Belépés
2019. október 16. szerda | 42. hét | 289. nap | 02:26 | Gál
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Átadták Tatán az Építők parkját
Az önkormányzat tájékoztatása szerint a Pons Danubii EGTC-n keresztül érkezett pályázati forrásból elkészült egy 120 férőhelyes parkoló, a létesítmény egy szlovák-magyar határon átnyúló kerékpárkölcsönző rendszer része lesz.

A felújítás során egy-egy játszóteret hoztak létre kisebb gyerekeknek és kamaszoknak, valamint egy szabadsúlyos edzésre alkalmas pályát alakítottak ki. A labdajátékok kedvelőinek szabványos multifunkciós sportpályát és két kisebb pályát építettek kosárlabdapalánkkal és focikapukkal.

A park felújításával egyidejűleg lefektettek egy nagy átmérőjű csapadékvíz-elvezető csatornát, amely a park szomszédságában lévő kertvárosi városrészből az Öreg-tóba vezeti az esővizet, így megszűnnek az intenzív esőzéskor jelentkező vízkárok.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2019. július 11. csütörtök, 21:31
Címkék: Átadták Tatán, Pons Danubii EGTC-n, önkormányzat tájékoztatása, szlovák-magyar határon, felújítás során, szabadsúlyos edzésre,
Kommentek
Átadták a Vakok Állami Intézetének rehabilitációs központját Tatán
Balog Zoltán köszöntőjében azt mondta: "a jó kormányzati politika célja, hogy lehetőségeket teremtsen olyanoknak, akiknek kevesebb lehetőség jutott az életben. Ez az intézet lehetőség arra, hogy a látásukat elvesztő emberek ki tudják teljesíteni magukat. Megkapjanak minden törődést és azzá válhassanak, akik fogyatékosság nélkül is lehettek volna" - tette hozzá.

A miniszter az integrált és szegregált nevelésről szóló vitára utalva kijelentette; "van, amikor arra van szükség, hogy a különös figyelem összegyűjtse azokat, akiket segíteni kell, hogy újra ki lehessen őket engedni az épek világába".

Szabóné Berta Irén, a Vakok Állami Intézetének igazgatója elmondta, a rehabilitációs központ 45 embert láthat el és egyszerre 132 szakember számára biztosíthat továbbképzési lehetőséget.

Az 1,7 milliárd forintos beruházás egy állami ingatlanon, a volt Dobi István Mezőgazdasági Szakképző Iskola helyén valósult meg. A bentlakók számára saját fürdőszobával ellátott lakótereket építettek, a 36 szobából 8
velemenyezd, 2015. október 15. csütörtök, 15:52
Átadták a felújított Angolparkot Tatán
A copf stílusú kerti lak emeletén az angol mintájú kertépítészet európai és magyar példáit, illetve az Angolpark történetét mutatják be tablókon és videókon. A földszinten herendi porcelánokból nyílik kiállítás, mivel a porcelángyárat felvirágoztató Farkasházy Fischer Mór Tatán alapította meg manufaktúráját - ismertette Michl József (Fidesz-KNDP) polgármester a Kiskastély átadásán.

Kövesdi Mónika művészettörténész elmondta, hogy az épület felső szintjén felújították a stukkókat, illetve a megtalált vonalas faldíszítéseket. Az alsó szintet elfoglaló dísztermet egykor egy parkot ábrázoló festmény díszítette, ezt a sokszori átfestés miatt csak részlegesen sikerült restaurálni, eredeti állapotát fotókon idézik fel.

A beruházás során a Kiskastély mellett új szabadtéri színpadot alakítottak ki, 400 állandó és közel 1300 mobil férőhellyel, valamint korszerűsítették a közvilágítást és parkolókat építettek.

Időközben megkezdődött az Angolpark felújításának második üteme, melyben egy 1823-as
velemenyezd, 2015. június 29. hétfő, 12:06
Átadták Tatán az Öreg-tavi ökoturisztikai központot
Michl József (Fidesz-KDNP) polgármester elmondta: a 414 millió forintos beruházáshoz a város 312 millió forint vissza nem térítendő támogatást kapott uniós és hazai forrásokból, a létesítmény felépítése 8 új munkahelyet teremtett.

A régi kajakház helyén épült, háromszintes ökoturisztikai központban a szezon kezdetén kerékpár- és hajókölcsönző nyílik. A létesítmény az ide befutó útvonalakkal a térség vízi, gyalogos és kerékpáros túráinak kiindulópontja lehet.

A projekt keretében húsznál több túraútvonalat dolgoztak ki, melyeket GPS-re is letölthető formában közzétettek, illetve a központban is kölcsönözhetők navigációs eszközök.

Kerékpárutat építettek a városközponttól az Által-ér völgyi, Tatabányára vezető kerékpárút kezdetéig, valamint feltárták a fő kerékpáros útvonalakat, a biciklistákat információs táblák irányítják biztonságos, kisforgalmú utakra.

Az ökoturisztikai központban alakították ki a tatai fesztiválok kiszolgálóközpontját és áprilisban minden évben megrendezik a
velemenyezd, 2015. január 27. kedd, 12:22
Átadták Tatán a Fényes Fürdő tanösvényét
Michl József polgármester elmondta, a tanösvény megvalósításához az önkormányzat 185 millió forint uniós támogatást nyert el. Az 1350 méteres útvonal egy része fokozottan védett, ide csak túravezetővel lehet belépni.

A területen látogatóközpontot alakítottak ki, melyben a tágabb környezet, a Ramsari övezet nemzetközi jelentőségű vizes élőhelyeihez tartozó az Öreg-tó és a Ferencmajori halastavak élővilágát is bemutatják.

Az épület előtt egy szerkezet mutatja a feltörő karsztvíz nyomását. A gyerekeknek vízi játszóteret hoztak létre aranymosó tóval, vízi puskával, kötélhíddal és vízi kerékkel.

A tanösvény égerlápok és forrástavak között vezet. Másfél évtizeddel ezelőtt az útvonalat száraz lábbal be lehetett volna járni, most víz alatt áll. A forrástavakból jól láthatóan, bugyborékolva tör a felszínre a 20-22 fokos, enyhén szénsavas víz. A 33 hektáros terület jó része érintetlen, azon számos védett növény- és állatfaj él.

A Fényes Fürdő területén lévő földtani törésvonalakból a Gerecse
velemenyezd, 2014. december 05. péntek, 13:41
Átadták a Tatabánya és Tata közötti kerékpárutat
Völner Pál, infrastruktúráért felelős államtitkár az átadáson elmondta, a 2014-től induló uniós tervezési időszakban harmincmilliárd forint lesz a GINOP pályázati rendszerben kerékpárutak építésére. Ennek egy részét az Eurovelo 6-os, Rajka és Budapest közötti kerékpárút megépítésére fordítják, de a meglévő hálózatok összekapcsolására is jut forrás.

A közel 480 millió forintos beruházáshoz 444 millió forintos pályázati támogatást nyert el a három település önkormányzata és a Komárom-Esztergom Megyei Sportszövetségek Szövetsége.

A kerékpárút megépítését 16 éven át napirenden tartó Horváthy Lóránt, a Komárom-Esztergom Megyei Sportszövetségek Szövetségének elnökeként elmondta: a szövetség kerékjegyek kibocsátásával egymillió forintot gyűjtött a három település lakosaitól, az összegből a természeti értékekre felhívó táblákat és az új nyomvonalra irányító útjelzőket állítottak fel.

Az új kerékpáros útvonal önálló vonalvezetésű, kétirányú pályatest, amely az Által-éren egy fahídon vezet át és
velemenyezd, 2013. november 29. péntek, 13:13
október 23...
áttörte a kordont, és nyomukban a tömeg újra a főbejárathoz nyomult. Ekkor a sötétben a katonák lövöldözni kezdtek a levegőbe, amit az épületben levő ÁVH-katonák támadásként értelmeztek és tüzet nyitottak a tömegre. Egy katonatiszt meghalt és két tüntető megsebesült. Az ÁVH egy mentőautóban megpróbált lőszer- és fegyverutánpótlást bejuttatni az épületbe, de a tüntetők leleplezték és megakadályozták az akciót. A rádióhoz kivezényelt katonák közül erre egyre többen átálltak a tüntetők pártjára, illetve átadták fegyverüket, a sapkájukról pedig letépték a vörös csillagot. A tüntetők között ezenkívül több gyári munkás is fegyvert osztogatott, amelyeket az időközben feltört budapesti fegyverraktárakból szereztek. Két órával a véletlen incidens után a lövöldözés kiújult, és ezzel kezdetét vette a budapestiek fegyveres felkelése. A felkelők hajnalra elfoglalták a Rádió épületét. Az ottani stúdiók azonban addigra már használhatatlanná váltak, mivel a pártvezetőség lekapcsoltatta őket a rádióadóról, és a parlamentben
kicsoda57, 2013. október 23. szerda, 22:12
Új elnök-ügyvezető a SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft.-nél
A SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft. tájékoztatása szerint Erwin Schmuck személyében a SPAR Ausztria egyik legtapasztaltabb menedzsere érkezett Magyarországra.

A SPAR Magyarország Kft. 1990-ben alakult. A cégcsoport első SPAR üzletét Tatán nyitotta meg 1991-ben. A tevékenység első éveinek áruház-átalakításait és üzlethálózat-vásárlásait új üzletnyitások sora követte, közöttük ún. zöldmezős beruházások is.

A hálózatbővítés jelentős lépése volt a 2002 végén átvett tizennégy Billa üzlet SPAR-rá történő alakítása, valamint a huszonkét Kaiser's szupermarket 2003-as megvásárlása.

A SPAR történetének legnagyobb akvizícióját 2008-ban hajtotta végre, amikor átvette a Magyarországon működő teljes Plus hálózatot, és év végén a Plus Kft. beolvadt a SPAR Magyarország Kft.-be.

A hálózatbővüléssel párhuzamosan folyamatos a vállalat régebbi egységeinek felújítása, korszerűsítése is. A magyarországi SPAR üzleteinek áruellátásáról a központi logisztikai egységek gondoskodnak. Az első ilyen
velemenyezd, 2012. március 01. csütörtök, 11:52
Képek, videók
Tüncike átadta a virágot
flammerne
2008. május 01. csütörtök, 17:37
Tájékoztatás_Oldal_1.j pg
hencz_laszlo
2015. április 05. vasárnap, 11:46
TÁJÉKOZTATÁS.jpg
fama2
2011. december 01. csütörtök, 15:36
Élet - tájékoztatás a hat
anci-ani
2011. június 14. kedd, 15:49
tájékoztatás.JPG
matavkut
2010. november 07. vasárnap, 10:00
OM5LA Szlovákia
crse
2016. február 07. vasárnap, 12:01
Lengyel Szlovák határ
irmus
2016. január 06. szerda, 17:35
Szlovákiai magyar népkölt
chillik
2015. december 30. szerda, 06:44
Gulyáságyú-szlovákia.j pg
agica2004
2015. június 22. hétfő, 15:58
Edda-Szlovákia.jpg
agica2004
2015. május 19. kedd, 17:26
Kékkö-i vár (Szlovákia -
farkas1945
2014. október 09. csütörtök, 11:45
Tátra-hegység ; Szlovákia
farkas1945
2014. szeptember 27. szombat, 12:44
szlovák krémes
ibolya58
2014. június 24. kedd, 18:00
szlovák csokis-krémes
ibolya58
2014. június 24. kedd, 18:00
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.