Belépés
2019. április 23. kedd | 17. hét | 113. nap | 00:13 | Béla
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Sok pofont kapsz tapasztalatként, mire megtanulod, hogy ...

Sok pofont kapsz tapasztalatként, mire megtanulod, hogy nem kell nyitott könyvként feltárnod magadat mások előtt, megadva a korlátlan lehetőséget, hogy bárki szabadon beléd lapozzon, ismerve minden apró részletedet: a gyengeségeidet, a sebezhetőségeidet. Adj magadból annyit, de azt őszintén, ami másoknak ajándék tőled. De mindazt, ami csak a tied, a te privát szférád és megélésed, tiszteld annyira, hogy megtartod magadnak, magadban, mert kellenek a határok a saját védelmed érdekében."

Jonahriel
koszegimarika, 2018. november 08. csütörtök, 22:36
Címkék: korlátlan lehetőséget, saját védelmed, tapasztalatként, gyengeségeidet, lehetőséget, részletedet,
Kommentek
Húsvét - Egyházak: Húsvét ünnepe arról tanúskodik, hogy Isten az élet oldalán áll
A dokumentumot Veres András győri megyés püspök, az MKPK elnöke, Steinbach József, a MEÖT elnöke, Fischl Vilmos, a MEÖT főtitkára, valamint az ökumenikus tanács tagegyházainak - református, evangélikus, baptista, metodista, pünkösdi, anglikán és ortodox - vezetői írták alá.

Az egyházi vezetők üzenete szerint Isten "egyházára bízta azt a hírt, hogy a keresztre feszített Jézus harmadnapon feltámadt". "Így lett a Betlehemben született, a Golgotán keresztre feszített és a harmadik napon feltámadott Jézus a Krisztus, a mi Urunk és Megváltónk".

Hozzátették: "elmondhatjuk az egyház Szentírásra alapozott bizonyságtételeként, hogy Jézus szerzett nekünk is bűnbocsánatot a kereszten, s feltámadásával legyőzte a bűn és a halál hatalmát".

Az egyház népe bízhat abban, hogy az élő Jézus Krisztus nem hagyja magára. A keresztények mint Isten gyermekei napról napra átélhetik és megtapasztalhatják, milyen fontos az élet, "mert az élet Jézusé, s aki Jézusé, azé az élet is" - fogalmaztak.

"Isten
velemenyezd, 2018. március 30. péntek, 07:04
Tíz év múlva
idő a kitöltetlen, üres idő. Ám az elmúlt éveket egyáltalán nem nevezhetjük annak. Mérhetetlenül sok mindent elveszítettünk, ám az idő nem telt hiábavalóan. Igaz, hogy a felismerések és a tapasztalatok, amelyek utólag tudatosodnak bennünk, csak elvonatkoztatások a ténylegesen megélt életből. A felejtés képessége kegyelem; a felelős élethez azonban mégis hozzátartozik az emlékezés, a leckék fölelevenítése. A következő lapokon megpróbálok némileg számot vetni azzal, ami ezekben az években közös tapasztalatként és ismeretként belénk ivódott. Nem személyes élményekről kívánok szólni, nem is szisztematikusan rendezett gondolatokról, nem vitákról vagy teóriákról, hanem inkább hasonló felfogású emberek közös eredményeiről az élet dolgaival kapcsolatban. Ezeket a dolgokat csak a konkrét tapasztalat rendelte egymás mellé. Nincs bennük semmi újdonság, bizonyára a múltban is régóta ismeretesek voltak, nekünk azonban mégis új, személyes élményként adattak. Minderről egy szót sem írhatnék úgy, hogy ne a hála érzése
kalmanpiroska, 2017. november 29. szerda, 17:13
Reformáció 500 - Kiállítás nyílt Csobaji Zsolt festő, presbiter munkáiból Budapesten
Hoppál Péter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának kultúráért felelős államtitkára a megnyitón hangsúlyozta: Csobaji Zsolt tárlata az erdélyi művészet és a Kárpát-medencei egységes magyar kulturális kánon melletti kiállást testesíti meg.

"A kiállítás tárgya és témája mindannyiunk számára érdekes, hiszen ki ne tekintene személyes tapasztalatként, különleges élményként arra a világra, amit Körösfő, Magyarvalkó, Magyarbikal, Magyargyerőmonostor és Zsobok, az ottani épített kulturális örökség gazdasága, a táj szépsége és amit a kalotaszegi népművészet jelent számunkra, magyarok számára" - hangoztatta a kulturális államtitkár.

Hozzátette: mindezek a szépségek és örökségek erősítik az egyetemes magyarságot. Felhívta a figyelmet Kós Károly építész munkásságára, aki sok erőfeszítést tett a magyar kultúra megőrzése érdekében. Mint mondta, Trianon után nagy felelőssége van az anyaországnak abban, hogy hangsúlyozza: az Erdélyben fellelhető kincsek európai, azon belül magyar értékek annak ellenére, hogy
velemenyezd, 2017. május 30. kedd, 19:24
Karas Monika átadta az ország második médiaértés-oktató központját Debrecenben
készségfejlesztési lehetőséget kapnak a diákok, ami segít nekik eligazodni a virtuális térben - fűzte hozzá.

"Az NMHH-nál hiszünk abban, hogy ha elérjük, a gyermekek kritikus érdeklődéssel és megfontoltsággal nyúljanak az okoseszközeik után, és ha idővel a médiatudatosság magától értetődő kompetenciának minősül számukra, akkor kiegyensúlyozottabb, magabiztosabb és felelősségteljes felnőttek lesznek. Bízom abban, hogy a debreceni Bűvösvölgy olyan életre szóló élményt jelent majd számukra, amelyet beépült tapasztalatként haza tudnak vinni magukkal" - mondta Karas Monika.

A Bűvösvölgy-hálózat kialakításával az NMHH azt a célt tűzte ki, hogy olyan központokat hozzon létre, amelyek egyedülálló eszközparkjuk és képzett médiaértés-oktatóik segítségével játszva, aktív alkotófolyamatok során, tanáruk jelenlétében tanítják meg a gyermekeknek, hogyan hat rájuk a média - jegyezte meg az NMHH elnöke.

A debreceni Bűvösvölgyben rádió-, film- és híradóstúdiót is berendeztek, de külön foglalkozásokon
velemenyezd, 2017. február 08. szerda, 16:07
Rio 2016 - Kovács Antal: ami Londonban nekünk állt, az most mind nem
annyi jó versenyző, akiben ilyen eredmény benne volt.

"Mindenki egy hajszállal maradt le arról, hogy a pontszerzőből érmes legyen, vagy eljusson a pontszerzésig" - mondta.

Megemlítette, hogy nemcsak a magyaroknak, hanem erős dzsúdónemzeteknek sem jött ki úgy a lépés, ahogy várták, s példaként a hollandokat, az oroszokat, a németeket és a franciákat említette.

"Az látszott egy-egy meccsen, egy-egy villanáson, hogy a munka bennünk volt" - tért vissza a magyarokra.

Általános tapasztalatként fogalmazta meg, hogy több versenyzőnél előfordult: a nehezét megoldotta, erősebb ellenfélen túljutott, aztán amikor papíron könnyebb mérkőzés következett, azt nem tudta megnyerni.

"Amikor nagy a feladat, akkor föl kell szívnia magát a versenyzőnek, nincs idő tapogatózni. Meg ha ott az ember kikap, nem történik semmi, egyszerűen kikapott. De egy kevésbé jegyzett versenyzővel szemben már van vesztenivaló" - szolgált magyarázattal.

"Valahogy fejben kell itt többet foglalkozni a versenyzőkkel" -
velemenyezd, 2016. augusztus 12. péntek, 17:54
Szép idézetek - a csendről.
,,Az Úr a csend barátja. A fák, a virágok, a fű csendben nőnek. Nézzetek a csillagokra, a Holdra, a Napra - milyen hangtalanul járják útjukat."

Kalkuttai Teréz anya

Naponta szakíts időt a csendre, hogy ne csupán a külső világra, hanem bensődre is figyelj, ahol Isten szól! A csend megnyugtat, lefékezi türelmetlenségedet, és újult erővel tölt el!

Amikor a csend mély, csordultig telített teljességgel, amikor megszűnik a hang utáni vágy, amikor tökéletes az Egyre való koncentrálás, akkor a gondolat olyan, mint a nyíl, eléri és szinte beleolvad a célba; ott az emberi lélek nemcsak megpillantja Istent, de teljesen, egészen, abszolút módon beleolvad az Ő Lényének tisztaságába. Feltöltődik a tiszta fénnyel, ami a lényévé válik, és ezt az energiát, békét, szeretetet sugározza mások felé. Ilyenkor olyanok vagyunk, mint egy élő világítótorony.

Anthony Strano

A csend a kommunikáció hídja Isten és az emberben lévő isteni között. A csendben a
jupiter21, 2016. július 05. kedd, 14:58
Aranyosi Ervin Amikor olvasok
Aranyosi Ervin: Amikor olvasok

Amikor olvasok, megáll világ.
- Nem repülnek felhők, nem futnak a fák.
Másik úton járok, fényről álmodom,
lelkem tarisznyáját telerámolom.
Igaz kincset gyűjtök, nem kacatokat,
képzeletem képes megélni azokat,
feldíszíti széppel, jóval gazdagon.
Amikor mesélek, majd tovább adom.

Amikor olvasok, mind életre kel,
s díszítem, a múltam emlékeivel.
Szereplőkre arcot, ruhát aggatok,
s aki csak szeretnék, azzá válhatok.
Én adom a hangot, s én értelmezem,
dallam virág nyílik, régi lemezen.
Újra élnek bennem az emlékeim,
régi álmok lesznek a vendégeim.

Amikor olvasok, én varázsolok,
s élővé változik száz halott dolog.
Lelkem tiszta filmje lassan lepereg,
ismerőssé válnak tárgyak,
erzsikepuskas, 2016. június 06. hétfő, 11:39
Képek, videók
Kapsz egy pofont
karoly49
2009. március 28. szombat, 16:29
0 egy idő után megtanulod
lovaszmarika
2015. január 02. péntek, 17:17
És megtanulod....jpg
pacsakute
2014. június 28. szombat, 17:55
egy idő után megtanulod..
jpiros
2012. július 04. szerda, 19:37
megtanulod az utakat
lovaszmarika
2011. november 22. kedd, 16:26
Tudtat-hogy-mit-okoz-a -ma
menusgabor
2019. január 22. kedd, 20:35
Ahhoz-hogy-egy-nő-ragy ogj
menusgabor
2018. december 31. hétfő, 19:14
Nahát hogy mik vannak,jpg
pacsakute
2018. december 12. szerda, 20:55
Hogy mik vannak .jpg
pacsakute
2018. december 12. szerda, 20:43
0 a köszönjük hogy éltél
lovaszmarika
2018. október 31. szerda, 11:04
ahhoz hogy ki tudd.jpg
sz719eszter
2018. október 05. péntek, 19:44
ahhoz hogy béke.jpg
sz719eszter
2018. szeptember 24. hétfő, 12:18
add hogy higgyünk.jpg
sz719eszter
2018. szeptember 24. hétfő, 12:17
Attól, hogy valakinek a s
cipello
2018. szeptember 24. hétfő, 11:09
Tudjuk, hogy nem jön
aksira
2018. szeptember 05. szerda, 16:20
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.