Belépés
2019. január 23. szerda | 4. hét | 23. nap | 21:27 | Zelma, Rajmund
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Brexit - Sajtóértesülés: Merkel világossá tette Maynek, hogy nem lehet megváltoztatni a Brexit-feltételekről sz
A beszámolók szerint a kancellár a pártja, a Kereszténydemokrata Unió (CDU) és a bajor Keresztényszociális Unió (CSU) közös szövetségi parlamenti (Bundestag-) frakciójának ülésén elmondta, hogy a brit kormányfővel folytatott tárgyalásán leszögezte, nem lehet ismét megnyitni a Brexit feltételrendszeréről novemberben kötött megállapodást.

Azt is hangsúlyozta, hogy London csak az Európai Unió egészével állapodhat meg a kilépésről, és nem lehet szó tagországonként külön-külön kötendő egyezségekről.

Ugyanakkor Angela Merkel szerint van még esély a brit EU-tagság rendezett, megállapodáson alapuló felszámolására, és a brit alsóház képviselőinek többsége sem akar rendezetlen Brexitet, mert az lenne a legrosszabb mindenkinek.

Szavai szerint a legfőbb vitapont az EU-hoz tartozó Írország és az Egyesült Királysághoz tartozó Észak-Írország közötti határ igazgatására vonatkozó úgynevezett backstop, vagyis tartalékmegoldás, amely az állandó fizikai határellenőrzés újbóli bevezetésének elkerülésére egységes vámügyi szabályozást ír elő határozatlan időre arra az esetre, ha a Brexit utáni átmeneti időszakban nem sikerül megállapodni az EU és az Egyesült Királyság kereskedelmi kapcsolatának rendszeréről.

Elmondta: az a kérdés, hogy miként lehetne több biztosítékot nyújtani Londonnak arra az esetre, ha ez az átmeneti időszak hosszúra nyúlik,és így az egységes vámügyi szabályozás miatt hosszú időre korlátozott lesz a brit vezetés kereskedelempolitikai önállósága, annak ellenére, hogy az ország már nem is az EU tagja. Mint mondta, Theresa May ilyen biztosítékokat kíván szerezni, hogy meggyőzze a megállapodást elutasító képviselőket pártjában, a Konzervatív Pártban.

Theresa May kedden Mark Rutte holland miniszterelnökkel Hágában folytatott tárgyalása után érkezett a német fővárosba. Megbeszélése Angela Merkellel nagyjából 60 percig tartott. A kancellári hivatal nem közölt részleteket a találkozóról. A brit miniszterelnök Berlinből Brüsszelbe utazott tovább, ahol Jean-Claude Junckerrel, az Európai Bizottság elnökével tárgyal.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2018. december 11. kedd, 18:05
Címkék: Kereszténydemokrata Unió, Keresztényszociális Unió, Európai Unió, Ugyanakkor Angela Merkel, Egyesült Királysághoz, Egyesült Királyság,
Kommentek
Vádat emeltek a férfi ellen, aki elrabolt egy kislányt, miután megölte a szüleit az Egyesült Államokban
A 21 éves Jake Thomas Patterson ellen két rendbeli gyilkosság és egy rendbeli emberrablás miatt emeltek vádat. Pattersont csütörtökön este tartóztatták le, miután az elrabolt Jayme Closs három hónap után kiszabadult fogságából. Wisconsint és az egész Egyesült Államokat megrázta, amikor 2018 októberében Barron városkában megöltek egy házaspárt, a 13 éves lányuk, Jayme pedig eltűnt.

Jayme mezítláb menekült ki a Gordon városka közelében lévő elhagyatott házból, segítséget kért, majd a rendőrségnek pontos leírást adott elrablójáról. A rendőrség a lány megmenekülését követően közölte: a csontsovány, piszkos és rossz egészségi állapotban lévő kislányt kórházban megvizsgálták, a körülményekhez képest jól van és a hétvégén már a nagynénjénél lesz.

A rendőrség szerint a 21 éves férfi kifejezetten azért ölte meg a Closs házaspárt, hogy elrabolhassa a lányukat.

Chris Fitzgerald megyei seriff közölte: az elrabolt kislány nem állt kapcsolatban Pattersonnal egyetlen közösségi fórumon sem, és
velemenyezd, 2019. január 12. szombat, 07:05
Kocsis Fülöp megszentelte a Duna vizét
2019. január 6. vasárnap 19:25
Kocsis Fülöp érsek január 6-án, vízkereszt napján Szent Liturgiát mutatott be a Fő utcai Szent Flórián-templomban, majd a szeles, de verőfényes Duna-parton megszentelte a folyó vizét. Minden ember megszentelődéséről, ennek lehetőségéről prédikált.
,,Kijöttünk a Duna partjára megtisztulni - kezdi a püspök a második prédikációt. - Mint az őseink, akik itt halásztak, mostak, ittak. Ma azonban már nemigen lehet ebből a vízből inni, mert beszennyeztük. Ahogyan az egész világot is.
..........
Ezt könyörgések követik, többek között ,,a víz kedvező hőmérsékletéért", ami nagyon indokolt, mivel a jeges szélben ekkor már alig érzem a lábamat, és az ujjaim szinte ráfagynak a töltőceruzára. A vízszenteléshez, a kereszt sokszori vízbe merítéséhez kapcsolódva költői imák hangzanak el, köztük ez a gyönyörű: ,,Ma a vizek állománya vállára fogadja alkotójának
maroka, 2019. január 07. hétfő, 12:15
Szervezetünk képes lehet egyszer maga gyógyítani a cukorbetegséget
peptidhormon, amelyet a hasnyálmirigy alfasejtjei termelnek és feladata a vércukorszint emelése, azaz hatása ellentétes az inzulinéval.

"Valószínűleg a cukorbetegség-kezelés egy teljesen új formájának a kezdetét jelenheti ez, amikor a szervezet képes saját inzulint termelni egy kis kezdeti segítséggel" - idézte Luiza Ghilát, a norvég egyetem kutatóját a Science Daily tudományos hírportál.

A kutatók felfedezték, hogy a hasnyálmirigyben lévő szomszédos sejteknek csupán két százaléka képes megváltoztatni funkcióját. Ennek ellenére optimisták az új kezelési lehetőségek megközelítését illetően.

Kutatásukban először voltak képesek leírni a sejtidentitás változása mögötti mechanizmust, amely nem egy passzív folyamat, hanem a környező sejtekből jövő jelzések eredménye. A kutatásban képesek volt 5 százalékra növelni az inzulintermelő sejtek számát egy hatóanyag segítségével, amely hatással volt a sejtek közötti jelzőfolyamatra. Eredményeiket állatkísérletekben mutatták be.

"Ha többet tudunk meg az
velemenyezd, 2019. január 05. szombat, 12:01
Lelkigondozás
A biblikus változásra törekvő lelkigondozás célja a fokozatos kiteljesedő megszentelődés legyen. Bár sok módon lehet embereket megváltoztatni, a biblikus lelkigondozás célja nem kevesebb, mint a Jézus Krisztus képére való átalakulás a mindennapi élet viharaiban. A változás nem egy pillanat alatt megy végbe, hanem egy egész életen át tart. A fokozatos megszentelődés látása sok mindent foglal magában. A változás folyamata például nem valóságosan, hanem csak metaforikus értelemben gyógyulás. A metafora feladata a megszentelődés folyamatának szemléltetése: folyamatos bűnbánat, a gondolkozás megújulása a bibliai igazság alapján, és engedelmesség a Szentlélek erejével.

Jay Adams
kalmanpiroska, 2019. január 03. csütörtök, 13:51
Ki Ő? Ismered ?
Az elmúlt idők eseményeihez komentálva :
Itt vannak az őrültek !
A sorból kilógók !
Az öntitulárt rebelisek !
A legnagyobb bajkeverők !
A kerek dugok a szögletes lyukból !
Akik másképp látják a dolgokat !
Ők nem kedvelik a szabályokat,
s ők nem fogadják el a valót !
Idézheted őket, ellenkezhetsz velük,
dicsérheted vagy becsmérelheted őket,
nem fog rajtuk semmi !
Egyetlen dolgot nem tehetsz,
nem hagyhatod őket figyelmen kivül!
Mert ők mewghazuttólják a dolgokat,
Szerintük, ők tartják mozgásban a világot!
S mig ő örültnek tünik szemedben,
ő zseninek valja magát!
Mert ezek az emberek,
akik azt gondolják magukról,
hogy képesek mindent, mindent
megváltoztatni, de csak maguk javára,
Akár kimozditják sarkából a világot,
maguk javára, nos ők azok,
akik ezt még agyban sem képesek megtenni.
ahoz kellene legyen csőpnyi kis agyuk is !!!
De sajna honnan ha már ez születési rendellenesség !!
wob, 2019. január 01. kedd, 13:56
A VONZÁS törvényének akadályairól
az Univerzum törvényei maguktól működjenek.

2. Ha nem hiszel magadban és az Univerzum erejében
Ha nem hiszel abban, hogy az Univerzum pozitív ereje a te életedre is jó hatással van, akkor teljesen biztos lehetsz abban, hogy a Vonzás Törvénye nem fog működni a te esetedben. Hinned kell benne, csak ekkor fog működni, csak ekkor érdemelheted ki azt, hogy az életedben pozitív változások álljanak be.

3. Ha nem élsz az adódó lehetőségekkel
Csak te és az Univerzum képes megváltoztatni az életedet, közösen valósulhat meg mindez. Az Univerzum felkínálja a lehetőségeket, amelyekkel neked élned kell, különben nem fog bekövetkezni semmilyen változás.

4. Ha nem vagy hálás a jó dolgokért az életedben
Ne ess pánikba, ne légy frusztrált, stresszes minden nap, mert így jelentősen megnehezíted az életedet. Inkább figyelj a jó dolgokra, örülj, nézz úgy a pohárra, hogy az félig tele van, nem pedig üres. A hálának gyógyító ereje van, és minél hálásabb leszel, az Univerzum annál
pacsakute, 2018. december 29. szombat, 17:44
2. adventi hét szombat 12.15
irgalmas Atyánk! Te azért küldted el Fiadat bűnös emberi világunkba, hogy megmutasd számunkra a bűntől való szabadulás útját. Jézus nélkül soha nem találnánk rá a bűnbánat útjára, nem találnánk rá a te irgalmadra. Te adod nekünk az adventi időt a bűnbánat idejeként. Érints meg minket irgalmaddal! Bocsáss meg nekünk, akik nem halogatjuk már tovább bűneink beismerését, hanem a bűnbánat egyenes útján indulunk most feléd. Jézus születése egykor nagy változást hozott a világba. Istenünk! Te képes vagy megváltoztatni az embert. Képes vagy a bűnösöket szentté változtatni. Hozz megújulást az én életembe!

Elmélkedés:
Illés eljövetelének kérdése szolgáltatja a mai evangéliumi rész alapgondolatát. Jézus korában elterjedt gondolat volt, hogy a Messiás érkezését Illés próféta eljövetele előzi meg. Ez lesz mintegy annak jele, hogy hamarosan elérkezik a Megváltó. Ezért kérdezik a Jeruzsálemből érkező papok és leviták Keresztelő Jánostól: ,,Ki vagy te? Talán Illés vagy?" (Jn 1,20). János ugyan
maroka, 2018. december 15. szombat, 15:36
EU-csúcs - Brexit - Merkel: az unió meg fogja védeni érdekeit
May konzervatív párti brit miniszterelnök megnyerte a saját pártja által ellene kezdeményezett, szerda este megtartott bizalmi szavazást, így konstruktív megbeszélés folytatható a csütörtök esti munkavacsorán.

Emmanuel Macron francia elnök érkezésekor kijelentette, a brit kormányfőn múlik a Brexit-megállapodás hazai elfogadtatása, majd leszögezte, a dokumentumot nem lehet újratárgyalni.

"Politikai vitát folytathatunk ugyan, de a megállapodás, amelyet már egyszer elfogadtunk, nem lehet megváltoztatni" - mondta.

Most a brit kormányfőn a sor, hogy elmondja, milyen politikai megoldásra törekszik, hogy többséget szerezzen a szöveg hazai elfogadásához - tette hozzá Macron.

Sebastian Kurz, az Európai Tanács soros elnöki tisztjét betöltő Ausztria kancellárja nyilatkozatában aláhúzta, újratárgyalni nem, de egy, a jövőbeli kapcsolatokat tisztázó politikai nyilatkozat megfogalmazása elképzelhető.

Mark Rutte holland miniszterelnök országa uniós tagságának megszűnését szorgalmazók törekvéseire
velemenyezd, 2018. december 13. csütörtök, 16:22
Képek, videók
ahogy megváltoztatod.jpg
sz719eszter
2018. november 02. péntek, 13:37
A-vilag-megvaltoztatas a.j
menusgabor
2016. október 04. kedd, 18:34
A zene megváltoztatja a v
borigit
2016. június 20. hétfő, 14:13
0 Akik megváltoztatták a
lovaszmarika
2013. március 02. szombat, 12:45
megváltoztatod.gif
szuszimama
2012. szeptember 01. szombat, 19:52
élet megváltoztatás.jpg
kicsoda57
2010. május 10. hétfő, 13:00
A megváltoztatás szándéka
charlotteani
2008. január 07. hétfő, 16:23
Ami Megváltoztatja Az Éle
rambobby
2007. június 20. szerda, 08:49
Aki megváltoztatta az éle
aszodika
2006. december 13. szerda, 17:05
megyünk az UNIO-ba.jpg
agica2004
2014. június 19. csütörtök, 15:59
O.V.-Uniö.jpg
agica2004
2014. március 04. kedd, 18:30
Afrikai Unió
megyerimihaly
2011. június 27. hétfő, 23:14
Az Európai Unio ökocimkéj
zoldkaszino
2011. január 30. vasárnap, 00:20
Europai Unió-Brüszel.png
farkas1945
2010. november 29. hétfő, 18:26
zászlók (únió)
hidaszl
2009. március 30. hétfő, 17:25
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.