Belépés
2019. március 18. hétfő | 12. hét | 77. nap | 18:56 | Sándor, Ede
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Brexit - Sajtóértesülés: Merkel világossá tette Maynek, hogy nem lehet megváltoztatni a Brexit-feltételekről sz
A beszámolók szerint a kancellár a pártja, a Kereszténydemokrata Unió (CDU) és a bajor Keresztényszociális Unió (CSU) közös szövetségi parlamenti (Bundestag-) frakciójának ülésén elmondta, hogy a brit kormányfővel folytatott tárgyalásán leszögezte, nem lehet ismét megnyitni a Brexit feltételrendszeréről novemberben kötött megállapodást.

Azt is hangsúlyozta, hogy London csak az Európai Unió egészével állapodhat meg a kilépésről, és nem lehet szó tagországonként külön-külön kötendő egyezségekről.

Ugyanakkor Angela Merkel szerint van még esély a brit EU-tagság rendezett, megállapodáson alapuló felszámolására, és a brit alsóház képviselőinek többsége sem akar rendezetlen Brexitet, mert az lenne a legrosszabb mindenkinek.

Szavai szerint a legfőbb vitapont az EU-hoz tartozó Írország és az Egyesült Királysághoz tartozó Észak-Írország közötti határ igazgatására vonatkozó úgynevezett backstop, vagyis tartalékmegoldás, amely az állandó fizikai határellenőrzés újbóli bevezetésének elkerülésére egységes vámügyi szabályozást ír elő határozatlan időre arra az esetre, ha a Brexit utáni átmeneti időszakban nem sikerül megállapodni az EU és az Egyesült Királyság kereskedelmi kapcsolatának rendszeréről.

Elmondta: az a kérdés, hogy miként lehetne több biztosítékot nyújtani Londonnak arra az esetre, ha ez az átmeneti időszak hosszúra nyúlik,és így az egységes vámügyi szabályozás miatt hosszú időre korlátozott lesz a brit vezetés kereskedelempolitikai önállósága, annak ellenére, hogy az ország már nem is az EU tagja. Mint mondta, Theresa May ilyen biztosítékokat kíván szerezni, hogy meggyőzze a megállapodást elutasító képviselőket pártjában, a Konzervatív Pártban.

Theresa May kedden Mark Rutte holland miniszterelnökkel Hágában folytatott tárgyalása után érkezett a német fővárosba. Megbeszélése Angela Merkellel nagyjából 60 percig tartott. A kancellári hivatal nem közölt részleteket a találkozóról. A brit miniszterelnök Berlinből Brüsszelbe utazott tovább, ahol Jean-Claude Junckerrel, az Európai Bizottság elnökével tárgyal.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2018. december 11. kedd, 18:05
Címkék: Kereszténydemokrata Unió, Keresztényszociális Unió, Európai Unió, Ugyanakkor Angela Merkel, Egyesült Királysághoz, Egyesült Királyság,
Kommentek
Vigyük Krisztus reménységét....
írt leveléből vett idézet és amelyet a Szentatya 2018. október 4-én, Assisi Szent Ferenc liturgikus ünnepén keltezett.
Vertse Márta - Vatikán
Turkson bíboros az üzenet logikájára rámutatva hangsúlyozta: az emberi cselekvés hatással van a teremtett világ sorsának alakulására, az emberiség megváltása, a gonosztól és a bűntől való megszabadítása pedig az egész teremtésre vonatkozik. Ha cselekedeteink hatással vannak a teremtésre, ez azt jelenti, hogy a megváltásnak hatalmában áll megváltoztatni tetteink következményeit.
Muñoz prelátus a pápai üzenetből a Húsvétra való felkészülés három fontos feladatát emelte ki: böjtölés, alamizsnálkodás és ima. Akkor lépünk valóban a megtérés útjára, ha kilépünk önzésünkből és tekintetünket felebarátaink felé fordítjuk.
Az üzenet teljes szövegét:
Képen:Ferenc pápa és a Föld bolygó
maroka, 2019. március 03. vasárnap, 12:23
Zamárdiban rendezik meg a Red Bull Air Race magyar futamát
Az elmúlt hetekben a Red Bull Air Race szervezői több vidéki helyszínt is megvizsgáltak, miután Budapest Főpolgármesteri Hivatala február elején bejelentette, hogy nem ad engedélyt a műrepülőverseny megtartására. Több balatoni helyszínt is felkerestek, amely térségben a repülők számára szóba jöhet a sármelléki, a siófok-kiliti és a szentkirályszabadjai reptér is.

Csákovics Gyula közölte, a döntés megszületett, Zamárdi lesz az új helyszín, de a szervezőknek még több részletet is egyeztetniük kell a hatóságokkal. A rendezvény várhatóan a Balaton Soundhoz hasonló megterhelést jelent majd a településnek, ugyanakkor óriási, strandolás közben is élvezhető élményt jelent majd, és komoly reklámértékkel bír az egész üdülőrégió számára

Mint mondta, örömmel fogadják be a világszínvonalú nemzetközi rendezvényt. Szerinte nem kell attól tartani, hogy a nyári főszezon miatt nem lesz elég szállás-, vagy parkolóhely. A településnek több mint egy évtizednyi tapasztalata van a hasonló számú érdeklődőt vonzó
velemenyezd, 2019. március 01. péntek, 13:34
Hajlandó többet fizetni a magyar vásárló a hazai védjegyes termékért egy felmérés szerint
Az MTI-hez szerdán eljuttatott reprezentatív felmérés több mint 500 ember megkérdezésével készült.

A közlemény idézi Benedek Esztert, a Magyar Termék Nonprofit Kft. ügyvezetőjét, aki szerint az elmúlt évtizedben sikerült jelentősen megváltoztatni a magyar termékek megítélését a fogyasztók körében. Hozzátette, hogy ez idő alatt a kereskedelmi láncok hozzáállása is megváltozott a magyar árukhoz, és a cégek is egyre jobban felismerik, milyen előnyökkel jár annak feltüntetése, hogy a gyártmányuk magyar termék.

A kutatás adatai szerint a termékek hazai származásának beazonosításában a legnagyobb segítséget a magyar gyártó csomagoláson való megjelölése és a védjegy jelenti a vásárlóknak. Ezek számukra hatékonyabban igazolják az áru származását, mint egy ismert, adott esetben magyaros hangzású márkanév - fejtette ki az ügyvezető.

A felmérésből az is kiderült, hogy az eredetjelölő védjegyek közül kiemelkedően a Magyar Termék ismertsége volt a legnagyobb, 95,7 százalékos, emellett a Magyar
velemenyezd, 2019. február 27. szerda, 13:51
Konfrontáció
problémát, tudjuk, hogy árt a kapcsolatunknak, ám elképzelésünk sincs róla, hogy miként hozakodhatnánk elő a témával, vagy tehetnénk bármit is az ügyben.
A tehetetlenség később gyakran fásultságba és passzivitásba fordul. Legbelül feladjuk és beletörődünk, hogy a dolgok sosem fognak megváltozni. Azok, akik régóta rossz házasságban élnek, gyakran így nyilatkoznak: 'A férjem/feleségem már csak ilyen, így kell vele együtt élnem.'
A legtöbben bizonyára egyetértünk azzal, hogy senkit sem lehet megváltoztatni, ugyanakkor azt is tudnunk kell, hogy sokat tehetünk a változás előmozdítása érdekében. Ha megtanuljuk szeretettel, közvetlenül és hatékonyan tisztázni a problémákat, tapasztalhatjuk, hogy nem csupán a kapcsolat kezd változni, hanem mi magunk is. Ilyenkor úgy érezhetjük, hogy módunkban áll változtatni a dolgokon, és van választási lehetőségünk, s ez erővel tölt el minket. Isten kapcsolódásra és cselekvésre teremtett minket, s a konfrontáció az, amiben ez a két dolog maradéktalanul
kalmanpiroska, 2019. február 21. csütörtök, 11:19
Győzd meg tükörbeli másodat !
Lépj a tükör elé , s gondolj arra , mit is
szeretnél megváltoztatni magadon ! ?
Nézz mélyen szemedbe , határozzad el ,
hogy kész vagy feladni , minden olyan
gondolati beidegződést , amely ezért felelős .
Valóban ki akarsz lépni a múlt kötelékeiből ,
komolyan változtatni akarsz eddigi életeden !
Győzd meg tükörbeli másodat !Bédné Marika : 2019 . 02 . 17 . 11 : 52 . / gondolataim /
bedmarika47, 2019. február 17. vasárnap, 11:56
Mi is a szeretet?
"Szeretet... Mi is a szeretet? Érzelem...? De valóban érzelem? Ennél több... A szeretet nem érzelem, hanem cselekvés. A szeretet mindig a másik emberért létezik. Nem azért szereti a másik embert, mert "viszont szeretetet" vár. Örül a viszontszeretetnek, de nem azért szeret, hogy őt szeressék. A valódi szeretet nem vár a másik szeretetére, már akkor is szeret, amikor a másik ember még nem szeret, és azután is szeret, amikor a másik már nem szeret. Szeretni annyit jelent: adok, nem pedig kapok.
Adom önmagamat, adom örömöm, bánatom, érdeklődésem, együttérzésem, barátságom, hálám, értelmem...
A szeretet lényege a másik-centrikus gondolkodás és cselekvés.
A szeretet törődő és felelősségteljes. Figyel a másik ember kimondott és kimondatlan igényeire. Szükséges hozzá a másik ember tisztelete. Akit szeretek, annak tisztába vagyok egyéniségével. Őt szeretem, nem egy illúziót,
lilagondolatok, 2019. február 16. szombat, 15:22
Budaházy-ügy - Hiller István: terrorcselekmény történt
szerinte terrorizmus.

Hiller István hangsúlyozta, a támadás nem változtatta meg a politikáját, az egészségbiztosítási törvényt pedig nem sokkal később megszavazta a kormánytöbbség.

Jelezte, hogy később is érték fenyegetések, például kapott borítékban fehér port, ugyanakkor sokan kifejezték szolidaritásukat.

Az ablakkereten lévő golyónyomot máig nem javította meg, mert - mint mondta - helyes, ha ezzel minden nap számol. Gazemberek azok, akik mások véleményét erőszakkal próbálják megváltoztatni - fogalmazott tanúvallomásában a szocialista politikus.

A vádlottak az eljárás során szinte kivétel nélkül tagadták bűnösségüket.

Az egyik vádlott a keddi tárgyaláson arról beszélt: "kificamodott" értékrendű emberek követhették el a támadást.

A tárgyaláson a bíróság ismertette a Kurucinfo elnevezésű portál "Újabb Magyarok Nyilai akció több komcsi képviselő házánál?" című korabeli írását, mely a vádbeli szervezethez kötötte a támadást.

A Budaházy György és társai ellen
velemenyezd, 2019. február 12. kedd, 16:02
EP-választás - NVI: tart a felkészülés az EP-választásra
egyes szabályai, így például a korábbiaktól eltérően csak a szavazást megelőző 66. naptól, vagyis március 21-től lehet a választási kérelmeket - mint például az akadálymentes szavazókör igénylését, az átjelentkezést vagy mozgóurna kérését - benyújtani.

A választási előkészületek része, hogy a jegyzők januárban felülvizsgálták a szavazókörök számát és területi elosztását, mert a választás kitűzésétől a szavazás napjáig nem lehet település, választókerület és szavazókör határát, sorszámát megváltoztatni, ezt tehát még a választás kitűzése előtt el kellett végezni a legfrissebb lakcímnyilvántartás alapján. A szavazóköröket a jegyzőknek úgy kellett kialakítaniuk, hogy azokba lehetőleg 600-nál több, de 1500 választópolgárnál kevesebb jusson, és minden településen legyen legalább egy szavazókör. A körzetek felülvizsgálatára azért volt szükség, mert az utolsó választás óta növekedhetett vagy csökkenhetett az egy-egy szavazókörben nyilvántartott választópolgárok száma.

A májusi EP-választásra 6,8 milliárd
velemenyezd, 2019. február 10. vasárnap, 10:21
Képek, videók
ahogy megváltoztatod.jpg
sz719eszter
2018. november 02. péntek, 13:37
A-vilag-megvaltoztatas a.j
menusgabor
2016. október 04. kedd, 18:34
A zene megváltoztatja a v
borigit
2016. június 20. hétfő, 14:13
0 Akik megváltoztatták a
lovaszmarika
2013. március 02. szombat, 12:45
megváltoztatod.gif
szuszimama
2012. szeptember 01. szombat, 19:52
élet megváltoztatás.jpg
kicsoda57
2010. május 10. hétfő, 13:00
A megváltoztatás szándéka
charlotteani
2008. január 07. hétfő, 16:23
Ami Megváltoztatja Az Éle
rambobby
2007. június 20. szerda, 08:49
Aki megváltoztatta az éle
aszodika
2006. december 13. szerda, 17:05
megyünk az UNIO-ba.jpg
agica2004
2014. június 19. csütörtök, 15:59
O.V.-Uniö.jpg
agica2004
2014. március 04. kedd, 18:30
Afrikai Unió
megyerimihaly
2011. június 27. hétfő, 23:14
Az Európai Unio ökocimkéj
zoldkaszino
2011. január 30. vasárnap, 00:20
Europai Unió-Brüszel.png
farkas1945
2010. november 29. hétfő, 18:26
zászlók (únió)
hidaszl
2009. március 30. hétfő, 17:25
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.