Belépés
2019. január 19. szombat | 3. hét | 19. nap | 23:54 | Sára, Márió
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Ajándék
És mégis, ma is, így is,
örökké mennyit ad az élet!
Csendesen adja, két kézzel,
a reggelt és a délutánt,
az alkonyt és a csillagokat,
a fák fülledt illatát,
a folyó zöld hullámát,
egy emberi szempár visszfényét,
a magányt és a lármát!
Mennyit ad, milyen gazdag vagyok,
minden napszakban,
minden pillanatban!
Ajándék ez,
csodálatos ajándék.
A földig hajolok,
úgy köszönöm meg.

Márai Sándor
tinka1951, 2018. január 29. hétfő, 17:45
Címkék: Márai Sándor, folyó zöld, emberi szempár, földig hajolok, csillagokat, visszfényét,
Kommentek
Árpád-házi Szent Margit szűz 01.18
Szent Margit által megmutattad, hogy mennyire kedves előtted a készséges áldozatvállalásban és az engesztelő imádságban eltöltött élet. Add meg, hogy mi is készen álljunk embertársainkért imádkozni és áldozatot vállalni. Krisztus, a mi Urunk által.
Hívek: Ámen.

Imádság
Szentséges Atyánk, szenteld meg életünket! Kísérj minket hatalmaddal, hogy tanúsíthassuk: Te, aki mindenek forrása vagy, egyedüli forrása vagy a szeretetnek és a szabadságnak. Köszönjük neked az Istennek szentelt élet ajándékát, mely a hitben téged keres, s a maga egyetemes küldetésében mindenkit arra hív, hogy a hozzád vezető utat járja.

Szent Margit mai ünnepén az evangéliumban Jézus példabeszédét olvassuk a tíz szűzről. Közülük öten mindenre, még a vőlegény esetleges késésére is felkészültek, s jutalmuk az lett, hogy bejutottak az ünnepségre. A másik öt viszont felkészületlenül érkezett, nem gondoskodtak megfelelő mennyiségű olajról lámpásaik számára, s mulasztásuk, felkészületlenségük miatt lemaradtak az
maroka, 2019. január 18. péntek, 17:19
Ismétlés....
Ez az a valami, amit mindnyájunknak legalább hetente egyszer el kéne olvasnia!
Mindenképp olvasd el az egészet!

> Regina Brett, a cleevlandi Plain Delaer 90 éves újságírója írta:
> "Öregedésem emlékezetessé tételére egyszer leírtam 45 tanulságot, melyet az életben felfedeztem. Ezt a cikkemet olvasták mind közül a legtöbbet, így hát 90. születésnapom alkalmával itt van még egyszer":
> 1. Az élet nem igazságos, de ennek ellenére jó.
> 2., Ha tanácstalan vagy, tegyél csak egy kis lépést.
> 3., Az élet túl rövid, hogy az idődet valaki gyűlöletére pazarold.
> 4., A munkád nem ápol majd ha megbetegedsz. Ezt a családod és a barátaid teszik majd, tartsd velük a kapcsolatot.
> 5., Minden hónapban fizesd be a bankkártyáid számláit.
> 6., Nem kell, hogy mindig minden vitát megnyerj, fogadd el, ha nem értetek egyet.
> 7., Sírj valakivel, jobb, mint ha egyedül teszed.
> 8., Haragudhatsz istenre, elviseli.
> 9., Az első fizetésedtől spórolj a
lovaszmarika, 2019. január 18. péntek, 17:10
Facebookon kaptam
Szervusz Kedves Évi ! Nagyon szép reggelt , és egy gyönyörű napot kívánok sok szeretettel mára is Néked
Puszillak ...

"Csinálj bármit , mindig az számít , hogy hogyan csinálod , és van-e kivel , mert ez csapatjáték , és már az is ajándék , ha figyelsz arra .--
Az egészség a legnagyobb ajándék , az elégedettség a legnagyobb gazdagság , a hűség a legjobb kapcsolat
eva6, 2019. január 18. péntek, 07:12
Az ember mint a teremtő [...]
selyemruhákhoz használunk, az a selyem tiszta napfény, melybe bele van szőve a hernyó matériája. Saját testének szubsztanciáját szövi-fonja bele a selyemhernyó a napsugarak irányába, ebből alakítja maga körül gubóját.

Ha megnézzük a röpülő pillangók csodálatos tengerét a légkörben, azt mondjuk: ez bizony nem is földi képződmény, csak beleszületik felülről a Földbe! Nem is megy a lepke lejjebb a földbe petéjével, csak ameddig a napsugarak is behatolnak. A pillangók tengerét a Föld a kozmoszból kapja ajándékba. A színeket Szaturnusz adja, a Nap pedig röptük erejét, melyet a fény hordozó ereje hív életre stb. Valóban ezeket a kis lényeket mintegy beleszórja a Földbe az, ami a Nap és a napfeletti bolygórendszer. A Nap, Szaturnusz, Jupiter és Mars ajándékai ők, de a többi rovar is, a szitakötők s mások is. A Föld magától egy rovart sem tudna létrehozni, még egy bolhát sem, ha a Nap és a felette lévő bolygók a rovarvilágnak ezt az ajándékát nem nyújtanák. És hogy a Nap és a többi bolygók bele tudják
eposz, 2019. január 17. csütörtök, 14:29
Az ember mint a teremtő [...]
későbbi eredetű, azáltal alakulhatott ki, hogy a madár viszonylag korán kifejlesztette a maga fej-természetét, s ehhez a későbbi időkben, a földfejlődés adta feltételek között hozzáfűzte azt, ami tollazatában van. Ezt a tollazatot pl. a Föld és a Hold adta a madárnak, egyéb természete azonban sokkal korábbi időből való.

Van azonban ennek a dolognak egy sokkal mélyebb oldala is. Nézzük csak meg egyszer a madarat a levegőben, mondjuk a méltóságosan tovarepülő sast. Mint kívülről érkező kegyelmi ajándékot kapta tollazatában a napsugarak hatását - majd más hatásokat is fogok még említeni - és szaruból való csőrét is. Nézzük csak meg ezt a sas madarat, amint száll a legeken át. Bizonyos erők hatnak rá. A Napnak ugyanis, a közismerteken kívül még egyéb erői is vannak. Mikor a druida misztériumokról beszéltem, felhívtam a figyelmet a Napból induló szellemi erőkre. Ezekre a szellemi erőkre kell néznünk, ők adják a madárnemzetség sokféle színét és tollazatának alakulását. És ha szellemi módon belelátunk a
eposz, 2019. január 17. csütörtök, 14:27
Az Urantia könyv - 53. írás
szívében, a lázadás végső kitörésére a Lucifer-féle Szabadság-nyilatkozat formájában került sor. A lázadók ügye három alapon nyugodott:

53:3.2 1. Az Egyetemes Atya valósága. Lucifer azt állította, hogy az Egyetemes Atya valójában nem is létezik, és hogy a fizikai gravitáció és a térenergia eredendően jelen van a világegyetemben, továbbá, hogy az Atya hitregéjét a paradicsomi Fiak találták ki azért, hogy az Atya nevében uralhassák a világegyetemeket. Tagadta, hogy a személyiség az Egyetemes Atya ajándéka. Még azt is állította, hogy a végleges rendű lények összejátszottak a paradicsomi Fiakkal az egész teremtés megtévesztése érdekében, ugyanis sohasem tértek vissza az Atya tényleges személyiségéről alkotott olyan egyértelmű fogalommal, amely úgy mutatná be őt, ahogyan a Paradicsomon érzékelhető. A tiszteletet és a tudatlanságot gátlástalanul kihasználta. A vád megdöbbentő, szörnyű és gyalázatos volt. A véglegesrendűek elleni eme burkolt támadás volt az, mely kétségkívül arra késztette később a
eposz, 2019. január 17. csütörtök, 09:50
ooOoo
istállóban?!" - fakad ki indulatosan - "Ez már eleve bukásra ítéltetett. És hogy lett előadva a dolog! Még csak a sajtó sem közölt róla semmit! Teljesen máshogy kéne eladni ezt az egészet!"

A hírt meghallva elsápad az Irigység. "Megváltó az egész világ számára!" - húzza fel az orrát - "Ha odamennék, én is csak egy lennék a sok közül. De talán mégis csak meg kéne tiszteljem őt rendkívüli jelenlétemmel... akkor mások sápadnának el."

Ekkor a Fösvénység így hallatja hangját a háttérből: "Ajándék!" - mormogja - "Ajándékot akarnak tőlem. Nekem ki ajándékoz valamit?!" Majd újra hallgatásba burkolódzik.

Akkor dadogva szólal meg a Félelem: "Ha eljön a Mennyek Királya, ez nem fog tetszeni a világ urainak. Azt mondják, a Messiás igazságot tesz majd. Ha odamegyünk, gyanúsak leszünk mi is, és belekeveredünk a dologba. Én inkább távol tartom magam!"

És akkor beleszól a jól táplált Kicsapongás: "Istálló!" - mondja - "Ez olyan trágya szagú, komor és lehangoló. Én élni akarok!
eposz, 2019. január 17. csütörtök, 09:46
Képek, videók
Ajándék és virágok.png
margoboszi
2016. december 06. kedd, 17:56
Ajándék és rózsa
margoboszi
2016. december 06. kedd, 15:16
Bor és ajándék.jpg
margoboszi
2016. december 06. kedd, 15:15
Díszek és ajándék
sanci81
2015. december 22. kedd, 15:40
Tea és ajándék.jpg
margoboszi
2015. december 20. vasárnap, 12:46
Ajándék és bor.jpg
margoboszi
2015. december 20. vasárnap, 12:44
Karacsonyfa és ajándékok
margoboszi
2015. december 20. vasárnap, 12:24
Ajándék dessert és rózsa-
margoboszi
2015. november 09. hétfő, 20:46
Ajándék dessert és rózsa.
margoboszi
2015. május 01. péntek, 19:41
Ajándék és virág.jpg
suzymama43
2015. február 05. csütörtök, 11:49
Ajándékok és pezsgő
margoboszi
2014. december 02. kedd, 21:34
Ajándékok és pezsgő.jpg
margoboszi
2014. december 02. kedd, 20:58
Márai Sándor.jpg
bbbarbara
2017. december 08. péntek, 21:16
Márai Sándor idézet...
cuppika59
2017. szeptember 01. péntek, 18:37
Márai Sándor idézet
cuppika59
2017. augusztus 23. szerda, 17:13
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.