Belépés
2019. január 23. szerda | 4. hét | 23. nap | 21:40 | Zelma, Rajmund
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Rekord adóbevételekkel fogadta el költségvetési tervezetét a spanyol kormány
Nadia Calvino gazdasági és María Jesús Montero pénzügyminiszter ismertetése szerint a törvényjavaslat az államháztartási hiány csökkentésének és a szociális kiadások növelésének igényét egyesíti. Utóbbi az összes kiadás 57,3 százaléka, több mint 209 milliárd euró, és egyebek mellett 1,6 százalékos, inflációkövető nyugdíjemelést, 22 százalékos minimálbéremelést, továbbá a gyermek születése után járó apasági szabadság nyolc hétre emelését is tartalmazza.

A szocialista kormány eredeti terveiben 1,8 százalékos államháztartási deficittel számolt 2019-re, azonban a parlament elutasította a hiánycélt módosító javaslatát, így a büdzsét végül 1,3 százalékkal tervezték, amelyet még az előző, konzervatív kormány fogadtatott el a törvényhozással.

A büdzsében szereplő rendkívül magas adóbevételek a többi között a társasági adó és a dízel üzemanyag jövedéki adójának emeléséből, a két legmagasabb sávot érintő személyi jövedelemadó növeléséből, illetve egy új, meghatározott digitális szolgáltatásokat nyújtó vállalatokat érintő adó bevezetéséből származnak.

A 2019-es költségvetési tervezet részleteit hétfőn ismertetik, amikor a javaslatot benyújtják a parlamentnek.

A spanyol kormány pénteki ülésén aktualizálta a főbb makrogazdasági előrejelzéseket is. Eszerint erre az évre 2,2 százalékos gazdasági növekedés várható, 0,1 százalékponttal kisebb mint a nyáron jelzett, de összhangban a spanyol nemzeti bank és a Nemzetközi Valutaalap (IMF) várakozásaival.

Az idei államháztartási hiányt 1,4 százalékra, az államadósságot pedig a bruttó hazai termék (GDP) 95,4 százalékára teszi a kabinet, míg a munkanélküliségi ráta 14 százalék lehet, 0,2 százalékponttal több mint az eddig jelzett.

A spanyol szocialista kormánypárt egyelőre nem rendelkezik a tervezet elfogadásához szükséges 176 fős parlamenti többséggel. A becslések szerint eddig körülbelül 156 támogató szavazatra számíthat.

Mivel a tervezetet a legnagyobb ellenzéki erőnek számító konzervatív Néppárt (PP), valamint a negyedik legnagyobb frakcióval rendelkező Állampolgárok (Ciudadanos) liberális középpárt is elutasítja, az csak a spanyol parlament katalán nacionalista pártjainak támogatásával mehet át a törvényhozáson.

A Katalónia függetlenségét követelő pártok eddigi nyilatkozataik szerint szavazatukat ahhoz kötik, hogy a kormány egyezzen bele egy, az állam által elismert önrendelkezési népszavazás megrendezésébe, amit viszont a kormány elutasít.

Amennyiben a kisebbségben kormányzó szocialista pártnak nem sikerül elfogadtatnia idei költségvetési javaslatát, nem kizárható az előrehozott parlamenti választások megrendezése sem még ebben az évben.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2019. január 11. péntek, 20:02
Címkék: Nadia Calvino, María Jesús Montero, Nemzetközi Valutaalap, spanyol kormány, államháztartási hiány, szociális kiadások,
Kommentek
Maryland állam és Washington pert indít Donald Trump elnök ellen alkotmánysértés gyanúja miatt
szerint nem világos, hogy Trump elnök az ország, vagy a saját bel-, és külföldi vállalkozásai érdekeit tekinti-e elsődlegesnek a döntései meghozatalakor.

Az érvelésben az is szerepel, hogy Donald Trump üzleti érdekeltségei klienseket csábítanak el Maryland és Washington kormányzatainak cégei elől, s ezzel közvetlenül anyagi kárt okoznak nekik. A Washingtonban nemrégiben megnyílt Trump-szálloda például vetélytársa lett a főváros és az egyik marylandi megye hasonló vállalkozásainak, amelyek adóbevételekkel gazdagítják a helyi kormányzatokat.

Az ügyészek úgy vélik, hogy az elnök a hatalmát használja fel arra, hogy a családi tulajdonában lévő szállodáiba és éttermeibe külföldi diplomatákat irányítson. Jóllehet, a Trump-vállalkozások is fizetnek adót, de előnytelen versenyhelyzetbe hozzák a marlandy és washingtoni vállalkozásokat - érvelnek a jogászok.

A hasonló értelmű, korábbi keresetet az igazságügyi minisztérium elutasította.

A jelenlegi keresetet hangsúlyosabbá teszi, hogy kormányzati
velemenyezd, 2017. június 12. hétfő, 17:53
A települések érdekeit is figyelembe veszik az adótörvények módosításában
állja.

Szólt arról is, hogy Vitályos Eszter, a Miniszterelnökség európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkára és Csepreghy Nándor parlamenti államtitkár az uniós források hatékony felhasználásáról beszélt. A megyei jogú városok ipari parkok közművesítésére, intézményeik energiahatékonysági beruházásaira, hátrányba került városi területek rehabilitációjára, illetve turisztikai beruházásokra fordítják majd a rendelkezésükre álló pénzeket, ami a foglalkoztatás növelésével és a növekvő adóbevételekkel a tágabb környéken élőket is szolgálja - részletezte Szita Károly.

Csepreghy Nándor a sajtótájékoztatón megerősítette, hogy hamarosan megjelennek azok a pályázatok, amelyek a megyei jogú városok fejlesztéseire szolgálnak. Mint mondta, a megyei jogú városoknak érdemi beleszólási lehetőségük van ezeknek a pályázatoknak a feltételeibe, így biztosítani lehet, hogy valóban célszerűen, a helyi igényeknek megfelelően használják fel a rendelkezésre álló összegeket.

Emlékeztetett arra, hogy a 23
velemenyezd, 2015. november 27. péntek, 14:52
A salgótarjáni Fidesz-KDNP már nem vesz részt a költségvetési munkacsoportban
költségvetés működési kiadásai és bevételei között jelentős nagyságrendű hiány mutatkozik. Elkerülhetetlennek tűnik az egyensúlyos költségvetési javaslat közgyűlés elé történő beterjeszthetőségére tekintettel a kialakult helyzet okainak feltárása, továbbá a hiány megszüntetése érdekében a bevételek növelésére, illetőleg a kiadások csökkentésére irányuló lehetőségek feltárása".)

Ehhez képest másnap az alpolgármester úgy nyilatkozott, a frakcióvezető elismeri, hogy a működési hiányt csak adóbevételekkel, megszorításokkal, strukturális változtatásokkal lehet eltüntetni - közölte a frakcióvezető.

Turcsány László elmondta: ezután a két frakció között találkozás, személyes megkeresés nem volt, a munkacsoport következő ülésére viszont meghívót kapott a Fidesz-KDNP - visszahívott - képviselője és Becsó Zsolt (Fidesz), a térség országgyűlési képviselője.

Salgótarján rendkívüli helyzetben van, "de ez a döntés nem arról szól, hogy a rendkívüli helyzetet meg akarják oldani, ez a döntés arról szól, hogy a
velemenyezd, 2015. november 06. péntek, 15:52
NGM: kedvezőbb az április végi hiány a tavalyinál
keretében 68,6 milliárd forint törlesztési célú támogatást.

A nettó kamatkiadás (254,1 milliárd forint) így összességében 122,2 milliárd forinttal lett alacsonyabb az előző év azonos időszakinál, ami a kamatfizetések éven belüli eltérő lefutásával magyarázható.

A társadalombiztosítási alapok 2015. április végi 23,6 milliárd forintos szufficitje a Nyugdíjbiztosítási Alap 10,6 milliárd forintos, valamint az Egészségbiztosítási Alap 13,0 milliárd forintos többletéből tevődött össze.

Az adóbevételekkel kapcsolatban az NGM kifejti: 2015 első négy hónapjában a költségvetésnek 1760,4 milliárd forint bruttó általános forgalmi adó (áfa) bevétele keletkezett, amely a 2014-es értéket (1620,5 milliárd forint) 139,9 milliárd forinttal (8,6 százalékkal) múlta felül. A személyi jövedelemadó államháztartási szintű bevétele január-áprilisban 561,2 milliárd forint volt, amely az 592,3 milliárd forintos bruttó befizetés és a 31,1 milliárd forintos kiutalás egyenlegeként képződött. Ez a bevétel 30,1 milliárd
velemenyezd, 2015. május 21. csütörtök, 16:11
Önkormányzat 2014 - DK: a nemzeti italboltok felállításától a szeszmaffia megerősödése várható
tagadta a kabinet a választások előtt, a dohánypiac, a szerencsejáték-ipar és sok más után az alkoholra is "ráteszi a kezét". Az Orbán-kormány folytatja az állami szintre emelt, soha nem látott mértékű korrupciót, mit sem törődve annak hatásaival, következményeivel - jelentik ki.

Ezt azzal folytatják, hogy a kormány a "trafikmutyival" komoly lendületet adott a feketegazdaságnak, cigarettacsempészeket erősítve, miközben óriási mértékben károsította az államkasszát a drasztikusan csökkenő adóbevételekkel.

A feketegazdaság növekszik, az állam bevételei csökkennek, vállalkozók újabb ezrei mennek majd tönkre pusztán azért, hogy a Fideszhez közeli, semmihez sem értő, de legalább hűséges baráti kör érdemi munka nélkül tömhesse a zsebét - összegeznek.

"Az alkoholtartalmú italok kereskedelmének ügyéről a kormány nem tárgyalt, előterjesztés nem készült és nincs a kormány napirendjén" - kommentálta a Portfolio érdeklődésére a Kormányzati Információs Központ a nemzeti italboltokkal kapcsolatos hírt
velemenyezd, 2014. szeptember 04. csütörtök, 15:14
Felminősítette Portugáliát a Moody's
fokozatnyira a már befektetési ajánlású "Baa" kategória alsó szélétől.

A Moody's az osztályzatjavítás indoklásában kiemelte, hogy Portugália költségvetési helyzete a kezdeti célkitűzéseknél is gyorsabban javul.

Tavaly a portugál kormány a tervezett szintnél egy teljes százalékponttal alacsonyabbra csökkentette a hazai össztermékhez (GDP) mért államháztartási hiányt, amely így 2013 végére 4,9 százalék lett a költségvetésben meghatározott 5,9 százalék helyett. Mindezt a előirányzottnál nagyobb adóbevételekkel és a kiadások nagyon szigorú ellenőrzésével sikerült elérni - áll a Moody's elemzésében.

A hitelminősítő közölte: a vártnál erőteljesebb költségvetési teljesítmény alapján azzal számol, hogy "hosszú évek óta először", az idén csökkenni kezdPortugália GDP-arányos államadósság-rátája, jóllehet nagyon magas szintről, és csak fokozatosan. A Moody's alapeseti forgatókönyve az, hogy az adósságráta a 130 százalékhoz közeli jelenlegi szintről 2018-ig 115 százalék környékére mérséklődik.

A
velemenyezd, 2014. május 10. szombat, 07:03
Megszavazta az iparűzési adó csökkentését Győr közgyűlése
valamiféle ösztönzőt hozzunk létre" - fogalmazott, hozzátéve, hogy a nagyobb hazai városok közül csak Kecskemét tér el lefelé a kétszázalékos iparűzési adómértéktől.

Borkai Zsolt arra a kérdésre, miért teszik meg ezt a lépést pár héttel azt követően, hogy a közgyűlés az iparűzési adó változatlanul hagyása mellett döntött, azt közölte: időközben az állami költségvetés számai alapján ismertté vált, mennyi pénzből működik, fejleszt 2014-ben az önkormányzat, akárcsak az, hogy milyen mértékű adóbevételekkel számolhat a város. Emellett épp a nap folyamán jelentette be Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter, hogy a kormányzat átvállalja a város még megmaradt adósságállományát.

Januárban azt közölte az MTI-vel Simon Róbert Balázs alpolgármester, hogy megközelítette a húszmilliárd forintot Győr tavalyi adóbevétele. A 19,42 milliárdos összeg gyakorlatilag megegyezik az előző évivel. A bevételek zömét adó iparűzési adó 16,28 milliárdos összege szinte változatlan, az építményadóból befolyt 1,96 milliárd
velemenyezd, 2013. december 20. péntek, 11:22
Képek, videók
költségvetési kiigazítás.
agica2004
2014. január 10. péntek, 14:11
költségvetési hiány.jpg
agica2004
2012. június 22. péntek, 16:14
költségvetési hiány
lovaszmarika
2012. május 20. vasárnap, 13:56
költségvetési hiány
agica2004
2012. április 09. hétfő, 16:24
költségvetési szavazás201
agica2004
2011. március 01. kedd, 10:29
Calvin Nicholls
dandej
2018. február 11. vasárnap, 09:57
Calvin Nicols Művészete
dandej
2018. február 08. csütörtök, 19:53
1-Calvin Richard Klein ,m
farkas1945
2013. november 13. szerda, 10:44
Calvin Klein -1.JPG
farkas1945
2013. november 13. szerda, 10:44
Calvin Klein -2.JPG
farkas1945
2013. november 13. szerda, 10:44
Calvin Klein -3.JPG
farkas1945
2013. november 13. szerda, 10:44
Calvin Klein -4.JPG
farkas1945
2013. november 13. szerda, 10:44
Calvin Klein -5.JPG
farkas1945
2013. november 13. szerda, 10:44
Calvin Klein -6.JPG
farkas1945
2013. november 13. szerda, 10:43
Calvin Klein -7.JPG
farkas1945
2013. november 13. szerda, 10:43
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.