a gazdagokat preferálja a középosztállyal szemben.

Romney kisebb döccenőkkel ugyan, de hozta az első vita során nyújtott határozott és kiegyensúlyozott teljesítményét. Alapvetően azzal vádolta riválisát, hogy az nem teljesítette négy évvel ezelőtti választási ígéreteit, és hogy nem tudta beindítani az amerikai gazdaság növekedését. Romney azt állította önmagáról, hogy a magánszektorban szerzett tapasztalatai alapján képes lenne e növekedés beindítására.

A legélesebb összecsapás a bengázi amerikai konzulátus elleni terrortámadás ügyében alakult ki. Romney szerint a tragédia oka az Obama-kormány közel-keleti
velemenyezd, 2012. október 17. szerda, 07:10
USA2012 - Megkezdődött Obama és Romney második tévévitája
Obama, aki az október 3-i, denveri első vitán elemzők egyöntetű vélekedése szerint alulmaradt kihívójával szemben, a mostani szópárbajban agresszívabb, energikusabb fellépést ígért. A helyi idő szerint kedd este elkezdődött vita menete eltér az előzőtől: a Fehér Házért vetélkedő két politikus most ugyanis alapvetően a közönség és nem a műsorvezető kérdéseire válaszol.

A vita moderátora Cindy Crawley, a CNN vezető politikai tudósítója, aki egyébként az első nő, aki elnökjelölti televíziós szópárbaj műsorvezetője lehet.

Noha az elnökjelölti szópárbajokat megelőzően az amerikai elemzők többsége arról értekezett, hogy azok ritkán vezetnek trendfordulóhoz, Romney az első tv-vitán bemutatott kiváló szereplése nyomán a két jelölt közötti verseny mind az országos támogatottságban, mind pedig az "ingaállamokban" rendkívül kiélezetté vált.

A november 6-i elnökválasztást megelőzően Obama és Romney még egy alkalommal,jövő hétfőn csap össze a floridai Boca Ratonban, a Lynn Egyetemen.
velemenyezd, 2012. október 17. szerda, 07:04
USA 2012 - Romney visszavonta egyik vitatott kijelentését
kellemetlen meglepetésként érte, hogy nyilvánosságra került a volt massachusettsi kormányzó egy májusi, titokban felvett kampánybeszéde. Ebben azt állította, hogy az amerikaiak 47 százaléka Obamára fog szavazni, "bármi történjen is", mert ezek az emberek a kormány segítségétől függenek.

"Áldozatnak hiszik magukat, és azt gondolják, hogy a kormánynak kell gondoskodnia róluk (...), azt hiszik, hogy jogosultak az egészségügyi ellátásra, az élelemre és a lakhatásra" - mondta Romney a május 17-én, Boca Ratonban elmondott beszédében. Az elnökjelölt kijelentette: az ő feladata az, hogy "ne aggódjon ezekért az emberekért".

Romney később elismerte, hogy nem fogalmazott "elegánsan", de kijelentette, hogy megnyilatkozásában az állam növekvő szerepét és a szociális jogosultsági rendszert kívánta bírálni. A Fox News csütörtök esti adásában kijelentette, hogy megválasztása esetén az összes amerikait képviselni kívánja, nemcsak a lakosság felét.

"Abszolút meggyőződésem, hogy az életem azt bizonyította,
velemenyezd, 2012. október 05. péntek, 19:43
Támadhatóan beszélt a segélyre szorulókról és a latinokról Romney egy kiszivárogatott beszédében
A felvétel tanúsága szerint Romney kijelentette, hogy az amerikaiak 47 százaléka Obamára fog szavazni, "bármi történjen is", mert ezek az emberek a kormány segítségétől függenek.

"Áldozatnak hiszik magukat, és azt gondolják, hogy a kormánynak kell gondoskodnia róluk (...), azt hiszik, hogy jogosultak az egészségügyi ellátásra, az élelemre és a lakhatásra" - mondta Romney az állítólag május 17-én, Boca Ratonban elmondott beszédében. Az elnökjelölt kijelentette: az ő feladata az, hogy "ne aggódjak ezekért az emberekért".

"Sohasem fogom meggyőzni őket arról, hogy vállalják a személyes felelősséget, és törődjenek a saját életükkel" - mondta Romney, aki hangsúlyozta, hogy ehelyett az 5-10 százaléknyi gondolkodó függetlent kívánja megcélozni a politikai centrumban.

Romney azzal is elviccelődött, hogy sokkal nagyobb eséllyel pályázhatna a Fehér Házra, ha az apja történetesen latin származású lenne, nem pedig olyan amerikai szülők gyerekeként látta volna meg a napvilágot, akik Mexikóban
velemenyezd, 2012. szeptember 18. kedd, 07:41
Kerry alakítja Romney-t Obama választási vitákra való felkészítése során
Kerryt öt alkalommal választották szövetségi szenátorrá Massachusetts államban, amelynek Romney csak egyetlen ciklus erejéig volt a kormányzója.

"Kerry a viták szakértője, aki megalapozottan és mesterien ért a témák széles köréhez, egyebek között a Romney-évek Massachusettséhez" - jelentette ki az értesülést elsőként megszellőztető The Boston Globe-nak David Axelrod, az Obama-kampány vezető stratégája.

Kerry szenátor 2004-ben George W. Bush ellen vitázott és vele szemben maradt alul a 2004-es amerikai elnökválasztáson. Obama és leendő republikánus kihívója októberben három alkalommal csap majd össze a tévékamrák előtt: 3-án a coloradói Denverben, 16-án a New York állambeli Hempsteadben, és 22-én a floridai Boca Ratonban.

Az alelnök-jelöltek, ugyancsak októberben a Kentucky állambeli Danville-ben vitáznak majd. Mitt Romney a hivatalos republikánus elnökjelöltségért folytatott előválasztási küzdelem során idén több mint 20 alkalommal vitázott már a pártbéli riválisaival.
velemenyezd, 2012. június 19. kedd, 21:03
kis házibuli volt
Szülők elzárva, 600 részeg kamasz a nappalibanAz évezred házibuliját tartotta milliárdos szülei házában két floridai tinédzser. A kedves papának és mamának fogalma sem volt, mi folyik a házban, pedig ők is ott voltak az egyik hálószobában.

Sugárban hányó fiúk, a kertben öntudatlanul heverő lányok - ezzel a látvánnyal szembesültek azok a rendőrök, akik egy biztonsági őr aggódó hívására kiérkeztek a floridai Boca Ratonban élő ingatlanmágnás, Shlomo Rasabi házához. A brit Daily Mail tudósítása szerint ekkora bulival még nem nagyon találkozott a floridai rendőrség.

Az Amerika tíz legdrágább lakóparkjának egyikében tartott házibuliban az volt a legkülönösebb, hogy a szervező 16 és 17 éves testvérpár szülei otthon tartózkodtak. Rasabi és felesége azonban a rendőrök kérdésére azt válaszolták, hogy mivel nem akarták zavarni a szórakozó fiatalokat, fiaik kérésére még a buli kezdete előtt visszavonultak a palota
lebo, 2010. október 18. hétfő, 12:40
Képek, videók
mitt-romney-evander-ho lyf
agica2004
2016. február 19. péntek, 20:51
rátonyi sírja.jpg
maroka
2018. július 01. vasárnap, 14:24
rátonyi róbert.jpg
maroka
2018. július 01. vasárnap, 14:01
rátonyi róbertnél
lacipecsenye
2013. március 07. csütörtök, 21:36
Rátonyi Róbert
andomanyi
2012. március 13. kedd, 14:59
Rátonyi Róbert +.jpg
farkas1945
2011. március 18. péntek, 14:18
casa raton dots.gif.jpg
zsuzso3
2010. február 15. hétfő, 17:43
casa raton dots.gif-2.jpg
zsuzso3
2010. február 15. hétfő, 17:43
ratones.jpg
fmacska
2008. április 01. kedd, 18:13
Perro Ratonero Andaluz (t
gyorgyy
2007. április 19. csütörtök, 08:30
egr_egyetemen0406.jpg
maroka
2019. április 06. szombat, 10:03
osho-az_egyetemen_nem_ tan
menusgabor
2016. október 11. kedd, 16:37
Anjou-címer az egyetemen
mecsery
2010. február 25. csütörtök, 04:20
001 Anyu egyetemen.JPG
cukor1st
2009. május 29. péntek, 18:41
egyetemen
windist
2008. szeptember 03. szerda, 20:44
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.