Belépés
2019. július 23. kedd | 30. hét | 204. nap | 11:42 | Lenke
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Rekord adóbevételekkel fogadta el költségvetési tervezetét a spanyol kormány
Nadia Calvino gazdasági és María Jesús Montero pénzügyminiszter ismertetése szerint a törvényjavaslat az államháztartási hiány csökkentésének és a szociális kiadások növelésének igényét egyesíti. Utóbbi az összes kiadás 57,3 százaléka, több mint 209 milliárd euró, és egyebek mellett 1,6 százalékos, inflációkövető nyugdíjemelést, 22 százalékos minimálbéremelést, továbbá a gyermek születése után járó apasági szabadság nyolc hétre emelését is tartalmazza.

A szocialista kormány eredeti terveiben 1,8 százalékos államháztartási deficittel számolt 2019-re, azonban a parlament elutasította a hiánycélt módosító javaslatát, így a büdzsét végül 1,3 százalékkal tervezték, amelyet még az előző, konzervatív kormány fogadtatott el a törvényhozással.

A büdzsében szereplő rendkívül magas adóbevételek a többi között a társasági adó és a dízel üzemanyag jövedéki adójának emeléséből, a két legmagasabb sávot érintő személyi jövedelemadó növeléséből, illetve egy új, meghatározott digitális szolgáltatásokat nyújtó vállalatokat érintő adó bevezetéséből származnak.

A 2019-es költségvetési tervezet részleteit hétfőn ismertetik, amikor a javaslatot benyújtják a parlamentnek.

A spanyol kormány pénteki ülésén aktualizálta a főbb makrogazdasági előrejelzéseket is. Eszerint erre az évre 2,2 százalékos gazdasági növekedés várható, 0,1 százalékponttal kisebb mint a nyáron jelzett, de összhangban a spanyol nemzeti bank és a Nemzetközi Valutaalap (IMF) várakozásaival.

Az idei államháztartási hiányt 1,4 százalékra, az államadósságot pedig a bruttó hazai termék (GDP) 95,4 százalékára teszi a kabinet, míg a munkanélküliségi ráta 14 százalék lehet, 0,2 százalékponttal több mint az eddig jelzett.

A spanyol szocialista kormánypárt egyelőre nem rendelkezik a tervezet elfogadásához szükséges 176 fős parlamenti többséggel. A becslések szerint eddig körülbelül 156 támogató szavazatra számíthat.

Mivel a tervezetet a legnagyobb ellenzéki erőnek számító konzervatív Néppárt (PP), valamint a negyedik legnagyobb frakcióval rendelkező Állampolgárok (Ciudadanos) liberális középpárt is elutasítja, az csak a spanyol parlament katalán nacionalista pártjainak támogatásával mehet át a törvényhozáson.

A Katalónia függetlenségét követelő pártok eddigi nyilatkozataik szerint szavazatukat ahhoz kötik, hogy a kormány egyezzen bele egy, az állam által elismert önrendelkezési népszavazás megrendezésébe, amit viszont a kormány elutasít.

Amennyiben a kisebbségben kormányzó szocialista pártnak nem sikerül elfogadtatnia idei költségvetési javaslatát, nem kizárható az előrehozott parlamenti választások megrendezése sem még ebben az évben.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2019. január 11. péntek, 20:02
Címkék: Nadia Calvino, María Jesús Montero, Nemzetközi Valutaalap, spanyol kormány, államháztartási hiány, szociális kiadások,
Kommentek
Varga: több mint 1000 milliárd forintból fejlődnek a megyei jogú városok
Varga Mihály - a Pénzügyminisztérium (PM) MTI-hez eljuttatott közleménye szerint - a találkozón azt mondta: a magyar gazdaság teljesítménye tette lehetővé, hogy a Modern városok program keretében elinduljon Magyarország eddigi legnagyobb városfejlesztési projektje.

A tárcavezető kiemelte: 2019-re a megyei jogú városok és az egyéb projekt-gazdák számára kifizetett fejlesztési támogatások összege meghaladhatja az 1000 milliárd forintot, amelynek kétharmadát a hazai költségvetés biztosítja.

Varga Mihály elmondta, a gazdaság 4 és 5 százalék körüli növekedése jó alapot biztosít a magyar városok fejlődéséhez is: jelenleg 60 közútfejlesztési, gyorsforgalmi és kerékpárút-építési, illetve ipari park fejlesztési projekt zajlik Magyarországon.

A program eddigi eredményeiről szólva kiemelte: mintegy 400 kilométer út már megépült és folyamatban van további több száz kilométer hosszúságú közút megépítése, emellett 15 városban épül ipari park, ami a helyi gazdaságok erősítését szolgálja.

Varga
velemenyezd, 2018. október 09. kedd, 14:01
Maryland állam és Washington pert indít Donald Trump elnök ellen alkotmánysértés gyanúja miatt
szerint nem világos, hogy Trump elnök az ország, vagy a saját bel-, és külföldi vállalkozásai érdekeit tekinti-e elsődlegesnek a döntései meghozatalakor.

Az érvelésben az is szerepel, hogy Donald Trump üzleti érdekeltségei klienseket csábítanak el Maryland és Washington kormányzatainak cégei elől, s ezzel közvetlenül anyagi kárt okoznak nekik. A Washingtonban nemrégiben megnyílt Trump-szálloda például vetélytársa lett a főváros és az egyik marylandi megye hasonló vállalkozásainak, amelyek adóbevételekkel gazdagítják a helyi kormányzatokat.

Az ügyészek úgy vélik, hogy az elnök a hatalmát használja fel arra, hogy a családi tulajdonában lévő szállodáiba és éttermeibe külföldi diplomatákat irányítson. Jóllehet, a Trump-vállalkozások is fizetnek adót, de előnytelen versenyhelyzetbe hozzák a marlandy és washingtoni vállalkozásokat - érvelnek a jogászok.

A hasonló értelmű, korábbi keresetet az igazságügyi minisztérium elutasította.

A jelenlegi keresetet hangsúlyosabbá teszi, hogy kormányzati
velemenyezd, 2017. június 12. hétfő, 17:53
A települések érdekeit is figyelembe veszik az adótörvények módosításában
állja.

Szólt arról is, hogy Vitályos Eszter, a Miniszterelnökség európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkára és Csepreghy Nándor parlamenti államtitkár az uniós források hatékony felhasználásáról beszélt. A megyei jogú városok ipari parkok közművesítésére, intézményeik energiahatékonysági beruházásaira, hátrányba került városi területek rehabilitációjára, illetve turisztikai beruházásokra fordítják majd a rendelkezésükre álló pénzeket, ami a foglalkoztatás növelésével és a növekvő adóbevételekkel a tágabb környéken élőket is szolgálja - részletezte Szita Károly.

Csepreghy Nándor a sajtótájékoztatón megerősítette, hogy hamarosan megjelennek azok a pályázatok, amelyek a megyei jogú városok fejlesztéseire szolgálnak. Mint mondta, a megyei jogú városoknak érdemi beleszólási lehetőségük van ezeknek a pályázatoknak a feltételeibe, így biztosítani lehet, hogy valóban célszerűen, a helyi igényeknek megfelelően használják fel a rendelkezésre álló összegeket.

Emlékeztetett arra, hogy a 23
velemenyezd, 2015. november 27. péntek, 14:52
A salgótarjáni Fidesz-KDNP már nem vesz részt a költségvetési munkacsoportban
költségvetés működési kiadásai és bevételei között jelentős nagyságrendű hiány mutatkozik. Elkerülhetetlennek tűnik az egyensúlyos költségvetési javaslat közgyűlés elé történő beterjeszthetőségére tekintettel a kialakult helyzet okainak feltárása, továbbá a hiány megszüntetése érdekében a bevételek növelésére, illetőleg a kiadások csökkentésére irányuló lehetőségek feltárása".)

Ehhez képest másnap az alpolgármester úgy nyilatkozott, a frakcióvezető elismeri, hogy a működési hiányt csak adóbevételekkel, megszorításokkal, strukturális változtatásokkal lehet eltüntetni - közölte a frakcióvezető.

Turcsány László elmondta: ezután a két frakció között találkozás, személyes megkeresés nem volt, a munkacsoport következő ülésére viszont meghívót kapott a Fidesz-KDNP - visszahívott - képviselője és Becsó Zsolt (Fidesz), a térség országgyűlési képviselője.

Salgótarján rendkívüli helyzetben van, "de ez a döntés nem arról szól, hogy a rendkívüli helyzetet meg akarják oldani, ez a döntés arról szól, hogy a
velemenyezd, 2015. november 06. péntek, 15:52
NGM: kedvezőbb az április végi hiány a tavalyinál
keretében 68,6 milliárd forint törlesztési célú támogatást.

A nettó kamatkiadás (254,1 milliárd forint) így összességében 122,2 milliárd forinttal lett alacsonyabb az előző év azonos időszakinál, ami a kamatfizetések éven belüli eltérő lefutásával magyarázható.

A társadalombiztosítási alapok 2015. április végi 23,6 milliárd forintos szufficitje a Nyugdíjbiztosítási Alap 10,6 milliárd forintos, valamint az Egészségbiztosítási Alap 13,0 milliárd forintos többletéből tevődött össze.

Az adóbevételekkel kapcsolatban az NGM kifejti: 2015 első négy hónapjában a költségvetésnek 1760,4 milliárd forint bruttó általános forgalmi adó (áfa) bevétele keletkezett, amely a 2014-es értéket (1620,5 milliárd forint) 139,9 milliárd forinttal (8,6 százalékkal) múlta felül. A személyi jövedelemadó államháztartási szintű bevétele január-áprilisban 561,2 milliárd forint volt, amely az 592,3 milliárd forintos bruttó befizetés és a 31,1 milliárd forintos kiutalás egyenlegeként képződött. Ez a bevétel 30,1 milliárd
velemenyezd, 2015. május 21. csütörtök, 16:11
Önkormányzat 2014 - DK: a nemzeti italboltok felállításától a szeszmaffia megerősödése várható
tagadta a kabinet a választások előtt, a dohánypiac, a szerencsejáték-ipar és sok más után az alkoholra is "ráteszi a kezét". Az Orbán-kormány folytatja az állami szintre emelt, soha nem látott mértékű korrupciót, mit sem törődve annak hatásaival, következményeivel - jelentik ki.

Ezt azzal folytatják, hogy a kormány a "trafikmutyival" komoly lendületet adott a feketegazdaságnak, cigarettacsempészeket erősítve, miközben óriási mértékben károsította az államkasszát a drasztikusan csökkenő adóbevételekkel.

A feketegazdaság növekszik, az állam bevételei csökkennek, vállalkozók újabb ezrei mennek majd tönkre pusztán azért, hogy a Fideszhez közeli, semmihez sem értő, de legalább hűséges baráti kör érdemi munka nélkül tömhesse a zsebét - összegeznek.

"Az alkoholtartalmú italok kereskedelmének ügyéről a kormány nem tárgyalt, előterjesztés nem készült és nincs a kormány napirendjén" - kommentálta a Portfolio érdeklődésére a Kormányzati Információs Központ a nemzeti italboltokkal kapcsolatos hírt
velemenyezd, 2014. szeptember 04. csütörtök, 15:14
Felminősítette Portugáliát a Moody's
fokozatnyira a már befektetési ajánlású "Baa" kategória alsó szélétől.

A Moody's az osztályzatjavítás indoklásában kiemelte, hogy Portugália költségvetési helyzete a kezdeti célkitűzéseknél is gyorsabban javul.

Tavaly a portugál kormány a tervezett szintnél egy teljes százalékponttal alacsonyabbra csökkentette a hazai össztermékhez (GDP) mért államháztartási hiányt, amely így 2013 végére 4,9 százalék lett a költségvetésben meghatározott 5,9 százalék helyett. Mindezt a előirányzottnál nagyobb adóbevételekkel és a kiadások nagyon szigorú ellenőrzésével sikerült elérni - áll a Moody's elemzésében.

A hitelminősítő közölte: a vártnál erőteljesebb költségvetési teljesítmény alapján azzal számol, hogy "hosszú évek óta először", az idén csökkenni kezdPortugália GDP-arányos államadósság-rátája, jóllehet nagyon magas szintről, és csak fokozatosan. A Moody's alapeseti forgatókönyve az, hogy az adósságráta a 130 százalékhoz közeli jelenlegi szintről 2018-ig 115 százalék környékére mérséklődik.

A
velemenyezd, 2014. május 10. szombat, 07:03
Képek, videók
költségvetési kiigazítás.
agica2004
2014. január 10. péntek, 14:11
költségvetési hiány.jpg
agica2004
2012. június 22. péntek, 16:14
költségvetési hiány
lovaszmarika
2012. május 20. vasárnap, 13:56
költségvetési hiány
agica2004
2012. április 09. hétfő, 16:24
költségvetési szavazás201
agica2004
2011. március 01. kedd, 10:29
Calvin Nicholls
dandej
2018. február 11. vasárnap, 09:57
Calvin Nicols Művészete
dandej
2018. február 08. csütörtök, 19:53
1-Calvin Richard Klein ,m
farkas1945
2013. november 13. szerda, 10:44
Calvin Klein -1.JPG
farkas1945
2013. november 13. szerda, 10:44
Calvin Klein -2.JPG
farkas1945
2013. november 13. szerda, 10:44
Calvin Klein -3.JPG
farkas1945
2013. november 13. szerda, 10:44
Calvin Klein -4.JPG
farkas1945
2013. november 13. szerda, 10:44
Calvin Klein -5.JPG
farkas1945
2013. november 13. szerda, 10:44
Calvin Klein -6.JPG
farkas1945
2013. november 13. szerda, 10:43
Calvin Klein -7.JPG
farkas1945
2013. november 13. szerda, 10:43
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.