Belépés
2020. július 15. szerda | 29. hét | 197. nap | 12:59 | Henrik, Roland
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Családi fesztivál a hétvégén Tatán
A szervezők tájékoztatása szerint a Zsigmond-kori vár és az Öreg-tó festői környezetében zajló összművészeti programsorozaton számos gyerekműsor, vidámpark és külön színpad várja a kicsiket. A belépés 12 év alatt ingyenes, és a Nagycsaládosok Országos Egyesületének regisztrált tagjai az egyesület igazolványával szintén díjmentesen vehetnek részt a programokon.

A nulladik nappal már csütörtökön megkezdődött és vasárnapig tartó fesztivál négy színpadán olyan előadók állnak a közönség elé, mint Rúzsa Magdi, a Tankcsapda, Pápai Joci, Miklósa Erika, Nagy Feró, Deák Bill Gyula, az ír punk-rock kocsmazenét játszó Paddy and the Rats vagy a Budapest Klezmer Band.

Az Öreg-tó ad helyet Vincze Ottó a Boldogság tava - River-pool című térinstallációjának, amelyben a művész hajózási ütközőbójákat alakított át óriási biliárdgolyókká, melyek a víz mozgása nyomán kelnek majd életre.

Különleges látványosság lesz esténként a Pyromusical vízi show. Erdősi Éva és Zavada Márton pirotechnikusok a tavon táncoló szökőkutakkal, 6-8 méteres lángoszlopokkal és különleges fényhatásokkal varázsolnak soha nem látott formákat az éjszakába.

A tatabányai Jászai Mari Színház művészei a Piarista Rendházban adják majd elő a Nyáry Krisztián könyve nyomán készült, Így szerettek ők című darabot.

A rendezvény teljes programja a www.vizzenevirag.hu oldalon érhető el.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2018. június 21. csütörtök, 20:15
Címkék: Nagycsaládosok Országos Egyesületének, Rúzsa Magdi, Pápai Joci, Miklósa Erika, Nagy Feró, Deák Bill Gyula,
Kommentek
Gázolt a vonat Tatán
A közlemény szerint az átjárónál a sorompó jól működött, az autósok és a gyalogosok felé tiltó jelzést adott.

A tehervonat szerelvénye a helyszínelés ideje alatt elzárja az Agostyáni utcai és az Újhegyi utcai átjárót is, ezért a rendőrség az autósokat a városon belül más útvonalakra tereli.

A vonatok Tatabánya és Tata között csak egy vágányon járnak, a hegyeshalmi vonalon 10-20 perccel nő a menetidő a helyszínelés befejezéséig - tették hozzá.
velemenyezd, 2020. június 11. csütörtök, 18:13
Június utolsó hétvégéjén kezdődik a triatlonosok hazai versenyszezonja
A szövetség honlapjának tájékoztatása alapján a versenyszezon június utolsó hétvégéjén Kaposváron kezdődik: 27-28-án sprint, rövid és középtávon Amatőr Kupát rendeznek.

Az országos bajnokságok hagyományos helyszínei közül csak Keszthely esett ki idén a koronavírus-járvány miatt szükségessé vált halasztások következtében. Helyére Balatonkenese ugrott be, ahol szeptember 5-én a középtávú ob-t rendezik meg.

Az időpontokat tekintve első, rövid távú ob-ra Tatán kerül sor július 18-án, míg 26-án Lengyeltótiban a vegyes váltók küzdenek meg egymással. A sprint távú ob-t augusztus 2-án Baján, a hosszú távút pedig 8-án Nagyatádon rendezik. Egyedül a klubcsapat ob-nak nem sikerült helyszínt találni idén a versenynaptárban.

A szezon október 10-11-én Balatonbogláron a duatlonosok sprint és vegyes váltó ob-jával zárul.
velemenyezd, 2020. június 09. kedd, 16:13
Új vásárcsarnok nyílt Tatán
Michl József (Fidesz-KDNP) hozzátette, az uniós támogatás mellett a város 163 millió forinttal járult hozzá a fejlesztéshez. Az akadálymentes létesítmény teljes alapterülete 680 négyzetméter.

Négy üzletben a piacnapokon kívül is lehet majd húst, tej- és sütőipari termékeket, valamint élő halat vásárolni, valamint egy három oldalról fedett részen 30 standot alakítottak ki. A külső, teljesen nyitott térben további 20-30 árusnak biztosíthatnak helyet.
velemenyezd, 2020. június 06. szombat, 09:21
Strandröplabda ob - Két forduló és a döntő lesz idén a bajnokságban
Az MRSZ honlapjának pénteki tájékoztatása alapján az idei ob-fordulókat július 31. és augusztus 2. között Tatán, majd augusztus 14. és 16. között Csepelen rendezik, míg a döntőt az elmúlt évekhez hasonlóan a Lupa-tónál tartják augusztus 28. és 30. között.

A közlemény kiemeli, az elnökség várhatóan június 15-ig fogadja el a mostani versenykiírás-tervezetet. Az MRSZ döntése értelmében ettől a dátumtól lehet Magyarországon - a kormány szabadtéri rendezvényekre vonatkozó rendelkezéseinek betartása mellett - versenyeket rendezni.

Az idei ob-nak - a tavalyi kiíráshoz hasonlóan - eredetileg négy plusz egy helyszíne lett volna.
velemenyezd, 2020. május 29. péntek, 13:12
Kerékpárút épül Tatabányán az Erőmű-tónál
Szücsné Posztovics Ilona (Összefogás Tatabányáért) hozzátette, az 1620 méter hosszú és három méter széles út a tó dél partján vezet és követi a tavat használó horgászegyesület által kialakított murvás út nyomvonalát.

A novemberben elkészülő fejlesztés során olyan burkolatot hoznak létre, amelyen személyautók is járhatnak, így könnyebben lehet megközelíteni a horgásztanyákat.

A most megkezdett útszakaszépítés folytatását két éven belül tervezi az önkormányzat, a teljes projekt költségvetése 733 millió forint. A beruházásösszeköti az Oroszlány felé vezető és a Tata felől érkező kerékpárutakat. Az útvonal Tatán át Dunaalmásnál csatlakozik a Bécs és Budapest közötti Eurovelo 6 nemzetközi hálózathoz.

Oroszlány, Tata és Tatabánya térségében az elmúlt években 44 kilométernyi kerékpárút épült, Tatabányán az ipari park üzemeit is bekötötték a hálózatba.
velemenyezd, 2020. május 28. csütörtök, 12:56
Tatán építene ötcsillagos szállodát a Hell Energy csoport
Pantl Péter elmondta, az épület kialakításánál a legmesszebbmenőkig törekedtek a létesítmény tájba illesztésére, a meglévő zöld környezet megóvására. A négyszintesre tervezett szállót Csikós Mihály tervei alapján valósítanák meg, az építkezés megkezdésétől számítva egy év alatt.

A beruházáshoz kapcsolódva az Avalon vállalta, hogy felújítja az önkormányzati területen lévő játszóteret és az erdei tornapályát, valamint kommunális helyiségekkel szereli fel a közelben lévő szabadstrandot. A szálloda nyilvános éttermét a műemlékként nyilvántartott, egykori lóistállóból alakítják ki, a parkolást mélygarázzsal oldják meg.

A kommunikációs igazgató hozzátette, a beruházást ellenzők állításával szemben az Öreg-tó partja a hotel átadása után is körbejárható marad és a szálloda legmagasabb pontja 19 méter alatt marad, ezért semmilyen nézőpontból nem takarja ki az Eötvös Gimnázium történelmi épületét.

A beruházás a tervek szerint 100 új munkahelyet teremt és évente 100 millió forint adóbevételhez
velemenyezd, 2020. május 26. kedd, 12:32
Koronavírus - A dzsúdószövetség nem javasolja a beltéri edzéseket
Nagy András sportigazgató a judoinfo.hu portálnak elmondta: az egészségügyi helyzet nem változott, és a koronavírus még mindig jelen van, így a szabadtéri tréningeket ajánlják. Ezek során kerülni kell a felesleges közvetlen testkontaktot (érintések, kézfogás, öklözés, pacsi), és amikor csak lehet, másfél méteres távolságot kell tartani.

A sportág csaknem két hónappal ezelőtt, március első napjaiban állt le a járvány miatt, a legutóbbi magyarországi verseny március 7-én a szolnoki serdülő diákolimpia, a Bíber Pál-emlékverseny volt. Azóta csak a topversenyzők kaphattak engedélyt az edzőtermek látogatására, és ők is csak egyéni edzéseket végezhettek. A válogatott keretek első edzőtáborára május második felében lesz Tatán az MJSZ tervei szerint.
velemenyezd, 2020. május 09. szombat, 12:12
Koronavírus - Jelentősen enyhítik a korlátozásokat a hétvégétől a vidéki települések
sporteszközök, kinyitottak a játszóterek és megnyíltak a rekreációs övezetekhez - Csónakázó-tó, Sportliget, Emlékmű-domb - közeli parkolók. Az utcákon kevesebb emberen látni maszkot és kesztyűt, mint az előző hetekben.

Győrben a hétvégén újra látogatható lesz a Püspökvár-Toronykilátó, de maszkot kell viselni és a gumikesztyű használata is ajánlott.

Tatabányán a hétvégén már látogatható a Turul-emlékmű, nem lesz lezárva a Tatára vezető kerékpárút, az óvárosi liget, és a játszótereket is megnyitják. Tatán szintén feloldják a lezárásokat, amelyek az Öreg-tó partját, az Angolkertet, a várat és az Esterházy-kastély környékét érintették.

Székesfehérvár polgármestere, Cser-Palkovics András online fogadóóráján elmondta, akár a kilencmilliárd forintot is elérheti az önkormányzat bevételkiesése az idén - ennek legnagyobb tétele az iparűzési adóból származó bevétel drasztikus visszaesése -, ezért május végén a költségvetés jelentős módosítására lesz szükség.

Miskolc több mint 7 milliárd forint
velemenyezd, 2020. május 08. péntek, 15:53
Képek, videók
Nyari deletott Tatan.jpg
gigi55
2013. február 07. csütörtök, 11:59
Muromok Tatan.jpg
gigi55
2013. február 07. csütörtök, 11:58
Halaszok Tatan.jpg
gigi55
2013. február 07. csütörtök, 11:57
Az Eotvos gimnazium Tatan
gigi55
2013. február 07. csütörtök, 11:54
Tatán szállásunk.jpg
gabfe
2012. július 24. kedd, 23:17
fagyi Tatán.jpg
gabfe
2012. július 24. kedd, 23:05
vadlúdak Tatán
dnemethk
2011. november 29. kedd, 19:10
Kirándulásunkon, Tatán ..
koteleslajosne
2011. március 25. péntek, 12:27
vizimalom Tatán.jpg
zsokaoldala
2010. szeptember 30. csütörtök, 16:12
a haranglab tatan 2010.jp
skorpiolilike
2010. szeptember 06. hétfő, 16:18
GIZUS TATÁN 2.jpg
gyurusne
2009. augusztus 20. csütörtök, 14:30
Tatán...
bagixx
2009. július 19. vasárnap, 23:57
nagycsaládosan
hartvigjoe
2006. november 17. péntek, 12:40
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.