Belépés
2020. május 27. szerda | 22. hét | 148. nap | 02:07 | Hella
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Krónika 1. rész (napirend előtt: házszabály, egészségügy, parlagfű)
MSZP: "a paranoia" eluralkodott az állampárton

Tóth Bertalan (MSZP) szerint az Országgyűlés előtt lévő, az önkormányzatok működését korlátozó, a bírói függetlenséget támadó és az ellenzéki képviselőket rendszabályozni akaró törvényjavaslatokból az derül ki, hogy "a paranoia" eluralkodott az "állampárton" is, a Fidesz semmit nem tanult az október 13-i önkormányzati választásból.

Rögzítette, az MSZP elfogadhatatlannak tartja ezeket a módosításokat. Szembeállította a Fidesz és az MSZP világát: szerinte a kormánypárt vissza akarja tekerni az idő kerekét, az MSZP a jövőbe néz, a Fidesz újkori kasztrendszert épít, az MSZP az esélyteremtő államban hisz.

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára közölte, a kormány egyetért a házszabály módosításával, mert az Országgyűlésben nincs helye sem ocsmány, sem trágár beszédnek, sem rendbontásnak. Szerinte más országokban ennél is szigorúbb szabályok vannak. Furcsának nevezte, hogy az MSZP-s politikus beszél demokráciáról, mivel a szocialisták tagjai a szemkilövetők koalíciójának.

Az államtitkár azt kérte a szocialistáktól, a jogállamiság kérdésében ne tartsanak kiselőadást, miközben az MSZMP-t sírják vissza, az 1956-os hősök emlékét tiporják, közben pedig antiszemitákkal fognak össze. Ha közpénzekért aggódnak, akkor Kispesten akciózzanak. Ha pedig Magyarországra hivatkoznak, akkor egyszer tegyenek próbát és támogassák az ország jelöltjeit - hangoztatta. Ez lenne az igazi baloldali forradalom és megújulás - zárta szavait.Párbeszéd: példátlan jogcsorbítás történik

Szabó Tímea (Párbeszéd) is a képviselők további korlátozásáról beszélt a benyújtott, a fegyelmi szabályokat is érintő javaslatok alapján, szóvá téve, hogy Hende Csaba (Fidesz) az igazságügyi bizottság ülésén Máté evangéliumát idézve azt mondta, aki megbotránkoztatja a kicsinyeket, annak malomkövet kötnek a nyakába és a tenger mélyére vetik. Nyújtsák be úgy a törvényjavaslatot, hogy kössenek malomkövet az ellenzéki képviselők nyakába! - hangoztatta.

Szerinte a világ minden parlamentjében megengedett a bekiabálás, a Fidesz pedig összekeveri az illemtanórát az alapjogokkal. A szólásszabadságot nem lehet csak úgy korlátozni - mondta, hozzátéve: ilyen példátlan jogcsorbítás sehol nincs az EU-ban. Közölte, a kormánypártok azért csinálják ezt, mert az ellenzék kimondja Orbán Viktorról, hogy hazug és tolvaj kormányt vezet. Az sérti a Ház méltóságát, hogy rokkant emberektől elvették a trafikokat és odaadták a tolvaj haveroknak, hogy a gazdáktól elrabolták a földet és bebörtönözték a hajléktalan embereket.

Orbán Balázs, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára arra hívta fel a figyelmet, az Országgyűlés a legfőbb népképviseleti szerv, amely arra való, hogy egymással kulturált módon vitatkozzanak a parlamenti képviselők, és az országot érintő legfontosabb döntéseket meghozzák. Ehhez normális működésre van szükség, a képviselőnek pedig joga van elmondani a véleményét, de nincs joga a döntéshozatalt megakadályozni - fejtette ki. Szerinte az, ami tavaly december 12-én történt és az, amit Hadházy Ákos független képviselő néhány hete tett, nem véleménynyilvánítás volt, hanem rendbontás. Önök ezt a helyet nem veszik komolyan - mondta az ellenzéki képviselőknek.Jobbik: kevés a pénz az egészségügyreLukács László György (Jobbik) az egészségügy helyzetére hívta fel a figyelmet, szerinte az adatok rosszak, nem működnek a reformok, az egészségügy, mintha a törvényhozás mostohagyermeke lenne. Közölte: Magyarországon a születéskor várható élettartam öt évvel marad el az OECD átlagától, jelenleg 76 év. Még rosszabbak az egészségben eltöltött évekre vonatkozó adatok - jegyezte meg. Elmondta azt is, 38 ezren halnak meg úgy Magyarországon, hogy haláluk elkerülhető lett volt.

Kevés a pénz az egészségügyben és rossz az intézmények teljesítménye - vont mérleget. Beszélt arról is, hogy sajtóhírek szerint a kormány kórházbezárásokra készül.

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára szerint a képviselő minden mondata cáfolható. Szóvá tette azt, hogy a jobbikos politikus "orvosexportőrként" kifogásolja, hogy kevés az orvos. A születéskor várható élettartamról azt mondta, sikerült az uniós átlag és a magyar adatok közötti különbséget 5 évnél kevesebbre letornázni. Hozzátette: javul az egészségben eltöltött évekre vonatkozó adat is.

Az államtitkár hangsúlyozta, a kormány nem tárgyalt semmilyen kórházbezárásról szóló előterjesztést és nem is kérte, hogy készüljön ilyen. A kormány nem kórházbezárásokkal foglalkozik, mint az önök szövetségesei, hanem kórházépítésekkel - hangsúlyozta.DK: a kormány csak szavakban küzd a parlagfű ellen

Oláh Lajos (DK) elmondta, Magyarországon másfél millió ember szenved parlagfűallergiában, a kormány szavakban mindig készséggel felvette a harcot a növény ellen, de nagyon kevés érdemi intézkedést tett. Akcióterv van a védekezésre, de kitűzött cél nincs, így számon kérni sem lehet - közölte. Szerinte jobban megéri a földtulajdonosoknak kifizetni a bírságot, mint lekaszálni a füvet.

Farkas Sándor, az Agrárminisztérium parlamenti államtitkára szerint Magyarország szigorú törvénnyel biztosítja, hogy a földtulajdonosok megakadályozzák a parlagfű virágba borulását. Hozzátette: a védekezésben a társadalom minden tagjának aktív részvételével lehet hathatós eredményt elérni a védekezésben.

Ismertetése szerint idén novemberig a járási hivatalok 5000 hektár fertőzött területet derítettek fel, a bejárás során pedig 132 millió forint növényvédelmi bírságot szabtak ki.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2019. november 18. hétfő, 15:22
Címkék: Tóth Bertalan, Dömötör Csaba, Miniszterelnöki Kabinetiroda, Szabó Tímea, Hende Csaba, Orbán Viktorról,
Kommentek
Az Egyesült Államok több tagállamában emelkedett a fertőzöttek száma
szigorú intézkedések enyhítését a legkorábban és legkiterjedtebb mértékben bevezető Georgiában folyamatosan csökken az új regisztrált fertőzöttek aránya. Az állam republikánus kormányzója, Brian Kemp elégedettségét fejezte ki a helyzet alakulását illetően. Kifejtette, hogy bővítik a vírustesztelések számát, de meggyőződése szerint muszáj beindítani a gazdaságot. Mint fogalmazott: az egészséges gazdaság azt jelenti, hogy munkát s ezzel lehetőségeket teremtenek az embereknek, s ez már önmagában is egészségügyi kérdés, mert a munkanélküliség betegségeket hoz magával és elszegényedéshez vezet. "Meg kell találnunk a helyes egyensúlyt" - szögezte le.

Georgiában - a baltimore-i Johns Hopkins egyetem és kórház adatai szerint - mindmostanáig 43 ezer koronavírusos fertőzöttet regisztráltak, és több mint 1800 ember halt bele a vírus okozta Covid-19 nevű betegségbe.

Az egész országban - szintén a baltimore-i kórházkomplexum adatai szerint - több mint 1 millió 660 ezer fertőzöttet regisztráltak és meghaladta
velemenyezd, 2020. május 26. kedd, 20:53
Több mint 144 millió euró támogatás gyűlt össze a venezuelai menekülteket segítő nemzetközi donorkonferencián
tájékoztatása szerint Spanyolország 50 millió euróval támogatja Kolumbiát, Perut és Ecuadort a következő három évben a menekültek integrációjának megkönnyítése végett. Janez Lenarcic, a válságkezelésért felelős európai biztos bejelentette, hogy az EU 68 millió euróval járul hozzá a donorkonferenciához, saját humanitárius célokra fenntartott költségvetéséből, ami menekültek a létfontosságú szükségleteit fogja fedezni.

"Ez a pénzeszköz segítséget a nyújt a menekülteknek kulcsfontosságú területeken, az egészségügy és az oktatás területén, különösen a járvány idején, amely még nagyobb nyomást gyakorol az országokra, és megnehezíti a menekültek integrációját" - hangsúlyozta.

Venezuelában 2015 óta politikai-gazdasági válság dúl, amely következtében már milliók menekültek el országból. Az ENSZ szakértői szerint az országban összeomlóban az egészségügyi rendszer, ami a járvány miatt különösen kockázatos, de az élelmiszerhiány, a hiperinfláció, a fennakadások az energia- és vízellátásban, valamint a
velemenyezd, 2020. május 26. kedd, 19:52
Koronavírus - Spanyolországban 194 új fertőzöttet regisztráltak az elmúlt egy napban
A szaktárca napi jelentése szerint a járvány kezdetet óta igazolt esetek száma 236 259, ami 859-tel több a hétfői tájékoztatásban szereplő adathoz képest.

Fernando Simón, a spanyol egészségügyi riasztási és vészhelyzeti koordinációs központ igazgatója napi online sajtótájékoztatóján azzal indokolta az eltérést, hogy továbbra is zajlik, és még néhány napig eltart a tartományokból érkezett beszámolók visszamenőleges hitelesítése. Emiatt hétfőn több mint 1900-zal csökkentették a regisztrált halálesetek számát a közzétett tájékoztatóban.

A minisztérium kedden 35 újabb koronavírus okozta halálozást közölt. Az áldozatok száma összesítve 27117, 283-mal több mint amennyi az előző napi jelentésben szerepelt.

A dél-európai országban éjféltől tíznapos hivatalos nemzeti gyász lép életbe, szerda délben egy perces néma főhajtással tisztelegnek az áldozatok emlékének - jelentette be a kormányszóvivő a kabinet ülését követő sajtótájékoztatón, amelyen több mint két hónap után először vettek részt
velemenyezd, 2020. május 26. kedd, 19:23
Koronavírus - Az olaszországi tartományok egynegyedében egyetlen új fertőzöttet sem diagnosztizáltak
Calabriában szombat óta nem diagnosztizáltak új fertőzöttet.

A gyógyultak száma túllépte a 144 ezret.

A gyógyultakat és a halottakat is számolva a diagnosztizált fertőzöttek száma elérte a 230 555-t.

Az egész országban mintegy 300 új fertőzöttet diagnosztizáltak, ennek két harmadát Lombardia és a vele szomszédos Piemont tartományban.

Lombardiában az idősotthonok mintegy 60 ezer lakóját és személyzetét tesztelték, és harminc százalékuk bizonyult pozitívnak.

Roberto Speranza egészségügyi miniszter arra kérte az olaszokat, vegyenek részt a Vöröskereszt hétfőn indított ellenanyagmérő tesztjén, amelybe 150 ezer személyt akarnak bevonni. A telefonon megkeresetteknek eddig csak 25 százaléka mondott igent.

A tenor Andrea Bocelli nyilvánosságra hozta, hogy március első felében pozitívnak bizonyult egész családjával együtt. Elmondta, hogy enyhe hőemelkedésen túl tünetmentes volt. Hangsúlyozta, hogy gyógyulása óta vérplazma-donorrá vált.

A felmérések szerint az olaszok kilencven
velemenyezd, 2020. május 26. kedd, 19:12
Koronavírus - Francia kutatók szerint a kevésbé fertőzötteknél is kialakul immunitás
formájában szenvedő 160 fertőzött esete szolgált. A vérvizsgálatok azt mutatták, hogy szinte valamennyiük szervezete rendelkezett antitestekkel a betegség kezdetét követő 15. napon. Egy másik szűréssel azt vizsgálták, hogy ezek az antitestek képesek-e ártalmatlanná tenni a vírust. Ebből kiderült, hogy 28 nappal az első tüntetek megjelenése után a fertőzöttek 98 százalékánál "neutralizáló antitestek" alakultak ki, ami a tanulmány szerint "jó hír" a jövőbeni vakcina-kutatásokhoz.

Eközben a francia egészségügyi hatóságok kedden hivatalosan is bejelentették: nem tanácsolják a hidroxiklorokin nevű szer használat a Covid-19 fertőzés kezelésére.

Olivier Véran egészségügyi miniszter szombaton kérte fel a közegészségügyi tanácsot, hogy 48 órán belül vizsgálja felül a hidroxiklorokin nevű szer használatának szabályait, miután a Lancet című tudományos szaklapban megjelent tanulmány szerint a szernek nincsenek kedvező hatásai a Covid-19-betegségben szenvedők kezelésében, az azzal kezelt Covid-19-es
velemenyezd, 2020. május 26. kedd, 19:03
Koronavírus - Kovács Zoltán: a sokat kritizált koronavírus-törvény emberéletek ezreit mentette meg
veszélyhelyzet okának megszűntével. Sőt - folytatta - a törvény még tovább is ment azzal, hogy a parlament kezébe adta a veszélyhelyzet megszüntetésének jogát.

"Mára az idő és az eredmények bizonyították, hogy a koronavírus elleni védekezésről szóló törvény az ország érdekeit szolgálta azzal, hogy felhatalmazta a kormányt a gyors cselekvésre, a határok korai lezárására, a kijárási korlátozások bevezetésére, a karantén kiszabására, lelassítva ezzel a járvány terjedését és biztosította, hogy az egészségügyi ellátó rendszerünk rendelkezzen mindazzal a szükséges gyógyszerekkel és védőfelszereléssel, amelyek az ellátásra szorulók kezeléséhez szükséges" - írta az államtitkár, hozzátéve, hogy a miniszterelnök nyilatkozata szerint a védekezés több ezer idős ember életét mentette meg a gyors döntéseknek köszönhetően.

Kovács Zoltán felhívta a figyelmet arra is: a Johns Hopkins Egyetem Koronavírus Kutatóközpontjának statisztikái szerint Magyarországon 100 000 lakosra 38,73 igazolt COVID-19 fertőzött jut, ami
velemenyezd, 2020. május 26. kedd, 19:03
Koronavírus - Enyhítene a korlátozásokon az osztrák kancellár
lehetőséget kapnak arra, hogy helyi szigorításokat vezessenek be. Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy ott van szükség a legkevesebb szabály bevezetésére, ahol a legalacsonyabb a fertőzésveszély.

Kurz leszögezte: nem engedhetjük meg, hogy a koronavírus miatt "túlszabályozzuk" az egyes emberek életét. Sokkal inkább az egyéni felelősséget és a józan ész fontosságát kell hangsúlyozni - tette hozzá. Várhatóan még a héten tárgyalóasztalhoz ül Sebastian Kurz kancellár Werner Kogler alkancellárral, Rudolf Anschober egészségügyi miniszterrel, valamint Karl Nehammer belügyminiszterrel, hogy egyeztessenek a részletekről.

A kormányfő arról is szót ejtett, hogy Ausztria lakói nagyszerű teljesítményt nyújtottak, részben nekik köszönhető, hogy a járvány terjedése lelassult. Felhívta a figyelmet ugyanakkor arra, hogy a hivatalok felelőssége a fertőzöttek izolálása, elkülönítése, ugyanis ők a munkahelyükön további személyeket fertőzhetnek meg.

Közben egy bécsi iskolában és egy óvodában összesen heten fertőződtek
velemenyezd, 2020. május 26. kedd, 19:02
Koronavírus - Orbán Balázs: két héten belül dönthet az Országgyűlés a veszélyhelyzet megszüntetéséről
közterületi parkolás és a veszélyhelyzet idején meghozott adókedvezmények határideje szintén július elseje - tette hozzá.

A hiteltörlesztési moratórium december 31-éig hatályban marad, a kórházparancsnoki rendszert megtartják. Az állami foglalkoztatottak - rendőrök, katonák és kormánytisztviselők - külföldi utazási tilalma a törvény hatályba lépésével megszűnik, az érintéssel történő bankkártyás fizetés limitjének 15 ezer forintra emelése megmarad - sorolta.

Orbán Balázs szólt arról is, hogy az egészségügyi válsághelyzet intézménye "az egészségügyi készenlét fokozása érdekében megerősödik", a jövőben ez a jogintézmény biztosítja majd a járvány esetleges második hullámára való felkészüléshez szükséges jogi hátteret.

Erről úgy fogalmazott: azt remélik, hogy úgy tudunk a járvány esetleges további szakaszaiban védekezni, hogy nem lesz szükség újabb különleges jogrendi állapot kihirdetésére. Ehhez azonban - folytatta - szükséges, hogy az átmeneti szabályokat a képviselők támogassák.

A
velemenyezd, 2020. május 26. kedd, 17:12
Képek, videók
Az egészségügyi iskola
wob
2018. július 21. szombat, 10:09
egészségügy.png
agica2004
2017. január 09. hétfő, 18:05
egészségügy.png
sz719eszter
2016. december 01. csütörtök, 17:17
egészségügy.jpg
kicsoda57
2015. július 04. szombat, 23:15
Egészségügy.jpg
pacsakute
2013. július 06. szombat, 21:14
Az egészségügy célja...
gyulla
2013. június 12. szerda, 22:11
5 Az egészségügyi maffia.
sarkadykati
2011. március 25. péntek, 03:21
78_78 Állat-egészségügyi
charlotteani
2010. november 15. hétfő, 22:00
Egészségügyi biztositó ép
tarsoly-galeria
2010. március 21. vasárnap, 17:44
Az egészségügyi maffia
sarkadykati
2009. december 15. kedd, 03:23
64_egeszsegugy_a025.jp g
mezixy
2009. február 10. kedd, 19:43
Tóth Bertalan.jpg
margitmama
2009. június 17. szerda, 17:54
Szeged Dömötör torony.jpg
agica2004
2017. január 09. hétfő, 18:52
Dömötör Ilona Szer
maria_kadar_148
2016. február 22. hétfő, 22:57
Dömötör Ilona: Hóvirág
anna4459
2016. február 08. hétfő, 21:30
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.