Belépés
2019. július 24. szerda | 30. hét | 205. nap | 06:38 | Kinga, Kincső
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Szép napot mindenkinek!
Meghalt egy ember. Kínok között, üvöltve...

Meghalt egy ember. Kínok között, üvöltve halt meg.

Vért hányva, csillapítatlan fájdalomban fetrengve szenvedett. Órákig. Egy kórházi folyosón.

Már van közlemény is. A beteg menthetetlen volt. Nem lehetett megmenteni az életét.

Elhiszem.

Az emberségét meg lehetett volna menteni.

A méltóságát meg lehetett volna menteni.

A közlemény azt mondta: a kórház nem hibázott.

Nem hibázott, amikor átnéztek a fájdalomtól üvöltő emberen.

Nem hibázott, amikor nem enyhítettek a szenvedésén.

A kórházi protokoll.

Minden rendben volt. Mindent jól csináltak.

Egy ember a folyosón haldoklott órákig, embertelen kínok közepette ott, ahol segítséget remélt. És nem kapott segítséget.

Egy közleményt kapott, hogy minden rendben.

De akkor már halott volt. Akkor már nem ordított és nem hányt vért. Akkor őt már nem érdekelte, hogy minden rendben volt.

Miniszterek és államtitkárok sora fotózkodik boldogan a csillogóra felújított kórházakban. Pózolnak a szép, új ágyak mellett, hordákban állják körbe az új berendezéseket.

És kampányolnak vele. Hogy lám, törődünk veletek. Mindent megteszünk értetek. Fontosak vagytok. Semmi pénzt nem sajnálunk, hogy jobb legyen nektek.

Az nincs rajta azokon a fotókon, hogy azt a pénzt az Unió adta. Hogy azt a pénzt semmi másra nem lehetett elkölteni, mint amire adták. Nincs rajta a fotókon, hogy azt a pénzt nem tudták ellopni, szétosztani maguk között.

Azokon a fotókon tisztaság van, mosolygó politikusok, hófehér ruhában segítőkész orvosok, a biztonság nyugalmában lubickoló betegek vannak.
Olyan fotó nincs, amin mocsokban fürdő vécék vannak.

Olyan fotó nincs, amin saját szarukban, hugyukban fetrengő betegek vannak.

Olyan fotó nincs, amin a kórházak eldugott, demens osztálynak csúfolt alagsori pokol-bugyraiban nyöszörgő öregek vannak.

Olyan fotó sincs, amin stadionokra, új szolgálati autókra, felújított várbeli luxusra, selyemtapétára, magánrepülőgépre költött milliárdok vannak.

Olyan fotó nincs, amin parókiák felújítására, templomok építésére, külföldön élő emberek gazdagítására, más országok nyugdíjasainak eltartására költött milliárdok vannak.

Olyan fotó sincs, amin az ellopott, külföldi magánszámlákra rejtett, magánvagyonok vannak. Közpénzből.

Csak kihízott, vigyorgó politikusok és őket fedező haszonlesők vannak. Csak mindent megmagyarázó szóvivők, sértett közlemények vannak. Hogy minden rendben volt, minden szabályos volt. Minden jól van így, ahogy van.

Csak kiégett, túlhajszolt, robot-üzemmódban működő egészségügyi dolgozók vannak. Csak kialvatlan, a tehetetlenségtől zombivá tompult orvosok vannak. És eleve pályaalkalmatlan, eleve embertelen lények vannak. Az előbbiek igyekeznek átvenni a terheket az utóbbiaktól. Mert kirúgni nem lehet őket, kell a munkaerő. És még jobban kiégnek, mert kevesen vannak, mert nincs felszerelés, nincs pénz, nincs idő, nincs elég szakember.

Nincs felelős. Minden szabályszerű volt. Az ember úgyis meghalt volna, menthetetlen volt.

A kórház folyosójára hányt vért majd felmossa valaki. Talán a véres lepedőt is ki lehet mosni. A fájdalmas üvöltést el lehet felejteni. Minden megy tovább a maga útján.

A miniszterelnök, miniszterek, államtitkárok ezután is kapnak külön szobát. Nem kell fél napig várniuk a retkes műanyagszéken, vagy a földön ülve. Őket azonnal megvizsgálják, lesz szabad berendezés, műtő, tiszta ágynemű. Értük mentőhelikopter érkezik egy csuklótöréshez is.

Minden rendben van, minden szabályszerűen történt.

A stadionok világítását esténként bekapcsolják, a gyep fűtése gond nélkül működik. A csúti elégedett böfögéssel dől hátra a repülőgép ülésében. A gázszerelő luxusgépén van pezsgő és kaviár. A parókakészítő meg tudja venni a kubai szivart. A politikus anyja megkapja a százmilliós támogatást a disznótelephez. A külhoniak szavazatát meg tudják fizetni. A papok kampánybeszédét meg tudják vásárolni. Az úri kölykök mehetnek táborozni. Minden rendben van.

A többieknek - fideszeseknek és ellenzékieknek meg azoknak, akik szarnak a politikába - ezután is lehet üvöltve haldokolni a kórház folyosóján. Vagy a nedves, szürke lepedőn. Csupaszon, megalázva, kiszolgáltatottan. A demens osztályon, katéterrel a hólyagjukban, zombivá szedálva. Vagy a saját otthonukban, mozgásképtelenül, segítség nélkül.

A többiek - fideszesek, ellenzékiek és azok, akik szarnak a politikára - továbbra is kivárhatják azt a pár hónapot, vagy évet a csípőprotézis-beültetésig, a gerincműtétig, a hályogműtétig. Más országokban is vannak várólisták. Más országokban is vannak kórházi fertőzések, penészes falak, szétrozsdásodott, gombától szürke mosdók, patkányok, tetvek, rüh, kórházi fertőzések. Máshol is százhúsz beteg jut egy nővérre, ötszáz beteg egy orvosra, máshol is a szutykos padlón alszanak a szülők a beteg gyerekük ágya mellett, hogy ők pelenkázhassák, fürdethessék a kicsit.

Minden szabályosan történt, a sorok összezárnak, a közlemények megíródnak, mindenki megnyugszik.

Csak egy ember halt meg. Csak órákig üvöltött fájdalmában és senki nem volt, aki enyhített volna rajta.

Nem történt semmi különös. Csak haldoklik egy ország. Csendben, nem üvöltve.kirscha, 2019. június 25. kedd, 18:26
Címkék: kórházi folyosón, beteg menthetetlen, fájdalomtól üvöltő, kórházi protokoll, folyosón haldoklott, közleményt kapott,
Kommentek
Lélek-mérleg Akkor, amikor azon dolgozom, hogy megtaláljam
más.

Mégis megtanultam róla leválni érzelmileg. Azt az oldalát hagytam el, amiben más volt, mint én és csak azt őriztem meg belőle, ami KÖZÖS. Így a legszélsőségesebb emberi helyzetekben, gondolatok, elvek, irányok és nézetek mentén is csak azt emelem ki, ami a jó és csak azt látom meg, ami mindkettőnkben közös. Minden mást csendesen szemlélek. Nincs dolgom vele.

Azért teszek így, mert a lélek nyugalma, amit elérek, valójában a lélek ereje. A támaszom.

Az erőre pedig mindenkinek szüksége van a hétköznapokon. Leginkább abban a gondolati, érzelmi és elvi sokszínűségben, amilyen lenni tud a mai ember.

Ezért sosem a hiányban gondolkodom. Nem arra mutatok rá, ami nincs, és ami hiba.

Azért, hogy a mérleg egyensúlyban maradjon, jó és rossz között, a csendes példamutatás útját választottam megoldásként, mert a jó példa erejében hiszek. Amikor elég a helyes tett, a megértő szív, a szeretet, a türelem, az odafigyelés, a segíteni akarás, amit felmutatsz és
koszegimarika, 2019. július 23. kedd, 10:34
Szép napot mindenkinek!
Mivé lettél Hazám? Hol vannak a hősök?
Fentről, ha lenéznek ránk, mit látnak az ősök?
Egy szétszéledt Nemzetet, egy romlott országot, bármerre is nézünk, egy mocskos világot.
Egy züllött világot, hol vallják az emberek,
hogy boldognak lenni csak is pénzzel lehet.
Hol eltűnt a hagyomány, eltűnt a tisztelet,
s utolsóként kullog a hazaszeretet.
Hol akkor vagyok jó, ha fennen hirdetem,
taposs át mindenkin, tiporj át mindenen!
Meddig lehet élni még egy ilyen világban,
hol semmit nem teszünk egymásért kiállva?
Mindenki csak hallgat. Minden hiába?
Pedig gyáva népnek nem lehet hazája!

Kupcsik Csilla

Gyáva népnek nincs hazája - avagy: egy idézet nyomában

Az emberek általában lusták, s hanyagságból vagy lustaságból nem néznek utána annak, ha idéznek valamit, az igazából honnan, s kitől is származik.
Mostanában sok oldalon olvasom nagybetűkkel írva a címet: ,,GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA!" Majd pedig alant a kormány
kirscha, 2019. július 23. kedd, 10:00
Szép napot mindenkinek!
Van egy urbánus legenda a felforralt békáról, amely így szól. Ha egy békát beteszel egy fazék hideg vízbe, és lassan, lassan, feltekered a hőt, a béka nyugodtan fog ott ülni, amíg halálra nem fő. A terjedő kulturális változás is ilyen. Nehéz észrevenni, ha benne élsz. Mozdulatlanul is ülhetsz, amíg a társadalom hangulata egyre súlyosabb és számítóbb és gonoszabb lesz, miközben bemagyarázod magadnak, hogy minden jól megy, míg közben a víz körülötted gyöngyözni kezd.
kirscha, 2019. július 23. kedd, 09:06
Szép napot mindenkinek!
A szabadságom jogán...levél Orbán Viktornak

Nem írhatom azt, hogy tisztelt, mert nem tudom Önt tisztelni...nem is tegeződünk, mert azt ki kell érdemelni.Megszólítás nem szükséges, hiszen a protokoll Önnél úgysem számít, mint levélforma sem.
Ön Magyarország sanyargatója, egy rettenetes diktátor, tudta?!
Ön többek között az államkasszát is kifosztotta, de minden más területen is kizárólag a saját anyagi haszonlesését támogatja. Ezt nem én mondom, hanem ezek tények.
Talán emlékszik még arra, amikor a magánnyugdíjpénztárat kiürítette...ezzel gyakorlatilag úgy vett el 3000 milliárd forintot az emberektől, hogy nem adott érte cserébe semmit. Ön ezt minek nevezné? Én lopásnak. Ezt követően elszabadult a pokol a szabad rablásban...na nem az állampolgárok körében, hanem kizárólag az Ön köreiben. Tudja, Simicska az Ön egyetemi cimborája, Tiborcz Pisti, aki nem más mint az Ön veje, továbbá gyerekkori barátja, a felcsúti
kirscha, 2019. július 22. hétfő, 12:02
Szép napot mindenkinek!
Egy magyar vezérigazgató/ügyvezető éves jövedelme az idén mintegy 30 millió forint!

A vállalati alkalmazottak 42 százaléka dolgozik minimálbérért vagy garantált bérminimumért Magyarországon
Az "aktív Magyarországért felelős kormánybiztos"szerint sokan azért mennek külföldre dolgozni, mert itt nem túlórázhatnak eleget
Az összes államtitkár fizetését havi 1,3 millióra okosították
kirscha, 2019. július 22. hétfő, 11:32
Szép napot mindenkinek!
a közgazdász nem tartja működőképesnek a jelenlegi bérszintet, mert nem él meg belőle sem a költségvetés, sem az emberek, nem tud fejlődni az ország, nincs kereslet a kis- és középvállalkozások termékeire, szolgáltatásaira, nem éri meg technológiát fejleszteni, termelékenységet emelni, mert olcsó az élőmunka, gátolja a magyar gazdaság fejlődését.

"a gazdasági mutatók alapján a szereplők egymás között bokszolják le, hogy az egyes iparágakban mennyivel emelkedjenek a bérek."
kirscha, 2019. július 22. hétfő, 11:13
Szép napot mindenkinek!
Egy rémmese a boldog tudatlanság és az emberi tökéletlenség közötti döntésről

A első helyszín Magyarország, 2021, az ország legnézettebb talkshowja. Fegyveresek törnek be az élő adásba, és túszul ejtik a stábot, hogy politikai üzenetüket eljuttathassák a lakosságnak, és ellenállásra szólítsák fel őket a kialakulóban lévő rendszer ellen - olvasható a felvezetőben.

A második helyszín egy klinika, ahol évekkel később hosszú álomból ébrednek a tévéstúdióban egykor foglyul ejtettek. Itt a kellemetlen emlékek újraírásával próbálják felkészíteni őket új életükre az akkorra fénykorát élő új társadalomban. Ezen a klinikán Áronnak életre szóló döntést kell meghoznia: választania kell, hogy akar-e új
kirscha, 2019. július 22. hétfő, 11:02
Szép napot mindenkinek!
"A korlátlan hatalom érzéséhez párosuló arrogancia nagymértékben hozzájárult ahhoz, hogy idáig fajultak az események. Az arrogancia a Fidesz legsebezhetőbb pontja, szükségtelenül túlreagálnak bizonyos ügyeket, holott a társadalmi támogatottságuk és a rendszer stabilitása alapján ez szükségtelen volna."

"Az olvasók döntésére bíznám, hogy Orbán lépései mennyire szolgálják a magyar érdekeket. Mintha azt látnánk, hogy a magyar szuverenitásra hivatkozó politika egyre több befolyást enged az orosz, kínai, török érdekeknek, a magyar gazdaságpolitikai nagyságot előtérbe helyező retorika pedig marginalizálja és perifériára szorítja Magyarországot a legfontosabb szövetségesi rendszereken
kirscha, 2019. július 22. hétfő, 10:30
Képek, videók
Egyszer mindenkinek nyíln
menusgabor
2019. június 13. csütörtök, 20:04
Nem sok mindenkinek megy.
alvaro-hopihe
2018. szeptember 26. szerda, 08:09
A mesére mindenkinek szük
irmus
2018. július 30. hétfő, 14:02
Mindenkinek szüksége van
anna4459
2018. július 05. csütörtök, 19:47
Mindenkinek szép napot :)
rushlilly
2018. június 11. hétfő, 13:49
Bölcs napot mindenkinek!
rushlilly
2018. június 11. hétfő, 13:19
Mindenkinek Nagyon szépen
rushlilly
2018. június 11. hétfő, 10:12
0 jó éjt mindenkinek.png
lovaszmarika
2018. április 16. hétfő, 15:03
szep_hetveget_mindenki nek
vorosrozsa66
2018. április 07. szombat, 14:10
Húsvétra Mindenkinek.gif
borigit
2018. április 05. csütörtök, 12:28
szép napot mindenkinek...
cuppika59
2017. szeptember 21. csütörtök, 16:11
Szép napot mindenkinek. (
jucinenadov
2017. február 03. péntek, 16:57
Szép napot mindenkinek..j
jucinenadov
2017. január 23. hétfő, 23:33
Szép napot mindenkinek
irmus
2017. január 13. péntek, 14:59
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.