Belépés
2019. június 25. kedd | 26. hét | 176. nap | 18:05 | Vilmos
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Magyarország vegyespáros curling-világbajnokságot rendezne
Bukta Zsuzsanna, a magyar szövetség (MCSZ) elnöke az esemény kapcsán rendezett csütörtöki sajtótájékoztatón elmondta, a péntektől vasárnapig tartó rendezvénnyel az a céljuk, hogy megmutassák Magyarországot a sportág külföldi képviselőinek. Hozzátette: hosszú távon szeretnének vegyespáros világ- vagy Európa-bajnokságot rendezni, mert ebben a szakágban már több világbajnoki érmet, köztük aranyat is nyertek a magyar versenyzők.

A sportvezető az MTI kérdésére kifejtette: világeseménynek eddig elsősorban létesítménybeli hiányosságok miatt nem adhatott otthont Magyarország, azonban nem tartja elképzelhetetlennek, hogy 2021-ben házigazdája legyen a vegyespáros vb-nek.

Bukta Zsuzsanna két lehetőséget lát a cél megvalósítására: az eseménynek vagy a később felépülő Nemzeti Korcsolyázó Központ adhatna otthont, ahol többsávos pályát terveznek, vagy pedig valamelyik város már meglévő jégpályáján kerülne sor a versenyre, de ez utóbbi esetben két hétre ki kellene bérelniük a létesítményt, ami jelentős költséggel járna.

Kate Caithness, a hatvan tagországgal rendelkező világszövetség elnöke arról beszélt, hogy a curling rendkívül népszerű, hiszen egyrészt a phjongcshangi téli olimpiai eseményeit 300 millióan látták a tévéközvetítéseken keresztül, másfelől Kínában 500 jégpályát fognak építeni a 2022-es pekingi ötkarikás játékokig. A WCF első embere büszkén említette meg, hogy a jégkorong mellett a curling az a sportág, amely az idei olimpiához képest Pekingre növelni tudta a résztvevő sportolók számát.

Négy év múlva Kínában az eddigi nyolccal szemben már tíz vegyespáros indulhat az ötkarikás játékokon, s így a sportvezető reméli, hogy magyar versenyzők is ott lesznek a mezőnyben.

Hazai részről eddig két duó tudott világbajnoki dobogóra állni a curling vegyespáros versenyszámában: Szekeres Ildikó és Nagy György 2009-ben ezüst-, Palancsa Dorottya és Kiss Zsolt 2013-ban, valamint 2015-ben aranyérmet nyert. A versenyzők a sajtótájékoztatón kifejtették, mindannyiuknak az a célja, hogy első magyar párosként kijussanak az olimpiára és ott legyenek Pekingben.

Nagy György az MTI érdeklődésére elárulta, hogy a kvalifikáció szabályai szerint a 2020-as és a 2021-es világbajnokság eredményei alapján legtöbb pontot elért nyolc pár lehet majd ott a kínai fővárosban, a fennmaradó két helyről pedig a nemzetközi szövetség jövő évi kongresszusán döntenek.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2018. szeptember 07. péntek, 08:57
Címkék: Bukta Zsuzsanna, Nemzeti Korcsolyázó Központ, Kate Caithness, Szekeres Ildikó, Nagy György, Palancsa Dorottya,
Kommentek
Soha ennyi szegény nem volt az országban
kormány szociálisan érzéketlen, és azokat a szociális értékeket, vívmányokat, amelyeket a magyar emberek hosszú évtizedeken át felépítettek, és a rendszerváltás viharai közepette is átmentettek, most kész esztelen módon lerombolni."

(Részletek Orbán Viktornak az őszödi beszéd évfordulóján elmondott beszédéből. Elhangzott a 2007. szeptember 18-i Fidesz-gyűlésen.)

Orbán uralkodásának 10.esztendejében elmondhatjuk,hogy létezik egy másik, egy kilátástalan helyzetben levő, pusztuló Magyarország. Milliók tengődnek úgy, hogy gyakorlatilag esélyük sincs az emberhez méltó életre, számukra már az is öröm, ha naponta esetleg tudnak kenyeret venni. Az ő álmaik-amennyiben még vannak- földhöz ragadottak. Nem vágynak luxusutazásra, milliós karórákra, helikopterezésre, vagyont érő táskákra, de még talán svájci bankszámlára sem. / Azért sem, mert többségük talán azt sem tudja, hogy ilyen van./ Szeretnének tisztes megélhetést biztosító munkát, fedelet a fejük fölé, és egy szebb holnapot a
kirscha, 2019. június 25. kedd, 09:18
Szép napot mindenkinek!
rá, hogy szondáztassál meg, el is vették ittas vezetésért a jogosítványát. Aztán el akart indulni függetlenként, szemben a fideszes jelölttel, de egy pozíció ígéretével jobb belátásra bírták. Nyilván ha nem fogadja el ezt az ajánlatot, megzsarolták volna.

Olyan ocsmány világot élünk, hogy ha nem állunk ki azok mellett, akik ébrednek, akik tennének, akik megpróbálnának élére állni a közösségeknek, ha egymást mocskoljuk, ha nem adunk esélyt új arcoknak, akkor a határon lehet majd kiírni a Magyarország tábla alá, hogy "Élt 1000-2019". Kapjatok észbe, Emberek! Nem a fideszes szavazót kell győzködni, mert az esélytelen, reménytelen. Kevesebben is vannak, mindössze 30%! De őket összetartja a félelem vagy az érdek. Az egységességükben van a sikerük titka. Takarítsuk el a mostani korrupt, mocskos bandát, a fideszes polgármestereket, és lehet kezdeni a vitát. De addig nincs helye gyűlölködésnek, nincs helye bomlasztásnak, nincs helye pártoskodásnak! Aki a jelen helyzetben osztozkodik, fanyalog és köpköd az
kirscha, 2019. június 25. kedd, 08:31
Máltán adott elő Fábry Kornél az Eucharisztikus ......
Máltán adott elő Fábry Kornél az Eucharisztikus Kongresszusról. Az Európai Püspöki Konferenciák Tanácsának (CCEE) püspökkari szóvivői és sajtóiroda vezetői idén Máltán tartottak háromnapos konferenciát. A Tanács titkára a következő szavakkal köszönte meg Kornél atya előadását: "Egy ilyen magával ragadó bemutató után kinek ne lenne kedve máris jelentkezni az Eucharisztikus Kongresszusra? Azt hiszem, a jelenlévőket máris regisztrálhatják a budapesti rendezvényre! Hálásan köszönjük!"
- A konferencián Magyarországot Zsuppán Mónika, az MKPK sajtóirodájának munkatársa és Gőbel Ágoston, a NEK sajtóreferense képviselték.

Bővebben
maroka, 2019. június 25. kedd, 00:15
Szent Iván-nap
Szent Iván-nap

jún. 24. Keresztelő Szent János (Virágos Szent János) ünnepe. A → napfordulókat már a keresztény vallás létrejötte előtt megünnepelték Egyiptomban és néhány közelkeleti népnél. A keresztény világban a nyári napfordulóra eső Keresztelő Szent János ünnepe az 5. sz.-ban lett általánossá. A szent tiszteletére gyújtott → Szent Iván-i tüzet kapcsolatba hozták a napfordulóval, a tudós fényszimbolika egyházi magyarázatának kiindulópontja János evangéliuma (3:30) lett: ,,Annak növekednie kell, nékem pedig alább szállanom". A keresztény ünnep magába olvasztotta mindazokat a hiedelmeket (→ hiedelem) és → rítusokat, amelyek különböző népeknél a nyári napfordulóhoz kapcsolódtak. - Hazánkban a 16. sz. óta biztosan, de valószínűleg már régebben is örömtüzet gyújtottak ezen az ünnepen. A magyar régiségben a jún. hónapot Szent Iván havának nevezték. A
liliana01, 2019. június 24. hétfő, 19:08
Női V.B. kézilabda selejtező 2. mérkőzés
Női V.B. kézilabda selejtező 2. mérkőzés
- Magyarország - Ausztria
..........
Videó
*
Női kézi E.B. 2018 évben
- Magyarország - Németország 26:25
Videó

- Magyarország - Románia 31:29
Videó

- Junior döntő
Magyarország - Oroszország 38:23
Videó
maroka, 2019. június 24. hétfő, 18:06
Szemét módon bánunk el a magyar fecskékkel
vár.

Hazánkban mindössze három fecskefaj költ, a füsti, a molnár - és a partifecske. A népnyelv ismeri még a sarlósfecskét is, de ez rendszertanilag nemhogy nem fecske, de még csak nem is énekesmadár: a kolibrikkel van rokonságban

- tudtuk meg Orbán Zoltántól, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület szóvivőjétől.

Van, ahol 90 százalékuk kipusztult

Afrikából származnak, az utolsó jégkorszak után költöztek hozzánk északra, és érdekes módon a mostani Magyarország területén eredetileg a manapság legritkább partifecske képviseltette magát a legnagyobb egyedszámmal. Löszös, homokos partfalakba vájják 0,5-1 méter mély költőüregüket, ebben nevelik fiókáikat. Hazánk zabolázatlan folyói a kanyarulatokban létrejött és évről évre megújuló partfalakkal igazi paradicsomot varázsolt számukra.

A másik két faj eredetileg esőtől védett barlangbejáratokba, sziklapárkányok alá építi a fészkét, számukra csak néhány hegyvidéki területünk függőleges
lilagondolatok, 2019. június 23. vasárnap, 19:46
Olimpiai világnap
a tornán, az antik példának megfelelően. A nőket azonban nem lehetett hosszú ideig kizárni a versenyekből az egyre inkább emancipálódó világ miatt.

1894. június 23-án Pierre de Coubertin báró kezdeményezésére összeült Párizsban a ,,Kongresszus az olimpiai játékok felújítására", amelyen elhatározták az olimpia eszme újjáélesztését. A görög Dimítriosz Vikélasszal együtt megalapították a Nemzetközi Olimpiai Bizottságot, amelynek főtitkára, később (1896-1925) elnöke lett. Magyarország a kezdetektől tagja a NOB-nak.

És a végére egy érdekesség: az újkori olimpiák kezdetben nem csak a sportról szóltak, voltak művészeti versenyek is, a test, a lélek, és a szellem egységének jegyében. Az 1912-es olimpia művészeti versenyében Pierre de Coubertin is indult, álnéven benyújtott Óda a sporthoz című versével sikerült is nyernie.

Pierre de Coubertin: ÓDA A SPORTHOZ(részlet)

Istenek ajándéka, sport! Élet éltető vize!
A nehéz munka idejében
menusgabor, 2019. június 23. vasárnap, 17:30
Homoki szalmagyopár (gyulladásgátló - gombaellenes stb)
A gyógynövény az őszirózsafélék családjába tartozik. Népiesen nevezik még sárga szalmavirágnak, szalmagyopárnak, sárgagyopárnak és homoki szalmavirágnak is. Magyarországon elsősorban a száraz, homoki gyepeken éldegél. Elsősorban Európában találkozhatunk ezzel a gyógynövénnyel, amely a fészekvirágzatúak családjába tartozik. Ez az évelő növény júliustól augusztusig virágzik és mindössze harminc centiméter magasra nő meg. A növény szépsége abban rejlik, hogy több fészkes virága egy-egy nagy csomóba tömörül. A fészkek körülbelül 7-8 mm szélesek. A növénynek keskeny, szőrös levelei vannak.

A gyógynövény vízhajtó, emésztésserkentő és görcsoldó hatással rendelkezik. A homoki szalmagyopár mikroba- és gombaellenes hatásokkal rendelkezik. Segíti az epe elválasztását, a gyomor és a hasnyálmirigy szekrécióját. A gyógynövénynek görcsoldó hatása is ismeretes.

A homoki szalmagyopárt az
pacsakute, 2019. június 22. szombat, 23:39
Képek, videók
magyarország szeretlek012
maroka
2019. január 21. hétfő, 10:10
Magyarország
dandej
2019. január 09. szerda, 13:04
BUÉK Magyarország.jpg
menusgabor
2018. december 30. vasárnap, 19:22
magyarország-dunakanya r.j
menusgabor
2018. szeptember 19. szerda, 21:03
Magyarország,
sanci81
2017. december 24. vasárnap, 16:48
Magyarország
sanci81
2017. december 24. vasárnap, 16:48
Magyarország határai
liliana01
2017. szeptember 24. vasárnap, 16:51
Magyarország - Hungary
sanci81
2017. július 30. vasárnap, 08:32
Magyarország.jpg
kicsoda57
2017. július 08. szombat, 00:49
mAGYARORSZÁG CÍMERÉT KÉT
furaila
2017. június 13. kedd, 00:03
vegyespáros-melegtál.j pg
bubszi
2010. szeptember 22. szerda, 04:49
Vegyespáros
kayak
2008. augusztus 24. vasárnap, 12:15
Zsuzsanna Kad..
csalogany13
2018. augusztus 24. péntek, 22:08
Zsuzsanna
terezia1951
2018. február 26. hétfő, 09:19
zsuzsanna névy.png
zsokica45
2018. február 24. szombat, 17:56
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.