Belépés
2020. június 05. péntek | 23. hét | 157. nap | 05:15 | Fatime
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Kreml: nincs szó Moszkva karanténba zárásáról, több tízezer ukránt szállítottak haza külföldről
A magyar konzuli szolgálat közleményben arra figyelmeztette az Oroszországban tartózkodó magyar állampolgárokat, hogy az Aeroflot orosz légitársaság hétfőtől öt hétre felfüggeszti Moszkva-Budapest-Moszkva járatait. Utolsó lehetőség vasárnap lesz az Aeroflot mentrendszerű járatával Oroszországot Magyarország felé elhagyni.

Az orosz belügyminisztérium közben azt közölte, hogy az országban rekedt külföldiek lejáró vízumát kérésre ideiglenesen meg fogja hosszabbítani.

Az orosz főváros karantén alá helyezéséről "semmilyen formában nem folyik egyeztetés" - hangoztatta moszkvai sajtóértekezletén az orosz elnöki szóvivő egy kérdésre válaszolva, a kormányzat részéről az elmúlt napokban sokadszorra cáfolt híresztelésekről.

Peszkov pénteken méltatta, hogy Oroszország idejekorán hozta meg a szükséges óvintézkedéseket, s így sikerült elejét venni, hogy más országokhoz hasonló, súlyos járványhelyzet alakuljon ki. Elismerte, hogy hiány van egyéni egészségvédelmi eszközökből, de azt állította, hogy az ezeket gyártó üzemek folyamatosan növelik a termelésüket. Leszögezte egyúttal, hogy a betegellátás, a határőrizet és a vámhatóság, valamint az utasszállítás területén nem szenvednek hiányt ezekben.

Felhívta a figyelmet arra, hogy az orosz mikrobiológusok a helyzet konszolidálása érdekében együttműködnek más országok, köztük Kína tudósaival, amiről szó esett Vlagyimir Putyin orosz és Hszi Csin-ping kínai elnök csütörtöki telefonbeszélgetésén. Az orosz fogyasztóvédelmi felügyelet (Roszpotrebnadzor) pénteki közlése szerint a novoszibirszki Vektor állami virológiai és biotechnológiai központban hétfő óta hatféle technológiai platformon alapuló vakcina-prototípusokat tesztelnek állatokon.

Peszkov közlése szerint az elnök kiválóan érzi magát, ezért nincs arra szükség, hogy koronavírus-szűrésnek vessék alá. Ugyanakkor elismerte, hogy azokat a személyeket, akik a közelébe kerülnek előzetesen tesztelik a SARS-CoV-2 koronavírusra. Ez ellentmond a szóvivő szerdai bejelentésének, amely szerint Putyintól, csakúgy mint az elnöki hivatal munkatársaitól mintát vettek koronavírus-szűrésen, és az eredményekről be fognak számolni.

Szergej Sojgu védelmi miniszter közölte, hogy az orosz fegyveres erők felfüggesztik a külföldi küldöttségek fogadását és nem küldenek delegációkat külföldre. Nem halasztják el ugyanakkor az április 1-jével kezdődő tavaszi behívásokat. Az újoncokon koronavírus-tesztet végeznek el és kéthetes karanténba kerülnek.

A tárcavezető szerint az orosz fegyveres erőknél nincs fertőzött. Rámutatott, hogy a tárcánál múlt hét óta önálló járványügyi operatív törzs működik és 32 katonai kórház készült fel a fertőzöttek fogadására.

Vladiszlav Kriklij, az infrastruktúráért felelős ukrán miniszter pénteken arról számolt be, hogy március 14-18. között összesen mintegy 44 ezer ukránt szállítottak haza charterjáratokkal Párizsból, Alicantéból, Berlinből, Stockholmból, Bécsből, Varsóból, Prágából, Tbilisziből, Lisszabonból, Münchenből, Nápolyból, Frankfurtból, Tallinnból, Zürichből, Isztambulból, Barcelonából és Londonból.

Pénteken megérkezett két vonat Lengyelországból Kijevbe, amelyeken több mint 1150 ukrán tért haza. Az ukrán határőrszolgálat közlése szerint valamennyi utas testhőmérsékletét még a vonaton megmérték, egyiküknek sem volt hőemelkedése.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök közlése szerint pénteken még 3 ezer ukrán érkezik vonaton Lengyelországból. Az elnök emlékeztetett: Ukrajna megállapodott Lengyelországgal és Magyarországgal, hogy áthaladási folyosót biztosítanak a külföldön rekedt, de hazaérni szándékozó ukránok számára.

Szombaton szintén vonattal Litvániából és Lettországból szállítanak haza ukránokat - mondta.

Zelenszkij tájékoztatott továbbá arról, hogy két napon belül 10 millió laboratóriumi teszt, 10 lélegeztető készülék, 1 millió védőmaszk, 400 ezer gyorsteszt és 10 ezer liter fertőtlenítő folyadék érkezik Ukrajnába.

Az Ukrajinszka Pravda hírportál egy kormánypárti képviselőre hivatkozva azt jelentette, hogy Kínába indul egy Il-76-os katonai szállító repülőgép az államfő által említett egészségügyi felszerelésért, amit már szombaton berakodnak a Kína déli részén lévő Kuangcsou repülőterén.

Pénteki hivatalos közlés szerint Ukrajnában 26-ra nőtt az eddig megerősített koronavírusos fertőzöttek száma, közülük mostanáig hárman haltak bele a betegségbe.

A fertőzés mostanra gyakorlatilag az egész országot érinti: míg az első eseteket Nyugat-Ukrajnában, majd Kijev megyében és a fővárosban regisztrálták, addig a legújabbakat már az ország keleti feléből, Donyeck és Dnyiporpetrovszk megyéből jelentették.

Az egészségügyi tárca helyettes vezetője, Viktor Ljasko egy tévéinterjúban nem zárta ki, hogy a fertőzés terjedése miatt meghosszabbítják az először április 3-ig meghirdetett karanténintézkedéseket, Arszen Avakov belügyminiszter pedig szigorúbb korlátozásokat is kilátásba helyezett. A belügyi tárca nem zárta ki, hogy szükség esetén rendkívüli állapotot hirdetnek, és kijárási tilalmat vezetnek be az országban.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2020. március 20. péntek, 15:12
Címkék: Oroszországot Magyarország, Vlagyimir Putyin, Hszi Csin-ping, Szergej Sojgu, Vladiszlav Kriklij, Lengyelországból Kijevbe,
Kommentek
A BRFK befejezte a Harmat utcai gyilkosság nyomozását
előterjesztéssel megküldte a Fővárosi Főügyészségnek - közölte Gál Sándor rendőr alezredes.

A bűnügy részleteit ismertetve elmondta, december 30-án délután egy "riadt gyermekhang" jelentkezett a rendőrség számán. Az asszony 14 éves lánya azt mondta, hogy lakásukba egy idegen férfi hatolt be, édesanyját összeszurkálta, majd elmenekült. A kislány 11 és 7 éves testvére is otthon volt, a három gyerek bemenekült egy szobába.

A rendőrök sokkos állapotban találták az édesanyát, akit kórházba szállítottak ugyan, de estére belehalt sérüléseibe. Hozzátette: a halottszemle során 26 sérülést találtak, ezek között két szúrás a nyakát érte, öt pedig a hasát.

A nyomozás több szálon indult; egyrészt a házban lakók között, másrészt a nő adósságbehajtó munkájával összefüggésben, harmadrészt pedig amiatt, mert a nő válófélben volt. A rendőrségre közben éjszaka egy e-mail érkezett, melyben K. Dániel elismerte a gyilkosságot. Egyebek mellett azt írta, nem tudja megmagyarázni, miért tette, de tudja, hogy szenvedni
velemenyezd, 2020. június 03. szerda, 14:42
Koronavírus - A Lufthansa szerint 2023-ig tart a válság a légi közlekedésben
Lufthansa mellett az Eurowings, az osztrák Austrian Airlines, a svájci Swiss és Edelweiss Air légitársaság, valamint a belga Brussels Airlines diszkont légitársaság tartozik. Valamennyi vállalatnál átalakítási, költségcsökkentési programokat indítanak. Az Austrian Airlines-nál a flotta 20 százalékát felszámolják és megszüntetik minden ötödik munkahelyet, a Brüssels Airlines flottáját 30 százalékkal, az alkalmazottak számát 25 százalékkal csökkentik.

A csoport légitársaságai tavaly 145 millió utast szállítottak, ami 2,3 százalékos növekedés az egy évvel korábbihoz képest. A Lufthansa Group így az ágazat második legnagyobb szereplője volt a Ryanair ír diszkont légitársaság után, amelynek 152 millió utasa volt 2019-ben.

A koronavírus-járvány miatti válságot a német állam támogatásával próbálják átvészelni. A május végén kötött megállapodás szerint az állam 6 milliárd euró tőkével beszáll a cégcsoportba, és további 3 milliárd euró hitelt is biztosít. Az Európai Bizottság az Európai Unió versenyjogi
velemenyezd, 2020. június 03. szerda, 11:25
Ideggyógyintézetbe juttatták a Putyint elűzni kívánó jakutföldi sámánt
A jogvédő elmondta, hogy a jakutszki bíróság eleget tett a jakutföldi idegbeteg-gondozó kérésének, és elrendelte a sámán kórházi kényszerkezelését. Sem a bírósági beadványban, sem az ítéletben nem szerepel a gyógykezelés időtartama. A férfi gyakorlatilag május 12. óta van kórházban.

Alekszej Prjanyisnyikov elmondta, hogy a bírósági eljárás kezdete előtt a rendőrség őrizetbe vette a védelem három tanúját, akik szemtanúi voltak Gabisev május 12-én erővel történő előállításának, így olyan tanúvallomást tehettek volna, amely befolyással lehetett volna az ügy tárgyalására.

Prajnyisnyikov hétfőn a jogvédő szervezet Telegram-oldalán közölte, hogy a védelem megkapta a jakutföldi idegbeteg-gondozó keresetlevelét, amelyben kérték Gabisev kényszergyógykezelését. A jogász szerint a keresetben Gabisev betegségének leírása helyett az szerepel, hogy személyiségzavarral szenved, amit azzal indokoltak, hogy Gabisev a kormány megdöntésére és Putyin - "a démon és az Antikrisztus" - megbuktatására vonatkozó
velemenyezd, 2020. június 02. kedd, 21:23
Koronavírus - Száz alá csökkent az új napi fertőzöttek száma Belgiumban
járvány továbbra is Flandriában, az ország északi felében van jelen hangsúlyosabban, a főváros kevéssé érintett. Az eddigi esetek közül 32 952-t Flandriában, 18 638-at Vallóniában, az ország déli, francia nyelvű régiójában és 5963-at Brüsszelben jegyzetek fel.

Tovább csökkent a koronavírus okozta betegség miatt elhunytak száma is. Az elmúlt egy napban 19-en estek a fertőzés áldozatául. A járvány megjelenése óta 9050-en. Kórházba - a múlt héten jelentett számokhoz hasonlóan - kedden 26 embert szállítottak a vírussal összefüggésben. Jelenleg 819 kórházi ágyat foglalnak el a koronavírus miatt bekerült betegek, közülük 166-an részesülnek intenzív ellátásban, és 86 esetben kell lélegeztetőgépet alkalmazni. Hétfő óta 14-en hagyhatták el gyógyultan a kórházakat, ez idáig 15 934-en.

Maggie De Block belga egészségügyi miniszer keddi bejelentése szerint újra engedélyezett a betegek kórházi látogatása. A látogatás rendjéről a kórházak dönthetnek. Mindegyik létesítmény saját rendeletet hozhat annak érdekében,
velemenyezd, 2020. június 02. kedd, 20:13
Egy 16. századi ír klánfőnök földi maradványai után kutatnak Spanyolországban
"Vörös" Hugh O'Donnell az O'Donnell-klán vezetője volt. A dinasztia székhelye a mai északnyugat-írországi Donegal megyében volt - írja a BBC hírportálja.

Némi spanyol segítséggel Vörös Hugh számos jelentős győzelmet aratott I. Erzsébet angol királynő seregei felett és a többi klánnal szövetkezve komoly fenyegetést jelentett az angolok uralmára Írországban.

Az angol győzelemmel zárult, 1601-1602-es kinsale-i csatát követően Vörös Hugh Spanyolországba ment, ahol nem sokkal később, valamivel 30. születésnapja előtt meghalt.

Testét a valladolidi királyi palotába szállították és ugyanabban a kápolnában temették el, ahol csaknem egy évszázaddal korábban Kolumbusz Kristófot is elföldelték. A felfedező maradványait később Sevillába vitték, a kápolna pedig az enyészeté lett.

A régészek most úgy vélik, hogy megtalálták a kápolna falait és "közel" vannak Vörös Hugh maradványainak felfedezéséhez.

Az ásatási munkálatok május elején kezdődtek a Constitución utcában, a spanyol Santander
velemenyezd, 2020. június 02. kedd, 15:39
Átadták a Royal Traktor Zrt. pápai telephelyét
Az agrárminiszter kiemelte: az egyéni és társas vállalkozások 2019-ben 180,7 milliárd forintért vásároltak új gépeket, ami az előző évhez képest 3 százalékos növekedés. A mezőgazdasági gépberuházások összértékének 56 százalékát az erőgépek beszerzése tette ki, a teljes értékesítésen belül a traktorok 34 százalékos arányt képviselnek.

Muhari Béla, a Royal Traktor Zrt. vezérigazgatója elmondta, 20 új munkahely jön létre a telephelyen, ahol a tervek között szerepel értékesítési képzések indítása.

Rámutatott: a koronavírus-járvány ráirányította a figyelmet az agrárágazat stratégiai jelentőségére, hiszen folyamatosan ellátták feladatukat a benne dolgozók a járvány idején is.

Kiemelte: az új traktorok vásárlását az agrártárca a Vidékfejlesztési Program forrásaiból támogatta, a több mint 3 ezer eladott traktor a bővülő értékesítés legnagyobb hányadát tette ki.

Mint mondta, a kedvező kamat- és finanszírozási környezet, a kedvezményes hitelprogramok, a munkaerőhiány hatására az
velemenyezd, 2020. június 01. hétfő, 14:06
Afroamerikai polgármesterek az erőszak helyett építő jellegű lépéseket sürgetnek Floyd halála után
A georgiai Atlanta, a szövetségi főváros, Washington és a minnesotai St. Paul polgármesterei vasárnapi televíziós nyilatkozataikban sürgették az erőszak befejezését. A 46 éves afroamerikai Floyd május 25-én este durva rendőri intézkedés után halt meg, a rendőrt pár napra rá letartóztatták és gyilkosság gyanújával már a vádemelés is megtörtént.

"Amikor ilyen erőszakhullám önti el Amerikát, mint amilyet most látunk, akkor még azt is szem elől tévesztjük, hogy valójában miről is van szó" - fogalmazott Atlanta polgármester-asszonya, Keisha Lance Bottoms. A demokrata párti politikus hangsúlyozta: az amerikai történelem azt bizonyítja, hogy csakis a békés tüntetések hoznak változást. "De ezeket a békés megmozdulásokat meg kell szervezni és célt kell adni nekik" - tette hozzá.

Felpanaszolta, hogy az országon végigsöprő tüntetéshullám során csak Floyd haláláról van szó, miközben az Egyesült Államokban az elmúlt hetekben másutt is erőszak áldozatául estek afroamerikaiak. Ahmaud Arbery és Breonna
velemenyezd, 2020. június 01. hétfő, 07:04
Pompeo az Oroszországban kémkedéssel vádolt amerikai szabadon bocsátását követeli
A mikroblog-bejegyzésben az amerikai diplomácia vezetője úgy fogalmazott: elfogadhatatlan, hogy Paul Whelan ne juthasson hozzá a szükséges orvosi kezelésekhez, még mielőtt a helyzet kritikussá válna. "Követeljük Paul szabadon bocsátását" - írta Pompeo.

Az 50 éves Whelant - aki az amerikai mellett kanadai és ír állampolgársággal is rendelkezik - 2018-ban tartóztatták le Oroszországban. Az orosz biztonsági szervek hivatalos közlése szerint kémkedés közben érték tetten. Azóta letartóztatásban van és akár 18 évig tartó börtönbüntetés is kiszabhatnak rá. A volt tengerészgyalogost a héten csütörtökön kórházba szállították, és sürgős gerincsérv-műtétet hajtottak végre rajta. Pénteken visszaszállították a börtönbe.

Washington már korábban is többször sürgette Whelan szabadon bocsátását.
velemenyezd, 2020. május 30. szombat, 21:52
Képek, videók
A Vega által szállított m
vargaspace
2012. november 07. szerda, 17:15
Oroszország
sanci81
2017. április 08. szombat, 11:54
Jégpalota Oroszországban.
pacsakute
2017. január 12. csütörtök, 22:13
ház-oroszország.jpg
agica2004
2016. szeptember 22. csütörtök, 18:00
UB3SAR Oroszország
crse
2016. március 12. szombat, 14:48
UA9MQI Oroszország
crse
2016. március 12. szombat, 14:47
UA9JNT Oroszország
crse
2016. március 12. szombat, 14:47
OA9DM Oroszország
crse
2016. március 12. szombat, 14:45
UA6J Oroszország
crse
2016. március 12. szombat, 14:44
UA6HJT Oroszország
crse
2016. március 12. szombat, 14:44
UA6AUA Oroszország
crse
2016. március 12. szombat, 14:43
vlagyimir-putyin.jpg
agica2004
2014. június 01. vasárnap, 15:54
-vlagyimir-putyin-es-f ele
agica2004
2013. június 28. péntek, 17:37
20120829-vlagyimir-put yin
agica2004
2012. november 04. vasárnap, 19:08
20120310-vlagyimir-put yin
agica2004
2012. március 25. vasárnap, 15:56
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.