Belépés
2020. július 12. vasárnap | 28. hét | 194. nap | 20:56 | Izabella, Dalma
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Fidesz-frakció: egyedül Gyurcsányék akarták beszántani az MTA-t és a hazai kutatásokat
A nagyobbik kormánypárt képviselőcsoportja az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményben Arató Gergely sajtótájékoztatójára reagált. A Demokratikus Koalíció (DK) frakcióvezető-helyettese az MTA-t érintő törvényjavaslatot az akadémiai kutatóintézeteket "lenyúló" javaslatnak ítélte, ezért a DK annak visszavonását követeli.

A közlemény szerint a Gyurcsány-kormány gazdasági minisztere 2006-ban azt mondta, hogy "az MTA-nak azon területeit, amelyek nem szolgálják közvetlenül a versenyképességet, a földdel kell egyenlővé tenni".

Hangsúlyozták, a Fidesz támogatja a kormány terveit. Több hazai kutatás kell, méghozzá olyan kutatások, találmányok, szabadalmak, amelyek kézzelfoghatóan szolgálják a magyar gazdaságot és társadalmat. Ehhez "a jelenlegi, nem hatékony intézményrendszert és finanszírozást" meg kell változtatni - írták.

Hozzátették, a szervezeti átalakítások mellett azt is támogatják, hogy a jövő évi költségvetésben 32 milliárddal több jusson kutatásra.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2019. június 12. szerda, 16:06
Címkék: Arató Gergely, Demokratikus Koalíció, hazai kutatásokat, nagyobbik kormánypárt, akadémiai kutatóintézeteket, közlemény szerint,
Kommentek
Nézőpont: kockázatos az ellenzéknek a közös lista
Az összegzés szerint "hibahatáron belüli elmozdulások" történtek júniusról júliusra a pártpreferenciák tekintetében.

A Fidesz-KDNP népszerűsége a koronavírus első hullámának levonulásával visszaállt a 2020 elején tapasztalt szintre, jelenleg 51 százalékon állnak a kormánypártok az aktív szavazók körében - írták.

A Nézőpont szerint tisztulnak emellett az erőviszonyok az ellenzéki oldalon. A Momentum az oldal vezető erejévé vált, 16 százalékot érnének el egy most vasárnapi választáson, a DK 11, a Jobbik pedig 9 százalékon áll.

A június 30. és július 2. között készített országos kutatás alapján csak ez a három párt érné el önállóan indulva jelenleg a bejutási küszöböt - állapították meg.

Úgy folytatták: továbbra is 5 százalék alatt van ugyanis az MSZP-Párbeszéd szövetség, és 4 százalékon áll a Magyar Kétfarkú Kutyapárt is. Az LMP minimálisan erősödve 3, a Mi Hazánk pedig 1 százalékot szerezne - részletezték.

Így - mutattak rá - az önkormányzati választáson közös jelölteket
velemenyezd, 2020. július 09. csütörtök, 11:31
Kósa Lajos: jövőre 17 százalékkal több forrást biztosít az önkormányzatoknak a költségvetés
Kósa Lajos úgy értékelt, hogy az önkormányzatok csak ebből az összegből is jelentős többlethez fognak jutni. A kormány 2021-ben 4-5 százalékos gazdasági növekedéssel számol, így az önkormányzatok iparűzésiadó-bevételei is szükségszerűen emelkedni fognak - tette hozzá, azt is megjegyezve, hogy ez a növekmény nem egyenletesen oszlik el az országban.

Tájékoztatása szerint a legnagyobb emelkedés a magyar GDP 40 százalékát előállító Budapesten várható, ezért van az a "szolidaritási számítás", amely alapján ezek az önkormányzatok segítik azokat, ahol nincs érdemi iparűzésiadó-bevétel.

Jelezte azt is, hogy ezeken az összegeken felül a Modern városok program és a Magyar falu program keretében további 400 milliárd forintnyi forrást biztosítanak az önkormányzati fejlesztésekhez.

A kiemelkedően fontos beruházásokra, amelyek közül Kósa Lajos a Lánchíd felújítását és a Liget-projektet említette, szintén ezeken az összegeken felül biztosít forrást a költségvetés.

A Fidesz alelnöke ezek miatt
velemenyezd, 2020. július 08. szerda, 17:32
Soltész: négyszázmillió forintos pályázat nemzetiségi beruházásokra
képviselő köszönetét fejezte ki a kormányzatnak, hogy a baranyai és pécsi nemzetiségek rendszeresen élvezik a kabinet kiemelt támogatását, hiszen ezzel is erősíthetik közösségeiket, ápolhatják kultúrájukat, gondoskodhatnak fiataljaikról.

Felszólította ugyanakkor Péterffy Attila (Mindenki Pécsért Egyesület) pécsi polgármestert, hogy nyilvánosan határolódjon el a DK azon képviselőitől, akik a nemzetiségek jogairól szóló törvényt nem támogatták. Szerinte a pécsi városvezetés egyik legbefolyásosabb frakcióját a DK adja, ezért a polgármesternek demonstrálnia kell: a nemzetiségek és a helyi érdekek fontosabbak számára, mint a politikaiak.

Őri László (Fidesz-KDNP), a Baranya Megyei Közgyűlés elnöke úgy vélekedett, a magyar kormány intézkedéseinek köszönhetően a térség nemzetiségi intézményei megújulhattak, a közösségek megerősödtek, a négyszáz millió forintos országos program részeként pedig számos kisebb, ám rendkívül fontos fejlesztés valósulhat meg megyeszerte.

Gugán János, az Országos Horvát
velemenyezd, 2020. július 07. kedd, 15:41
Költségvetés/Koronavírus - Halász János: a baloldal továbbra sem segít a járvány elleni harcban
jövő évi költségvetéssel összefüggésben is, "nem érdekli őket a magyar emberek sorsa".

Halász János hangsúlyozta: a 2021-es költségvetés azt biztosítja, hogy a világjárvány okozta károk után helyreállhasson a magyar gazdaság, a büdzsé garantálja, hogy "megvédjük a vírus által veszélybe sodort munkahelyeket, és azt, hogy újakat teremtsünk".

Éppen ezért a gazdaság- és munkahelyvédelmi alapra 2500 milliárd forintot, a járvány elleni védekezésre 3000 milliárdot ad a költségvetés - jelezte a Fidesz-frakció szóvivője, aki arról is beszélt, hogy több pénz marad a gyermekes családoknál, a vállalkozásoknál, a nyugdíjasoknál, de több jut az egészségügyre, az oktatásra és az önkormányzatokra is.

"Mindemellett továbbra is meg tudjuk védeni Magyarországot a bevándorlástól" - fűzte hozzá Halász János, megjegyezve: a teljes baloldal mindezt nem támogatta, ami - mint mondta - azt bizonyítja, hogy "továbbra sem akar segíteni a járvány elleni harcban". "Mi azonban azt szeretnénk, hogy Magyarország minél
velemenyezd, 2020. július 05. vasárnap, 22:22
Koronavírus - Tatabányán száz millió forintot fordítanak a járvány hatásainak ellensúlyozására
Schmidt Csaba frakcióvezető, korábbi polgármester elmondta: javaslataik előtt egyeztettek a város szociális intézményeinek vezetőivel, a karitatív szervezetek munkatársaival, a mikro- és kisvállalkozások képviselőivel.

Az önkormányzat döntése alapján 50 ezer forintos gyorssegélyt, illetve albérleti támogatást adnak azoknak tatabányai lakosoknak, akik március 11. után elvesztették az állásukat, illetve akiket fizetés nélküli szabadságra küldtek.

A támogatás egyszer igényelhető, folyósítására 30 millió forintot biztosítottak a költségvetésben.

Az önkormányzat továbbá ingyenes napközis tábort rendez, minden városrészben több helyszínen.

A két és fél millió forint éves árbevételt el nem érő kisvállalkozókat érintő döntés, hogy 2020-ban mentességet kapnak a helyi iparűzési adó megfizetése alól. Szücsné Posztovics Ilona (Összefogás Tatabányáért) számításai szerint a támogatással 60 millió forint marad kisvállalkozóknál.

Elutasította viszont a testület, hogy az élelmiszer- és
velemenyezd, 2020. június 26. péntek, 15:41
Budavári Lakosok Szövetsége: ne legyenek bódék a Várnegyedben!
A Kapisztrán téren tartott demonstráció után Sándor Péterné Fidesz-KDNP-s önkormányzati képviselő mintegy ezer tiltakozó budavári lakos szignóját tartalmazó aláírásgyűjtő-íveket mutatott be a képviselő-testület csütörtök délutáni ülésén V. Naszályi Márta (Momentum-DK-MSZP-Párbeszéd-LMP) polgármesternek.

A Budavár nem bódévár elnevezésű aláírásgyűjtési akciót támogatja az önkormányzat Fidesz-KDNP-frakciója és a Fidelitas is.

Sándor Péterné a demonstráción elmondta: a veszélyhelyzet idején a polgármester egyedül döntött arról, hogy két pavilont állíttat fel a Szentháromság téren a Mátyás-templom közvetlen közelében, illetve egyet a Gránit lépcsőnél.

Hozzátette: a tiltakozók véleménye szerint a "lacikonyhákat" működtető "bódék" nem méltóak a Várnegyed, illetve a Mátyás-templom történelmi környezetéhez.

Az önkormányzat ülésén Sándor Péterné egyéni képviselői indítványt terjesztetett elő, amelyben javasolta, hogy vonják vissza a Kereskedelmi pavilon 2020 elnevezésű pályázatot, amely
velemenyezd, 2020. június 25. csütörtök, 19:22
Ellenzéki pártok és szakszervezetek a szociális dolgozók egyszeri bérkiegészítését sürgetik
A megbeszélésen részt vettek a Jobbik, az MSZP, az LMP, a DK és a Párbeszéd képviselői, valamint a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete (MKKSZ) és a Szociális Ágazatban Dolgozók Szakszervezete vezetői. Az LMP kezdeményezésére tartott megbeszélésre a kormánypárti frakciókat is meghívták, de a Fidesz és a KDNP képviselői nem jöttek el - mondta el Ungár Péter, az LMP országgyűlési képviselője a sajtótájékoztatón.

Az LMP politikusa az egyeztetésen résztvevők nevében köszönetet mondott a szociális ágazatban dolgozóknak a járvány alatti munkájukért, és arra kérte a kormányt, hogy gondolja meg magát, és az egészségügyhöz hasonlóan, a szociális dolgozóknak is adja meg az 500 ezer forintos külön juttatást.

Ungár Péter jelezte: az egyeztetés témája volt még a pandémiás időszak előtt zajlott bértárgyalás és a közalkalmazotti bértábla rendezése, valamint a szociális ágazatban dolgozók sztrájkjogának ellehetetlenítése is.

Boros Péterné, az MKKSZ elnöke
velemenyezd, 2020. június 24. szerda, 14:52
Fidesz: a baloldal mindig emeli, nem csökkenti az adókat
A Fidesz-frakció sajtóosztálya az MTI-nek küldött közleményében azt írta: Tordai Bence és a baloldal eddig egyetlen adócsökkentést sem szavazott meg, sem a koronavírus-járvány miatt indított gazdaságvédelmi akció keretében, sem korábban.

"A baloldal kormányzása alatt is mindig csak emelte a munkát és a vállalkozásokat terhelő adókat" - tették hozzá.

A Fidesz-frakció hangsúlyozta: 2010 óta a személyi jövedelemadót kevesebb mint felére csökkentették, miközben a baloldal ezt és a kisvállalkozókat segítő adócsökkentéseket is végig elutasította, legutóbb a múlt heti parlamenti szavazásnál, amikor a veszélyhelyzet után is fenntartott, kisvállalkozókat célzó adókedvezményekre is nemet mondtak.
velemenyezd, 2020. június 23. kedd, 21:49
Képek, videók
Fidesz frakció 2014.jpg
basikele
2013. január 15. kedd, 22:40
Összeült a Fidesz frakció
basikele
2012. október 03. szerda, 02:44
Vona-Gyurcsány.jpg
agica2004
2018. április 04. szerda, 19:46
Gyurcsány csicskásai röhö
furaila
2017. szeptember 29. péntek, 22:45
O.V.-Gyurcsány.jpg
agica2004
2017. május 16. kedd, 19:43
O.V.--Gyurcsány.jpg
agica2004
2017. május 16. kedd, 19:42
Gyurcsány és Vona. Találk
zoltan49
2017. március 09. csütörtök, 11:52
Gyurcsány.jpg
agica2004
2017. február 18. szombat, 21:25
Gyurcsány Ferrari.jpg
agica2004
2017. január 26. csütörtök, 13:23
Gyurcsány autója Ferrari.
agica2004
2017. január 26. csütörtök, 13:23
Gyurcsány 2015.jpg
agica2004
2015. október 03. szombat, 20:44
Gyurcsány F..jpg
agica2004
2015. október 03. szombat, 20:43
Gyurcsány F.-.jpg
agica2004
2015. október 03. szombat, 20:41
Gyurcsány,.jpg
agica2004
2015. október 03. szombat, 20:40
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.