Belépés
2020. június 05. péntek | 23. hét | 157. nap | 05:06 | Fatime
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Szlovák választások - Véget ért a kampány, tájékoztatási moratórium vette kezdetét
A kampányra az egyes politikai csoportosulások legfeljebb 3 millió eurót költhettek. Elemzők szerint a választási hadjárat eszközeiben nem tért el sokban a korábbiaktól, hangulatában azonban agresszívabb volt. Leginkább az számított újdonságnak, hogy a kampányszlogenekben tovább csökkent a konkrét ígéretek száma, de a jelszavak a korábbiaknál is nagyobb érzelmi töltést kaptak. Ez legfőképp néhány ellenzéki párt kampányára volt igaz, amelyek a választást a jó és a rossz küzdelmeként próbálták bemutatni.

A moratórium idején - amely a szombati voksolás végéig, vagyis este tíz óráig tart - tilos olyan tevékenységet folytatni, amely a megmérettetésen induló valamely politikai csoportosulást előnyös vagy előnytelen helyzetbe hozná. A moratórium megsértéséért a politikai pártokra 300 ezer euróig (közel 100 millió forint), a sajtóorgánumokra pedig 10 ezer euróig (mintegy 3 millió forint) terjedő bírságot lehet kiszabni.

A választás napja előtt két héttel már életbe lépett egy másik moratórium is, ez a párttámogatottsági felmérések nyilvánosságra hozatalát érinti. Ennek a hírzárlatnak az időtartamát még ősszel 50 napra terjesztette ki egy törvénymódosítás által a törvényhozás, de az még nem lépett hatályba, mert az államfő megvétózta, és az alkotmánybíróságon kérte a hatályának ideiglenes felfüggesztését.

A választáson 25 politikai csoportosulás indul, ez a szám meglehetősen magasnak számít, kettővel több, mint négy éve. Többen csak 2012-ben indultak a parlamenti választáson, akkor 26 politikai szervezet állított jelöltlistát. Ugyanakkor a kínálat az akkorinál is színesebbnek számít, tekintve, hogy több olyan lista van, amelyen koalícióban vagy közös pártlistán indulnak különböző pártok, mozgalmak és csoportosulások.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2020. február 27. csütörtök, 13:21
Címkék: egyes politikai, választási hadjárat, számított újdonságnak, konkrét ígéretek, rossz küzdelmeként, moratórium idején,
Kommentek
Koronavírus - Biztonságos turisztikai folyosó megnyitásán dolgozik a spanyol kormány
Reyes Maroto elmondta: az eddigi elképzelések szerint a Kanári- és a Baleár-szigetekre június közepétől érkezhetnének vendégek Németországból és a skandináv országokból. Fontos figyelembe venni a kibocsátó országok járványügyi helyzetét - hangsúlyozta, hozzátéve: ez indokolja, hogy a brit turisták nem szerepelnek ebben a tervben, noha általában minden évben a szigetországból látogatnak a legtöbben Spanyolországba.

A Kanári-szigetek közül El Hierro, La Gomera és La Graciosa, illetve a Baleár-szigetek közül Formentera jövő hétfőn már a járványügyi korlátozások enyhítésének utolsó, hármas fázisát kezdheti meg. Várhatóan két hét múlva teljesen feloldják az intézkedéseket. A többi sziget egy hét csúszással követheti az élmezőnyt.

Spanyolország 2019-ben a világ második leglátogatottabb országa volt, 83,7 millió külföldi turistát fogadott. A turizmusból származik a bruttó hazai termék (GDP) 12,3 százaléka. Az ágazat mintegy 2,5 millió embernek ad munkát.

A spanyol kormány korábban azt közölte,
velemenyezd, 2020. május 30. szombat, 20:32
Széles körű felvidéki magyar egyeztetést hozott tető alá az MKP a jövő évi népszámlálásra készülve
Kiemelte: a népszámlálás sikerességének ügye a politikai és más vitákon felül áll, és az is kell, hogy legyen, mert a népszámlálás jó eredménye feltétele annak, hogy erőteljesen lehessen kérni a felvidéki magyar közösség jogait.

Az első egyeztetésen jelen lévő mintegy harminc résztvevő közös nyilatkozatot fogadott el a népszámlálással kapcsolatos tájékoztató kampány megszervezéséről.

"Elkötelezzük magunkat arra, hogy a lehetőségeink felső határáig munkát és anyagiakat fektetünk a közös tájékoztatási kampányba, illetve igyekszünk további társadalmi szereplőket és egyéneket mozgósítani, bevonni e közösségi ügy érdekében" - írták a dokumentumban.

Az első egyeztetést továbbiak követik majd, ezeken azokat a szerkezeti elemeket akarják felállítani, amelyek sikeressé tehetik a népszámlálás fontosságáról tájékoztató kampányt. Az egyeztetések következő körét a Szlovákiai Magyarok Kerekasztala civil ernyőszervezet szervezi majd.

Szlovákiában legutóbb 2011-ben tartottak népszámlálást, az akkori
velemenyezd, 2020. május 29. péntek, 17:22
Koronavírus - ITM: a webáruházak tizedét a magyar fogyasztóvédelem ellenőrizte az uniós akcióban
a megtévesztő és agresszív kereskedelmi gyakorlatot folytató cégeknek. Az online jogsértések miatt fogyasztóvédelmi és piacfelügyeleti eljárások is indultak, ezek során eddig mintegy 4,5 millió forint bírságot szabtak ki - tette hozzá.

Az uniós akcióban résztvevő 27 ország összesen 268 webáruházat ellenőrzött, ezek közül 206 esetben vált szükségessé további hatósági intézkedések megtétele. A magyar fogyasztóvédelem a vizsgált 27 webáruház mindegyikénél feltárt kisebb-nagyobb jogsértést, a tájékoztatási hiányosságoktól a megtévesztő állításokig. A tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatok miatt minden ellenőrzött céggel szemben hatósági eljárás is indult.

Az összehangolt online ellenőrzésből kiderült, hogy a tisztességtelen eszközökkel élő kereskedők új módszereket alkalmaznak, amelyek megnehezítik a leleplezésüket. A hazai tapasztalatok is alátámasztják, hogy a trükközők újabban például csak burkoltan állítják, képek vagy ábrák segítségével sugallják, hogy termékeik gyógyhatással rendelkeznek. Az
velemenyezd, 2020. május 27. szerda, 16:22
Koronavírus - Párbeszéd: kormánypárti képviselők bojkottálták az operatív törzs meghallgatását a népjóléti bizo
történtekért a felelősséget, egyértelműen kiderült az elmúlt hetek teszteléséből is, hogy a kormány a felelős. Elvárják, hogy miután egyértelművé vált, a Bajcsy-Zsilinszky Kórház az egyik legsúlyosabb gócpont, Orbán Viktor kérjen bocsánatot Karácsony Gergelytől, az elhunytak hozzátartozóitól, illetve azoktól, akik a kormány felelőtlensége miatt fertőződtek meg - közölte. Jelezte, hétfőre ismét összehívják a bizottság ülését, és arra újból várják az operatív törzs képviselőit.

A Kormányzati Tájékoztatási Központ szerdán azt közölte az MTI-vel, hogy a kabinet képviselői nem vesznek részt az ülésen. Egy későbbi alkalommal, a veszélyhelyzetet követően természetesen állnak a bizottság rendelkezésére, hogy tagjainak külön is beszámoljanak a koronavírus-járvány aktuális helyzetéről - írták.

Rámutattak: Korózs Lajos a bizottság elnöke immár sokadik alkalommal hívta meg a kormány és az operatív törzs képviselőit, akik eddig minden alkalommal eleget tettek a meghívásnak és a napi munkájuk és a napi
velemenyezd, 2020. május 20. szerda, 15:47
Koronavírus - MSZP: a kormánypárti képviselők meghiúsították az Országgyűlés népjóléti bizottságának ülését
Korózs Lajos az MSZP Facebook-oldalán követhető online tájékoztatón elmondta, a kormánypárti képviselők nem mentek el a bizottság ülésére, ezért az határozatképtelen lett.

Szerinte a kormány képviselői és a kormánypárti politikusok nem válogathatnak a napirendi pontok között aszerint, mihez van kedvük, kutyakötelességük lett volna a bizottsági ülésre elmenni.

Jelezte, hétfő délutánra ismét összehívja a bizottság ülését.

Vitatta Kásler Miklósnak, az emberi erőforrások miniszterének azon kijelentését, hogy a koronavírus-járvány elleni védekezés miatt nincs a kormányon támadási felület. "Nincs a fenét! Hát, nem ebben az országban él?" - tette fel a kérdést a politikus, majd a kórházi ágyak kiürítését hozta fel.

Szerinte az állami kórházakban ma már több a koronavírus-fertőzött, mint a bentlakásos idősotthonokban.

Korózs Lajos ismertette, milyen kérdéseket tettek volna fel a bizottság ülésén. A Bajcsy-Zsilinszky Kórházzal kapcsolatban azt firtatta, indult-e ott vizsgálat? Miért
velemenyezd, 2020. május 20. szerda, 15:37
BÉT: már tíz vállalat választotta a BÉT Xbond piacot
hozni. Lakossági befektetők részvételére elsősorban befektetési alapokon, pénztárakon, biztosítókon keresztül van lehetőség. A dedikált piacra regisztrált vállalatok könnyített adminisztráció, és az első másfél évben 50 százalékkal mérsékelt költségek mellett léphetnek piacra, és nem kötelező számukra az IFRS sztenderd alkalmazása.

Az Nkp keretében kibocsátott kötvények és azok tőzsdei kereskedésbe kerülése nemcsak egy újabb finanszírozási alternatívát biztosít a vállalatok számára, hanem a tájékoztatási kötelezettségek miatt a transzparens működést is elősegíti - hangsúlyozza közleményében a tőzsde. Az BÉT Xbond platformra regisztrált kötvényekkel a hazai vállalatok tovább diverzifikálhatják forrásbevonási lehetőségeiket, új beruházásokat és fejlesztéseket valósíthatnak meg, illetve közelebbről is megismerhetik a nyilvános tőkepiaci működésből fakadó előnyöket.

Közleményükben kitérnek arra is, hogy az Nkp 2019. júliusi indulása óta a V4 régióban mintegy 3,1 milliárd euró értékű vállalati
velemenyezd, 2020. május 18. hétfő, 16:32
KSH: a vendégéjszakák száma márciusban 64,6 százalékkal csökkent
márciusban 2656 egység tartott nyitva.

A KSH jelentésében kiemelte: márciusban a kereskedelmi szálláshelyek egy része a koronavírus-járvány okozta intézkedések következtében felfüggesztette a tevékenységét, és egyes esetekben az adatszolgáltatásuk is elmaradt. A tárgyhavi adatok így a korábbi időszakok adataival csak korlátozottan összehasonlíthatók. A korlátozott információs bázis miatt az összefoglaló (STADAT) táblákban a szállodák részletes árbevétel- és kapacitáskihasználtság-mutatói, a tájékoztatási adatbázisban pedig a kapacitáskihasználtságra és a bevételekre vonatkozó adatok márciustól kezdődően nem elérhetők.

A jelentés szerint a külföldi vendégek száma márciusban jelentősen csökkent mindegyik szállástípusban és régióban. A vendégéjszakában mért forgalom Európából a 2019. márciusi érték harmada, Ázsiából és Amerikából kevesebb mint a negyede volt. Az orosz és az ukrán vendégéjszakák száma az átlagosnál kisebb mértékben, mintegy a felére esett vissza. A legfontosabb küldő országunkból,
velemenyezd, 2020. május 07. csütörtök, 10:41
Krónika 2. (napirend előtt: munkanélküliség, tájékoztatás, házelnök)
lehetővé. A miniszter kitért arra is, hogy eddig 72 vállalat nyújtotta be igényét a kormány által meghirdetett kedvezményes hitelkonstrukcióra, aminek keretében a következő időszakban 450 milliárd forintnyi hitelt fognak kiadni.

Ennek sokkal több értelme van, minthogy segélyt adjunk - hangsúlyozta.LMP: kormánypropaganda helyett felelős és hatékony tájékoztatást!Keresztes László Lóránt, az LMP frakcióvezetője

a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos kormányzati tájékoztatási munkát kritizálta, azt hangsúlyozva, hogy nem kormányzati propagandára van szükség, hanem felelős és hatékony információátadásra. Szerinte az alapvető adatok sem jutnak el az önkormányzatokhoz,a nem kormánypárti újságírók nem kapnak választ a kérdéseikre a sajtótájékoztatókon, miközben a kormány újabb plakátkampányt indított.

A frakcióvezető a nemzeti régiók fejlesztése érdekében indított EU-s polgári kezdeményezés aláírására bíztatott mindenkit.

Szijjártó Péter válaszában a román elnök
velemenyezd, 2020. május 04. hétfő, 16:42
Képek, videók
Tájékoztatás_Oldal_1.j pg
hencz_laszlo
2015. április 05. vasárnap, 11:46
TÁJÉKOZTATÁS.jpg
fama2
2011. december 01. csütörtök, 15:36
Élet - tájékoztatás a hat
anci-ani
2011. június 14. kedd, 15:49
tájékoztatás.JPG
matavkut
2010. november 07. vasárnap, 10:00
Mindennapi választások
sanci81
2016. szeptember 21. szerda, 18:55
O.V.- őszi választások.jp
agica2004
2014. július 13. vasárnap, 19:24
választások.jpg
agica2004
2014. május 31. szombat, 16:47
valasztasok-kampany-ba rac
agica2004
2012. szeptember 18. kedd, 11:42
Putyin-választások.jpg
agica2004
2012. március 06. kedd, 16:13
választások
mecsery
2010. december 29. szerda, 19:11
választások
kasztl11
2007. április 25. szerda, 18:05
Politikai cikkek 01.jpg
chillik
2018. január 13. szombat, 05:20
Politikai cikkek 02.jpg
chillik
2018. január 13. szombat, 05:20
Politikai Főiskola 1986-b
furaila
2017. április 10. hétfő, 18:12
politikai-vicc-apeh.jp g
menusgabor
2017. március 10. péntek, 22:32
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.