Belépés
2019. október 15. kedd | 42. hét | 288. nap | 08:38 | Teréz
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
2018. október 13., szombati Napiszöveg
,,Erősítsétek. . . meg a lelankadt kezeket
és az erőtlen térdeket"
(Héberek 12:12NW).

Jehova körbevesz minket egy
világméretű testvériséggel, és
ebben a közösségben valódi
bátorítást kaphatunk (Héberek 12:12, 13NW Erősítsétek hát meg a lelankadt kezeket és az erőtlen térdeket,
13és továbbra is egyengessétek el az ösvényeket a lábatok előtt, hogy ami sánta, ne ficamodjon ki,
hanem inkább gyógyuljon meg.).
A testvérek támogatásából az első
században is sokan erőt merítettek,
és ez ma is így van. Mi hogyan
támogathatjuk a testvéreket?
Gondoljunk Áron és Húr példájára,
akik úgy támogatták Mózest, hogy
tartották a kezét a csata alatt (2Mózes 17:8--13NW Majd jöttek az amálekiták, és hadba szálltak Izrael ellen Refidimben.9Mózes ezt mondta Józsuénak:,,Válassz ki férfiakat, vonulj ki, és harcolj az amálekitákkal! Holnap a domb tetejére állok, kezemben az igaz Isten botjával."10Józsué úgy is tett, ahogy Mózes mondta neki, és harcolt az amálekitákkal. Mózes, Áron és Húr pedig felmentek a domb tetejére.11Amíg Mózes kezei a magasban voltak, az izraeliták kerekedtek felül, de amint leengedte a kezeit, az amálekiták kerekedtek felül.12Amikor Mózes kezei elfáradtak, hoztak egy követ, alátették, ő ráült, Áron és Húr pedig két oldalról tartották a kezeit, és így a kezei a magasban maradtak napnyugtáig.13Így hát Józsué legyőzte és kardélre hányta az amálekitákat és azokat, akik velük voltak.).
Mi is kereshetjük a módját, hogy hogyan
nyújthatnánk gyakorlati segítséget
másoknak. Gondoljunk azokra, akik
az időskor következményeivel,
egészségi gondokkal vagy a magánnyal küzdenek,
akiknek ellenséges a családjuk, vagy
meghalt egy szeretett hozzátartozójuk.
Azokat a fiatalokat is támogathatjuk,
akiket a társaik bele akarnak vinni a rosszba,
vagy akiket arra ösztönöznek, hogy ebben
a világban érjenek el sikereket anyagi
vagy szakmai szempontból (1Tesszalonika 3:1--3NW Ezért, amikor már nem bírtuk tovább, azt gondoltuk, az a legjobb, ha egyedül maradunk Athénban,2és elküldtük Timóteuszt, a testvérünket, Isten szolgáját, aki a Krisztusról szóló jó hírt hirdeti, hogy megszilárdítson és megvigasztaljon benneteket, és így megerősödjön a hitetek,3hogy senki ne inogjon meg ezek miatt a nyomorúságok miatt. Mert ti is tisztában vagytok vele, hogy nem tudjuk elkerülni, hogy ilyen szenvedéseket éljünk át);
(1Tesszalonika 5:11, 14NW Így hát állandóan bátorítsátok és építsétek egymást, mint ahogy teszitek is.Másrészt buzdítunk titeket, testvérek, hogy figyelmeztessétek a rendetleneket, beszéljetek vigasztalóan a lehangoltakkal, támogassátok a gyengéket, és legyetek türelmesek mindenkivel).
Őszintén érdeklődjünk mások iránt
a királyságteremben, a szolgálat közben,
közös étkezések során, vagy egy
telefonhívás által.
w16.09 1:13--14


charlotteani, 2018. október 13. szombat, 02:49
Címkék: Gondoljunk Áron, lelankadt kezeket, erőtlen térdeket, közösségben valódi, lábatok előtt, testvérek támogatásából,
Kommentek
Angyalszó - Választások - A II. Vatikáni Zsinat tanítja
adják le szavazatukat december 11-én.

Ehhez küldöm szeretettel főpásztori áldásomat.
Gyulafehérvár, 2016. november 27-én

- Böcskei László nagyváradi megyéspüspök körlevele:
Kedves Testvéreim!
A parlamenti választások küszöbén, a már korábban is ismertetett közleménnyel buzdítom híveimet és minden jóakaratú embert, hogy társadalmat alakító felelősségünk vállalásával, hiánytalanul vegyünk részt a vasárnapi szavazáson. Amikor szavazatunkat az urnába dobjuk, gondoljunk arra, hogy saját magunkról és társadalmi életünk további kibontakozásáról és fejlődéséről van szó. Érdekeink képviselete, megszerzett jogaink megvédelmezése és közösségeink megmaradása, fejlődése függ attól, hogy ki és hogyan képvisel bennünket. Tőlünk és a mi szavazatainktól függ az is, hogy mennyire tudunk keresztény küldetésünknek eleget tenni a társadalmi élet különféle területein: iskoláinkban a nevelés terén, szociális intézményeinkben a szegények és rászorulók megsegítése terén, kulturális
maroka, 2018. április 01. vasárnap, 22:24
Nagycsütörtök, az utolsó vacsora miséje
Igenaptár oldalon
OLVASMÁNY Mózes második könyvéből
A húsvéti vacsora parancsa.
Az Úr így szólt Mózeshez és Áronhoz Egyiptomban: ,,Ez a hónap legyen számotokra a kezdő hónap: ez legyen az év első hónapja. Hirdessétek ki Izrael egész közösségének: A hónap tizedik napján mindenki szerezzen egy bárányt családonként, egy bárányt házanként. De ha a család kicsi egy bárányhoz, akkor a személyek számának megfelelően a szomszédos családdal együtt vegyen egyet. Aszerint számoljátok a meghívottakat, hogy ki-ki mennyit eszik. Az állat legyen hibátlan, hím és egyéves. Vehettek bárányt vagy kecskét. Tartsátok a hónap tizennegyedik napjáig. Akkor Izrael közösségének egész gyülekezete estefelé vágja le. Vegyenek a véréből és kenjenek belőle annak a háznak a két ajtófélfájára és szemöldökfájára, amelyben elköltik. A húsát - tűzön megsütve - még akkor éjszaka egyék meg. Kovásztalan kenyérrel és keserű salátával fogyasszák. Így fogyasszátok: Legyen a derekatok felövezve, saru a lábatokon, bot
maroka, 2018. március 29. csütörtök, 17:08
Szép napot mindenkinek!
életünkben és muszáj ápolnunk őket.

A legtöbb ember a tökéletes partnerről ábrándozik. Aki egyből ledönti őt a lábáról, akivel kézen fogva andalog a naplementében és boldogan élnek, amíg meg nem halnak. De vajon milyen hatása van kapcsolatainkra annak, ha partnerünk nem tud megfelelni a bennünk élő képnek? Ez persze nem jelenti azt, hogy egy siralmas kapcsolatban kell élnünk és el kell fogadnunk minden áron azt, akivel élünk, de azt igen, hogy minden kapcsolatért dolgozni kell.

Gondoljunk a házasságunkra úgy, mintha az egy művészi alkotás lenne: te és párod vagytok a szerszámok, az eszközök, és együtt kell dolgoznotok azért, hogy a vásznon egy csodálatos alkotás jöjjön létre. Úgy nem lehetünk boldogok, ha azt várjuk, hogy festmény fesse meg saját magát.

Az élet egy játék.

Miért kéne úgy élni az életünket, mintha tojáshéjon lépkednénk és mindig aggódnánk valami miatt? Ez az élet a miénk. Tanulunk belőle és tapasztalatokat gyűjtünk. Hát akkor miért is ne tekinthetnék
kirscha, 2018. március 12. hétfő, 15:57
Szebenyi Judit
megérteni"
Önzetlenül élni, egymásért, nem várva viszonzást cserébe!
Minden szándék, tetté válik, minden elmúlik,
Bánatok, csalódások, fájdalmak, szenvedések, indulatok.
Az idő a legjobb gyógyító és barát, jönnek új napok,
Életünk minden perce változik, szebb napok is vannak, nem csak rosszak!
Nem lehet nem érezni, szív, lélek, szeretet nélkül élni,
A szív, szívre dobban válaszol, lelkünk, hol sír, hol boldog.
Gondoljuk és hisszük, mindent egyszer a szívünk, lelkünk elfelejt,
Gondoljunk arra, mennyi fájdalmat, örömet, sebet gyógyít be a szeretet!
Az őszinte tiszta szeretet, az egyetlen gyógyszer,
Lelked és szíved fájdalmaira, szeress hát amíg élsz örökké!
Jegyezd meg nem szabad mindent, szívedre, lelkedre venni,
Az idő jó barátod, melletted van, figyelmeztet mindenre,
Okos légy a jövőben, szeretetet adj, hogy boldog ember
menusgabor, 2017. július 26. szerda, 21:59
Privatizáció címén szétlopták az országot
Művek...Kőfaragó- és Épület-szobrászipari Vállalat, a Herendi- és a Hollóházi Porcelángyártó Vállalat, CAOLA,...stb)
1988-tól történő kiárusítása a maradék kis ország határain belül megmaradt magyarságot- - a munkás-parasztsághoz tartozó rétegét - érintette végzetesen!
*
*
Azért folyik még mindig a kétoldali politikusok között a hatalmi harc a nép feje fölött, mert mindezért soha senki nem vonta őket felelősségre! Botor gondolat mindezért egyetlen bűnbakot hibáztatni!
Gondoljunk csak a 2005-ben létrehozott Nemzeti Konzultációs Testület tanult és tudós tagjaira, akik nagyon is jól tudták, hogy mennyi sebből vérzik a magyar társadalom!
Már csak azt kellene kideríteni, hogy elkészült-e az erről szóló ELEMZÉS és az orvoslásra tett javaslatokat tartalmazó TERV????
*
Vagy - ha elkészült mindez, akkor hogyan lehetséges, hogy nem tudtunk róla?
*
Hogyan lehetséges, hogy a szavazópolgárok mit sem sejtő tömegeit félre lehetett és lehet vezetni?
furaila, 2016. december 12. hétfő, 04:00
Dr. Nagy István államtitkár emléktábla avató beszéde
alakult szervezetben. A vezetőség munkáját egy írókból álló testület segítette, melynek tagja volt Illyés Gyula, Féja Géza, Németh László, Reményik Zsigmond, Szabó Lőrinc, Tamási Áron, és Veres Péter is. A kor szellemi életének meghatározó alakjai csatlakoztak tehát a Petőfi Párthoz, így a magyar vidék ügyéhez. Az egész nemzet tragédiája, hogy e nagyszerű férfiak munkájukat a harckocsikon érkező kommunisták elnyomása miatt nem tudták elvégezni.

Tisztelt Megemlékezők!

Tisztelettel gondoljunk tehát a parasztpárti hősökre, akik a forradalom napjaiban és az azt követő embertelen diktatúrában is bátran emelték fel szavukat a magyar vidék ügye mellett.

A ma felavatott emléktábla azonban nem csupán emléket állít a parasztpárti hősöknek, de emlékeztet is! Emlékeztet arra minden magyart, hogy bármilyen hatalom is szállja meg hazánkat, tiporja lábbal a magyar függetlenséget, a parasztság mindig kiáll a szabadság mellet és képes a politikai önszerveződésre. A magyar vidék erejét nem
otvenhatosemlekev2016, 2016. november 06. vasárnap, 03:41
Rio 2016 - Szász aranya után déja vu-érzése volt a Vasas-elnöknek
A budapesti klub vasárnapi közleményében Markovits László elnök kifejtette, ismét büszke lehet mindenki a magyar sportra, szombaton kicsit megint Magyarországra figyelt a világ.

"Óriási öröm számomra, hogy ennek a sikernek fontos részese a Vasas. Déja vu-érzésem volt, hiszen négy éve Londonban ugyanígy egy vasasos vívó szerezte a magyar csapat első olimpiai aranyát. Ki gondolta volna, hogy ezt még túl lehet szárnyalni?" - utalt a klubvezető a kardozó Szilágyi Áron 2012-es diadalára, hozzátéve, gratulál mindenkinek, aki részese Szász Emese és Hosszú Katinka aranyérmének.

Ferjancsik Domonkos korábbi világbajnok kardozó, a Vasas vívószakosztályának elnöke felvetette: "Mondhatjuk, hogy a Vasas vezeti az olimpiai éremtáblázatot?" Ezután úgy fogalmazott, hogy Szász Emesét titkon a dobogóra várta, de a legmerészebb álmában sem gondolta, hogy ennyire fényes lesz az az érem.

"Emlékszem, tavaly a világbajnokság után sms-eztünk, és kicsit le volt törve a bronz miatt, akkor is azt írtam neki, hogy
velemenyezd, 2016. augusztus 07. vasárnap, 14:33
Képek, videók
Télen is gondoljunk rájuk
1951anna
2013. április 12. péntek, 08:11
gondoljunk a kicsikre is
jegesmedve21
2012. július 22. vasárnap, 08:42
Csak arra gondoljunk viss
jakabgasparne
2009. június 06. szombat, 06:03
Cica kezeket fel.jpg
nyulacska5
2008. október 30. csütörtök, 12:43
Kezeket fel!
samsira
2008. július 13. vasárnap, 20:11
kezeket fel
agardika
2008. március 12. szerda, 08:13
Kezeket fel vagy lövök!
girlbaba
2008. február 25. hétfő, 19:52
kezeket fel.jpg
gabor064freemailhu
2007. október 24. szerda, 22:15
kezeket fel.jpg
betti055
2007. október 19. péntek, 21:47
Alvás kezeket fel.jpg
gaborgeneral1
2007. október 17. szerda, 22:33
KezeketFel.jpg
kaczur
2006. szeptember 12. kedd, 15:27
Kezeket fel
inri
2006. szeptember 11. hétfő, 23:26
Cica kezeket fel.jpg
dettoo
2006. szeptember 01. péntek, 10:15
Kezeketfel.jpg
gabes786
2006. június 24. szombat, 14:23
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.