Belépés
2020. július 12. vasárnap | 28. hét | 194. nap | 01:27 | Izabella, Dalma
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Ez az ősi japán arcpakolás
DuBarry
Ez az ősi japán arcpakolás csodát tesz a bőrrel! Egy hét alatt 10 évet is fiatalodhatsz!
rizsmaszk

A keleti népeknél elterjedt rizs nemcsak az étvágy csillapításakor jöhet szóba, hanem évszázadok óta a nők a szépségápolásban is használják az apró kis szemeket. A rizs ugyanis linolin savban gazdag, ami egy rendkívül erős antioxidáns, így a bőrszövetek sokkal jobban ellenállnak a káros környezeti hatásoknak, ezért kisebb az esélye a szarkalábak, ráncok kialakulásának, de a káros napsugaraktól is védelmet nyújtanak.

Most nézzük, miként kell elkészíteni a rizses arcpakolást, amely selymessé, puhává, és ránctalanná teszi bőrünket.

Szükséges hozzávalók:

3 kanál rizs
1 kanál méz
1 kanál tej
Elkészítés:

1. Egy pohár vizet öntsük bele egy kisebb edénybe, majd főzzük meg benne a rizst.

2. Mikor kihűlt, szűrjük le a rizst, de a lét ne öntsük el.

3. Adjuk hozzá a tejet és a mézet a puha rizsszemekhez, alaposan keverjük össze.

4. Kenjük be ezzel az arcunkat, és hagyjuk ott 10-15 percig.

5. Miután letelt az idő, vegyük le a pakolást, és a kihűlt rizslével mossuk le az arcunkat.

6. Ha fokozni szeretnénk a hatást, egy héten kétszer érdemes elkészíteni a rizses maszkot.

filantropikum.com
horvathnemagdi, 2016. április 06. szerda, 16:44
Címkék: keleti népeknél, étvágy csillapításakor, rizs ugyanis, rendkívül erős, bőrszövetek sokkal, káros környezeti,
Kommentek
Március 15. - Széchenyi-díj - Hoppál Mihály néprajztudós
éppen ezért a sámánizmus kutatásának régi hagyománya van Magyarországon" - hangsúlyozta Hoppál Mihály, aki ezt a kutatási területet fiatalon elhunyt mesterétől, Diószegi Vilmostól "örökölte". Ő maga pontosabbnak tartja a sámánság kifejezést a sámánizmus helyett, mivel jobban utal arra, hogy a sámán tevékenysége az adott helyi társadalomba, kultúrába beágyazott "egyfajta mesterség".

A néprajztudós szerint nem úgy érdemes feltenni a kérdést, hogy a magyarság honnan származik, hanem hogy hol, mely népeknél találunk hasonló mondai és mitológiai motívumokat, hasonló legendákat és népi dallamszerkezeteket.

Mindezek rendszerszintű vizsgálatától lehet új eredményeket remélni - fűzte hozzá Hoppál Mihály, aki példaként említette, hogy a Toldiban a bikával való küzdelem története egy egészen Kínáig visszakövethető mondai motívum. Ott a mai napig is népi játékként űzik bikamegfékezést.

Kiemelte: a sámánok ma sok helyen igen fontos szerepet töltenek be az identitás megőrzése terén a globalizálódó
velemenyezd, 2018. március 15. csütörtök, 18:02
Ezért utálnak minket Európában!
előnye az, hogy tagadja a hun-magyar rokonságot, és az európaiak számára egy elfogadható, rokonszenves kis északi néppel, a finnekkel hozza rokoni kapcsolatba a magyarokat. A rendszerváltozás után a finnugor rokonság erőszakos, dogmatikus terjesztése még jobban felerősödött. Az egyetemeken, a főiskolákon, a középiskolákban a finnugor rokonságot megmásíthatatlan tényként tanítják.

A kilencvenes évek elején a magyar bulvársajtó hosszan beszámolt a magyar köztársasági elnök finnugor rokon népeknél tett látogatásáról, amelynek során az őstörténelmünket kevéssé ismerő elnök meghatódva vett részt egy közös ősöket felidéző medvetoron (!). Azóta Magyarország több finnugor világkongresszust rendezett, és 2013 tavaszán a magyar parlament elfogadta, hogy ezentúl minden év októberében finnugor napot ünnepel majd hazánk.

Szellemi tatárjárás

A finnugor rokonság külföldi terjesztése azonban nem állította meg az európai előítéletek magyarságellenes megnyilvánulásait. A Nyugatot nem
menusgabor, 2017. szeptember 06. szerda, 21:45
Több száz régészeti leletet találtak az M44-es mellett
A régészeti feltárásokat a Budavári Ingatlanfejlesztő Zrt. koordinálja. Jász-Nagykun-Szolnok megyében a Damjanich János Múzeum, Szarvason és Békésszentandráson a Tessedik Sámuel Múzeum, Békés megye többi részén a Békéscsabai Munkácsy Mihály Múzeum régészei végzik az ásatásokat.

A szarvasi Tessedik Sámuel Múzeum munkatársai 110 ezer négyzetméteren, 12 régészeti lelőhelyen végzik az archeológiai munkálatokat. Eddig több mint hétszáz régészeti jelenségre bukkantak. A legnagyobb felfedezésként egy időszámításunk szerinti negyedik századi, késő szarmata kori temetőben ezüst ékszerekre bukkantak - tájékoztatott Szarka József vezető régész.

Megjegyezte: bár csaknem valamennyi, feltárt sírt kirabolták, sikerült néhány értékes leletre bukkanniuk.

Egy női sírban a fej mellé illesztett pipereeszközt, bronzcsipeszt, továbbá a koponyán egymás után, egy sorban négy darab, átfúrt ezüstérmét találtak, utóbbiakat egykoron vélhetően egy a fejet szegélyező szalagra, pártára varrtak rá. Az érmék jellegüknél
velemenyezd, 2017. július 10. hétfő, 11:31
A magyarság őstörténetére utaló leleteket találtak északnyugat Kazahsztánban
Aktobe környékén a múlt század vége óta egyre nagyobb számban kerülnek elő olyan sírleletek - övdíszek és lószerszámok tartozékai -, továbbá kerámiák és ékszerek, amelyekhez hasonlókat korábban csak jóval északabbra, a Káma medencéjében, Ufa környékén, valamint Délnyugat-Szibériában találtak. A leletanyag alapján feltételezhető, hogy a mai Kazahsztán északnyugati része is teret adott a magyar etnogenezisnek, a mai magyarok elődei szerepet játszhattak a térség történeti-politikai eseményeiben a 8-9. században - olvasható az MTA közleményében, amely az öt ország szakembereinek részvételével júniusban megrendezett 3. Nemzetközi Korai Magyar Történeti Régészeti Konferencia eredményeit is ismerteti.

A tanácskozáson egy szentpétervári régész a Kárpát-medence honfoglalás kori régészeti hagyatékához közeli párhuzamokat mutatott be a Kaukázus északi részéről. A leletek - amelyeket egy moszkvai magángyűjteményben őriznek - anyagukat, készítési technikájukat és díszítésüket tekintve is nagyon hasonlítanak a
velemenyezd, 2016. július 21. csütörtök, 15:02
Marton Veronika: A magyar népmesék rejtelmei
fordítás a 3-4 oszlopot összevonja. A fordító számozása szerint az ékiratos szöveg 4 oszlopos. Ez eléggé félrevezető megoldás.
A csésze angol nyelvű felirata: For Inanna, Aka-Enlil the chief merchant, son of Heti, dedicated [this bowl].
Magyarul: 1Inannának, 2Aka-Enlil kereskedő-főnök, 3Heti fia4 ajánlja [ezt a csészét].
A fordító ugyancsak nagyvonalúan kezeli a neveket. Egyetlen egyet sem fordít le. Pedig igazán hasznos lenne, hiszen az ókortól kezdődően mindmáig, mind a keleti, mind más népeknél az embereknek beszélő nevük volt. E nevek sok mindent elárultak a viselőjükről. Utaltak a szülők azon kívánságára, hogy a gyermekük a nevüknek megfelelően erős, okos, bátor stb. legyen. Utaltak a viselőjük küllemére, belső tulajdonságára; a ha neves, tisztelt vagy éppen gyűlölt személy volt, a neve visszatükrözte. Ugyancsak furcsa lenne, ha II. Béla királyunkat ,,vak" helyett ,,coecus"-nak említetenők, mivel a latin nyelvű forrásokban így szerepelt.
Az alábbiakban a csészén
sanci81, 2016. január 23. szombat, 13:26
December 21 - A téli napforduló - A Fény Születése
A történelem során szinte minden nép és minden vallás ünnepelte a fény diadalát a sötétség felett,
A szertartások azt szolgálták, hogy a sötétség további uralmát megakadályozzák
Ez a nap a Fény győzelmének a napja, hiszen győz a világosság a sötétség felett
... holnaptól minden nap, ha csak egy tyúk lépéssel is, de hosszabbak leszek ...
szokás volt az ó tüzeket eloltani és új tüzet gyújtani,
az új tűzből szikrát vinni az otthonokba.
Az ünnep, amely a keleti pusztai népeknél, így őseinknél is, a legkiemelkedőbb örömnap lehetett.
A kínai krónikák, már a hunok esetében is feljegyezték a sötétség fordulójának megünneplését. A turáni népek hitvilágában ez a nap a megújulást az újjászületést is jelképezte. A sötétség átfordulását a világosságba: kara csun (azaz karácsony ...A magyar nyelv az egyetlen európai nyelv amelyikben a karácsony szónak nincs köze a kereszténységhez. A többi nyelvben christmas meg hasonló, Krisztus és a keresztség nevéből van eredeztetve. A
ronix, 2015. december 21. hétfő, 22:29
A Mikulás ünnep eredete
kisgyermekeket, de a fonóházban a fiatalokat is. A színes, kavargó menet számára a tél örömeit köszöntő felvonulássá változott, a fiatalság találkozásának ünnepi alkalmává.
A gyerekek persze mindig tudni szerették volna, mit csinál a Télapó, amikor nem ajándékokat osztogat. Így született meg a Mikulás-legenda, mely szerint a finn Lappföldön lakik, és rénszarvas szánon közlekedik.

Az európai népeknél a Mikulást kezdetben hosszú ősz szakállú, földig érő köpönyeget viselő aggastyánként ábrázolták. Angliában a XVII. sz. óta jelenítik meg, máig legnépszerűbbek a viktoriánus kor mikulásai. Szent Miklós ünnepe Amerikában a XIX. században keveredett össze karácsony ünnepével, ekkor vált Christmas Fatherré. Amerikából az 50- s években (XX. sz) terjedt el az ún. amerikai típusú Mikulás, aki pirospozsgás, joviális, pocakos, mosolygós. Ruházata is megváltozott: rövid, prémmel szegélyezett kabátot és
anna4459, 2015. december 04. péntek, 17:01
Képek, videók
Arcpakolás foltok ellen.j
pacsakute
2018. december 27. csütörtök, 11:42
Epres arcpakolás.jpg
pacsakute
2014. június 25. szerda, 07:29
O.V.-népek java.jpg
agica2004
2015. február 07. szombat, 17:45
népek és a motiváció.jpg
dnemethk
2013. május 26. vasárnap, 18:54
békéért népek szabadságáé
lacipecsenye
2012. november 09. péntek, 11:24
hőfokok és népek.jpg
dnemethk
2012. október 03. szerda, 22:32
Különböző népekhez tartoz
pacsakuti
2012. augusztus 21. kedd, 13:03
lipcse népek bar.emlékmű
lacipecsenye
2011. november 19. szombat, 20:16
Apró népek.gif
zsokaoldala
2011. február 18. péntek, 19:27
lipcse népek barátsága em
lacipecsenye
2011. január 03. hétfő, 22:52
NepekUra.jpg
edinacska84
2010. december 15. szerda, 16:33
NEPEK.JPG
maxxx
2007. november 30. péntek, 18:56
Magas láz csillapítása.jp
cipello
2013. október 08. kedd, 11:47
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.