Belépés
2020. július 14. kedd | 29. hét | 196. nap | 01:21 | Örs, Stella
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Trump utasítást adott az amerikaiakat "zaklató" iráni naszádok tűz alá vételére és megsemmisítésére
Az amerikai haditengerészet szóvivője az újságírókat Mark Esper védelmi miniszter titkárságához és az amerikai haderő Középső Parancsnokságához irányította, ám egyikük sem kívánta kommentálni az elnök Twitter-bejegyzését.

Donald Trump egy héttel az követően tette közzé bejegyzését, hogy az amerikai haditengerészet bejelentette: 11 iráni hajó "veszélyes és zaklató" módon megközelített amerikai hajókat a Perzsa(Arab)-öböl északi térségének nemzetközi vizein. "Az Iszlám Forradalmi Gárda haditengerészetének veszélyes és provokatív akciói megnövelték a tévedések és összeütközések kockázatát" - írta akkor kiadott közleményében az amerikai haditengerészet.

Az első incidensek március elején történtek, miután az Egyesült Államok és a vele szövetséges koalíciós erők repülőgépei iraki területen támadást intéztek az Irán által támogatott, Kataib Hezbollah nevű milícia csoportjai ellen. Az amerikai és koalíciós erők ezzel megtorló csapást intéztek a milicisták ellen, akik egy nappal korábban végrehajtott rakétatámadásukkal megöltek két amerikai katonát.

Elemzők szerint az elnöki direktíva - amennyiben sor kerül a gyakorlati alkalmazására - jelentős változást jelentene az amerikai viselkedésben. Eddig ugyanis az amerikai parancsnokok csakis közvetlen veszély esetén válaszolhattak, például abban az esetben, ha rálőttek amerikai hajókra.

John Miller nyugalmazott ellentengernagy, az amerikai haditengerészet 5. flottájának volt főparancsnoka a Politico című lapnak úgy fogalmazott: az elnök Twitter-bejegyzése valószínűleg csak "figyelmeztetés volt Iránnak, hogy maradjon távol a mi hajóinktól".

Forrás: MTI
velemenyezd, 2020. április 22. szerda, 18:28
Címkék: Mark Esper, Középső Parancsnokságához, Donald Trump, Iszlám Forradalmi Gárda, Egyesült Államok, Kataib Hezbollah,
Kommentek
A moldvai felek javára döntött a táblabíróság a Békás-szorosért folyó perben
Hagyományosan Székelyföldhöz tartozó Békás-szoros, és a körülötte fekvő 700 hektáros terület hovatartozása azt követően vált kérdésessé, hogy 1996-ban elfogadott 7-es törvény előírta a települések határainak rögzítését a kataszteri iratokban. 1998-ban a két megye kataszteri hivatala azt rögzítette egy jegyzőkönyvben, hogy a nagy turisztikai potenciállal rendelkező terület Almásmezőhöz tartozik, és ezt a jegyzőkönyvet Gyergyószentmiklós akkori alpolgármestere is aláírta. Ennek a jegyzőkönyvnek a megsemmisítésére és a megyehatár kiigazítására irányultak az ezt követő székelyföldi kezdeményezések.

2012-ben megyeközi bizottság vizsgálta meg az ügyet, megállapítván, hogy a mind hargitai mind a neamti fél ragaszkodik az álláspontjához, és magának követeli a vitatott területet, így a bíróságon folytatódik az ügy.

A pert többszöri áthelyezés után 2013-tól a Prahova megyei törvényszék tárgyalta, mely tavaly júniusban mondta ki a Hargita megye számára kedvező ítéletet. Az első fokon eljáró bíróság
velemenyezd, 2020. június 25. csütörtök, 17:32
Trianon 100 - Semjén: meg kell haladnunk Trianont!
a monarchia és Magyarország elleni szabadkőműves összeesküvés, valamint a Tisza István után vezető szerephez jutók részint alkalmatlan, részint hazaáruló volta.

Ez a szabadkőműves hátterű propaganda hihetetlen intenzitással feketítette be az országot: rágalmazott, hamisított, lázította a nemzetiségeket és készítette elő a monarchia és Magyarország lerombolását - közölte, majd megjegyezte, tragikus, hogy sem a bécsi sem a budapesti vezetés nem ismerte fel a veszély nagyságát, a birodalom megsemmisítésére készülő tervet.

Semjén Zsolt úgy vélte, a területi veszteségek elkerülhetetlenek voltak, de semmiképp sem ilyen mértékűek, hogy Magyarország színmagyar országrészeket veszítsen el.

A Tisza István elleni szisztematikus propaganda ugyanakkor megtette hatását, és erre a miniszterelnökmeggyilkolása tette fel a pontot, a nemzet vezető nélkül maradt - mondta.

A magyar nemzet tudati züllesztéséhez és az állam szétveréséhez egy ív vezetett a szabadkőműves Jászi Oszkártól az alkalmatlan Károlyi
velemenyezd, 2020. június 03. szerda, 19:53
fejlesztés alatt
Az EDO-05-nek elnevezett berendezés, amelyet a besztercei Ioan Borodi 1996-ban talált fel, ózont generál, és felhasználható a levegőben és a vízben lévő baktériumok és vírusok megsemmisítésére.

A mérnök a sajtónak elmondta, hogy a kolozsvári Közegészségügyi Intézet húsz évvel ezelőtt mikrobiológiai teszteket végzett az eszközzel.

,,A gépeket baktériumokon tesztelték. A vírusok pedig még kevésbé ellenállóak az ózonnal szemben, mint a baktériumok. Ebből egyértelművé válik, hogy az ózon elpusztíthatja a vírusokat. De ezt csak a bukaresti Virológiai Intézet tudná igazolni. Ők azonban nem tudják koronavíruson tesztelni a gépet, mert nincs a birtokukban a vírus. Ehelyett tesztelhetnék más vírusokon... Beszéltem velük, de 5000 eurót kértek tőlem a teszteléshez. Elmagyaráztam nekik, hogy nem vagyok az Egészségügyi Minisztérium, nincs annyi pénzem... Az eszközt a rendelkezésükre tudom bocsátani, de pénzt nem tudok adni." - nyilatkozta Ioan
klarika47, 2020. március 22. vasárnap, 09:47
Az amerikai kormány jóváhagyta a Javelin páncéltörő rakéták eladását Lengyelországnak
Ezek a páncéltörő rakéták hordozható, infravörös önirányítású, "tüzelj és felejtsd el" rendszerű páncéltörők. Az amerikai Raytheon és a Lockheed Martin gyártja. Páncélozott földi célok, megerősített fedezékek és alacsonyan repülő légi célok megsemmisítésére alkalmas.

A Pentagon közleménye szerint az amerikai külügyminisztérium 79 darab Javelin rakétavető és 100 rakéta eladását hagyta jóvá, mintegy 100 millió dollár értékben.

A vásárlási igénnyel Varsó jelentkezett Washingtonnál, tavaly szeptemberben. Elemzők emlékeztettek rá, hogy a lengyel konzervatív kormány az egyik legszorosabb európai szövetségese a Trump-kormányzatnak, és többször is szorgalmazta az amerikai katonai jelenlét erősítését lengyel földön. Andrzej Duda lengyel elnök szeptemberben kétoldalú katonai együttműködési megállapodásról szóló nyilatkozatot írt alá Donald Trump amerikai elnökkel Washingtonban. A megállapodás tartalmát ugyan részletesen nem ismertették, de a Fehér Ház akkori közleményéből kiderült, hogy az Egyesült
velemenyezd, 2020. március 04. szerda, 21:22
Dunai hajóbaleset - Fővárosi Törvényszék: elegendő a vádlott bűnügyi felügyelete
elektronikus adatok megsemmisítésének, meghamisításának vagy elrejtésének - kockázata.

Döntése indokolásában a bíróság felhívta a figyelmet arra, hogy a Kúria egy korábbi határozata értelmében a bizonyítás veszélyeztetéséről szóló határozatnak nem elegendő feltételezéseken nyugodnia, annak adatokkal, tényekkel igazolhatónak kell lennie.

A törvényszék eljáró tanácsa kiemelte, hogy - mint azt korábban már más bíróságok is megállapították - a vádlott nem törekedett elektronikus adatok megsemmisítésére és nincs adat arra sem, hogy a férfi bárkit is befolyásolni kívánt volna a bizonyítás eredményességének befolyásolása céljából.

A törvényszék szerint a szökés, elrejtőzés veszélyének kiküszöbölése érdekében a továbbiakban is szükség van személyi szabadságot érintő kényszerintézkedés alkalmazására, ennek meghatározása során azonban a szükségesség, arányosság és fokozatosság elvét szem előtt kell tartani.

A bíróság szerint a szigorúbb feltételekkel elrendelt és a vádlott mozgását nyomon követő
velemenyezd, 2020. január 21. kedd, 15:51
Felfedeztek egy fotógyűjteményt a lengyelországi zsidóság megsemmisítésére indított náci műveletről
Hétfői német lapbeszámolók szerint a több mint 350 felvételt tartalmazó gyűjtemény Johann Niemann, a sobibóri megsemmisítőtábor helyettes vezetőjének hagyatékából került elő. A gyűjteményt bemutató - Fotók Sobibórból című - kötetet január végén mutatják be A terror topográfiája (Topographie des Terrors) nevű berlini dokumentációs, kiállítási és kutatási központban.

A kutatóintézet közleményében kiemelte, hogy vannak még olyan náci bűncselekmények, amelyek nem kerültek megfelelő helyre a társadalmi emlékezetben. Ezek közé tartozik a Reinhard-akció, amelyben 1,7 millió, többnyire lengyelországi zsidót gyilkoltak meg a sobibóri, a treblinkai és a belzeci megsemmisítőtáborban. Az emlékek hiányossága főleg annak tulajdonítható, hogy kevés a túlélő, az elkövetők pedig sikeresen eltüntették bűneik nyomait. Azonban az is fontos, hogy sok esetről szinte egyáltalán nem maradt fenn képanyag.

Az úgynevezett Niemann-gyűjtemény viszont megalapozza a Reinhard-akció képi emlékezetét, a felvételek bemutatják a
velemenyezd, 2020. január 20. hétfő, 19:02
Ukrán repülő - RNBO-titkár: Ukrajna a nyugati országoknál előbb tudta, hogy lelőtték a gépet
"Még azelőtt, hogy Irán megváltoztatta álláspontját, mi ismertük ezt az információt. Mi már akkor tudtuk, amikor más országbeli partnereink elkezdték nyilvánosságra hozni" - mondta a tisztségviselő.

Elmondta, hogy az Iránban dolgozó ukrán szakértők megérkezésüktől kezdve folyamatosan küldték az információkat Kijevnek. "Rövid idő alatt az összes információt összerakva, rájöttünk, hogy mi történt" - mondta. Szavai szerint az ukrán szakértők bizonyítékot találtak arra vonatkozóan, hogy rakéta találta el a gépet.Ugyanakkor - mint Danyilov magyarázta - nem hozhattak mindent azonnal nyilvánosságra, nehogy Irán kiutasítsa a területéről az ukrán szakértőket.

"Úgy vélem, Irán megértette, hogy nincs értelme tovább tagadni, és különben is, az (a bizonyíték) már az ukrán félnél volt" - mondta.

Megjegyezte még, hogy "nagy valószínűséggel" Kijevben meg tudják nevezni a rakéta típusát, valamint azt is tudják, hogy mikor és kitől vásárolta azt az iráni vezetés.

Az ukrán elnöki
velemenyezd, 2020. január 11. szombat, 17:32
Képek, videók
Amerikaiak a téli olimpiá
sanci81
2014. február 12. szerda, 19:32
Articulo_Pintar-la-esp era
menusgabor
2018. december 15. szombat, 15:45
espersit mária caca.png
chillik
2017. augusztus 17. csütörtök, 15:00
espersit jános 002.png
chillik
2017. augusztus 17. csütörtök, 14:59
espersit jános 001.png
chillik
2017. augusztus 17. csütörtök, 14:58
Esperaa3087987833lSmal lSm
wiwat
2013. július 27. szombat, 07:48
espera+azul.gif
magdyka
2008. június 26. csütörtök, 15:31
Második unokám (a középső
mandala1946
2012. december 23. vasárnap, 20:26
narcisz_kozepso_szirmo k.j
netkokler
2012. április 18. szerda, 23:32
A középsö fedélzet.png
farkas1945
2010. november 26. péntek, 17:42
A középsö várudvar.jpg
farkas1945
2010. november 16. kedd, 17:40
középső szoba.JPG
bento
2010. július 28. szerda, 12:04
középső szoba szemben.JPG
bento
2010. július 28. szerda, 12:03
Manhattan középső része
mecsery
2010. május 09. vasárnap, 23:12
a belváros középső része
mecsery
2010. május 07. péntek, 15:44
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.