Belépés
2019. június 17. hétfő | 25. hét | 168. nap | 01:13 | Laura, Alida
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Brexit - Sajtóértesülés: Merkel világossá tette Maynek, hogy nem lehet megváltoztatni a Brexit-feltételekről sz
A beszámolók szerint a kancellár a pártja, a Kereszténydemokrata Unió (CDU) és a bajor Keresztényszociális Unió (CSU) közös szövetségi parlamenti (Bundestag-) frakciójának ülésén elmondta, hogy a brit kormányfővel folytatott tárgyalásán leszögezte, nem lehet ismét megnyitni a Brexit feltételrendszeréről novemberben kötött megállapodást.

Azt is hangsúlyozta, hogy London csak az Európai Unió egészével állapodhat meg a kilépésről, és nem lehet szó tagországonként külön-külön kötendő egyezségekről.

Ugyanakkor Angela Merkel szerint van még esély a brit EU-tagság rendezett, megállapodáson alapuló felszámolására, és a brit alsóház képviselőinek többsége sem akar rendezetlen Brexitet, mert az lenne a legrosszabb mindenkinek.

Szavai szerint a legfőbb vitapont az EU-hoz tartozó Írország és az Egyesült Királysághoz tartozó Észak-Írország közötti határ igazgatására vonatkozó úgynevezett backstop, vagyis tartalékmegoldás, amely az állandó fizikai határellenőrzés újbóli bevezetésének elkerülésére egységes vámügyi szabályozást ír elő határozatlan időre arra az esetre, ha a Brexit utáni átmeneti időszakban nem sikerül megállapodni az EU és az Egyesült Királyság kereskedelmi kapcsolatának rendszeréről.

Elmondta: az a kérdés, hogy miként lehetne több biztosítékot nyújtani Londonnak arra az esetre, ha ez az átmeneti időszak hosszúra nyúlik,és így az egységes vámügyi szabályozás miatt hosszú időre korlátozott lesz a brit vezetés kereskedelempolitikai önállósága, annak ellenére, hogy az ország már nem is az EU tagja. Mint mondta, Theresa May ilyen biztosítékokat kíván szerezni, hogy meggyőzze a megállapodást elutasító képviselőket pártjában, a Konzervatív Pártban.

Theresa May kedden Mark Rutte holland miniszterelnökkel Hágában folytatott tárgyalása után érkezett a német fővárosba. Megbeszélése Angela Merkellel nagyjából 60 percig tartott. A kancellári hivatal nem közölt részleteket a találkozóról. A brit miniszterelnök Berlinből Brüsszelbe utazott tovább, ahol Jean-Claude Junckerrel, az Európai Bizottság elnökével tárgyal.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2018. december 11. kedd, 18:05
Címkék: Kereszténydemokrata Unió, Keresztényszociális Unió, Európai Unió, Ugyanakkor Angela Merkel, Egyesült Királysághoz, Egyesült Királyság,
Kommentek
LMP: a klímaválság az évszázad legnagyobb krízise lesz
Ungár Péter szerint a kormányoldal a klímakrízis tagadásával "a laposföldhívőkkel együtt egy tudományos tényt tagad". A klímaváltozás alapvetően fogja megváltoztatni az emberek életét, a gyermekeink jövőjét - szögezte le a környezetvédelmi világnap alkalmából tartott sajtótájékoztatóján az ellenzéki politikus.

Az Orbán-kormány tizedik éve kormányoz úgy, hogy nincs környezetvédelmi minisztérium, az elmúlt években pedig az egész intézményrendszert leépítették - sorolta kifogásait. Ha pedig az ország környezeti értékei és a multinacionális vállalatok érdeke között kell választania, mindig az utóbbit választja - tette hozzá.

Felidézte a külgazdasági és külügyminiszter nyilatkozatát, amelyben - mint mondta - Szijjártó Péter deklarálta, hogy az autóipar érdekében minden uniós klímaszabályt meg fog vétózni. Kifogásolta azt is, hogy a magyar kormány több éve nem tilt be olyan rákkeltő anyagokat, mint a gyomirtóként használt glifozát.

A politikus kérdésre Sallai R. Benedek egykori országgyűlési
velemenyezd, 2019. június 05. szerda, 13:01
Adyashanti: Az üresség tánca
vagy épp összeillünk-e vele. Kérlek,értsd meg,hogy a szeretet, amelyről én beszélek, nem kirekesztő. Baráti szeretet, házastársi szeretet és még megannyi másféle szeretet-ezeknek mindnek megvan a maguk helye és létjogosultsága az életünkben. Amiről én beszélek, az voltaképpen a szeretet lényege, amely -valahol mélyen- az érzés összes változatában, ízében megtalálható. Az igazi sprituális szeretet nem más, mint egy, a létezőket összekötő nagyon mély, szavak nélküli összetartozás. Egyedül ez képes megváltoztatni az élethez, egymáshoz és a világhoz fűződő viszonyunkat. Ez a szeretet örök és megfoghatatlan.
Tanítványaim, amikor felismerik magukban az igaz szeretetet, gyakran ezt mondják: " Adya, ez egyszerűen túl sok nekem-nem bírom elviselni, úgy érzem, szétszakadok." Ez nevetséges! Még hogy túl sok? Te átlátszó vagy. Üres vagy. A szeretet egyszerűen áthalad, túlszárnyal rajtad! Át és túl! Csak abban az esetben érezheted túl soknak, ha ragaszkodsz a magadról kialakított elképzeléseidhez. A személyes
lilagondolatok, 2019. június 02. vasárnap, 07:54
Dunai hajóbaleset - Ügyvéd: úgy kell átalakítani a magyar szabályozást, hogy többet számítson az emberélet
Az ügyvéd a szerda este a Dunán elsüllyedt Hableány turistahajó kapcsán elmondta, a 2010-ben a philadelphiai Delaware folyóba veszett magyar fiatalok ügyében ötmilliárd forintnyi kártérítést ítéltek meg az Egyesült Államokban.

Ilyen mértékű kártérítésre Magyarországon nem számíthatnak a Hableány áldozatai - tette hozzá.

A törvényeket úgy kell megváltoztatni, hogy a cégek komolyan felelősségre vonhatók legyenek az ilyen ügyekben - hangoztatta Rónai Péter. Közölte, a szerda esti hajókatasztrófa ügyében tisztázni kell, hogy a Viking szállodahajó azóta őrizetbe vett ukrán származású kapitánya hibázott-e, mert ilyenkor a hajót üzemeltető cég nem vonható felelősségre.
velemenyezd, 2019. május 31. péntek, 08:41
Élethosszig tartó védelmet biztosíthat a gyermeknek az anyatej
Eddig az volt az általános vélekedés, hogy a betegségekkel szembeni immunitás átadása a babának az anyatejes táplálás által csupán a szoptatás idejére biztosít védelmet, és ha az anyatejes táplálás befejeződik, a védelemnek is vége van. A szakemberek úgy gondolták, hogy az immunitás az anya fehérjéi, a baktériumok és vírusoksemlegesítésében szerepet játszó antitestek által kerül a gyermek szervezetébe.

A Sciences Advances című folyóiratban közzétett tanulmányukban azonban a kutatók azt találták, hogy az immunitás átadása hosszú távú, a szoptatáson túl is tart, és a védelmet az immunsejtek átadása biztosítja, teljesen függetlenül az antitestektől.

Egérkísérleteikben azt találták, hogy az anyatejjel táplált egérkölyök, amelynek anyja a vemhesség előtt féregfertőzésben szenvedett, egész életére védett lett ezen fertőzéstől.

Ráadásul ez a hatás az anyatejben lévő sejtek által került az utód szervezetébe és nem fehérjék, antitestek által.

Ez a tanulmány megmutatta, hogy ha az anya akár
velemenyezd, 2019. május 30. csütörtök, 21:11
Nem sorolja többé a mentális rendellenességek közé a transzneműséget a WHO
A WHO szombaton elfogadott, új globális diagnosztikai kézikönyve számos nagy változást tartalmaz. A transzneműséget az újonnan elfogadott változatban már nem a mentális és viselkedésbeli rendellenességek között említik, hanem a szexuális egészség fejezetben.

Ahogy a szervezet egyik szakértője leszögezte: a transzneműség "valójában nem mentális egészségi állapot".

A Human Rights Watch nemzetközi emberi jogi szervezet szakértői szerint ennek a változtatásnak "világszerte felszabadító hatása lesz".

A WHO új kézikönyve, az ICD-11 szerint a transzneműséget az ember tapasztalt neme és a hozzárendelt neme közötti jelentős és tartós inkongruencia (össze nem illőség) határozza meg. A korábbi kézikönyv a nemi identitás zavaraként írta le az állapotot, és ennek megfelelősen a mentális és viselkedésbeli rendellenességek közé sorolta.

Lale Say, a WHO reprodukciós egészségi szakembere hangsúlyozta: a szakértők ma már többet tudnak a transzneműségről, világos, hogy nem a szellemi egészséggel van
velemenyezd, 2019. május 30. csütörtök, 20:54
Tanítsd meg a gyermeknek, hogy gyakran az utolsókból elsők
"Tanítsd meg a gyermeknek, hogy gyakran az utolsókból elsők lesznek, de a sor vége is gyönyörű, ha emelt fejjel, egyenes gerinccel áll, mert belátni a tájat. Tanítsd meg neki, hogy minden könny gyémánttá válik, ha tesz érte, csak egy picit. Tanítsd meg neki, hogy a szép szív az, ami öltöztet, és a mosoly valóban képes megváltoztatni a világot. Tanítsd meg neki, hogy a kenyér fele mindig odaadható annak, akinek nincs, és lehajolni azért, aki elbukott, szárnyakat ad. Tanítsd meg neki, hogy nem minden út járható, de ami az övé, azon repülni is képes lesz. Tanítsd meg neki, hogy a csodákra bizony várni kell, de ha tiszta a szív, a varázslat mindig érkezik. Tanítsd meg neki, hogy nem minden nap szép, de minden napban van valami, amiért érdemes élni. Tanítsd meg, élni, küzdeni, játszva győzni vagy elbukni. Tanítsd meg felállni, könnyeket letörölni, tanítsd tisztán, tanítsd szívből, tanítsd őszintén sírni és nevetni. Mert kell, mert neked szánta az élet. Nem véletlen kaptad a gyermeked, szükséged van
koszegimarika, 2019. május 26. vasárnap, 21:09
EP-választás - Orbán: mindent megteszek az EPP sikeréért
A miniszterelnök a Bild pénteki számában kivonatosan, a hírportálján részletesen ismertetett interjúban igennel válaszolt arra a kérdésre, hogy még mindig a politikai otthonának tekinti-e az Európai Néppártot (EPP), és azt mondta, az EPP-től függ, hogy a Fidesz a pártcsalád tagja marad-e, vagy másokkal köt új szövetséget.

Aláhúzta: az európai parlamenti (EP-) választás után "fájdalmas vita áll előttünk az irányvonalról".

Kiemelte: nem akarja, hogy az EPP a politikai baloldallal kösse össze a sorsát, mert ez az oldal olyan dolgokat képvisel, amelyek "tönkreteszik Európát, Németországot is". A baloldal nem feltartóztatni akarja a migrációt, hanem támogatni, és egy "európai szocializmust" javasol, amelynek az árát a németek, és kisebb mértékben a közép-európaiak is megfizetnék.

Viszont például Olaszországban Matteo Salvini belügyminiszter, a jobboldali Liga elnöke "jó munkát végez, ezért a választás utáni időben semmilyen szövetséget nem kellene kizárni" - mondta Orbán
velemenyezd, 2019. május 24. péntek, 08:18
Angyalszó - Új parancsot adok; Krisztus által; A szeretet út
szeretettel. Gondoljunk csak arra, hogy a mindenki által megvetett vámost, Mátét meghívja Jézus. Meglát benne valamit, amit senki más.
De hasonló eset történik a másik vámossal, Zakeussal is. Ő az, aki felmászott a fügefára, mert
látni akarta Jézust. Cselekedetét mindenki észrevette, ki is gúnyolták miatta.
Kinevették és ujjal mutogattak rá, mert alacsony növésű volt és gyerekes módon fára mászott. Jézus is látta őt, de ő volt az egyetlen, aki meglátta ebben az emberben azt, aki kész megváltoztatni az életét.

Krisztus által
Aki Jézus szeretetének vonzáskörébe kerül, abban növekedésnek indul a jóság és az életszentség.
Nem a bűnös múlt számít már, hanem az új kegyelmi állapot. De nem csak Jézus tud így nézni, hanem mi is, éppen ezt kéri tőlünk az Úr. Ő soha nem mondott olyat, hogy valaki ne volna méltó az ő szeretetére. Mi hányszor gondolunk ilyet és mentjük fel magunkat a szeretet kötelessége alól ezen a címen! Vegyük komolyan Jézus kérését!
Tanuljuk meg tőle a
maroka, 2019. május 19. vasárnap, 19:51
Képek, videók
ahogy megváltoztatod.jpg
sz719eszter
2018. november 02. péntek, 13:37
A-vilag-megvaltoztatas a.j
menusgabor
2016. október 04. kedd, 18:34
A zene megváltoztatja a v
borigit
2016. június 20. hétfő, 14:13
0 Akik megváltoztatták a
lovaszmarika
2013. március 02. szombat, 12:45
megváltoztatod.gif
szuszimama
2012. szeptember 01. szombat, 19:52
élet megváltoztatás.jpg
kicsoda57
2010. május 10. hétfő, 13:00
A megváltoztatás szándéka
charlotteani
2008. január 07. hétfő, 16:23
Ami Megváltoztatja Az Éle
rambobby
2007. június 20. szerda, 08:49
Aki megváltoztatta az éle
aszodika
2006. december 13. szerda, 17:05
megyünk az UNIO-ba.jpg
agica2004
2014. június 19. csütörtök, 15:59
O.V.-Uniö.jpg
agica2004
2014. március 04. kedd, 18:30
Afrikai Unió
megyerimihaly
2011. június 27. hétfő, 23:14
Az Európai Unio ökocimkéj
zoldkaszino
2011. január 30. vasárnap, 00:20
Europai Unió-Brüszel.png
farkas1945
2010. november 29. hétfő, 18:26
zászlók (únió)
hidaszl
2009. március 30. hétfő, 17:25
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.