Belépés
2020. július 07. kedd | 28. hét | 189. nap | 12:13 | Apollónia
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Koronavírus - Brit ellenzéki vezető: fel kell vázolni a korlátozások feloldásának menetrendjét
Sir Keir Starmer szerdán fordult levélben Dominic Raab külügyminiszterhez, aki a Covid-19 betegségből lábadozó Boris Johnson miniszterelnök helyett látja el a kormányfői teendőket.

Sir Keir szerint britek milliói teljesítik a rájuk rótt feladatot a korlátozások betartásával, és a kormány várakozásain is túltettek áldozatvállalási készségükkel. Ennek fejében a kormánynak viszont nyíltan, átlátható módon tudatnia kell a lakossággal, hogy miként tervezi a korlátozások enyhítését és végső soron ezeknek az intézkedéseknek a feloldását.

A Munkáspárt vezetője szerint nem szabad alábecsülni azt a nyomást, amely a helyi közösségekre nehezedik e korlátozások miatt. Sokan mentális és egyéb egészségi gondokkal küszködnek, mások az állásukat és megélhetésüket féltik, sokakat pedig a magány és a szeretteik iráni félelem gyötör - áll Starmer levelében.

Az ellenzéki vezető szerint éppen ezért szükség van a korlátozásokból kivezető stratégia felvázolására.

A konzervatív párti brit kormány várhatóan csütörtökön végzi el a több mint három hete érvényben lévő korlátozó intézkedések törvényben előírt, e héten esedékes felülvizsgálatát. Dominic Raab azonban már a hét elején közölte, hogy most még nem várható a korlátozások enyhítése, mert az intézkedések idő előtti feloldása újabb járványhullám kialakulásának veszélyével járna.

Hétfői sajtóértekezletén a külügyminiszter elmondta: már vannak kedvező jelek arra, hogy az emberek közötti érintkezést korlátozó intézkedések hatékonyak, mivel az új fertőzések és az újonnan kórházba kerülők számát jelző görbe kezd laposodni. "Kezdünk nyerésre állni ebben a csatában" - fogalmazott Raab.

Hozzátette ugyanakkor: a éppen a lakosság eddigi áldozatvállalása veszne kárba, ha a korlátozásokat a kormány túl korán oldaná fel.

A Munkáspárt vezetője szerdán a BBC rádiónak nyilatkozva kijelentette: ő sem a korlátozások idő előtti enyhítését akarja, és ha a kormány csütörtökön a ezeknek az intézkedéseknek a meghosszabbításáról dönt, ezt a Labour minden további nélkül támogatni fogja.

Keir Starmer szerint azonban továbbra is szükséges a lakosság bizalma, ezt a bizalmat pedig csak úgy lehet fenntartani, ha az emberek tudják, hogy mi a kormány elgondolása a korlátozások feloldásának menetrendjéről.

Nagy-Britanniában jelenleg csak az alapvető szükségleti cikkek, főleg élelmiszerek és gyógyszerek beszerzése céljából lehet kimenni az utcára, és e célból is a lehető legritkábban.

Ezen felül naponta egy szabadtéri testedzés - séta, futás, biciklizés - engedélyezett, de az is egyedül vagy az egy háztartásban élő családtagokkal. Kettőnél több, nem egy háztartásban élő ember nem tartózkodhat együtt az utcán.

Kivételt jelent a korlátozások alól, ha valakinek orvosi segítségre van szüksége, ha más, rászoruló emberről kell gondoskodnia, vagy ha munkába utazik, de ez utóbbi is csak akkor, ha feltétlenül szükséges, és ha az adott munkát otthonról nem lehet elvégezni.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2020. április 15. szerda, 13:52
Címkék: Keir Starmer, Dominic Raab, Boris Johnson, korlátozások feloldásának, kormányfői teendőket, rájuk rótt,
Kommentek
Elemzők: megindult a kilábalás az iparban is
termelés 27,6 százalékkal csökkent. Az előző hónaphoz viszonyítva ugyanakkor 15,6 százalékkal nőtt a szezonálisan és munkanaptényezővel kiigazított ipari kibocsátás májusban, ami visszapattanást jelez.

Virovácz Péter, az ING Bank elemzője kiemelte: elindult a kilábalás, ugyanakkor az is egyértelmű, hogy a válság előtti termelési szint elérése jóval több időbe telik majd, mint a zuhanás két hónapja. Az ipari termelés szintje jelenleg a 2013-as szinteken áll. A járványügyi vészhelyzettel kapcsolatos korlátozások enyhítése érdemben segítette az ipart - húzta alá. Az újranyitás az előzetes adatok alapján nem mindenhol ment azonos mértékben; a legnagyobb súlyú járműgyártás kiugró visszaesést mutatott - fejtette ki, hozzátéve: ritka, hogy egy ilyen hatás ellenére az ipari termelés emelkedni tudjon akár havi alapon. Az ING elemzője a következő hónapokban még kedvező adatokat vár, majd az ősz folyamán ismét lassulást, így a válság előtti termelési szint elérése idén kevés esélyt.

Regős Gábor, a Századvég
velemenyezd, 2020. július 07. kedd, 11:41
Koronavírus - A kneszet nélkül vezethet be az izraeli kormány járványügyi korlátozásokat
A jogszabályt 29 igennel 24 szavazat ellenében fogadták el a 120 tagú kneszetben, hogy a koronavírussal kapcsolatos új korlátozások azonnal hatályba léphessenek, és csak akkor helyezzék őket hatályon kívül, ha a törvényhozók nem hagyják jóvá hét napon belül. Ha egy parlamenti bizottság megtagadja egy adott intézkedés gyors megvitatását, akkor azt a kneszet plenáris ülése elé lehet vinni szavazásra.

A törvény bírálói szerint a kormány ezzel kivonta magát a parlamenti ellenőrzés alól. A szavazást megelőző vitában az ellenzéki, centrista Van Jövő (Jes Atíd) párthoz tartozó Miki Levy képviselő a törvénykezés fekete napjának nevezte keddet, a jogszabály szellemisége szerint inkább észak-koreai, mint izraeli.

Az új törvény értelmében a kormány felhatalmazást kapott vészhelyzet kihirdetésére a koronavírus-járvány miatt a kneszet plenáris ülésének jóváhagyása nélkül, elég hozzá, ha a képviselőház egyik bizottságának napirendjére kerül a kérdés.

A korábbi jogszabályok szerint a kormányzati
velemenyezd, 2020. július 07. kedd, 10:51
Burkolatjavítás miatt korlátozások lesznek az M51-esen és az M51-M5 csomópontban
A közlemény szerint a munkálatok ideje alatt lezárják az M51-es autóút M5-ös autópálya felé vezető oldalát az 5-ös főúti csomópont és az M5-ös autópálya között.

A lezárás idejére a közlekedők az 5-ös főúti csomópontban még ki tudnak hajtani, de az M5-ös autópályát Budapest felé az M0-s autóúton keresztül tudják megközelíteni.

Az 5-ös főúton Dabas felől érkezőknek is az M0-s autóútra kell felhajtaniuk, majd az M5-ös autópályán keresztül elérhetik a fővárost.

Továbbá az M5-ös autópályán Szeged felől érkezők sem tudnak kihajtani az M51-es autóútra az M1-es autópálya felé. Az erre közlekedőknek az M5-ös autópályán tovább kell haladniuk és a bevásárló központoknál visszafordulva a másik oldalra, elérhetik az M51-es autóutat - áll a közleményben.
velemenyezd, 2020. július 07. kedd, 10:41
Koronavírus - Fenntartja a beutazási korlátozásokat Belgium az EU által biztonságosnak tartott országok esetébe
A La Libre Belgique című belga napilap információi szerint Belgium arról határozott, hogy a koronavírus tekintetében uniós szinten biztonságosnak ítélt Algéria, Ausztrália, Kanada, Georgia, Japán, Montenegró, Marokkó, Új-Zéland, Ruanda, Szerbia, Dél-Korea, Thaiföld, Tunézia és Uruguay, valamint Kína esetében továbbra is fenntartja a beutazási korlátozást.

Mint közölték, a világjárvány belgiumi és nemzetközi terjedésével foglalkozó nemzeti bizottság rendszeresen értékelni fogja a helyzetet, és a járványügyi adatokat figyelembe véve aktualizálja a listát.

Az Európai Unió Tanácsa múlt kedden a felsorolt tizennégy ország állampolgárai számára szüntette meg július 1-től a koronavírus-járvány miatt bevezetett beutazási korlátozásokat. Az uniós tanács közleménye szerint a listát kéthetente felülvizsgálják, és adott esetben frissítik. A közlemény ugyanakkor arra hívta fel a figyelmet, hogy egy tagállam nem dönthet egyedül egy másik, a listán nem szereplő ország beutazási korlátainak megszüntetéséről
velemenyezd, 2020. július 06. hétfő, 21:43
Koronavírus - Olaszország szigorítja az EU-n kívülről beutazók ellenőrzését
visszaérkezett olasz volt. Köztük van egy Szerbiában járt venetói vállalkozó, aki tünetei ellenére nem helyezte magát karanténba, és megtagadta a kórházi kezelést is. Kritikus állapotba került, és több száz dolgozóját, ismerősét kellett tesztelni. Hasonlóképpen egy Moldovából Venetóba visszatért idősgondozó is pozitívnak bizonyult, és ő sem tartotta tiszteletben a karanténelőírásokat, ahogyan több Bangladesből érkezett beutazó sem.

Luca Zaia hangsúlyozta, hogy Venetóban elsőként oldották fel a korlátozásokat, de ez nem azt jelenti, hogy teljes a szabadság. A római repülőtereken a Bangladesből, az Egyesült Államokból, Indiából, Brazíliából érkezőket tesztelik. A főváros több mint 13 ezres bangladesi közösségének tagjai között vírustesztelést indítottak, önkéntes alapon.

Az egészségügyi minisztérium hétfő esti adatai szerint nyolcan haltak meg egy nap alatt és kétszáznyolc új fertőzöttet szűrtek ki. A halálos áldozatok száma elérte a 34 869-et. Az aktív fertőzöttek száma kevesebb mint 15 ezer, a
velemenyezd, 2020. július 06. hétfő, 20:42
Koronavírus - Drasztikus korlátozásokat vezetnek be Izraelben a járvány megfékezésére
A kormány hétfői rendkívüli ülésén jóváhagyta, hogy azonnali hatállyal bezárják a rendezvénytermeket, a bárokat és klubokat, a konditermeket és az uszodákat. Viszont egyelőre látogathatóak maradnak a tengerpartok, a zsinagógák és a vallási tanházak, vagyis a jesivák, korlátozásokkal működhetnek a szállodák, valamint az éttermek - noha az egészségügyi minisztérium ezek bezárását is követelte.

A vendéglőkben maximum húszan ülhetnek a zárt térben, de a teraszokon elhelyezhetnek további harminc embert, és a zsinagógákban legfeljebb 19-en imádkozhatnak vagy tanulhatnak egyszerre.

Az ülésen megvitatták az érintett miniszterek heves ellenkezése mellett a közösségi közlekedés utasszámának korlátozását, valamint a nyári táborok és az iskolák nyári foglalkozásainak esetleges megszüntetését is. A buszokon ezentúl legfeljebb húszan utazhatnak, és csak a negyedik osztályig maradhatnak nyitva a nyári gyermekelhelyezést szolgáló táborok, foglalkozások.

A koronavírus-járvány terjedésének aggasztó adatai
velemenyezd, 2020. július 06. hétfő, 17:03
Dévai Boglárka ősszel újra versenyezne
A magyar szövetség közleményében kiemelte: az ugrásban 2018-ban, Glasgow-ban Eb-aranyérmes sportoló - akit egy lábujjában letört csontszilánk miatt kellett műteni, majd a seb elfertőződése miatt újra kórházba került és további operációkra volt szüksége - a karantén ideje alatt rengeteget nyújtott, valamint a lábmunkáját erősítette, főként futással. Dévai a korlátozások feloldása után, már június elejétől kezdve, a fokozatosság elvét betartva tréningezik. Mostanra eljutott odáig, hogy fájdalom nélkül, akár napi két edzéssel készül, helyenként akár ötórás tréningekkel is.

"A pandémia idején nehéz volt az edzőkkel egy rendes, jól működő munkatervet összerakni, tornatermi tréningek nélkül. A lábam szerencsére jól van - az időjárási változásokat leszámítva -, már a három-négy, helyenként ötórás terhelést is bírja. Ha a vírushelyzet engedi, hogy ősszel viadalokat rendezzenek itthon, mindenképpen szeretnék versenyezni" - mondta a 20 éves Dévai.
velemenyezd, 2020. július 06. hétfő, 14:41
Szombaton indul az idei Mozdulj Balaton!
augusztus 29-én.

"Azt javasoljuk, hogy a programsorozat kezdetén olyan sportjátékokat szervezzenek, melyekben nincs testi érintkezés" - idézte a közlemény Bartsch János programszervezőt, aki szerint ilyen lehet a strandröplabda, a kapura rúgó és kosárra dobó versenyek, a teqball, az asztalitenisz, a tollaslabda, a petanque, a tchoukball-programok, a lábtenisz, a fitt gépeken végzett gyakorlatok, valamint a vízben fejelés, kosárra dobás és röplabdázás.

"Ha tovább mérséklődnek a járványügyi korlátozások vagy eltörlik azokat, akkor a foci 3 és 6 fős változatát, valamint a streetball és strandkézilabda programokat is lebonyolíthatják a helyi szervezők." - tette hozzá.

A sorozat tavaly is népszerű volt, a 342 helyi programnapon összesen több mint 35 ezer fő vett részt. A sportágak közül a strandröplabda és a strandfoci hatfős változata bizonyult a legnépszerűbbnek.

"A Somogy, Veszprém és Zala megyei strandokon július 11-től augusztus 22-ig minden szombat délután, valamint további két,
velemenyezd, 2020. július 06. hétfő, 13:21
Képek, videók
Kijárási korlátozás.jpg
pacsakute
2020. március 27. péntek, 23:27
kijárás korlátozása0327.j
maroka
2020. március 27. péntek, 09:42
BKV menetrendi tájékoztat
lacipecsenye
2012. szeptember 30. vasárnap, 20:39
menetrend.jpg
jpiros
2012. szeptember 11. kedd, 08:52
MÁV balatoni menetrend
lacipecsenye
2012. március 16. péntek, 20:03
MÁV menetrend
lacipecsenye
2012. március 16. péntek, 20:02
MENETREND.jpg
bujocska2
2011. május 14. szombat, 18:02
MENETREND2.jpg
bujocska2
2011. május 14. szombat, 18:02
Alsó-Hámor menetrend.jpg
rozsmalom
2011. május 08. vasárnap, 17:17
%FCnnepi%20menetrend%2 02.
idgie1975
2009. november 07. szombat, 18:13
Koronavirus - a megmentő.
menusgabor
2020. május 03. vasárnap, 18:51
starman-poster01.jpg
grand83
2007. július 28. szombat, 16:52
StarMag.jpg
ropta
2007. március 19. hétfő, 16:43
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.