Belépés
2020. február 22. szombat | 8. hét | 53. nap | 08:53 | Gerzson
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Közvetítésdömping az M4 Sporton a 2019-es hazai világbajnokságokról
"Nálunk az olimpia már jövőre elkezdődik" - jelentette ki a csatorna stúdiójában tartott keddi sajtótájékoztatón Papp Dániel, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) vezérigazgatója.

"Az a missziónk, hogy minden olyan sporteseményt igyekszünk közvetíteni, melyen vannak magyar esélyek, nemcsak a hazaiakat, hanem a külföldieket is." - fogalmazott.

Hozzátette: ha itthoni eseményekről van szó, a felelősség még nagyobb, mert fontos, hogy a versenyek mellett az azokat körülvevő miliőt is bemutassák.

Papp Dániel azt ígérte, hogy XXI. századi technológiával, a legmagasabb színvonalon fognak beszámolni az eseményekről az M4 Sporton, illetve a rádióban és az online oldalakon.

Vékássy Bálint, a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára úgy vélekedett, a magyar sport erejét mutatja, hogy ennyi sportágban lesz itthon világbajnokság, egyúttal örömét fejezte ki, hogy az MTVA és a sportági szövetségek így egymásra találnak, mert - mint hangsúlyozta - nagyon fontos, hogy jó képek kerüljenek a világ elé ezekről az eseményekről.

"Az, hogy itthon lesznek ezek az események, még jobban aláhúzza a számunkra, hogy beindult az olimpiai kvótaszerzés. A hazai pálya előnye ebben lényeges elem. A hangulatot a szurkolók biztosítani fogják, reméljük, plusz kvótaesélyt jelent a hazai rendezés" - fogalmazott Vékássy.

Nátrán Roland, a Magyar Asztalitenisz Szövetség elnöke emlékeztetett rá, hogy a tagországokat tekintve ennek a sportágnak a legnagyobb a nemzetközi szövetsége, így az áprilisban sorra kerülő egyéni világbajnokságon nagy versenyzői és szurkolói részvétel várható a Hungexpón.

"Magyarországon nincs más olyan létesítmény, amely alkalmas lenne a lebonyolításra. A kihívások jelentősek a szervezők és a válogatott versenyzők számára is" - mondta.

A szövetség vezetője szerint a legtöbb külföldi vendég Európából, illetve a Távol-Keletről várható.

Csampa Zsolt, a Magyar Vívó Szövetség elnöke arról beszélt, hogy a kajak-kenu szövetséggel közösen hoztak létre szervezőbizottságot.

"Sajnos az az elképzelésünk, hogy a Hősök terén legyenek a versenyek, megdőlni látszik, így a Syma Csarnok lesz a helyszín. A versenyzők átérzik, hogy fontos állomása a kvalifikációs sorozatnak a budapesti vb, erőt ad nekik, hogy hazai versenyen szerepelhetnek." - mondta.

Csampa Zsolt szerint a júliusi vb, melyet a Summer in the City (Nyár a városban) szlogennel népszerűsítenek, lehetőséget teremt arra, hogy a fővárost és egy kicsit az egész sportos országot is bemutassák a világnak. Egyúttal reményének adott hangot, hogy szervezésben és eredményekben is felül tudják majd múlni az egyébként sikeres 2013-as hazai rendezésű világbajnokságot.

Schmidt Gábor, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség elnöke emlékeztetett rá, hogy 1998-ban szerveztek először Szegeden vb-t, azóta a jövő augusztusi már a negyedik lesz, és már az siker volt, amikor Duisburgot megelőzve elnyerték az újabb rendezést.

"Szerény, de ambiciózus szlogent választottunk" - utalt a "Sikersztori"-ra, magyarázatként pedig hozzáfűzte, az, hogy a magyar kajak-kenu ott tud lenni, ahol van, a korábbi sikerekből következik.

"Sportágunk tele van értékekkel, ezeket megpróbáljuk majd megmutatni" - ígérte.

Szót ejtette arról is, hogy jelenleg kétmilliárdos beruházás zajlik a Maty-éren, ennek egyik eredményeként pedig a közvetítést át tudják majd vinni a túloldalra, így megmutathatják majd a versenyekre kilátogató, reményeik szerint sok ezer nézőt.

A szurkolói támogatás fontosságát az olimpiai, világ- és Európa-bajnok Kovács Katalint idézve érzékeltette: "amikor az utolsó 200 méteren beérek a csőbe, engem már bevisz a közönség".

Bretz Gyula, a Magyar Öttusa Szövetség vezetője felidézte, hogy 1969 óta az évtizedek utolsó előtti évében Budapesten rendezték a sportág világbajnokságait, ettől 2008-ban tértek el, amikor a nemzetközi szövetség kérte, hogy a pekingi olimpia előtt megbízható helyszínen legyen a vb.

Elmondta, hogy 2019 szeptemberében az öttusával párhuzamosan lézerlövészetes-futásban is lesz vb Budapesten. Míg előbbin mintegy 200 versenyző részvétele várható, addig az utóbbin, a laser-run világbajnokságon ezer induló is lehet.

A sajtótájékoztatón a jövő évi versenyek főszereplőinek képviseletében többek között az olimpiai bajnok Szász-Kovács Emese és Csipes Tamara, továbbá Szatmári András, Medveczky Erika, Balaska Márk és Póta Georgina is jelen volt.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2018. december 04. kedd, 13:52
Címkék: Papp Dániel, Vagyonkezelő Alap, Vékássy Bálint, Magyar Olimpiai Bizottság, Nátrán Roland, Magyar Asztalitenisz Szövetség,
Kommentek
Vékássy Bálint szerint az EYOF a legjobb felkészülés az olimpiára
Vékássy Bálint ezt a jövő hétfőn kezdődő szarajevói téli EYOF-fal kapcsolatban mondta az M1 aktuális csatornának csütörtökön. Hozzátette, 17 magyar sportoló vesz majd részt a viadalon.

A magyarok 15 érmet, köztük hét aranyat nyertek az eddigi téli EYOF-okon, de legutóbb 2005-ben értek el dobogós helyezést. A szarajevói rendezvény megnyitó ünnepsége vasárnap lesz, míg a versenyeket február 11. és 15. között bonyolítják le. Magyarországot öt alpesi síző, négy-négy curlinges és rövidpályás gyorskorcsolyázó, három sífutó és egy műkorcsolyázó képviseli.

Vékássy Bálint beszélt a 2019-es hazai rendezésű olimpiai kvalifikációs világbajnokságokról is. Mint azt elmondta, talán a legtöbb nézőt az áprilisi asztalitenisz-vb vonzza majd, hiszen ez a sportág, amit a legtöbben otthoni körülmények között is űznek. Megjegyezte, a hagyományos magyar sikersportágak, a vívás és a kajak-kenu két világbajnoksága biztosan sikeres lesz, s bízik benne, hogy ezekhez felnő majd a szeptember öttusa vb is.
velemenyezd, 2019. február 07. csütörtök, 19:11
Orosz legyőzője doppingolt, Lőrincz Tamás vb-ezüstérmes
hírre Lőrincz, aki emlékezetes meccsen, egy nem mindennapi hiba miatt kapott ki az orosztól, ugyanis a második menetben, 2-1-es vezetésénél saját magát gáncsolta el, s esett tusba. - "Az elődöntőben olyan iramot diktált az orosz, hogy nehezen bírtam, uraltam ugyan a meccset, de elég volt egy hiba, és kihasználta. Azért persze örülök az ezüstnek."

A háromszoros Európa-bajnok, olimpiai ezüstérmes magyar birkózó ezzel karrierje legjobb vb-eredményét érte el, ugyanis korábban egy bronza volt világbajnokságokról.

A londoni játékokon második Lőrincz Tamás a balul sikerült riói olimpia után súlycsoportot váltott, s tavaly már 66 helyett - rögtön két kategóriát ugorva - 75 kilogrammban szerepelt. Első 75 kilós éve kimagasló volt, hiszen a világbajnokság előtt az Európa-bajnokságon is dobogóra állhatott, ott a harmadik helyet szerezte meg.

Az utóbbi időszakban a 31 éves kötöttfogású térdsérüléssel bajlódott, de amint most elmondta, szépen gyógyul, s a tervek szerint március végén az országos
velemenyezd, 2018. március 01. csütörtök, 13:01
Férfi kosárlabda Eb - Vereség a címvédő spanyoloktól a csoportzárón
5, Navarro, Oriola 3-3, Sastre 2, illetve Ferencz 17, Vojvoda 10, Perl 9, Tóth 7, Allen, Eilingsfeld, Wittmann 5-5, Keller, Ruják 3-3

Az 1999 után ismét Eb-résztvevő magyarok korábbi két győzelmükkel már biztosították helyüket az isztambuli nyolcaddöntőben, így az utolsó csoportmeccsnek már nem maradt tétje. Ez mind közül a legnehezebbnek ígérkezett, ugyanis Sergio Scariolo együttese lenyűgöző eredménysorral büszkélkedhet az elmúlt tíz évben: olimpiákról két ezüst- és egy bronzérem, világbajnokságokról ötödik és hatodik hely, Eb-kről pedig három arany, illetve egy-egy ezüst és bronz.

Az ibériaiak sorozatban már tíz megnyert Eb-mérkőzésnél tartanak, az idei kontinenstornán összesen 362 pontjukkal a második helyen álltak, ők szedték a 24 csapatos mezőnyben a legtöbb lepattanót, szórták leghatékonyabban a triplákat, blokkolták a dobásokat és osztották a gólpasszokat.

Ami a két csapat egymás elleni mérlegét illeti, mindössze egyszer találkoztak: az 1999-es franciaországi Eb csoportkörében - Gulyás
velemenyezd, 2017. szeptember 07. csütörtök, 18:13
Cselgáncs-vb - Bor Barna ötödik
A 2011-es tyumenyi nyílt vb ezüstérmese ötödik mérkőzésén a brazil Rafael Silvával találkozott, aki kétszeres olimpiai harmadik, világbajnokságokról pedig ezüst- és bronzérme is van. Kettejük különpárharcában a szintén 30 éves brazil óriás állt jobban előzőleg, mivel eddigi hét meccsükön négyszer ő bizonyult jobbnak.

A paksi dzsúdós és legalább 150 kilós riválisa eseménytelen, csupán egy-egy intést hozó négy perc után jutott el az aranypontig tartó hosszabbításig. Ebből 2 perc 18 másodperc telt el, amikor a háromszoros Eb-második Bort lábra fogásért megintették, így Silva szerezte meg a bronzérmet.

A 18 fős hazai küldöttség így Csoknyai László (81), Tóth Krisztián (90) és Bor Barna révén három ötödik hellyel zárta az egyéni küzdelmeket a Papp László Arénában, ahol vasárnap 9 órától a vegyescsapatok versenyére kerül sor.
velemenyezd, 2017. szeptember 02. szombat, 18:42
Fehérarany címmel megjelent Imre Géza önéletrajzi kötete
mindenki vele akar fotózkodni, ezzel az ezüstéremmel viszont olyan tapasztalatokat szerzett, melyekből egész életében táplálkozhat.

"A könyv címe is valahonnan innen származik" - tette hozzá, a kötet társszerzője, Pietsch Tibor pedig azt mondta az MTI érdeklődésére: Imre Géza annyi biztatást és szeretetet kapott az elvesztett döntő után, hogy szinte győztesnek érezhette magát.

A kötet, amelyben kirajzolódik Imre Géza pályafutása, útmutatás is, az ajánlás szerint fiatal sportolók, világbajnokságokról és olimpiákról álmodó gyerekek és szüleik meríthetnek belőle, s személyes példákon keresztül abban is segítséget nyújt, miként lehet feldolgozni sikert és kudarcot.

A hazai párbajtőrvívás elmúlt több mint két évtizedének meghatározó alakja mesél álmokról, nehéz döntésekről, a fejezetek végén pedig - közbeszúrás alcím alatt - átgondolja élete egy-egy szakaszában hozott döntéseit, és elmondja, apaként, illetve edzőként mit tanácsol annak, aki hasonló helyzetbe kerül.

A 42 éves Imre Géza - a
velemenyezd, 2017. június 07. szerda, 12:42
Vörös Zsuzsanna és Balczó András az öttusa Hírességek Csarnokában
A magyar szövetség honlapja szerint a nemzetközi szövetség (UIPM) által újonnan alapított sportági Hall of Fame-be választott tagok csütörtökön a frankfurti városházán vették át a beiktatást igazoló oklevelet.

Vörös Zsuzsanna athéni győzelme mellett hatszor nyert világbajnokságot, ezek közül három alkalommal egyéniben diadalmaskodott.

A 78 éves Balczó András a sportág legendája, háromszoros olimpiai bajnok, és van két ötkarikás ezüstérme is. Világbajnokságokról tíz aranyérmet hozott el, egyéniben ötször győzött.

A csütörtök esti ünnepség egyben a UIPM tisztújító kongresszusának felvezetése is volt. A pénteken és szombaton zajló kongresszuson Magyarországot Simóka Bea, a magyar szövetség általános alelnöke és Martinek János főtitkár, illetve Bretz Gyula, a UIPM tiszteletbeli tagja képviselik.
velemenyezd, 2016. november 25. péntek, 14:51
Asztalitenisz Eb - Timo Boll a sérülése ellenére sem fontolgatja a visszavonulást
A 35 éves játékosnak vasárnap fel kellett adnia az elődöntőt a budapesti kontinensviadalon, így bronzérmesként zárt.

"Ilyen helyzetben nem lehet boldog az ember, hiszen nem az ellenfél győzött le, hanem a saját testem. Ráadásul ugyanaz a baj, mint ami az olimpián volt" - nyilatkozta a Kossuth Rádió hétfői, Sportvilág című műsorában.

Timo Boll elárulta, hogy a Rio de Janeiró-i ötkarikás játékokat követően hat hétig pihent, ezért is frusztráló számára, hogy ismét nyakfájdalmak hátráltatják.

"Az egészség a legfontosabb, kénytelen voltam feladni az elődöntőt, nehogy még nagyobb legyen a baj, a fájdalom. Szóval, nehéz szívvel, de azt hiszem, végül jó döntést hoztam" - mondta Boll, aki kifejtette, egyelőre egészen biztosan nincs itt az ideje a visszavonulásnak, de kényszerpihenőre valószínűleg megint szüksége lesz. "Bízom benne, hogy nem súlyos a helyzet, hiszen amint éreztem, hogy komolyabban fáj, rögtön abbahagytam a játékot. Remélem, a pályafutásom nincs veszélyben."

Boll továbbra is
velemenyezd, 2016. október 24. hétfő, 19:29
Képek, videók
zsóri dániel0116.jpg
maroka
2020. január 16. csütörtök, 21:31
Boldog névnapot Daniella
irmus
2018. július 21. szombat, 06:49
Dániel.jpg
katolikusokoldala
2018. május 17. csütörtök, 14:59
Jack Daniels Whiskey
irmus
2018. április 18. szerda, 16:01
Gyurta Dániel London aran
agica2004
2018. március 23. péntek, 22:18
gyurta-daniel-rio-2016 .jp
agica2004
2018. március 23. péntek, 22:15
Daniel Gottlieb - Minél k
sanci81
2018. január 24. szerda, 17:52
berzsenyi dániel.png
chillik
2017. november 03. péntek, 15:14
Bordács Dániel sírverse.j
chillik
2017. október 03. kedd, 05:18
Tóth Dánielhez 01.jpg
chillik
2017. szeptember 17. vasárnap, 04:39
Tóth Dánielhez 02.jpg
chillik
2017. szeptember 17. vasárnap, 04:38
Dániel-.jpg
agica2004
2017. április 21. péntek, 19:24
szürke alap.jpg
liliana01
2019. január 02. szerda, 19:51
Fb a nevem alapján.jpg
pacsakute
2018. december 12. szerda, 20:35
Arcom alapján .jpg
pacsakute
2018. december 12. szerda, 20:25
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.